info


predstava

Predstava 'Kako živi Antuntun' u subotu na Zrinjevcu

Gradsko kazalište 'Žar ptica', u sklopu manifestacije 'Žar ptica od srca Zagrebu' u subotu, 6. lipnja, u 11 sati, u paviljonu parka Zrinjevac, izvest će predstavu 'Kako živi Antuntun'.
 
predstava

Premijera predstave 'Tri sestre' u Puli

Teatar Naranča najavljuje premijernu izvedbu predstave 'Tri sestre', koja će se održati u nedjelju, 7. lipnja, u 19 sati, na terasi Circola (Zajednica Talijana Pula).
 
izložba

Izložba pejzaža Tihomira Razuma u Ozlju

Izložba pejzaža akademskog slikara Tihomira Razuma moći će se razgledati u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja Ozalj od 6. lipnja 2020. (otvorenje u 19h) do 26. srpnja 2020.
 
predavanje, tribina, projekcija

Filmske večeri u Močvari: Pisci u filmu

U ponedjeljak, 8. lipnja, s početkom u 20 sati, održat će se nova filmska večer na terasi kluba Močvara. Nakon dva online izdanja Filmske večeri u Močvari vraćaju se u svoje fizičko tijelo i odijelo s programom posvećenim piscima i filmu uz gostovanje Damira Karakaša i Dragana Juraka.
 
predstava

Premijerom baleta 'Čipka' počinje ljetna sezona u 'Zajcu'

Premijera baleta 'Čipka' koreografkinje Maše Kolar na glazbu Tene Novak otvorit će ljetnu sezonu HNK Ivana pl Zajca u petak, 5. lipnja. Maša Kolar u paškoj čipki, u njenoj strukturi i ritmu pronalazi izvor za stvaranja koreografske strukture, a kroz temu čipke istražuje odnos suvremenosti i tradicije.
 
predstavljanje, projekcija

Hrvatski filmovi na ShortFestu u Palm Springsu

Kratkometražni igrani film 'Njemački inat' redateljice Silve Ćapin te animirani film 'Toomas ispod doline divljih vukova' dio su natjecateljskog programa Međunarodnog festivala kratkometražnog filma ShortFest koji se, inače, održava u Palm Springsu. Festival se ove godine odvija online, od 16. do 22. lipnja.
 
predstava

Predstava 'Snjeguljica' premijerno u ZKL-u

Zagrebačko kazalište lutaka otvorilo je svoja vrata već potkraj svibnja prvim izvedbama, a sada već predstavlja novu predstavu - 'Snjeguljicu' u režiji Zorana Mužića, koja će biti premijerno u petak, 12. lipnja, u 19 sati.
 
obavijest

Program PPMHP-a 'Ljubav na prvi muzej'

Uz uobičajene načine i nazočnost na društvenim mrežama, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka pokrenuo je program „Ljubav na prvi muzej“ i to putem aplikacije TikTok.
 
izložba

Fotografska izložba Dorijana Šipuša 'Novo normalno'

Serija fotografija Dorijana Šipuša pod nazivom ''Novo normalno'' koju predstavlja Gradska galerija Striegl prikazuje Sisak tijekom perioda izolacije i ''lockdowna'' uvjetovanog pandemijom COVID-19 virusa.
 
izložba

'Izložba' u Galeriji HDLUR-a

Projekt pod nazivom ''Izložba'', nastao u suradnji Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, osmišljen je na način da učenici Škole (vođeni svojim mentorom), u riječkoj Galeriji ''Juraj Klović'', izlažu radove nastale u periodu pandemije virusa Covida 19.
 
obljetnica, proslava

Međunarodni dan arhiva, 9. lipnja 2020.

Ove se godine Međunarodni dan arhiva, 9. lipnja, u Hrvatskoj obilježava sa središnjom temom: 'Katastrofe u arhivima'.
 
projekcija

NP Krka priredio niz dokumentaraca, prvi je o kukcima

U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja, Javna ustanova Nacionalni park Krka priredila je dokumentarni film o kukcima, indikatorima zdravog okoliša i velike bioraznolikosti, kao prvi u nizu filmova iz ciklusa 'Divlji svijet Nacionalnog parka Krka'.
 
projekcija

MSU nastavlja s projekcijama uz izložbu o Zagreb filmu

Uz veliku multimedijsku izložbu 'Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma', u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti 9. lipnja nastavlja se popratni program s izborom dokumentarnih i igranih filmova nastalih u toj produkcijskoj kući.
 
natječaj

Raspisan Javni poziv HAVC-a za potporu za dodatne troškove snimanja filmova nastale uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19

Na 26. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća u 2. sazivu, koja se održala elektroničkom komunikacijom članova u četvrtak 4. lipnja, donesena je odluka o raspisivanju Javnog poziva za podnošenjem zahtjeva za potporu za dodatne troškove snimanja filmova nastale uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID-19.
 
projekcija

Zagrebačka premijera dokumentarca 'Da je meni ono što mi nije'

Dokumentarni film 'Da je meni ono što mi nije' Višnje Skorin, najavljen kao britki, srčan i duhovit prikaz hrabre potrage za uspjehom čak i kada to ne izgleda moguće, premijerno će za zagrebačku publiku biti prikazan 18. lipnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac.
 
predstava

'Glumci Gradu - Hommage Ivu Vojnoviću' pred Kazalištem Marina Držića

Predstava 'Glumci Gradu - Hommage Ivu Vojnoviću' u režiji Srđane Šimunović održana je u četvrtak navečer pred Kazalištem Marina Držića kao dar Dubrovčanima nakon pandemije koronavirusa.
 
obavijest

Objavljen zbornik radova o akademiku K. Nemecu 'Povijest, tekst, kontekst'

Knjigu 'Povijest, tekst, konteks - Zbornik radova posvećen Krešimiru Nemecu', koju su uredile Maša Kolanović i Lana Molvarec, objavila je Hrvatska sveučilišna naklada iz Zagreba.
 
obavijest

U Jastrebarskom i Klinča Selima od proljeća dostupne Male knjižnice

U Jastrebarskom i Klinča Selima postavljene su Male besplatne knjižnice - licencirane 'Little Free Libraries' - pa od proljeća ove godine svatko može uzeti knjigu ili pak donijeti svoju i tako je podijeliti s drugima, izvijestili su u petak iz Matice hrvatske Jastrebarsko.
 
najave

'Muzej s kauča' u lipnju

Etnografski muzej, Zagreb, donosi novosti u programu 'Muzej s kauča' u lipnju. 
 
izložba

Marijan Crtalić u Galeriji Događanja

Galerija Događanja u Zagrebu otvara vrata nakon stanke i najavljuje izložbu 'Sanjam kako sanjam da ne sanjam' umjetnika Marijana Crtalića, koja će se održati od 10. lipnja (otvorenje u 19 sati) do 10. srpnja 2020. 
 
obavijest

Slikanje murala u dvorištu Laube

Kuća za ljude i umjetnost Lauba najavljuje otvorenje preuređene terase uz live slikanje murala Mirona Milića, Lonca i Danijela Žeželja, u subotu, 6. lipnja 2020., od 12 sati.
 
obavijest

Ljetne večeri HNK u Zagrebu

Ljetne večeri HNK u Zagrebu novi je projekt koji će svečano započeti u subotu, 6. lipnja, u 20 sati, ispred zgrade kazališta, glazbenim događanjem pod nazivom Lipanjska noć. Riječ je o inovativnom i atraktivnom programu koji okuplja sva tri ansambla: umjetnike Drame, Opere i Baleta.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Oblok u 2021.

Galerija Oblok, Knjižnica Sesvete, objavila je natječaj za izlaganje u u 2021. godini. Rok za predaju prijava je 10. srpnja 2020. 
 
izložba

Skupna izložba 'Animalizam u fotografiji, crtežu i slikarstvu' gostuje u Ljubljani

U dva galerijska prostora Ekonomskog fakulteta u Ljubljani od 4. lipnja do 10. srpnja 2020. postavljena je izložba članova i prijatelja HDLU-a Zagreb naziva 'Animalizam u fotografiji, crtežu i slikarstvu'.
 
financiranje

Ministarstvo kulture osiguralo 6.715.000 kuna potpore za nezavisne profesionalce

Ministarstvo kulture osiguralo je potpore za nezavisne profesionalce, umjetnike koji djeluju honorarno kao freelanceri, a koji nisu bili obuhvaćeni dosadašnjim mjerama Ministarstva kulture. 
 
radionica, kolonija

Filmski labirint Bacača Sjenki

Bacači Sjenki pokreću novi obrazovni program/aktivnost unutar projekta filmskog, medijskog, informacijskog i informatičkog opismenjavanja 'Samo nebo nam je granica' naziva – Filmski labirint – koji online te interaktivno vodi polaznike kroz filmove, njihove analize, web testove, zanimljive poveznice i razgovore. Prijave se primaju do do 15. lipnja 2020., u podne.
 
predstava

'Palčica' premijerno u Gradskom kazalištu lutaka Split

Jedna od najljepših bajki velikog Hansa Christiana Andersena oživjet će 4. lipnja u Gradskom kazalištu lutka Split. Ova lutkarska predstava, u režiji i dramatizaciji Branimira Rakića, premijerno će biti izvedena pred samo 40-ak gledatelja.
 
natječaj

Poziv za izlaganje u Galeriji Vladimir Bužančić u 2021.

Galerija Vladimir Bužančić poziva umjetnike i kustose na izlaganje u 2021. godini na temu 'Doktrina pandemije ili seruma istine globalnoga Pandæmoniuma'. Godišnji program GVB u 2021. će se realizirati u formi samostalnih i skupnih izložbi.  
 
najave

GDK 'Gavella' sudjeluje u Projektu Ilica: Q'ART

U nedjelju, 7. lipnja, kazalište 'Gavella' sudjeluje u projektu Ilica: Q'ART pod zajedničkim nazivom – 'Gavella' na ulici, i to na tri različite točke u Ilici.
 
obavijest

Preminula je Milena Benini

Nakon kratke i teške bolesti u 54. godini života preminula je istaknuta spisateljica i prevoditeljica Milena Benini, priopćili su iz Hrvatskog društva pisaca, čija je bila članica.
 
obavijest

Objavljen roman Ivane Ćurić 'Folirant u razredu'

Dječji roman književnice Ivane Ćurić 'Folirant u razredu', koji iz perspektive maloga osnovnoškolca tematizira školske događaje, objavio je nakladnik Đakovački kulturni krug.
 
obavijest

Objavljena knjiga Ivana Babića 'Umjetno disanje'

Knjigu pjesama književnika i prevoditelja Ivana Babića 'Umjetno disanje', u kojoj autor 'smirenim poetskim stilom postiže istodobnu konkretnost i produhovljenost u evociranju krškoga ambijenta i njegovu univerzalizaciju', objavila je splitska Naklada Bošković.
 
najave

Sedmi Long Play Day u Šibeniku

Odgođen, ne i otkazan sedmi Long Play Day 2020, u organizaciji kulturne udruge Fotopoetika i kluba Azimut održat će se iduću subotu, 13. lipnja,  u dva dijela; ujutro sajam ploča, stripova i knjiga te glazbeni program lokalnih DJ-a, navečer uz promociju knjige i koncert. Sudjelovanje na sajmu je besplatno, a prijave su još u tijeku!
 
festival

Motovun Film Festival 2020. od 30. srpnja do 1. kolovoza

Motovun Film Festival i ovog će ljeta podići svoja platna, od 30. srpnja do 1. kolovoza na najdražem Brdu filmova. Organizatori su pripremili gusti koncentrat motovunskog duha – tri dana puna filmova i zabave od jutra do kasno u noć.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u HDD galeriji u izložbenoj sezoni 2021.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare, teoretičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD galerije u 2021. godini. Rok za prijavu prijedloga je 3. srpnja 2020.
 
koncert

Božo Vrećo & Edin Karamazov u Zadru predstavljaju zajednički album

Koncertni ured Zadar najavljuje prvi zajednički koncert Bože Vreće i Edina Karamazova, kojim će glazbenici prvi put uživo predstaviti svoj zajednički album 'Lachrimæ' koji uskoro izlazi u izdanju diskografske kuće Croatia Records. Koncert će se održati u petak, 19. lipnja, u crkvi sv. Nikole.
 
najave

Najava razgovora (podcasta) uživo / Sven Moro

'Duhovna revolucija' nastavlja se razgovorom s arhitektom Svenom Morom koji živi na Silbi. Emitiranje uživo najavljeno je za petak, 5. lipnja, u 20 sati.
 
obavijest

'Muha u ateljeu Ivana Kožarića' - promocija slikovnice i izložba ilustracija

U srijedu, 10. lipnja, na devedeset deveti rođendan Ivana Kožarića, naklada Mala zvona, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti, predstavlja slikovnicu 'Muha u ateljeu Ivana Kožarića', za koju je tekst napisala Sanja Lovrenčić, a ilustracije izradio Dominik Vuković.
 
izložba

'Ticking Life and Death', izložba Akiko Sato u mediju billboarda

'Ticking Life and Death', izložba Akiko Sato u mediju billboarda, bit će predstavljena u Aveniji Marina Držića u Zagrebu, od 5. do 17. lipnja 2020., u sklopu programa Ploha/Površina 6.
 
obavijest

Objavljena zbirka pjesama Tomislava Milohanića 'Svjetlokazi'

Zbirku pjesama književnika Tomislava Milohanića 'Svjetlokazi', u kojoj je jedan ciklus na arhaičnoj čakavici zapadne Istre, objavilo je u svojoj Maloj knjižnici Društvo hrvatskih književnika (DHK).
 
projekcija

Umjetnička propaganda Heynowskog i Scheumanna na Kratkom utorku

Prvi Kratki utorak nakon koronične pauze, i posljednji prije ljetne, održat će se 9. lipnja u kinu 'Tuškanac' u Zagrebu, u 21 sat, a bit će posvećen najpoznatijim i najkontroverznijim istočnonjemačkim dokumentaristima - dvojcu Heynowski i Scheumann.
 
izložba

Predstavljena 'Slučajna čuvaonica' Moderne galerije

Slučajna čuvaonica je post-potresni i pandemijski postav zbirke Moderne galerije koji se može razgledati od 5. lipnja. 
 
najave

F12 platforma: izložbeni program GIF for FUSE

'GIF for FUSE' naziv je izložbe GIF formata koju je F12 platforma prvi put organizirala 2019. godine u okviru međunarodnog filmskog festivala FUSE – Film Under Severe Experiment u organizaciji Kinokluba Karlovac.
 
obavijest

'Rab Archaeological (T)races' povezuje 30-ak arheoloških lokaliteta

Projekt Rab Archaeological (T)races stanovnicima otoka Raba i turistima omogućit će upoznavanje većim dijelom do sada nepoznate kulturne baštine skrivene izvan rapske povijesne jezgre. Projekt se odvija u sklopu programskog pravca 27 susjedstava - susjedstvo otok Rab, Rijeka EPK 2020.
 
izložba

Izložba Ivana Branka Imrovića 'Tijelo/Corpus'

U sklopu programa Likovni život Dubrave, od 8. lipnja do 2. srpnja 2020., u Galeriji Vladimir Filakovac predstavlja se izložba akademskog kipara Ivana Branka Imrovića pod nazivom 'Tijelo/Corpus'.  
 
izložba

'Distance', izložba Tomislava Šilipetra

U galeriji "Idealni grad", CZKIO Susedrad, od 5. lipnja do 10. srpnja 2020. moći će se pogledati izložba slika Tomislava Šilipetra naziva "Distance".
 
izložba, okrugli stol

14. godišnja izložba i okrugli stol 'Književno prevođenje u doba korone'

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) najavljuje otvorenje 14. izložbe 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol 'Književno prevođenje u doba korone' u utorak, 9. lipnja, u 12 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb.
 
seminar

'Arhivi i društvo znanja' - webinar

U povodu Međunarodnog dana arhiva, pozivaju se svi zainteresirani na sudjelovanje u webinaru 'Arhivi i društvo znanja' u srijedu, 10. lipnja, kojega zajednički organiziraju ICARUS Hrvatska i Sveučilište u Zagrebu.
 
izložba

Izložba Tomislava Gotovca 'Happ naš i druge priče'

Izložba Tomislava Gotovca (1937.―2010.) 'Happ naš i druge priče' bit će predstavljena u Galeriji Atelijera Žitnjak u Zagrebu, od 5. do 20. lipnja 2020. 
 
predavanje, tribina

Small Sizes Big Lessons – razgovori o kazalištu za djecu i mlade

Teatar Puna kuća organizira razgovore s umjetnicima iz cijelog svijeta koji se bave kazalištem za djecu i mlade pod nazivom Small Sizes Big Lessons, koje uređuje i moderira glumica Svetlana Patafta. Treći razgovor u ciklusu možete pogledati u četvrtak, 4. lipnja, u 19 sati, u live programu na Facebook stranici Teatra Puna kuća, a snimku na portalu scena.hr i na Rplus kanalu.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>