info


izložba

Izložba društveno angažiranih video instalacija 'DAVI 2' u Splitu

DAVI je drugo izdanje projekta radionica i izložbe video instalacija društveno angažirane tematike s učenicima odjela fotografski dizajner Škole likovnih umjetnosti Split. Svečano otvaranje izložbe je u srijedu, 20. ožujka, u Galeriji Škola, a može je se pogledati svakim radnim danom od 17 do 20 sati, sve do 14. travnja.
 
predstava

'Jesus Christ Superstar' nakon gotovo 20 godina ponovno u 'Komediji'

Rock-opera 'Jesus Christ Superstar' Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea, slavni klasik svjetskog glazbenog teatra, premijerno će u subotu, 23. ožujka, oživjeti na pozornici zagrebačkog Gradskog kazališta 'Komedija' u režiji Damira Lončara, u produkciji koja će gotovo dvadeset godina nakon što je njezino prvo uprizorenje lansiralo njihove kazališne karijere ponovno spojiti Đanija Stipaničeva i Ervina Baučića u ulogama Isusa i Jude.
 
nagrada

'Iso Velikanović' za životno djelo Mati Marasu, godišnja Andi Bukvić Pažin, a pohvala Lei Kovács

Nagradu 'Iso Velikanović' za 2018. za životno djelo, koja se dodjeljuje istaknutim prevoditeljima dobio je prevoditelj Mate Maras, godišnja nagrada dodijeljena je prevoditeljici Andi Bukvić Pažin za prijevod romana Eimear McBride 'Manji smo boemi', a posebnu pohvalu dobila je Lea Kovács za prijevod zbirke Szilarda Borbelyja 'Tijelu', izvijestila je na konferenciji za novinare u utorak pomoćnica ministrice kulture Iva Hraste Sočo.
 
izložba

Zagreb Full Color 19

U utorak, 19. ožujka 2019. u 17:00 sati, ispred Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, otvara se međunarodna izložba slika u tehnici digitalnih otisaka na ceradnom platnu pod nazivom 'Zagreb Full Color 19'. Izložba će trajati do 14. travnja 2019. 
 
izložba

Retrospektivna izložba 'Ljubav i otpor Ivane Popović' u MSU-u

Izložba 'Ljubav i otpor Ivane Popović' otvara se u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb u četvrtak, 21. ožujka 2019. u 19 sati.
 
izložba

Hrvoje Mitrov: Mind Fields

U četvrtak, 21. ožujka 2019. u 20:00 sati, u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu otvara se samostalna izložba Hrvoja Mitrova pod nazivom 'Mind Fields'. 
 
izložba

Skupna izložba 'Uhvaćene refleksije'

U utorak, 19. ožujka u 19 sati, u Izložbenom salon Izidor Kršnjavi - ISO u Zagrebu otvara se skupna izložba 'Uhvaćene refleksije'.
 
koncert

Big band Muzičke akademije iz Ljubljane nastupa u Koprivnici

Jazz klub Koprivnica i Umjetnička škola 'Fortunat Pintarić' pozivaju na koncert Big banda Muzičke akademije Ljubljana koji će se održati u petak, 29. ožujka u 19:00 sati u Domu mladih Koprivnica.
 
predstava

'Timm Thaler ili prodani smijeh' – nova premijera u GK 'Trešnja'

Gradsko kazalište' Trešnja' najavljuje premijeru predstave 'Timm Thaler ili prodani smijeh' autora Jamesa Krüssa, koja će se održati 22. ožujka. Priču o vrijednostima koje nosimo u sebi, a nismo ih svjesni dok ih ne izgubimo, režira Rene Medvešek.
 
predavanje, tribina

Ured za fotografiju: Fotka u podne

Ured za fotografiju započinje novu programsku liniju, nazvanu Fotka u podne, čiji je cilj podizanje razine diskursa o radovima u mediju fotografije. 
 
izložba

Izložba Ive Fonović u Puli

U petak, 22. ožujka 2019. u 19 sati, u Galeriji Poola, otvara se izložba Ive Fonović pod nazivom 'Whale... lift, fill, plump', koja će se moći razgledati do 11. travnja o.g. 
 
koncert

Akustičnom svirkom u Rockmarku Nina Kraljić najavljuje koncert u Tvornici kulture

Nina Kraljić je najavila svoj prvi koncert u Tvornici kulture 29. ožujka, a uoči koncerta pripremila je akustičnu svirku u glazbenoj knjižari Rockmark u srijedu, 20. ožujka, s početkom u 19 sati.
 
obavijest

Humanitarne predstave Kazališta Škrabe

Povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka) i Svjetskog dana kazališta (27. ožujka) Kazalište Škrabe odigrat će dvije predstave u dobrotvorne svrhe. 'Zemlja Čudesa' na rasporedu je u četvrtak, 21. ožujka, u 19,30 sati, a 'Oko jedne hiže' u petak, 22. ožujka u 19,30 sati, u Domu kulture Jastrebarsko.
 
koncert

Koncert Bersiana 22. ožujka u Zadru

U petak, 22. veljače, u dvorani HNK u Zadru s početkom u 19.30 održat će se posljednji u nizu koncerata trilogijskog projekta Bersiana koji je udružio tri glazbene škole iz tri različita grada: Glazbenu školu 'Blagoje Bersa' iz Zadra, Glazbenu školu  Slavonski Brod i Glazbenu školu Blagoja Berse iz Zagreba.  
 
natječaj

11. ETNOFILm Festival - poziv

Ove godine 11. ETNOFILm festival će obilježiti traganje za eksperimentalnim metodama i formama bilježenja i prenošenja etnoloških istraživanja i nematerijalne kulturne baštine medijem filma i crteža. Poziv je otvoren do 1. travnja 2019. godine, a filmska produkcija ne bi trebala biti starija od 4 godine (proizvedena između 2014. i 2018.).
 
natječaj

Prijave za 3. Biograd Street Music Festival

Ovog ljeta započinje treće izdanje Biograd Street Music Festivala, internacionalnog festivala uličnih svirača i zabavljača. Festival će se održati od 8. srpnja do 8. rujna. 
 
radionica, kolonija

Ususret 8. KIKI-ju: otvorene prijave na filmske radionice za djecu i nastavnike

Osmo izdanje Međunarodnog festivala dječjeg filma KIKI održat će se u Zaboku od  8. do 12. travnja, a zanimljiv program filmskih radionica počinje već u predfestivalskom razdoblju.
 
izložba

Izložba Ivana Peraka u Dubrovniku

Izložba dubrovačkog umjetnika Ivana Peraka pod nazivom 'Brodovi' bit će otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u četvrtak, 21. ožujka u 20 sati, a moći će se pogledati do 28. travnja 2019.
 
najave

Cro-Afro Konvencija u Zagrebu

U subotu, 23. ožujka, udruga Afro Badinya održat će prvu Cro-Afro Konvenciju u zagrebačkom klubu Ritam grada, Gajeva 2. Za ovaj cjelodnevni događaj članovi udruge Afro Badinya pripremili su bogat program: besplatne radionice za djecu i odrasle, kušanje afričke i hrvatske hrane, tombolu, nastupe plesnih skupina te nekoliko bendova i DJ-a.
 
koncert

Koncert '15 godina prijateljstva' MVA Prvi komin Snježanin

U subotu, 23. ožujka 2019. u 19 sati, u MD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Mješoviti vokalni ansambl Prvi komin Snježanin slavi petnaest godina zajedničkog muziciranja. 
 
obavijest

Nikola Tadić: 'Osjećaj ljepote, život razuma'

U petak, 22. ožujka, s početkom u 19 sati, u sisačkoj Gradskoj galeriji Striegl bit će predstavljena najnovija knjiga pjesama Nikole Tadića pod nazivom 'Osjećaj ljepote, život razuma'. Knjiga je posvećena Ivanu Kožariću (čije je djetinjstvo vezano za Petrinju i Sisak) i kao takva bilježi, i kroz tekst i kroz vizualni sadržaj, sve kompleksnosti i varijabilnosti Kožarićevog umjetničkog opusa.
 
obavijest

Predstavljanje zbirke poezije Višnje Goljački

Promocija zbirke poezije 'Biti Višnja Goljački' autorice Višnje Goljački održat će se u srijedu, 27. ožujka 2019. s početkom u 19 sati, u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić. 
 
najave

Varijete proljetnog klijanja u organizaciji Udruge Prostor Plus

Prostor Plus najavljuje proljetno izdanje programa Varijete, koji će se održati u petak, 22. ožujka, s početkom u 19 sati, u Filodrammatici, Korzo 28, I kat.
 
predavanje, tribina

Tribina na temu inozemne Croatice u NSK

Na Tribini, koja će se održati u srijedu, 20. ožujka, u 12 sati, će se govoriti o životu i radu Anice Markov u Venezueli, njezinu povratku u Hrvatsku, pisanju poezije, prevođenju i radu na poslovicama. Govorit će se također o aktivnostima hrvatske zajednice u Venezueli, kao i o trenutačnoj situaciji u njoj.
 
radionica, kolonija

Filmska škola u Blank_filmskom inkubatoru

Blankova filmska škola koja počinje 31. ožujka u Zagrebu zamišljena je kao intenzivni dvomjesečni film making program, vođen od strane dokazanih filmskih autora. Ovogodišnja filmska škola koncentrira se na dokumentarni film. Prijave se primaju do 24.3.2019.
 
festival

'Volim grad' – tema 12. Monte Librića i uvertira u 25. Sa(n)jam knjige u Istri

Festival dječje knjige Monte Librić ove će se godine održati od 8. do 14. travnja u pulskoj Zajednici Talijana, a predstojeće dvanaesto izdanje i ovoga puta u središte pažnje postavlja recentnu hrvatsku i talijansku književnu produkciju za djecu uz niz programa kojima se nastoji najmlađi uzrast na nesvakidašnji način zainteresirati za knjigu i čitanje, priopćili su u ponedjeljak organizatori festivala.
 
izložba

Izložba Ivane Tkalčić u Osijeku

U subotu, 23. ožujka u 20 sati, u osječkoj Galeriji Kazamat održat će se otvorenje izložbe umjetnice Ivane Tkalčić pod nazivom 'Paradise now_ _twilight zone, snapchat, camera, text to speech'. Otvorenju izložbe će prethodit razgovor s umjetnicom, s početkom u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 7. travnja o.g.
 
obavijest

Predstavljena bogata izdavačka djelatnost Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u 2018.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje (IHJJ) predstavio je u ponedjeljak svoju bogatu izdavačku djelatnost ostvarenu tijekom prošle godine - sedam knjižnih izdanja, nova godišta dvaju časopisa 'Rasprave' i 'Hrvatski jezik' te aplikaciju za pametne telefone 555+jezičnih savjeta.
 
predavanje, tribina

Nota mog života – Siniša Leopold

Hrvatsko društvo skladatelja i Vojo Šiljak najavljuju tribinu 'Nota mog života' na kojoj će ugostiti skladatelja mo. Sinišu Leopolda. Tribina će se održati u srijedu, 27. ožujka 2019., s početkom u 18 sati, u dvorani Hrvatskog društva skladatelja u Zagrebu. Nastupaju: Tamburaški ansambl Muzičke akademije u Zagrebu, dirigent Siniša Leopold. Ulaz je slobodan.
 
predstavljanje

Predstavljanje zbirke pjesama Ane Čagalj 'Moje JA II'>>>

 
 
najave

Ususret 2. Danima medijske pismenosti

Ususret drugim Danima medijske pismenosti, koji će se održati u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a od 8. do 12. travnja 2019. godine, započeo je program 'Djeca upoznaju medije', koji osnovnoškolcima i srednjoškolcima daje priliku da iz prve ruke dožive život medijskih redakcija i nauče kako nastaju vijesti. 
 
obljetnica, proslava

Proslava Međunarodnog dana Frankofonije

Veleposlanstva Kanade, Francuske, Kraljevine Belgije, Kraljevine Maroko i Švicarske, Wallonie Bruxelles International, Francuski institut u Hrvatskoj i Hrvatski PEN Centar najavljuju zajedničku proslavu Međunarodnog dana Frankofonije u srijedu, 20. ožujka, od 17 sati, u Francuskom institutu u Hrvatskoj (Preradovićeva 5, Zagreb).
 
najave

Dani Mire Gavrana u Mostaru

U sklopu 'Mostarskog proljeća 2019, XXI Dana Matice hrvatske u Mostaru', ove godine su upriličeni i 'Dani Mire Gavrana'.
 
radionica, kolonija

Radionica čitanja 'Zagorkina Tajna Krvavog mosta'

Radionica čitanja 'Zagorkina Tajna Krvavog mosta' će se održati 21. ožujka 2019. Radionica se odvija u sklopu projekta #Za BIZI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost, a namijenjena je ženama starijim od 55 godina, te znanje bilo koje vrste nije preduvjet za sudjelovanje.
 
predavanje, tribina, projekcija

Marko Stamenković na rezidenciji u Splitu

U organizaciji HULU Split-a i Umjetničke akademije u Splitu započela je kustoska rezidencija povjesničara umjetnosti, kustosa i kritičara Marka Stamenkovića koji će tijekom sljedeća dva mjeseca u Splitu predstaviti projekt 'Tijelo koje gori'.    
 
predstava

'Eichmann u Jeruzalemu' 22. ožujka premijerno u ZKM-u

Zagrebačko kazalište mladih kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u petak, 22. ožujka, predstavu 'Eichmann u Jeruzalemu', autorski projekt slovenskog redatelja Jerneja Lorencija po motivima istoimenog teksta njemačke filozofkinje Hannah Arendt, najavljen kao pokušaj rekonstrukcije naravi zla izvedbenim propitivanjem elemenata koji čine povijesni događaj razornih posljedica kao što je holokaust.
 
x ostalo

Pokrenut dvogodišnji projekt Centar oblikovanja svakodnevice (COS)

Muzej za umjetnost i obrt (MUO), Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD), Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH), Bacači Sjenki i Grad Zagreb pokrenuli su dvogodišnji projekt Centar oblikovanja svakodnevice (COS). Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
 
obljetnica, proslava

Svjetski dan kazalište za djecu i mlade i Svjetski dan lutkarstva 2019.

Hrvatski centar UNIMA i Hrvatski centar ASSITEJ zadnjih desetak godina zajednički obilježavaju Svjetski dan kazalište za djecu i mlade, 20. ožujka i Svjetski dan lutkarstva, 21. ožujka. Ove godine slavi se u Belišću, u organizaciji UNIMA-e, ASSITEJ-a i Centra za kulturu Sigmund Romberg iz Belišća.
 
natjecanje

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika u Križevcima

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika, Sonus op.5, održat će se u Križevcima od 23. do 31. ožujka 2019.
 
projekcija

Svjetska festivalska premijera 'Kartolina' u Ljubljani

Na 21. Festivalu dokumentarnog filma u Ljubljani će 20. ožujka 2019. kao film zatvaranja festivala biti prikazana svjetska festivalska premijera 60-minutnog pseudo-dokumentarca 'Kartoline' redatelja Igora Bezinovića, Hrvoslave Brkušić, Katerine Dude, Ivane Pipal, Ante Zlatka Stolice i Darovana Tušeka.
 
natječaj

Raspisan natječaj DHK za književnu nagradu 'Tin Ujević'

Društvo hrvatskih književnika raspisuje natječaj za književnu nagradu 'Tin Ujević', objavio je u ponedjeljak Upravni odbor DHK. Natječaj je otvoren do 2. svibnja 2019.!
 
natječaj

Natječaj Udruge Breza na temu: Održivi razvoj i migracije

Udruga za rad s mladima Breza raspisuje natječaj za najbolje suvremeno umjetničko djelo iz područja likovne i primijenjene umjetnosti na temu održivog razvoja i migracije, namijenjen afirmiranim i neafirmiranim autorima svih generacija, uključujući i studente. 
 
koncert

Lovre Marušić nastupa u Zadru

U srijedu, 20. ožujka u Koncertnoj dvorani braće Bersa – Kneževa palača, s početkom u 20 sati, održat će se koncert pijanista Lovre Marušića pod nazivom 'Meditativni klavir'. 
 
natječaj

Natječaj za prijavu programa/projekata organizacija hrvatske nacionalne manjine

Pet milijuna kuna namijenila je hrvatska države u ovoj godini za programe/projekte organizacija hrvatske nacionalne manjine u 12 europskih država, kako bi se ta sredstva dodijelila Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske raspisao je javni natječaj na koji su prijave moguće zaključno do 15. travnja. 
 
izložba, koncert

Koncert i izložba posvećeni Zlatku Boureku

Tradicionalni svečani koncert 'Pozdrav proljeću i Bećarcu' održat će se u subotu, 23. ožujka 2019. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, s početkom u 20 sati. Dan ranije, u predvorju HNK, otvorit će se izložba posvećene radovima akademika Zlatka Boureka.  
 
natječaj, nagrada

Natječaj za nagradu 'Tripun Bokanić' Klesarske škole Pučišća 2019.

Klesarska škola Pučišća, u suradnji s Oris Kućom arhitekture, poziva vas na dostavu dokumentacije projekata i radova ostvarenih u razdoblju od 1. 1. 2017. do 31. 12. 2018. za natječaj za Nagradu 'Tripun Bokanić' Klesarske škole Pučišća 2019. i izložbu prijavljenih radova. Nagradom se vrednuju iznimna ostvarenja i postignuća na području oblikovanja u kamenu.  
 
koncert

Koncert za život 22. ožujka u 'Lisinskom'

Zagrebačka filharmonija održat će jubilarni, deseti po redu, Koncert za život u petak, 22. ožujka u 19.30 sati, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncertom koji se održava u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, slavit će se život uz nastup Zagrebačke filharmonije i čelista Luke Šulića pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka, a izvodit će neka od najljepših djela glazbene literature. 
 
izložba

Izložba slika Vjekoslava Skrbina 'Kroz korizmu u nadi'

Zaklada 'Čujem, vjerujem, vidim' u četvrtak, 21. ožujka 2019. u 18 sati, poziva na otvorenje izložbe slika Vjekoslava Skrbina, slikara i profesora glazbe u miru. Izložba ostaje otvorena do 21. travnja 2019. 
 
izložba

Izložba 'Etno zbirka župnika Mate Kneževića'

U četvrtak, 21. ožujka u 19.00 sati, u Muzeju Brodskog Posavlja biti će otvorena etnografska izložba - Etno zbirka župnika Mate Kneževića. Izložba ostaje otvorena do 10. svibnja 2019.
 
izložba

Izložba Dijane Ive Sesartić u Galeriji Fritzi

U Lošinjskom muzeju, u Galeriji Fritzi, 26. ožujka u 19 sati, otvara se samostalna izložba akademske kiparice Dijane Ive Sesartić pod nazivom 'Sve što znao o ženi. Toplina juga'.  
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>