info
 
obavijest

Monografija 'Arhitektura franjevačkih crkava u Istri i na otocima Kvarnerskog zaljeva do kraja 16. st.'

Monografiju Damira Demonje "Arhitektura franjevačkih crkava u Istri (Puli, Poreču i Pazinu) i na otocima Kvarnerskog zaljeva (Krku, Cresu, Rabu i Pagu) do kraja 16. stoljeća" objavio je Arheološki muzej Istre (AMI) iz Pule u suradnji s Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) iz Zagreba.
 
radionica, kolonija

'Nada Dimić ili izvedbena igraonica za odrasle o vladanju Centrom oblikovanja svakodnevice'

Projekt 'Centar oblikovanja svakodnevice', HDD i Bacači Sjenki pozivaju na radionicu: 'Nada Dimić ili izvedbena igraonica za odrasle o vladanju Centrom oblikovanja svakodnevice'.
 
koncert

Riječki puhački tRIo nastupa u Osijeku

Grad Osijek poziva na koncert Riječkog puhačkog trija, u sklopu Koncertnog ciklusa Grada, koji će se održati, u srijedu 20. studenog 2019., s početkom u 19:30 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti (Europska avenija 9, Osijek).
 
predstava

Predstava 'Ventilator' u INK-u

Predstava 'Ventilator', nastala prema tekstu 'Lepeza' Carla Goldonija, u koprodukciji Gledališča Koper i Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz, gostuje u utorak, 19. studenog, s početkom u 20 sati, na velikoj sceni INK - Gradskog kazališta Pula.
 
seminar

Seminar u okviru projekta 'Terra Effluviens'

U velikoj dvorani Filodrammatice, 19. studenog 2019. godine u 10 sati, počinje trodnevni seminar u okviru projekta Terra Effluviens kustosa Nikole Bojića. Projekt je dio programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Predavanja i diskusije bit će na engleskom jeziku i otvorene su za javnost.
 
radionica, kolonija

Masterclass s Laurie Hutzler

eQuinoxe Europe započinje s novim tromjesečnim mastrclass programom naziva 'The Saturday Sessions' koji će se održati u različitim europskim gradovima. Prvo događanje je planirano u subotu, 30. studenog, od 9,30 do 16,30 sati, u prostoru Novinarskog doma, Perkovčeva 2.
 
izložba

Izložba: 'Kulturni život ruske emigracije u Dubrovniku i nasljeđe balerine Olge Solovjove'

U sklopu projekta „Luka sanjara“, sufinanciranog sredstvima programa EU „Kreativna Europa“, u Villi Čingrija (Pera Čingrije 1) na Boninovu, otvorena je izložba pod nazivom „Kulturni život ruske emigracije u Dubrovniku i nasljeđe balerine Olge Solovjove“, koja se može razgledati do 23. studenoga.
 
radionica, kolonija

Razvan Radulescu i ove godine održava scenarističku radionicu u Splitu

Udruga Metonimija otvara prijave na radionicu scenarija s Razvanom Radulescuom za 2019. godinu. Radionica će se održati u razdoblju od 9. do 14. prosinca u Splitu, a prijave su otvorene do 2. prosinca, u 23,59 sati.
 
festival

Na festivalu 'Tišina Molim!' četiri filma s motivima Dubrovnika

Četvrto izdanje festivala filmova snimljenih u Dubrovniku 'Tišina Molim!' od 20. do 23. studenog u četiri dana u dubrovačkim Lazaretima i Luži donosi četiri filma s motivima Dubrovnika, ali i kreativne radionice za djecu i odrasle te predavanja, istaknuto je na konferenciji za medije u ponedjeljak.
 
predavanje, tribina

Društvena odgovornost javne riječi u borbi protiv seksualnog nasilja – tribina HDP-a

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25. studenoga), Hrvatsko društvo pisaca organizira tribinu koja će se održati u srijedu, 20. studenoga, u 19,30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Intencijska arhitektura' akad. Andrije Mutnjakovića

Predstavljanje knjige akademika Andrije Mutnjakovića "Intencijska arhitektura" održat će se u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU, 20. studenog 2019., s početkom u 18 sati.
 
izložba

Tri izložbe u labinskom DKC Lamparna

U petak, 22. studenog, s početkom u 20 sati, u labinskom DKC-u Lamparna, otvara se nova tripartitna izložba umjetnica i umjetnika - Alison Ivašić, Katarine Musap i Gorana Ristića. 
 
predavanje, tribina

'Poezija to go' – druženje s pjesnicima u KIC-u

Na tribini Poezija to go u Kulturno informativnom centru, u utorak, 19. studenog, s početkom u 19,30 sati, sudjeluju: Andriana Škunca, Borben Vladović, Tomica Bajsić, Vanda Mikšić, Sanja Lovrenčić i Sonja Zubović. U glazbenom dijelu programa nastupit će Nina Bajsić na gitari.
 
koncert

Felix Mendelssohn: psalmi, liturgijske i orguljske skladbe

Na koncertu iz ciklusa 'Sfumato', 19. studenog, uz Zbor HRT-a, nastupit će orguljaš Pavao Mašić i tenor, dirigent, voditelj ansambla Les Favorites i profesor na Akademiji u Karlsruheu - Holger Speck. Na programu je glazba skladatelja koji je znatno utjecao na glazbeni život Leipziga: Felixa Mendelssohna.
 
predstava

'Plesna haljina žutog maslačka' Sunčane Škrinjarić u ZKL-u

Zagrebačko kazalište lutaka najavljuje premijeru predstave 'Plesna haljina žutog maslačka' koja će se održati u petak, 22. studenog, s početkom u 19 sati.
 
izložba

Izložba božićnog nakita iz fundusa EMZ predstavlja se u Dubrovniku

Izložba "Perje, jabuke i zrno soli - božićni nakit iz fundusa zagrebačkog Etnografskog muzeja" otvara se u žitnici "Rupe" u četvrtak, 21. studenoga, u 18 sati. Izložba ostaje otvorena do 6. siječnja 2020.
 
predstava

'Mi i oni' premijerno u ZKM-u 26. studenoga

Nova premijera Zagrebačkog kazališta mladih održat će se 26. studenoga, a riječ je o autorskom projektu Darija Harjačeka, Katarine Pejović, glumačkog ansambla ZKM-a i polaznika Učilišta ZKM-a - 'Mi i oni'.
 
izložba

Izložba povodom obilježavanja 30. obljetnice Baltičkog puta

U Muzeju Slavonije, u petak, 22. studenog, s početkom u 13:00 sati, održat će se otvorenje prigodne izložbe posvećene 30. obljetnici Baltičkog puta.
 
nagrada

Proglašeni pobjednici 17. Zagreb Film Festivala

Najboljim dugometražnim filmom festivala proglašen je rumunjsko-srpski film 'Ivana Grozna' u režiji Ivane Mladenović. Od domaćih naslova, 'slavio' je kratkometražni film 'Druker' koji je proglašen najboljim u programu Kockice, te 'Dnevnik Diane Budisavljević' kojeg je nagradio srednjoškolski žiri programa PLUS.
 
nagrada

Nagrada 'Katarina Patačić' dodijeljena Goranu Gatalici

Nagrada 'Katarina Patačić' za najbolju knjigu pisanu na kajkavskom jeziku u 2018. godini pripala je Goranu Gatalici za zbirku pjesama 'Odsečeni od svetla'.
 
performans

Performans Vlaste Delimar u Galeriji KCM

Vlasta Delimar, jedna od najznačajnijih hrvatskih suvremenih umjetnica, 19. studenog u Kulturnom centru Mesnička izvest će performans 'Pokušaj poistovjećenja'. Upravo taj performans, kao svoj prvi, izvela je sa Željkom Jermanom na isti datum 1979. godine, u istom prostoru (tadašnje galerije Podroom).
 
izložba

Izložba postera Ulmer Schachtel

U organizaciji Njemačke zajednice - Zemaljske udruge Podunavskih Švaba i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u utorak, 19. studenog, s početkom u 18.00 sati, bit će upriličeno svečano otvorenje izložbe postera pod nazivom "Ulmer Schachtel" – "Ulmska kutija". Izložba je na njemačkom jeziku i bit će postavljena u izložbenoj auli do 28. studenog 2019. godine. 
 
predstava

de facto i LADO spajaju hrvatsku tradiciju i suvremeni ples

Predstava 'Kolo', novi koreografski projekt Petre Hrašćanec i Saše Božića inspiriran hrvatskim tradicionalnim plesovima i običajima koji spaja glumce, plesače i folklorne umjetnike, bit će izvedena 21. studenoga u Zagrebačkom plesnom centru (ZPC).
 
predstava

'Važnije polovice' premijerno u Teatru &TD

Premijera predstave 'Važnije polovice' autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović, u režiji Paole Slavice, održat će se u srijedu, 27. studenog, u Polukružnoj dvorani &TD-a, s početkom u 20 sati. Predstava je nastala u suradnji nezavisne umjetničke organizacije Teatar Mašina igre i Teatra &TD.
 
izložba

'Stvarateljica', izložba Izabele Hren

Izložba crteža Izabele Hren pod nazivom 'Stvarateljica' održava se u Gradskoj galeriji Zabok, od petka, 22. studenog (otvorenje u 18 sati), do 13. prosinca 2019.
 
najave

U Zagrebu od 21. do 26. studenoga 13. Dani Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije poziva na 13. Dane Marije Jurić Zagorke koji će se od 21. do 26. studenoga održati u Zagrebu.
 
izložba

Izložba Ive Višošević u Galeriji Događanja

Izložba Ive Višošević pod nazivom „Val“ održava se od 21. studenog (otvorenje u 19 sati) do 13. prosinca 2019. u Galeriji Događanja u Zagrebu.
 
susret

16. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

16. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava održavat će se u dane vikenda, 23. i 24. studenog 2019., u Sisku. 28 vokalnih sastava s više od 350 pjevača ove će godine na 16. Izdanju Susreta izvesti više od 90 pjesama, od izvornog folklora do pjesama slobodnih stilova i žanrova.
 
izložba

Izložba Tihane Karlović u Galeriji Zilik

U četvrtak, 21. studenoga, u 19 sati, u Galeriji ZILIK otvara se samostalna izložba Tihane Karlović pod nazivom "Oblak". Izložba ostaje otvorena do 5. prosinca.
 
djeca, mladi

MUO najavljuje Dječji Orašar Escape Room

I ove godine Muzej za umjetnost i obrt pripremio je atraktivan program u skladu s centralnom tematikom ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu - „Orašar“... Uz scenografiju „Orašara“ posebno je osmišljen Dječji Escape Room, namijenjen djeci uzrasta od 8 do 15 godina te roditeljima u pratnji.
 
predavanje, tribina

Pedeset tisućljeća migracija>>>

 
 
najave

[d]razgovor s osnivačima studija Hamper >>>

U utorak, 19. studenog, u 19 sati, u HDD galeriji u Zagrebu, održat će se [d]razgovor s Ivanom Vučić i Tomom Jurom Kaćunićem iz studija HAMPER. Povod za razgovor je aktualna izložba “10 priča o oblikovanju knjiga”. 
 
izložba

DEPT. (Describing the Present Tense): Iz njih / Out There

U riječkoj Galeriji Filodrammatica, u srijedu, 20. studenog, otvara se izložba "Iz njih" međunarodnoga istraživačkog projekta DEPT - Describing the Present Tense, koja će trajati do 6. prosinca. Izložba se bavi pitanjem - što riječki javni prostor od nas traži.
 
predstava

Monodrama 'Priče iz Vukovara' u splitskom HNK-u

U spomen na obljetnicu pada Vukovara, na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta Split u ponedjeljak, 18. studenog, s početkom u 18 i u 21 sat, glumac Pere Eranović izvest će svoju monodramu 'Priče iz Vukovara' nastalu na osnovu kratkih lirskih zapisa Siniše Glavaševića. Kao prigodni poklon publici, ulaz za obje izvedbe je besplatan, s ulaznicama koje se preuzimaju na blagajni Kazališta.
 
obavijest

Vukovaru i Škabrnji, s ljubavlju

'Vukovaru i Škabrnji, s ljubavlju' je naziv prigodnog programa koji organiziraju Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Zagreba u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u subotu, 16. studenog, s početkom u 11 sati.
 
obavijest

Đuro Pavičić: 'Ponoćni gosti'

Predstavljanje zbirke poezije Đure Pavičića 'Ponoćni gosti' održat će se u utorak, 19. studenog, u 18 sati, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci.
 
predavanje, tribina

Fotograf Branko Balić (1930. - 1976.), zaboravljeni svjedok modernizacije Karlovca

U ponedjeljak, 18. studenoga, od 13:00 sati, u Dvorani Društva arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac (Knjižnica za mlade), održat će se predavanje u organizaciji Muzeja za umjetnost i obrt i Gradskog muzeja Karlovac posvećeno životu i djelu fotografa Branka Balića.
 
projekcija

U čast riječkom filmskom kritičaru: Večer Alda Paquole u Art-kinu

U čast Aldu Paquoli, ovogodišnjem dobitniku nagrade Hrvatskog društva filmskih kritičara 'Vladimir Vuković' za životno djelo, Art-kino u utorak, 19. studenog, u 19 sati, organizira svečanu filmsku večer posvećenu velikom riječkom filmskom kritičaru.
 
koncert

Ciklus Virtuoso: Od renesanse do Beethovena

Prvi ovogodišnji koncert ciklusa Virtuoso predstavlja nadarene mlade glazbenike koji će svoj talent prezentirati kroz raznolik glazbeni program. Koncert će se održati 17. studenog, u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, s početkom u 20 sati.
 
izložba

'Sjećanja na Vukovar iz fonda Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu'

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira prigodnu izložbu knjiga iz fonda Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu pod nazivom 'Sjećanja na Vukovar iz fonda Zbirke knjižnične građe o Domovinskom ratu'. Izložba će se moći razgledati od 18. do 29. studenoga 2019. godine, a ulaz za posjetitelje je besplatan.
 
djeca, mladi

Besplatna senzorna projekcija filma 'Ringe ringe raja' u kinu 'Tuškanac'

U ponedjeljak, 18. studenog, u 11 sati, u kinu 'Tuškanac' održat će se besplatna senzorna projekcija, namijenjena prvenstveno djeci sa senzornim poteškoćama.
 
festival

Festival etno glazbe - Etnopolis

Od 18. do 21. prosinca Hrvatski kulturni dom na Sušaku će u sklopu prvog u nizu festivala etno glazbe Etnopolis ugostiti vrhunske glazbenike koji u svojim izvedbama istovremeno prožimaju prošlost i budućnost. 
 
izložba

Izložba 'The Renewal of Dwelling' u kući Oris

U Oris Kući arhitekture u Zagrebu, u utorak, 19. studenog 2019., u 18 sati, otvara se izložba pod nazivom 'The Renewal of Dwelling: European Housing Construction 1945 – 1975'.  Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 29. studenog 2019.
 
festival

23. Međunarodni zborski festival Cro Patria

23. Međunarodni zborski festival CRO PATRIA održava se u Splitu, od petka 29. studenoga do nedjelje 1. prosinca 2019.
 
koncert

Koncert Antonija Uremovića i Željke Vojvode

U okviru 6. sezone ciklusa klasične glazbe „Po svetonedeljskim crkvama i kapelicama” publici će se predstaviti mladi svetonedeljski klarinetist Antonio Uremović, uz glasovirsku pratnju uvažene pijanistice Željke Vojvode. U nedjelju, 24. studenoga 2019., s početkom u 19 sati, nastupit će u dvorani Oratorija crkve Bl. Alojzija Stepinca u župi /Bestovje-Novaki-Rakitje/. Ulaz je slobodan.
 
projekcija

Hrvatska premijera 'Bosonogog cara' na zatvaranju ZFF-a

Proglašenjem pobjednika i uz projekciju filma 'Bosonogi car', novog ostvarenja redateljskog dvojca Petera Brosensa i Jessice Woodworth, u potpunosti snimljenog u Hrvatskoj i u hrvatskoj koprodukciji, u subotu, 16. studenog, završava službeni dio programa dosad ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala.
 
djeca, mladi

Davorka i Carmen Androić: Žirafa Žiži pleše step

Iz Edicija Božičević stiže nova slikovnica - 'Žirafa Žiži pleše step' Davorke i Carmen Androić. Otkačene pjesme za djecu o životinjama koje se bave nesvakidašnjim aktivnostima bit će predstavljene 18. studenog, u 19,30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
 
izložba

Izložba Santane Picco u samoborskoj galeriji Lang

'Analogna uvertira' / 'Analog Intro' naziv je prve samostalne izložbe fotografkinje i umjetnice Santane Picco. Izložba se održava u samoborskoj Foto galeriji Lang od 17. studenog (otvorenje u podne) do 15. prosinca 2019.
 
obavijest

Promocija knjige 'Vukovar tragovi agresije' u Zadru

U zadarskoj Gradskoj loži će u ponedjeljak, 18. studenog, s početkom u 18 sati, biti predstavljena knjiga 'Vukovar tragovi agresije' autora Ante Jaše.
 
najave

Promocija knjige i premijera filma u spomen na velikana hrvatskog kazališta Georgija Para

U srijedu, 20. studenoga, u 19 sati, na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu održat će se promocija knjige 'Grad-pozornica Georgija Para' urednika Hrvoja Ivankovića (izdavač: Disput) i premijera dokumentarnog filma 'Georgij Paro- Pospremanje' scenaristice Lade Džidić Barić (produkcija: HRT).
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>