info
 
izložba

U Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci otvara se izložba djela Romola Venuccija

Izložba slika velikog riječkog slikara Romola Venuccija iz fundusa Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja (PPMHP) u Rijeci pod nazivom 'Umjetnost kao sudbina', kustosice Margite Cvijetinović otvorit će se u utorak, 24. srpnja, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u ovom muzeju.
 
predstava

Dramski studio Ludens Teatra predstavlja hrvatske kazališne amatere u Trebinju

Predstava Dramskog studija Ludens teatra 'Ispod površine', u izvedbi skupine Kaotis teatralis, proglašena je najboljom u državi na 58. FHKA-i. Nakon državnog natjecanja, predstavljat će Hrvatsku na 61. Festivalu festivala u Trebinju te pokušati osvojiti 'Zlatnu masku'.
 
projekcija

Besplatna projekcija višestruko nagrađenog filma 'Lada Kamenski' u Dubrovniku

Umjesto najavljene projekcije domaćeg filma dobitnika Velike zlatne arene u Puli, Dubrovačke ljetne igre će u suradnji s Kinematografima Dubrovnik prikazati film 'Lada Kamenski' redatelja Sare Hribar i Marka Šantića. Projekcija filma je u ponedjeljak, 23. srpnja, u 21,30 sati, u ljetnom kinu Jadran, a ulaz je slobodan!
 
radionica, kolonija

Dvodnevna radionica vertikalnog užeta sa cirkuskom umjetnicom Laurom Murphy

Cirkuska umjetnica Laura Murphy, koja se od 17. do 25. srpnja nalazi na rezidenciji u Splitu kroz provedbu projekta CircusNext u organizaciji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, 24. i 25. srpnja održat će radionicu vertikalnog užeta u Amfiteatru Doma mladih.
 
projekcija

'Pula u Zagrebu' u Kinu Metropolis MSU

Program 'Pula u Zagrebu' u Kino Metropolis MSU donosi projekcije dvaju filmova (Žaba i Do kraja smrti), epizoda dvaju popularnih dramskih serija (Novine i CB svijet) i dvaju intrigantnih dokumentarnih serijala (Betonski spavači i Varoški amarcord) prikazanih na 65. Pulskom filmskom festivalu. Projekcije počinju u 21 sat, a ulaz je slobodan!
 
projekcija

Ljetna KineDok sezona donosi dokumentarna osvježenja u 10 gradova diljem Hrvatske

Ovoga ljeta u okviru KineDok programa gledajte besplatne projekcije svježih europskih dokumentarnih filmova u 10 hrvatskih gradova! Na programu je ukupno 37 projekcija sjajnih dokumentaraca, na najrazličitijim lokacijama – od nogometnog igrališta do muzeja i galerija. 
 
obavijest

Svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura 54+

Svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za 54+, održalo se u ponedjeljak, 23. srpnja, u Muzeju Mimara u Zagrebu.
 
predstava

Drama 'Michelangelo Buonarroti' prvi premijerni naslov na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama

Drama Miroslava Krleže 'Michelangelo Buonarroti' prvi je premijerni naslov na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama, a uoči premijere, koja će se održati 27. srpnja na ruševinama benediktinskog samostana na otoku Lokrumu, u dubrovačkoj Festivalskoj palači u ponedjeljak ujutro održana je konferencija za medije.
 
festival

Zadar Jazz & Blues 2018.

Četvrti po redu Zadar Jazz & Blues festival održat će se od 25. do 27. srpnja na otvorenoj terasi Muzeja Antičkog stakla u Zadru, od 21:30. Domaći i strani gosti uživat će u tri vrhunska jazz koncerta u organizaciji HNK Zadar i Turističke zajednice Grada Zadra.
 
izložba

Izložba Igora Zdunića u Splitu

U sklopu izložbenog ciklusa Katamaran Art, u utorak 24. srpnja 2018. u 21 sat, u Galeriji umjetnina u Splitu otvara se izložba Igora Zdunića 'Slike'. Izložba ostaje otvorena do 12. kolovoza 2018.
 
koncert

Koncert Zadarskog komornog orkestra

Na koncertu u srijedu, 25. srpnja u Katedrali Sv. Stošije, Zadarski komorni orkestar izvest će i Beethovenovu Treću simfoniju. Početak programa je u 21 sat, a ulaz na koncert je slobodan.
 
natječaj

Prijave za nagradu 'Kulturna atrakcija godine'

Otvorene su prijave za dodjelu Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada. Nagrada se dodjeljuje u šest kategorija, među kojima je i - Kulturna atrakcija godine.
 
izložba

Izložba Tee Ivković u Dubrovniku

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe 'Kako prestati a ne nestati' Tee Ivković, 24. srpnja u Galeriji Flora u 21 sat. Izložba će se moći pogledati do 6. kolovoza 
 
izložba

Izložba Eugena Fellera u Rovinju

U Galeriji sv. Toma, Muzeja grada Rovinja-Rovigno, u utorak 24. srpnja 2018. u 21:30 sati, otvara se izložba slika Eugena Fellera pod nazivom 'Nove slike'. 
 
izložba

Magija i praznovjerje u starom vijeku kroz fundus Arheološkoga muzeja Zadar

Arheološki muzej Zadar poziva na otvorenje izložbe 'ABRACADABRA – Magija i praznovjerje u starom vijeku kroz fundus Arheološkoga muzeja Zadar' u četvrtak, 26. srpnja 2018., u 20:30 sati. 
 
projekcija

Nakon pretpremijere filma 'Mamma Mia! Here We Go Again' u pulskoj Areni, projekcije diljem Jadrana

Dugometražni igrani film 'Mamma Mia! Here We Go Again', nastavak kino hita iz 2008. godine, pretpremijerno je prikazan u pulskoj Areni, osmoga dana 65. izdanja Pulskog filmskog festivala. U razdoblju od 22. do 25. srpnja, film koji je većim dijelom sniman na Visu, prikazivat će se na ljetnim pozornicama diljem Jadrana. Film u redovnu kinodistribuciju kreće 26. srpnja.
 
obljetnica, proslava

Hrvatski audiovizualni centar u Puli obilježio desetu obljetnicu djelovanja

Prigodnim druženjem HAVC je u petak, 20. srpnja, u društvu mnogobrojnih filmskih profesionalaca obilježio 'okruglu' desetu obljetnicu svoga djelovanja.
 
nagrada

Dodijeljene nagrade 65. izdanja Pulskog filmskog festivala

Velika zlatna arena za najbolji film dodijeljena je filmu 'Mali' redatelja Antonija Nuića producentske kuće Propeler film, producenata Borisa T. Matića i Lane Matić, dok je nagrada publike Zlatna vrata Pule pripala filmu 'Comic Sans' redatelja Nevija Marasovića s prosječnom ocjenom 4,92. U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna arena za najbolji film dodijeljena je filmu 'Žaba' redatelja Elmira Jukića.
 
izložba

Izložba Darije Žmak Kunić u Umagu

Izložba Darije Žmak Kunić u MMC galeriji Grada Umaga može se pogledati do 7. kolovoza 2018. 
 
koncert

Od folka i jazza do baroka i rocka na Bundeku

Ovog petka i subote ne propustite završnicu ovogodišnje Ljetne pozornice Bundek,  gdje nas očekuje još puno glazbenih poslastica. U petak, 20.7., na novu pozornicu na Bundeku tako stiže poznati dvojac Bow vs Plectrum - Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu. 
 
radionica, kolonija

Radionica 'Prvi koraci vašeg budućeg kreativnog dokumentarca' u Varaždinu

Voditeljica radionice je filmska autorica, kritičarka i kuratorica nekolicine međunarodnih filmskih festivala od Sarajeva do Amsterdama i Beča, Rada Šešić. Prijave za radionicu traju do 1. kolovoza 2018., a radionica se odvija od 25. do 28. kolovoza u Varaždinu.
 
izložba

Izložba Jakova Žapera u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac'

U Sveučilišnoj se galeriji 'Vasko Lipovac' u ponedjeljak, 23. srpnja, u 20 sati, otvara samostalna izložba 'Prostor boje' Jakova Žapera, akademskog slikara – grafičara. Autor  se predstavlja sa dvadesetak radova različitih dimenzija u tehnici akrilik na platnu i šperploči.
 
projekcija

'Dom' Daria Pleića premijerno u Puli i na Taormina Film Festivalu

Dugometražni igrani film 'Dom' redatelja Daria Pleića svoju je svjetsku i hrvatsku premijeru imao na Pulskom filmskom festivalu, da bi se cijela filmska ekipa odmah nakon toga zaputila prema Siciliji, točnije Taormini gdje je film imao svoju internacionalnu premijeru. Film u redovnu kinodistribuciju kreće na jesen, nakon ljetne turneje po festivalima.
 
festival

Osmo izdanje Postira Seaside Film Festivala donosi više od 40 naslova iz cijeloga svijeta

Od 24. do 28. srpnja u Postirima na otoku Braču održat će se osmo izdanje međunarodnog festivala kratkometražnog filma Postira Seaside Film Festival. Za vrijeme trajanja festivala bit će prikazano više od 40 kratkometražnih igranih filmova. Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan!
 
festival

Festival Krapan EU Kapital 2018 + KineDok Krapan

Polygon – Centar za istraživanja i razvoj projekata u kulturi predstavlja Festival Krapan EU Kapital + KineDok Krapan, koji će se održati od 25. srpnja do 3. kolovoza 2018.
 
obavijest

Poziv za prijavu radova - Život umjetnosti 103-2018

Objavljen je Poziv za prijavu radova koji će biti objavljeni u tematskom bloku 'Povijesni lom: 1918. i modernizam' u časopisu o modernoj i suvremenoj umjetnosti i arhitekturi 'Život umjetnosti' (103-2018), koji Institut za povijest umjetnosti priprema u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien. 
 
natječaj

Natječaj Galerije Razvid za izlaganje u 2019.

Galerija 'Razvid' objavljuje natječaj za izlaganje u 2019. godini. Natječaj je otvoren za sve umjetničke izraze i tehnike, a prijave se primaju do 20. kolovoza 2018.   
 
festival

Startao 16. Seashplash festival

Na pet pozornica rasprostranjenih na štinjanskom poluotoku i tvrđavi Punta Christo pokraj Pule, u četvrtak navečer otvoreno je 16. izdanje Seashplash festivala, najvećeg domaćeg reggae i dub festivala na kojem će ove godine nastupiti više od osamdeset domaćih i inozemnih izvođača.  
 
festival

18. festival Vizura aperta

18. izdanje Vizure aperte – PRIVATNO JAVNO –  održat će se od 25. do 29. srpnja 2018. u unutrašnjosti Pelješca u Janjini. 
 
obavijest

Umjetnička akcija 'Hodali su, Hodat će' u Osijeku

U subotu 14. srpnja u Osijeku je započela umjetnička akcija prikupljanja cipela pod nazivom 'Hodali su, Hodat će' autorice Ene Janković, koja će se odvijati tijekom srpnja i kolovoza ove godine.  
 
obavijest

Predstavljanje monografije Ivo Kalina u Opatiji

Hrvatski muzej turizma najavljuje predstavljanje monografije Ivo Kalina u Opatiji, vila Angiolina, u utorak, 24. srpnja, s početkom u 11,30 sati
 
festival

Umag(o) classica 2018.

U Umagu je započela manifestacija Umag(o) classica, a manifestaciju je otvorio Ansambl EX ARTE u Župnoj crkvi Umag. 
 
festival

21. Motovun Film Festival

Prvijencem poljskog redatelja Paweła Maślone 'Napad panike' u utorak, 24. srpnja otvara se 21. Motovun Film Festival (MFF) na kojemu će biti prikazano 113 filmova iz cijeloga svijeta te održan bogat popratni umjetnički i zabavni program.
 
koncert

Nastup Aljoše Jurinića: prvi koncert na 64. Splitskom ljetu

Pijanist Aljoša Jurinić na svom će solističkom recitalu 22. srpnja s početkom u 21 sat u Meštrovićevu Kaštilcu izvedbom skladbi glazbenih velikana Franza Schuberta, Mauricea Ravela i Fryderyka Chopina otvoriti koncertni dio programa 64. Splitskog ljeta. 
 
koncert

Noć crno-bijele čarolije pijanista Vitomira Ivanjeka

Koncert pijanista Vitomira Ivanjeka će se održati u ponedjeljak, 23. srpnja, pred župnom crkvom u Loparu s početkom u 21 sat. U 'Noć crno-bijele čarolije' Ivanjek će publiku uvesti izvedbama djela Beethovena, Chopina, Debussyja, Brahmsa, Gershwina i drugih skladatelja, kao i vlastitih skladbi.
 
najave

Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod predstavlja Hrvatsku na 46. Teatarskom festivalu BiH 'Fedra'

Mladi glumci Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod putuju u Bugojno na 46. Teatarski festival 'Fedra', najstariji festival amaterskih kazališta u BiH. Brođani će na 'Fedri' u petak, 20. srpnja, u 19 sati, u revijalnom programu kao predstavnici Hrvatske odigrati predstavu 'Maturanti'.
 
koncert

Koncert povodom obilježavanja Dana Grada Opatije

Hrvatski muzej turizma poziva na koncert u sklopu 25. Festivala Orgulje Heferer, u nedjelju, 22. srpnja, u Župnoj crkvi sv. Jakova, s početkom u 21 sat. Koncert se organizira povodom obilježavanja Dana Grada Opatije i blagdana sv. Jakova,  njegova zaštitnika.
 
najave

EASA - 600 europskih studenata arhitekture od subote u Rijeci

Najveći skup europskih studenata arhitekture ove godine (EASA – European Architecture Students' Assembly) održat će se u Rijeci od 21. srpnja do 4. kolovoza. EASA je organizirana u sklopu Ljeta u prijestolnici kao dio programskog pravca Slatko i slano projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.
 
obavijest

Započeo prvi Matchmaking Forum u Puli

Prvo izdanje Matchmaking Foruma posebno se fokusira na predstavljanje i razmjenu izvornih filmskih projekata i radova u nastajanju. U njemu sudjeluju partnerski filmski centri kako bi potaknuli razvoj tih projekata i njihovu realizaciju.
 
festival

OFF DORF 2018 – Popratni programi na DORF 2018

Nakon 4 večeri zagrijavanja u Ljetnom vrtu Vintage industrial bara u Zagrebu, ovogodišnji DORF program nastavlja se najprije 4. do 6. kolovoza u Primoštenu a potom 23. do 25. kolovoza u Vinkovcima.
 
festival

8. Supertoon u Šibeniku

U nedjelju, 22. srpnja, u Šibeniku počinje 8. izdanje Supertoona, međunarodnog festivala animacije, i trajat će do 27. srpnja. U pet festivalskih kategorija kratkih animiranih filmova (profesionalni kratki, studentski, filmovi za djecu, glazbeni spotovi i reklame) tijekom šest dana bit će prikazano preko 170 filmova iz 21 zemlje diljem svijeta, a festival će ugostiti 50-ak stranih i domaćih gostiju.
 
izložba

Izložba radova Libora Jaroša u Vrbniku

Galerija Baćin dvor ugostit će Libora Jaroša, umjetnika iz Češke Republike čije je stvaralaštvo do sada predstavljeno na više od 70 samostalnih i brojnim skupnim izložbama u domovini i inozemstvu. Izložba pod nazivom 'Memory Tracks' otvara se 22. srpnja u 21 sat.
 
festival

Festival komorne glazbe 'Glazbene večeri kod Sv. Jeronima'

U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, u Kaštel Gomilici će se u periodu od 23. srpnja do 16. kolovoza 2018. održati prvo izdanje festivala 'Glazbene večeri kod Sv. Jeronima'.
 
izložba

Izložba 'Nature vs. nurture' u Rojcu

Večeras, 19. srpnja u 19 sati, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc održat će se otvorenje izložbe 'Nature vs. nurture'. Autori izložbe su polaznici radionice spekulativnog dizajna koja se održala pod stručnim vodstvom mentorice Susane Soares. 
 
nagrada

Hrvatski zborovi osvojili šest medalja na 10. svjetskim zborskim igrama

Hrvatski zborovi osvojili su na 10. svjetskim zborskim igrama u Južnoafričkoj Republici šest medalja - jednu zlatnu, četiri srebrne i jednu brončanu. 
 
izložba

Izložba slika Koraljke Kovač - Unutarnji krugovi

Otvorenje izložbe slika Koraljke Kovač - Unutarnji krugovi i novog izložbenog prostora Gradske galerije Crikvenica održat će se u četvrtak, 19. srpnja u 21 sat, na adresi Strossmayerovo šetalište 22. 
 
natječaj

Natječaj WMO-a za najbolje meteorološke fotografije

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) otvorila je natječaj za najbolje meteorološke fotografije koje će biti uvrštene u kalendar WMO-a za 2019. godinu. Tema ovogodišnjeg natječaja je Sunce, Zemlja i vrijeme, što će ujedno biti i slogan Svjetskog meteorološkog dana 2019. godine. 
 
predstavljanje

Promocija Zbornika Dubrovačkih muzeja

Promocija Zbornika Dubrovačkih muzeja IV održat će se u utorak, 24. srpnja 2018. u 20.30 sati, u atriju Kneževa dvora. 
 
festival

Svetvinčenat: Otvorenje 19. festivalskog izdanja uz španjolske umjetnike

Otvorenje 19. Festivala plesa i neverbalnog kazališta započinje 19. srpnja, u 21,30 sati, na Placi, glavnom gradskom trgu u Savičenti. Prva večer rezervirana je za španjolske umjetnike – Placa će zaplesati uz poznatu Ravelovu melodiju i pogledati 'Bolero', za koji koreografiju potpisuje Jesύs Rubio Gama.
 
najave

Antički dani na Mirinama kod Omišlja

Manifestacija Antički dani na Mirinama, koji će se uz kostimirane sudionike, radionice za djecu i hranu i piće spravljene po antičkim receptima, održati 20. i 21. srpnja na ostatcima antičkog grada Fulfinuma blizu Omišlja, najavljena je na konferenciji za novinstvo u srijedu u Rijeci. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>