info - cirkus


natječaj, rezidencijalni program

Circus Without Circus - natječaj

Otvoren je poziv za sudjelovanje u trogodišnjem interdisciplinarnom projektu na koji se mogu prijaviti hrvatski suvremeni cirkuski umjetnici i umjetnici iz ostalih umjetničkih područja kao što su film, glazba, ples, arhitektura, vizualne umjetnosti, dizajn, kazalište itd. Natječaj je otvoren do 3. prosinca 2020.!
 
predstava

Cirkus malog formata u Splitu

Cirkus Kolektiv najavljuje cirkuski performans u najmanjem formatu do sada. Predstava za samo 15 gledatelja održat će se u četvrtak, 26. studenog, u Amfiteatru Doma mladih u dva termina, s početkom u 18 i u 20 sati. Radove izvode Julia Campistany i kolektiv Sinking Sideways, umjetnici koji su diplomirali u dvije različite generacije cirkuske akademije Codarts u Rotterdamu, a dolaze iz Španjolske, Njemačke i Belgije.
 
radionica, kolonija

Priprema - Skok - Salto! - projekt razvoja publike u križevačkom Klubu kulture

Priprema - Skok - Salto je projekt razvoja publike koji provodi Udruga Cirkorama, a odnosi se na mlađu populaciju u društvu (učenike osnovnih i srednjih škola te studente). Cilj ovog projekta je upoznavanje potencijalne nove publike s umjetnošću suvremenog cirkusa i kulturom cirkusa uopće kroz niz kreativnih radionica, diskusija, video materijala i živih predstava.
 
najave

Noć cirkusa 2020.

Territoires de cirque - francuska mreža kulturnih centara koji podržavaju i promoviraju cirkusku umjetnost, organizirala je 2019. prvu Nuit du Cirque ('Noć Cirkusa') kako bi promovirali i podijelili cirkus sa širom publikom.
 
predstava

Cirkuska večer u splitskom Domu mladih

Cirkus Kolektiv najavljuje izvedbe u sklopu Ciklusa predstava suvremenog cirkusa. U petak, 23. listopada, u 21 sat, na Maloj sceni Doma mladih u Splitu publika će moći pogledati prezentaciju dva rada u nastajanju čije su autorice dvije cirkuske umjetnice iz Hrvatske i SAD-a.
 
radionica, kolonija

Cirkuske i plesne radionice za gluhe i nagluhe osobe u splitskom Domu mladih

Udruga Cirkus Kolektiv, koja se bavi razvojem suvremenog cirkusa i drugih izvedbenih umjetnosti na području Splita i Hrvatske, najavljuje novi program namijenjen gluhim i nagluhim osobama. Program se zove 'Impuls tišine', a održat će ga dvoje mentora - cirkuska umjetnica Ivana Dužanec i plesač Julien Rossin koji su korisnici internacionalnog i hrvatskog znakovnog jezika i pedagozi s lingvističkom pozadinom.
 
predstava

Cirkoramin 'Horrror House Project: Salto Mortale' u Zagrebu

Predstava suvremenog cirkusa 'Horror House: Salto Mortale' bit će izvedena u zagrebačkom Pogonu 20. i 21. listopada, kroz tri izvedbe po večeri. Predstava je postavljena za pet gledatelja/ica koji zajedno s izvođačima prolaze sve korake ove predstave.
 
predstava

Večer španjolskog cirkusa u Splitu

Cirkus Kolektiv organizira večer španjolskog cirkusa koja će se održati u petak, 9. listopada, u 21 sat, a program će biti izveden u različitim prostorima Doma mladih u Splitu, s početkom na Maloj sceni.
 
predstava

Marina Cherry: 'Only bones v1.6' - prezentacija rada u nastajanju

U petak, 9. listopada, u 19 sati, u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo održat će se prezentacija rada u nastajanju pod naslovom 'Only bones v1.6' cirkuske umjetnice Marine Cherry. Ova mlada američka umjetnica sa švedskom adresom protekla dva tjedna boravi na rezidenciji u Zagrebu, u sklopu programa Laboratorij cirkuske umjetnosti. Projekt bi svoju premijeru trebao doživjeti u prosincu na ovogodišnjem izdanju Nous Nous festivala u Helsinkiju.
 
festival

5. Periskop – festival suvremenog plesa i novog cirkusa

Od 9. do 13. listopada u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Exportu na Delti i Filomdrammatici održat će se peti po redu Periskop – festival suvremenog plesa i novog cirkusa. Iako smanjenog obujma zbog poštivanja epidemioloških mjera i preporuka, Riječanke i Riječani će moći pogledati četiri predstave te sudjelovati u edukativnom, razgovornom i filmskom popratnom programu.
 
najave

Cirkuski vikend na Turskoj kuli i u Domu mladih u Splitu

Cirkus Kolektiv provodi bogat cirkuski program ovaj vikend na Turskoj kuli i u Domu mladih u Splitu. Ulaz je slobodan!
 
natječaj

Otvorene prijave za program Cirkus Express 2020/21

Triko Cirkus Teatar- umjetnička organizacija koja njeguje umjetnost klaunskog i cirkuskog kazališta objavljuje poziv umjetnicima/ izvođačima za sudjelovanje na programu Cirkus Express-a. Poziv je otvoren do 5. listopada 2020.!
 
natječaj

Otvorene prijave za 3. Open stage u Splitu

Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse je objavio natječaj za prijave za 3. Open stage - otvorenu večer performansa na Turskoj kuli, ovog puta na otvorenom uz puno popratnog sadržaja tijekom cijelog dana u nedjelju, 20. rujna. Prijave umjetnika traju do 12. rujna 2020.!
 
festival

Popratni program festivala suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji'

U organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, od 10. do 13. rujna u Splitu će se održati prva edicija festivala suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji'. Uz šest predstava renomiranih umjetnika iz Francuske, Španjolske i Hrvatske, festival čini i popratni program.
 
radionica, kolonija

Split: Cirkuske radionice za djecu i mlade na otvorenom

ROOM 100 i Cirkus Kolektiv najavljuju trodnevnu cirkusku radionicu na otvorenom! Radionice su namijenjene za djecu i mlade od 7 do 25 godina, a održat će ih skupina studenata francuske cirkuske škole okupljena pod nazivom Circastik kolektiv.
 
festival

Stiže prva edicija festivala suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji'

U organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, od 10. do 13. rujna 2020. na tri lokacije u Splitu izvest će se šest predstava renomiranih umjetnika iz Francuske, Španjolske i Hrvatske.
 
predstava

Predstava suvremenog cirkusa 'Instable' u Rijeci

U utorak, 8. rujna, s početkom u 18 sati, na Gatu Karoline Riječke održat će se predstava suvremenog cirkusa 'Instable' skupine Les Hommes penchés, u okviru programa Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Predstavu u režiji Christopha Huysmana izvodi umjetnik Nicolas Fraiseau, a predstava je namijenjena publici od 8 godina naviše. Ulaz je slobodan!
 
festival

Zagreb: U srijedu počinje 24. Cest is d'Best

Utrka smetlara i tradicionalna karnevalska povorka otvorit će u srijedu, 19. kolovoza, međunarodni ulični festival 24. Cest is d'Best, koji do nedjelje pod sloganom 'Zagreb is d’Best' na ulice glavnoga grada donosi bogat program glazbenih, scenskih i likovnih umjetnika.
 
predstava

Suvremena cirkuska predstava na Lastovu

Kroz projekt 'Cirkus na margini' suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, u suradnji s LAstovo.OTOKGLAZBE., udrugom Dobre Dobričević i Festivalom mediteranskog filma Split, 13. kolovoza, u 21,30 sati, u uvali Mihajla izvest će se akrobatska predstava 'Fil' katalonskog dvojca Madame Gauc.
 
radionica, kolonija

Ljetni cirkuski kamp u Splitu

Kroz projekt "Cirkus na margini" suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 i u suradnji s Cirkus Kolektivom, u Splitu će se od 18. do 24. kolovoza 2020. održati Ljetni cirkuski kamp s radionicom dramaturgije za suvremene cirkuske umjetnike s renomiranim cirkuskim dramaturgom, redateljem, profesorom i umjetnikom Robertom Magrom. 
 
najave

Putujući 'Tower Cirkus Toboganius'

Dječji festival Tobogan Europske prijestolnice kulture u suradnji s Tower Centrom Rijeka u utorak, 21. srpnja, u 19 sati, na Trg riječkih olimpijaca na Zametu, dovodi Tower Cirkus Toboganius, program uličnih zabavljača.
 
predstava

Dvije predstave ove nedjelje u splitskom Domu mladih

U nedjelju, 12. srpnja, u Amfiteatru Doma mladih bit će izvedene dvije predstave – plesna inkluzivna predstava 'Đavolji odvjetnik' Divert/IMCR kolektiva (20 sata) i predstava suvremenog cirkusa 'Between me and a hard place' jednog od najboljih cyr wheel akrobata Huga Bergmana (21,30 sati).
 
radionica, kolonija

Antiprosvjed u ime ljubavi i slobode

Cjelodnevno događanje pod nazivom 'Antiprosvjed u ime ljubavi i slobode' održat će se u nedjelju, 5. srpnja, u dvorištu Pogona Jedinstvo, u i oko CirkoBalkana šatora. Cijeli dan će se održavati razne kreativne radionice, a na neke od njih su potrebne ranije prijave.
 
predstava

Danijela Zajc: Etida za preparirani klavir i uže

Predstava Danijele Zajc 'Etida za preparirani klavir i uže', u organizaciji udruge Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse, održat će se 30. lipnja 2020. u 21 sat, na trgu ispred Doma mladih u Splitu.
 
predstava

'Raširi svoja krila' – premijera u Puli

Predstava 'Raširi svoja krila' okuplja osobe s intelektualnim teškoćama i sjedinjuje ih s profesionalnim umjetnicima suvremenog cirkusa, a rezultat je cirkuska predstava-kabare koja zagovara inkluzivne izvedbene prakse u kazalištu.
 
obavijest

'Cirkuska rezidencijalna mreža' - rezultati

'Cirkuska rezidencijalna mreža' će ugostiti 11 projekata suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih formi do kraja 2020. godine. Ovaj projekt je nastao u cilju pružanja potpore cirkuskoj produkciji koja nastaje u lokalnom kontekstu jugoistočne Europe.
 
obavijest

Dora Popić i Lucija Bužančić: 'Linija'>>>

 
 
natječaj

Natječaj 'Cirkuska rezidencijalna mreža'

Putem natječaja 'Cirkuska rezidencijalna mreža udruge' Cirkus Kolektiv, Cirkorama i ROOM 100 otvaraju svoje prostore za umjetničke rezidencije regionalnih cirkuskih umjetnika. Cilj natječaja je doprinos razvoju regionalne cirkuske scene. Natječaj je otvoren do 12. lipnja 2020.!
 
predavanje, tribina

Turbina - turbo tribina i Priprema-skok-salto predstavljaju: 'Gradimo cirkus'

U ovom izdanju Turbine - turbo tribine, Močvara i Cirkorama u suradnji okupljaju goste koji su o ovoj istoj temi razgovarali prije osam godina. Bit će govora o trenutnom položaju cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj, odnosu institucija spram cirkuskih umjetnika i širokom spektru djelovanja ove umjetnosti. Tribina će se održati u srijedu, 27. svibnja, u 20 sati, na terasi Kluba Močvara i online na Facebook stranici Močvare.
 
radionica, kolonija

Online kazališna cirkuska predstava 'Dijete od pijeska' i radionica scenskog pokreta

Kroz program 'ST Cirkus' splitskog izvedbenog kolektiva ROOM 100 i u suradnji sa Savezom udruga Molekula u petak 22. svibnja, u 21 sat, održat će se stream kazališne cirkuske predstave 'Dijete od pijeska' Anje Ostojić, a u subotu i nedjelju, 23. i 24. svibnja, od 17 do 18,15 sati, dvodnevna radionica scenskog pokreta.
 
radionica, kolonija

Online radionica mimskih tehnika s Alenom Čelićem

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 najavljuje jednomjesečnu radionicu mimskih tehnika s Alenom Čelićem koja će se odvijati online.
 
predstava

Suvremeni cirkus iz fotelje

Ako vrijeme u izolaciji želite kratiti suvremenim cirkusom, pratite Facebook stranice splitskog kolektiva ROOM 100 i projekta Kino Cirkus. Ova dva profila donose vam besplatni sadržaj o suvremenoj cirkuskoj umjetnosti.
 
natječaj

Festival suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji' – poziv

Novopokrenuti festival suvremenog cirkusa 'Festival neobičnih obitelji' poziva suvremene cirkuske umjetnike iz regije da se prijave na dva otvorena natječaja za sudjelovanje u prvoj ediciji festivala. Do 6. ožujka 2020., u 16 sati, otvoreni su natječaji za prijavu predstava suvremenog cirkusa koja će biti izvedene na festivalu i prijavu predstava / performansa / projekata u nastajanju koji će biti predstavljeni kroz formu pitch-sessiona.
 
predstava

Horror House Project: 'Salto Mortale'

U četvrtak, 5.ožujka, u Pogonu Jedinstvo, Cirkorama u sklopu Pogonatora predstavlja prvi dio trilogije Horror House Project-a, pod nazivom 'Salto Mortale'. Riječ je o multidisciplinarnom putovanju koje gledatelje kroz tri cjeline uvodi u cirkuski način života.
 
festival

Zagreb Clown Festival

U Zagrebu se od  12. do 15. ožujka održava međunarodni festival klaunskog kazališta- Zagreb Clown Festival. Prvi je to i jedini festival kod nas koji klaunsku umjetnost donosi u sam centar kazališnog zanimanja želeći time lokalnoj publici približiti ovu kod nas malo poznatu i nedovoljno prakticiranu izvođačku formu.
 
najave

Opuštena pozornica i Kino cirkus #3 u DZIU Medika

U subotu, 15. veljače, s počekom u 20 sati, u DZIU Medika, Pierottijeva 11 održava se treća po redu 'Opuštena pozornica i Kino cirkus'. Opuštena pozornica je novi program Cirkorame namijenjen prezentaciji umjetničkih istraživanja u kontekstu kratkih cirkuskih formi određene tematike.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – ODA Theatre, Kosovo

ODA Theatre traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). ODA Theatre je neprofitna organizacija sa sjedištem u Prištini, aktivna u kazališnoj umjetnosti, glazbi i općenito umjetnosti na otvorenom prostoru.
 
najave

Suvremeni cirkus u Art radionici Lazareti

Predstava suvremenog cirkusa 'Zvuk i tijelo' Dore Popić i Miše Komenda i radionica zračnog kruga održat će se 25. i 26. siječnja u dubrovačkoj Art radionici Lazareti. Predstava i radionica se realiziraju kroz program 'ST Cirkus' splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, u suradnji s Art radionicom Lazareti kroz DKC-HR mrežu.
 
rezidencijalni program

Umjetnička rezidencija, prezentacija rada u nastajanju i radionica cirkuske kreacije: Hugo Bergman

Od 9. do 19. siječnja u Zagrebu boravi mladi švedski cirkuski umjetnik Hugo Bergman, cirkuskoj sceni poznat kao jedan od trenutno najupečatljivijih cyr wheel umjetnika u Europi. Huga ugošćuje Cirkorama u sklopu circusnext platforme, kao predselektiranog umjetnika za ediciju 2020-2021.
 
najave

Slovenski Mismo Nismo na ZVUKu 100

Na trećem ZVUKu 100, u petak, 20. prosinca, u 18 sati, u splitskom Klubu Kocka (Dom mladih) predstavit će se slovenski kolektiv Mismo Nismo sa svojom eksperimentalnom produkcijom 'NOise Cirkus' u kojoj spajaju noise glazbu i suvremeni cirkus.
 
predstava

Predstava suvremenog cirkusa 'Sabotage' u Splitu

U ponedjeljak, 16. prosinca, s početkom u 19 sati, u amfiteatru Doma mladih održat će se predstava 'Sabotage' finsko-estonske kompanije Circus SaboK. Ulaz na predstavu je besplatan!
 
najave

Križevci: Noć mračnog cirkusa u podrumu>>>

 
 
najave

Opuštena pozornica i Kino cirkus#2 u DZIU Medika

U utorak, 26. studenog, u 19 sati, u DZIU Medika, održava se po drugi put večer pod nazivom 'Opuštena pozornica i Kino cirkus'. Opuštena pozornica je ovaj put zamišljena kao svojevrsni prikaz circusnext platforme na kojoj će se publici predstaviti dvije od tri umjetnice koje su ove godine sa svojim projektima izabrane na regionalnoj predselekciji i time prošle u drugi krug selekcije na nivou cijele Europe.
 
natječaj

Poziv cirkuskim i uličnim umjetnicima na sudjelovanje u skupnoj izložbi ‘Emotivne kovanice’

Cirkorama poziva cirkuske i ulične umjetnike na sudjelovanje na skupnoj – jednodnevnoj izložbi 'Emotivne kovanice' koja će se održati u prosincu u gradu Zagrebu. Izložba je zamišljena kao kolektivni rad svih prijavljenih umjetnika, bez selekcije. Prijave traju do 10. prosinca 2019.!
 
djeca, mladi

Plesni zbirkus - manifestacija suvremenog plesa i novog cirkusa za djecu

Manifestacija suvremenog plesa i novog cirkusa za djecu - Plesni zbirkus će se održavati u Rijeci vikendima od 10. studenog do 8. prosinca 2019. Posebnost Plesnog zbirkusa je u tome što su čitav program predstava i radionica, kao i samo ime i vizualni identitet manifestacije, odabrala i osmislila djeca u suradnji sa stručnim edukatorima/cama.
 
projekcija

Kino Cirkus donosi film o trgovini ženama i cirkusu kao rehabilitacijskom alatu

U srijedu, 30. listopada, u 17,30 sati, u sklopu programa Kino Cirkus u Kinoteci Zlatna vrata prikazat će se međunarodno nagrađivani dokumentarni film 'Even When I Fall' engleskih redateljica Sky Neal i Kate McLarnon. Ulaz je besplatan, a film se prikazuje s engleskim podnaslovima!
 
obavijest

Opuštena pozornica & Kino Cirkus - večer kratkih cirkuskih formi i filmova cirkuske tematike

Opuštena pozornica je novi program Cirkorame, namijenjen prezentaciji umjetničkih istraživanja u kontekstu kratkih cirkuskih formi određene tematike. Cilj je predstaviti cirkuske umjetnike koji rade na nekom od svojih istraživanja i umjetničkih kreacija, a koji se mogu uklopiti u zadanu temu. Za prvu temu odabran je 'krug'.
 
predstava

Cirkus express - cirkuska matineja Triko Cirkus Teatra>>>

 
 
radionica, kolonija

Radionica svile s Hannom Coeckelberghs u splitskom Domu mladih

Od 1. do 3. studenog će se na Maloj sceni splitskog Doma mladih, u prostorima udruge Kam-Hram održati radionica svile s Hannom Coeckelberghs, intermediate i advanced level. Naime, radi se o akrobatskom penjanju na zračnu tkaninu popularnog naziva 'svila' (aerial silk, tissue i sl.).
 
festival

4. Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa u Rijeci

Četvrti Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa, u organizaciji udruge Prostor Plus, ove će se godine održati od 4. do 20. listopada i riječkoj publici na tri lokacije; u Filodrammatici, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku te na Korzu, predstaviti dvanaest plesnih i cirkuskih izvedbi.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>