info - fotografija


izložba

Izložba fotografija 'Zanemareni prostori ... Dvojnosti' u Zadru

Otvorenje izložbe fotografija 'Zanemareni prostori ... Dvojnosti' održat će se u ponedjeljak, 21. rujna, s početkom u 18 sati u Kneževoj palači u Zadru.
 
predavanje, tribina

Razgovor s umjetnicom i panel-diskusija 'Dokumentiranje osobnog'

Ured za fotografiju organizira razgovor s umjetnicom i panel-diskusiju pod nazivom 'Dokumentiranje osobnog', u sklopu popratnog programa izložbe 'Martina (dnevnički zapisi 2009. – 2020.)' Ane Opalić. Razgovor s umjetnicom o njezinom radu i panel-diskusija održat će se u ponedjeljak, 21. rujna, u 19 sati, putem ZOOM aplikacije.
 
izložba

Izložba fotografkinje Maše Bajc u Sisku

Gradska galerija Striegl najavljuje otvorenje izložbe suvremene hrvatske fotografkinje Maše Bajc pod nazivom 'Priroda stvari' u dvorištu Holandske kuće u Sisku, 21. rujna, u 18 sati. Ova izložba rezultat je suradnje Galerije Spot/Ureda za fotografiju iz Zagreba, AK galerije/Atelieri Koprivnica iz Koprivnice i Gradske galerije Striegl iz Siska.
 
izložba

'Industrijska baština Siska i Rijeke'

U sklopu manifestacije '8. Dani industrijske baštine grada Siska', Fotoklub 'Siscia Obscura' i Gradski muzej Sisak organizirat će 7. put za redom izložbu na temu industrijske baštine. Izložba je rezultat suradnje fotografa iz gradova Rijeke i Siska, a bit će otvorena od 18. rujna do 2. listopada 2020.
 
radionica, kolonija

Radionica cijanotipije 'Sunce plave boje'

U nedjelju, 20. rujna, s početkom u 11 sati, u Fotoklubu Split održat će se radionica 'Sunce plave boje' pod stručnim vodstvom poznatog riječkog fotografa Ivice Nikolca. Radionica cijanotipije po prvi puta održana je lani, u okviru Split Format festivala te je izazvala popriličan interes među splitskom publikom.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Trans Balkan' u Rijeci

U utorak, 15. rujna, u Galeriji SKC (Kružna 8), u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, bit će otvorena izložba fotografija 'Trans Balkan'. Izložba donosi tridesetak dokumentarnih fotografija transrodnih osoba s područja Balkana, a koje kontekstualiziraju njihove osobne priče, izazove i probleme, ali i preispituju probleme s kojima se ta zajednica suočava.
 
izložba

Izložba fotografija hrvatskih volontera sa Zrinjevca seli na Go2Digital platforme

Portreti volontera hrvatskih organizacija koje je fotografirala poznata umjetnica Mare Milin sada postaju virtualni i sele na 25 lokacija diljem Hrvatske.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Feđe Gavrilovića 'Ivan Posavec – Zemljaci'

U utorak, 15. rujna, u 19 sati, u Galeriji ULUPUH u Zagrebu bit će predstavljena knjiga 'Ivan Posavec: Zemljaci' u izdanju ULUPUH-a. Knjiga, osim tekstova Feđe Gavrilovića i Patricije Počanić, sadrži bogat vizualni materijal s više od 250 fotografija u izboru Ivana Posavca i Feđe Gavrilovića.
 
izložba

Izložba fotografija 'Kamene impresije' u Rovinju

Povodom proslave/obilježavanja Dana Grada Rovinja i blagdana sv. Eufemije, CVU Batana Rovinj organizira izložbu fotografija 'Kamene impresije' autorice Ane Travizi, koja se otvara u utorak, 15. rujna.
 
izložba

Ana Opalić izlaže u zagrebačkoj Galeriji Spot

U zagrebačkoj Galeriji Spot, u ponedjeljak, 14. rujna, otvara se izložba 'Martina (dnevnički zapisi 2009. – 2020.)' umjetnice Ane Opalić.
 
izložba

Izložba 'Zagreb - grad koji treba našu ljubav' na Europskom trgu u Zagrebu

Na Europskom trgu u Zagrebu se 10. rujna otvara izložba na temu potresa u Zagrebu, u organizaciji Jutarnjeg lista i Cropixa.
 
izložba

HDLU: Otvorena izložba fotografija Fedora Vučemilovića

Izložba Fedora Vučemilovića, 'Otvoreni fotografski koncepti', s više od 100 fotografija koja retrospektivno predstavlja njegovo eksperimentalno stvaralaštvo, otvorena je u srijedu u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU).
 
izložba

'Oni // They' - portreti 4 izbjeglica kroz objektive 4 poznatih hrvatskih fotografa

U organizaciji Gradskog muzeja Karlovac na Starom gradu Dubovcu se u srijedu, 9. rujna, u 18 sati, otvara gostujuća fotografska izložba Festivala suvremenog židovskog filma Zagreb – JFF Zagreb pod naslovom 'Oni // They'.
 
izložba

Međunarodna izložba 'Izvan margina' u galeriji MORH-a

U galeriji 'Zvonimir' se u petak, 4. rujna otvara grupna međunarodna izložba vizualnih umjetnosti pod nazivom 'Izvan margina', a moći će se razgledati do 26. rujna 2020.
 
izložba, okrugli stol

Izložba i okrugli stol u sklopu projekta 'Zajednički fotografski narativi'

Projekt 'Zajednički fotografski narativi' započet je ove godine u Križevcima, a slijede aktivnosti kojima se predstavlja široj publici. Otvorenje izložbe 'Fotografija u tiskanim medijima' održat će se u četvrtak 10. rujna, a 'Fotka u Atelierima' – okrugli stol o projektu Zajednički fotografski narativi u petak, 11. rujna.
 
izložba

Izložba umjetničkih fotografija u Vinkovcima

U petak, 4. rujna, u 19,30 sati, u Lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci otvara se izložba portreta vinkovačkih obrtnica i obrtnika 'Majstorice i majstori' autora Zvonimira Tanockog.
 
izložba

Izložba fotografija 'Život u objektivu' u Sisku

U četvrtak, 3. rujna, u Galeriji sv. Kvirina u zgradi Doma kulture 'Kristalna kocka vedrine' održat će se otvorenje izložbe fotografija pod nazivom 'Život u objektivu'.
 
izložba

Izložba Alena Marića u Fotoklubu Split

U petak, 28. kolovoza, u 19,30 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split (Marmontova 5) otvara se prva samostalna izložba mladog splitskog fotografa Alena Marića. Izložba nazvana jednostavno 'Teret' donosi nam ciklus od 21 crno-bijele fotografije kroz koje autor progovara o recentno proživljenoj traumi gubitka bliske osobe.
 
izložba

Romulić&Stojčić - Interval (2011, 2019)

Izložba fotografija Marija Romulića i Dražena Stojčića bit će otvorena od 25. kolovoza do 7. rujna u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH. Ovom izložbom bit će predstavljen presjek njihovog djelovanja u razdoblju od 2011. do 2019. godine.
 
izložba, festival

11. Organ Vida - Neodlučne slike od 2. rujna do 4. listopada

Jedanaesti Međunarodni fotografski festival Organ Vida – Neodlučne slike održat će se od 2. rujna do 4. listopada u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti gdje će biti postavljena glavna izložba na kojoj sudjeluje deset međunarodnih umjetnika/-ca.
 
izložba

Sara Perović izlaže u 'Apoteci'

Prostor za suvremenu umjetnost 'Apoteka' u Vodnjanu, od 21. kolovoza do 2. listopada 2020., predstavlja samostalnu izložbu pulske umjetnice s berlinskom adresom - Sare Perović. 
 
izložba

Izložba fotografija Ane Sever u Varaždinu

Izložba fotografija Ane Sever 'Obrasci' održava se od 17. do 27. kolovoza 2020. u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 u Varaždinu. Ovom izložbom Filmsko-kreativni studio VANIMA nastavlja ciklus programa Podrum ponedjeljkom, a događajem završava Ljeto u Varaždinu.
 
natječaj

Natječaj za fotografsku izložbu Adventure 2020

Photo Club “Photography” – Negotin / Serbia organizira petu izložbu fotografija pod nazivom Adventure 2020. te poziva autore na prijavu radova.
 
izložba

Ljetna virtualna fotografska izložba članova i prijatelja HDLU Zagreb 2020: Sloboda u prirodi

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb treću godinu zaredom na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” organizira ”Ljetnu virtualnu fotografsku izložbu”, ove godine sa temom ”Sloboda u prirodi”.
 
izložba

Izložba fotografija Aleksandre Orlić - 'Anima'

Izložba fotografija Aleksandre Orlić naziva „Anima“ - Druga lica Rovinja i Zagreba otvara se 31. srpnja na drugom katu Muzeja Grada Rovinja, gdje će se moći razgledati do 30. rujna 2020.
 
izložba

Izložba Nikole Radovanija u Starom Gradu na Hvaru

U Starome Gradu na Hvaru postavljena je izložba Nikole Radovanija. Fotograf i dizajner vizualnih komunikacija radove je izložio na pročeljima kuća povijesne jezgre pod UNESCO-ovom zaštitom.
 
izložba

Slavka Pavić: Mala retrospektiva

U Galeriji fotografije Fotokluba Split u srijedu, 29. srpnja, u 19:30 sati, otvara se izložba velike hrvatske fotografkinje Slavke Pavić. Izložba ostaje otvorena do 22. kolovoza.
 
izložba

10. Smotra rovinjske fotografije

10. Smotra rovinjske fotografije, kolektivna izložba fotografija, otvara se u Photo Art Gallery Batana u petak, 24. srpnja 2020., a moći će se razgledati do 30. kolovoza.
 
izložba

Odaberite fotografiju i donacijom pomozite obnovi Fotokluba Zagreb

U Galeriji fotografije Fotokluba Split, 4. srpnja otvorena je izložba članova Fotokluba Zagreb. Izložba predstavlja presjek nekih od najznačajnijih fotografskih ostvarenja članova Fotokluba Zagreb te su na izložbi uglavnom prezentirane fotografije koje su bile nagrađivane na natječajima i salonima u zemlji i inozemstvu.
 
izložba

Katamaran Art: Izložba fotografija Ivana Posavca

Izložbom jednog od najznačajnijih hrvatskih fotografa Ivana Posavca, koja se otvara u splitskoj Galeriji umjetnina u četvrtak, 23. srpnja u 21 sat, nastavlja se ovogodišnji Katamaran Art. Autor izložbu posvećuje nedavno preminulom prijatelju i kolegi Josipu Klarici. 
 
izložba

Retrospektiva fotografija uz 60. Glazbene večeri

Šezdesete Glazbene večeri u Sv. Donatu obilježavaju se retrospektivom fotografija iz bogate festivalske povijesti. Na crkvi sv. Donata, Gradskoj vijećnici, Gradskoj straži i Providurovoj palači izvješene su četiri zastave s portretima Pavla i Valtera Dešpalja iz 1961. godine, kao i Vladimira Ruždjaka iz 1964. - u objektivu fotografa Ante Brkana - te Ive Pogorelića, kojeg je 1976. na Večerima snimio Abdulah Seferović.
 
natječaj

15. fotografski natječaj 'Smiješak… čitajte!'

Hrvatsko čitateljsko društvo organizira 15. fotografski natječaj “Smiješak… čitajte!” koji ima za cilj istaknuti važnost te pozitivnu i zabavnu stranu čitanja i pismenosti.
 
izložba

Izložba fotografija 'Linija života' - Marko Krnjajić & Alen Špionjak

U četvrtak, 16. srpnja 2020., u 21 sat, u HUIU galeriji u Puli, otvara se izložba fotografija "Linija života" - Marko Krnjajić i Alen Špionjak, koja će trajati do 31. srpnja.
 
radionica, kolonija

MP - Radionica fotografije s Lukom Pešunom

Kolektiv queerANarchive poziva na radionicu fotografije s Lukom Pešunom. Radionica se održava od 21. do 23. srpnja 2020. u LGBT centru Split. Prijave su u tijeku.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split u 2021.

Otvoren je Natječaj za izlaganje u Galeriji fotografije Fotokluba Split u 2021. godini. Rok za prijave je 9. kolovoza 2020.
 
obavijest

Moment kulture: SviTak (rade) No.3 - predstavljanje fanzina

KA-MATRIX - udruga za društveni razvoj organizira predstavljanje trećeg broja foto-fanzina SviTak poznatog karlovačkog foto/video entuzijasta i glazbenika Pavla Kocanjera. Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 13. srpnja 2020., u dvorištu zajednice društvenog centra MUZA, s početkom u 20 sati.
 
festival, najave

11. Međunarodni fotografski festival Organ Vida

11. Međunarodni fotografski festival Organ Vida održat će se od 2. rujna do 4. listopada 2020 u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti i u gradskim galerijama 'Karas', 'Miroslav Kraljević' i 'Zvonimir'. 
 
izložba

Izložba fotografija 'Ljepota zaustavljena u vremenu'

Tijekom mjeseca srpnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba fotografija 'Ljepota zaustavljena u vremenu' autorice Andrijane Jozinović u sklopu projekta Mala galerija GISKO. 
 
nagrada

Marita Bulimbašić dobitnica godišnje nagrade Hrvatskog fotosaveza za mlade autore

Marita Bulimbašić, članica Fotokluba Split i studentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu, dobitnica je godišnje nagrade Hrvatskog fotosaveza za mlade autore.
 
izložba

Izložba Ane Opalić - Portreti 1997 - 2020

Izložba Ane Opalić 'Portreti 1997-2020' bit će otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u Dubrovniku, u četvrtak, 2. srpnja, u 20 sati.
 
izložba

Izložba podvodnih fotografija Zorana Rubinjonija

Izložba podvodnih fotografija Zorana Rubinjonija održava se u atriju Muzeja grada Trogira od 1. do 15. srpnja 2020.
 
izložba

Izložba Ivana Posavca

Otvaranjem izložbe fotografa Ivana Posavca u Galeriji Kravata u Jelsi, u petak, 26. lipnja 2020. u 21 sat, započinje ovogodišnji Katamaran Art. Autor izložbu posvećuje nedavno preminulom prijatelju i kolegi Josipu Klarici. 
 
izložba

Izložba Tee Štokovac 'Introspekcije'

Izložba fotografija autorice Tee Štokovac naziva “Introspekcije” održava se u MMC galeriji Grada Umaga od 17. lipnja 2020. (otvorenje u 20 sati).
 
izložba

Izložba fotografija 'Ste se zriktale! Transformacije u odijevanju ruralnog Zagreba 1960-ih'

Izložba fotografija 'Ste se zriktale! Transformacije u odijevanju ruralnog Zagreba 1960-ih', autorica Ane Antolković, Martine Petrović i Martine Novosel, održat će se od 15. do 28. lipnja 2020. u CeKaTe-u, u okviru programa Ljetni diskont kulture.
 
izložba

Izložba fotografija Petra Vranjkovića u Splitu

U sklopu mjeseca ponosa koji se ove godine u Splitu odvija bez same povorke ponosa, kolektiv queerANarchive organizira izložbu fotografija autora Petra Vranjkovića naziva '2002.'. Izložba se održava u Galeriji Kluba Kocka od 16. do 23. lipnja 2020.
 
izložba

'Meko' okidanje? / Upoznajemo povijest ženske fotografije u Hrvatskoj

Izložba 'Meko' okidanje? / Upoznajemo povijest ženske fotografije u Hrvatskoj održava se od 15. lipnja do 4. rujna 2020. u Galeriji Spot, Ured za fotografiju, u Zagrebu. Bit će predstavljen izbor radova Slavke Pavić, Erike Šmider, Danijele Lušin, Ivančice Privora-Kurtela i Jadranke Fatur.  
 
izložba

Fotografska izložba Dorijana Šipuša 'Novo normalno'

Serija fotografija Dorijana Šipuša pod nazivom ''Novo normalno'' koju predstavlja Gradska galerija Striegl prikazuje Sisak tijekom perioda izolacije i ''lockdowna'' uvjetovanog pandemijom COVID-19 virusa.
 
izložba

Izložba Tomislava Gotovca 'Happ naš i druge priče'

Izložba Tomislava Gotovca (1937.―2010.) 'Happ naš i druge priče' bit će predstavljena u Galeriji Atelijera Žitnjak u Zagrebu, od 5. do 20. lipnja 2020. 
 
natječaj

Fotonatječaj: Bloomsday u Puli 2020.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula provodi fotografski natječaj pod nazivom 'Bloomsday u Puli' na temu „#KartolinaIzPule #PulaUprolazu“ koji će trajati od 1. do 30. lipnja 2020.
 
izložba

Izložba 'Prvostolna crkva zagrebačka'

U povodu Dana grada Zagreba, u auli zagrebačke Gradske knjižnice postavljena je izložba o značaju zagrebačke katedrale i njezinim stradavanjima u potresima 1880. i 2020. godine - „Prvostolna crkva zagrebačka : Atrium ecclesiae - forum populi“, autorice Dubravke Petek.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>