info


najave

Premijerna koncertna izvedba nove drame Ivora Martinića 'Bilo bi šteta da biljke krepaju'

Premijerna koncertna izvedba nove drame Ivora Martinića 'Bilo bi šteta da biljke krepaju', koja govori o prekidu dugogodišnje ljubavne veze, održat će se 22. svibnja.
 
predavanje, tribina

Adania Shibli: 'S minimalnom silom'

U četvrtak, 23. svibnja, u 19 sati, u Showroomu Galerije Nova, palestinska književnica i esejistica Adania Shibli održat će predavanje 'S minimalnom silom' na temu korištenja igre i lukavosti kojima se suvremeni palestinski umjetnici koriste u svom radu. Predavanje će se održati na engleskom jeziku, bez prijevoda, a ulaz je besplatan!
 
festival

Dane satire Fadila Hadžića otvara HNK Split s 'Kroćenjem goropadnice'

Hrvatsko narodno kazalište u Splitu otvorit će u subotu, 1. lipnja, 43. Dane satire Fadila Hadžića, a tijekom 18 festivalskih dana jedan od najstarijih regionalnih festivala specijaliziranog teatra u zagrebačkom Satiričkom kazalištu 'Kerempuh' donosi ukupno 13 predstava kojima je zajednički nazivnik kritički odnos prema društvenoj stvarnosti.
 
projekcija

Srednjoškolska Runda u Osijeku

Filmska Runda, u suradnji s Filmskom revijom mladeži i Four River Film Festivalom iz Karlovca, II. gimnazijom Osijek te filmašima iz srednjih škola s područja Osijeka, organizira projekciju filmova Filmske revije mladeži, čiji su autori srednjoškolci. Program počinje 23. svibnja, u 19,30 sati, u dvorani III. gimnazije u Osijeku i besplatan je za sve posjetitelje!
 
predstava, djeca, mladi

'Ba(j)ke nisu krive': o važnosti i veselju čitanja bajki

Predstava za djecu i mlade 'Ba(j)ke nisu krive' novi je projekt programa Riječko kazalište mladih 'Kamov' HNK Ivana pl. Zajca, koja će imati čak dvije premijere odnosno dvije glumačke podjele, u četvrtak i petak, 23. i 24. svibnja, u HKD-u na Sušaku.
 
novo izdanje

6. Reli po galerijama u Zagrebu, Puli i Rijeci

Šesti Reli po galerijama održat će se u petak, 24. svibnja od 17 do 22 h, u Zagrebu, Rijeci i Puli. Ulaz u galerije koje sudjeluju u manifestaciji je slobodan.
 
natječaj

Otvoren poziv producentima i redateljima za prijavu filma za izbor hrvatskog kandidata za 92. nagradu 'Oscar'

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika (HDFD) i ove godine bira hrvatskog kandidata za nagradu 'Oscar' Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti (Akademija) u kategoriji Najbolji međunarodni dugometražni film. Rok za prijavu filmova HDFD-u je 5. lipnja 2019.!
 
najave

Frooomov World Media Café o medijskoj pismenosti

U subotu, 25. svibnja, u kinu 'Europa' u Zagrebu održava se cjelodnevno predstavljanje aktivnosti interdisciplinarnog filmsko-obrazovnog programa Frooom, u organizaciji umjetničke platforme Bacači Sjenki, u sklopu čega i World Media Café  – diskurzivni susret stručnjaka u području medijske i filmske kulture.
 
predstava

Premijera predstave 'Neshvaćeni i zanemareni' u Splitu

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir i Dramski studio Dodir(i) pozivaju na premijeru interaktivne predstave 'Neshvaćeni i zanemareni', koja će se održati u Splitu, u četvrtak 23. svibnja, s početkom u 17 sati.
 
obavijest

Prezentacija filmova 6. Production In-a i Radionice animiranog filma u Pazinu

Ovoga četvrtka, 23. svibnja, s početkom u 19 sati u Spomen domu u Pazinu, u dvorani Istra biti će premijerno prikazano sedam filmova nastalih na 6. Production In-u i Radionici animiranog filma. Filmska radionice održavale su se u Društvenom centru Veli Jože od 16. do 19. svibnja u Pazinu.
 
izložba

Izložba Ene Čuček u ADU Galeriji f8

U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. u 19 sati, u ADU Galeriji f8 u Zagrebu, otvara se izložba 'Ponekad crveno, ponekad prozirno, ponekad oboje', mlade likovne umjetnice Ene Čuček, studentice Novih medija na Akademiji likovnih umjetosti. 
 
obavijest

Remete i remetski pavlini - stručni obilazak

U subotu, 25. svibnja 2019., održat će se stručni obilazak Starog Zagreba na temu Remeta i remetskih pavlina pod vodstvom Borisa Mašića, prof. i muzejskog savjetnika MGZ-a.
 
izložba

Dimitrije Popović - 50 godina umjetničkog stvaralaštva

Otvorenje izložbe i promocija monografije objavljene povodom 50 godina umjetničkog stvaralaštva Dimitrija Popovića održat će se u četvrtak, 23. svibnja 2019. u 19 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu. Tim povodom bit će upriličen performans 'Alegorija o umjetnosti'.
 
festival

18. FEKP od 2. do 7. lipnja s fokusom na ljudsku potrebu za pričanjem priča

Jedan od najstarijih europskih festivala posvećenih isključivo kratkoj književnoj formi, 18. Festival europske kratke priče (FEKP), održat će se u Zagrebu i Rijeci od 2. do 7. lipnja na središnju temu 'Homo Narrans', a program posvećen temeljnoj ljudskoj potrebi za pričanjem priča otvorit će u Velikoj dvorani Studentskog centra nagrađivani bosanskohercegovački književnik Semezdin Mehmedinović kao prvi od ukupno tridesetak istaknutih inozemnih i domaćih gostiju festivala.
 
koncert

Svečano zatvaranje Jazz.hr sezone - Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet

Jazz.hr sezona službeno se zatvara 12. lipnja i to svečanim koncertom Tamara Obrovac TransAdriatic Quarteta u Zagrebačkom kazalištu lutaka.
 
predstava

Gostovanje kolektiva Trećeprostor na festivalu Itinerant u New Yorku

Irena Boćkai i Roko Nakić, izvedbeni umjetnici kolektiva Trećeprostor, pozvani su na ovogodišnje izdanje festivala performansa i izvedbenih umjetnosti Itinerant Performance Art Festival NYC koji se održava od 21. do 25. svibnja na raznim lokacijama u New Yorku.
 
predstava

Izvedbeni kolektiv BADco. gostuje u Chicagu

'Nemogući plesovi' kolektiva BADco.b izvedbeni je rad koji je nastao povodom izložbe posvećene američkom postdramskom kazališnom kolektivu Goat Island, a premijerno će biti izveden 24. svibnja u Chicago Center for Culture. Nakon američke premijere slijedi zagrebačka izvedba 'Nemogućih plesova' koja će se 1. lipnja održati u Hali V Tehničkog muzeja u sklopu jubilarnog, 20. Festivala plesa i izvedbenih umjetnosti Platforma HR.
 
festival

Likovne umjetnosti i portugalska animacija - teme Animafesta Zagreb 2019.

Veza animacije i klasičnih likovnih umjetnosti, kao što su slikarstvo, grafika ili arhitektura, te portugalska animacija, u središtu su tematskih programa Svjetskoga festivala animiranog filma - Animafesta, koji se održava u Zagrebu od 3. do 8. lipnja.
 
obavijest

Desk Kreativne Europe sudjeluje u ovogodišnjem izdanju Zagreb Book Festivala

Desk Kreativne Europe sudjeluje u ovogodišnjem izdanju Zagreb Book Festivala, koji se od 20. do 25. svibnja 2019. godine održava u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. U četvrtak, 23. svibnja 2019. g. u terminu od 14:00 do 17:00 h info pult Deska Kreativne Europe dočekat će u MUO-u sve zainteresirane za povlačenje sredstava kroz natječajne pozive potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa. 
 
obavijest

Žiri odabrao 5 finalista književne nagrade tportala

Julijana Adamović, Kristina Gavran, Nikola Petković, Ivana Šojat i Zoran Žmirić finalisti su književne nagrade tportala vrijedne 50 tisuća kuna, a dobitnik će biti poznat na svečanoj dodjeli 3. lipnja u Zagrebu.
 
izložba

'Kutija za kutiju', izložba Eve Herceg

U četvrtak, 23. svibnja u 19 sati, u ISO-Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu otvara se izložba mlade autorice Eve Herceg pod nazivom 'Kutija za kutiju'. 
 
izložba

Izložba Ivane Ožetski u Galeriji K2

Multimedijalna umjetnica Ivana Ožetski predstaviti će se u križevačkoj Galeriji K2 samostalnom izložbom 'Geometrija prirode' koja predstavlja presjek njezinog stvaralaštva zadnjih desetak godina. Izložba se otvara u subotu, 25. svibnja u 20 sati.
 
obavijest

Znanstveno-umjetnički projekt i performans u Slavonskom Brodu

Civilna organizacija 'Kultura, mediji i edukacija' - ARTHEA i studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, studij u Slavonskome Brodu te informatička udruga Connect IT, u subotu 25. svibnja 2019. u 20:30 sati, na glavnom gradskom trgu 'Ivana Brlić Mažuranić' u Slavonskome Brodu priređuju znanstveni projekt i dva performansa. 
 
predavanje, tribina

Predavanje: Ivana Brlić Mažuranić u svom vremenu

Prvo predavanje u sklopu ciklusa 'Večeri obljetnica' u organizaciji Odjela za hrvatsko glagoljaštvo Matice hrvatske posvećeno je Ivani-Brlić Mažuranić. O životu i djelu hrvatskoga Andersena, kako mnogi časte Ivanu Brlić-Mažuranić, govorit će izv. prof. dr. sc. Dubravka Zima s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, 23. svibnja od 19 sati.
 
obavijest

Predstavljanje materijalne i nematerijalne kulture u katalozima EMI/MEI

Hrvatsko muzejsko društvo i Etnografski muzej Istre/Museo etnografico dell'Istria u ponedjeljak, 27. svibnja 2019. u 13 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu organiziraju predstavljanje - Kako komunicirati tradiciju: predstavljanje materijalne i nematerijalne kulture u katalozima EMI/MEI. 
 
radionica, kolonija

Tiflološki muzej organizira edukaciju 'Muzej za sve'

Tiflološki muzej 12. i 13. lipnja 2019. organizira edukaciju 'Muzej za sve', s ciljem upoznavanja djelatnika u kulturi s teorijskim, ali i praktičnim znanjima koja su potrebna u radu s posjetiteljima s invaliditetom.
 
izložba

Selma Selman: Evropa Boss Light

Izložba Selme Selman, mlade umjetnice iz Bihaća koja živi i radi u SAD-u i Europi, predstavlja se u galeriji Poola u Puli, od 30. svibnja do 21. lipnja 2019. Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 30. svibnja u 20 sati.
 
obavijest

Potpisano pismo namjere o osnivanju Hrvatskoga muzeja maritimne kulture

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Velimir Neidhardt, rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican, gradonačelnik Zadra Branko Dukić i župan Zadarske županije Božidar Longin potpisali su u utorak u Zavodu za povijesne znanosti HAZU u Zadru pismo namjere o osnivanju Hrvatskoga muzeja maritimne kulture u Zadru.
 
predstava

Predstava "Pogledajme" u galeriji Kortil>>>

 
 
djeca, mladi

Koncert nagrađenih učenika Glazbene škole Karlovac

Koncert nagrađenih učenika Glazbene škole Karlovac održat će se u četvrtak, 23. svibnja u 19:30 sati, u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Karlovac, Cesarčeva 3.
 
djeca, mladi

Zajednički koncert dječjeg zbora iz Osijeka i Đakova

U petak, 24. svibnja 2019. godine, u dvorani Glazbene škole Franje Kuhača Osijek, održat će se prvi zajednički koncert dva dječja zbora - Dječjeg zbora HPD-a 'Lipa' iz Osijeka i Dječjeg zbora Osnovne glazbene škole pri OŠ 'Ivan Goran Kovačić' Đakovo. Koncert počinje u petak u 18 sati, a oba zbora ukupno će izvesti 15-ak raznovrsnih hrvatskih i inozemnih skladbi. Ulaz je slobodan.
 
predavanje, tribina

Performativno predavanje u sklopu projekta Retropolis >>>

Povodom 100. obljetnice Veterinarskog fakulteta Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII) 25. svibnja organizira performativno predavanje s projekcijom i obilazak fakulteta u sklopu projekta Retropolis: manifesti za budućnost. 
 
najave

Sesvetski dani kulture 2019.

Tradicionalan kulturna manifestacija Sesvetski dani kulture održat će se od 23. svibnja – 1. lipnja 2019., u organizaciji Centra za kulturu Narodnog sveučilišta 'Sesvete'.
 
izložba

Izložba 'Bernardo Bernardi i TVIN' u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU

Otvorenje izložbe 'Bernardo Bernardi i TVIN – od komponibilnog sistema uredskog namještaja do programa humanizacije radnoga mjesta' održat će se u srijedu, 22. svibnja 2019. godine u 18:00 sati, u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU u Zagrebu.
 
natječaj

Pulski filmski festival poziva mlade od 18 do 29 godina da kritički valoriziraju filmove 66. Pule

Projekt pod nazivom 'Mladi filmofili' niz godina na Pulskom filmskom festivalu okuplja neafirmirane mlade, buduće profesionalce iz područja audiovizualnih djelatnosti i ljubitelje Sedme umjetnosti s ciljem da nadograde iskustvo promišljanja filma. Prijave su otvorene do 17. lipnja 2019.!
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na studentskoj kiparskoj školi 'Aleksandar Rukavina'

Objavljen je Javni poziv za sudjelovanje u drugom izdanju KIPARA – kiparske škole 'Aleksandar Rukavina'. Škola je nastala kao potreba za valorizacijom rada i revitalizacijom memorijalne galerije 'Aleksandar Rukavina' u Brtonigli.
 
natječaj

Otvorene prijave za volontiranje na 28. DHF-u

Izvrsnu priliku za stjecanje uvida u sve segmente organizacije filmskog festivala i stanje suvremene hrvatske filmske produkcije svih rodova, kao i za dobru zabavu na većinski open air događaju nudi volontiranje na 28. DHF-u (14. – 18. lipnja 2019.). Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2019.!
 
novo izdanje

18. Festival jednakih mogućnosti / F=M

18. Festival jednakih mogućnosti, međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom, održava se na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu od 21. do 23. svibnja 2019. Program obuhvaća glazbeno-scenska, sportska i likovna događanja.
 
koncert

Pogonova Jedinstvena vrtna zabava: Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band

Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva na već tradicionalno druženje u dvorištu Jedinstva. U večernjim satima, 1. lipnja, pod festivalskim šatorom Cirkorame pjevat će Zdenka Kovačićek uz pratnju Greenhouse Blues Banda.
 
predavanje, tribina

Susret ugode uz hrvatsko-makedonsku pjesnikinju Ljerku Toth Naumove

Povodom 22. Dana braće Miladinov pod nazivom 'Dvije domovine – Две татковини', u organizaciji MKD 'Braća Miladinovci Osijek' i Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj, u četvrtak, 23. svibnja, s početkom u 16 sati, održat će se Susret ugode uz hrvatsko-makedonsku pjesnikinju Ljerku Toth Naumove. Susret će se održati u prostoru Studijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.
 
izložba

Umjetnički paviljon: Prva izložba u Hrvatskoj koja tematizira globalni problem hrane

Izložba 'Neka jedu kolače?' bit će otvorena u srijedu navečer u Umjetničkome paviljonu, posvećena je globalnome problemu hrane, ali želi utjecati i na lokalnu zajednicu kako bi osvijestila veliki problem - s jedne strane obilja hrane, a s druge gladi i pothranjenosti - od koje je 2017. u svijetu umrlo 820 milijuna ljudi.
 
projekcija

Velika retrospektiva Johna Hustona u kinu 'Tuškanac'

Od petka, 24. svibnja do subote, 1. lipnja, u kinu 'Tuškanac' održava se velika retrospektiva američkog redatelja Johna Hustona u sklopu koje će biti prikazano čak 17 autorovih ostvarenja!
 
izložba

HDLU: Putujuća Europska izložba 'Treći prostor (sve što nam je zajedničko)'

Putujuća Europska izložbe 'Treći prostor (sve što nam je zajedničko)' - velika skupna izložba radova umjetnika iz svih gradova CreArt mreže što se svake godine održava u tri grada, svoje prvo izdanje doživjet će u Zagrebu gdje će u srijedu biti otvorena u Galeriji Prsten u Domu Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU).
 
projekcija

Premijera filma 'Mačka je uvijek ženska' u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Dokumentarno-animirani film Mačka je uvijek ženska autorica Martine Meštrović i Tanje Vujasović premijerno će se prikazati u četvrtak, 23. svibnja, u 19 sati, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.
 
nagrada

Film Gorana Devića nagrađen na 12. Beldocsu

U okviru kratkometražne selekcije ovogodišnjeg izdanja festivala, najbolji film birao je žiri u sastavu: Aron Sekelj (redatelj), Antigoni Papantoni (koordinatorica industry programa Visions du Réela) i Eroll Bilibani (producent i voditelj DokuLaba na prizrenskom DokuFestu). Jednoglasnom odlukom nagrada je dodijeljena hrvatskom autoru Goranu Deviću za njegov film 'U ime Republike Hrvatske'.
 
nagrada

Muzeju drvene brodogradnje iz Betine nagrada Europa Nostra

Muzej drvene brodogradnje iz Betine na otoku Murteru dobio je nagradu Europske unije za kulturnu baštinu European Heritage Award / Europa Nostra u kategoriji Edukacija, učenje i podizanje svijesti o kulturnoj baštini. Nagradu dodjeljuje Europska komisija, a Muzej iz Betine jedan je od 25 laureata iz 16 zemalja i jedini hrvatski muzej koji se našao na popisu ovogodišnjih dobitnika prestižne nagrade.
 
izložba

'Čovjek iz Železnog', izložba Ivice Plaveca

Dana 24. svibnja u 19 sati u Galeriji Forum otvara se izložba 'Čovjek iz Železnog' arhitekta Ivice Plaveca.
 
izložba

'Zastave', izložba Ane Mušćet u MMSU

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci do 30. lipnja o.g. može se razgledati samostalna izložba Ane Mušćet 'Zastave'. 
 
natječaj

Natječaj Galerije 'Razvid' za izlaganje u 2020.

Galerija 'Razvid', POU Zaprešić, poziva umjetnike da sudjeluju u natječaju za izlaganje u 2020. godini. Natječaj je otvoren za sve umjetničke tehnike i medije. Prijave se primaju do 21. lipnja 2019. godine. 
 
izložba

Izložba Dijane Lukić u Splitu

Samostalna izložba Dijane Lukić '20 SELFIJA Dijane L.' otvara se u petak, 24. svibnja u 19:00 sati, u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac' u Splitu. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>