info - kazalište


smotra, revija

Na 24. Reviji lutkarskih kazališta Rijeka 11 predstava iz šest zemalja

Na ovogodišnjoj 24. Reviji lutkarskih kazališta Rijeka koja se održava od 4. do 11. studenoga bit će izvedeno 11 recentnih lutkarskih predstava iz šest zemalja, najavljeno je u ponedjeljak u riječkoj gradskoj upravi.
 
predstava

Talijanski kazališni kolektiv Sotterraneo gostuje u &TD-u

Europski projekt apap- Perfroming Europe 2020 u Teatar &TD donosi provokativni projekt talijanskog kazališnog kolektiva Sotterraneo, višestruko nagrađivanu predstavu 'Overload' te radionicu Theatre Fit istog kolektiva. Radionica će se održati 23. listopada od 10 do 13 sati, a predstava je na rasporedu 24. listopada, u 20 sati, u Velikoj dvorani &TD-a. Ulaz je besplatan!
 
predstava

Plesna predstava 'Piazzolla / Stravinski' premijerno na sceni HNK Split

Plesna predstava 'Piazzolla / Stravinski' svoju premijeru na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split imat će u petak, 25. listopada, s početkom u 20,30 sati. Predstava, koja je praizvedena na završetku 65. Splitskog ljeta na pozornici na otvorenom na splitskom poluotoku Sustipan, tako će oživjeti i na kazališnoj pozornici.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Per Theater Formance – Grčka

'Per Theater Formance' traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.), u okviru potprograma Kultura. 'Per Theater Formance' je nezavisna kazališna družina, jedna od najznačajnijih i najutjecajnijih kazališnih družina u Grčkoj.
 
predstava

Novo Eurokazovo čitanje 'Gospode Glembajevih' u režiji Branka Brezovca

Kanonski dramski tekst Miroslava Krleže, psihološka drama 'Gospoda Glembajevi', u novom kazališnom čitanju Branka Brezovca i produkciji Eurokaza, imat će svoju jesensku premijeru u petak, 25. listopada, u zagrebačkom Kulturno-informativnom centru (KIC).
 
predstava

'Amfitrion' – premijera Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život'

U petak, 25. listopada, s početkom u 20 sati, na Sceni Vidra Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život' premijerno izvodi predstavu Tita Makcija Plauta 'Amfitrion'.
 
predstava

Operom 'Madama Butterfly' riječki HNK otvara 'Puccini trilogiju'

HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke premijernom izvedbom opere "Madama Butterfly" 21. listopada otvara "Puccini trilogiju", u sklopu koje će se u studenom izvesti još i opere Giacoma Puccinija "Tosca" i "La boheme", najavljeno je u petak na konferenciji za novinare u Rijeci. 
 
predstava

Cabaret 'Joj Hrvati!' premijerno u srijedu u Ludoj kući

Kazalište Luda kuća kao svoju novu premijeru najavljuje u srijedu, 23. listopada, cabaret 'Joj Hrvati!' autora Ivana Đuričića u kojem petero glumaca vodi gledatelje na ludo putovanje u budućnost, evocirajući slavnu hrvatsku prošlost.
 
predstava

Zagrebački HNK najavljuje premijeru opere 'Madama Butterfly'

HNK Zagreb najavljuje novu opernu premijeru - 'Madama Butterfly', skladatelja Giacomo Puccinija u režiji Andree Cignija, koja će biti izvedena 25. listopada. Opera će na scenu biti postavljena u koprodukciji s Fondazione Arena di Verona, uglednim organizatorom jednog od najpoznatijih svjetskih ljetnih opernih festivala.
 
predstava, djeca, mladi

'Na tragu' - nova lutkarska predstava GK 'Zorin dom'

'Na tragu' je kriminalistička priča koja pliva po dubinama četiriju karlovačkih rijeka, a bit će premijerno izvedena u petak, 18. listopada, u karlovačkom Gradskom kazalištu 'Zorin dom'.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera lutkarske predstave za djecu 'Roda i lisac' Scene IBM

Nova predstava Lutkarske scene 'Ivana Brlić-Mažuranić' (Scena IBM), 'Roda i lisac' prema Ezopovoj basni, u režiji Ivane Peroš i dramatizaciji Beatrice Kurbel, bit će premijerno izvedena u subotu, 19. listopada, s početkom u 11 sati.
 
predstava

Kazališna jesen u Selcu 2019.

Centar za kulturu 'Dr. Ivan Kostrenčić', Crikvenica, i ove jeseni organizira ciklus kazališnih predstava koje će se održati u Domu prosvjete u Selcu, u trajanju od 17. listopada do 27. studenog 2019.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave 'Kraljevna na zrnu graška' u Dječjem kazalištu Dubrava

Koristeći predložak poznate bajke Hansa Christiana Andersena 'Kraljevna na zrnu graška', predstava koja će biti premijerno izvedena 17. listopada progovara o odrastanju u uvjetima zaštite, o redu kojega svugdje mora biti, redu kojega se moramo držati i redu koji znači sigurnost.
 
predstava

Premijera 'rePUBLIKE U ORKESTRU' u riječkom 'Zajcu'

Predstava 'rePUBLIKA U ORKESTRU' finalizira cjelogodišnji projekt započet u Chicagu, nastavljen u Zagrebu, a premijerno se u cjelini izvodi u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci u nedjelju, 20. listopada, u suradnji Talijanske i Hrvatske drame riječkog 'Zajca' i izvedbenog kolektiva BADco.
 
festival

Obilje smijeha na VIII. Bobijevim danima smijeha

Festival komedija VIII. Bobijevi dani smijeha, koji kazališna družina Histrion posvećuje velikom histrionu i prijatelju toga kazališta - Josipu Bobiju Marottiju, i ove godine donosi u Histionskom domu obilje smijeha, a otvorit će ih u četvrtak, 17. listopada, predstava "Fine strine s Opatovine".
 
predstava

'Muževi i žene' Woodyja Allena premijerno u INK-u

Premijera predstave 'Muževi i žene' autora Woodyja Allena, u režiji Tonija Cafiera i produkciji Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, održat će se u četvrtak, 17. listopada, s početkom u 20 sati.
 
smotra, revija

Na 24. Reviji lutkarskih kazališta šest hrvatskih i pet inozemnih kazališta

Na ovogodišnjoj, 24. Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, od 4. do 11. studenog sudjelovat će šest hrvatskih i pet inozemnih kazališta, iz Slovenije, Finske, Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine, izvijestilo je Gradsko kazalište lutaka Rijeka.
 
nagrada

Monodrama 'Duga u crnini' pobjednica 4. Monok@

Na upravo završenom 4. Festivalu monodrama Monok@, koji se u Krapinskim Toplicama održavao od 8. do 13. listopada te je bio posvećen ženama, najboljom je proglašena 'Duga u crnini' Marine Cvetajeve, u režiji i izvedbi Marije Sekelez.
 
smotra, revija, predstava

Revija ljubljanskog Mini Teatra u Maloj sceni

Kazalište Mala scena ugostit će od 26. listopada do 3. studenoga četiri hit produkcije slovenskoga Mini Teatra, nagrađivanog nezavisnog kazališta iz Ljubljane, koje će se zagrebačkoj publici predstaviti s predstavama 'Židovski pas', "Palčić Mrkvica", "Da kraj bude lijep" i "Zatvaranje ljubavi".
 
najave

'Bitange i princeze Jubilej Show' u kazalištu Luda kuća

15 godina je prošlo od kad je snimljena pilot-epizoda sitcoma 'Bitange i princeze', a 10 godina od kako je završila posljednja, peta sezona serije. U međuvremenu se broj fanova povećava iz generacije u generaciju, te su 'Bitange i princeze' dosegle kultni status ne samo u Hrvatskoj već i u regiji.
 
predstava

Praizvedba Žižekove 'Antigone' 19. listopada u HNK-u Zagreb

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu najavilo je za 19. listopada svjetsku praizvedbu 'Antigone', drame koju je slovenski filozof i pisac Slavoj Žižek napisao po narudžbi za taj teatar, koju njemačka redateljica Angela Richter postavlja kao filozofski i politički eksperiment koji otvara suvremena pitanja.
 
predstava

Svečana 400. izvedba predstave ''SHAKEspeare na EXit'' 18. listopada

Hit predstava Teatra Exit, 'SHAKEspeare na EXit' redatelja Matka Raguža, u kojoj trojica glumaca u manje od dva sata na sceni izvode duhovitu interpretaciju presjeka kompletnoga Shakespearova opusa, imat će u petak, 18. listopada, svoju svečanu 400. izvedbu.
 
predstava

GK 'Žar ptica' na GavranFestu u Pragu

Na 10. GavranFestu, međunarodnom kazališnom festivalu posvećenom hrvatskom književniku Miri Gavranu, koji se ove godine od 7. do 12. listopada održava u Pragu, sudjeluje i Gradsko kazalište 'Žar ptica',  kao jedino kazalište za djecu i mlade. Osim predstavnika Hrvatske, na Festivalu još nastupaju kazališta iz Češke, Slovačke, Albanije, Srbije i Mađarske.
 
nagrada

Kazališni umjetnici Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar nagrađeni u Kijevu

Na 3. Međunarodnom festivalu lutkarskih kazališta PuppetUP u Kijevu (Ukrajina), kazališni umjetnici Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar ponovno su osvojili publiku i stručni žiri festivala te zaslužili glavne nagrade.
 
susret

22. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej

U Čakovcu će se od 14. do 18. listopada održati 22. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej, u sklopu kojeg će biti izvedeno deset predstava.
 
predstava

Humoreske Woodyja Allena premijerno u Kazalištu KNAP

Predstava 'Nuspojave', scenska adaptacija humoreski višestrukog Oscarovca, proslavljenog američkog redatelja i glumca Woodyja Allena, premijerno će se izvesti u četvrtak u zagrebačkom Kazalištu KNAP, u režiji Marija Kovača.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Conservatório-Escola Profissional das Artes da Madeira – Portugal

Conservatório-Escola Profissional das Artes da Madeira traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Jedina su obrazovna ustanova autonomne portugalske regije Madeira posvećena profesionalnom usavršavanju za područja glazbe, kazališta i plesa.
 
najave

'Boksačevo srce' nova premijera Teatra Rugantino

Teatar Rugantino kao novu premijeru kazališne sezone 2019./2020. najavljuje predstavu 'Boksačevo srce', dirljivu dramu o životnim borbama iz pera njemačkog glumca, redatelja i književnika Lutza Hübnera u režiji Marka Torjanca.
 
predstava

‘Zamisli’: Mašta je jedina supermoć dostupna svima

Mašta je najvažnija sposobnost ljudskog roda i upravo zahvaljujući njoj sposobni smo stvarati i inovirati. No, ne razvijamo li je kod djece od najranije dobi, njihova budućnost postaje prilično neizvjesna. Upravo to tema je nove predstave Teatra Tirena, 'Zamisli', koja će premijerno biti izvedena u četvrtak, 10. listopada, u 19 sati, u Kazalištu Mala scena.
 
predstava

'Tri sestre' - autorski projekt Bobe Jelčića prema Čehovu

Autorski projekt redatelja Bobe Jelčića 'Tri sestre' kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća a prezentacija dosadašnjeg rada održala se izvedbama tijekom svibnja i lipnja. Premijera cjelokupnog projekta održat će se 18. listopada u prostorijama Ansambla LADO u Zagrebu.
 
nagrada

Najbolja predstava prošle sezone riječkoga HNK po ocjeni publike mjuzikl 'Sunset Boulevard'

Najbolja predstava u cjelini HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2018./2019., po ocjeni publike je mjuzikl Andrewa LLoyda Webbera 'Sunset Boulevard', u režiji Renate Carole Gatice, objavilo je u ponedjeljak to kazalište.
 
festival

34. Gavelline večeri

Festival 34. Gavelline večeri donosi od 11. do 23. listopada jedanaest predstava iz Hrvatske i regije, različitih poetika i žanrova, kojima je zajednička radost igre i fokus na glumcu kao kreatoru kazališnog čina, a otvorit će ga u petak u dramskom kazalištu Gavelli "Baal" Slovenskog mladinskog gledališča iz Ljubljane.
 
predstava

Veseli mjuzikl o menopauzi premijerno u Kinu SC

Mjuzikl "Menopauza", u svijetu proslavljeni broadwayski hit koji tu fazu u životu svake žene slavi smijehom i sestrinstvom, dobio je i svoju hrvatsku verziju u režiji Nine Kleflin, koja će se premijerno izvesti 24. listopada, u Kinu Studentskog centra.
 
predstava

'Doma je najbolje' premijerno u Kerempuhu

Prva ovosezonska premijera zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh bit će, u nedjelju, 20. listopada, komedija "Doma je najbolje" u režiji Renea Medvešeka, inventivna priča o obitelji ispričana uvrnutim autorskim rukopisom koji miješa žanrove i stilove. (Odgađa za 27.10.2019. zbog bolesti glumice!)
 
predstava

Premijera predstave 'Sakrij se negdje daleko. Do smrti.'

Premijerna izvedba umjetničkog projekta 'Sakrij se negdje daleko. Do smrti.', u produkciji Arterarija, održat će se u četvrtak, 10. listopada 2019., u prostoru Yihr.hub-a u Zagrebu, s početkom u 20 sati. Reprizne izvedbe slijede 11. i 12. listopada.
 
najave

Nova kazališna sezona Teatra Rugantino

Teatar Rugantino najavljuje novu predstavu, novu koprodukciju Rugantina s Kazalištem Planet Art. Riječ je o dirljivoj drami “Boksačevo srce”, metafori o životnim borbama, koja je osvojila srca publike diljem svijeta. 
 
predstava

'Vječni malograđanin' Europskog ansambla premijerno 10. listopada u ZKM-u

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) kao svoju sljedeću premijeru najavljuje, u četvrtak, 10. listopada, predstavu 'Vječni malograđanin' koju prema motivima romana Ödöna von Horvátha redatelj Anestis Azas postavlja kao platformu za raspravu o današnjoj Europi.
 
predstava

Predstava za mlade 'Oluja u glavi' u INK-u

U Istarskom narodnom kazalištu u Puli premijerno je u ponedjeljak izvedena predstava 'Oluja u glavi' autora Neda Glasiera, Emily Lim i Company Three, namijenjena mladima ali i njihovim roditeljima.
 
festival

VIII. Bobijevi dani smijeha od 17. do 30. listopada

Festival komedija VIII. Bobijevi dani smijeha, koji kazališna družina Histrion posvećuje velikom histrionu i prijatelju toga kazališta Josipu Bobiju Marottiju, održat će se od 17. do 30. listopada a donosi 15 recentnih komičnih kazališnih produkcija kazališta iz Hrvatske te Srbije.
 
predstava

Nova premijera KUFER-a i KunstTeatra u suradnji s udrugom BoliMe: 'Marta i sedam strahova'

U četvrtak, 10. listopada, na Svjetski dan mentalnog zdravlja, u trešnjevačkom KunstTeatru održat će se premijera nove predstave 'Marta i sedam strahova' u režiji Natalije Manojlović. Praizvedba je to teksta mlade dramske autorice i dramaturginje Ivane Vuković koji dramatizira odrastanje jedne prosječne dvadesetogodišnjakinje današnje generacije u formi suvremene bajke namijenjene, kako kaže podnaslov, 'onima koji će odrasti, odrastaju ili su odrasli'.
 
festival

Festival regionalnih kazališta Prolog od 9. listopada do 15. studenoga

Festival regionalnih kazališta Prolog održat će se u Sisku od 9. listopada do 15. studenoga, a u sklopu programa bit će izvedeno 13 premijernih predstava regionalnih i gradskih kazališta Hrvatske.
 
predstava

17. FSK: 'Neprijatelj naroda' u HNK-u Zagreb otvorio raspravu o nama danas

Predstava berlinskog teatra Schaubühne 'Neprijatelj naroda', koja je gostovala u utorak u Zagrebu na 17. Festivalu svjetskog kazališta, otvorila je u Hrvatskom narodnom kazalištu raspravu s publikom o (ne)mogućnosti promjena u društvu, potaknuvši angažirani dijalog o aktualnim problemima zapadnoga svijeta.
 
predstava

Premijera predstave 'Ružni': Kako radi karijere izgubiti samoga sebe

Kao prva ovosezonska premijera Teatra &TD u srijedu će se izvesti predstava 'Ružni' u režiji Tamare Damjanović, koja otvara pitanje cijene uspinjanja suvremenog čovjeka u korporaciji, njegove spremnosti da se radi karijere i navodnog uspjeha odrekne samoga sebe.
 
predstava

Hrvatska i talijanska drama postavljaju omnibus 'Prava komedija'

Ansambli Hrvatske i Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca na scenu toga kazališta zajedno postavljaju jedinstven kazališni omnibus 'Prava komedija', sastavljen od 10 desetominutnih dijelova, s isto toliko redatelja, a premijera je na programu 3. listopada, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinstvo.
 
predstava

Hrvatski dramski tekstovi u središtu nove sezone varaždinskog HNK

Osnovna repertoarna smjernica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu u ovoj će sezoni biti hrvatski dramski tekstovi, naglašeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program nove sezone.
 
predstava

Premijera predstave 'Tableau Vivant'

Umjetnička organizacija Kabinet najavljuje premijeru predstave 'Tableau Vivant', koju autorski potpisuje plesna umjetnica Ivana Kalc, a koja će se održati u utorak, 1. listopada, na sceni Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.
 
predstava

Najavljena nova sezona splitskoga HNK

Dvije operne i četiri dramske premijere, od kojih će dvije biti izvedene na Maloj sceni, te dvije baletne i mnoge reprize i koncerti dio su ovogodišnje sezone u Hrvatskome narodnom kazalištu Split koju je na konferenciji za novinare u petak najavio intendant Srećko Šestan.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – OKTANA – Casa de Cultura – Španjolska

OKTANA – Casa de Cultura traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje u okviru potprograma Kultura planiran za jesen 2019. g. 
 
festival

15. Međunarodni festival amaterskih kazališta u Čakovcu

Kraj rujna obilježit će Međunarodni festival amaterskih kazališta s najboljim kazališnim predstavama iz regije. Predstavnici Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske 28. rujna zaigrat će na čakovečkim 'daskama koje život znače'. Ulaz na predstave je besplatan!
 
festival

Festival kazališta slijepih i slabovidnih 11. BIT od 27. rujna do 3. listopada

Predstava 'Jacques ili pokornost' u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život otvorit će u petak, 27. rujna, u Zagrebu Međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih 11. BIT, koji do 3. listopada donosi ukupno devet predstava iz šest zemalja i Hrvatske.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>