info - cirkus


najave

Gostovanje Cirkuske Platforme u Pokretu u Grčkoj

U razdoblju od 31.10. do 5.11. Cirkuska Platforma u Pokretu gostuje u Thessalonikiju kod regionalnog partnera u projektu, Anazitites theatrou koji djeluje u sklopu kulturnog centra Fix in Art.
 
radionica, kolonija, projekcija

Dan za Cirkus: radionica + dokumentarni film

Cirkorama poziva na 'Dan za cirkus' u DZIU Medika, u sklopu kojeg će se odvijati niz aktivnosti vezanih uz promociju suvremene cirkuske umjetnosti. Program je namijenjen publici svih uzrasta.
 
predstava

Belgijska predstava suvremenog cirkusa 'As heavy as it goes' u Amfiteatru Doma mladih

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 najavljuje cjelovečernju predstavu suvremenog cirkusa 'As heavy as it goes' belgijskog kolektiva Circus Katoen 3. listopada, u 20 sati, u Amfiteatru Doma mladih.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Cirkuski inkubator - edukativni program za djecu

Krenuli su upisi u novu sezonu početnog stupnja Cirkuskog inkubatora- kontinuirane edukacije za djecu od 5 do 12 godina, a održavat će se od listopada 2018. do lipnja 2019.
 
predstava, rezidencijalni program

Međunarodne rezidencije suvremenog cirkusa u Društvenom centru Rojc u Puli

U razdoblju od 22. srpnja do 2. kolovoza, u Društvenom centru Rojc u Puli, u prostorima kazališta DR. Inat i Čarobnjakovog šešira, održat će se tri međunarodne rezidencije suvremenog cirkuskog izričaja. Svo troje umjetnika svoj će rad u nastajanju predstaviti publici 28. srpnja, s početkom u 20 sati.
 
radionica, kolonija

Dvodnevna radionica vertikalnog užeta sa cirkuskom umjetnicom Laurom Murphy

Cirkuska umjetnica Laura Murphy, koja se od 17. do 25. srpnja nalazi na rezidenciji u Splitu kroz provedbu projekta CircusNext u organizaciji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, 24. i 25. srpnja održat će radionicu vertikalnog užeta u Amfiteatru Doma mladih.
 
predstava

Predstava 'Contra' engleske umjetnice Laure Murphy u splitskom Domu mladih

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100, kroz provedbu CircusNext PLaTFoRM projekta sufinanciranog sredstvima Kreativne Europe u HALU 100, rezidencijski centar za suvremeni cirkus, od 17. do 25. srpnja, dovodi englesku cirkusku umjetnicu Lauru Murphy. U nedjelju, 22. srpnja, u 21 sat, u Amfiteatru Doma mladih Laura će izvesti polusatnu work-in-progress prezentaciju predstave 'Contra'.
 
natječaj, audicija

Triko Cirkus Teatar - poziv na audiciju

Triko Cirkus Teatar raspisuje audiciju za glumce/ice i artiste/artistice za novu dječju predstavu po predlošku Irene Zelene 'Mala noćna mora'. Audiciji mogu pristupiti glumci i artisti s prethodnim scenskim iskustvom u profesionalnim cirkuskim ili kazališnim produkcijama. Prijave su u tijeku!
 
festival

8. CU’FUS - Cirkuski ulični festival u Samoboru

Ovogodišnji, osmi po redu, Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU'FUS) trajat će tri dana na nekoliko lokacija: na Trgu kralja Tomislava, u parku kod Samoborskog muzeja i na livadi Vugrinščak, od 18. do 20. svibnja 2018.
 
predstava

Mismo Nismo: rezidencija i work-in-progress prezentacija u HALI 100

U organizaciji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 i kroz provedbu projekta CircusNext PLaTFoRM financiranog sredstvima Kreativne Europe, slovenski cirkuski kolektiv Mismo Nismo 12. svibnja, u 21 sat, u HALI 100 ( bivša zgrada pogona Slobodne Dalmacije) održat će work-in-progress prezentaciju predstave u nastajanju 'NOise Cirkus'!
 
festival

Otvorenje 6. Cirkobalakana festivala

Otvorenje Cirkobalkana 6 - Festivala suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru održat će se u subotu, 28. travnja,s početkom u 20 sati. Šator je postavljen u dvorištu Pogona Jedinstvo.
 
rezidencijalni program

CircusNext PlaTFoRM predselektirani MismoNismo iz Slovenije na rezidenciji u AKC Medika

U razdoblju od 2. do 6. svibnja slovenski alt-art cirkuski kolektiv MismoNismo boravi u AKC Medika, na rezidenciji povodom rada na novoj predstavi suvremenog cirkusa 'NOise Cirkus', a ugostit će ih članica CircusNext Platforme-zagrebačka Cirkorama.
 
festival

6. Festival suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru

Pred nama je još jedno i to šesto po redu izdanje CirkoBalkane - festivala suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru, nezavisnom prostoru za izvedbu, edukaciju i kreaciju. Publika će u razdoblju od petnaest dana trajanja festivala (28.4.-12.5.) imati priliku vidjeti najrazličitije cirkuske fuzije i hibride iz pet europskih zemalja, kao i lokalne i regionalne predstave, uz bogat popratni program.
 
obljetnica, proslava

Proslava Svjetskog dana cirkusa (World Circus Day)

Triko Cirkus Teatar ove godine obilježava Svjetski dan cirkusa (World Circus Day) kroz dvije travanjske manifestacije: Leteća revija petka trinaestog održat će se u KUC Travno, 13. travnja,  u 19 sati, a Cirkus u parku održat će se 22. travnja, od 11 do 15 sati, u Parku dr. Franje Tuđmana.
 
natječaj

Natječaj za izradu cirkuskih zastavica

Pred nama je još jedno i to šesto po redu izdanje Cirkobalkane - festivala suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru, nezavisnom prostoru za izvedbu, edukaciju i kreaciju. Svaki pravi cirkus ukrašen je maštovitim zastavicama, pa tako i Cirkobalkana poziva sve zainteresirane da izrade svoju cirkusku zastavicu…
 
natječaj

Poziv na Otvorenu pozornicu Cirkobalkane 6

Pozivaju se svi izvedbeni umjetnici/ce, cirkuske radnice i radnici, da prijave svoj/u;  točku, crticu, obmanu, izvedbeni pokušaj, improvizaciju, salto mortale, piromanski ili pirotehnički pothvat, skeč, geg, trik, umjetnički grč i ostale izvedbene dosjetke za izvedbu na 'Open stage-u' pod okriljem i oko cirkuskog šatora. Krajnji rok prijava za Zagreb je 28. travnja 2018.
 
radionica, kolonija

Laboratorij cirkuske umjetnosti u sklopu Cirkobalkana festivala

Laboratorij cirkuske umjetnosti u sklopu Cirkobalkane ove godine donosi radionice koje će se održati od 1. do 3. svibnja i od 9. do 11. svibnja, a vodit će ih neki od trenutno najzanimljivijih umjetnika europske suvremene cirkuske scene.
 
predstava

Triko Cirkus predstavlja Cabaret Connar Janga Edwardsa

U subotu, 17. ožujka, u 20 sati, u Kazalištu Mala scena gostuje komičar i klaun Jang Edwards, s kojim će nastupiti i polaznici šestodnevnog klaunskog seminara u sklopu Klaunske platforme 2018. koja se održava u Zagrebu od 12. do 17. ožujka.
 
radionica, kolonija

Akrobacije na ringu (zračni prsten) s Dorom Popić

U sklopu druge ovogodišnje radionice Laboratorija cirkuske umjetnosti Cirkorama u goste dovodi vrhunsku zračnu akrobatkinju iz splitskog Kam Hrama-Doru Popić. Jedna od tehnički i izvedbeno najnaprednijih  zračnih cirkuskih umjetnica u regiji, kroz dvodnevnu radionicu podijelit će svoje umijeće na rekvizitu poznatom kao zračni prsten ili ring. Prijave su u tijeku!
 
radionica, kolonija

Radionica hula hoopa s Markom Kalcom u Splitu

Radionica Hula hupa s Markom Kalcem, u organizaciji Kulturne alternative mladih Hram, će se održati na Maloj sceni Doma mladih u Splitu, 4. ožujka, s početkom u 10 sati.
 
radionica, kolonija

Prostor Plus: vikend radionica Poi i pokret s Tanjom Puklek

Cilj ove radionice, koja će se održati 10. i 11. ožujka, je proširivanje vidika prvenstveno kroz poveznicu čistog pokreta s manipulacijom poi rekvizita. Traženje vlastitog izričaja bez granica poznatog i viđenog, svjesnost o dinamici, kvaliteti pokreta te neočekivanim trikovima.
 
radionica, kolonija

Radionica žongliranja i manipulacije objektima u DZIU Medika

Želite li naučiti osnove žongliranja i manipulacije objektima, kao i nadograditi već postojeće znanje, pred vama je upravo radionica na kojoj možete svladati navedeno! Prvi Laboratorij cirkuske umjetnosti u 2018. godini dovodi nam u goste venecuelanskog cirkuskog umjetnika, vrsnog žonglera Devadipa Vargasa.
 
projekcija

Cirkuska srijeda postaje Kino Cirkus

Edukativni projekt Cirkuska srijeda, u organizaciji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, u 2018. godini mijenja svoj naziv i postaje Kino Cirkus! Prva projekcija Kino Cirkusa održava se u srijedu, 14. veljače, u 20 sati, u Kinoteci Zlatna vrata i donosi francuski dokumentarni film 'Tout Va Bien' o klaunskoj umjetnosti. Film se prikazuje na francuskom jeziku, s engleskim podnaslovima. Ulaz je besplatan!
 
natječaj

Festival CirkoBalkana 6 - poziv suvremenim cirkuskim grupama i umjetnicima

Festival CirkoBalkana, festival suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru raspisuje poziv za sudjelovanje u glavnom programu festivala, svim suvremenim cirkuskim grupama ili pojedincima sa područja Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova i Makedonije. Ovogodišnji festival će se održati od 28.4. do 12.5. u Zagrebu u svima dobro poznatom prostoru cirkuskog šatora. Rok za prijave na festival je 1. ožujka 2018.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – K-Deleite 2016 SL, Španjolska

K-Deleite traži partnere za projekt GastroZirkus za prijavu na natječaj za projekte suradnje u potprogramu Kultura programa Kreativna Europa. GastroZirkus je projekt koji predlaže suradnju i izgradnju kapaciteta suvremenih cirkuskih umjetnika (redatelja, scenografa, akrobata, klaunova, mađioničara, itd.) s mladim kreativnim kuharima i njihovim timovima kako bi stekli nove vještine i repertoare.
 
najave

Moskovski cirkus na ledu 19. siječnja u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u petak, 19. siječnja, 'Moskovski cirkus na ledu', rusku cirkusku skupinu koja spaja tradicionalan cirkus s modernim akrobacijama na ledu u izvedbi najavljenoj kao jedinstveni spektakl čarolije ljudskog pokreta koja graniči s nemogućim.
 
projekcija

Cirkuska srijeda #37: Salto Mortale

Trideset i sedma Cirkuska srijeda, ciklus filmova cirkuske tematike, donosi gledateljima francuski dokumentarni film 'Salto Mortale' 20. prosinca, u 17,30 sati, u Kinoteci Zlatna vrata. Film se prikazuje na francuskom jeziku s engleskim podnaslovima, ulaz je besplatan!
 
obljetnica, proslava

15. rođendan udruge Kam-HRAM

Cabaret organiziran u sklopu proslave 15. obljetnice postojanja udruge Kam-HRAM održat će se u nedjelju, 17. prosinca, na Maloj sceni Doma mladih u dvorani udruge Kam-HRAM, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan!
 
radionica, kolonija

Žonglerska radionica 'Cirkuliranje' u Križevcima

U srijedu i četvrtak, 6. i 7. prosinca, s početkom u 18 sati, u križevačkom Klubu kulture održava se žonglerska radionica za djecu, mlade i one koji se tako osjećaju.
 
projekcija

Cirkuska srijeda #36: Silent Sonata sa RØLØm

U srijedu, 29. studenog , u 21 sat, u prostoru Amfiteatra Doma mladih (Ulica Slobode 28, Split) prikazat će se nijemi film 'Silent Sonata' uz koji će uživo improvizirati bend RØLØ!
 
natječaj

Otvoren natječaj CircusNext PlaTFoRMe

CircusNext PLaTFoRM, posvećena razvoju i promociji suvremenog cirkusa u Europi, otvorila je natječaj za dodjeljivanje sredstava za razvoj projekata u ediciji 2017./2019., a prijave se primaju do 29. prosinca 2017.
 
predstavljanje

Vrtni đir u Puli: Raphaël Perrenoud i Lučka Koščak - Zemlja

U petak, 27. listopada, s početkom u 19 sati, u Gradskoj radionici u Puli, na završetku ovogodišnje sezone 'Vrtnog đira' predstavlja se hibridna scensko djelo 'Zemlja' nastalo u suradnji švicarskog cirkuskog akrobata i plesača Raphaëla Perrenouda te slovenske kiparice Lučke Koščak.
 
festival

Cirkobalkana 5

Nakon 4 godine programa u posuđenim i iznajmljenim prostorima, peto izdanje Cirkobalkana festivala otvara vrata vlastitog prostora - Cirkobalkaninog cirkuskog šatora.
 
festival

Festival uličnih zabavljača 'CrikvArt'

21. i 22. srpnja 2017. će se u Crikvenici održavati četvrti po redu CrikvArt - Festival uličnih zabavljača na kojem će nastupiti žongleri, muzičari, performeri, glumci, klaunovi, hodači na štulama, živi kipovi, ulični svirači, pjevači i ostali zabavljači.
 
festival

7. CU’FUS - Cirkuski ulični festival u Samoboru

Ovogodišnji, sedmi po redu, Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU'FUS) trajat će četiri dana, na Trgu kralja Tomislava i u parku kod Samoborskog muzeja, a počinje u četvrtak, 18. svibnja, u 19 sati paradom i performansom otvaranja festivala.
 
predstava

Triko Cirkus Teatar - Sakupljačice tame

Triko Cirkus Teatar nastavlja s misijom poticanja i oplemenjivanja cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj. Njihova nova predstava 'Sakupljačice tame', koja će biti premijerno izvedena u petak, 12. svibnja, na Sceni Travno, na cirkuski način priča priču o vješticama kao simbolu potisnute ženske snage.
 
predstavljanje

Cirkorama i Cirkobalkana: Radovi u nastajanju

Cirkobalkana  i Cirkorama  vas pozivaju  na prezentaciju dva djela u nastajanju, u srijedu, 15.3. s početkom u 19:00 sati, u Pogonu Jedinstvo.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Radionica žongliranja za djecu i mlade u Splitu

Radionica žongliranja za djecu i mlade održat će se u sklopu programa 'Gost predavač' koja se provodi u suradnji sa zagrebačkim cirkuskim kolektivom Cirkorama. Radionica će se održati u dvorani udruge Kam-Hram u subotu i nedjelju, 4. i 5. veljače 2017. Prijave su u tijeku!
 
najave

Moskovski Cirkus na ledu u siječnju u Areni Zagreb

Zagrebačka Arena ugostit će 25. i 26. siječnja 'Moskovski Cirkus na ledu', cirkusku grupu najavljenu kao 'ruski Cirque Du Soleil' koji će hrvatskoj publici predstaviti jedinstvenu kombinaciju tradicionalnog cirkusa i modernih akrobacija na ledu.
 
radionica, kolonija, predavanje, tribina

Masterclass kontorcionizma s Erikom Lemay

Splitski izvedbeni kolektiv ROOM 100 poziva sve zainteresirane na intenzivni masterclass kontorcionizma s jednom od najvećih zvijezda svjetske cirkuske scene Erikom Lemay, 21. prosinca, od 18 do 21 sati, u HALI 100. Prijave su u tijeku!
 
festival

11. Festival novog cirkusa

Od 10. do 24. studenoga zagrebačka će publika svjedočiti dvotjednom bijenalu suvremenog cirkusa, s čak dvanaest predstava iz raznih europskih zemalja. Na jedanaesto izdanje Festivala novog cirkusa umjetnici stižu iz Francuske, Belgije, Velike Britanije, Rusije, Španjolske, Švedske, Finske i Hrvatske.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Cirkuski inkubator - edukativni program za djecu

Potaknuta pozitivnim reakcijama djece i roditelja na cirkuske radionice za djecu koje su održane u sklopu Mini cirkus laboratorija za vrijeme Cirkobalkane, Cirkorama je odlučila pokrenuti Cirkuski inkubator, kontinuiranu edukaciju za djecu od 6 do 12 godina, koja će se održavati svake subote, od 5. studenog, od 11 do 13 sati.
 
radionica, kolonija

Radionica akrobatike i break dance-a s berlinskom skupinom Battle Beasts u Splitu

ROOM 100 poziva zainteresirane na vikend radionicu akrobatike i break dancea s berlinskom skupinom Battle Beasts 22. i 23. listopada u HALI 100.
 
festival

Cirkobalkana stiže u Zagreb

Festival suvremenog cirkusa Cirkobalkana stiže iz Beograda u Zagreb, a svoja vrata otvara u utorak, 4. listopada, u dvorištu Zagrebačkog plesnog centra umjetničkom instalacijom nepredvidljivog Trash Will Smash kolektiva, koji će promijeniti izgled dvorišnog prostora te ga učiniti pozornicom za  performans lokalnih cirkuskih snaga.
 
radionica, kolonija

Cirkobalkanine cirkuske radionice

Festival Cirkobalkana poziva na prijavu za sudjelovanje u cirkuskim radionicama. Zagrebačke radionice će se održavati od 5. do 9. listopada, od 10 do 14 sati, u Zagrebačkom plesnom centru i Medici. Prijave za radionice su otvorene do 2. listopada, odnosno dok se mjesta ne popune!
 
najave

Suvremeni cirkus na balkanski način

Zagrebačko izdanje regionalnog festivala Cirkobalkana, uz nastupe nekih od trenutačno najaktualnijih imena suvremenog cirkusa, sprema puno zabave, ali i egzotičnih radionica. Festival je dio regionalne platforme za razvoj suvremenog cirkusa Cirkobalkana, a održava se u organizaciji Cirkusfere (Bg) i Cirkorame (Zg) od 26. rujna do 2. listopada u Beogradu i od 4. do 10. listopada u Zagrebu.
 
natječaj, festival

Poziv na sudjelovanje na konferenciji 'Otherhood: Cirkus i identitet'

Cirkuski informacijski centar raspisao je poziv za sudjelovanjem na međunarodnoj interdisciplinarnoj konferenciji 'Otherhood: Cirkus i identitet' koja će se održati 14. i 15. studenoga u okviru dvanaestog izdanja zagrebačkog Festivala novog cirkusa. Zainteresirani umjetnici i znanstvenici, ali i drugi promišljatelji predmetnih tema, pozvani su do 20. rujna, uz biografiju, poslati sažetke svojih radova/predavanja/ideja za sudjelovanje.
 
festival

Festival uličnih zabavljača 'CrikvArt' 2016.

Crikveničke će ulice, trgove i rive uskoro preplaviti posebno ozračje i obilje zabave, a za to će biti zaslužni ulični zabavljači, koji će nastupati u sklopu Festivala uličnih zabavljača 'CrikvArt', 22. i 23. srpnja, na nekoliko lokacija u Crikvenici.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Circostrada - European Network for Circus and Street Arts

Circostrada je europska mreža cirkuske i ulične umjetnosti koja poziva partnere iz Europe ali i šire da se uključe u mrežu koja se planira prijaviti na program Kreativna Europa, natječajne potkategorije: Mreže. Poziv je otvoren za različite profile organizacija, kao što su: izvedbeni prostori, festivali, rezidencijalne institucije, razvojne agencije, pružatelji informacija i usluga te druge mreže, a otvoren je do 5. listopada 2016.
 
festival

20. Međunarodni ulični festival Cest is d' Best

Međunarodni ulični festival Cest is d' Best ove će godine trajati ukupno 11 dana zbog čega je ovo do sada najdulje festivalsko izdanje. Na nekoliko trgova, ulica i parkova u centru Zagreba posjetitelje svih uzrasta svakoga dana u razdoblju od 26. svibnja do 5. lipnja dočekivat će različiti performeri koji u Zagreb dolaze sa svih krajeva svijeta, mnoštvo uličnih svirača i preko 20 večernjih koncerata.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>