info
 
obavijest

Predstavljanje kataloga i zatvaranje izložbe Mirjane Vodopije u MSU-u

Predstavljanje kataloga izložbe Mirjane Vodopije: ˝Lutajući krajolik˝ i razgovor s umjetnicom održat će se 20. kolovoza 2019., u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, s početkom u 17 sati.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u Erasmus+ razmjeni mladih ACTART

Otvoren je poziv za prijavu sudionika/ca za sudjelovanje na projektu ACTART u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih koji će se odvijati u Zagrebu od 30. rujna do 6. listopada 2019. godine.
 
radionica, kolonija

Scenaristički laboratorij Sonje Tarokić

Radionica Scenaristički laboratorij, pod mentorstvom redateljice i scenaristice Sonje Tarokić, održat će se od 1. listopada do 15. studenog 2019. u Kinoklubu Zagreb. Prijave su u tijeku.
 
obavijest

Predstavljanje kataloga izložbe: Kuzma Kovačić / Mihi videtur...

Predstavljanje kataloga izložbe "Umjetnik kod Meštrovića" - Kuzma Kovačić / Mihi videtur... održat će se u četvrtak, 22. kolovoza 2019. godine, u 19 sati, u Galeriji Meštrović. Uz uvodni pozdrav ravnateljice Muzeja Ivana Meštrovića Sandre Grčić Budimir, o nastajanju izložbe i kataloga govorit će umjetnik, te autori tekstova Milan Bešlić, Vesna Bulić Baketić i Radoslav Tomić.
 
natječaj

Natječaj Galerije 'Razvid' za izlaganje u 2020.

Natječaj Galerije „Razvid“ za izlaganje u 2020. godini traje od 20. kolovoza do 20. rujna 2019., a otvoren je za sve umjetničke tehnike i medije.
 
izložba

Izložba Igora Rufa 'Lijepo mi je biti tu' otvara se u Splitu

Izložba nagrađivanog umjetnika Igora Rufa naziva 'Lijepo mi je biti tu', u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split, otvara se u četvrtak, 22. kolovoza 2019., u 21:00 sat, u splitskom Salonu Galić.  
 
izložba

Izložba svjetski ugledne fotografkije Brigitte Lacombe u rujnu u Francuskom paviljonu

Zagreb će u rujnu ugostiti jednu od najuglednijih svjetskih fotografkinja Brigitte Lacombe čiji će radovi biti predstavljeni na izložbi pod nazivom "Cinema/Portraits" u Francuskom paviljonu u periodu od 13. do 28. rujna.
 
izložba

Korčula između dva svjetska rata

Gradski muzej Korčula otvorio je u crkvi Gospojinoj izložbu fotografija „Korčula između dva svjetska rata” iz zbirke Etnografskog muzeja u Beogradu.
 
predstavljanje

Gavranovih devet premijera u devet država u dva mjeseca

Devet kazališnih predstava hrvatskoga književnika i dramatičara Mire Gavrana u dva mjeseca bit će premijerno izvedeno u devet zemalja, a prva je na rasporedu premijera drame 'Sladoled' što će se održati 23. kolovoza u njemačkom Kazalištu Nordhausen u Nordhausenu, a redateljica drame je Anja Eisner.
 
festival

5. Press film festival

Peti PRESS film festival održat će se 30. i 31. kolovoza 2019. godine u Hrvatskoj Kostajnici. Tema petog izdanja festivala je fake news. Ulaz na sva događanja je slobodan.
 
najave

Muzej Brodskog Posavlja najavljuje program 'Otvaranje pogleda'

Program ''Otvaranje pogleda'' održava se drugi put u organizaciji Muzeja Brodskog Posavlja od 21. do 23. kolovoza  2019. Program je zamišljen kao doprinos slavonskobrodskoj kulturnoj sceni u ljetnom razdoblju.
 
koncert

Završni koncert 2. festivala Glazbene večeri kod sv. Jeronima

Završni koncert ovogodišnjeg festivala komorne glazbe "Glazbene večeri kod sv. Jeronima", pod nazivom "Schubertiade", održati će se u srijedu, 21. kolovoza u 20.30 sati, u staroj crkvici sv. Jeronima u Kaštel Gomilici. Na koncertu će nastupiti festivalski ansambl koji je ove godine u sastavu: Antigoni Tsalla na flauti, Nika Zlatarić na čelu, Vladimir Kossianenko na violi, te Mislav Režić na gitari.
 
izložba

Hana Miletić: Softver

Samostalna izložba Hane Miletić otvara se u Apoteci – Prostoru za suvremenu umjetnost, Vodnjan, u četvrtak, 22. kolovoza 2019. u 20.30 sati. Izložba ostaje otvorena do 9. listopada.
 
natječaj

Fotografski natječaj povodom Svjetskog dana fotografije

Na natječaj se isključivo primaju fotografije snimljene u ponedjeljak, 19. 8. 2019., na sam rođendan fotografije!
 
projekcija

BADco.: Vremenske bombe

Siva zona – prostor suvremene i medijske umjetnosti predstavlja trodijelni film 'Vremenske bombe' izvedbene skupine BADco iz Zagreba. Program će se održati u subotu, 24. kolovoza 2019. u 21 sat, u Ljetnom kinu, Korčula. Ulaz je slobodan.
 
izložba

'Ukus/Okus', izložba Sare Cuklin Dokša

U petak, 23. kolovoza u 20 sati, u Galeriji 'Zlati ajngel' u Varaždinu otvara se izložba fotografija mlade Varaždinke Sare Cuklin Dokša pod nazivom Ukus/Okus. Izložba ostaje otvorena do 8. rujna 2019.
 
obavijest

Promocija zbirke pjesama 'Šuti i voli', autorice Viviane Zoković

Promocija druge zbirke pjesama autorice Viviane Zoković "Šuti i voli" održati će se u Solinu, u vrtu Tusculum, 19. kolovoza 2019., s početkom u 21:00 sat.
 
izložba

2. Samoborski salon 'Granice'

Otvorenje žirirane izložbe u organizaciji Udruge likovnih umjetnika Samobor (ULUS Samobor) - 2. Samoborski salon „Granice“, održat će se u utorak, 20. kolovoza 2019., u 19 sati, u Maloj dvorani Galerije Prica. Izložba ostaje otvorena do 8. rujna 2019.  
 
obavijest

Plenarni sastanak međunarodne mreže izvedbenih umjetnosti u Rijeci u listopadu

Jedna od najvećih međunarodnih mreža za izvedbene umjetnosti - IETM održat će u Rijeci, od 24. do 27. listopada, jesensko plenarno zasjedanje u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, a središnja tema zasjedanja bit će publika i uključivanje zajednice.
 
predstava, najave

'Dobro je dok umiremo po redu' Ivora Martinića za početak sezone ZKM-a

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) kao prvu premijeru u novoj sezoni najavilo je 21. rujna predstavu "Dobro je dok umiremo po redu" po tekstu Ivora Martinića u režiji Aleksandra Švabića.
 
projekcija

Premijera dokumentarnog filma 'Sjećanje na budućnost' u ponedjeljak na 70. Igrama

Dokumentarni film "Sjećanje na budućnost" scenarista Vedrana Benića i redatelja Lukše Benića premijerno će biti prikazan u ponedjeljak, 19. kolovoza, u sklopu programa 70. Dubrovačkih ljetnih igara.
 
izložba

Retrospektivna izložba Mirka Ilića otvorena u dubrovačkim Lazaretima

Izložba "Mirko Ilić - Trenutak pred katastrofu: strip, ilustracija i dizajn" kustosa Dejana Kršića i Marka Goluba, koja donosi retrospektivu više od četrdeset godina stvaranja grafičkoga dizajnera i političkog ilustratora Mirka Ilića, otvorena je u dubrovačkim Lazaretima.
 
obavijest

Umro istaknuti novinar Denis Kuljiš

Istaknuti hrvatski novinar, pisac i publicist Denis Kuljiš umro je u nedjelju u Zagrebu u dobi od 68 godina nakon kratke i teške bolesti.
 
obavijest

Umro ugledni hrvatski slikar Šime Perić

Jedan od najuglednijih i najznačajnijih hrvatskih slikara Šime Perić umro je u 99. godini, izvijestio je u petak Dubrovački vjesnik.
 
obavijest

Arktik: rezultati natječaja za plesne produkcije

Umjetnička voditeljica organizacije ARKTIK - Institut za budućnost Vesna Mačković na prvom javnom natječaju ove novoosnovane umjetničke organizacije odabrala je koncept koji je prijavio Žak Valenta pod radnim naslovom “I riječ tijelom postade”.  Rezultati javnog poziva za plesne produkcije (Međunarodni dan znakovnih jezika), objavljeni su na poveznici: https://www.arktik.eu/.
 
festival

17. izdanje Faro(pi)sa posvećeno Jakši Fiamengu

17. festival književnosti Faro(pi)s održat će se u Starome Gradu na otoku Hvaru, 17. i 18. kolovoza 2019., a posvećeno je pokojnom akademiku Jakši Fiamengu (1946. - 2018.), čuvenom hrvatskom novinaru, pjesniku i autoru brojnih dalmatinskih evergreena, koje je najčešće pisao za legendarnog Olivera Dragojevića.
 
predstava

Vojnovićev 'Geranium' za kraj dramskog programa jubilarnih 70. Igara

'Geranium', prema istoimenoj pripovijetki Ive Vojnovića te pripovijetki „Otok“ iz zbirke „Molitva na šetalištu“ Antuna Šoljana, u režiji Marine Pejnović i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, treća je premijera na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama, najavljeno je u petak na konferenciji za medije. Premijera predstave održat će se u utorak, 20. kolovoza, u parku Umjetničke škole Luke Sorkočevića, a reprizne izvedbe slijede 21., 22., 23. i 24. kolovoza.
 
nagrada

Vizualni identitet Arheološkog muzeja u Zagrebu nagrađen Graphis srebrnom nagradom

Studio Sensus Design Factory osvojio je Graphis srebrnu nagradu za vizualni identitet Arheološkog muzeja u Zagrebu (AMZ) te je uvršten u Graphis Design Annual za 2020. godinu, priopćio je AMZ.
 
predstava

'Sve o muškarcima' Mire Gavrana premijerno 26. rujna u Lisinskom

Nova premijera Teatra Gavran bit će, 26. rujna u Maloj dvorani 'Lisinski' u Zagrebu, komedija "Sve o muškarcima" autora Mire Gavrana i u režiji Mladene Gavran.
 
obavijest

Poziv za sudjelovanje u projektu "Šetnje Zvijezdom" (u okviru ESF 54+)

Nakon lipanjske uspješne izvedbe mjuzikla i igrokaza u sklopu projekta "Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost", udruga KA-MATRIX poziva sve zainteresirane građane koji su navršili 55 godina pa nadalje za prijavu na zadnju aktivnost u okviru projekta – "Šetnje Zvijezdom".
 
izložba

Branka Kopecki i Slobodan Radosavljević: Arhitektonska sjećanja II

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe Branke Kopecki i Slobodana Radosavljevića 'Arhitektonska sjećanja II' / 'Mémoire architectoniques II', 18. kolovoza 2019. u 20 sati, u Galeriji Flora u Dubrovniku. Izložba se može pogledati do 20. kolovoza.
 
projekcija

U Sarajevu svjetska premijera filma 'Da je meni ono što mi nije' Višnje Skorin

Film hrvatske redateljice i scenaristice Višnje Skorin "Da je meni ono što mi nije" svjetsku će premijeru imati na 25. Sarajevo Film Festivalu (SFF) u natjecateljskom dijelu programa, u kategoriji "Dokumentarni film".
 
izložba

Luisa Ritoša izlaže u Rijeci

Samostalna izložba ilustracija i video rad Luise Ritoša pod nazivom 'Snovi' bit će predstavljeni od 20. kolovoza do 3. rujna 2019. u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. Izložba se otvara u utorak, 20. kolovoza 2019., u 19,30 sati.
 
festival

Festival Vizura aperta 2019

Festival vizualnih i audio medija - Vizura aperta 2019. održava se u mjestu Janjina (15.-20.8.) te u Lučici, Lastovo (23.-27.8.). Teme Prihvaćanja i Napuštanja proizlaze iz prostornog konteksta zajednica u kojima se festival odvija, no teme su vrlo aktualne u sadašnjem trenutku i širem smislu dotiču drušvene i geopolitičke teme Mediterana. Teme su široke, emocionalne i svakodnevne.
 
konferencija, znanstveni skup

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

Uloga knjižničara i informacijskih stručnjaka u promicanju i uspostavi pametnih društava u sklopu globalne digitalne preobrazbe, tema je Međunarodne konferencije IFLA CPDWL Satellite Meeting koja će 20. i 21. kolovoza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu okupiti više od 160 sudionika iz svih krajeva svijeta.
 
radionica, kolonija

Inkluzivna likovna radionica prostornog istraživanja / U susret izložbi 'Gledam dodirom'

Ova specifična radionica tematski vezana uz prostor u kojem se održava – akvarij, uvest će nas u svijet likovnog izražavanja osoba oštećena vida i najaviti izložbu „Gledam dodirom” koja se 18. rujna 2019. otvara u Galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu. Radionica će se održati 27. kolovoza; prijave su u tijeku.
 
najave

Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić

Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić održava se u Varaždinu, od 18. do 28. kolovoza 2019.
 
koncert

Koncert Josipe Lisac - velika završnica Festivala Rocks&Stars

Velika završnica ovogodišnjeg Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane, kulturnog podija Medulinske rivijere, održat će se 17. kolovoza, koncertom glazbene dive Josipe Lisac, koji se održava u vinkuranskom kamenolomu, s početkom u 21 sat.
 
koncert

Jed Becker's Group nastupa u Loparu

Koncert sastava Jed Becker's Group održat će se u utorak, 20. kolovoza, u parku Kapić u Loparu, s početkom u 20,30 sati. Ulaz je slobodan.
 
predstava, najave

'Antigona' Slavoja Žižeka za početak sezone HNK-a Zagreb

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu kao prvu od ukupno pet dramskih premijera nove sezone 2019./2020. najavljuje, 20. rujna, praizvedbu klasične tragedije "Antigona" u viđenju Slavoja Žižeka i u režiji njemačke kazališne redateljice Angele Richter.
 
festival

Festival hrvatskih kantautorica na Sceni Amadeo

Festival hrvatskih kantautorica održat će se 24. i 25. kolovoza 2019. na Sceni Amadeo (atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja). U glazbenom dijelu programa nastupit će Barbara Munjas, Nina Romić, Luce, Ivana Picek, Aklea Neon i Sara Renar, a u popratnom programu održat će se Tribina "Žene na nezavisnoj (kant)autorskoj sceni".
 
nagrada

Predstava 'Susret' Nine Mitrović i mezzosporanistica Renata Pokupić laureati Nagrade Judita

Nagradu Judita u dramskome programu 65. Splitskoga ljeta žiri je dodijelio predstavi "Susret" u produkciji Teatra Exit i režiji Nine Mitrović, a laureatkinja u glazbenome programu je mezzosporanistica Renata Pokupić za solistički recital koji je izvela uz klavirsku pratnju Renate Hil.
 
obavijest

Otvoren novi stalni izložbeni postav Biskupske palače u Dubrovniku

Novi stalni izložbeni postav Biskupske palače u Dubrovniku svečano je otvoren u srijedu navečer na prvom i drugom katu zgrade u povijesnoj jezgri grada, a izložene su umjetnine od srednjega vijeka do 19. stoljeća iz kolekcije dubrovačkih biskupa.
 
predstava

Izvedba monodrame 'Soba za poglede' prema tekstu V. Woolf

Monodramu 'Soba za poglede' prema tekstu Nova haljina Virginije Woolf u režiji Marine Petković Liker na tvrđavi Bokar izvest će Ivana Buljan Legati u okviru 70. Dubrovačkih ljetnih igara u subotu, 17. kolovoza s početkom u 21:30 sati.
 
natječaj

Objavljen treći I-Portunus poziv za potporu kratkoročne međunarodne mobilnosti umjetnika!

14. kolovoza 2019. objavljen je treći I-Portunus poziv za potporu kratkoročne međunarodne mobilnosti umjetnika! Rok za prijavu je 5. rujna 2019. (u 14 sati).
 
obavijest

Svjetska premijera filma 'Bosonogi car' na festivalu u Torontu

'Bosonogi car' belgijskih redatelja Petera Brosensa i Jessice Woodworth, ujedno i hrvatska manjinska koprodukcija, svjetsku premijeru imat će na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, u programu Suvremena svjetska kinematografija (Contemporary World Cinema).
 
festival

River Jazz Fest plovi od Županje do Vučedola

Županja, Osijek i Vukovar, te njemu blizak Vučedol, mjesta su višeslojne hrvatske kulture koje je stoljećima povezivao život na opjevanim rijekama, Savi, Dravi i Dunavu, a posljednjih godina spaja ih upravo River Jazz Fest i misija očuvanja, prezentacije i interpretacije lokalnog identiteta, povijesti, kulture i umjetnosti. Šesto festivalsko izdanje održava se od 23. do 31. kolovoza 2019.
 
obavijest

Objavljena knjiga Dinke Pasini 'Hrvatski jezik od nacionalne retorike do suvremene proze'

Knjigu Dinke Pasini "Hrvatski jezik od nacionalne retorike do suvremene proze", u kojoj autorica sociolongvistički raščlanjuje prozne tekstove, nastale poslije hrvatskoga državnog osamostaljenja 90-ih godina, objavila je Hrvatska sveučilišna naklada (HSN) iz Zagreba.
 
koncert

The Illyria Consort za završetak 44. Osorskih glazbenih večeri

Završni koncert ovogodišnjih 44. Osorskih glazbenih večeri održat će se u nedjelju, 18. kolovoza, u 21 sat. U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije nastupit će ansambl The Illyria Consort, Bojan Čičić, violina solo i umjetnički ravnatelj, i Franjo Bilić, čembalo.
 
seminar

48. seminar Zagrebačke slavističke škole

U ponedjeljak, 19. kolovoza 2019., u Dubrovniku počinje dvotjedni 48. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole. U radu Seminara sudjelovat će inozemni studenti slavistike i kroatistike te sveučilišni nastavnici kojima su hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>