info - fotografija


izložba

Virtualna izložba - Snimio: Ivo Kirin

Izložba gotovo zaboravljenog sesvetskog fotografa pod nazivom "Snimio: Ivo Kirin" u Muzeju Prigorja je zatvorena, ali će i dalje biti dostupna javnosti u e-obliku.
 
natječaj

Krenuo foto-natječaj 'Volim svoju županiju'

Hrvatska zajednica županija (HZŽ) poziva sve kreativce da se prijave na 5. foto-natječaj "Volim svoju županiju" i do sredine travnja pošalju fotografije sa zanimljivim detaljima - ljudi, životinja, znamenitosti, u kombinaciji s prirodnim ljepotama i baštinom svojih županija.
 
izložba

Arhiv arheologa Ejnara Dyggvea na stranicama Ministarstva kulture

Na mrežnoj stranici http://dyggve.min-kulture.hr/hr upoznajte rad i djelo danskog arheologa, istraživača i arhitekta Ejnara Dyggvea (1887. - 1961.) koji je boravio i istraživao u Dalmaciji, posebice u Splitu i Solinu. Njegov je rad jedan od temelja za proučavanje povijesti arhitekture u Hrvatskoj.
 
obavijest

Zbirka fotografske dokumentacije Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture

S osnivanjem službe zaštite spomenika kulture na području kontinentalne Hrvatske 1910. godine ukazala se potreba sustavnog fotodokumentiranja kulturne baštine, čime je, na temeljima baštinjenog fotomaterijala iz druge polovice 19. stoljeća, oblikovan i dopunjavan fotografski fond.
 
x ostalo

HGZ: Tišina

Iz HGZ-a pozivaju čitatelje da zavire kroz zatvorena vrata Hrvatskog glazbenog zavoda! Fotograf Zvonimir Ferina iskoristio je zatišje i svojom kamerom zabilježio svu ljepotu ovog povijesnog zdanja i svojim jedinstvenim umjetničkim izričajem prikazao tišinu koja trenutačno vlada „kućom u kojoj stanuje glazba“.
 
izložba

Izložba fotografija 'Voda' u Galeriji Modulor

RC Zagreb Medvedgrad & Sekcija za fotografiju ULUPUH najavljuju izložbu VODA 2020 u Galeriji Modulor, koja će zbog trenutne situacije s pandemijom COVID-19 i preporuka Stožera za civilnu zaštitu biti otvorena bez autora i publike, a otvorenje i radovi objavit će se virtualno. Sudionici izložbe su članovi Sekcije za fotografiju ULUPUH-a.
 
izložba

Izložba 'Etnografski opus fotografa Stühlera' u Zadru

Izložba fotografija Dragutina (Karla) Stühlera (1886.-1954.) iz Etnografskog muzeja Split, predstavlja se od 12. do 26. ožujka 2020. zadarskoj publici, u Kneževoj palači.
 
izložba

Izložba Damira Fabijanića 'Welcome to Croatia/The Squares'

Izložba Welcome to Croatia/The Squares predstavlja autorov nastavak/parafrazu izložbe Welcome Croatia kojom je EU dočekala pristupanje Hrvatske u EU (2013.), a koja se sastojala od 38 fotografija Damira Fabijanića (autorski izbor) koje su bile izložene u Bruxellesu (2,5 mjeseca) i Strasbourgu (4,5 mjeseca).
 
izložba

Izložba fotografija 'Lado / Reljefi / Tragovi' u Muzeju Slavonije

Otvorenje izložbe fotografija Petre Slobodnjak 'Lado / Reljefi / Tragovi' održat će se u srijedu, 11. ožujka 2020., u 18:00, u Muzeju Slavonije.
 
izložba

Izložba Nike Mokos - 'Suštine'

Galerija Greta u ponedjeljak, 9. ožujka, u svojim prostorima ugošćuje mladu umjetnicu, Niku Mokos. Otvorenje izložbe pod nazivom „Suštine“ bit će u 20:00, a radovi će se moći pogledati do 13. ožujka. 
 
izložba

Godišnja izložba članova Fotokluba Sisak

Gradska galerija Striegl poziva na posjet Godišnjoj izložbi članova FotoKluba Sisak. Otvorenje izložbe održat će se u nedjelju, 8. ožujka, s početkom u 19,00 sati.  
 
izložba

Izložba 'Fotografkinje 2020.' u Rijeci

Izložba 'Fotografkinje 2020.' otvara se 7. ožujka u podne, u riječkoj Galeriji Principij, a moći će se razgledati do 14. ožujka 2020. Bit će prikazano 112 fotografija od 99 autorica.
 
izložba

Bogat fotografski opus Rina Gropuzza stiže u Zagreb

10. ožujka u Muzeju za umjetnost i obrt otvara se izložba renomiranog autora međunarodne karijere Rina Gropuzza „Fotomorfoze“.
 
izložba

Izložba fotografija Igora Dražića - 'PoPuli(zam)'

U četvrtak, 5. ožujka 2020., u 20 sat, u HUIU galeriji u Puli, otvara se izložba fotografija 'PoPuli(zam)', Igora Dražić.
 
izložba

Mario Majcan: Fragmenti prolaznosti

Samostalna izložba fotografija Maria Majcana 'Fragmenti prolaznosti' održava se u Galeriji ULUPUH u Zagrebu od 7. do 16. 3. 2020. Otvorenje izložbe je u subotu u 19 sati.
 
izložba

Izložba fotografija Doris Glad u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu od 2. do 6. ožujka 2020. održava se druga izložba fotografkinje Doris Glad iz ciklusa „Malen ispod zvijezda“.
 
izložba

Izložba 'Portret Hrvatske 2020'

Izlozba 'Portret Hrvatske 2020' otvara se u zagrebačkom Muzeju Mimara u subotu, 29. veljače. U sklopu programa otvorenja održat će se promocija istoimene monografije te dodjela nagrade.
 
izložba

Izložba fotografija grupe 5.exe u Splitu

Izložba fotografija zadarske grupe 5.EXE otvorit će se u srijedu, 26. veljače, u 19:00 sati, u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“, a moći će se razgledati do 13. ožujka 2020. 
 
izložba

'Fotografije iz budućnosti 22.02.2022.'

Otvorenje zajedničke izložbe fotografija Marka Krnjajića i Alekseja Orela, pod punim nazivom 'Fotografije iz budućnosti 22.02.2022.' će se održati u Dnevnom boravku (DC Rojc, Gajeva 3, Pula) ove subote, 22. veljače, s početkom u 21 sat.
 
izložba

Otvorenje fotografske izložbe 'Gradovi'

Osmero autora okupljeno je zahvaljujući kustoskoj koncepciji i selekciji Stanka Abadžića i Hrvoja Filipovića te se skupnom izložbom umjetničke fotografije naziva 'Gradovi' po prvi puta 24. veljače predstavljaju publici u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi.
 
izložba

Izložba fotografija 'Dnevnik kabinskog osoblja' u Varaždinu

Otvorenje izložbe fotografija Irene Grgurić pod naslovom 'Dnevnik kabinskog osoblja' će se održati u petak, 21. veljače, u 19 sati, u galeriji Zlati ajngel, Varaždin.
 
obavijest

Promocija knjige 'Mediteranski armerun - jadranske letere i litrati' u Splitu

Promocija knjige 'Mediteranski armerun - jadranske letere i litrati' održat će se u Hrvatskom pomorskom muzeju Split u četvrtak, 20. veljače, u 18 sati. Predstavljanje će biti popraćeno prigodnom izložbom fotografija 'Rastočeno vrime' autora Stipe Suraća.
 
natječaj

Dva fotografska natječaja Fotokluba Rijeka

Fotoklub Rijeka raspisuje dva fotografska natječaja: Fotografkinje 2020. (povodom Međunarodnog dana žena) i Karneval 2020. (tematski vezan uz različitost karnevalskog slavlja).
 
izložba

Fotografska izložba 'Drugi svjetovi'

Samostalna izložba 'Drugi svjetovi' Maje Strgar Kurečić, koja se otvara u utorak, 18. veljače, u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH, predstavlja autoričine umjetničke, apstraktne i gotovo slikarske fotografske radove kakve danas rijetko susrećemo, jer se fotografija najčešće asocira uz dokumentiranje svakodnevice.
 
izložba

Izložba fotografija mladih autora 'Svijet oko nas - 2019.'

U subotu, 15. veljače, u 18 sati, u galeriji Batana u Rovinju bit će otvorena nacionalna kolektivna izložba fotografija mladih autora 'Svijet oko nas - 2019.'.
 
izložba

Marina Ćorić izlaže u Fotoklubu Split

U subotu, 15. veljače, u 19,30 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorit će se izložba 'U provinciji uma' zadarske umjetnice Marine Ćorić.
 
izložba

Ivan Buvinić izlaže u zagrebačkoj Galeriji Spot

U zagrebačkoj Galeriji Spot, u ponedjeljak, 17. veljače, u 19 sati, otvara se izložba 'Sigurna kuća' mladog umjetnika Ivana Buvinića. Rad je rezultat autorovog istraživanja i promišljanja o temi djetinjstva i odrastanja u obiteljskom domu, a sastoji se od arhivskih fotografija, video projekcije i različitih pristupa reinterpretaciji simbolike i vrijednosti obiteljskog doma.
 
izložba

Lauba: Fotografije koje bilježe promjene u arhitekturi Pule

Izložba fotografija Igora Zirojevića 'Trilogija, Pula- Grad Interval', na kojoj taj pulski fotograf, dizajner i arhitekt predstavlja radove posvećene pulskoj arhitekturi tijekom tri različita politička ustroja, otvara se u četvrtak, 13. veljače.
 
izložba

Izložba fotografija Istoga Žorža u Gradskoj galeriji Crikvenica

U četvrtak, 13. veljače, u 18 sati, u Gradskoj galeriji Crikvenica bit će otvorena izložba fotografija istaknutog riječkog fotografa Istoga Duška Žorža.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – World Press Photo Foundation, Nizozemska

World Press Photo Foundation traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Neprofitna organizacija sa sjedištem u Amsterdamu kao svoju misiju navodi povezivanje ljudi sa pričama od značaja, a aktivni su u području novinske fotografije – fotoreportaže.
 
izložba

'Animalizam u novijoj hrvatskoj fotografiji'

U ponedjeljak, 17. veljače, u 19 sati, u Fotogaleriji Dubrava (Kulturni centar Dubrava), otvara se skupna izložba fotografija članova i prijatelja HDLU Zagreb, pod nazivom 'Animalizam u novijoj hrvatskoj fotografiji'. Ulaz na izložbu je slobodan i ona će se moći pogledati do 5. ožujka 2020.!
 
natječaj

Foto natječaj 'epekarifoto'

Fotoklub Rijeka raspisuje natječaj za najbolju, najneobičniju fotografiju napravljenu od subote, 1., do petka, 7. veljače 2020., na ulicama i trgovima ili na bilo kojem drugom mjestu u gradu, a interpretira neki od programskih događanja EPK-a ili scene sa subotnjeg otvorenja ili pak instalacije koje su dio EPK-a 
 
izložba

174/18 godina, izložba Foto galerije Lang

Sa stotinu sedamdeset i četvrtom izložbom Foto galerija Lang obilježava 18 godina djelovanja u Samoboru. Otvorenje je u nedjelju, 2. veljače 2020., u podne. Izložba traje do 23. veljače 2020.
 
radionica, kolonija

Zimska radionica fotografije Fotokluba Rijeka

Fotoklub Rijeka poziva učenike viših razreda osnovne škole i učenike srednjih škola da se prijave u Zimsku radionicu fotografije Fotokluba Rijeka. Radionice počinju s radom krajem siječnja 2020. 
 
izložba

Izložba '15. Bjelovarski salon fotografije' predstavlja se u Krapini

POU Krapina, Galerija grada Krapine i HŠD Ogranak Zagreb pozivaju na otvorenje izložbe '15. bjelovarski salon fotografije - Šuma okom šumara', koje će se održati u petak, 10. siječnja 2020., u 18,00 sati u Galeriji grada Krapine.
 
izložba

Novogodišnja izložba fotografija u galeriji Fotokluba Split

U srijedu, 1. siječnja 2020. godine, u 00.15 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5, tradicionalno se otvara Novogodišnja izložba fotografija. U suradnji s udrugom "Triton-Split", bit će otvorena izložba radova Dalibora Andresa naziva ''More života''.
 
izložba

Izložba fotografija 'Asti, šta je prije bilo lipo!'

Izložba starih fotografija 'Asti, šta je prije bilo lipo!' nastala je iz suradnje Muzeja Ivana Meštrovića i Turističke zajednice grada Splita, a u sklopu adventskog programa 'Zimski akvarel'. Izložba se otvara 23. prosinca, u 12 sati, u Galeriji Meštrović – Atelijeru za glinu.
 
obavijest

Help-Portrait devetu godinu zaredom u Splitu

U organizaciji Fotokluba Split, 21. prosinca, održat će se Help-Portrait Split. Splitski tim devetu godinu zaredom sudjeluje u ovom globalnom pokretu.
 
natječaj

Fotografski natječaj na temu 'Iz muzeja…'

Foto klub Color iz Rijeke i Galerija Kortil raspisuju fotografski natječaj pod nazivom “Iz muzeja…”, s rokom prijave do 9. siječnja. lzložba će biti postavljena u riječkoj Galeriji Kortil i bit će otvorena u Noći muzeja 2020 godine.
 
izložba

Lovorka Lukani: Svečanost svjetla

Izložba Lovorke Lukani pod nazivom 'Svečanost svjetla' otvara se u Gradskoj galeriji Orsola, Buje, 17. prosinca 2019., u 19 sati.
 
izložba

Izložba Borisa Cvjetanovića u Varaždinu

Izložba fotografija Borisa Cvjetanovića pod zajedničkim nazivnikom 'Osvijetljeni' otvara se u petak, 13. prosinca, u 19 sati, u varaždinskoj galeriji Zlati ajngel, a moći će se razgledati do 5. siječnja 2020.
 
izložba

Fiat lux - izložba Foto kluba Lošinj

U petak, 13. prosinca 2019., u 19.30 sati, u Galeriji Fritzi u Malom Lošinju otvorit će se Fiat lux, godišnja izložba Foto kluba Lošinj, pod nazivom 'Rađanje jedne predstave. 2019. – četrdeseta godina JAK-a'. Izložba ostaje otvorena do 4. siječnja 2020.
 
izložba

ArMoni / Monica Karleuša i Armano Filipović

Od 6. do 11. prosinca 2019., u riječkoj Galeriji SKC, predstavlja se diplomska izložba Monice Karleuša 'ArMonia - Ekološko osviješten objekt u prostoru koji govori o održivosti ili alternativnom staništu' i fotografije  Armana Filipovića.
 
natječaj

REFREsh fotografski natječaj

Raspisan je fotografski natječaj u sklopu projekta REFREsh (sufinanciran iz programa Interreg Central Europe sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj), a u svrhu organizacije međunarodne izložbe u pet zemalja (Njemačka, Italija, Mađarska, Slovenija i Hrvatska).
 
izložba

14. Splitska.tiramola

Udruga "Splitski portal" do 6. prosinca 2019. godine (do 23:59) prima prijave za četrnaestu "Splitsku.tiramolu", tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa. Radovi najboljih mladih fotografa (profesionalaca i amatera) i ovoga puta izložit će se u Galeriji fotografije Fotokluba Split od 13.12. 2019. do 28.12.2019., a postav će ove godine birati splitski fotograf Vicko Vidan.
 
izložba

Izložba nagrađenog autora IV. Biennala hrvatske mlade fotografije

Otvorenje Izložbe nagrađenog autora IV. Biennala hrvatske mlade fotografije održat će se u petak, 6. prosinca 2019. godine, u Gradskoj loži u Zadru, u 19:00 sati.
 
natječaj

Natječaj: Rovinj Photodays 2020

Godišnji natječaj Rovinj Photodays otvoren je za prijave fotografija, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 31. siječnja 2020., u sedam službenih kategorija.
 
izložba

Mladen Boljkovac / Slobodni, a Zatočeni

Otvorenje izložbe Mladena Boljkovca 'Slobodni, a Zatočeni' održat će se u subotu, 30. studenog 2019., u 18.00 sati, u galeriji Batana u Rovinju.
 
izložba

DEPT. (Describing the Present Tense): Iz njih / Out There

U riječkoj Galeriji Filodrammatica, u srijedu, 20. studenog, otvara se izložba "Iz njih" međunarodnoga istraživačkog projekta DEPT - Describing the Present Tense, koja će trajati do 6. prosinca. Izložba se bavi pitanjem - što riječki javni prostor od nas traži.
 
izložba

Izložba Santane Picco u samoborskoj galeriji Lang

'Analogna uvertira' / 'Analog Intro' naziv je prve samostalne izložbe fotografkinje i umjetnice Santane Picco. Izložba se održava u samoborskoj Foto galeriji Lang od 17. studenog (otvorenje u podne) do 15. prosinca 2019.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>