info - fotografija


radionica, kolonija

Radionica fotografije pod vodstvom Ane Opalić

Radionica fotografije 'Zagreb, volim te',  pod vodstvom Ane Opalić, održat će se u petak, 14. prosinca 2018. u 10 sati, u Galeriji Permanenta/ULUPUH, u Zagrebu.
 
izložba

Izložba 'Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. - 2000.' otvara se u Ujedinjenim narodima 17. prosinca

Multimedijalna izložba 'Dubrovnik, A Scarred City: stradanje i obnova Dubrovnika 1991. - 2000.' bit će otvorena 17. prosinca u Ujedinjenim narodima u New Yorku u povodu 40. obljetnice uključenja Dubrovnika na listu svjetske baštine i 20. obljetnice uklanjanja s liste ugrožene svjetske baštine, najavljeno je u srijedu na konferenciji za medije Grada Dubrovnika.
 
izložba

U francuskom gradu Pompeyu otvorena retrospektivna izložba '100 godina Fotokluba Split'

U prostoru Gradske vijećnice u francuskom gradu Pompeyu otvorena je retrospektivna izložba '100 godina Fotokluba Split'. Ovim izlaganjem završit će se ovogodišnja izložbena turneja ostvarena u suradnji s Ministarstvom kulture RH, Gradom Splitom te francuskom udrugom AMCA, u sklopu koje je ova važna izložba bila predstavljena u tri francuska grada: Parizu, Bourgesu i Pompeyu.
 
izložba

Izložba 'Foto natječaj - Advent u Splitu'

Izložba odabranih radova sa foto natječaja Advent u Splitu otvara se 1. prosinca 2018. u 19 sati u prostorijama Galerije Fotokluba Split.  
 
natječaj

Otvorene prijave za 13. 'Splitsku.tiramolu'

Udruga 'Splitski portal' raspisala je natječaj za trinaestu 'Splitsku.tiramolu', tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa, a prijave se zaprimaju do 8. prosinca 2018.
 
natječaj, najave

Najavljen natječaj za Rovinj Photodays 2019.

Međunarodni fotografski festival Rovinj Photodays priprema svoje dvanaesto izdanje. U cilju podizanja kvalitete te optimiziranja cjelokupnog koncepta festivala, uvode se promjene u natječajnom procesu, sustavu nagrađivanja te na koncu i samom programu festivala. 
 
izložba

Izložba fotografija Saimira Ahmetija u Galeriji MORH-a

U Galeriji MORH-a 'Zvonimir' u Zagrebu, u četvrtak, 29. studenog 2018. u 19 sati, otvara se izložba fotografija Saimira Ahmetija pod nazivom 'Odvajanje'. 
 
izložba

Izložba umjetničkih fotografija 'Hrvatski ratnici - Ukrajina'

Izložba umjetničkih fotografija 'Hrvatski ratnici - Ukrajina', povodom 100-te godišnjice završetka Prvog svjetskog rata, otvara se 30. studenoga 2018. u velikoj dvorani Hrvatskog povijesnog muzeja u Zagrebu, s početkom u 19 sati.
 
izložba

Izložba Darka Trojanovića u Rovinju

Otvorenje samostalne izložbe fotografija Darka Trojanovića – 'Garbin '65' održat će se u CVU Batana u Rovinju 28. studenog u 18 sati.. 
 
izložba

Izložba fotografija Zorana Filipovića u 'Mimari'

Izložba crno-bijelih fotografija Zorana Filipovića 'Od Theresienstadta do Terezína; 1918.-2018.' otvara se 28. studenog u 13 sati u zagrebačkom Muzeju Mimara, kao tema obilježavanja kraja prvog svjetskog rata.
 
izložba

Kampus u kadru - izložba u Koprivnici

AK galerija, Koprivnica, najavljuje skupnu izložbu fotografija 'Kampus u kadru'. Izložba će biti postavljena od 24. studenoga u vanjskom prostoru Kampusa. Okupljanje je kod AK galerije u 20 sati.
 
izložba

Izložba fotografija Jasenka Rasola u Dubrovniku

U četvrtak, 22. studenog 2018. godine u 20 sati, u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i Atelijeru Pulitika u Dubrovniku bit će otvorena izložba fotografa Jasenka Rasola pod nazivom 'Politička škola | Distopija | Blijeda slika'. 
 
natječaj

Foto natječaj - Advent u Splitu

Turistička zajednica grada Splita i Fotoklub Split organiziraju Javni poziv pod nazivom 'FOTO natječaj - Advent u Splitu' u okviru manifestacije pod nazivom 'Zimski akvarel- adventske i božićne svečanosti u Splitu 2018./2019.godine'. Javni poziv je otvoren za sve građane koji se bave fotografijom, amaterski i profesionalno.
 
izložba

Dvije fotografske izložbe u Rovinju

U subotu 17. studenoga 2018. u Photo Art Gallery Batana u Rovinju otvaraju se dvije izložbe u organizaciji Hrvatskog fotosaveza. Riječ je o izložbi članova Društva osoba s invaliditetom Rovinj te o izložbi 'Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2018.'.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – DMO Albania, Tirana

DMO Albania, neprofitna udruga iz Tirane koja se bavi oglašavanjem i pružanjem različitih usluga na Albanskim odredištima, traži europske partnere za projekt Foto festivala u Tirani, s naglaskom na one iz sljedećih zemalja: Albanije, Italije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Grčke. Njihova je zadaća promicati bogatu raznolikost, povijest, krajolike i kulturu svakoga grada i regije u Albaniji.
 
natječaj

Svijet oko nas / foto-natječaj za mlade

Centar vizualnih umjetnosti 'Batana', Rovinj, organizira fotografski natječaj Foto 7 – 'Svijet oko nas', namijenjen fotografima do 25 godina starosti.
 
natječaj

'I mi to možemo' - fotografski natječaj

Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Split, objavljuje poziv za sudjelovanje u fotografskom natječaju pod sloganom - I mi to možemo. 
 
izložba

Vinkovci: Otvorena izložba Zvonimira Tanockog 'Sporedni kolosijek'

Izložba vinkovačkoga fotografa Zvonimira Tanockog 'Sporedni kolosijek', na kojoj je postavljeno 30-ak fotografija željezničara snimljenih na vinkovačkom Željezničkom kolodvoru, otvorena je u ponedjeljak u Galeriji likovnih umjetnosti 'Slavko Kopač' u Vinkovcima.
 
izložba

Izložba slovenskog umjetnika Viljema Klemenčića u 'Mimari'

Muzej Mimara predstavlja izložbu fotografija slovenskog umjetnika Viljema Klemenčića pod nazivom 'U posjeti kod gradskih vila'. Publika će moći razgledati izložbu u atriju Muzeja Mimara od 5. do 18. studenoga 2018.  
 
nagrada

Organ Vida: Lea Vene i Marina Paulenka u New Yorku primile nagradu za najbolju izložbu

Vene i Marina Paulenka osvojile su prestižnu međunarodnu fotografsku nagradu Lucie Award u kategoriji najboljeg kustosa/izložbe u 2018. godini, za 'Uključene, aktivne, svjesne - ženske perspektive danas', središnju izložbu ovogodišnjeg festivala Organ Vida.
 
izložba

Izložba fotografija starih zanata i radnih običaja

Izložba fotografija 'Stari zanati i radni običaji u Primorsko-goranskoj županiji' otvara se u utorak, 30. listopada u 19 sati, u riječkoj Galeriji Principij.
 
festival

Split Format - prvi splitski festival fotografije

Od 2. do 18. studenoga 2018. u organizaciji Fotokluba Split održat će se 1. splitski festival fotografije - Split Format. Posjetitelji će u sklopu programa moći pratiti niz izložbenih, edukativnih i promotivnih aktivnosti posvećenih fotografskoj teoriji i praksi.
 
izložba

Mala retrospektiva Milana Pavića

U Fotogaleriji Dubrava otvara se u ponedjeljak, 29. listopada u 19 sati, mala retrospektiva Milana Pavića. 
 
izložba

Tošo Dabac - Industrijska fotografija

Izložba 'Tošo Dabac - Industrijska fotografija' otvara se u MSU galeriji u Zagrebu, u četvrtak, 25. listopada 2018. u 19 sati.  
 
izložba

Izložba fotografija Saše Ćetkovića

Zagrebački fotograf Saša Ćetković otvara novu izložbu svojih fotografija, a tema je dolazeći dan Svih svetih. Otvorenje izložbe naslovljene 'Lacrimosa' održat će se 23. listopada 2018. u 19 sati, u Galeriji Kristofora Stankovića u Zagrebu.
 
izložba

Fotografska izložba 'Istra – ambijent, kulturna baština'

Izložba fotografija pod nazivom 'Istra – ambijent, kulturna baština' (iz fotoradionice Hrvatskog fotosaveza za mlade) otvara se u Galeriji Centra vizualnih umjetnosti Batana u Rovinju, u subotu 20. listopada 2018. u 19 sati.
 
izložba

Izložba finalista i pobjednika natječaja fotografskog festivala Rovinj Photodays 2018.

U četvrtak, 18. listopada, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu otvara se izložba fotografija finalista i pobjednika natječaja fotografskog festivala Rovinj Photodays 2018, na kojoj će biti predstavljena i samostalna izložba prošlogodišnjeg Grand Prix dobitnika Domagoja Burilovića.
 
najave

10. dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

10. dani fotografije Arhiva Tošo Dabac održat će se od 25. listopada do 3. prosinca 2018. u zagrebačkom MSU-u i Arhivu Tošo Dabac, Ilica 17.
 
izložba

Izložba o Hrvatskoj Davora Rostuhara u Louvreu

U Parizu se u utorak otvara izložba o Hrvatskoj fotografa i putopisca Davora Rostuhara, s pratećim turističko-informativnim i promotivnim sadržajima 'Croatie. Pleine de couleurs.' (Hrvatska, puna boja) u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ), predstavništva HTZ-a u Francuskoj i Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Čovjek i svjetionik'

Plovput d.o.o. Split i Fotoklub Split organiziraju foto-natječaj pod nazivom 'Čovjek i svjetionik' s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja kulturno-povijesne baštine i njegovanja hrvatske pomorske tradicije.  
 
izložba

Vesna Zednik: izložba Personae gratae

Udruga OS, u suorganizaciji s Fotoklubom Zagreb i Muzejom Mimara, predstavlja izložbu fotografija Vesne Zednik pod nazivom 'Personae gratae'. Izložba se otvara 18. listopada u 19 sati i trajat će do 30. ovoga mjeseca.
 
radionica, kolonija

Poziv fotografima za sudjelovanje na radionicama i izložbi HDLU-a Zagreb

HDLU Zagreb poziva na iskazivanje interesa za sudjelovanje na fotografskim kolonijama i na izložbi 'Animalizam u hrvatskoj fotografiji'.  
 
obavijest

Promocija Fotomonografije Fotokluba Zagreb

Promocija fotomonografije '125 godina Fotokluba Zagreb' održat će se u Starogradskoj vijećnici Gradske skupštine Grada Zagreba, u utorak, 16. listopada, s početkom u 19 sati.
 
izložba

Izložba 'Prostor moga grada' predstavlja se u Rijeci

Nakon Motovuna, u subotu 13. listopada, slijedi svečano otvorenje izložbe fotografija 'Prostor moga grada' u riječkoj Galeriji Principij. Od 17. studenoga, izložba se predstavlja u Zagrebu. 
 
izložba

Izbliza i osobno: rat u Hrvatskoj

Svečano otvorenje muzeja ratne fotografije Image of War i prve izložbe u njemu Izbliza i osobno: rat u Hrvatskoj koje će se održati ovog četvrtka, 11. listopada u 12 sati, na adresi muzeja, Hebrangova 4, u Zagrebu. 
 
izložba

Izložba Darije Bareze u Fotogaleriji Dubrava

U Fotogaleriji Dubrava, u utorak, 9. listopada u 19 sati, otvara se izložba fotografskih slika Darije Bareze pod nazivom 'Silent places'.  
 
izložba

Petnaest desetljeća Bokeljske mornarice na fotografijama

Izložba 'Petnaest desetljeća Bokeljske mornarice na fotografijama' otvorena je u srijedu navečer u Hrvatskome pomorskom muzeju u Splitu, a na njoj je predstavljeno stotinu fotografija koje ilustriraju tradiciju bokeljskoga pomorstva, tradicijske odore ove mornarice, te dvije kubure. Izložba će biti otvorena do 3. studenoga ove godine.
 
predavanje, tribina

Photo talk: Dijana Mešin

U petak, 5. listopada, u 20 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split održat će se 23. Photo talk. Gošća je splitska umjetnica s newyorškom adresom Dijana Mešin, a tema koju će predstaviti je transcedentalna fotografija.
 
izložba

IV. Biennale hrvatske mlade fotografije u Zadru

Otvorenje izložbe IV. Biennalea hrvatske mlade fotografije održat će se ovaj petak, 5. listopada 2018. u 20 sati, u Kapetanovoj Kuli u Zadru. Izložba će se moći pogledati do 15. listopada 2018. Ovogodišnje izdanje BHMF bavi se temom 'Refleksije' koja nudi široku paletu interpretacije što je vizualno čitljivo iz ovogodišnjeg postava. 
 
izložba

Otvorenje izložbe fotografija Nade Orel u Samoboru

 
 
predstavljanje

Svečano otvorenje manifestacije 'Dani europske baštine 2018. godine'

Ovogodišnju manifestaciju 'Dani europske baštine 2018. godine' svečano će otvoriti ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek izložbom 'U službi vizualizacije baštine – hommage fotografima Nikoli Vraniću, Vinku Malinariću, Rudolfu Bartoloviću, Živku Bačiću, Miljenku Mojašu i Vidoslavu Barcu' u četvrtak, 20. rujna, u 19 sati, u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.
 
izložba

Izložba Fotomaraton 'Industrijska baština Siska'

Fotografska izložba Fotomaraton 'Industrijska baština Siska' otvara se 20. rujna u 20 sati u Foto galeriji Siscia obscura.
 
najave

Organ Vida: Festival se nastavlja i nakon Tjedna otvorenja

Međunarodni festival fotografije Organ Vida nakon što je završio njegov tradicionalni tjedan otvorenja - u okviru kojega se diljem Zagreba otvorilo 17 izložbi, nastavlja s programom do kraja rujna. 
 
izložba

Izložba Marie-Françoise Plissart u Galeriji na katu KIC-a

Belgijska fografkinja, video umjetnica i redateljica, Marie-Françoise Plissart predstavit će svoj umjetnički rad u utorak na izložbi fotografija 'Aqua Arbor', koja se otvara u Galeriji na katu Kulturno-informativnog centra (KIC). 
 
izložba

Podvodni svijet Đordana Buccija - izložba u Rijeci

Riječka Galerija Principij najavljuje otvorenje izložbe fotografija Podvodni svijet Đordana Buccija u utorak, 18. rujna 2018. u 20 sati. 
 
izložba

Izložba 'U službi vizualizacije baštine' / Dani europske baštine 2018.

Povodom Dana europske baštine 2018., u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu u četvrtak, 20. rujna u 19 sati, otvara se izložba 'U službi vizualizacije baštine – hommage fotografima Nini, Vinku, Rudiki, Živku, Miliku i Vidu', koja će se moći pogledati do 25. listopada 2018.
 
izložba

Izložba švedske umjetnice Arvida Byström 'Samo birane trešnje'

Na izložbi 'Samo birane trešnje', koja se kao dio Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida otvara u petak u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar, mlada švedska umjetnica Arvida Byström predstavlja radove kojima uz pomoć popularnih društvenih mreža propituje suvremeni ženski identitet.
 
izložba

Izložba Marka Ercegovića istovremeno na dvije zagrebačke lokacije

Na izložbi pod nazivom 'Sve ili ništa', koja se otvara 17. rujna, fotograf Marko Ercegović predstavlja svoj najnoviji umjetnički projekt i to istovremeno na dvije lokacije u Zagrebu: u Galeriji Spot (Čanićeva 6) i u Institutu za suvremenu umjetnost (Trg kralja Tomislava 20). Riječ je o opsežnoj seriji fotografija snimljenoj na različitim lokacijama u razdoblju od deset godina, od 2008. do 2018.
 
izložba

Svečano otvorenje 10. festivala fotografije Organ Vida

U Muzeju suvremene umjetnosti svečano će danas biti otvoren 10. festival fotografije Organ Vida. Na otvorenju će se moći vidjeti ukupno četiri velike izložbe:''Uključene, aktivne, svjesne – ženske perspektive danas', 'Budnost, borba, ponos – kroz njezine oči', 'Povijest mizoginije, poglavlje 1.' (Laia Abril) i 'Privilegija' (Amalia Ulman).
 
izložba

'Troja na putu – godina Troje u Hrvatskoj' – izložba u Puli

Izložba 'Troja na putu', koju je Arheološki muzej u Zagrebu u suradnji s Turskim kulturnim centrom Yunus Emre kreirao povodom obilježavanja Godine Troje u Hrvatskoj, moći će se pogledati u Galeriji C8 u Carrarinoj 8 u Puli, od 12. rujna.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>