info - likovna umjetnost


izložba

17. smotra likovnog stvaralaštva amatera grada Zagreba

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Kulturni centar Travno najavljuju izložbu '17. smotra likovnog stvaralaštva amatera grada Zagreba', koja će se održati od 3. do 30. prosinca 2020. Na izložbi izlaže 38 autora.
 
djeca, mladi

'Tolerancijom protiv predrasuda i diskriminacije - razlike i posebnosti čine naš svijet!'

Izložba u GKMM-u Split 'Tolerancijom protiv predrasuda i diskriminacije - razlike i posebnosti čine naš svijet!' je postavljena na Odjelu za djecu i mlade i virtualno, a može se razgledati do 12. prosinca 2020.
 
izložba

Izložba grafika 'Od mene za tebe' u Krapini

U Galeriji grada Krapine će se u petak, 4. prosinca, u 18 sati, otvoriti izložba grafika 'Od mene za tebe' grafičarke Ivane Bajcer. Otvorenje će se moći pratiti i putem YouTube kanala Pučkog otvorenog učilišta Krapina. Izložbu se može pogledati do kraja godine!
 
izložba

Izložba 'Naturalna semantika' u Galeriji Kortil

U srijedu, 2. prosinca, u Galeriji Kortil otvara se pretposljednja ovogodišnja izložba, 'Naturalna semantika' Azre Svedružić i Demirela Pašalića, a taj će se dan moći pogledati od 17 do 20 sati.
 
izložba

Izložba švicarske umjetničke skupine !Mediengruppe Bitnik otvara se u Rijeci

U četvrtak, 3. prosinca, u 19 sati, u prostoru galerije Delta Laba na adresi Delta 5, Rijeka bit će postavljena izložba 'Loše odluke, pola zabave' švicarske umjetničke skupine !Mediengruppe Bitnik. Izložba se postavlja u okviru programa Dopolavoro Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, u organizaciji udruge Drugo more.
 
izložba

Vojin Hraste: 'Prije početka, nakon završetka ručka'

Akademski kipar Vojin Hraste od 4. prosinca na izložbi 'Prije početka, nakon završetka ručka' u zagrebačkoj Galeriji SC predstavlja kiparske instalacije kojima propituje umjetnost i kreativnost u suvremenom trenutku.
 
izložba

Ivana Ognjanovac i Mare Šuljak: PoVEZivanje

Izložba iz programa 'ISO - Izložbenog salona Izidor Kršnjavi gostuje u Zbirci Richter' otvara se 2. prosinca. PoVEZivanje je izložba o suradnji, ispreplitanju različitih pristupa likovnom stvaralaštvu te povezivanju oprečnih medija u novu likovnu cjelinu umjetničkog dvojca Ivane Ognjanovac i Mare Šuljak.
 
izložba

Darko Brajković Njapo i Andrej Zbašnik: 'Ispred ili iza ogledala'

Gradska galerija Fonticus, Grožnjan, predstavlja izložbenu prezentaciju dvaju članova grupe A4 FORMAT (Darko Brajković Njapo i Andrej Zbašnik), pod nazivom 'Ispred ili iza ogledala', a koja je otvorena u nedjelju, 29. studenog.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na ReArt festivalu – Božićno izdanje 2020.

Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART otvara natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival - Božićno izdanje 2020.
 
izložba

Izložba 'Novoj Gradiški na dar' Željka Subića

Akademski slikar Željko Subić darovao je Gradskom muzeju Nove Gradiške svojih 65 djela. Na izložbi koja se otvara 27. studenog je predstavljeno 30-ak radova Željka Subića a Gradski muzej se tom prigodom, na najljepši mogući način, pridružuje obilježavanju Dana grada Nove Gradiške u 2020.
 
izložba

Virtualna izložba '15. trijenale zagorskog suvenira'

Muzej seljačkih buna ove je godine u sklopu izložbe '15. trijenale zagorskog suvenira' pozvao zainteresirane sudionike, profesionalce, umjetnike i amatere, da osmisle novi, ali autentični suvenir podrijetlom vezan uz Hrvatsko zagorje na temu suvenir nadahnut igračkama. U online izložbi upoznajte tradicionalne i inovativne suvenire koje su autori suvenira izradili u različitim tehnikama i motivima.
 
obavijest

Volontiraj i postani dio HULU tima u 2021.

Strukovna udruga profesionalnih likovnih umjetnika HULU- Split u 2021. godini pruža jedinstvenu priliku mladim ljudima za stjecanje iskustva i prakse na izložbenim projektima suvremene umjetnosti. Volontiranje će se odvijati u prestižnom izložbenom prostoru splitskog Salona Galić u Marmontovoj ulici, a volonteri će raditi na projektima nacionalno i međunarodno priznatih umjetnika.
 
najave

Umjetničko događanje u organizaciji ALU Zagreb i Grada Ozlja

Umjetničko-znanstveno istraživanje 'Land Art, Earth Art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen' II. objedinit će umjetnike/ice, teoretičarke i studente/ice u jednodnevnom događanju, 29. studenog, na nekoliko lokacija in situ u suradnji s Gradom Ozljom te u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
 
izložba

Izložba radova nastalih na Radionicama likovne terapije VI

Izložba radova nastalih na Radionicama likovne terapije VI  - 'Suvremena art terapija i njezina važnost u revitalizaciji društva' će biti upriličena 30. studenog, od 16 sati, u Muzeju Prigorja – galeriji Kurija u Sesvetama.
 
radionica, kolonija

12. Međunarodna studentska kiparska radionica 'Jarčevac', 2020.

12. Međunarodna studentska kiparska radionica 'Jarčevac' zamišljena je kao kiparska radionica u drvu za studente diplomskog studija odsjeka za vizualnu i medijsku umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Radionica traje 7 dana tijekom kojih studenti izvode autorske skulpture u drvu, većih formata.
 
izložba

Izložba Vanje Tumpić u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića

Slikarica Vanja Tumpić predstavit će novi ciklus slika manjega formata, nastalih u doba pandemije, u kojemu progovara o bolesti, točnije o svom odnosu prema bolesti iz perspektive osobe za koju pandemija nije 'novo normalno'. Izložba će biti postavljena 30. studenoga u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, bez otvaranja zbog epidemioloških razloga.
 
susret

Susreti s autoricom izložbe 'Likovno stvaranje izraslo iz boli: radovi Marije Novaković'

Pozivaju se svi ljubitelji likovne umjetnosti i kulturne povijesti te zainteresirani nastavnici i učenici u Gradski muzej Karlovac na razgovore s autoricom izložbe 'Likovno stvaranje izraslo iz boli: radovi Marije Novaković iz zbirke Neimarević'. Dr. sc. Žarka Vujić istaknuta je muzeologinja i vrsna poznavateljica opusa Marije Novaković. Prvi susret će se održati u petak, 27. studenoga.
 
izložba

Sonja Vuk: 'Ići prema sebi' – online izložba

Izložba 'Ići prema sebi' donosi dokumentaciju šest participativnih radova umjetnice Sonje Vuk nastalih u razdoblju od 2006. do 2017., a realizira se unutar godišnje programske koncepcije 'Perspektive zajednice' Galerije Vladimir Bužančić tijekom 2020.
 
izložba

Izložba ilustracija 'Imagine' u HUIU galeriji

Izložba ilustracija Marte Lučin pod nazivom 'Imagine' može se pogledati u HUIU galeriji, Pula, do 2. prosinca.
 
izložba

Otvorenje skupne izložbe 'Spoznavanje stanja: tijek i mijena'

U petak, 27. studenog, u 14 sati, u galeriji HDLU-a Istre upriličit će se otvorenje skupne izložbe u sklopu tematskog projekta 'Spoznavanje stanja: tijek i mijena'. Otvorenje neće biti otvoreno za javnost, ali će se moći pratiti putem live streama na službenoj Facebook stranici HDLU-a Istre.
 
izložba

Otvorenje izložbe Bojana Koštića 'Das Unbehagen'

U četvrtak, 26. studenog, u 20 sati, otvara se nova izložba iz ciklusa NMG@PRAKTIKA u Galeriji kluba Kocka, Dom mladih Split, Ulica slobode 28.
 
natječaj

Otvoren javni natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2020. godinu

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske, osnivač i organizator najstarije domaće nagrade za dječju književnost i ilustraciju, otvorio je natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2020. godinu.
 
obljetnica, proslava, izložba

'Izbor iz fundusa – 40 godina Galerije Galženica' - izložba povodom dva velika jubileja

U četvrtak, 26. studenog, u 19 sati, u Galeriji Galženica u Velikoj Gorici, otvara se izložba naziva 'Izbor iz fundusa – 40 godina Galerije Galženica'. Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, osnovano 1960. godine, ove godine slavi svoj 60. jubilej, a Galerija Galženica koja od 1980. godine djeluje u njegovom sastavu, kao prva i jedina velikogorička galerija toga tipa koja prati, promiče i producira suvremenu umjetnost, obilježava 40. obljetnicu svoga djelovanja.
 
izložba

Izložba Lane Stojićević u Osijeku

U Galeriji Kazamat u Osijeku održat će se otvorenje samostalne izložbe Lane Stojićević 'Mizanscena' u petak, 27. studenog, s početkom u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 12. prosinca 2020.!
 
izložba

Nenad Vorih: 'Acceleration'

Do kraja godine se u Galeriji Erdeljac može pogledati izložba Nenada Voriha pod nazivom 'Acceleration', na kojoj autor predstavlja svoj izraz kroz četiri tematske cjeline, ostajući pri tom uvijek vjeran svojoj najvećoj strasti: boji, dinamici i ekspresivnosti.
 
izložba

'Svečani stol obilja - blagdanska gozba' – izložba u Varaždinu

Hrvatsko keramičarsko udruženje KERAMEIKON svake godine organizira tematsku izložbu vezanu uz nadolazeće blagdansko vrijeme, na kojoj izlažu njihovi članovi i gosti - prijatelji udruženja. Postavljena u velikim izlozima KERAMEIKONOVE Galerije K10, izložba se može razgledati kontinuirano, 24 sata dnevno, svaki dan od 28. studenog do 6. siječnja 2021.
 
izložba

Eric del Castillo: '2econd Life-Sketches for a new reality'

Izložba '2econd Life-Sketches for a new reality' se otvara u srijedu, 25. studenoga, u 20 sati, u galeriji 'Studio-21-' u organizaciji Udruge za kulturu Beat, a moći će se pogledati do 15. prosinca 2020.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'U gostima povijesnom središtu Zagreba'

Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka otvara izložbu 'U gostima povijesnom središtu Zagreba' u srijedu, 25. studenoga, s početkom u 19 sati. Autorica izložbe je Josipa Blažević-Perušić, d.i.a. Izložbu se može pogledati do 10. prosinca 2020.
 
izložba

Nova virtualna izložba u organizaciji HDLU Zagreb: 'Ljubav kao transformacija'

Na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici' postavljena je i može se razgledati nova virtualna izložba u organizaciji HDLU Zagreb, na kojoj je ovoga puta okupljeno 40 umjetnika sa 79 likovnih djela na temu 'Ljubav kao transformacija'.
 
izložba

Izložba 'Sitne stvari' dviju umjetnica u Galeriji SC

U sklopu projekta 'Oni dolaze...' Galerija SC predstavlja mlade umjetnice Apoloniju Lučić i Nataliju Borčić i njihovu izložbu 'Sitne stvari' koja će se održati od 24. studenog do 1. prosinca 2020.
 
izložba

Izložba 'Prostor' Petra Katavića u Galeriji Događanja

Na site-specific izložbi 'Prostor' Petra Katavića, koja se otvara u utorak u zagrebačkoj Galeriji Događanja, taj splitski umjetnik propituje prostoriju same galerije kroz nekoliko umjetničkih medija koji međusobno komuniciraju.
 
predavanje, tribina

Serija online razgovora i predavanja: Behzad Khosravi Noori & Magnus Bärtås>>>

 
 
predstavljanje

Umjetnik Denis Butorac na Danima fotografije Arhiva Tošo Dabac

Kulturna manifestacija Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac u zadnjem tjednu svog 12. izdanja predstavlja umjetnika Denisa Butorca, u utorak putem live streama na Facebook stranici Arhiva Tošo Dabac.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za 40. 'Mali bitolski Montmartre 2021'

Dječji likovni studio 'Sv. Kiril i Metodij' - Bitola, Republika Sjeverna Makedonija, raspisao je natječaj za tradicionalnu manifestaciju -  jubilarni 40. 'Mali bitolski Montmartre 2021', koja će se održati od 23. do 30. svibnja 2021. u Bitoli.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HULU Split / umjetničke sekcije

Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU- Split), nacionalna strukovna udruga likovnih i multimedijalnih umjetnika sa sjedištem u Splitu, raspisuje natječaj za prijem u redovno članstvo slikarske, kiparske i multimedijalne sekcije. Rok za prijavu je 10. prosinca 2020.!
 
izložba

'Intima' u Galeriji Kranjčar

Zbog epidemioloških mjera i preporuka Civilnog stožera, svečano otvorenje skupne izložbe 'Intima' u galeriji Kranjčar nije održano, ali se izložba može pogledati do 5. prosinca 2020.
 
izložba

Otvorena izložba 'Povijest i umjetnost na zidovima Palače u Opatičkoj 10 u Zagrebu'

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek obišla je izložbu 'Povijest i umjetnost na zidovima Palače u Opatičkoj 10 u Zagrebu' u četvrtak, 19. studenoga, u Galeriji Klovićevi dvori.
 
najave

Dan otvorenih vrata Galerije AŽ 2020.

Usprkos pandemijskim (ne)prilikama, tradicionalna manifestacija Dan otvorenih vrata Atelijera Žitnjak u novom se obliku, uvedenom prošle godine, održava i nepredvidive 2020., samo u nešto skromnijoj formi. Program će se održati u subotu, 14. studenog, od 16 do 22 sata, te s izvedbom uživo u 18 sati.
 
izložba

Video vodstva izložbama riječke Galerije Kortil

Iz Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku obavještavaju zainteresiranu publiku kako su snimljena četiri video vodstva za nekoliko izložbi postavljenih tijekom 2020. godine u riječkoj Galeriji Kortil, a uskoro će biti gotovo još jedno, za izložbu 'Pola stoljeća s Alanom Fordom'.
 
izložba

Izložba Morane Bruketa Pertaut 'Otisak misli'

U riječkoj galeriji Bruketa 2 postavljena je izložba 'Otisak misli' Morane Bruketa Pertaut, koju je moguće pogledati do kraja godine.
 
izložba

Josip Rončević: 'Pohvala barci'

Otvorenje izložbe Josipa Rončevića iz ciklusa 'Mladi likovni umjetnici u knjižnici u izboru Feđe Gavrilovića' održat će se u utorak, 17. studenoga, u 20 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke, Krvavi most 2, Zagreb. Izložba je otvorena do 16. prosinca 2020.!
 
izložba

Retrospektivna izložba Jakše Matošića - 13. petak je za plakat: Matošić / Posteri / Retrospektiva1

Izložba 'Matošić / Posteri / Retrospektiva1', zbog datuma otvaranja najavljena i kao 13. petak je za plakat, donosi autorski izbor sačuvanih postera i jumbo plakata multimedijalnog likovnog umjetnika Jakše Matošića i postavom skicira dizajnerski i ilustratorski segment njegovog dosadašnjeg rada. Izložba se održava od 13. studenog do 12. prosinca 2020. u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu.
 
izložba

25. Međunarodna izložba karikatura Zagreb 2020.

25. Međunarodna izložba karikatura Zagreb 2020. na temu „Kuhinja (gastronomija, kuhanje, chefovi, restorani, catering ...)“ predstavit će se u Galeriji Klovićevi dvori od 17. do 29. studenog 2020.
 
izložba

Galerija ULUPUH: Izložba 'Memento' posvećena keramičarki Orjenki Mirjan

Zagrebačka Galerija ULUPUH otvara u četvrtak izložbu 'Memento', posvećenu keramičarki suvremenog izričaja Orjenki Mirjan, koja je na hrvatskoj likovnoj sceni djelovala više od 35 godina. Izložba će biti otvorena do 25. studenog, a ulaz je slobodan.
 
izložba

Nebitno: 'Slobodno'

Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva najavljuje otvorenje izložbe 'Slobodno', autora Nebitno u četvrtak, 12. studenog, od 19 sati.
 
izložba

Izložba iz fundusa 'Ljubav nas veže i spaja' u Zadru

Dokumentacijska i Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar najavljuju otvorenje izložbe predmeta iz fundusa 'Ljubav nas veže i spaja' u četvrtak, 12. studenog, u 12 sati, u Edukativnoj dvorani Kneževe palače. Izložba se priređuje uz 25. Edukativnu muzejsku akciju na temu 'Ljubav' i ususret obilježavanju 188. godišnjice osnutka muzeja.
 
izložba

Izložba 'Čekanje' Karle Čurčinski u Galeriji Događanja

Izložba 'Čekanje', na kojoj mlada umjetnica Karla Čurčinski kombiniranom tehnikom, od kolaža do vezenja, zaustavlja trenutke čekanja koncentrirajući se na sitnice koje 'život znače', bit će otvorena od 10. do 20. studenog u Galeriji Događanja.
 
izložba

Izložba Roberta Budora u Galeriji Vladimir Filakovac

U Galeriji Vladimir Filakovac, Dubrava 51 a, otvara se 16. studenog, u 19 sati, izložba crteža Roberta Budora pod nazivom 'Mediteranski ciklus'. Izložba će biti otvorena do 2. prosinca 2020.!
 
izložba

Dvije slike Otta Antoninija u fundusu Moderne galerije

Nacionalni muzej moderne umjetnosti, zagrebačka Moderna galerija od 12. do 29. studenoga, u Studiju 'Josip Račić' predstavlja izložbu Dvije slike Otta Antoninija u fundusu Moderne galerije, Zagreb.  
 
izložba

Izložba Maje Nejašmić: Slike

U utorak, 10. studenoga 2020. godine, u Gliptoteci HAZU otvara se izložba slikarice Maje Nejašmić pod nazivom Slike koja će biti otvorena do 6. prosinca 2020. godine.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>