info - kazalište


najave

Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod predstavlja Hrvatsku na 46. Teatarskom festivalu BiH 'Fedra'

Mladi glumci Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod putuju u Bugojno na 46. Teatarski festival 'Fedra', najstariji festival amaterskih kazališta u BiH. Brođani će na 'Fedri' u petak, 20. srpnja, u 19 sati, u revijalnom programu kao predstavnici Hrvatske odigrati predstavu 'Maturanti'.
 
predstava

Što je nama Hekuba?

Predstava 'Što je nama Hekuba?' (Tragedija s pjevanjem, plesom i jaukom), nastala na temelju Držićeve 'Hekube' inspirirane Euripidovim djelom, bit će praizvedena u srijedu, 18. srpnja, a premijera će se održati u četvrtak, 19. srpnja, na cavtatskom otočiću Supetru. Ulaz na brod i na predstavu je slobodan!
 
predstava

5. Dani Teatra Gavran u Malome Lošinju

Izvedbom hit komedije Mire Gavrana 'Sve o ženama', ove srijede, 18. srpnja otvaraju se 5. Dani Teatra Gavran u Malom Lošinju. Predstava se izvodi na Ljetnoj pozornici Kina 'Vladimir Nazor' u Malom Lošinju, s početkom u 21,30 sati.
 
predstava, najave

Sljedeća kazališna sezona u riječkom HNK pod sloganom 'Vježbanje različitosti'

Sljedeća kazališna sezona u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci odvijat će se pod sloganom 'Vježbanje različitosti', što je asocijacija na kultnu predstavu ovog kazališta 'Vježbanje života' kao simbol tradicije, a ujedno uvodi pojam različitosti, oslanjajući se na temeljni slogan projekta Europske prijestolnice kulture u Rijeci 'Luka različitosti', rekao je intendant riječkoga HNK Marin Blažević na konferenciji za novinstvo u ponedjeljak.
 
obavijest

Preminula glumica Marija Kohn

Hrvatska glumica Marija Kohn preminula je u ponedjeljak u 84. godini nakon teške bolesti, objavilo je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU).
 
obavijest

Preminuo bivši intendant splitskog HNK Rade Perković

Dugogodišnji intendant splitskog Hrvatskog narodnog kazališta, bivši ravnatelj Splitskog ljeta i osnivač Marulićevih dana, glumac i redatelj Rade Perković preminuo je u nedjelju.
 
predstava, najave

Gradsko kazalište lutaka Rijeka na scenu postavlja 'Avanture maloga Juju'

Gradsko kazalište lutaka Rijeka za prvu premijernu izvedbu u sljedećoj sezoni odabralo je 'Avanture maloga Juju', prvu predstavu temeljenu na istoimenoj dječjoj pjesmi, po tekstu Ivane Đule i Milice Sinkauz i u režiji Renate Carole Gatice, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u petak.
 
predstava

Marin Držić, Džuho Krpeta anno domini 2018. - praizvedba

Teatar M&M i Ragusini, u suradnji s Domom Marina Držića, najavljuju praizvedbu predstave - Marin Držić, Džuho Krpeta anno domini 2018. (istraživačka predstava; interaktivni kazališni mozaik; feature), 15. srpnja, u 11 sati, u Domu Marina Držića.
 
predstava

Velika ljetna turneja kazališnog hita 'Za umrijet od smijeha'

Satirična fantazija 'Za umrijet od smijeha' u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, kreće na svoj ljetni pohod na jadransku obalu, otoke, Dalmatinsku Zagoru te Bosnu i Hercegovinu.
 
festival

'Nabucco' u subotu otvara 64. Splitsko ljeto

Operni ansambl Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu u subotu,14. srpnja, će na Peristilu premijernom izvedbom Verdijeve opere 'Nabucco' pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića otvoriti 64. Splitsko ljeto, najavljeno je na konferenciji za medije u HNK.
 
predstava

Predstava karlovačkog 'Zorin doma' sudjeluje na lutkarskom kazališnom festivalu u Izraelu

Gradsko kazalište 'Zorin dom' iz Karlovca sudjelovat će na Međunarodnom kazališnom lutkarskom festivalu u Izraelu s lutkarskom predstavom 'Najbolji prijatelji', nastalom u režiji Peđe Gvozdića i Giulia Settima, a igrat će tri izvedbe: 2. kolovoza u 17 sati te 4. kolovoza u 10,30 sati i u 12,30 sati.
 
natjecanje

Međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača 'Zinka Milanov' u 'Zajcu'

3. međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača 'Zinka Milanov' u HNK Ivana pl. Zajca započinje 12. srpnja Glazbenim salonom i otvorenjem izložbe o Zinki Milanov, a završava Gala koncertom-finalom Natjecanja uz dodjelu nagrada u srijedu, 18. srpnja.
 
predstava

ZKM-ov 'Hinkemann' na Mittelfestu

Zagrebačko kazalište mladih u četvrtak, 12. srpnja, gostuje na Mittelfestu, jednom od najuglednijih kazališnih festivala koji se održava u Cividaleu. ZKM-ov glumački ansambl nastupit će s višestruko nagrađivanom i hvaljenom predstavom 'Hinkemann' u režiji Igora Vuka Torbice.
 
nagrada

Koprodukcijska predstava 'Barufe' nagrađena na kazališnom festivalu u Novom Sadu

Predstava 'Barufe' (Gledališče Koper, Slovensko stalno gledališče Trst, INK-Gradsko kazalište Pula, SNG Nova Gorica/Slovenija), u režiji Vite Taufera, proglašena je najboljom predstavom 5. Novog tvrđava teatra.
 
djeca, mladi

Predstava 'Iglica' i cirkuska radionica u Loparu

Nagrađivana predstava o uvažavanju različitosti 'Iglica', u izvedbi Male scene, će se održati u utorak, 17. srpnja, u parku Kapić s početkom u 20 sati! Predstava je pripremljena u suradnji s Triko Cirkus Teatrom te će nakon predstave, u 21 sat, uslijediti Cirkuska radionica na kojoj će djeca upoznati različite cirkuske vještine uz pratnju i asistenciju pedagoga: akrobatiku, žongliranje, hodanje na štulama… Ulaz je slobodan!
 
predstava

Beo Art 2015 i Bitef Teatar u ponedjeljak na Ljetnim noćima Teatra Exit

Kazališna revija 'Ljetne noći Teatra Exit' ugostit će u ponedjeljak, 16. srpnja, u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) predstavu 'Sjeveroistok', dokumentaristički utemeljen komad o talačkoj krizi u moskovskom kazalištu Dubrovka 2002. godine u režiji Jane Maričić i produkciji agencije Beo Art 2015 i Bitef Teatra iz Beograda.
 
festival

Olipski ljetni festival 2018.

Monodramom 'Sve što sam prešutjela' u izvedbi Mie Begović , a u režiji Ivana Lea Leme, u subotu, 14. srpnja, s početkom u 21 sat, započinje svečanost otvorenja ovogodišnjeg izdanja Olipskog ljetnog festivala koji će se odvijati do 10. kolovoza na otoku Olibu, a neki od festivalskih sadržaja bit će izvedeni i na drugim otocima zadarskog arhipelaga - Istu i Silbi.
 
radionica, kolonija, festival

6. BESA festival

BESA, jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvatskoj, i ove godine poziva na 6. BESA festival i kazališni kamp koji će se održati od 1. do 22. kolovoza, u Komiži na Visu i na otoku Svecu. Poziv za prijave na radionice 6. BESA festivala je otvoren do 15. srpnja 2018.
 
predstava

Gostovanje Baleta HNK Split u Italiji na Heritart festivalu

Izvedbom predstave 'Zaštitničko more' Igora Kirova Balet HNK Split gostovat će u teatru na otvorenom u antičkom lokalitetu Ostia Antica u Italiji. Predstava će se održati 13. srpnja, u sklopu Heritart festivala.
 
obavijest

Grad, panika - prezentacija radionice BADco.

Javna prezentacija radionice 'Grad, panika' – prva aktivnost u sklopu trogodišnjeg koreografskog istraživačko-produkcijskog procesa 'Rad panike' zagrebačkog izvedbenog kolektiva BADco. i suradnika – održat će se u utorak, 10. srpnja, u 12 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.
 
obavijest

Premijera Gavranove 'Lutke' na Kosovu

Ove nedjelje, 8. lipnja, u Kazalištu 'Bekim Fehmiu' iz Prizrena na Kosovu premijerno je izvedena komedija Mire Gavrana 'Lutka'. Prijevod na albanski jezik je načinila Semira Latifi, redatelj je Kaltrim Balaj, dok u glavnim ulogama nastupaju Alban Krasniqi i Hajat Toqila.
 
nagrada

Dodijeljene nagrade na 24. PUF-u

Dodjelom triju ravnopravnih nagrada završio je 24.PUF - Međunarodni kazališni festival Pula pa je tako stručni žiri nagradu 'Oblak' dodijelio predstavi 'Posvećenje proljeća' Plesnog kazališta Yossija Berga i Oddeda Grafa iz Izraela, nagradu 'Vjetar' predstavi 'Ja, Sizif' bugarskog Puppet's Laba, dok su 'Kaplju' ravnopravno podijelili Karla Kracht i Andrés Beladiez iz Španjolske za predstavu '2062' te Plesna kompanija Kazališta Jorgea Eliecera Gaitana iz Kolumbije za predstavu 'Columbario'.
 
festival, djeca, mladi

Džep 2018. - dječji festival malih i minijaturnih scena u Brseču

Treći 'Džep' – dječji obiteljski festival malih i minijaturnih scena održat će se 14. i 15. srpnja na lokacijama 'Najmanjeg kazališta na svijetu' i starogradske jezgre srednjovjekovnog gradića Brseča u organizaciji 'Najmanjeg kazališta na svijetu' Teatra Oz.
 
predstava

'Gavella' s 'Ponovnim ujedinjenjem dviju Koreja' na najznačajnijem portugalskom kazališnom festivalu

Festival de Almada u Lisabonu, najznačajniji međunarodni kazališni festival u Portugalu čije se 35. izdanje održava od 4. do 18. srpnja, ugostit će u subotu i nedjelju 7. i 8. srpnja zagrebačko Gradsko dramsko kazalište 'Gavella' s nagrađivanom predstavom 'Ponovno ujedinjenje dviju Koreja' u režiji Paola Magellija.
 
najave

23. MKFM, ljetne plesne radionice

 U subotu, 7. srpnja, u INK-Gradskom kazalištu Pula započinje 23. MKFM-a (23. Međunarodni kazališni festival mladih), program ljetnih plesnih radionica, (Summerdanceintensive 2018.) koji traje do zaključno 12. srpnja 2018.
 
radionica, kolonija

Međunarodna dramska kolonija u Grožnjanu 2018.

Ove godine Međunarodna dramska kolonija održava se od 2. do 8. srpnja u organizaciji Hrvatskog centra ITI te suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu i Mrežom mladih dramskih umjetnika Svjetskog centra ITI.
 
predstava

Nova premijera Montažstroja na Festivalu Miroslav Krleža

Festival Miroslav Krleža nastavlja se u petak, 6. srpnja, premijerom predstave umjetničkog kolektiva Montažstroj 'Krleža, ili što su nama zastave i što smo mi zastavama, da tako za njima plačemo' redatelja Zlatka Pakovića, najavljenom kao pokušaj uskrsnuća velikoga pisca inspiriran njegovim radikalno kritičkim duhom.
 
predstava

Eurijala: Slovački Teatro Tatro na Euriali gostuje s predstavom 'Majstor i Margarita'

Veliko dvorište Močvare i Pogon Jedinstvo ugostit će u ponedjeljak, 9. srpnja, slovački Teatro Tatro, koji će hrvatskoj publici predstaviti svoju dramatizaciju i scensku realizaciju 'Majstora i Margarite' Mihaila Bulgakova u režiji Ondreja Spišáka, najavljenu kao vrhunski primjer slovačkog teatra.
 
novo izdanje

Na 64. Splitskom ljetu ukupno 42 izvedbe

Premijerom obnovljene izvedbe Verdijeva 'Nabucca' na Peristilu u subotu, 14. srpnja, otvara se 64. Splitsko ljeto tijekom kojega će na 13 ambijentalnih pozornica do 14. kolovoza biti izvedena tri operna, deset dramskih, osam baletnih i sedam koncertnih naslova, a otvorit će se i tri izložbe te održati promocija knjige, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare održanoj u kazalištu.
 
obavijest

Osijek, Split, Vis, Komiža, Motovun - promocije monografije o Ivici Vidoviću

Nakon zagrebačke promocije monografije 'Hod po rubu, s Ivicom' Gordane Gadžić u travnju, Teatar Rugantino, uz Školsku knjigu suizdavač monografije o velikanu hrvatskog glumišta Ivici Vidoviću, najavljuje održavanje predstavljanja monografije na Osječkom ljetu kulture, Splitskom ljetu,  Viškom ljetu, Komiškom ljetu i Motovun Film Festivalu.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Besplatne dječje radionice u Dječjem kazalištu Dubrava

U sklopu ovogodišnjih Dana Dubrave, Narodno sveučilište Dubrava organizira besplatan program za djecu tijekom školskih praznika. U srijedu, 11. srpnja, u Dječjem kazalištu Dubrava od 18 sati možete pogledati predstavu 'Čarobni kolač' Gradskog kazališta 'Joza Ivakić' iz Vinkovaca, a nakon predstave djeca mogu birati između kreativne likovne radionice pod vodstvom Verice Stepić i malog prirodoznanstvenog praktikuma pod vodstvom Nikoline Bošnjak.  
 
predstava

50. izvedba ZKM-ova 'Hinkemanna' pred hvarskom publikom

Zagrebačko kazalište mladih u četvrtak, 5. srpnja, gostuje na 57. Hvarskim ljetnim priredbama i upravo će pred hvarskom publikom glumački ansambl ZKM-a izvesti jubilarnu, 50. izvedbu 'Hinkemanna' - višestruko nagrađivanu i hvaljenu predstavu ZKM-a.
 
predstava

Rock melodrama 'Osječki long, long play' posljednja ovosezonska premijera u osječkom HNK-u

Rock-melodrama Branka Kostelnika 'Osječki long, long play', u režiji Saše Anočića, posljednja je ovosezonska premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta i bit će izvedena u nedjelju, 8. srpnja, izvijestili su u četvrtak na konferenciji za novinare u HNK-u.
 
predstava

8. Ljeto u Ludensu

Koprivnički Ludens teatar najavljuje četiri predstave koje će biti izvedene na ovogodišnjem osmom Ljetu u Ludensu. Mala ljetna scena smijeha seli predstave iz Doma mladih u njegov atrij, a predstave će biti na rasporedu svake srpanjske srijede od 21 sat.
 
predstava

Histrionsko ljeto 8. lipnja otvara premijera 'Gričke vještice'

Premijernom izvedbom predstave 'Grička vještica' Marije Jurić Zagorke, u režiji Dražena Ferenčine i adaptaciji Zlatka Viteza, Glumačka družina Histrion otvorit će u nedjelju, 8. srpnja, ovogodišnje Zagrebačko histrionsko ljeto na Opatovini, gdje će se predstave izvoditi do 2. rujna svaki dan, osim ponedjeljkom.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na 7. Festivalu profesionalnih neovisnih kazališta i kazališnih družina u Republici Hrvatskoj

Ustanova za organizaciju, promidžbu i posredovanje u kulturi Festival Opatija raspisala je Natječaj za sudjelovanje na 7. Festivalu profesionalnih neovisnih kazališta i kazališnih družina u Republici Hrvatskoj - FEN 2018. Zainteresirana kazališta i kazališne družine svoje prijave za pojedinu kategoriju trebaju poslati najkasnije do 10. kolovoza 2018. godine!
 
festival

1. Mediteranski lutkarski festival – 'Mediteraneo'

Kazalište lutaka Zadar organizira svoj prvi Mediteranski lutkarski festival – 'Mediteraneo'. Pod ovogodišnjim geslom , 'Lutkarske minijature za odrasle', donose kazališne priče iz Slovenije, Izraela, Francuske i Španjolske.
 
predstava

Dani smijeha u Hrvatskom domu Vukovar

I ove godine, u prvom tjednu srpnja, Hrvatski dom Vukovar pripremio je za svoje sugrađane i goste – Dane smijeha koji će se održavati od 3. do 6. srpnja. Sve predstave počinju u 21 sat!
 
nagrada

Dodijeljene nagrade HNK-a Zagreb za najbolja ostvarenja u operi, drami i baletu

Tradicionalne godišnje nagrade Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu za najbolja ostvarenja u protekloj sezoni dodijeljene su u subotu Edini Pličanić i Tomislavu Petranoviću za balet, Nini Violić i Filipu Vidoviću za dramu, te Valentini Fijačko Kobić i Tomislavu Mužeku za operu.
 
festival

24. međunarodni kazališni festival 'PUF'

Izvedbom kazališnog projekta 'Anno Domini 2018', predstavom 'Halab' u hrvatsko - španjolskoj koprodukciji čiju koreografiju i režiju predstave potpisuje Sol Picó, u nedjelju navečer je na pulskom Trgu Portarata otvoren 24. međunarodni kazališni festival PUF.
 
predstava

PopUp Drama na zagrebačkim ulicama

PopUp Drama novi je umjetnički projekt i urbana intervencija koja mijenja prepoznatljiv ambijent zagrebačkih ulica i nudi jedinstveno kazališno iskustvo: 'U agoniji' Miroslava Krleže, 'Bez trećega' Milana Begovića i čuveni Berkovićev film 'Rondo' u potpuno drukčijem izdanju.
 
festival

24. Zadarsko kazališno ljeto

Nagrađena hit predstava Teatra Exit, 'Taksimetar' u adaptaciji i režiji Matka Raguža otvorit će u petak, 29. lipnja, 24. Zadarsko kazališno ljeto u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 21 sat. Ovogodišnje Zadarsko kazališno ljeto će trajati do 2. kolovoza 2018.
 
predstava

ZKM-ov 'Tit Andronik' otvara 5. Shakespeareov festival u Novom Sadu

Zagrebačko kazalište mladih u četvrtak, 28. lipnja, gostuje na 5. Shakespeareovom festivalu u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu s predstavom 'Tit Andronik', u režiji Igora Vuka Torbice.
 
predstava

Teatar Ulysses slavi punoljetnost uz Euripidove 'Bakhe'

Teatar Ulysses 18. sezonu otvorit će 13. srpnja koncertom Rade Šerbedžije uz pratnju Zapadnog kolodvora, a do 28. kolovoza na Malom i Velikom Brijunu taj će ambijentalni teatar punoljetnost proslaviti uz nekoliko gostovanja, niz repriza uspješnica iz prošlih sezona, te premijerom Euripidove drame 'Bakhe' u režiji Lenke Udovički.
 
predstava

'Gospoda Glembajevi' zagrebačkoga HNK u pulskom kompleksu Katarina Monumenti

Baletna predstava Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu 'Gospoda Glembajevi' 29. lipnja bit će izvedena u pulskom kompleksu Katarina Monumenti, a sav prihod od kupljenih ulaznica namijenjen je nabavci triju medicinskih uređaja za pedijatrijski odjel Opće bolnice Pula, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u Puli.
 
predstava

Zijah A. Sokolović otvara Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt

Devetu godinu zaredom zagrebačku ljetnu kulturnu ponudu upotpunit će kazališna revija Teatra Exit 'Ljetne noći Teatra EXIT', koje ove godine od 27. lipnja do 4. kolovoza u atraktivnom prostoru atrija Muzeja za umjetnost i obrt (MUO) donose 19 hit-predstava, od kojih tri regionalna i jednako toliko domaćih gostovanja.
 
predstava

Predstava Nastasje Štefanić premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

Zagrebački plesni centar ovu kazališnu sezonu zatvara premijerom predstave rezidencijalnog programa autorice i izvođačice Nastasje Štefanić pod nazivom 'Viola, ja i nas dvije'. Pretpremijera i premijera održati će se 26. i 27. lipnja s početkom u 20:00 sati. 
 
nagrada

Dodijeljene nagrade 'Gavella & Europlakat Faira' 2018.

Najboljom predstavom ovogodišnjeg Gavella Faira proglašena je 'Sjećanje šume' Damira Karakaša, u režiji Tamare Damjanović, dok su najbolji glumci sezone Martina Čvek i Đorđe Kukuljica. 
 
radionica, kolonija

Glumački kamp za djecu i mlade

MojaScena, dramski studio Međunarodnog centra za umjetnost, organizira šest dana intenzivnog glumačkog treninga za djecu od 9-12 godina i mlade od 14-17 godina. Upisi traju do 23. lipnja. 
 
predstava

Praizvedba predstave 'Bez trećega' u Maloj sceni

Praizvedba predstave 'Bez trećega' bit će izvedena u zagrečakom Kazalištu Mala scena,  večeras, 20. lipnja 2018. u 21 sat. Predstavu prikazuju mladi glumci, članovi Teatra M&M, Sveučilište u Zagrebu, prema ideji i u režiji i dramaturgiji akademske dramaturginje i redateljice, profesorice Mire Muhoberac.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>