info
 
koncert

Koncert Zagrebačke filharmonije u KD Lisinski, u sjećanje na maestra Horvata

Tradicionalni koncert posvećen dugogodišnjem šefu dirigentu Zagrebačke filharmonije Milanu Horvatu ove će se godine održati u petak 31. siječnja, a orkestrom će dirigirati jedan od najtalentiranijih europskih mladih dirigenata današnjice Dawid Jan Runtz, uz solistički nastup čelista Smiljana Mrčele.
 
predstavljanje

Noć muzeja 2020.

Noć muzeja, manifestacija koju je od osnutka prije petnaest godina posjetilo oko pet milijuna ljudi, ponovno će, tradicionalno posljednjeg petka u siječnju, ponuditi na tisuće programa, ove godine u više od 210 muzeja i drugih baštinskih institucija diljem Hrvatske.
 
najave

Abel Ferrara i Albert Serra dolaze u Rijeku

Međunarodno festivalsko-simpozijsko izdanje festivala Filmske mutacije u sklopu programskog pravca Doba moći Europske prijestolnice kulture odvijat će se u riječkom Art-kinu od 6. do 9. veljače 2020. godine. Prema najavama bavit će se reinterpretacijom uloge kinematografa i njegovim emancipacijskim potencijalima: film kao oko stoljeća, a posebni gosti bit će poznati redatelji Abel Ferrara i Albert Serra.
 
predavanje, tribina

Predstavljanje knjige Josipa i Marka Palade

Prva ovogodišnja tribina 'Susreti u DHK', na kojoj će biti predstavljene knjige dvojice autora istoga prezimena, Josipa i Marka Palade, održat će se u srijedu, 29. siječnja, u 12 sati.
 
projekcija

Premijera filma 'Nevidljivi grad' u riječkom Art-kinu

U srijedu, 29. siječnja, u 20 sati, u Art-kinu se održava premijera dokumentarno-eksperimentalnog filma 'Nevidljivi grad' (La materia non conta) francuskog redatelja Pierrea Commaulta, u produkciji riječkog Filmaktiva.
 
izložba

'Deutsch-römisches Brevier: 500 godina - 400 primjeraka - 1 obljetnica'

U srijedu, 29. siječnja 2020., u 19 sati, na lokaciji Starog grada Dubovca u organizaciji Gradskog muzeja Karlovac, otvorit će se izložba studenata povijesti umjetnosti „Deutsch-römisches Brevier: 500 godina – 400 primjeraka – 1 obljetnica“.
 
predavanje, tribina

Kulturni četvrtak u HDA: 'Ivan Vučetić u Hrvatskoj i Argentini'

Predavanje na temu 'Ivan Vučetić u Hrvatskoj i Argentini' održat će se u četvrtak, 30. siječnja, u 18 sati, u Hrvatskom državnom arhivu.
 
izložba

'Umjetnost dodirom – izbor iz stalnog postava' u 'Mimari'

Muzej Mimara u Zagrebu, od 31. siječnja do 4. ožujka 2020., predstavlja multisenzornu izložbu izabranih umjetnina iz stalnog postava prilagođenih za taktilno razgledavanje osobama s invaliditetom, osobama oštećenog vida te djecu s poteškoćama u razvoju, pod nazivom 'Umjetnost dodirom – izbor iz stalnog postava'. 
 
nagrada

Hrvatski film 'The Stamp' nagrađen na Dhaka International Film Festivalu 2020

'The Stamp' (Pečat) je osvojio glavnu nagradu za najbolji kratkometražni film u kategoriji Spiritual Films Selection na Dhaka International Film Festival gdje se kao studentski film nalazio u konkurenciji s 220 profesionalnih filmova iz 74 zemlje.
 
koncert

Tri nastupa Zagrebačkih solista u Muzeju grada Zagreba

Muzej grada Zagreba pripremio je za Noć muzeja tri nastupa Zagrebačkih solista, uz svoju izložbu posvećenu 65. obljetnicu kontinuiranog rada tog proslavljenog hrvatskog ansambla klasične glazbe.
 
obavijest

Riječka Gradska knjižnica omogućuje posudbu e-knjiga

Gradska knjižnica Rijeka omogućila je svojim članovima korištenje e-knjiga na hrvatskom jeziku, pomoću aplikacije ZaKi Book, izvijestio je u ponedjeljak ravnatelj Gradske knjižnice Niko Cvjetković.
 
projekcija

Kino Kinoteka predstavlja Kultni petak: 'Liquid Sky'

Projekcijom remek-djela američkog undergrounda 'Liquid Sky' u petak, 31. siječnja, počinje Kultni petak, poseban program kina Kinoteka namijenjen filmofilima pustolovna duha čiji je filmski ukus otvoren egzotičnom, provokativnom i rubnom filmskom izrazu.
 
obavijest

Promocija knjige 'Od prijestupnice do umjetnice' Lucije Ljubić

Predstavljanje knjige 'Od prijestupnice do umjetnice' autorice Lucije Ljubić održat će se u četvrtak, 30. siječnja, u 18 sati, u Hrvatskom kulturnom klubu.
 
predstava

'Brat bratu' Rayja i Michaela Cooneyja nova premijera 'Komedije'

Nova premijera zagrebačkog Gradskog kazališta 'Komedija' bit će, u subotu 8. veljače, komedija situacije 'Brat bratu' u čijem su središtu tri brata koji su uvijek tu jedan za drugoga – kad god treba, a još češće kad ne treba, koju po tekstu Rayja i Michaela Cooneyja postavlja Lea Anastazija Fleger.
 
izložba

'Iz riznice hrvatske i europske književne i kulturne baštine. Zbirka Pambianchi - Kramarić'

Povodom Dana Grada Dubrovnika i njegovog zaštitnika svetog Vlaha, u organizaciji Grada Dubrovnika i Ustanove u kulturi Grada Dubrovnika Dom Marina Držića, u četvrtak, 30. siječnja 2020., u 18 sati, u Lazaretima će biti upriličeno otvorenje izložbe - Iz riznice hrvatske i europske književne i kulturne baštine. Zbirka Pambianchi - Kramarić / Dal tesoro del patrimonio letterario culturale croato ed europeo Collezione Pambianchi - Kramarić.
 
izložba

Izložba studentskih radova 'Rijeka umjetnosti'

U Galeriji SKC održava se izložba 'Rijeka umjetnosti' koja je sastavni dio otvorenja Rijeke - Europske prijestolnice kulture, 1. veljače 2020. od 12 do 21 sat. 
 
obavijest

Predstavljanje monografije 'Matko Brajša Rašan'

Predstavljanje monografije 'Matko Brajša Rašan' i zbirke notnog izdanja 'Mažurano moja', povodom 160. godišnjice rođenja hrvatskog skladatelja Matka Brajše Rašana, održat će se u novigradskom Muzeju Lapidarium, 31. siječnja 2020., s početkom u 19 sati.
 
izložba

Izložba 'Striegl iz Kolekcije Mihelčić. Privatno i javno'

Gradska galerija Striegl priprema izložbu: ''Striegl iz Kolekcije Mihelčić. Privatno i javno - izložba kao prilog unapređivanju veza između privatnih kolekcija i javnog muzejskog sektora'', koja se otvara 31. siječnja u 18 sati.
 
koncert

Humanitarni koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice

Orkestar Hrvatske ratne mornarice održat će humanitarni koncert „Zovem prijatelje moje“ za Zakladu vojne solidarnosti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u četvrtak, 30. siječnja 2020., s početkom u 19.30 sati.
 
izložba

Izložba 'Crtežom kroz sjećanja' u Hrvatskom muzeju arhitekture

Otvorenje izložbe "Crtežom kroz sjećanja" održat će se u srijedu, 29. siječnja 2020., s početkom u 18:00 sati, u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU.
 
obavijest

Objavljena knjiga 'Dalibor Martinis - dizajner pri radu 1970. – 1990.'

Monografija "Dalibor Martinis - dizajner pri radu 1970. - 1990.", koja na 130 stranica predstavlja grafički dizajn jednog od najistaknutijih hrvatskih medijskih umjetnika, objavljena je u izdanju Hrvatskog dizajnerskog društva.
 
izložba

Izložba 'Biljni svijet s obje strane zida'

Izložba 'Biljni svijet s obje strane zida' otvara se u utorak, 28. siječnja 2020., u 18 sati, u Prirodoslovnom muzeju Rijeka. 
 
izložba

Paketić povijesti - izložba o dizajnu Vegete

Hrvatsko dizajnersko društvo 31. siječnja otvara izložbu "Vegeta 60 - Paketić povijesti: Dizajn i evolucija Vegete od 1959. do 2019.", pregled šest desetljeća grafičkog dizajna i dizajna ambalaže jednog od najprepoznatljivijih brendova hrvatske prehrambene industrije. Izložba ostaje otvorena do 18. veljače 2020.
 
predavanje, tribina

Tribina IEF-a: 'Uvod u EU projekte'

Institut za etnologiju i folkloristiku organizira predavanje dr. sc. Sanje Tišma, ravnateljice IRMO-a, na temu 'Uvod u EU projekte' koje će se održati u utorak, 28. siječnja, s početkom u 13 sati, u Knjižnici Instituta.
 
obavijest

Predstavljanje novog broja časopisa 'Dubrovnik'

Predstavljanje časopisa 'Dubrovnik 4/2019' održat će se u utorak, 28. siječnja, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, s početkom u 18 sati, a u programu će sudjelovati: Mariela Marković, Davor Mojaš, Ivan Viđen i Buco Pende.
 
izložba

Izložba slika Darka Đurovića u Europskom domu Zagreb

Izložba akademskog slikara iz Crne Gore gosp. Darka  Đurovića pod naslovom 'Pogled kroz dugu' (ulja na platnu i lesonitu) otvara se u utorak, 28. siječnja 2020., u 19.00 sati, u Europskom domu Zagreb, a moći će se razgledati do 26. veljače 2020.
 
predstava

'Antigona' Slavoja Žižeka gostuje u belgijskom kazalištu Théâtre de Liège

Dramska predstava 'Antigona' slovenskog filozofa Slavoja Žižeka, prema Sofoklovoj tragediji, nastala specijalno po narudžbi za Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu gdje je praizvedena u listopadu 2019. u režiji Angele Richter, gostuje 28. i 29. siječnja u belgijskom kazalištu Théâtre de Liège.
 
predavanje, tribina

Kava s Ninom Raspudićem>>>

 
 
novo izdanje

Novi broj časopisa Europski glasnik (24/2019)>>>

 
 
obavijest

Predstavljanje knjige o obrani i stradanju Tovarnika i Ilače Domovinskom ratu

Općina Tovarnik organizira svečano predstavljanje knjige 'Svjedočim – (Obrana i stradanje Općine Tovarnik u Domovinskom ratu)', autora prof. dr. sc. Milice Lukić i Antuna Ivankovića u srijedu, 29. siječnja, u 18 sati u Zagrebu, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića i u petak, 31. siječnja, u 16 sati u Vili Tovarnik, Dragutina Tadijanovića 26 u Tovarniku.
 
izložba

Otvorenje dvijiu izložbi u Muzeju antičkog stakla

Muzej antičkog stakla u Zadru najavljuje dvije nove izložbe – „Staklo Aserije“ koja će se otvoriti 31. siječnja u 19,00 sati, u maloj izložbenoj dvorani Muzeja, te izložbu „Stakleni izazovi“ Art Glass studija BOKART, u velikoj izložbenoj dvorani, s otvorenjem u 19,30 sati.
 
obljetnica, proslava

Dan Instituta za arheologiju

Dan Instituta za arheologiju obilježit će se u utorak, 28. siječnja 2020. godine. U sklopu prigodnog programa održat će se predavanje dr. sc. Bartula Šiljega i dr. sc. Hrvoja Kalafatića 'Krugovi u žitu: sedam tisućljeća u krajoliku', dodjela priznanja Instituta za arheologiju te radionica 'Rimski vojni logori'.
 
obavijest

Predstavljanje kataloga izložbe MEŠTART: Ivana Tkalčić i predavanje Frana Jurišića

Predavanje Frana Jurišića 'Kako vidi AI' i predstavljanje kataloga izložbe MEŠTART: Ivana Tkalčić – A(rtificial) I(ntelligence) I & II, održat će se u utorak, 28. siječnja 2019., u 18.30 sati, u Atelijeru Meštrović u Zagrebu.  
 
izložba

Izložba Ljube de Karine u Rijeci

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka najavljuje samostalnu izložbu akademskog kipara Ljube de Karine, koja se otvara u utorak, 28. siječnja 2020., u 19 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci.
 
projekcija

Filmovi Frooom! Filmske škole za djecu i mlade Bacača Sjenki u Bangladešu

Dječji aktivistički filmovi 'Ja sam Đuro' i 'Život leptira', odabrani su za službeni program 13. Međunarodnog filmskog festivala za djecu i dječjeg stvaralaštva u Dhaki, Bangladeš, (24.-31. siječnja 2020.). Ovi filmovi nastali na radionicama Frooom! filmske škole za djecu i mlade, već godinu dana putuju po cijelom svijetu.
 
natječaj

FAKI 2020 otvoreni poziv – Kontrola

23. Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja, u 2020. godini posvećen temi društvene, političke, osobne, situacijske i umjetničke kontrole – otvara poziv aplikacijama za sudjelovanje u novom izdanju. Natječaj je otvoren do 15. veljače 2020.!
 
rezidencijalni program

Hana Jušić primljena u cannesku rezidenciju Cinéfondation

Nagrađivana redateljica Hana Jušić na rezidenciji Cinéfondation u Parizu kroz nekoliko će mjeseci razvijati svoj drugi dugometražni igrani film 'Bog neće pomoći'. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić iz Kinorame.
 
projekcija

Dokukino: Filmom 'O nasilju' počinje filmski ciklus Sablasti kolonijalizima

Filmom 'O nasilju' u petak u Dokukinu KIC počinje filmski ciklus Sablasti kolonijalizma, koji s četiri nagrađivana dokumentarca prikazuje da kolonijalizam u 21. stoljeću nije nestao već se samo transformirao.
 
radionica, kolonija

Otvorene prijave za drugi dio zimskog ciklusa Filmske naSTAVe

Prvi dio zimskog ciklusa Filmske naSTAVe u kinu 'Tuškanac' je završio te su otvorene prijave za drugi dio koji će se održati u veljači. Tijekom četiriju subota u veljači učenici i studenti pogledat će četiri raznovrsna, umjetnički relevantna filmska djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima. Nakon projekcije filmova slijedi detaljna analiza filma uza stručno vodstvo voditelja programa.
 
projekcija

Projekcija 'Schindlerove liste' u sjećanje na Branka Lustiga u Ženevi

U kinodvorani Palače naroda u Ženevi održat će se projekcija filma 'Schindlerova lista' u spomen nedavno preminulom producentu Branku Lustigu, povodom Međunarodnog dana sjećanja na holokaust, 27. siječnja, s početkom u 12 sati.
 
obavijest

Objavljena monografija posvećena slikarstvu Vlade Tuđe

Vlado Tuđa, hrvatski slikar s karijerom dugom pet desetljeća, ovih je dana dobio svoju prvu monografiju, koja donosi presjek njegova dosadašnjeg slikarskog stvaralaštva.
 
predstava, festival

Dvije predstave slavnog Tiaga Rodriguesa otvaraju 17. Festival svjetskog kazališta

Sedamnaesto izdanje Festivala svjetskog kazališta, koji se ove godine u povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije iznimno održava u prvoj polovici 2020., otvorit će u veljači u Hrvatskom narodnom kazalištu Zagreb dvije predstave slavnog portugalskog redatelja Tiaga Rodriguesa, 'Sopro' i 'By heart'.
 
financiranje

Projekt 'Vukovart - luka umjetnosti' prvi put financiran EU fondovima

Na natječaju za sredstva EU fondova 'Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima' prošao je i projekt VukovART 'Vukovar – luka umjetnosti' koji će u 24 mjeseca povući 1,5 milijuna kuna, istaknuo je na konferenciji za novinare u Vukovaru gradonačelnik Ivan Penava.
 
obavijest

Predstavljena aplikacija za istraživanje antičke baštine u Hrvatskoj i Sloveniji

Mobilna aplikacija Claustra Alpium Iuliarum, predstavljena u petak u Rijeci, omogućit će korisnicima lakše pronalaženje i upoznavanje objekata kasnoantičkog obrambenog kompleksa u Hrvatskoj i Sloveniji s ciljem produljenja turističke sezone.
 
predstava

'Maskerata' - prva ovogodišnja premijera u varaždinskom HNK-u

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu priprema prvu ovogodišnju premijeru, predstavu 'Maskerata' prema tekstu Miroslava Krleže, u režiji Ivana Planinića. Premijera je najavljena u petak na konferenciji za novinare na Sceni Zvonimir Rogoz varaždinskog HNK, na kojoj će 'Maskerata' 1. veljače biti prvi put izvedena pred publikom.  
 
obavijest

Promocija 2. izdanja 'Bilježnice Robija K'. na Lastovu

Povodom svečanog početka kulturnih aktivnosti u 2020. godini, Udruga Dobre Dobričević najavljuje ovogodišnji specijal: Dida sa Šolte gostuje na Lastovu! Viktor Ivančić će 1. veljače, u 19 sati, u potkrovlju Kulturnog centra, Lastovo, promovirati 2. izdanje 'Bilježnice Robija K.'.
 
predavanje, tribina

Siniša Matasović vam predstavlja: Žarka Jovanovskog

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak poziva u ponedjeljak, 27. siječnja, s početkom u 18 sati, na prvo ovogodišnje izdanje književne tribine 'Siniša Matasović vam predstavlja'. Gost je zagrebački pjesnik i književnik Žarko Jovanovski.
 
predstava, festival

Na 16. Viraksu 11 kazališnih predstava

Kazalište Virovitica objavilo je u četvrtak program 16. Virovitičkih kazališnih susreta (Virkas) na kojima će  do 7. veljače do 7. ožujka biti izvedeno 11 predstava kazališnih ansambala iz Hrvatske i inozemstva.
 
izložba, najave

Najava izložbe 'Igra sporta i umjetnosti'

U četvrtak, 6. veljače, u prostoru Galerije Prsten i Galerije PM Doma hrvatskih likovnih umjetnika, s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe ‘’Igra sporta i umjetnosti'', kojom se najavljuje stalni postav Hrvatskog športskog muzeja. 
 
izložba

Predstavljanje putujuće izložbe Tiflološkog muzeja i studentskih radova u Rijeci

U Galeriji SKC u ponedjeljak, 27. siječnja, u 18 sati, održat će se otvorenje izložbe: Kuc - kuc, ovdje Tiflološki muzej! I studentski radovi.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>