info - kazalište


predstava

Predstave Kazališta Marina Držića online

Zbog otkazivanja svih javnih okupljanja i kulturnih događanja tijekom pandemije virusa COVID-19, dubrovačko Kazalište Marina Držića će u idućim danima omogućiti pregled uspješnica iz proteklih sezona koje možete gledati iz sigurnosti vlastitog doma.
 
predstava

HNK u Osijeku #ostanidoma: '260 dana'

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku nastavlja s djelovanjem preko dostupnih medijskih kanala kako bi olakšali svim gledateljima ovu kriznu situaciju. Ove subote, 4. travnja, u emisiji 'Ritam grada' Televizije Slavonije i Baranje (STV) u 21 sat, imat ćete priliku pogledati nagrađivanu uspješnicu '260 dana', dramu Marijana Gubine, u režiji Dražena Ferenčine i dramatizaciji Ane Prolić.
 
predstava

Klub Močvara uvodi prijenos uživo programa Kazalište u Močvari (KUM)

Kazalište u Močvari organizira prijenos uživo svojih programa putem Facebook stranice KUM – Kazalište u Močvari. Prvi virtualni gost bit će Romano Dautanac, poznatiji pod umjetničkim imenom Franto Frantic, a prijenos će se održati u utorak, 31. ožujka, od 21 sat.
 
predstava, djeca, mladi

Gradsko kazalište lutaka Split nastavlja s programom Kazalište na daljinu

Četiri dosadašnje predstave 'Šporki Špiro i Neposlušna Tonka', 'Stonoga Goga', 'Grga Čvarak' i 'Did i repa', nakon on line premijera, su i dalje dostupne i besplatne na Youtube kanalu, te su do sada ukupno registrirale više od 70 000 pregleda. Program se nastavlja u petak, 3. travnja, u 18 sati, online premijerom predstave 'Som na cilome svitu'.
 
obljetnica, proslava

ZKM za 72. rođendan uputio poruku solidarnosti

U povodu svojeg 72. rođendana, 29. ožujka, Zagrebačko kazalište mladih uputilo je u nedjelju poruku o važnosti solidarnosti i kulture, podsjetivši na ulogu solidarnosti u razvoju toga teatra u relevantnu kazališnu ustanovu i jedno od središnjih mjesta kulturnog života glavnog grada.
 
novo izdanje

Poruka umjetnika Drame HNK Split u povodu Svjetskog dana kazališta

Umjetnici Drame HNK Split iz svojih su domova poslali poruku u povodu Svjetskog dana kazališta koju je napisao dramaturg i producent Kazališta Jasen Boko.
 
predstava, djeca, mladi

Ostani kući i kazalište uključi: 'Nije me strah'

Dječje kazalište Branka Mihaljevića pokreće program 'Ostani kući i kazalište uključi' u kojemu će prikazivati svoje predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici.
 
obavijest

Online predstave HNK-a Zagreb privukle gotovo 300 tisuća pregleda

Projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, kojim u suradnji s redakcijom 24 sata omogućuje online dostupnost nekih od svojih najpopularnijih predstava, privukao je u nešto više od tjedan dana gotovo 300 tisuća pregleda.
 
novo izdanje

Poruka ministrice kulture u povodu Svjetskog dana kazališta

Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je poruku svim kazališnim umjetnicima i djelatnicima u povodu Svjetskoga dana kazališta.
 
predstava, djeca, mladi

GKL Rijeka 'Mačkom u čizmama' nastavlja program 'U lutkarsko s kauča'

Gradsko kazalište lutaka Rijeka nastavlja program 'U lutkarsko s kauča' putem kanala na internetu, a od petka se može pogledati predstava 'Mačak u čizmama'.
 
predstava

Predstave Kazališta Knap online

Kazalište Knap odlučilo je unijeti malo veselja i zabave u našu svakodnevicu te omogućiti konzumiranje kulture iz kućnog naslonjača. Putem njihovog Youtube kanala možete pogledati predstave 'Amateri', 'Koltovi generala Pattona', 'Malo morgen' i 'Dobri čovjek Bažulek'.
 
novo izdanje

Hrvatska poruka za Svjetski dan kazališta, 27. ožujka 2020.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana kazališta, 27. ožujka 2020., Hrvatsko društvo dramskih umjetnika organiziralo je pisanje hrvatske poruke dodijelivši tu čast Siniši Popoviću, glumcu, nacionalnom prvaku Drame HNK u Zagrebu.
 
predstava

'Furbaćona 2' online 27. ožujka za Svjetski dan kazališa

INK – Gradsko kazalište Pula poziva sve zainteresirane da 27. ožujka, na Svjetski dan kazališta, u 20 sati, posjetite njegovu službenu web stranicu i putem Facebooka pratite snimku predstavu 'Furbaćona 2' autora Branka Lučića, u režiji Jasminka Balenovića.
 
natječaj

Pomaknut rok za natječaj HNK-a Zagreb za suvremeni dramski tekst

Zbog novonastale situacije uzrokovane virusom COVID-19, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu odlučilo je pomaknuti rok za Natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta pod geslom "Ostani doma i piši tekst za HNK", koji tako ostaje otvoren do 15. svibnja.
 
predstava

Online predstave HNK Zadar petkom u 20 sati

HNK Zadar će petkom u 20 sati emitirati svoje ponajbolje predstave putem Youtube kanala HNK Zadar, a linkove će postaviti na službenoj Facebook stranici. Ovog petka, 27. ožujka, u povodu Svjetskog dana kazališta prisjetit ćemo se jedne od najizvođenijih predstava HNK Zadar, 'Ostavljam te', u režiji Matjaža Latina.
 
predstava

HNK u Osijeku najavljuje nova događanja

Ove subote, 28. ožujka, u 21 sat, u sklopu emisije 'Ritam grada' Televizije Slavonije i Baranje (STV), gledatelji imati priliku pogledati predstavu 'Šokica' Ilije Okrugića, premijerno izvedenu još 2008. godine u režiji Dražena Ferenčine. Također, ljubitelji umjetnosti moći će pratiti dramski program glumaca dramskog ansambla svakog utorka i četvrtka u jutarnjim satima putem emisije 'Umjetnost iz karantene' u terminu u 10,40 sati i reprizno navečer u 21 sat.
 
predstava

Online sadržaji HNK u Varaždinu

Od ponedjeljka, 23. ožujka, HNK Varaždon će emitirati svoje predstave putem Youtube kanala. Bit će tu predstava starijeg i novijeg datuma, a linkove će postavljati na svojoj službenoj web stranici i Facebook stranici.
 
predstava

HNK u Osijeku - #ostanidoma - 21.3.2020.

Večeras u terminu Ritma grada, u 21 sat, na Slavonskoj televiziji imate priliku iz udobnosti vlastite fotelje pogledati predstavu 'Richard III Grbavi' HNK u Osijeku.
 
djeca, mladi

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade - daleko od scene

U Gradskom kazalištu 'Žar ptica' za 20. ožujka bila je planirana premijera predstave 'Malac Komalac' Zorana Pongrašića u režiji Lawrencea Kiirija, kojim bi se proslavio i Svjetski dan kazališta za djecu.
 
predstava

Online program Kazališta Knap i Centra za kulturu na Peščenici

U narednom razdoblju program Kazališta i Centra Knap bit će obustavljen. Stoga će se amaterske i profesionalne predstave nastale u produkciji Knapa moći gledati na YouTube kanalu. Na Knapovim društvenim mrežama će biti postavljene poveznice putem kojih će se moći pristupiti online sadržaju.
 
predstava

ZKM - online izdanje po izboru publike

Zagrebačko kazlište mladih pridružilo se pokretu #OstaniteDoma te će publici omogućiti online gledanje predstava po izboru. Zainteresirane poziva da ih prate na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) gdje će objavljivati poveznice putem kojih će se moći pristupiti online izdanju predstava.
 
predstava

Mala scena nastavlja s prijenosima uživo i donosi predstave na zahtjev

U subotu, 21. ožujka, u 17 sati, kazalište Mala scena će, u sklopu inicijative 'Mala scena online', uživo prenositi predstavu 'Iglica', nastalu u suradnji s Triko Cirkus Teatrom.
 
djeca, mladi

Serijal 'Mašta je supermoć' na Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

Teatar Tirena Svjetski dan kazališta za djecu i mlade slavi pokretanjem video serijala kreativnih zadataka i dramskih igara 'Mašta je supermoć'.
 
nagrada

Mariji Sekelez nagrada 'Zagrepčanka godine'

Nagradu 'Zagrepčanka godine' ove godine dobiva Marija Sekelez, dramska umjetnica, glumica, redateljica i humanitarka, jer je uvelike pridonijela afirmaciji žena u kulturi i cjelokupnom društvu, odlučili su u četvrtak zastupnici zagrebačke Gradske skupštine.
 
predstava

GKL Rijeka: 'U lutkarsko s kauča'

Kako bi mala i velika publika mogla uživati u lutkarskim predstavama čak i sada, kada je zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom obustavljen rad mnogih ustanova pa tako i Gradskog kazališta lutaka Rijeka, svaki petak u 12 sati, riječki će lutkari na svojoj službenoj internetskoj stranici i na svom službenom Facebook profilu postaviti link putem kojeg će publika moći pogledati neke od uspješnih predstava Kazališta.
 
predstava, koncert

'Zajc uz vas' - online

HNK Ivan pl. Zajc nudi program „Zajc uz vas“ dostupan putem kazališnog Youtube kanala te društvenih mreža.
 
predstava

Riječki HNK i Gradsko kazalište lutaka pokreću online programe

HNK Ivana pl. Zajca i Gradsko kazalište lutaka, u okolnostima nemogućnosti dolaska gledatelja u kazališta, pokreću online programe kako bi publici omogućili praćenje programa u domovima.
 
predstava

Program INK-a za Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

U petak, 20. ožujka, slavi se Svjetski dan kazališta za djecu i mlade. Putem svoje službene Facebook stranice INK – Gradsko kazalište Pula emitirat će snimku svoje ovosezonske predstave 'Kraljević i prosjak' u režiji Luke Mihovilovića, prema slijedećem rasporedu: 20. ožujka u 18 sati te 21. ožujka u 11 sati.
 
predstava

'Huligan' 18. ožujka uživo iz Male scene

Inicijativa 'Mala scena online', u sklopu koje kazalište Mala scena kulturne sadržaje iz kazališta prebacuje u virtualni svijet, donosi u srijedu, 18. ožujka, prijenos uživo predstave 'Huligan' Marine Pejnović, Matije Šakoronje i Paška Vukasovića.
 
obavijest

CeKaTe teatar privremeno se seli u virtualni svijet

CeKaTe teatar se privremeno seli u virtualni svijet, a program je krenuo u nedjelju, 15. ožujka, putem Facebook stranice 'Centar za kulturu Trešnjevka'.
 
djeca, mladi

Kazalište Mala scena ide online

S obzirom na novonastalu situaciju i preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo.
 
obavijest

Zagrebačka kazališta do daljnjega zatvaraju vrata

Zbog preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu o odgodi javnih okupljanja s više od stotinu sudionika, svoja vrata do daljnjega za publiku zatvara većina zagrebačkih javnih kazališta, dok neka planiraju ograničiti broj prodanih karata na 100.
 
obavijest

Odgađaju se XIII. Gumbekovi dani

Zbog trenutne i nepredvidive situacije s epidemijom koronavirusa, odgađaju se XIII. Gumbekovi dani koji su se trebali održati od 19. do 31. ožujka u Histrionskom domu.
 
predstava

Scena Osječkih Studenata najavljuje predstavu 'Cid'

U petak i subotu, 13. i 14. ožujka, s početkom u 18 sati, na Akademiji za umjetnost i kulturu (AUKOS) prikazuje se predstava 'Cid' koju izvode glumci kazališne scene S.O.S.-a (Scena Osječkih Studenata).
 
predavanje, tribina

Kava s glumcima: '10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života'

U ponedjeljak, 16. ožujka, u 12 sati, održat će se izvedba romantične rock komedije Ivana Ožegovića, u sklopu novog projekta HNK Zadar 'Kava s glumcima'. Predstava govori o odnosu glazbe koju slušamo sa našim odabirom ljubavnih partnera te koliko glazba utječe na naše živote. Nakon predstave, slijedi razgovor s Ivanom Ožegovićem, glumcem i redateljem predstave u maloj dvorani HNK Zadar.
 
x ostalo

Zbog koronavirusa odgođeni ili otkazani brojni koncerti i kulturni događaji

Zbog epidemioloških mjera u Hrvatskoj se odgađaju ili otkazuju brojni koncerti i kulturni događaji, neki poput Tvornice kulture će odluke za pojedine koncerte objaviti uskoro, a neki kao što je INmusic smatraju da kriza neće utjecati na ljetne festivale.
 
obavijest

Umrla je scenografkinja i pedagoginja Gordana Svilar

Naša svjetski uspješna scenografkinja i pedagoginja Gordana Svilar umrla je nakon kratke i teške bolesti u 55. godini.
 
obavijest

Preminula glumica Veronika Durbešić

Kazališna, televizijska i filmska umjetnica Veronika Durbešić preminula je u subotu, 7. ožujka, u Zagrebu u 76. godini.
 
predstava

U HNK-u Zagreb premijerno izvedena predstava 'Znaš ti tko sam ja' Ivana Penovića

Predstava 'Znaš ti tko sam ja', premijerno postavljena u petak u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, postmodernistički je autorski projekt dramaturga i redatelja Ivana Penovića u kojemu se poetika teatra apsurda isprepliće sa stand-upom i dramom, u farsičnoj fresci duhovitih glumačkih improvizacija.
 
predstava

Kazališna zima u Istri 2020.

Kazališna zima u Istri započinje u ponedjeljak, 9. ožujka u Vodnjanu, 10. ožujka nastavlja se u Pazinu, 16. ožujka održat će se u Poreču te u Rovinju 18. ožujka.
 
predstava

Predstava 'Zauvijek' zatvara Needcompany festival u Rijeci

U petak, 6. ožujka, u 19,30 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, u sklopu Needcompany festivala koji se održava u okviru Europske prijestolnice kulture, održat će se predstava 'Zauvijek' u izvedbi jedinstvene belgijske umjetničke skupine Needcompany. Odmah po završetku, u kazalištu će članovi skupine razgovarati s publikom o samoj predstavi.
 
obavijest

GKM Split s predstavom 'Ma-Ma' za Dan žena u ZKM-u

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) ugostit će 7. i 8. ožujka Gradsko kazalište Split s hvaljenom predstavom 'Ma-Ma' u režiji Katarine Pejović, autorskim projektom koji se iskreno i bez zadrške bavi prvim danima majčinstva.
 
predstava

Premijera predstave 'Buđenje' u Osijeku

Predstava 'Buđenje', nastala prema tekstu Brada Bircha i u režiji Aide Bukvić, u koprodukciji Teatra Exit i Osječkog ljeta kulture – Gradske galerije Osijek, bit će premijerno izvedena 6. ožujka, u 20 sati, u osječkoj Barutani.
 
predstava

'Priče iz davnine' treći ovogodišnji premijerni naslov dubrovačkog Kazališta

Treći ovogodišnji premijerni naslov u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, koprodukcija sa zagrebačkim Kazalištem Trešnja 'Priče iz davnine' Ivane Brlić Mažuranić u režiji Paola Tišljarića i dramatizaciji Lade Kaštelan, svoju će premijeru doživjeti u petak, 6. ožujka, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije te kazališne kuće.
 
predstava

Premijera komedije 'Zavodnici' u Omišu

Premijera komedije 'Zavodnici', autorskog projekta Ivana Baranovića i Ivane Giove Župa, inspiriranog domaćim i stranim piscima o vječnoj temi ljubavi, zavođenja i braka, održat će se u Omišu 8. ožujka, s početkom u 20 sati.
 
obavijest

Preminuo glumac Božidar Alić

Televizijski, filmski i kazališni glumac Božidar Alić preminuo je noćas u 66. godini života.
 
predstava

Više od stotinu zagrebačkih studenata u operi 'Pepeljuga'

Više od stotinu nadarenih studenata Sveučilišta u Zagrebu premijerno će u subotu, 7. ožujka, u Koncertnoj dvorani Blagoja Berse Muzičke akademije u Zagrebu izvesti operu "Pepeljuga" Julesa Masseneta u režiji Saše Anočića i pod dirigentskom palicom Darijana Ivezića.
 
predstava

Nova predstava Matije Ferlina premijerno na Wiener Festwochenu

Bečki festival izvedbenih umjetnosti Wiener Festwochen među 46 produkcija iz 24 zemlje svijeta uvrstio je i predstavu 'Sad Sam Matthäus' koju koreograf, redatelj i izvođač Matija Ferlin stvara po narudžbi tog međunarodnog festivala, u sklopu kojega će biti premijerno prikazana 15. lipnja u Burgtheatru im Kasino.
 
predstava

'Buđenje' premijerno 14. ožujka u Studiju Exit

Studio Exit zagrebačkog Teatra Exit kao svoju novu premijeru najavljuje, u subotu 14. ožujka, predstavu 'Buđenje', po tekstu Brada Bircha i u režiji Aide Bukvić.
 
predstava

Premijera nove predstave Dramske družine Kolibrići>>>

 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>