info - likovna umjetnost


izložba

'Božićne jaslice' Paole Palumbo u Samoboru

U Galeriji Prica do 4. siječnja 2019. može se razgledati prigodna izložba naziva 'Božićne jaslice'. Autorica, Paola Palumbo, rodom je iz Italije, Moliška Hrvatica rođena u San Felice del Molise.
 
izložba

Izložba 'Bojama kroz život' od 10. prosinca u atriju Muzeja grada Trogira>>>

U ponedjeljak, 10. prosinca, u 19 sati, u atriju Muzeja grada Trogira otvorit će se izložba 'Bojama kroz život'. Deveti je to Salon Likovne udruge Trogir na kojemu će svoje recentne radove predstaviti Anđelka Balov, Ivanka Buble, Predrag Čavar, Marija Djini, Simon Djini, Mirjana Hrabar, Irena Ivačić, Marina Ivica, Zdenka Klarić Franičević, KNOT - Ivona Kuzmanić i Brigita Ercegović, Mirko Marović, Snježana Matić, Snježana Mayer, Ivica Prga, a bit će izložena i dva rada pok. Renata Sartorija.
 
izložba

Irena Podvorac 'Opsesija - buđenje iz hibernacije'

Izložba skulptura i reljefa inspiriranih temom mačke Irene Podvorac 'Opsesija, buđenje iz hibernacije', u organizaciji Galerije Prica, otvorena je u srijedu, 5. prosinca. Izložba ostaje otvorena do 5. siječnja 2019.
 
izložba

Rubovi grada, rubovi mora - Izbor radova suvremene dubrovačke umjetnosti

U subotu, 8. prosinca, s početkom u 20 sati, u osječkoj Galeriji Kazamat održat će se otvorenje izložbe 'Rubovi grada, rubovi mora'. Otvorenju izložbe, s početkom u 19 sati, prethodi razgovor s autorima i kustosicom izložbe.
 
izložba

Andreja Kulunčić u koprivničkoj AK galeriji/Umjetnost kao demokracija

U subotu, 8.12., u 19 sati, u koprivničkoj AK galeriji otvara se izložba umjetnice Andreje Kulunčić 'Umjetnost kao demokracija' koja obuhvaća tri rada: 'U krugu', 'index.žene' i 'Samo za Austrijance'.
 
natječaj

Udruga 'Umjetnost osmijeha' - natječaj za izlaganje

Udruga 'Umjetnost osmijeha' poziva mlade likovne umjetnike, fotografe, dizajnere, video artiste i performere da se sa svojim radovima prijave na natječaj za izlaganje u prostoru udruge u okviru godišnjih izložbi u 2019. Natječaj je otvoren za samostalne i skupne izložbe. Rok za prijavu je 20.12.2018.!
 
nagrada

Dodijeljene nagrade na 26. slavonskom biennaleu

Izložba 26. slavonski biennale – Ravna ploča otvorena je 6. prosinca u Muzeju likovnih umjetnosti, gdje ostaje postavljena do kraja veljače 2019. godine. Prema pravilima manifestacije, Ocjenjivački sud tradicionalno dodjeljuje i nagrade Slavonskog biennalea, za koje konkuriraju svi radovi izabrani za izlaganje.
 
izložba

Prodajna izložba studentskih radova 'Plati i nosi' u Domu HDLU

Prodajna izložba studentskih radova 'Plati i nosi', na kojoj će svoje radove predstaviti studenti likovnih akademija iz Hrvatske te BiH, održat će se od 17. do 23. prosinca u Galeriji Bačva Doma HDLU.
 
izložba

Otvorena izložba 'MI' u sklopu projekta 'Kratki spoj' u Galeriji Šira

Izložba 'MI' rezultat je interdisciplinarnog projekta 'Kratki spoj' udruge Kontejner/biro suvremene umjetničke prakse i sastavnica Sveučilišta u Zagrebu: Akademije likovnih umjetnosti, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Filozofskog fakulteta – Odsjeka za povijest umjetnosti, a bit će otvorena do11. prosinca u Galeriji Šira.
 
izložba

Izložba skulptura 'Suvremeno hrvatsko kiparstvo dvadesetog stoljeća' u Galeriji 'Idealni grad'

Otvorenje izložbe skulptura 'Suvremeno hrvatsko kiparstvo dvadesetog stoljeća' iz Zbirke Ljevaonice umjetnina Ujević u Galeriji 'Idealni grad' Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad održat će se u petak, 7. prosinca, u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 7. siječnja 2019., a ulaz je slobodan!
 
izložba

Izložba umjetnice Neli Ružić u Galeriji SC

Otvorenje izložbe 'Crne zastave (Izmještanja)' umjetnice Neli Ružić održat će se 8. prosinca, u Galeriji SC, u 20 sati. Izložba će ostati otvorena do 22. prosinca.
 
izložba

Renata Poljak izlaže u Galeriji Kranjčar

Multimedijalna umjetnica međunarodne reputacije Renata Poljak u Galeriji Kranjčar predstavlja svoju najnoviju izložbu pod nazivom 'Terra Incognita', koja se otvara 7. prosinca.
 
izložba

John Miličić: 'Daske'

Otvorenje izložbe izložba Johna Miličića pod nazivom 'Daske' održat će se u petak, 7. prosinca, u 19 sati, u Galeriji Događanja.
 
izložba

Mali Lošinj: Izložba slika umjetnika Sofi Lombe>>>

 
 
izložba

Sve o jednoj sisačkoj mladosti: filmski plakati iz zbirke Jima Shinebirda

Izložba 'Sve o jednoj sisačkoj mladosti/Filmski plakati iz zbirke Jima Shinebirda' donosi izbor filmskih plakata iz privatne zbirke Jima Shinebirda koja daje uvid u filmove koji su se prikazivali u sisačkim kinima Sloboda i Partizan tijekom 1950-ih, 1960-ih, 1970-ih i 1980-ih godina, a bit će otvorena u petak, 7. prosinca, u 19 sati, u Gradskoj galeriji Striegl.
 
najave

Predstavljanje romana i izložba ilustracija u Arheološkom muzeju Osijek

Predstavljanje romana Josipa Kralika 'Mor – plodovi osve' će se održati ovog petka, 7. prosinca, u 19 sati, u Arheološkom muzeju Osijek. Na predstavljanju će posjetitelji imati jedinstvenu priliku pogledati i izložbu originalnih ilustracija iz romana, koje je izradio mladi osječki akademski slikar Rene Grgić-Đaković.
 
izložba

Izložba 'Paravan s dva kapka' u Galeriji Crta

Otvorenje izložbe autorice Marije Matić  'Paravan s dva kapka'održat će se  u srijedu, 5. prosinca, u 19 sati, u Galeriji Crta Centra za kulturu i informacije Maksimir. Izložbu možete razgledati do 14. prosinca 2018.
 
izložba

Izložbom 'U procesu 2' ADU Galerija f8 obilježava prvih godinu dana uspješnog rada

Galerija f8 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, prva specijalizirana galerija za studente fotografije, obilježit će prvih godinu dana uspješnog rada izložbom ispitnih radova Katedre za fotografiju ADU 'U procesu 2', koja se otvara u ponedjeljak, 10. prosinca.
 
izložba

Mlada i zelena izložba kolaža

U galeriji Greta otvorena je izložba 'Mlada i zelena izložba kolaža', nastala u suradnji dva mlada umjetnika – Petra Aleksića i Aleksandra Obućina, u organizaciji Kulturnog centra Baraka iz Beograda i Galerije Greta kroz projekt Art Šverc.
 
izložba

Kristina Kojan Goluža: 'Posljednja večera'

U petak, 7. prosinca, u Art radionici Lazareti otvorit će se izložba Kristine Kojan Goluža 'Posljednja večera'.  Izložba će biti postavljena u formi prostorne instalacije u prostoru Art radionice Lazareti, u 2. lađi u Lazaretima.
 
izložba

Retrospektivna izložba Vladimira Becića

Galerija Klovićevi dvori je za adventski prosinac 2018. godine pripremila retrospektivnu izložbu slikara Vladimira Becića, jedne od najznačajnijih osoba hrvatske moderne umjetnosti. Autori izložbene koncepcije su prof. dr. sc. Zvonko Maković i kustosica Iva Sudec Andreis.
 
izložba

Izložba slika XIX likovne kolonije - Župa Dubrovačka 2018

U Luži, 4. prosinca, u 18 sati, otvara se izložba radova nastalih na tradicionalnoj koloniji koju organizira Dubrovačka udruge likovnih umjetnika.
 
izložba

Novogodišnja izložba članova HDLU Zagreb 'U zimskoj intimi' u Europskom domu Zagreb

U utorak, 11. prosinca, u 19 sati, u Europskom domu Zagreb (Jurišićeva 1/1, Zagreb), otvara se skupna Novogodišnja izložba članova HDLU Zagreb, pod nazivom 'U zimskoj intimi', u organizaciji Europskog doma Zagreb i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb.
 
izložba

26. slavonski biennale – Ravna ploča

Svečano otvorenje i dodjela nagrada izložbe 26. slavonski biennale održat će se 6. prosinca, u 19 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Izložba ostaje otvorena do kraja veljače 2019.
 
izložba

Nada Škrlin i Igor Modrić izlažu u Varaždinu

U četvrtak, 6. prosinca, otvara se izložba u JU Galerijski centar Varaždin, a ovog puta izlažu autori Nada Škrlin i Igor Modrić. Izložba nosi naslov 'Radovi', a otvorenje je u 17 sati. Radovi se mogu razgledati do 20. prosinca 2018. godine.
 
izložba

Izložba u Galeriji Contra okuplja čak 16 međunarodno priznatih njemačkih umjetnika

Velika grupna izložba otvara se u četvrtak, 6. prosinca, u 19 sati, u Galeriji Contra na novoj adresi – Strossmayerov trg 6. Na otvorenju izložbe moći ćete razgledati djela ukupno 16 njemačkih umjetnika uključujući i djela jednog od najvećih i najskupljih živućih autora Gerharda Richtera. Izložba ostaje otvorena do 15. siječnja 2019.
 
izložba

Predstavljanje izložbe 'Osamljen se kreći kao nosorog' u Beogradu

'Osamljen se kreći kao nosorog', kolektivna izložba radova nastalih na prvom FECIT-u, međunarodnom samitu umjetnika, održanog u Grožnjanu (HR) - Gradu umjetnika, u VII/VIII mjesecu 2018. godine, otvara se u srijedu, 5. prosinca, u 17 sati, u beogradskoj Galeriji Ulus.
 
djeca, mladi

Umjetnost u igri i igra u umjetnosti - likovne radionice u Rijeci

Likovne radionice umjetnice Izabele Peculić Stančić pod nazivom 'Umjetnost u igri i igra u umjetnosti' održat će se u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, Verdijeva 19 b, u subotu, 24. studenoga 2018. Program je besplatan i namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta.
 
natječaj

MODEM Centar za modernu i suvremenu umjetnost (Debrecen, Mađarska) - otvoreni poziv umjetnicima

MODEM Centar za modernu i suvremenu umjetnost je kulturna institucija s međunarodnim vezama koja ima dvije glavne misije: izlaganje najznačajnijih mađarskih i međunarodnih umjetničkih djela 20. stoljeća i reprezentativno predstavljanje aktualnih škola i progresivnih napora suvremene vizualne umjetnosti i kulture, kao i najcjenjenijih mađarskih, regionalnih i međunarodnih umjetnika.
 
radionica, kolonija

Kako pisati o suvremenoj umjetnosti 2018. - poziv na radionicu likovne kritike

U 2018. godini u terminu listopad/studeni/prosinac tj. u trajanju od 50 dana, u Osijeku, Splitu i Zagrebu održat će se nova radionica likovne kritike 'Kako pisati o suvremenoj umjetnosti'.
 
izložba

Theo Vonwood — 'Vox Clamantis (in) Inferno'

Autonomni kulturni centar poziva na otvaranje izložbe francuskog strip crtača i ilustratora Thea Vonwooda (Vincent Pernollet), u četvrtak, 18. listopada 2018. od 20 sati, u zagrebačkoj galeriji Siva. Izložba je otvorena do 24. listopada.
 
izložba, predstava

Umjetnički paviljon: Predstava 'Ruka' uz izložbu o Bukovcu i Cabanelu

U okviru aktualne velike izložbe Umjetničkog paviljona 'Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel – povijesni susret učenika i učitelja' u ponedjeljak će se u tom reprezentativnom izložbenom prostoru premijerno izvesti predstava za djecu i mlade 'Ruka' koja, otkrivajući pozadinu nastanka istoimene Bukovčeve slike, govori o ustrajnosti, snazi volje i vjeri da je sve moguće.
 
radionica, kolonija

Kreativni kolektiv Kombinat u Krku organizira vikend kreativnu radionicu recikliranja

Kreativni kolektiv Kombinat, u suradnji s udrugom Kreativni Krk, organizira tijekom 20. i 21. listopada vikend radionicu za mlade (od 15 do 30 godina) na kojoj će se izrađivati predmeti i umjetnički radovi od recikliranih plastičnih vrećica. Radionica će se provesti u Maloj vijećnici u Krku, a vodit će je riječka umjetnica Tanja Blašković koja uz slikarstvo, dizajn i ilustraciju već nekoliko godina uspješno razvija tehniku stvaranja umjetničkih djela i uporabnih predmeta od recikliranih PVC vrećica.
 
izložba

'Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel – povijesni susret učenika i učitelja'

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu od 3. listopada 2018. do 6. siječnja 2019. moći će se razgledati izložba posvećena Vlahi Bukovcu i njegovom pariškom profesoru Alexandreu Cabanelu. Riječ je o centralnoj izložbi godine u kojoj Umjetnički paviljon slavi 120. godišnjicu svojega osnutka.
 
radionica, kolonija

Radionica stripa u Francuskom institutu

Francuski institut u Hrvatskoj organizira radionicu stripa za široku publiku (svi uzrasti) koju će voditi strip autorica Lisa Mandel u subotu 22. rujna od 11h do 12h u Francuskom institutu. 
 
radionica, kolonija

Kreativna radionica 'Magija crteža – osobni simboli i arhetipovi'

U subotu, 22. rujna 2018. s početkom u 14 sati, u prostorima privatne škole s pravom javnosti LINIGRA u Zagrebu, održat će se kreativna radionica 'Magija crteža – osobni simboli i arhetipovi', u organizaciji HDLU Zagreb. Umjetnici zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti do 21. rujna 2018.
 
izložba

Izložba Marine Ivančić u Galeriji Vladimir Filakovac

U Galeriji Vladimir Filakovac otvara se 17. rujna, u 19 sati, izložba slika Marine Ivančić pod nazivom 'Ahh'. Izložbu će otvoriti likovni ktritičar Feđa Gavrilović, a bit će otvorena do 11. listopada 2018. Ulaz je slobodan!
 
izložba

Paula Bučar: 'Nice day to hide'

Otvorenje izložbe Paule Bučar naziva 'Nice day to hide ' je u petak, 14. rujna, u 19 sati, u Galeriji Matice hrvatske u Zagrebu.
 
izložba

Izložba akademskog kipara Janka Petrovića u Vukovaru

Otvorenje izložbe 'Iza štita' akademskog kipara Janka Petrovića bit će u petak, 14. rujna, u 19 sati, u Galeriji Oranžerija, Gradski muzej Vukovar.
 
natječaj

Drugi salon umjetnosti minijature, Rijeka 2018. - natječaj

Drugi Salon umjetnosti minijature održat će se u listopadu 2018. godine u Galeriji Juraj Klović, Rijeka. Tema Salona je slobodna, a zadnji dan prijave je 25. rujna 2018.!
 
izložba

Martina Mezak: HyperRelations

U petak, 14. rujna, s početkom u 20 sati, u Galeriji MKC Split (Dom mladih) otvara se izložba 'HyperRelations' medijske umjetnica Martine Mezak.
 
izložba

Silvana Konjevoda: 'Papiri: Iz ciklusa Memorije'

Samostalna izložba Silvane Konjevoda bit će otvorena 14. rujna, u 18 sati, u Gradskoj galeriji Orsola u Bujama.
 
izložba

Izložba 'Grad u boji' Fehima Feše Vukotića u Sarajevu

Izložba pod nazivom 'Grad u boji' dubrovačkog umjetnika Fehima Feše Vukotića otvorena je u Gradskoj vijećnici u Sarajevu, gdje će se moći razgledati do 26. rujna 2018.
 
izložba

Peter Karger: Parenzana – Series

Otvorenje izložbe slika 'Parenzana – Series' njemačkog umjetnika Petera Kargera održat će se u prostorijama Muzeja - Museo Lapidarium, u petak, 14. rujna, s početkom u 19 sati.
 
izložba

'Ratna prijateljstva u ratu i poraću' – izložba u Petrinji

Otvorenje izložbe 'Ratna prijateljstva u ratu i poraću' će se održati u galeriji Krsto Hegedušić, u petak, 14. rujna, s početkom u 19 sati. Autorice i kustosice izložbe su: doc. dr. sc. Sanja Lončar i Alma Trauber.
 
izložba

Multimedijalna izložba međunarodne suradnje Zagreb – Pariz: 'Gradovi – Transmisija'

'Gradovi – Transmisija' šesta je multimedijalna izložba međunarodne suradnje s umjetnicima iz Pariza (2013. – 2018.) koja se ove godine održava na dvije lokacije: u Muzeju Prigorja u Sesvetama i u 'Medijateci' Francuskog instituta u Hrvatskoj, Zagreb.
 
predavanje, tribina

Od usamljenog lutalice do bio znanstvenika

U petak, 14. rujna, u 20 sati, u Istarskoj sabornici, izbornica ovogodišnjeg Annala Nataša Ivančević održat će predavanje naziva 'Od usamljenog lutalice do bio znanstvenika'. Prilika je to da izbornici postavite pitanja vezana za ovogodišnji Annale i šire.
 
izložba

Samostalna izložba multimedijalne umjetnice Helene Klakočar u galeriji PM

U srijedu, 12. rujna, u 20 sati, u Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna izložba multimedijalne umjetnice Helene Klakočar.
 
izložba

Ksenija Turčić: 'Iconophilia'

U organizaciji Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku u četvrtak, 13. rujna, u 19 sati, bit će otvorena izložba radova Ksenije Turčić pod nazivom 'Iconophilia', koja je u sklopu 25. Slavonskog biennale-a (2016.) nagrađena samostalnom izložbom. Izložba se sastoji od prostorne instalacije i videoradom pod zajedničkim naslovom Iconophilia u cijelom prizemlju muzeja. Kustosica izložbe je Valentina Radoš.
 
izložba

Ivana Guljašević Kuman: Čarapojedac i slikopričac

Otvorenje izložbe Ivane Guljašević Kuman 'Čarapojedac i slikopričac', u sklopu Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora, održat će se u utorak, 11. rujna, u 19 sati, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, Starčevićev trg 6, Zagreb.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>