info
 
obavijest

Hrvatski filmski ljetopis – 100 / 2019.

U prodaji je slavljenički, 100. broj Hrvatskog filmskog ljetopisa (267 stranica). U obljetničkom broju ovog filmološkog časopisa možete pročitati eseje, studije, prikaze, poeziju, razgovor i ulomak iz romana suradnika i urednika svih naraštaja.
 
festival, najave

11. Međunarodni fotografski festival Organ Vida

11. Međunarodni fotografski festival Organ Vida održat će se od 2. rujna do 4. listopada 2020 u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti i u gradskim galerijama 'Karas', 'Miroslav Kraljević' i 'Zvonimir'. 
 
festival

12. Kunstbunker Music & Art festival u Dugoj Resi

U subotu, 4. srpnja, s početkom u 20 sati, na travnjaku kod Caffe bara Maxi u Dugoj Resi, Jozefinska 55, održat će se 12. Kunstbunker Music & Art festival, i to u okviru projekta udruge Kunstbunker Duga Resa "Open Art 2020."
 
obavijest

HKD Napredak najavljuje 'Coolturnu špicu'

U godini kada HKD Napredak proslavlja 30 godina od obnove rada, projekt 'Coolturna špica' predstavlja nastavak 10-godišnje suradnje sa Udrugom za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, koji su ujedno sa Napretkovim kulturnim centrom iz Zagreba i organizatori ove manifestacije.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Striegl u 2021.

Pozivaju se umjetnici da šalju prijave za izlaganje u 2021. godini u Gradskoj galeriji Striegl. Prijavljivati se mogu djela u svim likovnim tehnikama i medijima (slikarstvo, kiparstvo, grafika, crteži, kolaž,  fotografija, objekt, instalacija, video i dr.). Rok za prijave je 5. kolovoza 2020.
 
seminar

Spacetime Layers Webinar

Nastavno na nedavno održane webinare posvećene novim tehnologijama i arhivima, novi webinar posvećen Spacetime Layers platformi će se održati na Zoom platformi, 7. srpnja, u vremenu od 10 do 12 sati.
 
koncert, najave

Lado Electro i Zvjezdan Ružić u srpnju na Tvrđavi Barone

Ljetna pozornica Tvrđave Barone u srpnju će ugostiti dvije "klasično neklasične" izvedbe: 16. srpnja stiže Lado Electro sa spojem tradicijske i elektroničke glazbe, a 25. srpnja inovativni pijanist Zvjezdan Ružić sa svojim projektom „Pianotron“. 
 
obavijest

Objavljen novi roman Davida Grossmana 'Kad je Nina znala'

Nova knjiga izraelskog književnika Davida Grossmana 'Kad je Nina znala', o životu istaknute židovske aktivistice Eve Panić Nahir, od Čakovca u osvit Drugog svjetskog rata do kibuca u Izraelu i natrag, objavljena je na hrvatskom u izdanju nakladnika Frakture.
 
nagrada

Svečana dodjela književne Nagrade 'Tin Ujević'

U nedjelju, 5. srpnja, s početkom u 21 sat, u Rodnoj kuli Tina Ujevića u Vrgorcu, održat će se svečana dodjela Nagrade 'Tin Ujević'.
 
izložba

Izložba 'Dijalozi - Josip Vaništa / Miroslav Krleža'

U sklopu 9. festivala Miroslav Krleža (2. - 7. srpnja), u Modernoj galeriji u Zagrebu, u ponedjeljak, 6. srpnja 2020., u 19 sati, održava se jednodnevna izložba Dijalozi - Josip Vaništa / Miroslav Krleža, u autorskoj koncepciji akademika Tonka Maroevića.
 
koncert

Bogatstvo Mozartova života na koncertu 'Gran Partita'

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu najavljuje zagrebačku izvedbu najmisterioznijeg i, po mnogima, najsofisticiranijeg Mozartovog djela – Gran Partita, 9. srpnja u 19.30 sati. Majstori na instrumentima su članovi orkestra zagrebačke Opere, a izvedbom će ravnati maestro Nikša Bareza.
 
izložba

OLJK: Troje mladih umjetnika izlaže radove na temu nostalgije

HDLU Osijek - Galerija Kazamat najavljuje otvorenje izložbe "Nostalgija - nevrijeme vremena" koje će se održati 5. srpnja 2020., u Galeriji Kazamat, s početkom u 20 sati. Radove izlažu: Cui Qin, Santos Ocasio i Sara Sonas. Izložba je dio programa Osječkog ljeta kulture, a ostaje otvorena do 17. srpnja 2020.
 
obljetnica, proslava

Prvi rođendan Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj >>>

 
 
obavijest

Promocija knjige 'Premijerka'>>>

 
 
izložba

Izložba fotografija 'Ljepota zaustavljena u vremenu'

Tijekom mjeseca srpnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba fotografija 'Ljepota zaustavljena u vremenu' autorice Andrijane Jozinović u sklopu projekta Mala galerija GISKO. 
 
obavijest

Predstavljena knjiga S. Knežević 'Zagrebački povijesni trgovi, parkovi i neke ulice'

Knjiga "Zagrebački povijesni trgovi, parkovi i neke ulice" povjesničarke umjetnosti Snješke Knežević, predstavljena u četvrtak navečer, dolazi u pravi čas nakon potresa, a ispunjava i prazninu donoseći, po uzoru na europske, monografiju zagrebačkih povijesnih javnih prostora.
 
festival

10. Fantastic Zagreb Film Festival

Od 9. do 19. srpnja na open-air Ljetnoj pozornici Tuškanac i Kinu Tuškanac održat će se 10. Fantastic Zagreb Film Festival.
 
predstava

Premijera 'Kralja Edipa' u riječkom HNK-u

U koprodukciji s riječkim Gradskim kazalištem lutaka, Hrvatska drama HNK Ivana pl. Zajca ulazi u prostor Exportdrva premijerom predstave za mlade i odrasle 'Kralj Edip' u petak, 3. srpnja, s početkom u 21 sat.
 
koncert

Koncert povodom primopredaje predsjedanja Vijećem EU između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke

U povodu njemačkog preuzimanja predsjedanja Vijećem Europske unije od Hrvatske, na gala TV koncertu udružuju se Orkestar Minhenskog radija pod ravnanjem Ivana Repušića, te Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a pod ravnanjem Tomislava Fačinija.
 
nagrada

Priznanja hrvatskim filmovima na 15. SEEfestu u Los Angelesu

Na 15. izdanju Filmskog festivala jugoistočne Europe SEEfest posebno priznanje u programu kratkometražnog dokumentarnog filma dobila je 'Mačka je uvijek ženska', dok su direktori fotografije hrvatskih manjinskih koprodukcija 'Korporacija' i 'Bog postoji, njeno ime je Petrunija' dobili posebna priznanja u kategoriji dugometražnog igranog filma.
 
obavijest

Predstavljanje umjetničke instalacije 'Potezi i rezovi' u Brseču

U petak, 3. srpnja 2020., u sklopu projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture, održat će se otvorenje trajne umjetničke instalacije 'Potezi i rezovi' Sofie Thorsen, danske umjetnice s austrijskom adresom. 
 
obavijest

Manifestacija Tesla&friends 2020

Okruglim stolom 'Inovacije – od ideje do realizacije' i otvaranjem prigodne trodnevne izložbe '30 genija' u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu u četvrtak, 9. srpnja, počet će ovogodišnja trodnevna manifestacija Tesla&friends. Manifestaciju u povodu 164. obljetnice rođenja Nikole Tesle te 7. dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija, organizira udruga Nikola Tesla – genij za budućnost.
 
koncert, najave

Lisinski subotom 20/21: Corona. Tremolo. Maestoso.

'Lisinski subotom' najavljuje dvanaest koncerata u sezoni 2020./2021. Sezonu 3. listopada otvara pijanistička kraljica Martha Argerich & prijatelji...
 
x ostalo

Dvorci - reprezentativna arhitektura kontinentalne Hrvatske

Na području 14 županija kontinentalne Hrvatske nalazi se 101 dvorac upisan u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.
 
koncert, najave

Koncerti u atriju Klovićevih dvora / 54. MSF

Međunarodna smotra folklora Zagreb priprema koncerte u prostoru atrija Galerije Klovićevi dvori. Nastupit će Jelena Radan i Pedro Abreu, Cubismo te Zrinka Posavec s bendom.
 
predavanje, tribina

U prevodilačkom ringu: Snježana Božin i Romana Perečinec

Na koji način teku prevodilački procesi pokazat će nam Snježana Božin i Romana Perečinec, koje će se okušati u prijevodu izvatka iz nagrađivanoga romana suvremene njemačke spisateljice i prevoditeljice Esther Kinsky 'Am Fluß' (2014). Germanistički 'dvoboj' održat će se u ponedjeljak, 6. srpnja, u 18 sati, na internetskoj platformi za videosastanke Zoom, a moderirat će ga Anda Bukvić Pažin.
 
festival

18. Tabor Film Festival

18. izdanje Tabor Film Festivala će se održati od petka, 10. do nedjelje, 12. srpnja, u dvorcu Veliki Tabor. Unatoč ograničenjima koja nameće aktualna situacija, u tri festivalska dana organizatori nude bogat filmski i glazbeni program s brojnim premijernim naslovima, koji će se gotovo u potpunosti odvijati na otvorenom.
 
radionica, kolonija

Radionica PillowTalk

Radionica voditeljice Deborah Hustić, pod nazivom PillowTalk, na kojoj će polaznici izraditi pojačalo koje će ugraditi u jastuk, održat će se u subotu, 11. srpnja, od 14 sati, u Radioninom labu.
 
nagrada

Marita Bulimbašić dobitnica godišnje nagrade Hrvatskog fotosaveza za mlade autore

Marita Bulimbašić, članica Fotokluba Split i studentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu, dobitnica je godišnje nagrade Hrvatskog fotosaveza za mlade autore.
 
predstava

Europski ansambl – online premijera u Varšavi

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) započelo je rad i na novoj, petoj od šest planiranih premijera u okviru projekta Europski ansambl, u koprodukciji Staatstheatera Stuttgart, Zagrebačkog kazališta mladih i Teatra Nowy iz Varšave.
 
izložba

Izložba 'Crkva i zvono svetog Tome u Puli' gostuje u Kopru

Povodom Dana sv. Tome, izložba Arheološkog muzeja Istre 'Crkva i zvono svetog Tome u Puli' gostovat će od 3. srpnja do 23. kolovoza 2020. u Muzejskoj galeriji Pokrajinskog muzeja Koper.
 
predstava

Premijera monodrame 'Zemlja Vukova'

Premijera diplomske monodrame 'Zemlja Vukova', autorskog projekta Tonke Mršić i Gale Nikolić, će se održati u subotu, 4. srpnja, s početkom u 21 sat, u prostoru iza Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Kampus Trsat. Predstava će također biti izvedena 8. srpnja, s početkom u 20 sati, u Pučkom otvorenom učilištu 'Dr. Ante Starčević' u Gospiću.
 
predstava

'Višnjik' na 20. Osječkom ljetu kulture

HNK u Osijeku će dramu 'Višnjik' A. P. Čehova premijerno ambijentalno uprizoriti u koprodukciji s Gradskim dramskim kazalištem 'Gavella', u sklopu jubilarnog, 20. Osječkog ljeta kulture. Ambijentalno izvođenje će se održati 6. i 7. srpnja, u 21 sat, u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku.
 
najave

Program Kantrida Europski kvart kulture cijelo ljeto na plažama Rijeke

Kulturno-umjetnički program Kantrida Europski kvart kulture 2020. odvijat će se tijekom cijelog ljeta na plažama zapadnog dijela Rijeke, od Kantride do Bivija, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u Rijeci u srijedu.
 
obavijest

Svjetski klasik 'Rebecca' objavljen na hrvatskom

Svjetski klasik 'Rebecca', gotički roman Daphne du Maurier iz 1938., po kojemu je Alfred Hitchcock snimio slavni psihološki triler s Laurencem Olivierom i Joan Fontaine u glavnim ulogama, objavljen je na hrvatskom u izdanju Mozaika knjiga.
 
projekcija

Premijera dokumentarnog filma 'Da je meni ono što mi nije' na Ljetnoj pozornici 'Tuškanac'

Srednjometražni dokumentarni film Višnje Skorin 'Da je meni ono što mi nije' o propuštenim prilikama i neuništivim estradnim snovima Sandre Jurak, svoju će kinopremijeru imati u petak, 3. srpnja, na Ljetnoj pozornici Tuškanac, s početkom u 21,30 sati, uz gostovanje ekipe filma. (U slučaju ponovne kiše, projekcija se prebacuje za nedjelju, 5. srpnja, u istom terminu, u 21,30 sati.)
 
izložba

Štefanija Baranašić: Retrospektiva uz 25 godina umjetničkog djelovanja

U Kerameikonovoj Galeriji K10 u Varaždinu, u subotu, 4. srpnja 2020. u 18 sati, otvara se mala retrospektivna izložba keramičarke Štefanije Baranašić, kojom autorica obilježava svoj dvostruki jubilej: 25 godina umjetničkog djelovanja i 70 godina života.  
 
djeca, mladi

Zaigrani š/umom

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca organizira besplatna eko druženja za djecu u Park šumi Tuškanac. Uz pomoć stručnih edukatora polaznici će upoznati šume Zagreba te naučiti što one znače za grad. Sudjelovanje je besplatno, a prijave su u tijeku!
 
izložba

15. Trijenale zagorskog suvenira

U subotu, 11. srpnja 2020., u 17 sati, u Galeriji dvorca Oršić u Muzeju seljačkih buna, održat će se otvorenje izložbe 15. Trijenala zagorskog suvenira uz prigodan program. 
 
x ostalo

Potpisan Program suradnje između Ministarstva kulture RH i Ministra kulture i nacionalne baštine Republike Poljske za godine 2020.–2023.

Program suradnje između Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministra kulture i nacionalne baštine Republike Poljske za godine 2020.–2023. godine potpisan je 1. srpnja 2020., u Međunarodnom kulturnom centru u Krakowu. 
 
radionica, kolonija

Radionica pitchinga na Festivalu mediteranskog filma u Splitu 2020.

DKE – Ured MEDIA Hrvatske, u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split, organizira radionicu pod nazivom 'Kako razvijati i predstaviti projekte za međunarodno tržište', čiju će kulminaciju predstavljati Pitching forum.
 
izložba

Katamaran Art: Izložba radova Vaska Lipovca

Izložbom radova Vaska Lipovca u Galeriji umjetnina započinje splitska dionica ovogodišnjeg Katamaran Art projekta, koji se po treći put održava na relaciji Jelsa – Split. Izložba se prikazuje od 2. do 21. srpnja 2020.
 
projekcija

Bogat srpanjski program na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Program Ljetne pozornice Tuškanac nastavlja se nizom atraktivnih filmskih naslova, od angažiranih drama u organizaciji Subversive Film Festivala, žanrovskih avantura Fantastic Zagreba, klasika u izboru Hrvatskog filmskog saveza, pa do izbora iz programa popularnih Festivala mediteranskog filma Split, Zagreb Film Festivala i Motovun Film Festivala.
 
natječaj

Poziv Galerije SC za predlaganje projekata za 2021. godinu - likovni program

Galerija SC objavila je Poziv za predlaganje projekata za 2021. godinu - likovni program, s rokom prijave 12. srpnja 2020.
 
izložba

Virtualna izložba: Krajolik u grafici starih majstora / Iz fundusa Kabineta grafike

Kabinet grafike donosi virtualnu izložbu 'Krajolik u grafici starih majstora' (Iz fundusa Kabineta grafike HAZU) kojom se prisjećamo istoimene izložbe više kustosice Ane Petković Basletić, održane 2014. godine.
 
natječaj

HDLU Istre raspisao Natječaj za prijem novih članova

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre 1. srpnja raspisalo je Natječaj za prijem novih članova. Rok za prijave je 31. kolovoza 2020.
 
obavijest

'Priče za Milenu' u Booksi

Komemoracija za Milenu Benini održat će se u četvrtak, 2. srpnja, od 18 do 20 sati, u zagrebačkoj Booksi, u organizaciji Centra za ženske studije, Hrvatskog društva pisaca, K-Zone i SFere. O njenom životu i radu govorit će Ivana Delač, Nataša Govedić, Marino Sorel, Davorin Horak, Maja Soldić i Matko Vladanović.
 
festival

VUMfest 2020. u Vrbovcu

Ovogodišnji VUMfest, festival urbane kulture i umjetnosti, će se održati ovu subotu, 4. srpnja, u Alternativnom kulturnom centru 'Garaže' u Vrbovcu, a u organizaciji Vrbovečke udruge mladih (VUM). Ulaz je besplatan!  
 
izložba

Izložba plakata Borisa Bućana u Krakowu

U okviru bilateralne suradnje dviju zemalja te u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu i Međunarodnog kulturnog centra u Krakowu izložba Borisa Bućana bit će svečano otvorena u četvrtak, 2. srpnja 2020. godine, u okviru turneje kojom se ovaj međunarodno priznati umjetnik predstavlja poljskoj javnosti.
 
izložba

Ana Pavičić: Ženski lik u pokretu

HDLU Rijeka najavljuje samostalnu izložbu Ane Pavičić pod nazivom 'Ženski lik u pokretu'. Izložba se otvara u petak, 3. srpnja 2020. od 20 do 21 sat, u Galeriji Juraj Klović, i trajat će do 17. ovoga mjeseca.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>