izložba

Damir Očko: PST


vrijeme: 09.08.2014. - 10.10.2014.
mjesto: Vodnjan, Apoteka - prostor za suvremenu umjetnost, Trgovačka 20

Treća (samostalna) izložba u ciklusu 'Privremenih susreta' u vodnjanskoj APOTECI izložba je PST Damira Očka. Otvorenje je zakazano za 9. kolovoz u 20.30 sati.

Očko ulazi u prostor galerije serijom kolaža intervenirajući u “postojeće stanje” kojeg okupiraju radovi Vlatke Horvat i Igora Eškinje, a susrećemo ih kao niz međuodnosa i pukotina isprepletenih u privremenoj okolini izložbe.
Radove Damira Očka “čitamo” kao kompleksne i višeslojne orkestracije, mjesta susreta različitih narativa i tekstova. Damir Očko uz filmske izvodi niz radova na papiru, različite vizualne, grafičke materijale, kolaže, skice, knjige umjetnika, tipografske partiture, koji postaju prostor istraživanja, a usmjereni su na proces umjetničkog rada. U njima Očko istražuje sintaktičke i lingvističke perturbacije, međuodnose, distorzije, jezika, glasa, zvuka i slike...  

Privremeni susreti okvir su programske koncepcije Apoteke u 2014. godini. Rezultiraju kao (grupna) izložba konstituirana u vremenu, izložba koja se ne shvaća “kao fiksna i dovršena konstelacija”, već se iz etape u etapu, tijekom nekoliko mjeseci transformira i mijenja. Tako se intervencijom Damira Očka Privremeni susreti kompletiraju. Kustosica: Branka Benčić.

Izložba će biti otvorena do 10. listopada.

(D.H.F., 07.08.2014)