info - kazalište


predstava

'Ja sam Veronika' - predstava kazališne družine Studio 9

Kazališna družina Studio 9 najavljuje premijernu izvedbu predstave 'Ja sam Veronika', koja će se odigrati u Kazalištu KNAP 17. prosinca, u 20,30 sati. Predstava je nastala prema djelu Paola Coelha 'Veronika je odlučila umrijeti'.
 
predstava

Ledena turneja Bacača sjenki

Nakon brojnih gostovanja na festivalima, predstava 'Bitka na Neretvi ' Bacača Sjenki će pred kraj 2018. svoju mini turneju započeti u zabočkoj Zelenoj dvorani u subotu, 15. prosinca, s početkom u 20 sati.
 
predstava

Premijerna izvedba autorskog projekta Vlatke Vorkapić 'Titon'

Teatar Erato u suradnji s Teatrom na Trešnjevci u nedjelju, 16. prosinca, u 20 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka donosi premijeru novog autorskog projekta Vlatke Vorkapić 'Titon'. U predstavi igraju Judita Franković Brdar, Žarko Potočnjak, Vladimir Posavec-Tušek i Marko Braić.
 
predstava

HNK Zagreb godinu zaključuje praizvedbom drame Mire Gavrana 'Svaki tvoj rođendan'

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kalendarsku će godinu zaključiti u nedjelju, 30. prosinca praizvedbom drame 'Svaki tvoj rođendan' Mire Gavrana u režiji Renea Medvešeka, velikom ansambl predstavom u kojoj nas autor kroz jubilarne okrugle rođendanske proslave svojeg glavnog lika provodi šezdesetogodišnjim razdobljem, od 1957. do danas.
 
predstava

'Pansion Eden' Arpada Schillinga premijerno u ZKM-u

Predstava 'Pansion Eden' mađarskog redatelja Arpada Schillinga, čijom premijerom Zagrebačko kazalište mladih u subotu, 15. prosinca, zaključuje kalendarsku godinu, autorski je projekt nastao kroz rad s glumcima toga teatra temeljen na uznemirujućoj istinitoj priči iz mađarske političke stvarnosti.
 
predstava

Premijera predstave 'Sve četiri za jedno / Na rubu dodira i kaosa' u Teatru &TD

Premijera plesne predstave 'Sve četiri za jedno / Na rubu dodira i kaosa' autorice Ane Kreitmeyer održat će se 13. prosinca u Velikoj dvorani Teatra &TD, u 20 sati. Reprizna izvedba na rasporedu je 14. prosinca.
 
predstava

Stota izvedba predstave 'Muškarci.hr' za humanitarnu akciju 'Prvi osmijeh'

Predstava 'Muškarci.hr', nastala u koprodukciji Umjetničke organizacije Teatroman i Satiričkog kazališta Kerempuh, proslavit će u nedjelju, 9. prosinca, u 20 sati, na daskama 'Kerempuha', svoju jubilarnu stotu izvedbu.
 
predstava

Predstava 'Pipo piše Djedu Mrazu' u Gradskom kazalištu lutaka Split

U subotu, 8. prosinca, u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena treća ovosezonska premijera, 'Pipo piše Djedu Mrazu', autorice Sanje Vidan i redatelja Srđana Breškovića.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u projektu 'Make a Move'

Poziv na sudjelovanje u projektu 'Make a Move' za nezavisne kazališne umjetnike i kolektive u području suvremenih kazališnih praksi (poput fizičkog kazališta, korporalne mime, improvizacijskog kazališta i drugih oblika koje obilježava snažan odnos prema tijelu i kretanju) otvoren je do 30. prosinca 2018.!
 
izložba, predstava, konferencija, znanstveni skup

U Osijeku počeli 29. Krležini dani

Otvaranjem izložbe Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta pod nazivom 'Zinka Kunc Milanov, posljednja primadona', autora Stanislava Živkova u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, u Osijeku su u četvrtak navečer počeli 29. 'Krležini dani'.
 
natječaj

Poziv na partnerstvo: U!ZAHVATI

Organizacija U!ZAHVATI traži partnere za suradnju i podršku pri predstavljanju i realizaciji projekata u Hrvatskoj. U!ZAHVATI želi suvremenu ukrajinsku kazališnu umjetnost predstaviti hrvatskoj publici, a modele komunikacije s publikom razvijene u svojim projektima prenijeti u hrvatski kontekst.
 
najave

Advent u Zajcu

U adventsko vrijeme HNK Ivana pl. Zajca postaje više od kazališta: od 7. do 22. prosinca ispred zgrade i u atriju Kazališta održat će se brojni posebni programi za djecu i odrasle.
 
predstava

Riječka premijera baleta 'Serenada & Allegro' 7. prosinca

Dvodijelna baletna predstava 'Serenada & Allegro', koprodukcija HNK Ivana pl. Zajca, Baleta HNK Split i 64. Splitskog ljeta premijerno će biti izvedena 7. prosinca u riječkome HNK,  nakon premijere na ovogodišnjem Splitskom ljetu, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u srijedu u HNK Ivana pl. Zajca.
 
predstava

Premijera predstave 'Svemirski Božić' u Centru za kulturu Trešnjevka

U četvrtak, 6. prosinca, u 19 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava za djecu 'Svemirski Božić' autora i redatelja Mire Čabraje, u izvedbi Kazališta La La Land.
 
predstava

'Baš ti baš tu' premijerno u Studiju Exit

U novom kazališnom prostoru zagrebačkog Teatra Exit, Studiju Exit u Gundulićevoj ulici, u srijedu, 5. prosinca premijerno će biti izvedena predstava 'Baš ti baš tu', kazališna adaptacija zbirke pripovijetki provokativne američke spisateljice Mirande July u izvedbi glumice Vanje Matujec i režiji Brune Bebić.
 
obavijest

Srećko Šestan izabran za novog intendanta HNK Split

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Split na svojoj je 15. sjednici za intendanta HNK Split izabralo Srećka Šestana.
 
najave

Javier Cercas u nedjelju u Filozofskom teatru

Filozofski teatar Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb ugostit će u nedjelju, 9. prosinca, španjolskog književnika Javiera Cercasa, jednog od najcjenjenijih suvremenih španjolskih pisaca.
 
predstava

'Tarzan' – nova predstava Hrvatskog narodnog kazališta Zadar

HNK Zadar najavljuje premijeru predstave 'Tarzan', višestruko nagrađivanog slovenskog pisca i dramatičara Roka Vilčnika, u režiji Matjaža Latina, u srijedu, 5. prosinca, s početkom u 20 sati.
 
predstava, predstavljanje

Staging a Play showcase / Ciklus radova Matije Ferlina u Ljubljani

U susjednoj Sloveniji, u tijeku je ciklus hrvatskog autora, koreografa i plesača Matije Ferlina. U organizaciji Emanata, Instituta za razvoj i afirmaciju plesa i suvremene umjetnosti, Ferlin se predstavlja sa tri predstave u okviru koncepta 'Staging a Play' unutar kojeg se tijekom posljednje 3 godine bavio postavljanjem i prevođenjem dramskih tekstova u jezik suvremenog plesa i pokreta.
 
okrugli stol

Okrugli stol 33. Gavellinih večeri

Okrugli stol 33. Gavellinih večeri će se održati u nedjelju, 2. prosinca, u Zagrebačkom kazalištu mladih, dvorana Polanec, nakon predstave 'Tit Andronik'.  Moderiraju: Mira Muhoberac i Barbara Nola.
 
predavanje, tribina

ZKM: 'Čitanje kazališta' ususret premijeri 'Pansion Rajski vrt'

Tribina Zagrebačkog kazališta mladih 'Čitanje kazališta' ugostit će redatelja Árpáda Schillinga u srijedu, 5. prosinca, u 19 sati, u dvorani Polanec. Ovaj renomirani mađarski redatelj postavit će uskoro u ZKM-u premijerno autorski projekt 'Pansion Rajski vrt'.  O Schillingovu teatru, umjetnosti i aktivizmu, ali i o novoj predstavi čut ćete na kazališnoj tribini pod nazivom –' Jesmo li (mi) krivi?'.
 
najave

Kazališni pitching za zapošljivost

Od studenog 2018. godine, Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) koordinira međunarodno partnerstvo posvećeno dijeljenju dobrih praksi u radu s ranjivim skupinama i razvoju kazališnog pitchinga kao prezentacijske metode. Cilj metode  upravo je unaprijediti vještine edukatora iz partnerskih organizacija i omogućiti pripadnicima ranjivih skupina da postanu konkurentniji na tržištu rada.
 
najave

1. Retkovačka kazališna večer sjećanja

1. Retkovačka kazališna večer sjećanja će se održati u nedjelju, 2. prosinca, u 20 sati, u Hrvatskom domu kulture u Retkovcima. Ulaz je slobodan!
 
predstava

'Publika to voli' – premijera u Vukovaru

Svečana premijera predstave 'Publika to voli' održat će se u Hrvatskom domu Vukovar u petak, 30. studenog , s početkom u 20 sati.
 
predstava

Premijera predstave 'Hajdemo skakati po tim oblacima'

Teatar na Trešnjevci u koprodukciji s Gradskim kazalištem Požega, 3. prosinca, u 20 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka donose premijeru predstave 'Hajdemo skakati po tim oblacima' Elvisa Bošnjaka u režiji Jelene Hadži-Manev s Marijanom Matoković i Mirelom Huskićem.
 
obljetnica, proslava, predstava

70. obljetnica postojanja Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi Život' uz novi premijerni naslov

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život obilježit će 70. obljetnicu svojeg postojanja u subotu, 1. prosinca, premijerom predstave 'Jacques ili pokornost' na zagrebačkoj Sceni Vidra, apsurdnom dramom Eugènea Ionescoa o Jacquesu i njegovoj obitelji u kojoj se svi zovu Jacques, čiju režiju potpisuje Ana Prolić.
 
predstava

Teatar Komedija iz Skopja u petak u Komediji s predstavom 'Moja žena se zove Boris'

Zagrebačko Gradsko kazalište 'Komedija' ugostit će u petak, 30. studenoga, Teatar Komedija iz Skopja s predstavom 'Moja žena se zove Boris' francuskog komediografa Raffyja Sharta, farsičnom komedijom zabune o bezvremenskim problemima koji muče običnoga čovjeka - preljubu, laži, intrigama, libidu i osjećajima.
 
predstava

Premijera 'Paralelnih svjetova' u splitskom HNK-u

Drama Hrvatskog narodnog kazališta Split premijerno će, na velikoj sceni Kazališta, u petak, 30. studenog, s početkom u 20 sati, izvesti dramu 'Paralelni svjetovi' Mire Gavrana.
 
festival

4. Let s Gavranom u Novoj Gradiški

U Novoj Gradiški se četvrtu godinu zaredom održava književno-kazališni festival 'Let s Gavranom', posvećen hrvatskom književniku Miri Gavranu.
 
predstava

'Kazališna čarolija' za najmlađe u 'Zajcu'

Predstava za djecu 'Kazališna čarolija' na programu je HNK Ivana pl. Zajca tijekom studenog i prosinca u jutarnjim i večernjim terminima. U trajanju jednog školskog sata bit će predstavljeno ono što kazalište može, i ne može. Po čemu se razlikuje od filma, televizije, književnosti i likovnih umjetnosti, a opet i što sve od svih njih posuđuje kako bi postalo to što jest, i još više od toga – čarolija.
 
predstava

Premijera mjuzikla 'Glazba srca mog' u Varaždinu

Premijerom mjuzikla 'Glazba srca mog' skladatelja Ivana Josipa Skendera, 30. studenog, s početkom u 19,30 sati, u Gledalištu varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta, obilježava se 190. godina djelovanja Glazbene škole u Varaždinu.
 
predstava

Premijera predstave 'Karolina u slovu O' / PhiloLab4Kids

Predstava za djecu 'Karolina u slovu O' Umjetničke organizacije CLOU, premijerno će biti izvedena u četvrtak, 29. 11., u Dječjem odjelu Stribor – Gradska knjižnica Rijeka. Riječ je o trećoj po redu predstavi projekta PhiloLab4Kids kojim se spaja kazalište i filozofija za djecu.
 
predstava

Kazalište Hotel Bulić: 'Kurlani'

Novi projekt Kazališta Hotel Bulić, predstava 'Kurlani', nastala je prema motivima 'Trilogije o Kurlanima' Mirka Božića, u režiji Senke Bulić. Premijera će se održati 3. prosinca, u 20 sati, u zagrebačkoj Tvornici kulture.
 
predstava

Advent u 'Vidri' 2018. – besplatne predstave Kazališta 'Novi život'

Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život', u sklopu projekta Advent u 'Vidri', predstave sa svog repertoara od 28. studenog igra besplatno.
 
festival

Dvanaest predstava na 33. Gavellinim večerima

Festival 33. Gavelline večeri otvorit će u subotu, 1. prosinca, predstava 'Slikari rudari' domaćina zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta 'Gavella', a u četrnaest festivalskih dana, do 14. prosinca, publika teatra u Frankopanskoj moći će pogledati ukupno 12 ponajboljih kazališnih ostvarenja iz Splita, Rijeke, Ljubljane, Beograda, Zadra, Pečuha i Zagreba.
 
predstava

U osječkom HNK-u premijerno izvedena opera 'Carmen'

Opera 'Carmen' Georgesa Bizeta, koju je režirao južnoafrički redatelj Kobie Van Rensburg, u petak navečer premijerno je izvedena u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu, a to je i prva ovosezonska glazbena premijera u ovome kazalištu.
 
nagrada

Tomislav Mužek dobitnik ovogodišnje Nagrade Tito Strozzi

Nagrada Tito Strozzi za najbolje umjetničko ostvarenje Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu u sezoni 2017./2018. dodijeljena je nacionalnom prvaku opere Tomislavu Mužeku za ulogu Georga u Ukletom Holandezu Richarda Wagnera, pod ravnanjem Nikše Bareze u režiji Oliviera Pyja, izvijestili su u subotu iz zagrebačkog HNK-a.
 
nagrada

Dodijeljene Nagrade Hrvatskoga glumišta 2018. - kazališni Oskari

Nagrade Hrvatskoga glumišta 2018., za koje se zna reći da su zapravo kazališni Oskari, a kazališnim djelatnicima su posebno priznanje jer ih je nagradila struka - Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU), dodijeljene su u subotu navečer na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.
 
najave

Party u marku

Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život' poziva sve zainteresirane na još jedan 'Party u mraku' koji će se održati u predvorju kazališta 'Vidra', odnosno u Caffe baru 'Vidra' (Draškovićeva 80), u subotu, 24. 11., u 20 i 21 sat. Ulaz je slobodan, uz prethodnu najavu!
 
predstava

Eurokaz / Queer Zagreb: 'Posljednja noć'

Eurokaz i Queer Zagreb najavljuju novi projekt, predstavu 'Posljednja noć', u režiji Branka Brezovca, koja će biti premijerno izvedena početkom prosinca. Predstava je nastala u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem lutaka, Austrijskim kulturnim forumom i KUC Travno.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera lutkarske predstave 'Mačak u čizmama'

Zagrebačko kazalište lutaka najavljuje premijeru predstave Charlesa Perraulta 'Mačak u čizmama', u režiji Lea Katunarića, koja će se održati u petak, 30. siječnja, s početkom u 19 sati.
 
predstava, djeca, mladi

Čarobna bajka 'Orašar' u Kazalištu Trešnja

Prema umjetničkoj bajci 'Orašar i mišji kralj', njemačkog pisca E. T. A. Hoffmanna, redatelj Paolo Tišljarić, u suradnji s dramaturginjom Ladom Kaštelan, na' Trešnjine' daske dovodi predstavu 'Orašar', koja se na nov i neobičan način poigrava s Hoffmannovim zapletom. Premijera će se održati 30. studenoga 2018.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2018. godinu

Ministarstvo kulture RH raspisalo je Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2018. godinu. Nagrada se dodjeljuje u svrhu poticanja hrvatskog dramskog i kazališnog stvaralaštva.
 
najave

Baletni spektakl uz glazbu Radioheada u Lisinskom

U zagrebačku dvoranu Vatroslava Lisinskog, 16. veljače 2019., tri godine nakon prvog predstavljanja zagrebačkoj publici, vraća se uspješnica svjetski priznatog koreografa Edwarda Cluga 'Radio & Juliet'.
 
predstava

Premijera predstave 'Tulum u samostanu' u Kazalištu Komedija

Sedam prijatelja, novogodišnja noć i ukleti samostan! Formula je ovo za tulum koji će dugo ostati u pamćenju glavnih aktera, ali i glavna radnja crnohumorne drame kojom će zagrebačko Kazalište Komedija najaviti početak 68. sezone u tek obnovljenom gledalištu. Sve je spremno za svečanu premijeru svjetske uspješnice Michaela Wynnea 'Tulum u samostanu', koja je na rasporedu u petak, 23. studenog, s početkom u 19,30 sati.
 
predstava, djeca, mladi

Mjuzikl 'Divan Božić' nova premijera u 'Žar ptici'

Gradsko kazalište 'Žar ptica' priprema mjuzikl 'Divan Božić' i humanitarni projekt pod nazivom 'Nije sam onaj koji ima prijatelja' kojim će pomoći Udruzi Hrabri telefon, a donatorska premijera božićnoga mjuzikla najavljena je za nedjelju, 2. prosinca.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave za djecu 'Eko patrola'

Kazalište Luda kuća najavljuje novu predstavu za djecu pod nazivom 'Eko patrola', a koja će biti premijerno izvedena u subotu, 24. studenoga, u 17 sati. Autor predstave je Kristijan Ugrina.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave za djecu 'Drvo koje je pjevalo'

Premijera predstave za djecu 'Drvo koje je pjevalo' će se održati u utorak, 20. studenog, s početkom u 18 sati, u zagrebačkom kazalištu Mala scena.
 
nagrada

Nagrada festivala u Bratislavi Dramskom programu HR-a

Dramski program Hrvatskoga radija je na 12. Međunarodnom festivalu radio drame za djecu i mlade 'Prix Ex Aequo', koji je održan od 12. do 16. studenoga u Bratislavi, osvojio nagradu za najbolju radio dramu za mlade emisijom prema tekstu Ivora Martinića 'Vitez na pola', a u režiji Mislava Brečića. 
 
x ostalo

FestivalFinder.eu - novi portal-tražilica festivala u Europi

14. studenog, Europska udruga festivala (EFA) objavila je lansiranje FestivalFindera, nove on-line tražilice, pomoću koje publika diljem svijeta može otkriti sve umjetničke festivale raznih tematika, od glazbe do kazališta, ulične umjetnosti do plesa, literature, … u 45 zemalja Europe. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>