Preskočite na glavni sadržaj

Izložba kipara Ivana Križanca u Vinkovcima

U Galeriji likovnih umjetnosti 'Slavko Kopač' u Vinkovcima, u četvrtak je otvorena izložba vinkovačkog akademskog kipara Ivana Križanca (1942.) 'Ljudi i vrijeme', na kojoj je izloženo šezdesetak skulptura, medalja, slika i crteža toga plodnog umjetnika.
vrijeme: 15.09.2016.
mjesto: Vinkovci; Galerija slavko Kopač
url: http://muzejvk.hr
Govoreći o umjetničkom radu Ivana Križanca, viši kustos vinkovačke Galerije likovnih umjetnosti "Slavko Kopač" Ivica Belamarić istaknuo je da je izložba njegovih radova u toj galeriji dugo očekivana te kako je riječ o jednoj temi - portretu, koji je obrađen u različitim likovnim medijima.
 
"Portreti su to običnih ljudi, ali poznatih osoba iz našega javnog i političkog života", rekao je Ivica Belamarić, dodajući kako je Križanac umjetnik brzog djelovanja te da njegova slikarska djela jednostavno pršte od energije i boje.

Ivan Križanac diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1980. godine u klasi profesora Ivana Sabolića. Mnoga su mu djela postavljena na javnim mjestima, a aktivni je sudionik kiparskih i likovnih kolonija.

(Hina)