Preskočite na glavni sadržaj

Info dan HAVC-a na DHF-u

U petak, 22. travnja, u industrijskom dijelu 25. Dana hrvatskog filma, predstavnici Odjela za filmsku proizvodnju i komplementarne djelatnosti te Odjela za promociju i plasman Hrvatskog audiovizualnog centra održat će dva predavanja: 'Sve što ste ikada željeli znati o prijavi filma na HAVC (a niste se usudili pitati)' i 'Što s filmom kada je gotov?'.
vrijeme: 22.04.2016.
mjesto: Zagreb; dvorana Müller, Kino Europa, Varšavska 3
url: http://danihrvatskogfilma.net/2016/

Predavanje 'Sve što ste ikada željeli znati o prijavi filma na HAVC (a niste se usudili pitati)' održava se u dvorani Müller u 12 sati, a vodit će ga predstavnici Odjela za filmsku proizvodnju i komplementarne djelatnosti Hrvatskog audiovizualnog centra.
 
Odjel je zadužen za provođenje javnog poziva za poticanje komplementarnih djelatnosti i javnog poziva za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategorijama: audiovizualnih djela, filmskih koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom, razvoja scenarija i projekata dugometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova te poticanja razvoja scenarija i projekata televizijskih djela. Također, odjel se bavi praćenjem realizacije projekata odobrenih na javnim pozivima od prve do završne faze. Provođenje javnih poziva, razmatranje, vrednovanje, odobravanje projekata i praćenje njihove realizacije odvija se sukladno Pravilniku o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva.
 
Na prezentaciji će predstavnici HAVC-a predstaviti najčešća pitanja i nedoumice korisnika, pojasniti uvjete javnog poziva za poticanje proizvodnje audiovizualnih djela uz poseban naglasak na online bazu i prijavljivanje na taj natječaj.
 
Predavanje 'Što s filmom kada je gotov?' održat će se u dvorani Müller u 14 sati, pod vodstvom predstavnika Odjela za promociju i plasman Hrvatskog audiovizualnog centra.
 
Snimiti dobar film predstavlja 50 % rada na projektu – no kako razviti strategiju koja će ga dovesti u ruke odgovarajućeg selektora, prodajnog agenta ili distributera? Odjel za promociju i plasman Hrvatskog audiovizualnog centra provodi različite programske djelatnosti pomoću kojih ispunjava zadaću krovnog promotora hrvatskih filmova, autora i filmskih djelatnika u Hrvatskoj i inozemstvu. Aktivnosti odjela usmjerene su na povećanje međunarodne vidljivosti hrvatske kinematografije, a samim time i na plasman filmova na filmske manifestacije diljem svijeta. Aktivnosti obuhvaćaju nastupe na organiziranim filmskim sajmovima, suradnju s međunarodnim filmskim festivalima te suradnju s veleposlanstvima Republike Hrvatske u svijetu, kao i s ostalim platformama koje omogućuju vidljivost hrvatskih autora i njihovih radova.
Na prezentaciji će predstavnici HAVC-a objasniti kako Odjel za promociju i plasman može pomoći u izgradnji festivalske strategije te plasmanu filma na međunarodne manifestacije.
 
Izvor: HAVC