info - novinarstvo


radionica, kolonija

Radionica istraživačkog novinarstva i doku filma

Hrcin (Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo slobodu medija) organizira od 22.10. do 19.11.2018 radionicu istraživačkog novinarstva i doku filma. Radionica je namijenjena studentima i novinarima koje zanima istraživačko novinarstvo. Na radionicu, koja je besplatna, se prima do osmero polaznika!
 
festival

Fra Ma Fu festival u Fažani od 20. do 23. rujna

Fra Ma Fu, festival reportaže i reportera nazvan po autorskim inicijalima jednog od najistaknutijih hrvatskih novinara između dva svjetska rata Franji Martinu Fuisu, održava se u Fažani od 20. do 23. rujna ove godine, objavili su organizatori.
 
radionica, kolonija

Mala škola novinarstva>>>

 
 
najave

Predstavljanje knjige 'Od novinara do novinarstva'

U utorak, 8. svibnja 2018. u 12 sati u Novinarskom domu u Zagrebu, održat će se predstavljanje knjige autorice Tijane Vukić - Od novinara do novinarstva: Studija novinarskih vještina.
 
natječaj, obavijest

Pokrenut novi fond za potporu istraživačkom novinarstvu u EU-u

Međunarodni institut za medije (IPI) i Europski centar za novinarske i medijske slobode (ECPMF) pokrenuli su Fond za potporu prekograničnom istraživačkom novinarstvu u Europskoj uniji vrijedan do 450 tisuća eura. Prekogranični timovi mogu se prijaviti do 3. svibnja 2018. za iznose do 50.000 eura.
 
predavanje, tribina

Tribina 'Žene i mediji u Hrvatskoj'

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim novinarskim društvom, organizira tribinu pod nazivom 'Žene i mediji u Hrvatskoj' koja će se održati u petak, 9. ožujka, s početkom u 10 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma (1. kat).
 
obljetnica, proslava

HRT se pridružuje proslavi Svjetskoga dana radija

13. veljače se obilježava Svjetski dan radija. Spomen je to na početak rada UN-ova radija, koji je 1946. godine odaslao poruku 'Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta. te time započeo svoje emitiranje'...
 
natječaj

Reuters Photojournalism Grant

Natječaj je namijenjen fotoreporterima i studentima iz toga područja. Rok za prijavu je 10. studenoga 2017.
 
konferencija, znanstveni skup

Filozofija medija 7

Jesu li, koliko su i za što su sve mediji danas krivi pokušat će u četvrtak i petak , 21. i 22. rujna, odgovoriti osamdesetak znanstvenika na simpoziju Filozofija medija koji će se održati u dvorani Tribina grada Zagreba, Kaptol 27. Simpozij je otvoren za javnost (onako kako bi i mediji trebali biti), a transparentnosti izgovorenoga pomoći će live streaming.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodni znanstveni skup: Mediji i medijska kultura – europski realiteti

U Osijeku se 4. i 5. svibnja 2017. u prostorima Rektorata i Odjela za kulturologiju održava međunarodni znanstveni skup Mediji i medijska kultura – europski realiteti.
 
susret

Svibanjski susreti: 'Mediji i žene' posvećeni Mariji Jurić Zagorki

Na 6. međunarodnim svibanjskim susretima novinara pisaca, diplomata i pridruženih, koji će  trajati od 2. do 6. svibnja u Starom Gradu na Hvaru, središnja tema bit će 'Mediji i žene' u znak sjećanja na Mariju Jurić Zagorku i 60 godina od njezine smrti, najavljeno je u srijedu na konferenciji za medije.  
 
radionica, kolonija

Radionica likovne kritike - Kako pisati o suvremenoj umjetnosti

Besplatna radionica likovne kritike - Kako pisati o suvremenoj umejtnosti će se, u organizaciji Hrvatske sekcije AICA-e, ULUPUH-a  i TTF galerije, održati od 24. do 28. travnja. Rok prijave je 20. travnja.
 
predavanje, tribina

Književni petak - Reportaža: angažman, estetika, kriza

Nova tribina Književnog petka na kojoj će se raspravljati o novinarskoj vrsti - reportaži, održat će se 7. travnja, u 20:00 sati, u Gradskoj knjižnici. U razgovoru sudjeluju Saša Kosanović, Boris Postnikov i Ladislav Tomičić. Urednik i voditelj ovog Književnog petka je Jerko Bakotin.
 
obavijest

Priprema, pozor... kazalište!

'Radimo radio' tema je ovogodišnje manifestacije 'Priprema, pozor… kazalište!' (15. 3. – 9. 4.) Knjižnice S. S. Kranjčevića, koja je započela 15. 3. radionicom za mlade „Kako radi radio“ (voditelji Hrvoje Korbar, Ljubica Letinić, Srđan Nogić), s namjerom pokretanja community radija iz knjižnice. Do kraja mjeseca očekuju nas radionice, predavanja i zvučne instalacije.  
 
predavanje, tribina

Tribina o studentskim časopisima 'Časopisi ćaskaju'

Tribina o studentskom časopisima 'Časopisi ćaskaju' na kojoj će govoriti uredništva publikacija tri fakulteta: Akademije likovnih umjetnosti (Skica), Arhitektonskog fakulteta (Folder) i Filozofskog fakulteta (Kontrapost - časopis studenata Odsjeka za povijest umjetnosti), održat će se u subotu, 11. ožujka, u 18:00 sati, u Galeriji Šira.
 
natječaj

Press Film Festival - natječaj za prijavu dokumentarnih filmova

Press Film Festival okuplja filmove koji tematiziraju novinarsku profesiju, odnosno ratne reportere, fotografe i snimatelje kojima je prva misao uhvatiti pravu snimku, prenijeti javnosti istinitu i iskrenu atmosferu ratnih zbivanja, često ne vodeći računa o vlastitoj sigurnosti i životu. Ovogodišnja tema su 'Izbjeglice' i 'Govor mržnje'. Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2017.
 
obljetnica, proslava

HRT se pridružuje proslavi Svjetskoga dana radija

Hrvatska radiotelevizija (HRT) danas se pridružuje obilježavanju Svjetskoga dana radija (eng. World Radio Day) nizom prigodnih sadržaja u programima Hrvatskoga radija (HRT – HR) te na mrežnim stranicama i multimedijskoj usluzi HRTi. 
 
predstavljanje

Predstavljanje novog broja časopisa Nepokoreni grad

Predstavljanje novog broja časopisa Nepokoreni grad, koji se bavi temom migracija, održat će se u petak, 3. veljače, u Knjižnom klubu Booksa,  spočetkom u 19:00 sati.
 
natječaj

Agencija za elektroničke medije objavila natječaje za sredstva Fonda za pluralizam medija

Agencija za elektroničke medije je objavila dva Javna natječaja za dodjelu sredstava medijima unutar Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. Rok prijave je 24. veljače.
 
predstavljanje

'Hirošima' Johna Herseyja u Novinarskom domu

Hrvatsko novinarsko društvo i Sandorf nakladništvo pozivaju na predstavljanje knjige 'Hirošima', legendarnog američkog novinara Johna Herseyja, koje će se održati u utorak, 27. prosinca, u Novinarskom domu, s početkom u 12:00 sati.
 
predavanje, tribina

O kritici i onima oko nje: Alice Béja o američkoj časopisnoj produkciji nakon Occupy-a

Udruge Kulturtreger i Kurziv u sklopu projekta 'O kritici i onima oko nje' organiziraju predavanje francuske amerikanistice Alice Béja 'Američka mlada ljevica' koje će se održati danas, 30.11. u 18:00 sati, u klubu Booksa.
 
obavijest

KLFM - Radio dan i noć

Već Treću godinu zaredom, u petak 2. prosinca 2016. community radio KLFM — Radio u zajednici kolektiv organizira program 'Radio dan i noć' kako bi približio javnosti svoj rad i koncept community radija, da bi pozvali zainteresirane nove suradnike i suradnice, a pritom se zajedno s svojim slušateljima i slušateljicama dobro zabavili.
 
predavanje, tribina

Medijski susreti u Matici: Lica i glasovi koje pamtimo

 Uz visoki jubilej HRT-a doajeni hrvatskoga radijskog i televi­zijskog novinarstva, lica i glasovi koje pamtimo, na sedmim Medijskim susretima u Matici hrvatskoj, 24. studenog od 18 sati prisjetit će se legendarnih emisija i seri­ja, najzanimljivijih trenutaka, susreta i događaja koji su obilje­žili njihove karijere, ali i povijest radija i televizije u cjelini.
 
predavanje, tribina

Književnost, između: Vatroslav Miloš u Booksi

U utorak, 25.10. u 19 sati u klubu Booksa će, u sklopu Književnog budoara i tribine Književnost, između gostovati novinar u kulturi, muzičar i književni komparatist Vatroslav Miloš.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti

Udruge Pulska filmska tvornica i Metamedij, u okviru svojih dugogodišnjih medijskih projekata Medionauti i Medijski kultivator, organiziraju program Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti namijenjen mladima srednjoškolske dobi. Za sudjelovanje je potrebno predati ispunjenu prijavnicu do ponedjeljka, 17. listopada 2016.
 
festival

Kreće drugo izdanje Fra Ma Fu festivala u Virovitici

Otvaranjem dvije izložbi fotografija i promocijom dviju knjiga u Virovitici danas počinje Drugo izdanje Fra Ma Fu festivala, festivala reportaže i reportera, koji se, u organizaciji Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje iz Virovitice i Hrvatskog novinarskog društva (HND) održava do 10. rujna.
 
festival

2. Press film festival u Hrvatskoj Kostajnici

Ekološko kulturna scena - EKS iz Hrvatske Kostajnice najavljuje drugo izdanje Press film festivala, koje će se otvoriti u petak, 2. rujna, u 19 sati, na spomen obilježju Gordanu Ledereru u Čukuru pokraj Hrvatske Kostajnice. Festival će trajati dva dana, a osim filmskih projekcija, održat će se predstavljanje knjige, tribina, te glazbeni program.
 
radionica, kolonija

Radionica - Kako pisati o plesu

Hrvatski centar ITI organizira radionicu kritičkog pisanja o plesu koju će voditi plesna kritičarka i teoretičarka Ivana Slunjski. Radionica će se održavati svakog ponedjeljka od 10. listopada do 28. studenoga, od 17 do 19.30, a rok prijave je 18. rujna.
 
predstavljanje

Izvan-redno mjesto: predstavljanje časopisa 'Zent' u Booksi

U četvrtak, 9.6. u 19 sati u Booksi će se predstaviti novi beogradski/regionalni časopis za kulturu i umjetnost „Zent“. Časopis će predstaviti dvije članice i jedan član uredništva – Aleksandra Savanović, Maja Kantar i Ivan Marković, a s njima će razgovarati urednik portala booksa.hr, Luka Ostojić.
 
predstavljanje

Promocija novog broja časopisa Nepokoreni grad

Promocija novog broja časopisa Nepokoreni grad, održat će se u utorak, 7. lipnja u prostorijama Mreže antifašistkinja Zagreba, s početkom u 19 sati.
 
predstavljanje

10. jubilarni Spikigin - osam pripovjedača u dva dana!

10. jubilarni Spikigin održava se u zagrebačkoj Sloboštini i uključuje osam pripovjedača u dva dana, od 3. do 4. lipnja. Nastupaju: Goran Batina, Zrinka Pavlić, Nenad Stipanić, Vladimir Šagadin, Marko Dejanović, Mario Kovač, Borna Sor, Ladislav Tomičić.
 
predavanje, tribina

Radio u Hrvatskoj – jučer, danas, sutra

U povodu 90. obljetnice radija u Hrvatskoj u četvrtak, 14. travnja u 18 sati, Matica hrvatska organizira pete Medijske susrete u MH s temom 'Radio u Hrvatskoj – jučer, danas, sutra'. Gošća uvodničarka je dr. sc. Marina Mučalo.
 
predavanje, tribina

Tribina 'Satira ili govor mržnje - gdje je granica?'

Udruga Hrvatski novinari i publicisti poziva sve zainteresirane na drugu u nizu tribina o stanju novinarstva i medija u Republici Hrvatskoj pod nazivom 'Satira ili govor mržnje - gdje je granica? (novinarski,  književnoteorijski i pravni okviri kontroverze)', koja će se održati u srijedu, 13. travnja 2016., u 19.00 sati u dvorani Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb.
 
obljetnica, proslava

Obilježavanje 143. godine od rođenja Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije, koji upravlja Memorijalnim stanom Marije Jurić Zagorke, svake godine obilježava godišnjicu Zagorkina rođenja. Ove godine priređen je zanimljiv program namijenjen svim uzrastima.
 
natječaj

Europska novinarska stipendija

Europska novinarska stipendija omogućuje desetomjesečno usavršavanje za europske novinare sa znanjem njemačkog jezika, na Freie Universität Berlin. Rok prijave je 28.2.
 
predavanje, tribina

'Rat-Propaganda-Mediji', predavanje Petera Plenera

U petak, 22.1. u 19 sati u klubu Booksa održat će se predavanje 'Rat – Propaganda – Mediji'. Predavanje će na njemačkom jeziku održati Peter Plener, germanist, povjesničar, kulturni i medijski znanstvenik.
 
predavanje, tribina

Mediji i sloboda govora

U četvrtak, 10. prosinca, s početkom u 17 sati, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu održat će se tribina na temu 'Saharov 2015.: mediji i sloboda govora'.
 
obavijest

Preminuo Srećko Jurdana

Srećko Jurdana, kolumnist tjednika Nacional, filmski kritičar, scenarist i redatelj, preminuo je u četvrtak, 19. studenog, u Zagrebu nakon duge i teške bolesti.
 
predstavljanje

'Njenih prvih 20-ak', posveta Hrvatskoj iz pera istaknutih novinarki

Knjiga 'Njenih prvih 20-ak' autorica Nataše Magdalenić Bantić i Silvije Šeparović, istaknutih novinarki koje su profesionalno svjedočile uzbudljivom političkom razdoblju stvaranja samostalne Hrvatske, po riječima autorica, priča je o ključnim 'mladalačkim' godinama nove države koja nudi malo drugačiji pogled na sve ono što je Hrvatsku snašlo u njenih prvih 20-ak godina života.
 
radionica, kolonija

Radionice istraživačkog novinarstva u Osijeku i Splitu

Projekt Kiosk je zajednički projekt Blank_filmskog inkubatora i Hrvatskog centra za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (Hrcin). Kiosk će se u prvoj fazi baviti audiovizualnim sadržajem u obliku kreativnih mini dokumentaraca (ne reportaža) u trajanju 3 do 5 minuta, a u drugoj fazi izlazi periodik Kiosk novinskog formata na 24 stranice. Prijave su u tijeku!
 
festival

U Virovitici Festival reportaže i reportera 'Fra Ma Fu'

Četverodnevni Festival reportaža i reportera 'Fra Ma Fu', posvećen jednom od najpoznatijih hrvatskih reportera između dva svjetska rata, Franji Martinu Fuisu, počinje večeras u njegovom rodnom gradu Virovitici.
 
radionica, kolonija

Novi ciklus Kulturpunktove novinarske školice

Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva sedmi puta organizira edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti. Prijave su otvorene do 17. rujna 2015. Ovaj edukacijski program je besplatan za sve sudionike!
 
predstavljanje, predavanje, tribina

Rasprave o medijskoj politici - neprofitni mediji

Ministarstvo kulture poziva na drugi dio javne rasprave o medijskoj politici koji se odnosi na neprofitne medije. Sjednica je otvorena za javnost i održat će se u ponedjeljak, 15.6. 2015. , u 15 sati, u Hrvatskom novinarskom društvu.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima. Rok za prijavu u prvi krug je 10. lipnja.
 
natječaj

Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima. Rok za prijavu je 1. listopad 2015.
 
nagrada

Dodijeljene godišnje nagrade HRT-a

Nagradu HRT-a za životno djelo 'Ivan Šibl' dobio je Branko Uvodić, godišnju nagradu 'Joško Martinović' za najbolju TV reportažu u protekloj godini dobio je Marko Stričević, nagradu za snimateljski rad 'Gordan Lederer' Mario Britvić, a sedam radnika HRT-a dobilo je godišnje nagrade za posebna zalaganja i realizaciju projekata, priopćila je u utorak Hrvatska radiotelevizija.
 
natječaj

Natječaj za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Vijeće za elektroničke medije raspisalo je Javni natječaj 01/15 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – nakladnika radija, neprofitnih pružatelja medijskih usluga televizije i radija iz članka 19. i 79. ZEM-a, neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija, neprofitnih proizvođača audiovizualnih i radijskih programa za 2015. i 2016. godinu.
 
natječaj

Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima

Ministarstvo kulture objavljuje Javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u neprofitnim medijima. Bespovratna sredstva putem ovog Javnog poziva dodjeljuju se neprofitnim medijima s općim ciljem omogućavanja dodatnog angažmana novinarki i novinara koji nisu u radnom odnosu i dubinskog istraživanja tema od javnog interesa. Rok za slanje je 26. ožujka.
 
natječaj

Poziv za prijavu projekata na temu razvoja i poticanja medijske pismenosti

Vijeće za elektroničke medije objavilo je Javni poziv za prikupljanje ponuda za sufinanciranje projekata na temu poticanja medijske pismenosti. Pravo podnošenja prijave imaju fakulteti, instituti, udruge i ostale pravne osobe koje se bave djelatnošću vezanom za medije, komunikaciju i novinarstvo. Rok za prijavu je 27. veljače 2015.
 
predavanje, tribina, okrugli stol

Okrugli stol 'Novinarska etika u praćenju izbornih kampanja'

Vijeće za elektroničke medije organizira okrugli stol 'Novinarska etika u praćenju izbornih kampanja', koji će se održati u srijedu, 19. studenog od 10:30 do 12:30, u Velikoj dvorani HND-a (1. kat).
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  Slijedeća >   Posljednja >>