info - fotografija


radionica, kolonija

Zimska radionica fotografije Fotokluba Rijeka

Fotoklub Rijeka poziva učenike viših razreda osnovne škole i učenike srednjih škola da se prijave u Zimsku radionicu fotografije Fotokluba Rijeka. Radionice počinju s radom krajem siječnja 2020. 
 
izložba

Izložba '15. Bjelovarski salon fotografije' predstavlja se u Krapini

POU Krapina, Galerija grada Krapine i HŠD Ogranak Zagreb pozivaju na otvorenje izložbe '15. bjelovarski salon fotografije - Šuma okom šumara', koje će se održati u petak, 10. siječnja 2020., u 18,00 sati u Galeriji grada Krapine.
 
izložba

Novogodišnja izložba fotografija u galeriji Fotokluba Split

U srijedu, 1. siječnja 2020. godine, u 00.15 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5, tradicionalno se otvara Novogodišnja izložba fotografija. U suradnji s udrugom "Triton-Split", bit će otvorena izložba radova Dalibora Andresa naziva ''More života''.
 
izložba

Izložba fotografija 'Asti, šta je prije bilo lipo!'

Izložba starih fotografija 'Asti, šta je prije bilo lipo!' nastala je iz suradnje Muzeja Ivana Meštrovića i Turističke zajednice grada Splita, a u sklopu adventskog programa 'Zimski akvarel'. Izložba se otvara 23. prosinca, u 12 sati, u Galeriji Meštrović – Atelijeru za glinu.
 
obavijest

Help-Portrait devetu godinu zaredom u Splitu

U organizaciji Fotokluba Split, 21. prosinca, održat će se Help-Portrait Split. Splitski tim devetu godinu zaredom sudjeluje u ovom globalnom pokretu.
 
natječaj

Fotografski natječaj na temu 'Iz muzeja…'

Foto klub Color iz Rijeke i Galerija Kortil raspisuju fotografski natječaj pod nazivom “Iz muzeja…”, s rokom prijave do 9. siječnja. lzložba će biti postavljena u riječkoj Galeriji Kortil i bit će otvorena u Noći muzeja 2020 godine.
 
izložba

Lovorka Lukani: Svečanost svjetla

Izložba Lovorke Lukani pod nazivom 'Svečanost svjetla' otvara se u Gradskoj galeriji Orsola, Buje, 17. prosinca 2019., u 19 sati.
 
izložba

Izložba Borisa Cvjetanovića u Varaždinu

Izložba fotografija Borisa Cvjetanovića pod zajedničkim nazivnikom 'Osvijetljeni' otvara se u petak, 13. prosinca, u 19 sati, u varaždinskoj galeriji Zlati ajngel, a moći će se razgledati do 5. siječnja 2020.
 
izložba

Fiat lux - izložba Foto kluba Lošinj

U petak, 13. prosinca 2019., u 19.30 sati, u Galeriji Fritzi u Malom Lošinju otvorit će se Fiat lux, godišnja izložba Foto kluba Lošinj, pod nazivom 'Rađanje jedne predstave. 2019. – četrdeseta godina JAK-a'. Izložba ostaje otvorena do 4. siječnja 2020.
 
izložba

ArMoni / Monica Karleuša i Armano Filipović

Od 6. do 11. prosinca 2019., u riječkoj Galeriji SKC, predstavlja se diplomska izložba Monice Karleuša 'ArMonia - Ekološko osviješten objekt u prostoru koji govori o održivosti ili alternativnom staništu' i fotografije  Armana Filipovića.
 
natječaj

REFREsh fotografski natječaj

Raspisan je fotografski natječaj u sklopu projekta REFREsh (sufinanciran iz programa Interreg Central Europe sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj), a u svrhu organizacije međunarodne izložbe u pet zemalja (Njemačka, Italija, Mađarska, Slovenija i Hrvatska).
 
izložba

14. Splitska.tiramola

Udruga "Splitski portal" do 6. prosinca 2019. godine (do 23:59) prima prijave za četrnaestu "Splitsku.tiramolu", tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa. Radovi najboljih mladih fotografa (profesionalaca i amatera) i ovoga puta izložit će se u Galeriji fotografije Fotokluba Split od 13.12. 2019. do 28.12.2019., a postav će ove godine birati splitski fotograf Vicko Vidan.
 
izložba

Izložba nagrađenog autora IV. Biennala hrvatske mlade fotografije

Otvorenje Izložbe nagrađenog autora IV. Biennala hrvatske mlade fotografije održat će se u petak, 6. prosinca 2019. godine, u Gradskoj loži u Zadru, u 19:00 sati.
 
natječaj

Natječaj: Rovinj Photodays 2020

Godišnji natječaj Rovinj Photodays otvoren je za prijave fotografija, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 31. siječnja 2020., u sedam službenih kategorija.
 
izložba

Mladen Boljkovac / Slobodni, a Zatočeni

Otvorenje izložbe Mladena Boljkovca 'Slobodni, a Zatočeni' održat će se u subotu, 30. studenog 2019., u 18.00 sati, u galeriji Batana u Rovinju.
 
izložba

DEPT. (Describing the Present Tense): Iz njih / Out There

U riječkoj Galeriji Filodrammatica, u srijedu, 20. studenog, otvara se izložba "Iz njih" međunarodnoga istraživačkog projekta DEPT - Describing the Present Tense, koja će trajati do 6. prosinca. Izložba se bavi pitanjem - što riječki javni prostor od nas traži.
 
izložba

Izložba Santane Picco u samoborskoj galeriji Lang

'Analogna uvertira' / 'Analog Intro' naziv je prve samostalne izložbe fotografkinje i umjetnice Santane Picco. Izložba se održava u samoborskoj Foto galeriji Lang od 17. studenog (otvorenje u podne) do 15. prosinca 2019.
 
radionica, kolonija

Drugi kadar – škola umjetničke fotografije

Drugi kadar, škola umjetničke fotografije namijenjena svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept, šestu godinu za redom upisuje nove polaznike. Prijave traju do 17. studenog 2019.
 
izložba

Izložba fotografija Jovice Drobnjaka 'Zidovi mržnje'

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije koji se obilježava svake godine 16. studenoga, a ove godine s posebnim fokusom na 30. obljetnicu pada Berlinskog zida, IDEMO Institut za demokraciju iz Zagreba i KIC pripremili su izložbu fotografa Jovice Drobnjaka pod naslovom „Zidovi mržnje“.
 
izložba

Predstavljanje monografije i otvorenje izložbe '1991.' Zorana Filipovića

Predstavljanje monografije i otvorenje istoimene izložbe fotografija "1991." Zorana Filipovića održat će se u petak, 15. studenog 2019., s početkom u 18 sati, u Galeriji Oranžerija, Dvorac Eltz, i u Hrvatskom domu Vukovar.
 
natječaj

Natječaj za mlade fotografe: 'Svijet oko nas' 2019.

Centar vizualnih umjetnosti„Batana“, Rovinj, osmu godinu za redom organizira foto natječaj za mlade fotografe. Tema ovogodišnje izložbe je: Svijet oko nas.
 
izložba

Josip Klarica – Ivan Posavec: Snoviđenja

Moderna galerija će u subotu, 16. studenoga, u 12 sati, u Studiju „Josip Račić“, javnosti predstaviti prvu zajedničku izložbu suvremenih hrvatskih majstora fotografije - Josipa Klarice i Ivana Posavca, pod nazivom 'Snoviđenja'. Izložba ostaje otvorena do 1. prosinca.
 
izložba

Izložba '79 godina atelijera Dabac u Ilici'

Izložba će javnosti predstaviti bogatu povijest, kulturni značaj i djelovanje Arhiva Tošo Dabac u Ilici 17 (osnovan 1940. godine), posebno tijekom 1950-ih i 1960-ih godina, zatim vremena nakon smrti Toše Dabca 1970. godine, pa sve do danas. Izložba se otvara u utorak, 12.11.2019. u 19 sati, u MSU galeriji. 
 
izložba

Izložba Damira Fabijanića: 'Misliti unaprijed'

Otvorenje izložbe fotografija „Misliti unaprijed“ Damira Fabijanića, povodom 100 godina Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i 350 godina Zagrebačkog sveučilišta, održat će se 12. studenog u 18 sati, u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Izložba će se moći razgledati do 12. prosinca.
 
izložba

Izložba ratnih fotografija 'Vukowar 91'

Otvorenje izložbe „Vukowar 91“ održat će se u galeriji Ministarstva obrane „Zvonimir“ u Zagrebu, u petak, 8. studenog 2019., s početkom u 19 sati.
 
izložba

Otvorena izložba fotografija 'Jeruzalem - grad mira'

Izložbu fotografija "Jeruzalem - grad mira" otvorio je u srijedu navečer, u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu, veleposlanik Države Izrael u Hrvatskoj Ilan Mor. Izložbu su organizirali Veleposlanstvo Države Izrael u Hrvatskoj i Zagrebačka nadbiskupija, a moći će se razgledati do 20. studenog.
 
najave

Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac (12. 11.–1. 12. 2019.)

Jedanaesto izdanje manifestacije Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac održavat će se u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, od 12. studenog do 1. prosinca 2019. Program manifestacije obuhvatit će izložbu, performans, predavanja, okrugli stol i prezentacije.
 
izložba

U Puli otvorena izložba fotografija 'Gradovi u tijeku'

"Gradovi u tijeku", naziv je izložbe fotografija koja je u utorak svečano otvorena u Posjetiteljskom centru Herman Potočnik Noordung Povijesnog i pomorskog muzeja Istre u Puli, a posvećena je "Gradu" kao glavnoj temi obljetničkog, 25. izdanja manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri.
 
festival

Međunarodni festival fotografije - Split Format 2019.

Međunarodni festival fotografije - Split Format održava se od 2. do 16. studenog 2019.
 
izložba

Izložba fotografija Branka Kukurina i Borisa Sušnja

Otvorenje izložbe fotografija Branka Kukurina i Borisa Sušnja održat će se u utorak, 5. studenog 2019., u 19 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. Izložba ostaje otvorena do 19. studenog 2019.  
 
izložba

Izložba Maje Strgar Kurečić u Galeriji Principij

U utorak, 5. studenog u 20 sati, u riječkoj Galeriji Principij otvara se izložba Maje Strgar Kurečić pod nazivom 'Other Worlds' / 'Drugi svjetovi'. Izložba se može razgledati do 16. studenog 2019.
 
izložba

Izložba fotografija Denisa Butorca - 'Poslanica'

Otvorenje diplomske izložbe fotografija Denisa Butorca pod nazivom 'Poslanica' održat će se u utorak, 5. studenog u 19 sati, u Galeriji f8 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Razgovor s autorom i vodstvo po izložbi uslijedit će 16. studenog, a izložba će se moći razgledati do 23. studenog.
 
izložba

Kruno Sudec: Tišina i nada, izložba fotografija

Izložba fotografija 'Tišina i nada', autora Kruna Sudeca iz Varaždina, otvara se u umjetničkoj foto-galeriji 'Batana' u Rovinju, u subotu, 2. studenog u 18 sati, a trajat će do 24. studenog 2019.
 
najave

11. Dani Arhiva Tošo Dabac

Ovogodišnji Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac posvećeni su temi fotografskih arhiva – onih javnih o kojima brinemo ali i onih privatnih o kojima će društvo brigu tek preuzeti. Manifestacija će se održavati u Muzeju suvremene umjetnosti, od 12. studenog do 1. prosinca 2019.
 
izložba

Salon fotografije Vinkovci 2019.

Temeljem natječaja Fotokluba Vinkovci, za prijem fotografija na Salon fotografije Vinkovci 2019., selektor Salona, diplomirani filmski snimatelj Silvestar Kolbas, za izložbu je odabrao fotografije trinaest autora.
 
izložba

Izložba fotografija grupe 5.exe u Zadru

Izložba fotografija grupe 5.exe - Aleksandra Bonačića, Danijela Kolege, Željka Mršića, Andreja Perovića, Jerolima Vulića i Borisa Zubčića - otvara se u utorak, 29. listopada 2019., u 19 sati, u Kneževoj palači. Trajat će do 19. studenog 2019.
 
izložba

Izložba fotografija Domagoja Vranara 'Dnevnik iz Lourdesa'

U Fotogaleriji Dubrava u Zagrebu, u ponedjeljak, 28. listopada, u 19 sati, otvara se izložba Domagoja Vranara pod nazivom "Dnevnik iz Lourdesa". Fotografije izložbe moći će se razgledati do 21. studenoga.
 
izložba

Izložba Borisa Cvjetanovića 'Osvijetljeni' u AK galeriji

U subotu, 26. listopada 2019., u 20 sati, u koprivničkoj AK galeriji otvara se samostalna izložba Borisa Cvjetanovića "Osvijetljeni", koja će trajati do 3. studenog o.g. Ciklus "Osvijetljeni" sadrži 50-ak fotografija u boji nastalih od 2009. do danas.
 
izložba

Retrospektivna izložba posvećena fotografu Branku Baliću

Retrospektivna studijska izložba posvećena fotografu i povjesničaru umjetnosti Branku Baliću (1930.–1976.) - 'Branko Balić – pozorni promatrač' - održava se u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu od 29. listopada do 24. studenoga 2019. Izložba je ostvarena u suradnji Instituta za povijest umjetnosti i MUO-a.
 
izložba

Izložba fotografija Hrvoja Polana u Novinarskom domu

Izložba fotografija „Iza sedam logora: Od zločina kulture do kulture zločina” Hrvoja Polana otvara se 17. listopada 2019. u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu.
 
natječaj

Fotografski natječaj 'Krajolik moga kraja 2019.'

Fotosavez Primorsko-goranske županije raspisao je foto-natječaj na temu krajolika-pejzaža pod nazivom 'Krajolik moga kraja 2019.', s ciljem da autori snimaju svoj kraj i time afirmiraju ljepotu ambijenta u kojem žive. Natječaj je otvoren do 8. studenog 2019.
 
izložba

Izložba fotografija Dee Botice u Galeriji f8

Otvorenje diplomske izložbe fotografija Dee Botice pod nazivom "Delta Oscar Mike" održat će se u utorak, 15. listopada, u 19 sati, u Galeriji f8, Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 2. studenoga.
 
izložba

Rovinj Photodays 2019 @MUO

U petak, 11. listopada, u 19 sati, u Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu, otvara se se izložba fotografija finalista i pobjednika natječaja festivala Rovinj Photodays 2019. Izložba ostaje otvorena do 20. listopada 2019.
 
izložba

Bruna Kazinoti: Blue Eyes

Izložba Brune Kazinoti pod nazivom 'Blue Eyes' održava se u samoborskog Foto galeriji Lang od 6. listopada do 3. studenoga 2019. Otvorenje će biti upriličeno u nedjelju, 6. listopada, u podne.
 
izložba

'Kako sam lagala na Instagramu'

Otvorenje izložbe fotografija 'Kako sam lagala na Instagramu' modne urednice i novinarke Ane Josipović, kojom otkriva osobnu 'backstage' priču koju je 'slagala' zahvaljujući fenomenu društvenih mreža pokušavajući odgovoriti na pitanje koliko je tanka granica između istine i laži, otvara se u utorak, 1. listopada, u 19 sati u Laubi, kući za ljude i umjetnost.
 
izložba

U subotu u Rijeci izložba Fotopromenada i Foto Ex Tempore

Fotoklub Rijeka desetu godinu organizira PHOTORI, Riječki festival fotografije. Ključni dan ovogodišnje manifestacije održava se u subotu, 28 rujna. Posjetitelje tog dana, između ostaloga, očekuje izložba na otvorenom Fotopromenada i Foto Ex Tempore...
 
izložba

Izložba fotografija arheoloških lokaliteta iz zraka

Izložba "Arheologija iz zraka", koja se otvara u utorak u zagrebačkoj Galeriji AMZ, prikazuje neke od najatraktivnijih zračnih fotografija arheoloških lokaliteta s prostora Hrvatske.
 
izložba

Retrospektivna izložba Zvonimira Zagode

Retrospektivna izložba fotografija Zvonimira Zagode 'Zapisano u prirodi' predstavlja se u Muzeju seljačkih buna, Gornja Stubica, od 27. rujna do 10. studenog 2019.
 
izložba

Izložba 'Lupinizam by Lupino' predstavlja se u Varaždinu

U četvrtak, 26. rujna 2019., u Starom gradu Gradskog muzeja Varaždin, u 19.30 sati, otvara se izložba Stephana Lupina pod nazivom 'Lupinizam by Lupino', na kojoj se autor predstavlja svojim vintage fotografijama, skulpturama i slikama.    
 
izložba

Izložba 'S druge strane objektiva, Hommage à Davor Šiftar' u Tiflološkom muzeju

U četvrtak, 26. rujna, u Tiflološkom muzeju će biti otvorena izložba 'S druge strane objektiva, Hommage à Davor Šiftar'.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>