info - fotografija


izložba

Virtualna izložba fotografija 'Naše četiri ljepotice' Nenada Sužnjevića

Virtualnu izložbu fotografija 'Naše četiri ljepotice' autora Nenada Sužnjevića možete pogledati od 1. prosinca 2020. Fotografije ljepotica, rijeka Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre, snimljene su na području gradova Karlovca i Duge Rese.
 
izložba

Izložba fotografija Silvije Butković u Đakovu

26. samostalna izložbe fotografija 'Slavonijo, zemljo med vodama' autorice Silvije Butković otvara se u utorak, 1. prosinca,u 18 sati, u Kući Reichsmann u Đakovu.
 
izložba

Izložba 'U fotografskom atelijeru Antuna Miletića'

Izložba Dubrovačkih muzeja 'U fotografskom atelijeru Antuna Miletića' autorice Marine Filipović otvorena je za posjetitelje u Kneževu dvoru do 1. travnja 2021.
 
radionica, kolonija

Radionica pisanja o fotografiji

Ured za fotografiju poziva zainteresirane da se prijave na radionicu pisanja o fotografiji koju će voditi dr. sc. Ivana Mance. U radionici može sudjelovati maksimalno osam polaznika, koji će s voditeljicom dogovoriti ritam predavanja i obaveza.
 
izložba

Otvorena izložba 'Fellini e il cibo' u sklopu 5. tjedna talijanske kuhinje u Puli

U sklopu 5. tjedna talijanske kuhinje u svijetu, koji se u Puli održava od 22. do 29. studenoga, u pulskoj Zajednici Talijana u srijedu je otvorena prigodna izložba 'Fellini e il cibo' ('Fellini i hrana').
 
izložba

Natječajna izložba HPD-a Mosor 'Pogledaj u raj' u Galeriji fotografija Fotokluba Split

U srijedu, 25. studenoga, u Galeriji fotografija Fotokluba Split, otvara se jubilarno 20. izdanje tradicionalne izložbe planinarske fotografije HPD Mosor, a tim će povodom i HPD Mosor proslaviti 95. godina od osnutka.
 
izložba

Izložba i predavanje u sklopu projekta 'Zajednički fotografski narativi'

Izložba 'Tvornice i radnici u fokusu fotografa' otvara se u sisačkoj Gradskoj galeriji Striegl 27. studenog, u 19 sati. Izložba će ostati otvorena do 31. prosinca 2020. Predavanje 'Specijalizirani foto-časopisi: neki aspekti hrvatske međuratne fotografije' održat će dr. sc. Ana Šeparović, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, s početkom u 17 sati.
 
natječaj

Otvorene prijave za 15. Splitsku.tiramolu

Udruga 'Splitski portal' raspisala je natječaj za 15. 'Splitsku.tiramolu', tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa, a prijave se zaprimaju do 6. prosinca 2020., do 23,59 sati!
 
izložba

ADU Galerija f8 otvara izložbu fotografija Darija Petkovića 'Otpusno pismo'

U ponedjeljak, 23. studenoga, u ADU Galeriji f8, otvara se izložba fotografija 'Otpusno pismo' profesora zagrebačke Akademije dramske umjetnosti Darija Petkovića. Riječ je o bolničkom fotografskom dnevniku umjetnika, nastalom tijekom mjesec dana boravka na jedinici intenzivnog liječenja  uslijed infekcije virusom COVID-19.
 
izložba

Galerija Arhiv TD Petra Dabca

Galerija Spot i Ured za fotografiju najavljuju izložbu Galerija Arhiv TD Petra Dabca koja će se održati od 23. 11. do 11. 12. 2020.
 
natječaj

Međunarodni fotografski natječaj "CEWE Photo Award 2021"

Moto međunarodnog fotonatječaja "CEWE Photo Award" glasi "Our world is beautiful", a fotografije se mogu prijaviti u deset različitih kategorija. 
 
obavijest

Online predstavljanje kataloga 'Selo u reportažnoj fotografiji Toše Dabca od 1930-ih do 1950-ih'

U petak, 20. studenog u 18 sati, održat će se online predstavljanje kataloga „Selo u reportažnoj fotografiji Toše Dabca od 1930-tih do 1950-tih“.
 
predavanje, tribina

Arhiv Tošo Dabac: Predavanje "Vizualna produkcija stvarnosti bez cenzure"

Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac, koji se održavaju do 26. studenog na temu socijalne fotoreportaže, nastavljaju svoj program online predavanjem "Vizualna produkcija stvarnosti bez cenzure", koje će se održati u utorak na Facebook stranici Arhiva. 
 
izložba

Klupska izložba Fotokluba Split 2020.

U utorak, 10. studenog, u Galeriji fotografija Fotokluba Split, otvara se Klupska izložba Fotokluba Split.
 
natječaj

Foto natječaj 'Očinstvo u doba korone'

Udruga Status M, u suradnji s udrugom Roditelji u akciji - RODA, Zakladom Solidarna i Veleposlanstvom Kraljevine Švedske, pokrenula je online inicijativu Festival tata, u sklopu kojeg je organiziran foto natječaj koji ima za cilj prikazati aktivno očinstvo u Hrvatskoj u doba pandemije COVID-19.
 
izložba

Izložba fotografija 'Moj dom'

Na natječaj Hrvatskog fotosaveza za sudjelovanje u izložbi fotografija 'Moj dom' 77 autora je poslalo 418 fotografskih radova. Ocjenjivački sud odabrao je za izložbu 68 fotografija od 52 autora i u ime Hrvatskog fotosaveza donio odluku o nagradama. Kolektivna izložba fotografija održava se u rovinjskoj galeriji Batana od 6. do 30. studenog 2020.
 
izložba

Tradicionalna izložba 'Kolekcija godine 2020' Fotokluba Zagreb

Tradicionalna izložba "Kolekcija godine  2020." s radovima nagrađenih autora, članova Fotokluba Zagreb, postavljena je u galeriji Slovenskog doma Zagreb.
 
izložba

Iva Džaja: 'Natura Morta, Natura Viva'

Izložba fotografija 'Natura Morta, Natura Viva' akademske slikarice Ive Džaja, postavljena u Mjesecu hrvatske knjige 2020., u izložbenom prostoru Središnje knjižnice GKMM-a u Splitu (Ulica slobode 2), može se razgledati do 11. studenog 2020.
 
predavanje, tribina, okrugli stol

Predavanje i okrugli stol u sklopu 12. Dana fotografije Arhiva Tošo Dabac

Predavanje 'Zbirka fotografija Muzeja Slavonije u Osijeku' održat će se 3. studenoga, a okrugli stol 'Reportažna fotografija u Hrvatskoj: Jučer, danas, sutra', uslijedit će 5. studenog. Live stream događanja će se prenositi putem Facebook stranice Arhiva Tošo Dabac.
 
izložba

Izložba fotografija Helge Goran

U četvrtak, 29. listopada 2020., u HUIU galeriji u Puli, otvara se izložba fotografija Helge Goran 'cracks that let the light in / pukotine kroz koje ulazi svjetlost'.
 
izložba

Izložba 'Selo u reportažnoj fotografiji Toše Dabca'

U okviru 12. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac od 30. listopada u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) bit će postavljena izložba "Selo u reportažnoj fotografiji Toše Dabca (od 1930-ih do 1950-ih) ".
 
izložba

Izložba fotografija Zorana Osrečaka

U ponedjeljak, 26. listopada, u Galeriji fotografija Fotokluba Split otvara se izložba 'Osobni krajolici' fotografa Zorana Osrečaka. Fotografije autora moći će se razgledati do 7. studenog. 
 
radionica, kolonija

Foto-radionica Borislava Božića u Crikvenici

Foto-radionica Borislava Božića 'Likovni aspekt fotografije, kreativna fotografija' održat će se u Crikvenici u periodu listopad - prosinac 2020. Prijave se primaju do 26. listopada 2020.
 
izložba

Izložba Mare Bratoš 'Iza Grada' u Galeriji Kranjčar

Nakon otvorenja izložbe u Dubrovniku, fotografkinja Mara Bratoš predstavlja izložbu fotografija 'Iza Grada' u Galeriji Kranjčar. Izložba se održava od 22. listopada do 26. listopada 2020.
 
izložba

Fotografska izložba 'Kolekcije 9 x 4'

Izložba fotografija članova Fotokluba Zagreb "Kolekcije 9 x 4" održava se od 14. listopada do 2. studenoga 2020. u zagrebačkoj Galeriji „Idealni grad“.
 
izložba

Izložba fotografija dobitnika nagrade 'Tošo Dabac' za 2019.

U subotu, 17. listopada 2020., u Holandskoj kući u Sisku, održat će se otvorenje izložbe i svečana dodjela nagrade 'Tošo Dabac'. Dobitnici nagrade za 2019 g. su Nenad Martić i Miroslav Arbutina.
 
izložba

Izložba fotografija Erola Čolakovića Šehića u Splitu

U Galeriji fotografije Fotokluba Split, u subotu, 10. listopada, otvara se izložba sarajevskog fotografa Erola Čolakovića Šehića - 'Let iznad romanijskog gnijezda: Sokolac – Dejton' kojom će se obilježiti Svjetski dan mentalnog zdravlja. 
 
izložba

Izložba Vesne Špoljar u Galeriji Principij

Galerija Principij najavljuje izložbu Vesne Špoljar 'Herbarij snova' koja će se održati u prostoru galerije od 10. do 17. listopada 2020. Izložba je dio programa Riječkog festivala fotografije PHOTORI 2020.  
 
obavijest

Sisak: Predstavljanje četvrtog broja časopisa Fototxt

Sisačka Gradska galerija Striegl i zagrebački Ured za fotografiju pozivaju na promociju četvrtog broja časopisa Fototxt koja će se održati u sklopu zadnjeg dana trajanja aktualne izložbe Maše Bajc: Priroda stvari, u petak, 9. listopada 2020., u 18,00 sati, u galeriji Striegl.
 
izložba

Branko Kladarin: 'Asketska i raskošna Indija - pogled iznutra'

Izložba fotografija Branka Kladarina 'Asketska i raskošna Indija - pogled iznutra' održava se u Galeriji AMZ u Zagrebu, od 6. do 16. listopada 2020.
 
izložba

Li Grondahl - izložba fotografija

U nedjelju, 4. listopada, u 18 sati, u Gradskoj radionici u Puli održat će se otvorenje izložbe fotografija Li Grondahla, uz prigodno druženje u dvorištu i glazbeni jam sesion.
 
izložba

Izložba Nore Novak 'Gdje je dom?'

Otvorenje izložbe fotografija Nore Novak pod nazivom 'Gdje je dom?' održat će se u petak, 2. listopada, s početkom u 20 sati, u Galeriji Otok -Art radionica Lazareti.
 
izložba

Fotografska izložba '100 godina Jadrana'

U Galeriji fotografija Fotokluba Split, u ponedjeljak, 28. rujna u 19 sati, povodom obilježavanja stogodišnjice osnutka, otvara se izložba '100 godina Jadrana'.
 
izložba

Dvije izložbe u galeriji Fonticus / Matjaž Borovničar & Goranka Supin

Gradska galerija Fonticus Grožnjan za subotu, 26. IX. 2020., od 19.00 h, najavljuje predstavlje dviju samostalnih izložbi: slovenskog umjetnika Matjaža Borovničara - 'Migracije II.' te riječke slikarice i grafičarke Goranke Supin - 'Fraktalne formacije'.
 
izložba

Dario Bajurin: 'Put naš svagdašnji'

U Fotogaleriji Dubrava, 28. rujna u 19 sati, otvara se izložba Darija Bajurina pod nazivom 'Put naš svagdašnji'. Izložba će se moći razgledati do 15. listopada 2020.
 
izložba

Riječki fotografski četverolist

Izložba fotografija doajena riječke fotografije, Dokmanovića, Hreljanovića, Škrobonje i Žorža 'Riječki fotografski četverolist' održava se u Galeriji Principij od 24. rujna 2020. (otvorenje u 19 sati) do 3. listopada 2020.
 
radionica, kolonija

Totalni portret grada Zagreba (s naglaskom na Črnomerec)

U sklopu projekta Kvartovski objektiv, Ured za fotografiju u suradnji s Institutom Tomislav Gotovac, organizira radionicu Totalni portret grada Zagreba (s naglaskom na Črnomerec). Svi zainteresirani za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti do četvrtka, 24. rujna 2020.!
 
izložba

Split: Otvorena izložba 'Race for the Cure'

U Galeriji Fotokluba Split otvorena je izložba 'Race for the Cure' sa šezdesetak fotografija s te utrke koja je prošle godine, u organizaciji splitske Županijske lige protiv raka, prvi put održana u Hrvatskoj i to u tom gradu.
 
izložba

Jovica Drobnjak: 'FOTO – grafije'

Otvorenje izložbe 'FOTO – grafije' održat će se u utorak, 22. rujna, u 19 sati, u Maloj dvorani Galerije Prica (POU Samobor). Izložba će biti otvorena do 18. listopada 2020.!
 
izložba

Izložba fotografija 'Zanemareni prostori ... Dvojnosti' u Zadru

Otvorenje izložbe fotografija 'Zanemareni prostori ... Dvojnosti' održat će se u ponedjeljak, 21. rujna, s početkom u 18 sati u Kneževoj palači u Zadru.
 
predavanje, tribina

Razgovor s umjetnicom i panel-diskusija 'Dokumentiranje osobnog'

Ured za fotografiju organizira razgovor s umjetnicom i panel-diskusiju pod nazivom 'Dokumentiranje osobnog', u sklopu popratnog programa izložbe 'Martina (dnevnički zapisi 2009. – 2020.)' Ane Opalić. Razgovor s umjetnicom o njezinom radu i panel-diskusija održat će se u ponedjeljak, 21. rujna, u 19 sati, putem ZOOM aplikacije.
 
izložba

Izložba fotografkinje Maše Bajc u Sisku

Gradska galerija Striegl najavljuje otvorenje izložbe suvremene hrvatske fotografkinje Maše Bajc pod nazivom 'Priroda stvari' u dvorištu Holandske kuće u Sisku, 21. rujna, u 18 sati. Ova izložba rezultat je suradnje Galerije Spot/Ureda za fotografiju iz Zagreba, AK galerije/Atelieri Koprivnica iz Koprivnice i Gradske galerije Striegl iz Siska.
 
izložba

'Industrijska baština Siska i Rijeke'

U sklopu manifestacije '8. Dani industrijske baštine grada Siska', Fotoklub 'Siscia Obscura' i Gradski muzej Sisak organizirat će 7. put za redom izložbu na temu industrijske baštine. Izložba je rezultat suradnje fotografa iz gradova Rijeke i Siska, a bit će otvorena od 18. rujna do 2. listopada 2020.
 
radionica, kolonija

Radionica cijanotipije 'Sunce plave boje'

U nedjelju, 20. rujna, s početkom u 11 sati, u Fotoklubu Split održat će se radionica 'Sunce plave boje' pod stručnim vodstvom poznatog riječkog fotografa Ivice Nikolca. Radionica cijanotipije po prvi puta održana je lani, u okviru Split Format festivala te je izazvala popriličan interes među splitskom publikom.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Trans Balkan' u Rijeci

U utorak, 15. rujna, u Galeriji SKC (Kružna 8), u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, bit će otvorena izložba fotografija 'Trans Balkan'. Izložba donosi tridesetak dokumentarnih fotografija transrodnih osoba s područja Balkana, a koje kontekstualiziraju njihove osobne priče, izazove i probleme, ali i preispituju probleme s kojima se ta zajednica suočava.
 
izložba

Izložba fotografija hrvatskih volontera sa Zrinjevca seli na Go2Digital platforme

Portreti volontera hrvatskih organizacija koje je fotografirala poznata umjetnica Mare Milin sada postaju virtualni i sele na 25 lokacija diljem Hrvatske.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Feđe Gavrilovića 'Ivan Posavec – Zemljaci'

U utorak, 15. rujna, u 19 sati, u Galeriji ULUPUH u Zagrebu bit će predstavljena knjiga 'Ivan Posavec: Zemljaci' u izdanju ULUPUH-a. Knjiga, osim tekstova Feđe Gavrilovića i Patricije Počanić, sadrži bogat vizualni materijal s više od 250 fotografija u izboru Ivana Posavca i Feđe Gavrilovića.
 
izložba

Izložba fotografija 'Kamene impresije' u Rovinju

Povodom proslave/obilježavanja Dana Grada Rovinja i blagdana sv. Eufemije, CVU Batana Rovinj organizira izložbu fotografija 'Kamene impresije' autorice Ane Travizi, koja se otvara u utorak, 15. rujna.
 
izložba

Ana Opalić izlaže u zagrebačkoj Galeriji Spot

U zagrebačkoj Galeriji Spot, u ponedjeljak, 14. rujna, otvara se izložba 'Martina (dnevnički zapisi 2009. – 2020.)' umjetnice Ane Opalić.
 
izložba

Izložba 'Zagreb - grad koji treba našu ljubav' na Europskom trgu u Zagrebu

Na Europskom trgu u Zagrebu se 10. rujna otvara izložba na temu potresa u Zagrebu, u organizaciji Jutarnjeg lista i Cropixa.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>