info




 
natječaj

Natječaj za Artistmovie - Eno vani kino

Otvoren je natječaj Artistmovie - Eno vani kino, koji će ove godine obuhvatiti više kategorija studentskih radova, stoga se možete prijaviti u slijedećim kategorijama - stop animacija, eksperimentalni video, kratkometražni film (do 10 minuta), animirani film... Prijaviti se mogu svi studenti akademija iz Hrvatske do 1. travnja 2020., u ponoć!
 
nagrada

Kristian Novak dobitnik ovogodišnje Nagrade BOOKtiga

Nakon što je prošle godine Kristianu Novaku za roman 'Ciganin, ali najljepši', u izdanju nakladnika OceanMore, dodijeljena Nagrada BOOKtiga, ove se godine roman nanovo vraća u ruke svih Novakovih ljubitelja, jer je dobitnik jedanaeste po redu Nagrade BOOKtiga ponovno 'Ciganin'.
 
predavanje, tribina

XIX. kolokvij u organizaciji HAZU-a i HRZZ-a

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Hrvatska zaklada za znanost nastavljaju ciklus znanstvenih predavanja započet 2017. godine kojima se predstavljaju istaknuti hrvatski znanstvenici, tzv. kolokvije HAZU i HRZZ. XIX. kolokvij će se održati u utorak, 3. ožujka, u 14 sati, u dvorani Knjižnice HAZU. Izlaganje će održati akademik Goran Filipi na temu 'Istrorumunjski jučer, danas, sutra'.
 
izložba

Izložba novoprimljenih članova HDLU-a Rijeka

Izložba novoprimljenih članova HDLU-a Rijeka održat će se u riječkoj Galeriji Juraj Klović, od 3. do 17. ožujka 2020. Izlažu: Silvia Golja, Dario Jurjević, Jadranka Lacković i Emil Mandarić.
 
predstava

Premijera predstave 'Vuk i sedam kozlića' u ZKL-u

U Zagrebačkom kazalištu lutaka u petak, 6. ožujka, s početkom u 19 sati, održat će se premijera predstave 'Vuk i sedam kozlića', nastale prema bajci braće Grimm. Pretpremijera je na rasporedu u četvrtak, 5. ožujka, s početkom u 18 sati.
 
predstava

Kazališni maraton u Osijeku od 6. do 8. ožujka

Na drugom Kazališnom maratonu, koji će se od 6. do 8. ožujka održati u Osijeku, bit će izvedeno petnaest predstava za djecu i odrasle, najavila je u petak na konferenciji za novinare dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš.
 
predstava, festival

Needcompany Festival – tjedan dana vrhunskog umjetničko-izvedbenog programa u Rijeci

Od 29. veljače do 6. ožujka u Rijeci će se, u sklopu programskog pravca Doba moći Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održati jedinstveni Needcompany festival. Belgijska umjetnička skupina Needcompany, jedna od najvažnijih predstavnica suvremenog europskog teatra u sedam dana trajanja festivala izvest će tri predstave – 'Koncert benda koji gleda u krivom smjeru', 'Sve što je dobro' i 'Zauvijek', a u sklopu festivala bit će otvorena i izložba '18 videa'.
 
najave

XIII. Gumbekovi dani u Histrionskom domu

Od 18. do 30. ožujka će se u Histrionskom domu održati Gumbekovi dani, ove godine trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih hrvatskih komičara, kabaretista i glumaca - Mladenu Crnobrnji Gumbeku.
 
festival, najave

Najavljeno treće izdanje Fibra Festivala u Splitu

Fibra, festival alternativne urbane glazbe, vraća se u Split, u Ljetno kino Bačvice, 3. i 4. srpnja 2020. Prvi glazbenici čiji je nastup na ovom festivalu najavljen su: Pips, Chips & Videoclips, Detour, Svemirko, Buč Kesidi i Z++.
 
obavijest

Božo Benić: 'Zvijezde me uvijek nasmiju - jedna (ne)obična misija'

U utorak, 3. ožujka, u 19 sati, u prostorijama Društva hrvatskih književnika održat će se predstavljanje knjige 'Zvijezde me uvijek nasmiju - jedna (ne)obična misija', koju je napisao mladi arhitekt Božo Benić.
 
izložba

Izložba Tajči Čekade u Galeriji Događanja

Galerija Događanja najavljuje izložbu „Krepaj, ljepoto“ autorice Tajči Čekade te poziva na otvorenje izložbe koje će se održati u petak, 6. ožujka, u 19 sati. Posjet izložbi moguć je do 27. ožujka.
 
izložba

Izložba Mije Vesovića - 'Ars vivendi'

Izložba Mije Vesovića "Ars vivendi" otvara se u utorak, 3. ožujka 2020., u 20 sati, u KIC-ovoj Galeriji na katu u Zagrebu, a moći će se posjetiti do 21. ožujka 2020.
 
predstava

Kazališno proljeće 2020. u Domu Selce

U sklopu programa 'Kazališno proljeće 2020.', koji organizira Centar za kulturu Dr. Ivan Kostrenčić, Crikvenica, u Selcu će od 4. do 25. ožujka biti izvedene četiri kazališne predstave.
 
koncert, najave

King Gizzard & The Lizard Wizard u srpnju u Tvornici kulture

Psihodelični australski rock bend King Gizzard & The Lizard Wizard dolaze u Hrvatsku po prvi puta te će nastupiti u Tvornici kulture 28. srpnja, objavila je agencija LAA.
 
festival, najave

Asian Dub Foundation otvaraju Seasplash festival u Šibeniku

Britanski bend Asian Dub Foundation, stari znanci hrvatske publike, otvara ovogodišnji Seasplash koji će se održati od 16. do 19.  srpnja, najavio je u četvrtak Pozitivan ritam, koji organizira i ostale festivale koji će se ovo ljeto održati u Šibeniku i okolici.
 
obljetnica, proslava, koncert

Split: obilježavanje 50 godina Međunarodne organizacije Frankofonije

Koncertom 'Prijatelji šansone' u splitskom će se Hrvatskom narodnom kazalištu, u četvrtak, 5. ožujka, obilježiti 50 godina postojanja Međunarodne organizacije Frankofonije koja djeluje i u Hrvatskoj, najavila je u četvrtak Prokultura - Opservatorij kulturnih politika u tom gradu.
 
koncert

Koncert MAGsezone - Večer grčke glazbe

Koncertom Splitskog mandolinskog kvarteta i gostiju, u nedjelju, 1. ožujka 2020. godine, nastavlja se deseta MAGsezona 2019/2020, u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG). 
 
koncert

Glazbeni Knap: Jurica Rukljić (tuba), Iva Jarić (klavir) >>>

 
 
predavanje, tribina

Predavanje 'Avari – mit i činjenice' 4. ožujka u palači Herzer (GMV) >>>

 
 
koncert

Koncert Sandre Bagarić 4. ožujka u CZKIO-u Susedgrad >>>

 
 
predstava

Predstava 'Emet' osječkog HNK-a gostuje u Gavelli

Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella ugostit će u srijedu, 4. ožujka, najbolju predstavu 29. Marulićevih dana, "Emet" Ivane Šojat u režiji Same M. Streleca i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.
 
predavanje, tribina, susret

Reshape Intensive Zagreb

Reshape Intensive Zagreb je sastanak umjetnika i radnika u kulturi koji, okupljeni oko projekta Reshape, aktivno promišljaju o modelima organizacije u kulturno-umjetničkom sektoru, a održat će se na različitim lokacijama u Zagrebu od 9. do 13. ožujka. Zagrebačka partnerska organizacija i domaćin sastanka je Pogon — Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade.
 
koncert

Zoran Predin nastupa sa Zagrebačkom filharmonijom

Slovenski kantautor Zoran Predin najavio je u četvrtak kao jedan od vrhunaca svoje karijere nastup sa Zagrebačkom filharmonijom na kojemu će, u petak 6. ožujka, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu trčati "počasni krug" kroz presjek svojeg stvaralaštva, i to u posebnom filharmonijskom ruhu.
 
radionica, kolonija

Radionica snimanja igranog filma u Filmskom studiju Medika

Filmski studio Medika poziva na prijavu za sudjelovanje na radionicama snimanja igranog  filma. Radionički ciklus započinje 7. ožujka, od 15 sati, u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11. Dinamika održavanja radionica je svake subote do završetka produkcijskog dijela. Prijava je moguća do 3. ožujka 2020.!
 
izložba

Izložba arhitektonskog ureda NFO

U četvrtak, 5. ožujka 2020., u Oris Kući arhitekture u Zagrebu, održat će se predavanje i otvorenje izložbe arhitektonskog ureda NFO. Predavanje počinje u 19 sati, a otvorenje izložbe „Neformiranje“ u 20 sati. Izložba će se moći razgledati do 17. 3. 2020. 
 
predstavljanje

Predstavljanje filmskih radova Vlade Kristla u Parizu

'Vlado Kristl: The End of Order' predstavljanje je izbora filmskih radova Vlade Kristla, a realizira se kao popratni program uz zatvaranje Kristlove izložbe 'Madeleine, Madeleine'. Program se odvija u Auditoriumu Goethe Instituta u Parizu, 2. ožujka, s početkom u 19 sati, a realiziran je u okviru kulturno-umjetničkog programa kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije.
 
projekcija

Premijerna projekcija dokumentarca o Felliniju u Dokukinu KIC

Hrvatskom premijernom projekcijom dokumentarnog filma 'Fellini: Rođeni sam lažljivac', u režiji Damiana Pettigrewa, Dokukino KIC će u subotu, 29. veljače, obilježiti stotu obljetnicu rođenja Federica Fellinija, jednog od najvećih filmskih umjetnika svih vremena.
 
izložba

Izložba fotografija Tomislava Marića u Galeriji Ulupuh

Samostalna izložba fotografija Tomislava Marića 'Tradicionalni kineski portret' održava se u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH od 5. do 16. ožujka 2020. Otvorenje izložbe je u četvrtak, 5. ožujka, u 19 sati.
 
obavijest

Berlinale: Istarsko Završje osvojilo 2. mjesto u izboru za najbolju filmsku lokaciju

Nakon gotovo tri mjeseca tijesne borbe u utrci za najbolju filmsku lokaciju, Location Award, u čijem je u užem izboru bio i istarski gradić Završje, na ovogodišnjem Berlinalu proglašen je pobjednik - to je kanarski otok Hierro, dok je Završje, filmsko rodno mjesto Robina Hooda, osvojilo drugo mjesto.
 
predavanje, tribina

U gostima kod Šenoe: Carmen Verlichak & Tonko Maroević

U ponedjeljak, 2. ožujka, u Kući Šenoa će gostovati akademkinja Argentinske akademije znanosti i umjetnosti Carmen Verlichak. S njom će o njenom profesorskom, književnom, prevoditeljskom i izdavačkom radu razgovarati akademik Tonko Maroević.
 
izložba

Izložba kolaža Natalije Stefanović u Rijeci

U Galeriji SKC u Rijeci održat će se diskurzivni program produkcijskog kolektiva Ulična aristokracija uz izložbu kolaža Natalije Stefanović: Ko’laži i decepcije, u petak, 28.2.2020., s početkom u 20 sati.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodni muzikološki skup projekta CROMUSCODEX70

Pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u Knjižnici HAZU, u četvrtak, 5. ožujka, održat će se međunarodni muzikološki okrugli stol naslovljen 'Europski kontekst i srednjovjekovna glazba u povijesnim hrvatskim zemljama'.
 
festival

Treći festival susjedstava u riječkom sveučilišnom Kampusu

Treći festival susjedstava u sklopu programskog pravca 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture 20202. u Rijeci održat će se od 2. do 5. ožujka u Kampusu Sveučilišta u Rijeci, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u četvrtak.
 
najave

Muzej za umjetnost i obrt pripremio bogati program uz 140. obljetnicu

Muzej za umjetnost i obrt je za narednih mjesec dana, u prigodi 140 godišnjice, pripremio bogati program kojim obilježava obljetničku godinu, a među njima je i vodstvo kroz novi postav Zbirke dizajna koje će se održati u četvrtak.
 
projekcija

Kinoteka: restaurirana verzija trilera 'Cruising' i kinopremijera filma 'Roma'

Zagrebačka Kinoteka u okviru svog 'Kultnog petka", programa namijenjenog egzotičnom, provokativnom i rubnom filmskom izrazu, 28. veljače prikazuje restauriranu verziju filma 'Cruising' Williama Friedkina, s Alom Pacinom u naslovnoj ulozi. Ove subote, 29. veljače, Kinoteka završava svoj ciklus posvećen Oscarovcima - kinopremijerom filma 'Roma' meksičkog redatelja Alfonsa Cuaróna.
 
predstava

'Šiške ćelave pjevačice' premijerno u Vukovaru

Vukovarski amateri najavljuju svoju novu predstavu 'Šiške ćelave pjevačice', koja premijerno igra u Hrvatskom domu Vukovar u petak, 28. veljače, s početkom u 20 sati.
 
natječaj

10. Međunarodni festival animacije Supertoon - natječaj

Natječaj za prijavu filmova na 10. Međunarodni festival animacije Supertoon, koji će se održati od 27. do 31. srpnja u Šibeniku, traje do 1. ožujka 2020.!
 
natječaj

Teen Minute 2020 - natječaj

U sklopu TOYA-projekta, pozivaju se mladi autori u dobi od 15. do 19. godine iz cijeloga svijeta da budu dio 28. hrvatskog festivala jednominutnih filmova u Požegi. Zaključni rok za prijavu je 15. travnja 2020.!
 
natječaj

Otvorene prijave za sudjelovanje u Plesnom zbirkusu

Pozivaju se umjetnici/e s područja suvremenog plesa i pokreta, novog cirkusa i kazališta te posebno oni interdisciplinarni koji stvaraju programe za djecu da se prijave na natječaj Prostora Plus i Vijeća mladih Benčić za sudjelovanje u programu dječje manifestacije Plesnog zbirkusa, koji će se održati od 26. travnja do 10. svibnja u Rijeci. Prijave se zaprimaju do 13. ožujka 2020.!
 
najave

Multimedijsko događanje: Žene s vizijom

Udruga OS i zagrebački Muzej Mimara najavljuju multimedijsko događanje 'Žene s vizijom' koje se ove godine održava u petak, 6. ožujka 2020. 
 
obljetnica, proslava

Sretan rođendan Zagorka: 147 godina od rođenja Marije Jurić Zagorke

U sklopu obilježavanja 147. rođendana Marije Jurić Zagorke, uz stručno vodstvo kroz Stalni postav Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, posjetitelji će saznati informacije o njezinom privatnom životu, spisateljskoj karijeri, aktivističkom i feminističkom djelovanju te svjetski priznatom angažmanu u političkom novinarstvu.
 
koncert

Massimo Quarta & Zagrebačka filharmonija

Koncert Zagrebačke filharmonije u petak 28. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu predvodit će maestro Massimo Quarta, vrsni violinist koji će se tom prilikom predstaviti hrvatskoj publici i kao dirigent i kao solist.
 
koncert

Glazbeni salon AMZ: Flam-a Duo

Koncert međunarodnog dueta Flam-a Duo, u sklopu ciklusa Glazbeni salon Arheološkog muzeja u Zagrebu, održat će se u nedjelju, 1. ožujka, s početkom u 20 sati.
 
koncert

Tradicionalni 'Koncert za život' 13. ožujka u Lisinskom

U sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja u petak, 13. ožujka, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se tradicionalni, jedanaesti po redu "Koncert za život".
 
izložba

Zrinka Moslavac: Nemiri i vrludanja >>>

Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb pozivaju na otvaranje izložbe slika Zrinke Moslavac pod naslovom Nemiri i vrludanja, u  četvrtak, 27. veljače 2020. u 19 sati.  
 
izložba

Izložba Damira Babića u Galeriji Kranjčar >>>

Izložba se otvara 27. veljače, u 19 sati.
 

Bruno Mičetić Quintet - Jazz koncert u Muzeju vučedolske kulture >>>

Koncert će se održati u subotu, 29. 02. 2020., u 19:30 sati. Ulaz je slobodan!
 
predstava

'Gruntovčani' u 'Kerempuhu': Krimić za 21. stoljeće

Predstava 'Gruntovčani', koju premijerno u Satiričkom kazalištu 'Kerempuh' 8. ožujka postavljaju Boris Svrtan i Rajko Minković, bit će, kako je najavljeno u srijedu, hommage kultnom mikrosvijetu iz pera Mladena Kerstnera uobličenom u 'krimić za 21. stoljeće' koji postavlja pitanja o stanju hrvatskoga društva danas.
 
predavanje, tribina

'Hrvatska likovna scena na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće'

Predavanje u povodu 150. obljetnice rođenja slikara Ivana Tišova 'Hrvatska likovna scena na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće' održat će dr. sc. Dragan Damjanović u četvrtak, 27. veljače, u 18 sati, u Hrvatskome državnom arhivu.
 
natječaj

Festival suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji' – poziv

Novopokrenuti festival suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji' poziva suvremene cirkuske umjetnike iz regije da se prijave na dva otvorena natječaja za sudjelovanje u prvoj ediciji festivala. Do 6. ožujka 2020., u 16 sati, otvoreni su natječaji za prijavu predstava suvremenog cirkusa koja će biti izvedene na festivalu i prijavu predstava / performansa / projekata u nastajanju koji će biti predstavljeni kroz formu pitch-sessiona.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>