info
 
nagrada

Nagrade filmu 'F20' Arsena Antona Ostojića u Italiji i Indiji

Dugometražni igrani film 'F20' proglašen je najboljim trilerom na netom završenoj dodjeli talijanskih Oniros Film nagrada koje se dodjeljuju jednom mjesečno, a Arsen Anton Ostojić najboljim redateljem. Kao pobjednik za ožujak, film je stekao pravo da se natječe za najbolji triler godine, a svečana godišnja dodjela nagrada održat će se u kolovozu. Osim toga, film je u ožujku nagrađen i na 4. Indijskom svjetskom filmskom festivalu.
 
izložba

Online prezentacija rada Kate Mijatović 'Calendar 2020'

Interaktivna web aplikacija “Calendar 2020” producirana je u okviru izložbenog programa AK galerije za 2020. godinu kao zaseban rad  istoimene izložbe Kate Mijatović. 
 
obavijest

DHK objavio knjige Dunje Detoni Dujmić i Slavka Jendrička

Knjigu eseja Dunje Detoni Dujmić 'Susreti u kon/tekstu' i zbirku pjesama Slavka Jendrička 'Imaginacije' objavilo u svojoj ediciji Mala knjižnica Društvo hrvatskih književnika (DHK). 
 
natječaj

DKE ‒ Ured MEDIA Hrvatske: u tijeku je četvrto izdanje nagradne igre #euFilmContest

Nagradna igra organizirana je u suradnji s Europskom komisijom kako bi se promovirala raznolikost europskog filma i TV serija među širom publikom. Pobjednici ovog kruga osvojit će odlazak na Međunarodni filmski festival u Cannesu, koji je odgođen do daljnjeg. Odabir i proglašenje pobjednika izvršit će se nakon što festival službeno potvrdi nove datume održavanja. Nagradna igra traje do 30. travnja 2020.!
 
predstava, djeca, mladi

Predstave za djecu GK 'Zorin dom' Karlovac online

Na YouTube kanal Gradskog kazališta 'Zorin dom' Karlovac dodano je još pet predstava za djecu: 'Zvonar crkve Notre Dame', 'Čarobnjak iz Oza', 'Peća i vuk', 'Šuma Striborova' i 'Na tri kralja'.
 
radionica, kolonija

Uskršnja online kreativna radionica

Muzej grada Zagreba na YouTube kanalu gledateljima predstavlja uskršnju kreativnu radionicu.  
 
predstava

Zagrebačko kazalište mladih najavljuje online predstave

Od 8. travnja. na ZKM-ovom YouTube kanalu pogledajte kultnu predstavu 'Zagrebački pentagram' (link predstave objavit će se na ZKM Facebook stranici), dok će se 17. travnja ekskluzivno na Tportalu prikazati kultna ZKM-ova predstava 'Hinkemann'.
 
obavijest

Arheološki muzej: Osiguran portret Solinjanke

Arheološki muzej u Zagrebu izvijestio je kako je portret mlade djevojke iz Solina s početka 3. stoljeća, tzv. Solinjanka, u nedavnom potresu ostao neoštećen, iako su neki predmeti iz prostorije stalnog postava Antičkih zbirki u kojemu je ona bila izložena pretrpjeli štetu.
 
koncert

Digitalne matineje Koncertnog ureda Zadar

Koncertni ured Zadar od četvrtka, 9. travnja, kreće s programom digitalnih matineja, na kojima će svakog četvrtka u 11 sati na svom YouTube kanalu objavljivati probrane snimke koncerata iz svog arhiva.
 
obavijest

Procesija Za Križen ove godine s desetero ljudi

Procesija Za Križen, jedinstveni izraz pučke pobožnosti stanovnika središnjeg dijela otoka Hvara, koja se održava već pet stoljeća, održat će se i ove godine, no u njoj će, zbog pandemije koronavirusa, moći sudjelovati desetero ljudi.
 
x ostalo

Gradska knjižnica Požega online

Gradska knjižnica Požega nudi korisnicima posudbu e-knjige preko ZakiBook aplikacije, mogućnost besplatnog učlanjenja putem e-pristupnica te organizira aktivnosti za djecu putem Facebook akcije Kreativni klik. Pripremili su i bazu e-izvora za korisnike koju promoviraju preko društvenih mreža. Istovremeno, u tijeku je fotografski natječaj iz projekta 'Knjiga svaki dan' koji se zove 'Lice knjige'.
 
x ostalo

Gradska knjižnica Vukovar: kampanja #ostanidoma&citajknjigu i posudba e-knjige

Gradska knjižnica Vukovar pokreće kampanju #ostanidoma&citajknjigu. Zamisao je kampanje objavljivati video uratke u kojima će osobe iz javnog i političkog života, ali i svi zainteresirani građani, čitati svoju omiljenu poeziju, kratke prozne tekstove ili jednostavno slati apel o važnosti ostajanja u svojim domovima uz preporuku nekog dobrog štiva.
 
djeca, mladi

Virtualna izložba dječjih radova na temu vučedolske kulture

U želji da Muzej približi djeci i djecu Muzeju, djelatnici Muzeja vučedolske kulture u siječnju 2020. godine posjetili su vukovarske dječje vriće i razgovarali o poslovima koji se rade u muzeju, o arheolozima i predmetima vučedolske kulture.
 
predstava

Online predstave HNK u Šibeniku

Na YouTube kanalu HNK u Šibeniku mogu se pogledati predstave: 'Škrtičina', 'Noćna igra s Jesenjinom', 'Veliki manevri u tijesnim ulicama', 'Kontrakcije' te 'Gaćice'.
 
izložba

Virtualna izložba pisanica - poziv za sudjelovanje

Kako bi zadržali tradiciju izložbe pisanica, a u nemogućnosti organiziranja izložbe u Galeriji grada Krapine, ove godine Pučko otvoreno učilište Krapina organizira virtualnu izložbu na svojoj Facebook stranici.
 
izložba

Virtualna izložba: Međimurska črna pisanica

Za nadolazeće blagdane Zavičajna zbirka Knjižnice 'Nikola Zrinski' Čakovec pripremila je prigodnu izložbu o uskršnjim črnim pisanicama autorice Biserke Vučenik iz Donje Dubrave. 
 
obavijest

Festival Opatija – otkazani programi u lipnju

Sukladno situaciji vezanoj uz pandemiju koronavirusa, organizatori smatraju da nije realno očekivati da će se do lipnja steći uvjeti koji omogućuju normalan dolazak stotine inozemnih izvođača iz raznih dijelova svijeta i stjecanje uvjeta u kojima je moguća organizacija događanja za veći broj posjetitelja, stoga je Festival Opatija prisiljen otkazati veća događanja planirana za lipanj 2020.
 
obavijest

'Etno bojanka za velike i male' (ICB Banovine)

Interpretacijski centar baštine Banovine donosi svoju prvu etno bojanku vezanu uz motive narodnih nošnji župe Viduševac koju su ostvarili u suradnji s KUU “Viduševac”, a prema opisima nošnje iz knjige Katice Gašljević Tomić “Selo i župa Viduševac”.
 
izložba

NAJ u Gradskome muzeju Varaždin

Nakon što je na Facebook stranicama Gradskog muzeja Varaždin, pod geslom 'Fizički zatvoreni, virtualno dostupni', objavljena prva virtualna izložba s temom o tome kako su se Varaždinci u prošlosti nosili s kriznim situacijama i bolestima, serijal se nastavlja novom izložbom pod nazivom 'NAJ u Gradskome muzeju Varaždin'.
 
koncert

iZBOR/ iCHOIR Camerate Vocale Split - virtualna oda domovini

Višenagrađivani mješoviti pjevački zbor Camerata Vocale Split pod ravnanjem dirigentice dr. sc. Sare Dodig Baučić realizirao je virtualni projekt pod nazivom iZBOR/ iCHOIR Camerate Vocale Split.
 
nagrada

Književnik Ivan Gaćina šestu godinu za redom 'Satirikus prvog reda'

Povodom 1. travnja, dana šale i zbilje, na 19. natječaju humora i satire kojem je organizator Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada, književnik Ivan Gaćina iz Zadra osvojio je priznanje 'Satirikus prvog reda'. Zadana tema bila je temu 'Pogled(aj) u nebo'.
 
obavijest

Virtualna Korčula - digitalna knjižnica Gradske knjižnice Ivan Vidali

Temelj digitalne zbirke VirKo zavičajna je građa iz fonda Gradske knjižnice Ivan Vidali te vrijedno arhivsko i muzejsko gradivo iz lokalne povijesti, običaja i života lokalnog stanovništva. Tako je u digitalnoj zbirci moguće pronaći stare razglednice, fotografije, knjige, rukopise i hemeroteku.
 
djeca, mladi

Izmjene u programu 'U lutkarsko s kauča'

S obzirom na to da Gradsko kazalište lutaka Rijeka sudjeluje u PIR FEST-u u sklopu kojeg će publika ovog petka, 10. travnja, od 17 sati, moći pogledati predstavu 'Avanture maloga Juju', riječki lutkari su morali izmijeniti raspored on-line predstava u sklopu programa 'U lutkarsko s kauča'.
 
izložba

Virtualna izložba 'U službi vizualizacije baštine'

Ministarstvo kulture pripremilo je online sadržaj namijenjen široj publici u vidu virtualne izložbe "U službi vizualizacije baštine – hommage fotografima Nini Vraniću, Vinku Malinariću, Rudolfu Bartoloviću, Živku Bačiću i Miljenku Mojašu".
 
predavanje, tribina

Filmske večeri u Močvari – prvo virtualno izdanje

Filmske večeri u Močvari nude svoje prvo virtualno izdanje ikad! U srijedu, 8. travnja, u 20 sati, na Močvarinoj Facebook stranici će se održati razgovor uživo s čak četiri filmske gošće – Ivom Gavrilović, Martinom Lončar, Valentinom Lončarić i Mijom Martinović.
 
najave

Virtualni program #MSUNonStop

MSU je pokrenuo virtualni program pod nazivom MSU NON STOP (#MSUnonStop), koji se trenutno može pratiti putem društvenih mreža (Facebook, Instagram i YouTube). U sklopu spomenutog programa Muzej suvremene umjetnosti svakodnevno nastavlja donositi ono najbolje od domaće i strane suvremene umjetnosti... 
 
natječaj, rezidencijalni program

Produljen rok za prijave na Summer Sessions 2020 međunarodnu rezidenciju

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu. Rok za prijavu je 1. svibanj 2020.!
 
djeca, mladi

NP Krka na digitalnim kanalima pripremio edukativne sadržaje za najmlađe

Iz Nacionalnog parka Krka za najmlađe su priredili zanimljive, edukativne emisije "Gle, Krka!" koji će ih upoznati s prirodnim ljepotama tog parka.
 
natječaj

Umjetnost u javnom i socijalnom prostoru - Poziv

Otvoreni likovni pogon objavio je Poziv za dostavu podataka o projektima društveno angažirane umjetnosti, za online katalog Umjetnost u javnom i socijalnom prostoru u Hrvatskoj.
 
koncert

Žujine svirke: Kojoti

Nakon Nene Belana i Fiumensa te sjajnog Let3 u srijedu, 8. travnja, od 20 sati, nove zvijezde Žujine svirke bit će Kojoti. Prva Žujina svirka okupila je pred ekranima više od 100 tisuća, a druga čak više od 130 tisuća ljudi.
 
izložba

Dnevni virtualni MIGK

Muzeji i galerije Konavala predstavljaju digitalne sadržaje svojih muzejskih jedinica.
 
natječaj, rezidencijalni program

The CEI Fellowship for Writers in Residence for the Year 2020 - poziv

Otvoren je natječaj za mlade pisce država članica Srednjoeuropske inicijative - The CEI Fellowship for Writers in Residence for the Year 2020. Poziv za prijavu na natječaj otvoren je do 30. travnja 2020.!
 
izložba

Virtualni sadržaji Prirodoslovnog muzeja i zoološkog vrta Split

Prirodoslovni muzej i zoološki vrt Split preko web i facebook stranice svakodnevno nudi novi sadržaji: od virtualne izložbe, predavanja, dokumnetarnih filmova koje su djelatnici muzeja snimili tijekom terenskih istraživanja zaštićenih poodručja u Splitsko-dalmatinskoj županiji do niza galerija fotografija.
 
obavijest

Dnevnici u doba koronavirusa - projekt institucije Literaturhaus Graz

Institucija Literaturhaus Graz pozvala je brojne austrijske spisatelje i spisateljice na vođenje dnevnika o utjecajima koronavirusa i mjera za suzbijanje njegovog širenja na svakodnevni život i stanje u društvu. Svaki petak na njihovim mrežnim stranicama objavljuju se najnoviji prilozi.
 
festival

'My Darling Quarantine Short Film Festival' - online festival kratkometražnih filmova

Kustosi festivala kratkometražnih filmova iz Beča, Cannesa, Venecije, Locarna, Berlina i Dresdena objavili su online zbirku kratkometražnih filmova. Svaki će se tjedan ovdje predstaviti novih sedam filmova.
 
obavijest

Dva nova kratka filma Stanke Gjurić

Pjesnikinja i autorica filmova Stanka Gjurić, nadahnuta trenutnom situacijom, snimila je dva kratkometražna filma s animiranim lutkicama, pod naslovom 'Kod kuće' i 'Jednom davno'. Dvominutni film 'Jednom davno' već je na IMDb-u, a upravo je otvorena i njegova Facebook stranica. Oba su filma namijenjena djeci i odraslima, dok je tema obitelj.
 
izložba

Virtualni sadržaji Hrvatskog povijesnog muzeja

Hrvatski povijesni muzej poziva da istražite online sadržaje i podsjetite se prijašnjih izložbi (održanih u prostoru Muzeja i širom Hrvatske), te pogledate virtualne izložbe – poput „Sjećanja na 20. stoljeće“, „Borbe za pravicu“ i dr.
 
djeca, mladi

Knjižnica Dugave predstavlja virtualne sadržaje namijenjene djeci i mladima

U nastavku su prijedlozi za kreativni rad preko interneta namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, u okviru projekata za djecu i mlade u KGZ - Knjižnici Dugave.
 
predstava

Online program riječkog HNK-a: Otkrivena nova vrsta bliskosti s publikom

Program HNK-a Ivana pl. Zajca Rijeka 'Zajc uz vas', kojim to kazalište putem YouTube kanala i društvenih mreža čini kulturne sadržaje svakodnevno dostupnima široj javnosti, u prvih se deset dana pokazao kao uspješna nova formula bliskosti s publikom zabilježivši iznimnu posjećenost.
 
djeca, mladi

Ostanite doma uz Biotekine kućne znanstvene radionice

Pokusi Bioteke koje školarci mogu raditi kod kuće, objavljuju se na YouTubeu. Na internet se preselila i PANDA 4, projektna nastava za darovitu djecu...
 
obljetnica, proslava

Objavljeno online izdanje izabranih pjesama Dubravka Horvatića 'Bašćina'

Knjigu "Bašćina. Izabrane pjesme" Dubravka Horvatića, u povodu 10. obljetnice smrti, u online izdanju objavilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK) u svojoj Maloj knjižnici. Pjesme je izabrao i priredio Božidar Petrač, a knjigu uredio Antun Pavešković.
 
predstava, djeca, mladi

Kazalište na daljinu GKL Split: 'Glazbatorij'

U sklopu Kazališta na daljinu, koje je započelo 20. ožujka, online predstave GKL-a Split do sada su ukupno registrirale više od 111 000 pregleda. Nakon online premijera, predstave su i dalje dostupne i besplatne na YouTube kanalu. Program se nastavlja u petak, 10. travnja, u 18 sati, premijerom predstave 'Glazbatorij'.
 
festival, djeca, mladi

Prvi internet regionalni festival za djecu – PIR FEST

Gradsko pozorište Podgorica predstavlja prvi internet regionalni festival za djecu – PIR FEST, koji će se održati od 8. do 16. travnja. Tijekom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku na YouTube kanalu Gradskog pozorišta, s početkom u 17 sati, pogledati predstave 9 regionalnih kazališta.
 
predstava

Online predstave Gradskog kazališta Beli Manastir

Predstave Gradskog kazališta Beli Manastir dostupne su na YouTubeu: uz 'Dnevnik Anne Frank' možete pogledati i 'Novac moje krvi', predstavu o trgovini ljudima, rađenu u suradnji s Policijskom upravom osječko - baranjskom.
 
natječaj

Poziv za prijavu djela – ECCO

HDS poziva članove da prijave svoja djela, koja će biti razmotrena za uvrštenje u program jubilarnog 15. koncerta ECCO (European Contemporary Composers Orchestra), koji će biti upriličen tijekom generalne skupštine ECSA-e u Luksemburgu, 6. listopada 2020. u Luksemburškoj filharmoniji.
 
izložba

Online izložba članova HULULK-a na temu Cvjetnice

Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara već tradicionalno na Cvjetnicu planirala je i ove godine, po sedmi put, predstaviti izložbu - djela hrvatskih likovnih umjetnika okupljenih u temi Kristove Muke i Uskrsnuća. S obzirom na okolnosti (pandemija te potres koji je znatno oštetio Župni dvor u kojem se nalazi sjedište udruge i galerija) čini to na virtualan način.
 
djeca, mladi

Online projekt 'Biblijske priče za malene u Velikom tjednu'

Gradska knjižnica Kaštela i Pere Eranović, glumac HNK Split, osmislili su zajednički projekt pod naslovom #ostani doma uz “Biblijske priče za malene u Velikom tjednu”. Svaki dan s početkom u 18.30 sati, u vremenu od Cvjetnice do Uskrsa djeca će zajedno s roditeljima na stranici www.gkk.hr i na YouTube kanalu Gradske knjižnice Kaštela moći pogledati i poslušati po jednu ili dvije priče iz “Biblije za velike i male”, u izdanju izdavačke kuće Salesiana i u interpretaciji P. Eranovića.
 
projekcija

Kino Tuškanac i MUBI: Tri mjeseca besplatnog gledanja filmova

Kino Tuškanac, u suradnji s online servisom MUBI, svojoj publici nudi tri besplatna mjeseca na toj online platformi, koja svakodnevno nudi 30 antologijskih, klasičnih, zaboravljenih, neovisnih, suvremenih, 'arthouse' filmova.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u online izložbi likovnih radova na temu 'Uskrsna pisanica'

Pozivaju se svi zainteresirani, bez obzira na dob, da se uključe u online izložbu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim likovnim radovima na temu 'Uskrsna pisanica'. Svoje radove možete poslati već danas, sve do 12. travnja 2020.!
 
izložba

Vizura 2020 / Vrijeme ekstrema

Virtualno otvorenje međunarodne, tematske, članske, žirirane, bijenale izložbe ULUPUH-ove Sekcije za fotografiju - izložbe Vizura 2020 / Vrijeme ekstrema - održat će se na Dan hrvatske fotografije u ponedjeljak, 6. travnja 2020. Izložba će biti dostupna na poveznici: http://fotografija.ulupuh.hr/.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>