info


izložba

Izložba Darije Žmak Kunić u Umagu

Izložba Darije Žmak Kunić u MMC galeriji Grada Umaga može se pogledati do 7. kolovoza 2018. 
 
koncert

Od folka i jazza do baroka i rocka na Bundeku

Ovog petka i subote ne propustite završnicu ovogodišnje Ljetne pozornice Bundek,  gdje nas očekuje još puno glazbenih poslastica. U petak, 20.7., na novu pozornicu na Bundeku tako stiže poznati dvojac Bow vs Plectrum - Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu. 
 
radionica, kolonija

Radionica 'Prvi koraci vašeg budućeg kreativnog dokumentarca' u Varaždinu

Voditeljica radionice je filmska autorica, kritičarka i kuratorica nekolicine međunarodnih filmskih festivala od Sarajeva do Amsterdama i Beča, Rada Šešić. Prijave za radionicu traju do 1. kolovoza 2018., a radionica se odvija od 25. do 28. kolovoza u Varaždinu.
 
izložba

Izložba Jakova Žapera u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac'

U Sveučilišnoj se galeriji 'Vasko Lipovac' u ponedjeljak, 23. srpnja, u 20 sati, otvara samostalna izložba 'Prostor boje' Jakova Žapera, akademskog slikara – grafičara. Autor  se predstavlja sa dvadesetak radova različitih dimenzija u tehnici akrilik na platnu i šperploči.
 
projekcija

'Dom' Daria Pleića premijerno u Puli i na Taormina Film Festivalu

Dugometražni igrani film 'Dom' redatelja Daria Pleića svoju je svjetsku i hrvatsku premijeru imao na Pulskom filmskom festivalu, da bi se cijela filmska ekipa odmah nakon toga zaputila prema Siciliji, točnije Taormini gdje je film imao svoju internacionalnu premijeru. Film u redovnu kinodistribuciju kreće na jesen, nakon ljetne turneje po festivalima.
 
festival

Osmo izdanje Postira Seaside Film Festivala donosi više od 40 naslova iz cijeloga svijeta

Od 24. do 28. srpnja u Postirima na otoku Braču održat će se osmo izdanje međunarodnog festivala kratkometražnog filma Postira Seaside Film Festival. Za vrijeme trajanja festivala bit će prikazano više od 40 kratkometražnih igranih filmova. Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan!
 
festival

Festival Krapan EU Kapital 2018 + KineDok Krapan

Polygon – Centar za istraživanja i razvoj projekata u kulturi predstavlja Festival Krapan EU Kapital + KineDok Krapan, koji će se održati od 25. srpnja do 3. kolovoza 2018.
 
obavijest

Poziv za prijavu radova - Život umjetnosti 103-2018

Objavljen je Poziv za prijavu radova koji će biti objavljeni u tematskom bloku 'Povijesni lom: 1918. i modernizam' u časopisu o modernoj i suvremenoj umjetnosti i arhitekturi 'Život umjetnosti' (103-2018), koji Institut za povijest umjetnosti priprema u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien. 
 
natječaj

Natječaj Galerije Razvid za izlaganje u 2019.

Galerija 'Razvid' objavljuje natječaj za izlaganje u 2019. godini. Natječaj je otvoren za sve umjetničke izraze i tehnike, a prijave se primaju do 20. kolovoza 2018.   
 
festival

Startao 16. Seashplash festival

Na pet pozornica rasprostranjenih na štinjanskom poluotoku i tvrđavi Punta Christo pokraj Pule, u četvrtak navečer otvoreno je 16. izdanje Seashplash festivala, najvećeg domaćeg reggae i dub festivala na kojem će ove godine nastupiti više od osamdeset domaćih i inozemnih izvođača.  
 
festival

18. festival Vizura aperta

18. izdanje Vizure aperte – PRIVATNO JAVNO –  održat će se od 25. do 29. srpnja 2018. u unutrašnjosti Pelješca u Janjini. 
 
obavijest

Umjetnička akcija 'Hodali su, Hodat će' u Osijeku

U subotu 14. srpnja u Osijeku je započela umjetnička akcija prikupljanja cipela pod nazivom 'Hodali su, Hodat će' autorice Ene Janković, koja će se odvijati tijekom srpnja i kolovoza ove godine.  
 
obavijest

Predstavljanje monografije Ivo Kalina u Opatiji

Hrvatski muzej turizma najavljuje predstavljanje monografije Ivo Kalina u Opatiji, vila Angiolina, u utorak, 24. srpnja, s početkom u 11,30 sati
 
festival

Umag(o) classica 2018.

U Umagu je započela manifestacija Umag(o) classica, a manifestaciju je otvorio Ansambl EX ARTE u Župnoj crkvi Umag. 
 
festival

'Napad panike' za otvaranje Motuvun Film Festivala

Prvijencem poljskog redatelja Paweła Maślone 'Napad panike' u utorak, 24. srpnja otvara se 21. Motovun Film Festival (MFF) na kojemu će biti prikazano 113 filmova iz cijeloga svijeta te održan bogat popratni umjetnički i zabavni program.
 
koncert

Nastup Aljoše Jurinića: prvi koncert na 64. Splitskom ljetu

Pijanist Aljoša Jurinić na svom će solističkom recitalu 22. srpnja s početkom u 21 sat u Meštrovićevu Kaštilcu izvedbom skladbi glazbenih velikana Franza Schuberta, Mauricea Ravela i Fryderyka Chopina otvoriti koncertni dio programa 64. Splitskog ljeta. 
 
koncert

Noć crno-bijele čarolije pijanista Vitomira Ivanjeka

Koncert pijanista Vitomira Ivanjeka će se održati u ponedjeljak, 23. srpnja, pred župnom crkvom u Loparu s početkom u 21 sat. U 'Noć crno-bijele čarolije' Ivanjek će publiku uvesti izvedbama djela Beethovena, Chopina, Debussyja, Brahmsa, Gershwina i drugih skladatelja, kao i vlastitih skladbi.
 
najave

Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod predstavlja Hrvatsku na 46. Teatarskom festivalu BiH 'Fedra'

Mladi glumci Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod putuju u Bugojno na 46. Teatarski festival 'Fedra', najstariji festival amaterskih kazališta u BiH. Brođani će na 'Fedri' u petak, 20. srpnja, u 19 sati, u revijalnom programu kao predstavnici Hrvatske odigrati predstavu 'Maturanti'.
 
koncert

Koncert povodom obilježavanja Dana Grada Opatije

Hrvatski muzej turizma poziva na koncert u sklopu 25. Festivala Orgulje Heferer, u nedjelju, 22. srpnja, u Župnoj crkvi sv. Jakova, s početkom u 21 sat. Koncert se organizira povodom obilježavanja Dana Grada Opatije i blagdana sv. Jakova,  njegova zaštitnika.
 
najave

EASA - 600 europskih studenata arhitekture od subote u Rijeci

Najveći skup europskih studenata arhitekture ove godine (EASA – European Architecture Students' Assembly) održat će se u Rijeci od 21. srpnja do 4. kolovoza. EASA je organizirana u sklopu Ljeta u prijestolnici kao dio programskog pravca Slatko i slano projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.
 
obavijest

Započeo prvi Matchmaking Forum u Puli

Prvo izdanje Matchmaking Foruma posebno se fokusira na predstavljanje i razmjenu izvornih filmskih projekata i radova u nastajanju. U njemu sudjeluju partnerski filmski centri kako bi potaknuli razvoj tih projekata i njihovu realizaciju.
 
festival

OFF DORF 2018 – Popratni programi na DORF 2018

Nakon 4 večeri zagrijavanja u Ljetnom vrtu Vintage industrial bara u Zagrebu, ovogodišnji DORF program nastavlja se najprije 4. do 6. kolovoza u Primoštenu a potom 23. do 25. kolovoza u Vinkovcima.
 
festival

8. Supertoon u Šibeniku

U nedjelju, 22. srpnja, u Šibeniku počinje 8. izdanje Supertoona, međunarodnog festivala animacije, i trajat će do 27. srpnja. U pet festivalskih kategorija kratkih animiranih filmova (profesionalni kratki, studentski, filmovi za djecu, glazbeni spotovi i reklame) tijekom šest dana bit će prikazano preko 170 filmova iz 21 zemlje diljem svijeta, a festival će ugostiti 50-ak stranih i domaćih gostiju.
 
izložba

Izložba radova Libora Jaroša u Vrbniku

Galerija Baćin dvor ugostit će Libora Jaroša, umjetnika iz Češke Republike čije je stvaralaštvo do sada predstavljeno na više od 70 samostalnih i brojnim skupnim izložbama u domovini i inozemstvu. Izložba pod nazivom 'Memory Tracks' otvara se 22. srpnja u 21 sat.
 
festival

Festival komorne glazbe 'Glazbene večeri kod Sv. Jeronima'

U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, u Kaštel Gomilici će se u periodu od 23. srpnja do 16. kolovoza 2018. održati prvo izdanje festivala 'Glazbene večeri kod Sv. Jeronima'.
 
izložba

Izložba 'Nature vs. nurture' u Rojcu

Večeras, 19. srpnja u 19 sati, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc održat će se otvorenje izložbe 'Nature vs. nurture'. Autori izložbe su polaznici radionice spekulativnog dizajna koja se održala pod stručnim vodstvom mentorice Susane Soares. 
 
nagrada

Hrvatski zborovi osvojili šest medalja na 10. svjetskim zborskim igrama

Hrvatski zborovi osvojili su na 10. svjetskim zborskim igrama u Južnoafričkoj Republici šest medalja - jednu zlatnu, četiri srebrne i jednu brončanu. 
 
izložba

Izložba slika Koraljke Kovač - Unutarnji krugovi

Otvorenje izložbe slika Koraljke Kovač - Unutarnji krugovi i novog izložbenog prostora Gradske galerije Crikvenica održat će se u četvrtak, 19. srpnja u 21 sat, na adresi Strossmayerovo šetalište 22. 
 
natječaj

Natječaj WMO-a za najbolje meteorološke fotografije

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) otvorila je natječaj za najbolje meteorološke fotografije koje će biti uvrštene u kalendar WMO-a za 2019. godinu. Tema ovogodišnjeg natječaja je Sunce, Zemlja i vrijeme, što će ujedno biti i slogan Svjetskog meteorološkog dana 2019. godine. 
 
predstavljanje

Promocija Zbornika Dubrovačkih muzeja

Promocija Zbornika Dubrovačkih muzeja IV održat će se u utorak, 24. srpnja 2018. u 20.30 sati, u atriju Kneževa dvora. 
 
festival

Svetvinčenat: Otvorenje 19. festivalskog izdanja uz španjolske umjetnike

Otvorenje 19. Festivala plesa i neverbalnog kazališta započinje 19. srpnja, u 21,30 sati, na Placi, glavnom gradskom trgu u Savičenti. Prva večer rezervirana je za španjolske umjetnike – Placa će zaplesati uz poznatu Ravelovu melodiju i pogledati 'Bolero', za koji koreografiju potpisuje Jesύs Rubio Gama.
 
najave

Antički dani na Mirinama kod Omišlja

Manifestacija Antički dani na Mirinama, koji će se uz kostimirane sudionike, radionice za djecu i hranu i piće spravljene po antičkim receptima, održati 20. i 21. srpnja na ostatcima antičkog grada Fulfinuma blizu Omišlja, najavljena je na konferenciji za novinstvo u srijedu u Rijeci. 
 
predstava

Predstava 'Contra' engleske umjetnice Laure Murphy u splitskom Domu mladih

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100, kroz provedbu CircusNext PLaTFoRM projekta sufinanciranog sredstvima Kreativne Europe u HALU 100, rezidencijski centar za suvremeni cirkus, od 17. do 25. srpnja, dovodi englesku cirkusku umjetnicu Lauru Murphy. U nedjelju, 22. srpnja, u 21 sat, u Amfiteatru Doma mladih Laura će izvesti polusatnu work-in-progress prezentaciju predstave 'Contra'.
 
natječaj

Raspisan Javni poziv za produkciju spotova na temu Rijeka – Europska prijestolnica kulture

Turistička zajednica grada Rijeke, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, priprema snimanje promidžbenog spota na temu Rijeka – Europska prijestolnica kulture. Na tu temu raspisan je Javni poziv za prikupljanje ponuda Usluge kreativne agencije i produkcije spotova.
 
natječaj

Natječaj za program Galerije Studio -21- Split u 2019.

Natječaj za samostalne izložbe, grupne projekte, akcije, performanse, kustoske koncepcije, interdisciplinarne projekte za program Galerije Studio -21- u 2019. godini otvoren je od 18. srpnja do 10. kolovoza 2018. 
 
izložba

Dvije samostalne izložbe u Galeriji Fonticus

Gradska galerija Fonticus u Grožnjanu 20. srpnja 2018. predstavlja dvije samostalne izložbe - Tine Konec: Fraktalni horizonti i Dejana Štifanića: Fotografije neviđenog. Izložbe se otvaraju u 20 sati. 
 
koncert, najave

Mini turneja Viktora Vidovića u sklopu festivala 'Regional 2018.'

U sklopu festivala 'Regional 2018.' hrvatski gitarist Viktor Vidović održat će mini turneju sa tri koncerta...
 
izložba

Pikto u gostima / Voajer – Mario Romoda

Galerija Pikto ovoga ljeta gostuje u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, u sklopu programa Ljeto u Tehničkom.  
 
festival

Festival sola - Monoplay u Hrvatsku dovodi svjetski poznate plesače suvremenoga plesa

Festival sola – Monoplay, koji je osnovan prije 10 godina u Zadru, ove godine slavi svoje jubilarno izdanje, uz pet dana sjajnih programa i plesnih predstava umjetnika iz cijeloga svijeta. Deseto izdanje Monoplaya održat će se od 20. do 24. kolovoza, u zajedničkoj organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i umjetničke organizacije 21:21 iz Zagreba.
 
najave

Druga ovogodišnja Ljetna tržnica knjiga u Koprivnici

U subotu, 28. srpnja, od 9 do 13 sati, Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' organizira drugu Ljetnu tržnicu knjiga u Gradskom parku.
 
festival

TradInEtno Festival 2018

Ove će se godine održati deseto jubilarno izdanje TradInEtno festivala – festivala tradicijske i etno glazbe, koji se iz godine u godinu širi i razvija u sedmodnevnu paletu događanja na raznim lokacijama u Pazinu.
 
najave

Stihovnica Siska

Iduća Stihovnica Siska na rasporedu je u subotu, 21. srpnja, s početkom u 19 sati, a okupit će sudionike još jednom prije masovnog egzodusa na ljetovanje i podijeliti međusobno svoje najuspjelije stihove nastale u prvoj polovici godine.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

U šetnji šumom – edukativna radionica za djecu

Prijavite klince na zanimljivu edukativnu eko radionicu u zelenoj oazi Park šume Tuškanac! Polaznici će uz pomoć stručnih edukatora na radionici upoznati šume Zagreba te naučiti što one znače za grad. Radionica je besplatna!
 
projekcija

Dokumentarni film 'Tvornica je naša!' u Bujama

Večeras u 20,30 sati, u Bujama će se prikazati dokumentarni film 'Tvornica je naša!'.  Događaj je organiziran u suradnji s POU Buje/Buie, a njime se želi promovirati i umaško izdanje Mov(i)e Activism festivala koji će ove jeseni otvoriti vrata svojoj publici. Ulaz je slobodan!
 
predstava

Što je nama Hekuba?

Predstava 'Što je nama Hekuba?' (Tragedija s pjevanjem, plesom i jaukom), nastala na temelju Držićeve 'Hekube' inspirirane Euripidovim djelom, bit će praizvedena u srijedu, 18. srpnja, a premijera će se održati u četvrtak, 19. srpnja, na cavtatskom otočiću Supetru. Ulaz na brod i na predstavu je slobodan!
 
festival

12. Međunarodni festival folklora 'Iz bakine škrinje'

12. Međunarodni festival folklora održat će se 20. srpnja u Đurđevcu te 21. srpnja u Koprivnici.
 
natjecanje

2. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida

U subotu, 6. listopada, u organizaciji udruga Argonauta i 4 grada Dragodid, a u suradnji s Općinom Murter-Kornati i Muzejom grada Šibenika, organizira se 2. Prvenstvo Hrvatske u gradnji suhozida. Prvenstvo će biti održano na području prve arheološke plaže  u Hrvatskoj, Colentum  u Murteru. Prijave za natjecanje otvorene su do 15.9.2018.
 
predstavljanje

Kreativna večer s Ladom Žigo

Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture, u okviru projekta Dvorišta – svako ima svoju priču, u četvrtak, 19. srpnja, u 19 sati, u dvorištu Državnog arhiva, ispričat će priču o nagradi Europske unije za književnost i jednoj od hrvatskih dobitnica nagrade ‒ spisateljici i književnoj kritičarki Ladi Žigo.
 
izložba

Visura Aperta u Galeriji Otok, ARL

Izložba Visura Aperta - veze Dubrovnik-Janjina otvara se u petak, 20. srpnja u 21 sat, u Art radionici Lazareti. Izložba ostaje otvorena do 3. kolovoza 2018.
 
koncert

Koncerti na Ljetnoj pozornici Bundek

I ovoga tjedna nastavlja se bogati program Ljetne pozornice Bundek, na kojoj nas očekuje niz novih glazbenih doživljaja. Zbog jučerašnjeg dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije, večerašnji program Ljetne pozornice Bundek donosi čak 2 koncertna programa: Tradicijske plesove i pjesme kineske pokrajine Yunan te Koncert izvorne afričke i afroameričke glazbe.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>