Preskočite na glavni sadržaj

Kupske noći u Sisku

Manifestacija Kupske noći održat će se u Sisku, od 2. do 4. rujna, u samom središtu grada, na Šetnici Slave Striegela. Ovogodišnje Kupske noći su u znaku obrtništva, a program uključuje koncerte, Kupsku alku i Šikljadu – veslački dvoboj kupskih čamaca.
vrijeme: 02.09.2016.
mjesto: Sisak

Tijekom tri dana događanja posjetitelji i sudionici mogu se okušati u vožnji Kupske alke, jedinstvenog sportskog natjecanja u kojima natjecatelji, u ekipama od dva člana, čamcem koji pokreću vanbrodskim motorom gađaju alku postavljenu iznad vode. Prošlogodišnja uzbudljiva završnica Kupske alke, sigurno je jamstvo kako će ovogodišnje natjecanje biti još zanimljivije.
 
Drugog dana manifestacije, održat će se „Šikljada – veslački dvoboj kupskih čamaca“, jedinstveno događanja u Hrvatskoj. Četveročlane posade borit će se jedna protiv druge na stazi duljine 100 metara. Prije same završnice natjecanja, za posjetitelje pripremamo Aero show u sklopu kojeg je letači izvesti zahtjevne manevre letenja koritom rijeke Kupe (između dva mosta) u trajanju od oko 60 minuta.
 
Kako je su ovogodišnje Kupske noći u znaku obrtništva, tradicije duge 180 godine, diljem Šetnice će biti postavljeni štandovi na kojima će posjetitelji moći sudjelovati u izradi suvenira te pogledati radionice na otvorenom.
 
Koncertima atraktivnih izvođača te vatrometom i puštanjem papirnatih lanterni završit ćemo Kupske noći 2016.
 
Organizatori TZG Siska i Gradski muzej Sisak, kroz niz aktivnosti i manifestacija tijekom godine nastoje prikazati Sisak u nekom drugačijem pozitivnom svjetlu. Drugačijem od onog kojeg se kontinuirano prezentira javnosti.
Gradom koji živi u bojama rijeka i parkova.
 
Detaljan program možete pogledati ovdje.