info - kazalište


festival

Mjuzikl 'Čarobni Broadway' otvara 17. BOK fest

Mjuziklom 'Čarobni Broadway' zagrebačkoga kazališta Komedija počinje u subotu, 27. travnja, 17. BOK festival na kojemu će do 11. svibnja biti izvedeno ukupno 13 predstava, od čega dvije premijerne, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.
 
festival

Najavljen bogat program ovogodišnjih 29. Marulićevih dana

Splićane i njihove goste od sljedećeg utorka do kraja travnja očekuje iznimno bogat program 29. festivala hrvatske drame - Marulićevih dana, na kojem će, kako je najavljeno u četvrtak, biti izvedeno 14 predstava.
 
najave

Slavoj Žižek ponovno gost Filozofskog teatra

Jedan od najvećih živućih filozofa današnjice, Slavoj Žižek, gost je Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu 4. svibnja.
 
radionica, kolonija

Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost

Udruga KA-MATRIX, u sklopu projekta 'Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost' poziva osobe koje su navršile 55 godina pa nadalje za prijavu na novu aktivnost u okviru produkcije mjuzikla – izrada scenografije. Prijave traju do 30. travnja 2019.!
 
festival

19. međunarodni Naj, naj, naj festival

U pet festivalskih dana 19. Naj,naj,naj festivala, od 24. do 28. travnja, vidjet ćemo devet novih besplatnih predstava. Od njih je šest domaćih u izvođenju kazališta domaćina GK Žar ptica, GKL Split, GKL Rijeka, Kazalište lutaka Zadar, Kazališna družina Pinklec, Kotar teatar i Mala scena. Iz inozemstva dolaze tri kazališta i to iz Gruzije, Austrije i Ugande.
 
festival

U Splitu 23. travnja započinje Festival hrvatske drame 29. Marulićevi dani

U Splitu će se od 23. do 30. travnja održati 29. po redu Festival hrvatske drame Marulićevi dani, međunarodna natjecateljska smotra uprizorenih hrvatskih dramskih tekstova u izvedbi kazališta iz svijeta i Hrvatske.
 
obavijest

Kazalište za mene - participativna kultura predgrađa

Završna konferencija projekta 'Kazalište za mene - participativna kultura predgrađa', kojeg Narodno sveučilište Dubrava provodi uz sufinanciranje Europske unije kroz Europski socijalni fond,  će se održati u srijedu, 17. travnja, u 19 sati, u maloj dvorani Kulturnog centra u Dubravi.
 
djeca, mladi

Proljetni praznici u 'Trešnji'

U sklopu programa Proljetni praznici u 'Trešnji' u kazalištu 'Trešnja' održat će se baletni kamp 'Pepeljuga', a na rasporedu je i program razgledavanja kazališta 'U kazalištu o kazalištu' te predstava 'Pepeljuga'.
 
predstava

Vojnovićev 'Suton' četvrti ovosezonski premijerni naslov dubrovačkog kazališta

Pretpremijera četvrtog ovosezonskog premijernog naslova u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, 'Suton' Ive Vojnovića u režiji Ivice Boban bit će u srijedu, 17. travnja, a premijera dan kasnije, najavljeno je u Dubrovniku na konferenciji za novinare.
 
nagrada

Riječani osvojili gotovo sve nagrade 'Malog Marulića'

Šest od ukupno sedam nagrada stručnog žirija na ovogodišnjem 12. Festivalu hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić' dobilo je Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke, a nagrade su im uručene u petak navečer u splitskom kazalištu lutaka na završetku festivala kojeg je prošla četiri dana posjetilo 2000 gledatelja.
 
festival

'Romeo i Julija' prvi put na dubrovačkom Lovrjencu

Ovogodišnji festival Midsummer Scene, koji će se održati od 21. lipnja do 7. srpnja u Dubrovniku, obilježit će predstava 'Romeo i Julija', slavna ljubavna priča koja će se prvi put izvesti na Lovrjencu, na izvornom, engleskom jeziku.
 
predstava

'Lice' – nova predstava HNK Zadar

U ponedjeljak, 15. travnja, u 19 sati, održat će se pretpremijera predstave 'Lice', organizirana za studente Sveučilišta u Zadru, nakon koje će se održati okrugli stol na temu nastanka kazališne predstave. U utorak, 16. travnja, u 20 sati, predstava će biti premijerno izvedena u zadarskom HNK-u.
 
predstava

Najavljena premijera baleta 'Hero is tired / Heroj je umoran'

Balet 'Hero is tired / Heroj je umoran' skladatelja Frana Đurovića i koreografa Giuseppea Spote, nastao u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i Muzičkog biennala Zagreb, bit će premijerno izveden na 30. Muzičkom biennalu Zagreb, u Zagrebačkom kazalištu mladih 13. travnja, a potom 16. travnja u riječkome HNK-u, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u Rijeci u četvrtak.
 
nagrada

Svečanom dodjelom nagrada zatvorena 13. FRKA

U nedjelju, 7. travnja, svečanom dodjelom nagrada zatvorena je 13. FRKA – Filmska revija Akademije dramske umjetnosti. Uz 12 glavnih nagrada, uručena su i četiri posebna priznanja.
 
radionica, kolonija

Dramsko-pedagoške radionice za nastavnike, voditelje i polaznike u Sesvetama

Dan dramskog odgoja u Gimnaziji Sesvete održat će se 12. travnja, s početkom  u 14 sati. Program čini niz dramsko-pedagoških radionica namijenjenih nastavnicima, voditeljima i polaznicima dramskih skupina.  Jedna od osobitosti ovih radionica jest i u tome što su otvorene i učenicima i njihovim nastavnicima koji će u njima ravnopravno sudjelovati.
 
predstava

Na kazališne daske stiže originalna glazbena komedija 'Žuta minuta'

Nova glazbena komedija 'Žuta minuta', najavljena kao komični 'polumjuzikl' s neočekivanim raspletom, premijerno će biti izvedena 18. travnja, s početkom u 20 sati, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
 
festival

12. glumački festival u Krapini od 26. travnja do 12. svibnja

Od  26. travnja do 12. svibnja održat će se 12. glumački festival u Krapini - GFUK, koji će publici u Krapini i još 28 mjesta Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije publici ponuditi ukupno 33 izvedbe, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.
 
predstava

Premijera predstave 'Macbethovi' u Sisku

Suradnja Scene Sisak i ŠPK Top Step rezultirala je predstavom 'Macbethovi', temeljenoj na djelu 'Macbeth' Williama Shakespearea, a premijerno će biti izvedena u petak, 12. travnja, u 20 sati, u Kazalištu 21. Ulaz je slobodan!
 
predstava, predstavljanje

U četvrtak počinje 14. hrvatski kazališni showcase

Od 11. do 15. travnja održat će se 14. hrvatski kazališni showcase u kojem ove godine sudjeluje 28 selektora kazališnih festivala, ravnatelja kazališnih institucija i kazališnih kritičara iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Estonije, Francuske, Italije, Južne Koreje, Latvije, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije i Srbije.
 
predstava

Drama 'Terminus' nova premijera varaždinskoga HNK

Druga ovosezonska premijerna predstava Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu bit će drama 'Terminus' suvremenoga irskog dramskog pisca Marka O'Rowea, koja je na rasporedu 15. travnja na Sceni Zvonimir Rogoz, najavljeno je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Klubu Europa media.
 
predstava

'Umišljeni bolesnik' premijerno u HNK-u Split

Drama Hrvatskog narodnog kazališta Split će u subotu, 13. travnja, premijerno izvesti Molièreovu komediju 'Umišljeni bolesnik'.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodni znanstveno-umjetnički simpozij na Akademiji dramske umjetnosti

U sklopu višegodišnjeg znanstvenog projekta prof. dr. sc. Sibile Petlevski pod naslovom 'Kako praksom vođeno teorijsko istraživanje u umjetničkoj izvedbi može doprinijeti hrvatskoj znanosti', poduprtog od Hrvatske zaklade za znanost, od 9. do 11. travnja na Akademiji dramske umjetnosti (ADU) u Zagrebu održava se međunarodni znanstveno-umjetnički simpozij.
 
festival

12. Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić'

Dvanaesti Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić' održat će se u Splitu od 9. do 12. travnja, a tijekom četiri dana nastupit će 6 kazališta.
 
predstava

Komični mjuzikl 'Kiss' gostuje u Rijeci

Komični akustični mjuzikl 'Kiss' umjetničke trupe Alice in WonderBand iz Novog Sada gostuje 5. travnja, s početkom u 20 sati, u prostoru 'Filodrammatice', u organizaciji Udruge 'Prostor Plus'.
 
festival

Više od 20 kazališta na Lutkarskom proljeću u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Na 24. Lutkarskom proljeću ove godine gostuje 20 kazališta iz Hrvatske i dijaspore koja će izvesti više od 100 lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade u 5 gradova, 20 općina i više od 10 mjesta Vukovarsko-srijemske županije.
 
obavijest

Preminuo glumac Josip Zovko

U srijedu, 3. travnja, u prometnoj nesreći život je izgubio Josip Zovko, glumac Hrvatskog narodnog kazališta Split.
 
radionica, kolonija

'Osnove glume i lutkarstva' na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu

Budućim studentima Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku pripremljen je u sklopu cjeloživotnog učenja program 'Osnove glume i lutkarstva', intenzivni program kojim ć se mladim ljudima približiti osnovne principe glume i lutkarstva te njihove specifičnosti kakve se gaje na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.
 
predstava

Kruna Tarle i 'Fasade': Kosa Soba

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva na izvedbu scenske fantazije – 'Kosa Soba', autorice Krune Tarle i Fasada,u četvrtak, 4. travnja, u 20 sati, u Filmskom studiu Medika, Pierottijeva 11, Zagreb. Ulaz je slobodan!
 
predstava

GK 'Zorin dom' najavljuje nove predstave

U Gradskom kazalištu 'Zorin dom' najavljena je pretpremijera nove lutkarske predstave autorice Petre Cicvarić 'Na tragu', u režiji Peđe Gvozdića, koja će se održati u četvrtak, 4. travnja, u 19 sati, u prostorijama Aquatike - slatkovodnog akvarija Karlovac, a kako bi se podigla svijest o zaštiti rijeka i okoliša. Najavljena je i premijera Puškinovog teksta 'Bajka o ribaru i ribici' koja će se održati u petak, 5. travnja, u 20 sati, u karlovačkom Kazalištu.
 
predstava

Predstava 'O ljubavi' mostarskog HNK gostuje u Centru za kulturu Trešnjevka

U ponedjeljak, 8. travnja, u 20 sati, na sceni CeKaTe Teatra Centra za kulturu Trešnjevka igrat će predstava  'O ljubavi' Hrvatskoga narodnog kazališta u Mostaru.
 
predstava

Svečana 200-ta izvedba tinejdžerske hit predstave 'Sasvim sam popubertetio'

U GK 'Žar ptica' u petak, 5. travnja, u 11,30 sati, obilježit će se veliki jubilej. Pred prepunom dvoranom učenika viših razreda zagrebačkih osnovnih škola i svečanim uzvanicima, među kojima će biti i kompletan autorski tim, izvest će se 200-ti put 'Sasvim sam popubertetio'.
 
predstava

'Kako se pravi pjesma' Kazališta slijepih i slabovidnih premijerno u 'Vidri'

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život izvest će u srijedu, 3. travnja, na Sceni Vidra u Zagrebu novu premijeru, predstavu 'Kako se pravi pjesma' Vojina Perića, koja otvara djeci vrata poezije, nudeći im kao zamjenu za virtualni svijet društvenih igrica kuću od riječi sazdanu od suptilnog jezika muza.
 
predstava

Stand-up komična monodrama 'Luda pa volim' nova premijera Knap-a

Nova premijera kazališta Knap bit će, u subotu 13. travnja, stand-up komedija 'Luda pa volim' u režiji Morane Foretić, monodrama najavljena kao duhovit obračun sa srazom u muško-ženskim odnosima na putu potrage glavne protagonistkinje za pravom ljubavlju.
 
predstava

'Derviš i smrt' Meše Selimovića u baletnom izdanju 18. svibnja u 'Lisinskom'

Pod koreografskom palicom Igora Kirova, uz mističnu glazbu Gorana Bojčevskog, baletni koraci vjerodostojno dočaravaju profinjenu introspekciju filozofskog romana, razmišljanja o životu ususret smrti, surovosti i duhovnosti, nepravdi i transcendenciji.
 
festival

Izabrane su predstave za 26. festival glumca

Izbornica 26. Festivala glumca Mirela Brekalo Popović, odabrala je predstave koje će od 10. do 19. svibnja biti izvedene u pet gradova Vukovarsko-srijemske županije na 26. festivalu glumca, čiji je grad domaćin Grad Otok. ,
 
najave

Ususret premijeri: Žena s jezera

U nedjelju, 7. travnja u 11 sati u foyeru održat će se tradicionalni program Ususret premijeri kojim će Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu predstaviti novu opernu premijeru Žena s jezera Gioacchina Rossinija pod ravnanjem George Petroua. Redatelj opere naš je istaknuti kontratenor svjetske slave Max Emanuel Cenčić, koji će nastupiti i u jednoj od glavnih uloga, ulozi Malcolma. 
 
obavijest

Humanitarni antistand up show u INK-u

U utorak, 2. travnja, s početkom u 20 sati, u Istarskom narodnom kazalištu, održat će se Todorov humanitarni antistand up show, dok će gosti biti Nola i Muha & Veco.
 
predstava

Predstava 'Tarzan' HNK Zadar gostuje na 49. Tjednu slovenske drame

Uspješnica HNK Zadar, 'Tarzan' slovenskog dramatičara i pisca Roka Vilčnika, u režiji Matjaža Latina gostuje u srijedu, 3. travnja, na 49. Tjednu slovenske drame u Prešernovom gledališču Kranj.
 
predstava

'Svakog tjedna – premijera jedna 2019.' – projekt Ri Teatra

Ri Teatar – Kulturni centar Kalvarija i sedmu godinu zaredom organizira projekt 'Svakog tjedna – premijera jedna'. Ove godine u travnju premijerno će biti izvedene četiri komedije!
 
nagrada

ZKM-ova 'Proba orkestra' najbolja predstava XII. Gumbekovih dana

Najboljom predstavom XII. Gumbekovih dana proglašena je u nedjelju u Zagrebu 'Proba orkestra' Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) u režiji Edvina Liverića, nagrade za najbolju glumicu, odnosno, glumca festivala uručene su Lindi Begonji i Filipu Križanu, dok je specijalno priznanje žirija za posebno vrijedno ostvarenje otišlo predstavi 'Rusfaj' Gradskog kazališta Zorin dom.
 
predstava

'Geste i grimase' Arsena Dedića zatvaraju 12. Gumbekove dane

Predstava 'Geste i grimase' autora Arsena Dedića, u izvedbi Glumačke družine Histrion, bit će premijerno izvedena u nedjelju, 31. ožujka, u 20 sati, nakon čega će se održati svečana dodjela nagrada i zatvaranje 12. Gumbekovih dana.
 
obljetnica, proslava

71. rođendan ZKM-a

Zagrebačko kazalište mladih svoj 71. rođendan dočekuje kao kazalište u kojem se umjetnički relevantno propituju neke od najvažnijih tema koje pred nas stavlja vrijeme u kojem živimo. ZKM ostaje mjestom aktivnog dijaloga, kao dodatnog rezultata svojih umjetničkih produkcija, od kojih je čak pet na aktualnom repertoaru izvedeno više od 50 puta.
 
festival, djeca, mladi

19. Naj, naj, naj festival s naglaskom na promišljanje o različitostima i našem mjestu na planetu Zemlji

Novo 19. izdanje Naj, naj, naj festivala zagrebačkog Gradskog kazališta Žar ptice održat će se od 24. do 28. travnja, a u pet festivalskih dana donosi devet predstava koje, pod tematskom poveznicom 'Nek nam Zemlja svima bude dom', potiču na razmišljanje o našem mjestu na planetu Zemlji, različitosti, te prihvaćanju drugih i drugačijih. Ulaznice za sve predstave su besplatne!
 
predstava

Premijera opere 'Figarov pir' u riječkome HNK

Komična opera Wolfganga Amadeusa Mozarta 'Figarov pir' nastala u koprodukciji Opere HNK Ivana pl. Zajca, Fondacije Punto Arte iz Amsterdama i tršćanskog Piccolo Festival del Friuli Venezia Giulia premijerno će se izvesti u riječkom HNK u subotu 30. ožujka, najavljeno je na konferenciji za novinare u četvrtak. 
 
predstava

Predstava 'Planet žena' u POU Buje

Kazališna skupina Sveučilišta u Trstu – Crut gostovat će u subotu, 30. ožujka, u 19,30 sati, u Kino dvorani POU Buje, gdje će izvesti predstavu na talijanskom jeziku – 'Planet žena / Il pianeta delle donne'. Ulaz je slobodan!
 
predstava

Premijera opere 'Žena s jezera' u zagrebačkom HNK

Opera Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu prvi put u Hrvatskoj će uprizoriti 'Ženu s jezera' Gioachina Rossinija, dvjesto godina poslije praizvedbe u Napulju, 24. rujna 1819. godine. Uprizorenje 'Žene s jezera' u režiji Maxa Emanuela Cenčića koprodukcijski je projekt HNK u Zagrebu i Opere iz Lausanne. Premjerna izvedba održat će se 12. travnja u 19.30 sati. 
 
najave

Travanj u Teatru na Trešnjevci CeKaTe-a

Teatar na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka ulazi u četvrti mjesec održavanja programa Kazališni ponedjeljak. Prvi dan tjedna tako je rezerviran za kazališna događanja, a publika ima mogućnost nakon svake predstave ocijeniti predstavu ocjenama od 1 do 5 i tako sudjelovati u izboru predstave mjeseca i predstave sezone.
 
predstavljanje

Predstavljen projekt Bobe Jelčića u HNK u Zagrebu

Dugoročnim projektom redatelja Bobe Jelčića, autorskom obradom drame Antona Pavloviča Čehova 'Tri sestre', čije će 'otvorene probe' moći pratiti publika, želi se publici približiti kazalište ali i otvoriti polje procesa istraživanja, rečeno je utorak na predstavljanju projekta u Hrvatskom narodnom kazalištu.
 
najave

Svjetski dan kazališta: Vožnja s umjetnicima riječkog 'Zajca'

U srijedu, 27. ožujka, na Svjetski dan kazališta, u Rijeci na svoju prvu vožnju kreće 'kazališni' autobus te Riječankama i Riječanima poklanja besplatnu vožnju od 9,30 do 10,30 sati na relaciji Jelačićev trg- Žabica - Trsat - Jelačićev trg.
 
obavijest

Jubilarna 50. izvedba predstave 'Junaci Pavlove ulice'

Pedeseta jubilarna izvedba predstave 'Junaci Pavlove ulice' održat će se u srijedu, 27. ožujka, u 11 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>