info
 
izložba

Izložba 'Unutarnja svjetlost' u Galeriji ULUPUH

Izložba 'Unutarnja svjetlost', tematske i žirirane izložbe ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, porculan i staklo, otvara se u četvrtak, 19. prosinca 2019., u 19 sati, u Galeriji ULUPUH, a moći će se pogledati do 6. siječnja.
 
djeca, mladi

'Teatromanija' - novi umjetničko-edukativni projekt GKL Rijeka

Gradsko kazalište lutaka (GKL) Rijeka priredilo je novi umjetničko-edukativni projekt 'Teatromanija', autorica Vedrane Balen Spinčić i Petre Šarac, namijenjen učenicima starijih razreda osnovne škole.
 
najave

Splitsko ljeto otvorit će opera 'Cavalleria rusticana'

Premijernom izvedbom opere Pietra Mascagnija "Cavalleria rusticana" otvorit će se 66. Splitsko ljeto, na kojemu će od 14. srpnja do 14. kolovoza uz tu operu premijerno biti izvedene i dvije drame te jedna plesna predstava, najavljeno je u petak na konferenciji za medije u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.
 
obljetnica, proslava

Dan vlaškog jezika 2019.

U nedjelju, 15. prosinca, s početkom u 17 sati, u prostoru mjesnog odbora u Šušnjevici održat će se tradicionalna manifestacija 'Zija de vlåška limba/ Dan vlaškog jezika', posvećena vlaškom jeziku. Organizator je udruga 'Spod Učke'.
 
izložba

Izložba grafika Galerije S u galeriji Greta

Otvorenje prodajne izložbe 'Galerija S / grafike' u galeriji Greta održat će se u ponedjeljak, 16. prosinca, u 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 22. ovoga mjeseca.
 
predavanje, tribina

kvARTopis – Kako funkcioniraju gramofonske ploče?

kvARTopis Centra za kulturu i film Augusta Cesarca poziva audiofile na putovanje od proizvodnje vinila do uživanja u glazbi na gramofonskim pločama 15. prosinca, u Pločniku, Međimurska 21.
 
najave

Splitska kuća jezika i kulture – Peristil, novo kreativno kulturno središte

Svečano predstavljanje novoga kreativno-kulturnog središta 'Splitska kuća jezika i kulture – Peristil' i otvaranje prigodne izložbe 'Anđeli' Ive Pervana održat će se 16. prosinca, u 19:30 sati. Nakon otvorenja uslijedit će kratki glazbeni recital Ane Opačak.
 
koncert

Operna diva Inva Mula gostuje u Zadru

Glazbena diva Inva Mula, nastupit će u petak, 27. prosinca, u 20 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.
 
obavijest

Promocija knjige Ivice Župana 'Tri zapisa o kiparstvu Vojina Bakića'

Nova knjiga Ivice Župana 'Oslobođeni oblik – Tri zapisa o kiparstvu Vojina Bakića' bit će predstavljena u srijedu, 18. prosinca 2019., u 19.30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
 
obavijest

Promocija knjige 'Zapisi iz Stranice Gornje' Ljiljane Đorđević i Ede Popovića

Naklada OceanMore najavljuje promociju knjige 'Zapisi iz Stranice Gornje' Ljiljane Đorđević i Ede Popovića, u ponedjeljak, 16. prosinca, u 19,30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
 
predavanje, tribina

Tumači poezije: Suvremena ruska poezija

Hrvatski P.E.N. centar najavljuje tribinu Tumači poezije na temu Suvremena ruska poezija – razgovor i čitanje ruske poezije povodom antologije suvremene ruske poezije 'Iznad svojega korijenja' (2019.), u izboru i prijevodu Ivana Babića. Tribina će se održati u utorak, 17. prosinca, u 18 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke.
 
projekcija

Posljednji ovogodišnji Kino Cirkus

Posljednji ovogodišnji Kino Cirkus, 16. prosinca, s početkom u 20 sati, u kinoteci Zlatna vrata, donosi nam brazilski dokumentarni film 'Gira and the Circus of Life', dio inovativne petodijelne dokumentarne serije 'Reimagine Rio' poznate brazilske filmašice Katie Lund ('Božji grad') i debitantice Lili Fialho. Ulaz na Kino Cirkus je besplatan!
 
djeca, mladi

Malo putujuće kazalište – kamishibai predstave za male i velike

Kamishibai - papirnato kazalište, tradicionalni je način japanskog pripovijedanja priča s dugom i bogatom poviješću razvoja, a od svojih samih početaka predstavlja oblik umjetnosti koji kombinira usmene, vizualne i tiskane elemente u pripovijedanju. Gradska knjižnica Poreč će ovaj Advent obogatiti maratonom izvedbi vrsnih kamishibai pripovjedača, za velike i male.
 
najave

Predstavljanje projekta: 'Povijesni izvori vojvođanskih Hrvata na Internetu'

ICARUS Hrvatska poziva na predstavljenje projekta 'Povijesni izvori vojvođanskih Hrvata na Internetu' koje će se održati u Knjižnici i čitaonici 'Bogdana Ogrizovića' u Zagrebu, 17. prosinca 2019., u 13,00 sati.
 
obljetnica, proslava

Akademija dramske umjetnosti slavi 50. obljetnicu Studija montaže

Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu će u utorak, 17. prosinca, svečano obilježiti 50. obljetnicu Studija montaže.
 
koncert

Dobrotvorni božićni koncert

Rotary klub Zagreb – Sesvete i Narodno sveučilište „Sesvete“ pozivaju u nedjelju, 15. prosinca, na 17. dobrotvorni božićni koncert. Početak programa je u 19 sati.
 
izložba

Izložba Ivane Mrčela u Galeriji Događanja

Izložba Ivane Mrčela „The words between us“ održava se od 18. prosinca 2019. do 17. siječnja 2020. u Galeriji Događanja. Otvorenje izložbe je u srijedu,18. prosinca, u 19 sati.
 
izložba

Eksponati Muzeja Peek&Poke u Zaboku

Pučko otvoreno učilište Zabok poziva na otvorenje gostujuće izložbe muzeja PEEK&POKE / Muzej informatike i Muzej djetinjstva s eksponatima iz stalnog postava. Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 19. prosinca 2019., u 17:00 sati, u Gradskoj galeriji Zabok, a izložba će se moći posjetiti do 20. siječnja.
 
izložba

Tripartitna izložba u DKC Lamparna: Lj. Barković, K. Čehulić, M. Josić

Od 13. do 31. prosinca 2019., održava se posljednja ovogodišnja tripartitna izložba u DKC Lamparni koja se organizira u sklopu dva participativna kulturna programa projekta DKC LAMPARNA: ciklus izložbi mladih lokalnih, neprofesionalnih umjetnika u Klubu mladih „Klub 21“, te ciklus izložbi mladih, nadolazećih, domaćih i stranih suvremenih umjetnika u Galeriji „Lamparna“.
 
obavijest

Predstavljanje monografije o avangardnoj slikarici Vjeri Biller u Budimpešti

Đakovački kulturni krug i Croatica najavljuju predstavljanje monografije Mirka Ćurića: 'Vjera Biller, umjetnica u zenitu oluje' i izložbu reprodukcija njezinih sačuvanih radova na stotu obljetnicu prve izložbe Vjere Biller (1919.) u Budimpešti u Vackoj ulici 11, u sklopu avangardnog pokreta mađarskog umjetničkog aktivizma, koji će se održati 17. prosinca, u 18 sati, u Croaticinoj priredbenoj dvorani.
 
izložba

ALU u Bunkeru

Izložba "ALU u Bunkeru" otvara se u ponedjeljak, 16. prosinca 2019., u 18 sati, u Centru za mlade Bunker u Samoboru. Izložba ostaje otvorena do 4. siječnja 2020.
 
koncert

Cloud 9+ stiže u KSET

U četvrtak, 19. prosinca, u KSET stiže mađarski bend Cloud 9+, koji će ovom prigodom predstaviti svoj najnoviji album.
 
predstava

Plesna predstava 'Kill B.' premijerno u ZPC-u

Premijerna izvedba plesne predstave 'Kill B.', koju su autori Bruno Isaković i Mia Zalukar oblikovali prema motivima filma 'Kill Bill' Quentina Tarantina, održat će se 21. prosinca u Zagrebačkom plesnom centru.
 
obavijest

VukovArt brošura predstavlja Vukovar kao Galeriju na otvorenom

Brošura je namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi se upoznali s Galerijom na otvorenom, ali i sve većem broju turista koji posjećuju grad Vukovar. Svi zainteresirani mogu preuzeti tiskanu verziju Vukovart brošure u uredu TZ Vukovar, a publikacija je dostupna za preuzimanje i online.
 
projekcija

Filmski Šamanizam

Program obilježavanja desete godišnjice smrti Vedrana Šamanovića, najdugovječnijeg predsjednika Kinokluba Zagreb održat će se u subotu, 14. prosinca, u 19 sati.
 
radionica, kolonija

Unesco4all Tour: Pristupačni turizam za slijepe / radionica u Šibeniku

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, 19. prosinca, od 10:00 do 14:00 sati, Tiflološki muzej iz Zagreba, održat će besplatnu radionicu pod nazivom: 'Pristupačni turizam za slijepe', u okviru koje će predstaviti projekt UNESCO4ALL. Radionica je namijenjena lokalnim i regionalnim javnim i privatnim tijelima zaduženim za turizam, kulturu i kreativnost, ali i svim zainteresiranim sudionicama.
 
obavijest

Otkazan nastup Orhana Pamuka na sajmu knjiga u Istri

Sa(n)jam knjige u Istri objavio je u četvrtak kasno navečer da turski Nobelovac Orhan Pamuk neće nastupiti na sajmu zbog 'izvanrednih i ozbiljnih obiteljskih problema u kojima se našao'.
 
koncert

'Rijeka moj grad' - glazbeno druženje s građanima

U ponedjeljak, 16. prosinca, na Trgu 128. brigade HV-a s početkom u 19 sati, Rijeka – Europska prijestolnica kulture i Novi list, uoči 2020. godine kada grad nosi titulu Europske prijestolnice kulture, a Novi list slavi 120. godina postojanja, organiziraju glazbeno druženje s građanima – Rijeka moj grad.  
 
koncert

MSF: Koncerti božićnih napjeva i kolenda

U sklopu Međunarodne smotre folklora Zagreb pripremaju se dva vokalna koncerta - 13. prosinca, u crkvi sv. Antuna Padovanskog, te dan kasnije, 14. prosinca, u Novinarskom domu.
 
obavijest

Zgrada Muzeja grada Rijeke upisana u Registar kulturnih dobara RH

Zgrada Muzeja grada Rijeke, rad arhitekta Nevena Šegvića iz 1976., upisana je u Registar kulturnih dobara RH kao preventivno zaštićen objekt, temeljem odluke Konzervatorskog odjela Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH, izvijestili su u četvrtak iz Muzeja.  
 
sajam

Živi Atelje DK / Bazaar 2019

Živi Atelje DK poziva na treći po redu Bazaar, koji će se održavati od 13. do 23. prosinca 2019., u prostoru galerije, u Ilici 110.
 
performans

'Orkestracija prostora' - intermedijalna performativna igra

Soundpainting platforma Pula predstavlja intermedijalnu performativnu igru: 'Orkestracija prostora', koja će se održati 15. prosinca, u 20 sati, u koncertnoj dvorani Rondo – DC Rojc Pula.
 
obljetnica, proslava

Svečanost povodom Međunarodnog dana arapskog jezika

Institut za arapski jezik i islam poziva sve zainteresirane u srijedu, 18. prosinca, na svečano obilježavanje Međunarodnog dana arapskog jezika u kongresnoj dvorani Islamskog centra Zagreb 'h. Salim Šabić', s početkom u 18,30 sati.
 
obavijest

Guzel Jahina predstavlja knjigu u Zagrebu

Ruska autorica Guzel Jahina će 13. prosinca, u 19 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića promovirati svoj novi roman 'Volgina djeca'.
 
najave

Najkorisnije knjige u gradu: božićno izdanje

U petak, 13. prosinca, od 17 do 21 sat u klubu Booksa održat će se akcija naziva 'Najkorisnije knjige u gradu: božićno izdanje!' kojoj je cilj prikupiti pomoć za napuštene gradske životinje o kojima skrbi udruga Futura.
 
najave

Otvorenje Male adventske knjižare KIC

Superknjižara, u suradnji s Kulturno informativnim centrom i Antikvarijatom Jesenski i Turk, 13. prosinca, u 15 sati, otvara vrata male pop-up knjižare s glavnom porukom u nadolazećim blagdanima 'Utopli blagdane dobrom knjigom'.
 
izložba

Prva retrospektiva Zlatka Kopljara u zagrebačkom MSU

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti pripremio je prvi retrospektivni pregled Zlatka Kopljara, koji na izložbi "Konstrukcije", što se otvara u subotu, 14. prosinca, donosi selekciju svojih najvažnijih radova.
 
predstava

Premijera predstave 'Bilježnica Robija K.' Viktora Ivančića

U nedjelju, 22. prosinca, u Satiričkom kazalištu Kerempuh održat će se premijera predstave 'Bilježnica Robija K.', prema kultnoj satiričkoj kolumni Viktora Ivančića, uglednog pisca i novinara te jednog od suosnivača političko-satiričkog časopisa 'Feral Tribune'. U sklopu Kerempuhove inicijative angažmana i afirmacije mlađe generacije redatelja, predstavu režira mlada redateljica Marina Pejnović.
 
izložba

Dizajn+Izložbe: sedam primjera inovacija

U ponedjeljak, 16. prosinca, u 19 sati, u HDD galeriji u Zagrebu, otvara se izložba ''Dizajn+Izložbe: Sedam primjera inovacija'', koja tematizira specifično područje dizajna izložbenih i muzejskih postava u Hrvatskoj u proteklom desetljeću. 
 
projekcija

Retrospektiva filmova Tomislava Gotovca u Beču

Filmovi Tomislava Gotovca (1937.-2010.) nastavljaju obilazak svijeta retrospektivom koju su na poziv Austrijskog filmskog muzeja i u suradnji s njegovim kuratorom Jurijem Medenom, pripremili Institut Tomislav Gotovac i Hrvatski filmski savez. Retrospektiva se održava u Austrijskom filmskom muzeju 12. i 13. prosinca 2019.
 
projekcija

'Kino za sve': projekcije za djecu sa senzornim teškoćama u Zagrebu i Varaždinu

Posebne projekcije prilagođene djeci sa senzornim teškoćama održat će se u zagrebačkom kinu 'Tuškanac' 12. prosinca, u 9,30 sati i 14. prosinca, u 13 sati te u varaždinskom Kinu Gaj 17. prosinca, u 10 sati.
 
izložba

Izložba: Sesvetski likovni umjetnici i gosti

Izložba 'Sesvetski likovni umjetnici i gosti' otvara se u Muzeju Prigorja 17. prosinca 2019. u 19 sati, a trajat će do 17. siječnja 2020.
 
predstava

HNK Zagreb kalendarsku godinu zaključuje premijerom 'Idiota'

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu oprostit će se od stare godine 30. prosinca premijerom drame 'Idiot' po jednom od najvećih djela ruske i svjetske literature u režiji i adaptaciji ruskog redatelja Vasilija Senjina.
 
koncert

MAGsezona: Trio Spalato

Jubilarna deseta MAGsezona 2019/2020 nastavlja se u nedjelju, 15. prosinca 2019., koncertom mladog i ambicioznog Trija Spalato. Koncert će se održati u Muzeju grada Splita, s početkom u 12:00 sati. Ulaz na koncert je slobodan.
 
koncert

Nizozemci My Baby sviraju 14. prosinca u Tvornici

Nizozemska trojka My Baby, čiju glazbu karakterizira mješavina blues, country i funk utjecaja, nastupit će u subotu, 14. prosinca, u Tvornici kulture, najavio je organizator koncerta.
 
izložba

Izložba 'Matrice: Prostor slobode' u Galeriji SC

U ponedjeljak, 16. prosinca, u Galeriji SC, s početkom u 20 sati, otvorit će se izložba radova studenata/ica završnih godina preddiplomskog i diplomskog studija Nastavničkog, Grafičkog i Kiparskog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastalih na radionici u okviru edukacijskog umjetničko istraživačkog projekta 'Matrice: Prostor slobode'. Izložba ostaje otvorena do 23. prosinca.
 
koncert

Koncert hrvatskih adventskih i božićnih pjesama

Koncert hrvatskih adventskih i božićnih pjesama održat će se u srijedu, 18. prosinca 2019., u 19 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Nastupit će pjevački zbor Neuma iz Drniša.
 
izložba

Marina Bauer: Prekapanja

U sklopu ciklusa Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO, u utorak, 17. prosinca 2019., u 19 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu otvara se izložba Marine Bauer 'Prekapanja', koja će se moći posjetiti do 2. veljače 2020.
 
predavanje, tribina

Predavanje: Odrastanje uz medije i važnost kritičkog vrednovanja medijskih sadržaja

U petak, 13. prosinca, doc. dr. sc. Lana Ciboci održat će gostujuće predavanje na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, na temu „Odrastanje uz medije i važnost kritičkog vrednovanja medijskih sadržaja“. Početak predavanja je u 10 sati.
 
obavijest

Multimedijska večer 'Hrvatska od kneza Trpimira do Uskočkog rata' uz predstavljanje romana 'Krsnik'

Multimedijska večer 'Hrvatska od kneza Trpimira do Uskočkog rata', uz predstavljanje romana 'Krsnik', dobitnika ovogodišnje književne nagrade GKK Najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman održat će se u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u utorak, 17. prosinca, u 19 sati, u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>