info
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave za djecu 'Drvo koje je pjevalo'

Premijera predstave za djecu 'Drvo koje je pjevalo' će se održati u utorak, 20. studenog, s početkom u 18 sati, u zagrebačkom kazalištu Mala scena.
 
projekcija

Cassavetesovi utorci u riječkom Art-kinu

Od 20. studenog do kraja godine svaki je utorak u Art-kinu rezerviran za odabrane filmove kultnog redatelja Johna Cassavetesa, jednog od prvih i po mnogočemu ključnih tvoraca američkog nezavisnog filma.
 
projekcija

Novi hrvatski film u kinu Kinoteka

U kinu Kinoteka od srijede, 21. studenog sve do 1. prosinca gledamo program recentnih domaćih naslova 'Novi hrvatski film'.
 
radionica, kolonija

Otvorene prijave za radionicu 'Zvuk u filmskim i video radovima'

Filmaktiv vas poziva na radionicu Zvuk u filmskim i video radovima koja će se održati u Filodrammatici (Korzo 28/1) od 06. – 09.12. 2018.
 
projekcija

Građani iz sjene - Kratki utorak sa Želimirom Žilnikom

U utorak, 20. studenoga, u 19 i 21 sat u kinu 'Tuškanac' u Zagrebu gost Kratkog utorka biti će po prvi put Želimir Žilnik, jedan od ključnih redatelja tzv. crnog vala, umjetnički najkvalitetnijeg i najuspješnijeg razdoblja u povijesti filma bivše države, i jedini jugoslavenski dobitnik Zlatnog medvjeda na berlinskom festivalu, za film 'Rani radovi' 1969. godine.
 
koncert

Foo Fighters nastupaju 19. lipnja u pulskoj Areni

Američka rock grupa Foo Fighters održat će samostalan koncert po prvi put u Hrvatskoj i regiji i to 19. lipnja 2019. godine u pulskoj Areni, priopćili su u ponedjeljak iz agencije LAA.
 
obavijest

Promocija monografije - Ratko Janjic Jobo: Autoportreti / Kolaži

Skaner studio d.o.o. i Muzej Mimara pozivaju na promociju monografije - Ratko Janjic Jobo: Autoportreti / Kolaži, autora Tonka Maroevića, koja će se održati u utorak, 20. studenoga 2018. u 13.00 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu. 
 
predstavljanje

Suvremena slovačka kultura u Zagrebu

Manifestacija Suvremena slovačka kultura u Zagrebu održat će se od 19. - 20. studenoga 2018. u Muzeju Mimara te na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 
 
izložba

Marijan Crtalić: Slučajna umjetnost

Gradska galerija Striegl u utorak, 20. studenoga 2018. u 19 sati, poziva na otvorenje izložbe multumedijskog umjetnika Marijana Crtalića 'Slučajna umjetnost'.
 
nagrada

Nagrada festivala u Bratislavi Dramskom programu HR-a

Dramski program Hrvatskoga radija je na 12. Međunarodnom festivalu radio drame za djecu i mlade 'Prix Ex Aequo', koji je održan od 12. do 16. studenoga u Bratislavi, osvojio nagradu za najbolju radio dramu za mlade emisijom prema tekstu Ivora Martinića 'Vitez na pola', a u režiji Mislava Brečića. 
 
koncert

Zbor HRT-a i Hrvatski barokni ansamblu u Karlovcu

Koncert Zbora HRT-a i Hrvatskog baroknog ansambla - Chant français održat će se u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu, u subotu 24. ovoga mjeseca, s početkom u 20 sati.
 
najave

12. Dani Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije najavljuje 12. Dane Marije Jurić Zagorke koji počinju u utorak, 20. studenoga i traju do nedjelje, 25. studenoga 2018.
 
izložba

Izložba 'Želimir Žilnik – Građani iz sjene'

U četvrtak, 22. studenog 2018. u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Nova otvara se izložba 'Želimir Žilnik – Građani iz sjene', čije su kustosice kolektiv Što, kako i za koga / WHW.  
 
izložba

Izložba 'Staklene svjetiljke kroz vrijeme' otvara se u Zadru

Muzej antičkog stakla u Zadru poziva na otvorenje izložbe 'Staklene svjetiljke kroz vrijeme – staklene svjetiljke u Hrvatskoj od 1. do 19. stoljeća' koje će biti upriličeno u četvrtak, 22. studenog 2018. godine u 19,00 sati, u velikoj izložbenoj dvorani.  
 
koncert

Koncert posvećen istarskom skladatelju Slavku Zlatiću

Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak posvećen je obilježavanju 25. obljetnice smrti istarskog skladatelja Slavka Zlatića. Jedan se takav koncert već održao 08. 11, 2018. g. u Pazinu, a drugi će uslijediti u srijedu 21.11.2018. g. u Rovinju, u MMC-u u 18 sati. Ulaz je slobodan.
 
projekcija

Portreti: Suvremeni portugalski film Terese Villaverde

Kino Tuškanac u srijedu i četvrtak, 21. i 22. studenog, donosi mini retrospektivu i hrvatske kino-premijere najistaknutije suvremene portugalske redateljice Terese Villaverde, u sklopu koje će prikazati izbor od tri reprezentativna ostvarenja njezina autorskog opusa. Uoči prve projekcije, uvodnu riječ o stvaralaštvu i ključnim značajkama redateljičina opusa dat će filmska kritičarka Diana Nenadić.
 
projekcija

Premijera dokumentarnog filma 'Putnici' u MSU

Premijera dokumentarnog filma 'Putnici' redateljice Tine Šimurine održat će se u utorak, 20. studenog, s početkom u 18 sati, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.
 
x ostalo

FestivalFinder.eu - novi portal-tražilica festivala u Europi

14. studenog, Europska udruga festivala (EFA) objavila je lansiranje FestivalFindera, nove on-line tražilice, pomoću koje publika diljem svijeta može otkriti sve umjetničke festivale raznih tematika, od glazbe do kazališta, ulične umjetnosti do plesa, literature, … u 45 zemalja Europe. 
 
izložba

Izložba Gorana Trbuljaka u MUO-u

U sklopu ciklusa 'Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO', čiji je cilj ostvarenje dijaloške situacije između aktualnog Stalnog postava i suvremenog umjetničkog izričaja, gostuje konceptualni umjetnik Goran Trbuljak. Izložba pod nazivom 'Zašto bi netko kupio Glavoper od Gorana Trbuljaka?' otvara se 20. studenoga u 19 sati i moći će se razgledati do 1. travnja 2019.
 
koncert

14. Pozitivan koncert najavljuje dva dana s po pet sati programa

Tradicionalni Pozitivan koncert, čije se 14. izdanje održava u petak i subotu, 30. studenoga i 1. prosinca, donosi po pet sati programa obje večeri festivala, s najavljenim najjačim izdanjem do sad i produženim trajanjem nastupa svih sudionika, pa će tako headlineri, britanska glazbena supina Editors i domaći velikani rocka Hladno pivo, svirati po 90 minuta.
 
nagrada

Književna nagrada 'Kočićevo pero' Čedomiru Višnjiću

Književnu nagradu "Kočićevo pero", koju na zagrebačkom Interliberu dodjeljuje Zadužbina 'Petar Kočić' iz Banja Luke, dobio je za 2018. godinu Čedomir Višnjić za knjigu 'Vrijeme sporta i razonode'.
 
nagrada

ZFF: Film 'Teret' Ognjena Glavonića pobjednik festivala

Film 'Teret' Ognjena Glavonića osvojio je Zlatna kolica za najbolji dugometražni film ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala (ZFF), čiji je natjecateljski dio završio u subotu u dvorani Mueller kina Europa dodjelom nagrada.
 
nagrada

Dodijeljene nagrade 'Ovca u kutiji'

Slikovnica 'Dječak koji je želio biti tigar' Tomislava Zajeca i Tomislava Zlatića osvojila je Nagradu 'Ovca u kutiji', koja se tradicionalno dodjeljuje najboljoj hrvatskoj slikovnici u sklopu Interlibera.
 
obavijest

Gudački kvartet Sebastian predstavlja CD 'Quartetto'

Odjel za glazbu Matice hrvatske, Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika i diskografska kuća Croatia Records pozivaju na predstavljanje CD-a Gudačkog kvarteta Sebastian - 'Quartetto'. Promocija će se održati u utorak, 20.11.2018. u 18 sati, u Matici hrvatskoj u Zagrebu (Dvorana Jure Petričevića). 
 
izložba

In memoriam izložba preminulih dalmatinskih umjetnika

Završna izložba 40. Splitskog salona 'Zaboravljeni umjetnici ponovo na sceni' (Jakov Budeša / Zlatan Dumanić / Lucija Jelovac-Rizzi / Maxim  Krstulović / Ivica Tolić) otvara se u Multimedijalnom kulturnom centru, 19. studenoga 2018. u 20 sati. Kustos izložbe je dr. sc. Tonći Šitin.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Istraživačko-obrazovni centar – Dvorac Rakičan, Slovenija

Istraživačko-obrazovni centar – Dvorac Rakičan traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa među organizacijama u čijem je području interesa zaštita kulturne baštine i razvoj održivog turizma. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kazalište Ana Monro, Slovenija

Kazalište Ana Monro traži tri do četiri partnera zainteresiranih za prijavu na natječaj za projekt suradnje 'Connecting Past and the Future: (Re)Building the New Tradition of Street Theatre' u programu Kreativna Europa u kategoriji manjih projekata.  
 
natječaj

The Islands Residency 2019, Kanada - poziv

Neprofitna organizacija Art Metropole, Toronto, i Fogo Island Arts pozivaju zainteresirane da se prijave za rezidencijalni program - The Islands Arts Writing Residency koji će se odvijati od 2. srpnja do 12. kolovoza 2019. Rok za prijavu je 16. prosinca 2018. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini

Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kustoska udruga 'WCSCD' – Beograd

Udruga 'WCSCD' traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekt suradnje 'What could/ should curating do?' u programu Kreativna Europa u kategorijama manjih i većih projekata.
 
predstavljanje

Promocija zbornika - Predaja: temelji žanra>>>

 
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige dr. Drage Štambuka u Splitu>>>

 
 
predavanje, tribina

Tematska tribina: Hrvatski krimić danas>>>

 
 
najave

Doplgenger + Kustoska škola u Splitu

Izložba dua Doplgenger (Isidora Ilić i Boško Prostran) pod nazivom 'Neimenovani fragmenti' otvorit će se u četvrtak, 22. studenog u 20 sati, u galeriji kluba Kocka u Splitu, u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA. U okviru gostovanja umjetničkog dua Doplgenger, Udruga Mavena organizira Kustosku školu s temom kolektivnih kustoskih praksi.
 
konferencija, znanstveni skup

Znanstveni skup '70 godina Instituta za etnologiju i folkloristiku' >>>

Skup povodom 70-te obljetnice IEF-a održat će se 22. studenoga 2018. u 10 sati u IEF-u. 
 
koncert

'Teški čušpajz' uz četiri benda u petak u Zaboku>>>

 
izložba

Izložba povijesnih fotografija i predstavljanje kataloga u Vrgorcu >>>

U Galeriji u Vrgorcu (Dom Svete Katarine), 21. studenoga u 19 sati, otvara se dokumentarna izložba povijesnih fotografija i predstavlja katalog povodom 80. obljetnice izgradnje odvodnog tunela Krotuša kojim je Vrgorsko jezero postalo polje. 
 
najave

'Snađi se, druže (umjetniče)!' / Zagreb

U subotu, 24.11.2018. u 12.00 sati, uslijedit će izvođenje drugog dijela rada pod naslovom “Snađi se, druže (umjetniče)!” koji je nastao u suradnji umjetnika Franeta Rogića i Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) tijekom 2018. 
 
predavanje, tribina

Predavanje arhitekta Dinka Kovačića u Zagrebu >>>

U srijedu, 21. studenog 2018., u 19 sati u Oris Kući arhitekture održat će se predavanje splitskog arhitekta Dinka Kovačića pod naslovom SPLIT 3 - moja sjećanja. 
 
predavanje, tribina

Predavanje u Osijeku: Kenjiro Otani 'Method for Devising Physical Theatre'>>>

 
 
koncert

HGZ: Društveni koncert | Iz zbirke Udina Algarotti >>>

Ponedjeljak, 19. XI. u 20 sati, Velika dvorana Hrvatskog glazbenog zavoda, Zagreb.
 
izložba

Izložba Dijane Nazor u Muzeju Prigorja >>>

Otvorenje izložbe Dijane Nazor "Infrared slike – razotkrivanje anđela" održat će se u Muzeju Prigorja (Trg Dragutina Domjanića 5, Sesvete, Zagreb), u utorak, 20. studenog 2018. u 19.00 sati. 
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Sanje Sabolić: Vitez Zrinski>>>

 
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Balzami' Mladena Machieda >>>

Utorak, 20. studenoga 2018. u 13:00 sati, Knjižara Matice hrvatske, Ulica Matice hrvatske 2, Zagreb.
 
obavijest

Muzički informativni centar KDVL predstavlja izdanja rane glazbe

Muzički informativni centar Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog poziva na predstavljanje izdanja rane glazbe i na uručenje Nagrade 'Josip Andreis' Hrvatskog društva skladatelja prof. dr. sc. Enniju Stipčeviću, autoru knjige 'Renesansna glazba i kultura u Hrvatskoj'. Predstavljanje će se održati u četvrtak, 22. studenog 2018. u 14 sati, u Predvorju Velike dvorane 'Lisinski' u Zagrebu. 
 
obavijest

Na natječaju 'Lutkolab' GKL Rijeka najbolji prijedlog za predstavu Vanje Jovanovića

Na natječaju Gradskog kazališta lutaka Rijeka 'Lutkolab' za prijedlog kazališno-lutkarskog projekta mladih autora koji će se izvesti u sljedećoj sezoni, najboljim je ocijenjen prijedlog Vanje Jovanovića radnog naziva 'Voda', objavljeno je na konferenciji za novinstvo u petak.  
 
koncert

Koncert u povodu 50. obljetnice života Davora Bobića

Autorski koncert u povodu 50. obljetnice života skladatelja Davora Bobića održat će se u utorak, 20. studenoga 2018. u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa, Muzička akademija Zagreb, s početkom u 19,30 sati.
 
obavijest

Predstavljanje knjige: Marin Radica - zaboravljeni historicistički kipar

Umjetnička galerija Dubrovnik poziva na predstavljanje monografije 'Marin Radica – zaboravljeni historicistički kipar' dr. sc. Vinicija Lupisa u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, u ponedjeljak, 19. studenog u 20 sati. 
 
predstavljanje

Vlasta Delimar u Novom Sadu

Vlasta Delimar predstavlja se u Novom Sadu u sklopu projekta Art ili pakt/ Performans, performativnost i dokument.
 
izložba

Miron Milić: 'Kongres sjena' u MSU-u

U MSU galeriji u Zagrebu, u utorak 20. studenoga 2018. u 19 sati., otvara se izložba Mirona Milića 'Kongres sjena'. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>