Preskočite na glavni sadržaj

17. nam je godina tek! - Svetvinčenat ponovno pleše

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat plesat će po 17. put od 22. do 25. srpnja 2016. Tijekom 4 plesna dana predstavit će recentne umjetnike i prikazati predstave iz nekoliko europskih zemalja.
vrijeme: 22.07.2016.
mjesto: Svetvinčenat
url: http://www.svetvincenatfestival.com/

Nastavlja se suradnja s međunarodnom plesnom platformom Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi. U sklopu te suradnje hrvatskoj publici će se po prvi puta predstaviti Andreas Constantinou koreografijom TheWOMANhouse, kao i mađarsko/ portugalski dvojac Anna Réti & Ricardo Machado svojim radom Point Of You.
 
U sklopu glavnog programa prikazat će se rad poznate španjolske plesačice koja odnedavno plovi i koreografskim vodama – Lali Ayguade predstavit će se koreografijom Kokoro, a festival ćeponovno ugostiti i španjolski kolektiv Señor Serrano koji je već osvojio hrvatsku publiku 2012., ovaj put s multimedijalnom predstavom A House in Asia.                 

Osim programa u Kaštelu Grimani te na raznim lokacijama pod vedrim nebom Svetvinčenta, u Mediteranskom plesnom centru pripremljen je program radionica za profesionalne plesače.