Preskočite na glavni sadržaj

ZKM otvara noćnu scenu obnovom predstave 'Tihi obrt' Bobe Jelčića

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) odlučilo je pridonijeti širenju kulturne ponude grada Zagreba otvaranjem Noćne scene ZKM-a, koju će u kasnim večernjim satima u utorak, 14. lipnja, inaugurirati obnova predstave 'Tihi obrt' Bobe Jelčića.
vrijeme: 14.06.2016.
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7
url: http://www.zekaem.hr/

Predstava je nastala kao glumački ispit na Akademiji dramske umjetnosti (ADU) u Zagrebu, a od svibnja 2014. izvodi se u Zagrebačkom kazalištu mladih. Glumci u predstavi, tada studenti, Hrvojka Begović, Dado Ćosić i Adrian Pezdirc danas su članovi ZKM-ova ansambla, a uz njih glume i Sara Stanić te Lukrecija Tudor.
 
Najavljena kao "mješavina crne komike nijemog filma i temeljnih problema ljudske egzistencije, nadopunjena začudnim nadrealizmom glumačkog pokreta", predstava "Tihi obrt" bit će u večernjem programu ZKM-a i u srijedu i četvrtak 15. i 16. lipnja.
 
Na Noćnoj sceni ZKM-a zaigrat će ovog ljeta još jedna predstava, "Folk Acts", koprodukcija ZKM-a, De Facto kazališne grupe i ADU-a.
 
Predstava je autorski projekt Saše Božića i Petre Hrašćanec za glumicu Natašu Dangubić te kafansku pjevačicu Višnju Vitas, koje na sceni suprotstavljaju različite medije, iskustva i intimne svjetove nastale iz njihove prakse bavljenja kazalištem, odnosno, glazbenim nastupima.
 
Predstava je na rasporedu 21., 23. i 24. lipnja, čime ZKM ujedno i zatvara ljetnu sezonu. (Hina)