info
 
natječaj

FLIP for CCIs 2

Pilot-projekt za djelovanje u području kulturne baštine sa specifičnim ciljevima obrazovanja i razvoja vještina stručnjaka u području kulturne baštine te njihova umrežavanja s dionicima kulturnih i kreativnih industrija.
 
natječaj

Makers' Mobility

Pilot-projekt za potporu mobilnosti i umrežavanju za kulturne i kreativne industrije, kreativne hubove, prostore za stvaranje (makerspace), za digitalnu fabrikaciju (fab-labs), za formalno i neformalno učenje i za sustave razvoja vještina međusektorskim pristupom.
 
projekcija

Tri hrvatska naslova na Međunarodnom filmskom festivalu u Guanajuatu

Na 22. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u meksičkom Guanajuatu, koji se održava od 19. do 28. srpnja, u natjecateljskom programu prikazat će se tri hrvatska kratkometražna animirana filma.
 
izložba

Izložba Tonija Belobrajdića u Puntu

Otvorenje izložbe Tonija Belobrajdića održat će se u četvrtak, 18. srpnja 2019. u 20,30 sati, u Galeriji Toš, Punat. Izložba ostaje otvorena do 7. kolovoza.
 
natječaj

Objavljen natječaj za sudjelovanje na međunarodnoj Pitcher Perfect radionici

4film, u suradnji s međunarodno priznatom pitch konzultanticom Jan Miller, objavljuje natječaj za prijavu projekata za nadolazeću Pitcher Perfect radionicu koja će se po prvi puta održati u Hrvatskoj. Riječ je o trodnevnoj radionici namijenjenoj producentima koji rade na dugometražnim igranim filmovima. Rok za prijavu je 15. kolovoza 2019.!
 
radionica, kolonija

Ljetna bistrička likovna kolonija

Prva ljetna bistrička likovna kolonija u Mariji Bistrici održat će se u subotu i nedjelju, 20. i 21. srpnja, na središnjem bistričkom trgu. Na koloniji sudjeluju brojni bistrički umjetnici.
 
natječaj

RE-ACT 2019.: Produžen rok poziva na dostavu prijava za radionicu Eurodoc

Druga će se RE-ACT radionica održati u Novom Sadu (Srbija) od 30.09.-05.10.2019. i to u suradnji s Eurodocom, edukacijskim programom namijenjenim producentima dokumentarnih filmova koji žele unaprijediti razvojnu fazu projekata na međunarodnoj razini.  Novi rok za prijavu na ovu radionicu je 19. srpnja!
 
festival

Drugi Olive Classic od 2. do 9. kolovoza u Lunjskim maslinicima

Drugo izdanje festivala klasične glazbe Olive Classic održat će se od 2. do 9. kolovoza u vrtovima Lunjskih maslina u Lunu na otoku Pagu, a donosi pet koncerata među kojima je na konferenciji za novinare u utorak u Zagrebu kao posebnost izdvojen koncert European Capitals posvećen Vaduzu, glavnom gradu Kneževine Lihtenštajn.
 
festival

U srijedu na šibenskoj tvrđavi otvorenje 17. Seasplash festivala

U srijedu se na Tvrđavi sv. Mihovila otvara Seasplash festival na čijem će 17. izdanju nastupiti više od 50 vodećih imena bass glazbe i soundsystem kulture, među kojima su dub i reggae zvijezda Lee 'Scratch' Perry te Adrian Sherwood, Scientist i Mad Professor, priopćili su u utorak organizatori.
 
projekcija

Riječno kino donosi filmove uz rijeke diljem Karlovačke županije

Protekla tri tjedna Karlovčani su proveli u slavljeničkoj atmosferi, u programu Zvjezdanog ljeta povodom 440. rođendana grada. Nakon koncerata, performansa, izložbi i drugih raznih događaja, zabave neće nedostajati jer je započelo još jedno Riječno kino uz Karlovačko u organizaciji Kinokluba Karlovac. Za posjetitelje je sav program besplatan!  
 
izložba

Umjetnik kod Meštrovića - Kuzma Kovačić

U splitskoj Galeriji Meštrović, od 18. srpnja do 8. rujna 2019., može se razgledati kiparska izložba Kuzme Kovačića naslovljena 'Mihi videtur'. Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 18. srpnja 2019., u 20 sati.
 
festival

Festival 'Krapan EU Kapital 2019'

Svečano otvaranje festivala „Krapan EU Kapital 2019“ održat će se u subotu, 20. srpnja u 20 sati, otvorenjem izložbe „Svjetlo na početku tunela“, u Galeriji Potemkin, Krapan 42. Izlažu: Anka Blažić, Sabina Buljbašić, Bahrija Okanović, Hana Mušanović i Branka Cvjetičanin.
 
radionica, kolonija

Likovne radionice akvarela za djecu u Karlovcu

U sklopu nacionalne likovne manifestacije „8. Hrvatski triennale akvarela“ Gradski muzej Karlovac u petak, 19. srpnja, i četvrtak, 25. srpnja, u Galeriji „Vjekoslav Karas“ organizira radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta.
 
izložba

Izložba 'Četvrti život broda Galeb' u Rijeci

Izložba 'Četvrti život broda Galeb' otvara se u Muzeju grada Rijeke, u četvrtak, 18. srpnja 2019, s početkom u 19:30 sati, a moći će se razgledati do kraja mjeseca kolovoza.
 
predstava

Gostovanje splitskog Baleta u Njemačkoj

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split predstavio se još jednom međunarodnoj publici nastupom na dobrotvornoj baletnoj gala večeri na pozornici Theater Hagen, gradskog teatra grada Hagen u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija.
 
radionica, kolonija

Kreativna radionica 'Boja i igra'

Kreativna radionica 'Boja i igra' održat će se ove subote, 20. srpnja 2019. od 11.30 do 13.00 sati, u zagrebačkom MSU.
 
radionica, kolonija

Instrumentalno-vokalna improvizacijska radionica u ženskom zatvoru na Golom otoku

U nedjelju, 21. srpnja, održat će se instrumentalno-vokalna improvizacijska radionica u ženskom zatvoru na Golom otoku, u sklopu projekta 'Vi ste Partiju izdale onda kada je trebalo da joj pomognete' udruge MAPA i Udruge Goli otok 'Ante Zemljar', te projekta 'Improvizirane strukture' udruge MAPA.
 
najave

KLFM Radio u kvartu / Spinut, Lučica Marjan, Split

'Radio u kvartu' novi je program radija KLFM koji se realizira u sklopu projekta 'Gradimo Dom zajedno', sufinanciranim iz Europskog socijalnog fonda. Program je potpuno besplatan i otvoren za sve posjetitelje!
 
koncert

Tjedan bogatih i raznolikih programa na Ljetnoj pozornici Bundek

I ovoga tjedna nastavlja se bogati program Ljetne pozornice Bundek, na kojoj nas očekuje niz novih glazbenih doživljaja. Svi programi počinju u 21 sat, a ulaz na sve koncerte je - slobodan!
 
izložba

Izložba grupe VA May 2019. u Zlatom ajngelu

U srijedu, 17. srpnja u 20 sati, u Zlatom ajngelu otvara se izložba radova generacije maturanata Prve gimnazije Varaždin – program International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP).
 
konferencija, znanstveni skup

Simpozij 'Budućnost ambijentalne izvedbe'

Simpozij organiziran u sklopu DLjI - 'Budućnost ambijentalne izvedbe', od 18. do 20. srpnja 2019., na nekoliko će lokacija okupiti relevantne europske i domaće umjetnike, znanstvenike i stručnjake s područja suvremene site-specific izvedbe, a poseban će naglasak biti stavljen na povijest dubrovačke ambijentalnosti, izazove festivalizacije i festivala unutar kulturnih destinacija te nove ambijentalnosti.
 
susret

Susret s dizajnerima namještaja u MUO-u

Muzej za umjetnost i obrt poziva na Susret s dizajnerima namještaja, koji će se održati u srijedu, 17. srpnja u 19 sati, u sklopu izložbe „Između htijenja i realnosti – industrija i dizajn namještaja u Hrvatskoj 1945. – 1990.“. 
 
obavijest

Hrvatski nakladnici s najvećim azijskim izdavačem razgovarali o suradnji

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore (HGK) sastala se u ponedjeljak u Zagrebu s predstavnicima Frankfurtskog sajma knjiga i kineske izdavačke kuće Hunan Publishing Investment Holding Group a glavne teme razgovora bile su ulaganje u izdavaštvo u Hrvatskoj, mogućnosti otkupa autorskih prava te suradnja hrvatskih i kineskih nakladnika.
 
obavijest

Spomenik na Sustipanu kao hommage pjesniku Tonču Petrasovu Maroviću

Glavni događaj drugog festivalskog dana 65. Splitskog ljeta, ponedjeljka 15. srpnja, svečano je otkrivanje spomenika velikom hrvatskom pjesniku i književniku Tonču Petrasovu Maroviću na splitskom poluotoku Sustipan i izvedba 'Requiema' Wolfganga Amadeusa Mozarta.
 
obavijest

LADO otvara folklorni program 70. Dubrovačkih ljetnih igara

U godini u kojoj obilježava 70. obljetnicu umjetničkog djelovanja, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO otvorit će u ponedjeljak navečer na taraci tvrđave Revelin folklorni program 70. Dubrovačkih ljetnih igara plesovima i pjesmama Hrvata koji žive izvan domovine.
 
natječaj, rezidencijalni program

Cité Internationale des Arts de Paris - Rezidencijalni program 2020

Objavljen je natječaj za studijski boravak na Cité Internationale des Arts de Paris, na period od tri ili šest mjeseci. Prijave se primaju do 30. kolovoza 2019.
 
predstava

Baletna gala večer otvara 'Baletne večeri na Sustipanu' 65. Splitskog ljeta

Ansambl Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split otvorit će 'Baletne večeri na Sustipanu'  - plesni program 65. Splitskog ljeta s dvije izvedbe baletne gala večeri na Sustipanu 18. i 21. srpnja, s početkom u 21,30 sati. Na programu su birani ulomci iz nekih od najljepših bijelih baleta: 'La Sylphide', 'Taras Buljba', 'Gusar' i 'Coppélia'.
 
obavijest

'Vremeplov 3: Kinematografske djelatnosti u Puli 1896 – 1918'

U sklopu 66. Pulskog filmskog festivala predstavljena je knjiga 'Vremeplov 3: Kinematografske djelatnosti u Puli 1896 – 1918' autora Dejana Kosanovića.
 
najave

Pjev plemićkih salona i trogirskih pučkih dvora

Dvorište Muzeja grada Trogira u četvrtak, 18. srpnja, u 20,30 sati, ugostit će dramsku umjetnicu Andreu Mladinić, klapu Raśpe, klapu iz Slatin i klapu Trogir - osnivače koji će u spomen Nikši Biliću Pantu izvesti prigodan program pod naslovom 'Pjev plemićkih salona i trogirskih pučkih dvora'.
 
obavijest

Počeo 10. volonterski kamp sisačkoga Gradskog muzeja

Pri Gradskom muzeju u Sisku u ponedjeljak je počeo je 10. Volonterski kamp, tijekom kojeg se studenti pod vodstvom stručnih mentora uključuju u obradu, vrednovanje i evidenciju muzejske građe, koja dosad nije bila obrađena.
 
izložba

Radovi Ane Sladetić uvršteni u međunarodnu izložbu 'Artist / Don Quixote'

Radovi hrvatske umjetnice Ane Sladetić uvršteni su u veliku gostujuću, grupnu, interdisciplinarnu i internacionalnu seriju izložbi “Artist / Don Quixote” koja se održava u Njemačkoj, Bugarskoj i Španjolskoj, od srpnja do listopada 2019.
 
koncert

Detoni, Thery i Pačko izvode bisere glazbenog romantizma 19. st.

Na Splitskom će se ljetu koncertom u Meštrovićevom Kaštilcu, u utorak, 16. srpnja s početkom u 21 sat, predstaviti trio vrhunskih glazbenika mlađe generacije, redoviti gosti najznačajnijih europskih pozornica: violinist Tristan Thery, violončelistica Kajana Pačko i pijanist Danijel Detoni.
 
obavijest

Hrvatski nakladnik Mitopeja objavio knjigu s NFC tehnologijom

Hrvatski nakladnik Mitopeja posegnuo je za tehnologijom komunikacije bliskog polja (NFC) kako bi podignuo iskustvo čitanja na višu razinu, posebnim izdanjem pustolovnog klasika švedskog pisca Fransa G. Bengtssona 'Crveni Orm' s ugrađenim čipom koji čitatelju nudi posebno iskustvo prelaženja granica između svjetova.
 
izložba

Lena Kramarić: U okviru

Izložba Lene Kramarić 'U okviru' otvara se u utorak, 16. srpnja 2019. u 20 sati, u Luži (ispod zvonika), Dubrovnik, a moći će se pogledati do 8. kolovoza.
 
novo izdanje

LegendFest 2019 i Štrigarija uživo / Pićan

Val kulture najavljuje program 14. festivala narodnih priča, legendi i mitova Istre - LegendFesta u Pićnu, koji će se održati 26. i 27. srpnja 2019. Dan kasnije, 28. srpnja, slijedi manifestacija Štrigarija uživo, dio projekta Živa štrigarija Pohorja i Istre.
 
koncert

Solistički recital: Petrit Çeku

U prostoru atrija Hrvatskog prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu, u utorak, 16. srpnja u 21 sat, održat će se koncert gitarističkog virtuoza svjetskog glasa - Petrita Çekua.
 
izložba

Kamil Kusy: Interaktivni oblik dendrona

Izložba poljskog umjetnika Kamila Kusyja 'Interaktivni oblik dendrona' otvara se 16. srpnja 2019. u 10.00 sati, u zgradi Kiparstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.
 
izložba

Izložba Velibora Mačukatina 'Storm Trooper'

U bolskoj galeriji Branislav Dešković predstavlja se izložba „Storm Trooper“, akademskog kipara Velibora Mačukatina. Otvorenje izložbe održat će se 18. srpnja u 21.30 sati, a izložba će se moći pogledati do 31. srpnja 2019. 
 
predstava

Šesti Dani Teatra Gavran u Malom Lošinju

Ovoga četvrtka, 18. srpnja, s početkom u 21,30 sati, na Ljetnoj pozornici kina 'Vladimir Nazor' bit će otvoreni 6. Dani Teatra Gavran u Malome Lošinju pretpremijernom izvedbom komedije 'Sve o muškarcima'.
 
izložba

Izložba Damira Sokića 'Geometrije'

Izložbom Damira Sokića 'Geometrije', koja se otvara u utorak, 16. srpnja u 21 sat, u Galeriji Kravata u Jelsi, nastavlja se ovogodišnji program Katamaran Arta. Izložba ostaje otvorena do 30. srpnja 2019.
 
obavijest

Predstavljanje časopisa 'Vartal' u Trogiru

Ogranak Matice hrvatske u Trogiru najavljuje predstavljanje časopisa 'Vartal' broj 1-2/ 2014. - 1-2/2015. u utorak, 16. srpnja, s početkom u 20,30 sati, u dvorištu Komunalne palače (Knežev dvor) u Trogiru.
 
nagrada

Nagrade 17. Tabor Film Festivala

Nagrade Grand prix 17. Tabor Film Festivala koje su dodijeljene u subotu, u međunarodnoj konkurenciji osvojio je slovenski film 'Fundamenti/Temelji' Petra Cerovšeka,  a u domaćoj 'Udahnuti život' Ivana Bošnjaka i Thomasa Johnsona.
 
nagrada

Japanski skladatelj pobjednik ovogodišnjeg natjecanja New Note

Skladba 'Psi' japanskog skladatelja Watarua Mukaija pobjedničko je djelo Međunarodnog skladateljskog natjecanja New Note – Croatia 2019., a bit će praizvedena u Samoboru tijekom 44. Samoborske glazbene jeseni na koncertu Cantus ansambla 1. listopada.
 
festival

MFF: Američki nezavisni redatelj Andrew Bujalski počasni gost festivala

Andrew Bujalski, američki redatelj koji je izmislio podžanr 'mumblecore' i jedan je od vodećih nezavisnih redatelja u svijetu, bit će počasni gost ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, što će se održati od 23. do 27. srpnja.
 
nagrada

Maja Strgar Kurečić osvojila nagradu Abstract Photographer of the Year

Serija fotografija Maje Strgar Kurečić "Drugi svjetovi / Other Worlds" osvojila je prvo mjesto u kategoriji Apstraktne fotografije na međunarodnom natječaju "Minimalist Photography Awards 2019", a autorici je pripala titula Abstract Photographer of the Year.
 
izložba

Izložba Mirne Sišul 'Plavo u pokretu'

U prostoru galerije Lapidarij u Omišlju na otoku Krku, u nedjelju, 14.07.2019. u 11:30 sati, otvara se izložba slika Mirne Sišul pod nazivom „Plavo u pokretu“.
 
festival

17. Seasplash festival na novoj lokaciji

Za tjedan dana Martinska, nova festivalska lokacija u srcu Dalmacije po prvi put će ugostiti Seasplash festival, čije će se 17. izdanje održati od 18. do 21. srpnja.
 
performans

Vrtni đir: David Rovis

David Rovis održat će performans pod nazivom 'Tabula rasa' u utorak, 16. srpnja, u 21 sat, u Gradskoj radionici u Puli. Ideja za ovaj performans nastala je kroz suradnju s Gradskom radionicom na radionicama zidnog slikarstva u sklopu projekta FreeZURA.
 
predstavljanje, projekcija

Anibar 2019.: hrvatski filmovi i fokus program

Na desetom izdanju Međunarodnog festivala animiranog filma Anibar, koji se od 15. do 21. srpnja održava u gradu Peć na Kosovu, prikazat će se pet hrvatskih naslova u natjecateljskim programima te pet u fokus programu posvećenom suvremenoj hrvatskoj animaciji.
 
x ostalo

Javni poziv Udruge KA-MATRIX za posudbu VHS kazeta na temu karlovačke industrije

KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj provodi program 'VHS 2019: amatersko audiovizualno stvaralaštvo kao baština u javnom prostoru' te poziva sve zainteresirane da posude vlastite amaterske VHS kazete koje dokumentiraju život u Karlovcu, s naglaskom na karlovačku industriju.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>