info - fotografija


izložba

Izložba fotografija Lene Čabrunić

U četvrtak, 14. veljače 2019. u 20 sati, u HUIU galeriji u Puli otvara se putopisna izložba 'Težina trenutka' Lene Čabrunić.  
 
izložba

Izložba fotografija Stanka Gilića u Rijeci

Izložba fotografija riječkog alpinista Stanislava (Stanka) Gilića otvara se u utorak, 12. veljače 2019. u 19 sati, u riječkoj Galeriji Principij. Izložba je dio izlagačkog programa Galerije Principij, a organizator je Fotoklub Rijeka u suorganizaciji s Riječkim alpinističkim klubom.
 
izložba

Izložba 'Helga Paris: Fotografije' gostuje u MUO-u

Izložba fotografija njemačke umjetnice Helge Paris realizirana je kao putujuća izložba njemačkog Instituta za međunarodne odnose u kulturi (ifa), a organizirana je u suradnji s Muzejom za umjetnost i obrt u Zagrebu te Goethe-Institutom Kroatien. Otvorenje izložbe bit će upriličeno 14. veljače 2019. u 19 sati, u MUO-u u Zagrebu.
 
izložba

Izložba 'Arhitektura puža' u Zadru

U utorak, 12. veljače 2019. u 12 sati, u izložbenom paviljonu Gradska loža otvara se izložba pod nazivom 'Arhitektura puža', u organizaciji Prirodoslovnog odjela NMZ. Izložiti će se dvanaest crno-bijelih fotografija autora Ivice Lajtnera i šest vitrina s ljušturama puževih kućica iz fundusa Prirodoslovnog odjela NMZ. 
 
obljetnica, proslava, izložba

LADO/ Reljefi/ Tragovi - izložba fotografija Petre Slobodnjak

Izložbom fotografija Petre Slobodnjak Ansambl LADO najavljuje obilježavanje 70. obljetnice svog umjetničkog djelovanja u Muzeju za umjetnost i obrt. Izložene fotografije vrijedan su dokument o djelovanju Ansambla LADO, njegovim izvedbama i interpretaciji tradicijske umjetnosti. Izložba se održava od 7. do 24. veljače 2019.
 
izložba

Izložba Damira Zuruba u Varaždinu

Izložba podvodne fotografije autora Damira Zuruba otvara se u petak, 1. veljače u 19 sati, u galeriji Zlati ajngel u Varaždinu.
 
izložba

Izložba fotografija Borislava Ostojića u Rijeci

Izložba Borislava Ostojića 'Analogna i digitalna impresija svjetlom' otvara se u subotu, 26. siječnja 2019. u 18 sati, u Galeriji Principij u Rijeci. Izložba ostaje otvorena do 5. veljače o.g.
 
susret, najave

Vittorio Storaro u Zagrebu

Talijanski institut za kulturu, 5. i 6. veljače u Zagrebu će ugostiti Vittorija Storara, dobitnika tri nagrade Oscar za fotografiju. 
 
izložba

Željko Borčić: Transformativna snaga fotografije

U ponedjeljak, 28. siječnja u 19 sati, u Galeriji Spot u Zagrebu otvara se izložba pod nazivom 'Transformativna snaga fotografije', na kojoj će biti predstavljeni radovi dizajnera i umjetnika Željka Borčića (1942.-2015.) realizirani u mediju fotografije. 
 
izložba

Imre Szabo: Guča – Festival trubača

Otvorenje izložbe fotografija srpskog umjetnika Imre Szaba pod nazivom 'Guča – Festival trubača' održat će se u samoborskoj Foto galeriji Lang, u nedjelju 27. siječnja 2019. u podne. 
 
izložba

Izložba - Damir Hoyka - POP ZOO

Otvorenje Izložbe umjetničkih fotografija Damira Hoyke - POP ZOO održat će se u zagrebačkom Muzeju Mimara, 24. siječnja u 19 sati.
 
izložba

Petra Brnardić izlaže u Fotoklubu Split

U srijedu, 16. siječnja 2019. godine u 20 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorit će se izložba pod nazivom 'Borderline', autorice Petre Brnardić.  
 
izložba

Zoran Osrečak: Lijepa naša [u kvadratu]

Otvorenje izložbe fotografija Zorana Osrečaka 'Lijepa naša [u kvadratu]' održat će se u Galeriji svratišta Cinkuš na zagrebačkom Gornjem gradu, 11. siječnja 2018. u 19 sati. Izložba se može pogledati do 21. siječnja 2019.
 
izložba

Krapina: Izložba 'Šuma okom šumara'

U četvrtak, 10. siječnja 2019. u 18 sati, u Galeriji grada Krapine otvara se izložba 14. bjelovarskog salona fotografije: Šuma okom šumara. 
 
izložba

Novogodišnju izložbu Fotokluba Split otvara Dora Ćurak

U utorak, 1. siječnja 2019. godine u 00.10 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split tradicionalno se otvara Novogodišnja izložba fotografija. Prva će u 2019. izlagati mlada članica Fotokluba Split, sedamnaestogodišnja Dora Ćurak. Izložba se može pogledati do 15. siječnja 2019.
 
izložba

Izložba fotografija 'Svijet oko nas' 2018.

Nacionalna izložba fotografija za mlade autore do 25 godina 'Svijet oko nas' 2018. otvara se u petak, 21. prosinca u 17 sati, u umjetničkoj foto galeriji 'Batana' u Rovinju.
 
izložba

Izložba 'Personae gratae' Vesne Zednik u Rijeci

U riječkoj galeriji Kortil, u utorak 18. prosinca 2018. u 19 sati, otvara se izložba fotografija Vesne Zednik 'Personae gratae'. Izložba ostaje otvorena do 15. siječnja 2019.
 
izložba

Prodajna izložba fotografija članova Fotokluba Rijeka

U ponedjeljak, 17. prosinca 2018. u 19.30 sati, u Galeriji Principij u Rijeci otvara se prodajna izložba fotografija članova Fotokluba Rijeka - INWENTURA 2018. Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca o.g. 
 
izložba

13. Splitska.tiramola

Otvaranje 13. izložbe mladih fotografa 'Splitska.tiramola' održat će se u petak, 14. prosinca 2018. u 20:30 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split. Izložba se održava do 30. prosinca 2018.
 
radionica, kolonija

Radionica fotografije pod vodstvom Ane Opalić

Radionica fotografije 'Zagreb, volim te',  pod vodstvom Ane Opalić, održat će se u petak, 14. prosinca 2018. u 10 sati, u Galeriji Permanenta/ULUPUH, u Zagrebu.
 
izložba

Izložba 'Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. - 2000.' otvara se u Ujedinjenim narodima 17. prosinca

Multimedijalna izložba 'Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. - 2000.' bit će otvorena 17. prosinca u Ujedinjenim narodima u New Yorku u povodu 40. obljetnice uključenja Dubrovnika na listu svjetske baštine i 20. obljetnice uklanjanja s liste ugrožene svjetske baštine, najavljeno je u srijedu na konferenciji za medije Grada Dubrovnika.
 
izložba

U francuskom gradu Pompeyu otvorena retrospektivna izložba '100 godina Fotokluba Split'

U prostoru Gradske vijećnice u francuskom gradu Pompeyu otvorena je retrospektivna izložba '100 godina Fotokluba Split'. Ovim izlaganjem završit će se ovogodišnja izložbena turneja ostvarena u suradnji s Ministarstvom kulture RH, Gradom Splitom te francuskom udrugom AMCA, u sklopu koje je ova važna izložba bila predstavljena u tri francuska grada: Parizu, Bourgesu i Pompeyu.
 
izložba

Izložba 'Foto natječaj - Advent u Splitu'

Izložba odabranih radova sa foto natječaja Advent u Splitu otvara se 1. prosinca 2018. u 19 sati u prostorijama Galerije Fotokluba Split.  
 
natječaj

Otvorene prijave za 13. 'Splitsku.tiramolu'

Udruga 'Splitski portal' raspisala je natječaj za trinaestu 'Splitsku.tiramolu', tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa, a prijave se zaprimaju do 8. prosinca 2018.
 
natječaj, najave

Najavljen natječaj za Rovinj Photodays 2019.

Međunarodni fotografski festival Rovinj Photodays priprema svoje dvanaesto izdanje. U cilju podizanja kvalitete te optimiziranja cjelokupnog koncepta festivala, uvode se promjene u natječajnom procesu, sustavu nagrađivanja te na koncu i samom programu festivala. 
 
izložba

Izložba fotografija Saimira Ahmetija u Galeriji MORH-a

U Galeriji MORH-a 'Zvonimir' u Zagrebu, u četvrtak, 29. studenog 2018. u 19 sati, otvara se izložba fotografija Saimira Ahmetija pod nazivom 'Odvajanje'. 
 
izložba

Izložba umjetničkih fotografija 'Hrvatski ratnici - Ukrajina'

Izložba umjetničkih fotografija 'Hrvatski ratnici - Ukrajina', povodom 100-te godišnjice završetka Prvog svjetskog rata, otvara se 30. studenoga 2018. u velikoj dvorani Hrvatskog povijesnog muzeja u Zagrebu, s početkom u 19 sati.
 
izložba

Izložba Darka Trojanovića u Rovinju

Otvorenje samostalne izložbe fotografija Darka Trojanovića – 'Garbin '65' održat će se u CVU Batana u Rovinju 28. studenog u 18 sati.. 
 
izložba

Izložba fotografija Zorana Filipovića u 'Mimari'

Izložba crno-bijelih fotografija Zorana Filipovića 'Od Theresienstadta do Terezína; 1918.-2018.' otvara se 28. studenog u 13 sati u zagrebačkom Muzeju Mimara, kao tema obilježavanja kraja prvog svjetskog rata.
 
izložba

Kampus u kadru - izložba u Koprivnici

AK galerija, Koprivnica, najavljuje skupnu izložbu fotografija 'Kampus u kadru'. Izložba će biti postavljena od 24. studenoga u vanjskom prostoru Kampusa. Okupljanje je kod AK galerije u 20 sati.
 
izložba

Izložba fotografija Jasenka Rasola u Dubrovniku

U četvrtak, 22. studenog 2018. godine u 20 sati, u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i Atelijeru Pulitika u Dubrovniku bit će otvorena izložba fotografa Jasenka Rasola pod nazivom 'Politička škola | Distopija | Blijeda slika'. 
 
natječaj

Foto natječaj - Advent u Splitu

Turistička zajednica grada Splita i Fotoklub Split organiziraju Javni poziv pod nazivom 'FOTO natječaj - Advent u Splitu' u okviru manifestacije pod nazivom 'Zimski akvarel- adventske i božićne svečanosti u Splitu 2018./2019.godine'. Javni poziv je otvoren za sve građane koji se bave fotografijom, amaterski i profesionalno.
 
izložba

Dvije fotografske izložbe u Rovinju

U subotu 17. studenoga 2018. u Photo Art Gallery Batana u Rovinju otvaraju se dvije izložbe u organizaciji Hrvatskog fotosaveza. Riječ je o izložbi članova Društva osoba s invaliditetom Rovinj te o izložbi 'Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2018.'.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – DMO Albania, Tirana

DMO Albania, neprofitna udruga iz Tirane koja se bavi oglašavanjem i pružanjem različitih usluga na Albanskim odredištima, traži europske partnere za projekt Foto festivala u Tirani, s naglaskom na one iz sljedećih zemalja: Albanije, Italije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Grčke. Njihova je zadaća promicati bogatu raznolikost, povijest, krajolike i kulturu svakoga grada i regije u Albaniji.
 
natječaj

Svijet oko nas / foto-natječaj za mlade

Centar vizualnih umjetnosti 'Batana', Rovinj, organizira fotografski natječaj Foto 7 – 'Svijet oko nas', namijenjen fotografima do 25 godina starosti.
 
natječaj

'I mi to možemo' - fotografski natječaj

Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Split, objavljuje poziv za sudjelovanje u fotografskom natječaju pod sloganom - I mi to možemo. 
 
izložba

Vinkovci: Otvorena izložba Zvonimira Tanockog 'Sporedni kolosijek'

Izložba vinkovačkoga fotografa Zvonimira Tanockog 'Sporedni kolosijek', na kojoj je postavljeno 30-ak fotografija željezničara snimljenih na vinkovačkom Željezničkom kolodvoru, otvorena je u ponedjeljak u Galeriji likovnih umjetnosti 'Slavko Kopač' u Vinkovcima.
 
izložba

Izložba slovenskog umjetnika Viljema Klemenčića u 'Mimari'

Muzej Mimara predstavlja izložbu fotografija slovenskog umjetnika Viljema Klemenčića pod nazivom 'U posjeti kod gradskih vila'. Publika će moći razgledati izložbu u atriju Muzeja Mimara od 5. do 18. studenoga 2018.  
 
nagrada

Organ Vida: Lea Vene i Marina Paulenka u New Yorku primile nagradu za najbolju izložbu

Vene i Marina Paulenka osvojile su prestižnu međunarodnu fotografsku nagradu Lucie Award u kategoriji najboljeg kustosa/izložbe u 2018. godini, za 'Uključene, aktivne, svjesne - ženske perspektive danas', središnju izložbu ovogodišnjeg festivala Organ Vida.
 
izložba

Izložba fotografija starih zanata i radnih običaja

Izložba fotografija 'Stari zanati i radni običaji u Primorsko-goranskoj županiji' otvara se u utorak, 30. listopada u 19 sati, u riječkoj Galeriji Principij.
 
festival

Split Format - prvi splitski festival fotografije

Od 2. do 18. studenoga 2018. u organizaciji Fotokluba Split održat će se 1. splitski festival fotografije - Split Format. Posjetitelji će u sklopu programa moći pratiti niz izložbenih, edukativnih i promotivnih aktivnosti posvećenih fotografskoj teoriji i praksi.
 
izložba

Mala retrospektiva Milana Pavića

U Fotogaleriji Dubrava otvara se u ponedjeljak, 29. listopada u 19 sati, mala retrospektiva Milana Pavića. 
 
izložba

Tošo Dabac - Industrijska fotografija

Izložba 'Tošo Dabac - Industrijska fotografija' otvara se u MSU galeriji u Zagrebu, u četvrtak, 25. listopada 2018. u 19 sati.  
 
izložba

Izložba fotografija Saše Ćetkovića

Zagrebački fotograf Saša Ćetković otvara novu izložbu svojih fotografija, a tema je dolazeći dan Svih svetih. Otvorenje izložbe naslovljene 'Lacrimosa' održat će se 23. listopada 2018. u 19 sati, u Galeriji Kristofora Stankovića u Zagrebu.
 
izložba

Fotografska izložba 'Istra – ambijent, kulturna baština'

Izložba fotografija pod nazivom 'Istra – ambijent, kulturna baština' (iz fotoradionice Hrvatskog fotosaveza za mlade) otvara se u Galeriji Centra vizualnih umjetnosti Batana u Rovinju, u subotu 20. listopada 2018. u 19 sati.
 
izložba

Izložba finalista i pobjednika natječaja fotografskog festivala Rovinj Photodays 2018.

U četvrtak, 18. listopada, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu otvara se izložba fotografija finalista i pobjednika natječaja fotografskog festivala Rovinj Photodays 2018, na kojoj će biti predstavljena i samostalna izložba prošlogodišnjeg Grand Prix dobitnika Domagoja Burilovića.
 
najave

10. dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

10. dani fotografije Arhiva Tošo Dabac održat će se od 25. listopada do 3. prosinca 2018. u zagrebačkom MSU-u i Arhivu Tošo Dabac, Ilica 17.
 
izložba

Izložba o Hrvatskoj Davora Rostuhara u Louvreu

U Parizu se u utorak otvara izložba o Hrvatskoj fotografa i putopisca Davora Rostuhara, s pratećim turističko-informativnim i promotivnim sadržajima 'Croatie. Pleine de couleurs.' (Hrvatska, puna boja) u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ), predstavništva HTZ-a u Francuskoj i Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Čovjek i svjetionik'

Plovput d.o.o. Split i Fotoklub Split organiziraju foto-natječaj pod nazivom 'Čovjek i svjetionik' s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja kulturno-povijesne baštine i njegovanja hrvatske pomorske tradicije.  
 
izložba

Vesna Zednik: izložba Personae gratae

Udruga OS, u suorganizaciji s Fotoklubom Zagreb i Muzejom Mimara, predstavlja izložbu fotografija Vesne Zednik pod nazivom 'Personae gratae'. Izložba se otvara 18. listopada u 19 sati i trajat će do 30. ovoga mjeseca.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>