info - kazalište


predstavljanje

Gavranovih devet premijera u devet država u dva mjeseca

Devet kazališnih predstava hrvatskoga književnika i dramatičara Mire Gavrana u dva mjeseca bit će premijerno izvedeno u devet zemalja, a prva je na rasporedu premijera drame 'Sladoled' što će se održati 23. kolovoza u njemačkom Kazalištu Nordhausen u Nordhausenu, a redateljica drame je Anja Eisner.
 
obavijest

Plenarni sastanak međunarodne mreže izvedbenih umjetnosti u Rijeci u listopadu

Jedna od najvećih međunarodnih mreža za izvedbene umjetnosti - IETM održat će u Rijeci, od 24. do 27. listopada, jesensko plenarno zasjedanje u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, a središnja tema zasjedanja bit će publika i uključivanje zajednice.
 
predstava, najave

'Dobro je dok umiremo po redu' Ivora Martinića za početak sezone ZKM-a

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) kao prvu premijeru u novoj sezoni najavilo je 21. rujna predstavu "Dobro je dok umiremo po redu" po tekstu Ivora Martinića u režiji Aleksandra Švabića.
 
predstava

Vojnovićev 'Geranium' za kraj dramskog programa jubilarnih 70. Igara

'Geranium', prema istoimenoj pripovijetki Ive Vojnovića te pripovijetki „Otok“ iz zbirke „Molitva na šetalištu“ Antuna Šoljana, u režiji Marine Pejnović i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, treća je premijera na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama, najavljeno je u petak na konferenciji za medije. Premijera predstave održat će se u utorak, 20. kolovoza, u parku Umjetničke škole Luke Sorkočevića, a reprizne izvedbe slijede 21., 22., 23. i 24. kolovoza.
 
predstava

'Sve o muškarcima' Mire Gavrana premijerno 26. rujna u Lisinskom

Nova premijera Teatra Gavran bit će, 26. rujna u Maloj dvorani 'Lisinski' u Zagrebu, komedija "Sve o muškarcima" autora Mire Gavrana i u režiji Mladene Gavran.
 
predstava, najave

'Antigona' Slavoja Žižeka za početak sezone HNK-a Zagreb

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu kao prvu od ukupno pet dramskih premijera nove sezone 2019./2020. najavljuje, 20. rujna, praizvedbu klasične tragedije "Antigona" u viđenju Slavoja Žižeka i u režiji njemačke kazališne redateljice Angele Richter.
 
nagrada

Predstava 'Susret' Nine Mitrović i mezzosporanistica Renata Pokupić laureati Nagrade Judita

Nagradu Judita u dramskome programu 65. Splitskoga ljeta žiri je dodijelio predstavi "Susret" u produkciji Teatra Exit i režiji Nine Mitrović, a laureatkinja u glazbenome programu je mezzosporanistica Renata Pokupić za solistički recital koji je izvela uz klavirsku pratnju Renate Hil.
 
predstava

Izvedba monodrame 'Soba za poglede' prema tekstu V. Woolf

Monodramu 'Soba za poglede' prema tekstu Nova haljina Virginije Woolf u režiji Marine Petković Liker na tvrđavi Bokar izvest će Ivana Buljan Legati u okviru 70. Dubrovačkih ljetnih igara u subotu, 17. kolovoza s početkom u 21:30 sati.
 
festival, najave

Festivalsko kazalište Baltički dom otvara u HNK-u Zagreb reviju sanktpeterburških kazališta

Predstava "Taras" Festivalskog kazališta Baltički dom, po motivima romana "Taras Buljba" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, otvorit će 13. rujna XIII. Međunarodni festival Sanktpeterburške kazališne sezone, koji u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu do 17. rujna donosi četiri predstave iz Sankt Peterburga.
 
predstava

Gostovanje predstave 'Voz' Zvezdara teatra na Malom Brijunu

Predstava "Voz" po romanu američkog pisca Cormaca McCarthyja, u adaptaciji i režiji Vojislava Brajovića te produkciji Zvezdara teatra iz Beograda, gostovat će 16. i 17. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu u sklopu 19. sezone kazališta Ulysses.
 
predstava, najave

'Grofica Marica' prvi premijerni naslov nove sezone Kazališta Komedije

Zagrebačko Gradsko kazalište Komedija kao prvi premijerni naslov nove sezone 2019./2020. najavljuje, 9. studenoga, operetu "Grofica Marica" Emericha Kalmana, a niz od ukupno pet novih produkcija kazališta na Kaptolu u velikom će stilu u svibnju iduće godine zatvoriti veliki broadwayski spektakl, mjuzikl "Ljepotica i zvijer".
 
festival

Tvrđava Gripe ugošćuje 'Teatar pod zvijezdama'

Novi kazališno-glazbeni festival "Teatar pod zvijezdama" na tvrđavi Gripe gdje će publika moći uživati u premijernim predstavama, ali i koncertima, predstavljen je u petak u Splitu.
 
predstava

Praizvedba predstave 'Lipa moja dalmatinska rič'

Praizvedba predstave 'Lipa moja dalmatinska rič' održat će se u sklopu proslave blagdana Velike Gospe, ispred crkve u Lokvi Rogoznici (Omiš), 15. kolovoza u 20 sati. Autorica teksta je Meri Spain, a režiju potpisuje Ivana Giove Župa. Ulaz je slobodan.
 
predstava

'Caccia lontana' gostuje u Londonu

Vrijedna umjetnička suradnja ostvarena tijekom ove kazališne sezone u koprodukciji dvaju kazališta (INK – Gradsko kazalište Pula i HNK u Varaždinu) na scenu je donijela hrvatsku, ali i praizvedbu u Ujedinjenom Kraljevstvu, opere „Caccia lontana" Antonia Smareglie.
 
predstava

Triko cirkus teatar gostuje u Loparu

Triko cirkus teatar, veseli putujući cirkuski cabaret, gostovat će u subotu, 17. kolovoza, sa predstavom "Trio la la la" u parku Kapić u Loparu, na otoku Rabu.
 
predstava

'Kralj Lear' - 8./9./10. kolovoza na Malom Brijunu

Najdugovječnija predstava kazališta Ulysses, Shakespearov „Kralj Lear“ u režiji Lenke Udovički, s Radom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi, koja se s iznimnim uspjehom izvodi još od osnutka kazališta 2001. godine, na repertoaru je i u 19. sezoni Ulyssesa - 8., 9. i 10. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu. 
 
predstava

Predstava 'Dijete od pijeska' Anje Ostojić u solinskim Manastirinama

U srijedu, 7. kolovoza u 21:00 sat, u Manastirinama, u sklopu 24. Solinskog kulturnog ljeta, bit će izvedena predstava „Dijete od pijeska“ Anje Ostojić.
 
predstava

Praizvedba glazbeno-scenske igre 'Mali princ'

Glazbeno-scensko djelo prema romanu francuskog pisca Antoinea de Saint-Exupéryja 'Mali princ' na jubilarnim 70. Dubrovačkim ljetnim igrama bit će praizvedeno u atriju Kneževa dvora 8., 9. i 10. kolovoza. Ulaznice za sve tri izvedbe su rasprodane.
 
predstava

Lutkarska predstava 'Bijesni Orlando' na Revelinu

Povodom obilježavanja Orlandove godine, na programu jubilarnih 70. Igara lutkarska je predstava „Bijesni Orlando“ talijanske družine Figli d`Arte Cuticchio koju vodi majstor Mimmo Cuticchio, a u kojoj će i djeca i odrasli moći uživati u nedjelju, 11. kolovoza, s početkom u 20:30, na taraci tvrđave Revelin. Ulaz je besplatan, uz ranije preuzete karte.
 
obavijest

Solisti Baleta HNK Split na gostovanju u Latviji

Solisti Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split Ivan Boiko i Nozomi Miura predstavljat će splitsku nacionalnu kazališnu kuću 3. kolovoza nastupom na 20. Međunarodnom baletnom festivalu u gradu Jūrmala, pokraj latvijskog glavnog grada Rige. To je četvrto inozemno gostovanje splitskog Baleta u 2019., a peto u kazališnoj sezoni 2018/19.
 
predstava

Dragon Teatar: Premijera 'Pinocchija'

Premijera šeste ovogodišnje produkcije Dragon Teatra, predstave za djecu „Pinocchio“, održat će se na otoku Istu, u nedjelju, 4. kolovoza 2019., u 21:00 sat, ispred škole.
 
koncert

Ludwigove pjesme - glazbeno-scenski program o životu velikog Beethovena

Glazbeno-scenski program 'Ludwigove pjesme' izvodi u petak, 2. kolovoza s početkom u 21 sat, u zgradi HNK Split, talijanski ansambl Umberto Giordano, uz soliste Ivonu Bosančić Lasić, Marka Lasića i glumca HNK Split Miju Jurišića. Program se održava u sklopu 65. Splitskog ljeta.
 
predstava

ZKM gostuje na 23. međunarodnom Shakespeareovu festivalu u Gdanjsku

Shakespeareov festival u Gdanjsku u Poljskoj, koji predstavlja ponajbolje svjetske produkcije nadahnute djelima Williama Shakespearea, ugostit će u petak, 2. kolovoza, predstavu "Tit Andronik" Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM), u režiji Igora Vuka Torbice.
 
predstava

Poetska monodrama 'Ja koja imam nevinije ruke' na 65. Splitskom ljetu

Glumica Vesna Tominac Matačić, u četvrtak, 1. kolovoza s početkom u 21 sat, izvest će poetsku monodramu 'Ja koja imam nevinije ruke', na sceni u Meštrovićevom Kaštilcu. Dramski predložak na osnovu tekstova pjesnikinje Vesne Parun napisala je sama Vesne Tominac Matačić, a redatelj predstave je Ivan Leo Lemo.
 
predstava

Lerova premijera 'Sivo na golubove'

Studentski teatar Lero pripremio je za program „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“, uz Dane otvorenih Lazareta, premijeru igrokaznog recitala „Sivo na golubove“, u režiji Davora Mojaša. Izvedba je 31. srpnja 2019. u 21 sat, uz besplatan ulaz.
 
predstava

Verdijev 'Nabucco' na Peristilu

'Nabucco' Giuseppea Verdija na Peristilu, pored 'Aide' najizvođenija i najomiljenija predstava Splitskih ljeta, na programu je 65. festivalskog izdanja, u utorak i četvrtak, 30. srpnja i 1. kolovoza, s početkom u 21 sat.
 
predstava

Premijera predstave 'Kabanica' na 25. Zadarskom kazališnom ljetu

Na kraju 25. Zadarskog kazališnog ljeta publiku očekuje nova predstava N. V. Gogolja „Kabanica“, nastala u koprodukciji Drame plus i HNK Zadar, u režiji Vinka Radovčića. Premijera je u srijedu, 31.  srpnja, a izvedba 1. kolovoza, u Kazalištu lutaka Zadar, s početkom u 21:30 sati.
 
predstava

Program u zadnjem tjednu 10. Ljetnih noći Teatra Exit u MUO-u

U nastavku donosimo raspored predstava u zadnjem tjednu programa ovogodišnje manifestacije 'Ljetne noći Teatra EXIT u MUO-u'.
 
predstava, najave

Mjuzikl 'Sunset Boulevard' u rujnu u Lisinskom

U subotu, 21. rujna, na pozornicu KD Vatroslava Lisinskog dolazi mjuzikl 'Sunset Boulevard'. Djelo kultnoga statusa poznatog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera priča je o ljubavi i opsesiji, o licu i naličju Hollywooda pedesetih godina prošlog stoljeća.
 
natječaj

Javni poziv za plesne produkcije – Međunarodni dan znakovnih jezika

ARKTIK – Institut za budućnost objavljuje javni poziv za produkciju novog rada iz područja umjetnosti pokreta, plesa i fizičkog kazališta. Rok za prijave je 15. kolovoza 2019.!
 
predstava

INK na Kaštelu: 'Samice'

Gotovo osam godina nakon originalne premijere, kultna predstava 'Samice' redatelja i koreografa Matije Ferlina vraća se na scenu matičnog kazališta, ovaj put na ljetnu pozornicu pulskog Kaštela, 23. i 24. srpnja, s početkom u 21 sat.
 
predstava

'Hamlet' na Lovrjencu u režiji Paola Magellija za jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre

Shakespearov 'Hamlet' u režiji Paola Magellija i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla na tvrđavi Lovrjenac otvara premijerni dramski program jubilarnih 70. Dubrovačkih ljetnih igara u subotu, 27. srpnja.
 
natječaj, audicija

Audicija za glumice za predstavu 'Šetači pasa'

Kazalište Tragači i Teatar na Trešnjevci pripremaju predstavu 'Šetači pasa' te raspisuju audiciju za ulogu Djevojke. Na audiciju se mogu prijaviti zainteresirane glumice u dobi 22-28 godine koje imaju titulu prvostupnice (BA) glume. Audicija će se održati u razdoblju između 26. i 30. kolovoza. Prijave se primaju do 19. kolovoza 2019.!
 
predstava

Premijera predstave 'Tko se boji Virginije Woolf' na Brijunima 27. srpnja

Premijera komada 'Tko se boji Virginije Woolf' u režiji Lenke Udovički, središnji je događaj ovogodišnjeg programa 19. sezone kazališta Ulysses, a održat će se 27. srpnja na Brijunima, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare na Brijunima. 
 
konferencija, znanstveni skup

Poziv na 4. izvedbenu konferenciju - Anima dramaturgica

4. izvedbena konferencija - Anima dramaturgica: ženski principi u oblikovanju izvedbe održat će se 12. i 13. rujna u prostoru Akademije dramske umjetnosti. Ovogodišnja konferencija prijavnog je i pozivnog karaktera, i podijeljena je u dva dijela, a prijave su otvorene do 25. kolovoza 2019.!
 
djeca, mladi

Ljetni kamp Hawk City 2019. u srpnju i kolovozu u Jastrebarskom

U organizaciji Kreativnog studija Zvrk i Kazališta Škrabe tijekom srpnja i kolovoza već treću godinu zaredom održat će se Ljetni kamp Hawk City, priopćilo je Kazalište Škrabe.
 
predstava

Gradsko kazalište Joze Ivakića sezonu završava premijerom predstave 'Pismo ocu'

Posljednja ovosezonska premijera najavljena je u srijedu u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima uz naznaku kako je riječ o predstavi 'Pismo ocu' Franza Kafke u adaptaciji Doriana Paulića i u režiji Damira Altumbabića koja će na scenu tog kazališta biti postavljena u koprodukciji s Centrom za kulturu iz Orašja.
 
natječaj, festival

Sarajevo Winter Festival 2020 - poziv

Međunarodni centar za mir, Sarajevo, najavljuje 36. Međunarodni festival „Sarajevska zima 2020“ koji će se održati od 7. veljače do 21. ožujka 2020. u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pod motom „Time for you - pick up art“.  Pozivaju se zainteresirani umjetnici da do 15. studenoga 2019. prijave sudjelovanje.
 
najave

Kazališni vikend u Loparu

Kazališni vikend s Ri teatrom u Parku Kapić u Loparu dovodi u subotu, 20.7., komediju za odrasle 'Crna kutija' u 21 sat te u nedjelju, 21.7., predstavu za djecu 'Šumska bajka' u 20 sati. Ulaz je slobodan!
 
predstava

Gostovanje splitskog Baleta u Njemačkoj

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split predstavio se još jednom međunarodnoj publici nastupom na dobrotvornoj baletnoj gala večeri na pozornici Theater Hagen, gradskog teatra grada Hagen u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija.
 
predstava

Baletna gala večer otvara 'Baletne večeri na Sustipanu' 65. Splitskog ljeta

Ansambl Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split otvorit će 'Baletne večeri na Sustipanu'  - plesni program 65. Splitskog ljeta s dvije izvedbe baletne gala večeri na Sustipanu 18. i 21. srpnja, s početkom u 21,30 sati. Na programu su birani ulomci iz nekih od najljepših bijelih baleta: 'La Sylphide', 'Taras Buljba', 'Gusar' i 'Coppélia'.
 
predstava

Šesti Dani Teatra Gavran u Malom Lošinju

Ovoga četvrtka, 18. srpnja, s početkom u 21,30 sati, na Ljetnoj pozornici kina 'Vladimir Nazor' bit će otvoreni 6. Dani Teatra Gavran u Malome Lošinju pretpremijernom izvedbom komedije 'Sve o muškarcima'.
 
festival

Predstavnici hrvatske plesne scena na programu 20. Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu

Uz predstave predvodnika programa, na sceni Kaštela Grimani (People What People?, Elevator, Suprised Body Project i Näss), na programu jubilarnog dvadesetog izdanja nalaze se i tri predstave hrvatskih plesnih umjetnika.
 
predstava, festival

30. Bolsko lito: 'Sirena i Viktorija'

Ove nedjelje, 14. srpnja, u 21 sat, na daskama bolskog kazališta pod vedrim nebom Teatrin "Dva ferala" na programu je raskošna i dirljiva komedija "Sirena i Viktorija",  u produkciji Teatra  Rugantino.
 
festival

Džep 2019. - Dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena u Brseču

Četvrti 'Džep' – Dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena održat će se u razdoblju od 13. do 14. srpnja na lokacijama 'Najmanjeg kazališta na svijetu' i starogradske jezgre srednjovjekovnog gradića Brseča, u organizaciji 'Najmanjeg kazališta na svijetu' Teatra Oz.
 
festival

Olipski ljetni festival 2019.

Gradsko kazalište 'Komedija' iz Zagreba s predstavom 'Nije bila peta, bila je deveta' i Faroski kantaduri 20. srpnja otvaraju četvrto izdanje Olipskog ljetnog festivala.
 
predstava

'Tko se boji Virginije Woolf' premijerna predstava 19. sezone Kazališta Ulysses

Devetnaestu sezonu Kazališta Ulysses otvorit će 12. srpnja na Malom Brijunu koncert Rade Šerbedžije, Zapadnog kolodvora i prijatelja, a u središtu ovogodišnjega programa bit će premijera komada 'Tko se boji Virginije Woolf' 27. srpnja u režiji Lenke Udovički.
 
predstava

Predstavljen program nove sezone HNK Ivana pl. Zajca

Nova sezona HNK Ivana pl. Zajca pod nazivom 'Vježbanje različitosti' obuhvatit će i dio programa projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020, a u njegovu središtu bit će predstava 'Vježbanje života' u režiji Marina Blaževića i Franke Perković.
 
festival

Comedy Fortress Festival na Tvrđavi Barone u Šibeniku

Trodnevni međunarodni festival stand-up komedije Comedy Fortress Festival ove će se godine održati od 12. do 14. srpnja na Tvrđavi Barone u Šibeniku, a okupit će neka od najvećih i najtraženijih imena svjetske stand-up scene predvođene proslavljenim irskim komičarom Dylanom Moranom.
 
najave

'Fine strine s Opatovine' otvaraju 13. srpnja Histrionsko ljeto

Premijerom predstave 'Fine strine s Opatovine', koju prema tekstu Nina Škrabe inspiriranom crnom komedijom 'Arsen i stare čipke' režira Zoran Mužić, Glumačka družina Histrion otvorit će u subotu, 13. srpnja, 34. Histrionsko ljeto na Opatovini, gdje će se predstava izvoditi do 31. kolovoza.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>