obavijest

Festival Cest is d'Best dan duže od planiranog


vrijeme: 05.06.2014. - 12.06.2014.
mjesto: Zagreb

Najstariji hrvatski ulični festival Cest is d' Best ove će godine trajati dan duže od planiranog i po prvi put će se, 12. lipnja, održati i na prostoru zagrebačkog Britanskog trga.

Organizatori festivala priopćili su jučer kako program na 'Britancu' u četvrtak, 12. lipnja, zadnjeg dana festivala, počinje u 17,45 sati i trajat će do 21,30 sati, a posjetitelji će moći vidjeti nastup makedonske performerske skupine "Teatrosk" i australca sa zagrebačkom adresom Jack Flasha.

Uz performere u programu će nastupiti i zagrebački glazbeni duo "La papa" te skupina "Pimp My Pump" koja će pumpu na Britanskom trgu sprejevima pretvoriti u pehar ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva. Za najmlađe posjetitelje održat će se nekoliko likovnih radionica i igraonica.

U priopćenju se prenosi i izjava direktora festivala Zlatana Jaganjca, koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tijekom Cest is d' Besta, koji je otvoren 5. lipnja, kao i dopunskim danom. "Oduševljeni smo brojem posjetitelja ovogodišnjeg Cest is d' Besta pa nas zbog toga posebno veseli produžetak festivala i to po prvi put na posebno šarmantnom Britanskom trgu. Pozivamo sve zaljubljenike u uličnu umjetnost i Cest is d' Best da dođu i zabave se te svojim dolaskom uveličaju završetak vrlo uspješnog 18. Cest is d' Besta", navodi Jaganjac.

Regularni program festivala održava se do srijede na Trgu bana Jelačića, Trgu Petra Preradovića te u Arena centru, a u četvrtak, u sklopu dopunskog dana, i na Britanskom trgu. (Hina)

(R.P.B., 10.06.2014)