info - likovna umjetnost


izložba

Izložba 'Crni labud' u Puli

Otvorenje izložbe u sklopu selektiranog tematskog projekta HDLU-a Istre 'Crni labud' bit će u ponedjeljak, 21. rujna, s početkom u 19 sati, u sjedištu HDLU-a Istre u Puli.
 
izložba

Izložba Tomislava Horvata 'Mozaik-skulpturizam' u Zaprešiću

Izložba Tomislava Horvata pod nazivom 'Mozaik-skulpturizam' otvara se 18. rujna u Galeriji Razvid, a moći će se razgledati do 13. listopada 2020.
 
izložba

Momčilo Golub: 'Vjera je promjena mentaliteta'

Druga polovica rujna u Galeriji Atelijera Žitnjak posvećena je samostalnoj izložbi 'Vjera je promjena mentaliteta' Momčila Goluba koja se otvara u petak, 18. rujna, u 19 sati, a ostaje otvorena do 3. listopada 2020.!
 
izložba

'Hommage Virgiliju Nevjestiću' – izložba u Kninu

U galeriji Kninskog muzeja je, u suradnji s obitelji Nevjestić i Kulturno-informativnim centrom u Tomislavgradu, BiH, otvorena izložba naziva 'Hommage Virgiliju Nevjestiću' koja ostaje otvorena do 21. listopada 2020. Na izložbi je predstavljen mali dio impresivne ostavštine jednog od najvećih majstora grafičke umjetnosti XX. st.
 
izložba

Izložba 'Eppur si muove – meditativno slikarstvo Morane Jugović' u Galeriji Kontrast

U ponedjeljak, 21. rujna, u 18 sati, u Galeriji Kontrast (Dubrava 51a) otvara se izložba slika Morane Jugović, pod nazivom 'Eppur si muove', a moći će se razgledati do 2. listopada 2020. Ulaz je slobodan!
 
izložba

Izložba 'Barokni ritam, suvremeni tonalitet' u Varaždinu

U Kerameikonovoj Galeriji K10 u Varaždinu otvara se u subotu, 19. rujna, u 18 sati,, tematska, međunarodna, žirirana izložba vezana uz jubilarni 50. Festival Varaždinskih baroknih večeri, u koju manifestaciju je Kerameikon niz godina uključen kao partner svojim izložbenim programom. Izlaže 17 autora iz Hrvatske i inozemstva te autori iz Kerameikonove Međunarodne zbirke suvremene keramike.
 
izložba

HDLU Zagreb: virtualna izložba 'Apstraktne ekspresije 2020'

Na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici' možete pogledati novu virtualnu izložbu članova i prijatelja HDLU Zagreb pod nazivom 'Apstraktne ekspresije 2020'.
 
izložba

Vlatka Škoro i Josip Tirić izlažu u Puli

Izložba skulptura Vlatke Škoro pod nazivom 'Čopor - studija jedinke' i izložba slika Josipa Tirića 'The benefits of pessimism' moći će se pogledati od 19. rujna do 8. listopada u Galeriji Poola.
 
izložba

ALU perspektiva 2020 – završna godišnja izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu

ALU perspektiva 2020, završna godišnja izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj se predstavljaju najbolji studentski radovi nastali tijekom godine kao rezultat nastavnoga procesa, otvorena je od 18. do 22. rujna 2020. Ulaz je besplatan!
 
izložba

Izložbe projekta 'Female correspondence / Žensko dopisivanje' u Rijeci i Varaždinu

Skupna izložba pod nazivom 'Žensko dopisivanje – Female correspondence' će biti otvorena od 17. rujna do 1. listopada u riječkoj Galeriji Juraj Klović. U prostoru HDLU Varaždin - Kula stražarnica izložba će biti otvorena od 18. rujna do 9. listopada. Autorice projekta su Tihana Karlović i Mateja Rusak.
 
izložba

Dobre Grnčaroski predstavlja se izložbom slika 'Posljednja opomena' u Puli

Dobre Grnčaroski predstavlja se izložbom slika 'Posljednja opomena' u pulskoj Središnjoj knjižnici. Izložba će biti otvorena u petak, 18. rujna, u 18 sati, a ostvarena je pod pokroviteljstvom gradskog Vijeća makedonske nacionalne manjine.
 
izložba

Otvorena retrospektivna izložba Damira Mataušića u Modernoj galeriji

Izložba 'Damir Mataušić: Kritička retrospektiva, 1974. – 2020.', umjetnika s više od četiri desetljeća uspješnog kiparskog stvaralaštva otvorena je u okviru konferencije za medije u utorak, 15. rujna, u Modernoj galeriji u Zagrebu.
 
izložba

Izložba 'Šta radimo u Splitu'

U četvrtak, 17. rujna, u 20 sati, u galeriji HUiU-a otvara se izložba 'Šta radimo u Splitu'. Izložba će predstaviti četiri rada zajedničke tematike promišljanja budućih scenarija, života nakon (postepenih) katastrofa…
 
izložba

Izložba kiparice Manuele Pauk 'Stari svijet'

Za kraj ovogodišnjeg  programa Ljetne scene Amadeo, u petak, 18. rujna, u Galeriji Nest otvara se izložba kiparice Manuele Pauk 'Stari svijet'. Jedanaesta je to izložba iz ciklusa izložbi posvećenih članici Programskog odbora Scene Amadeo, prerano preminuloj slikarici Izabeli Šimunović (1970. – 2010.), kojima  se predstavljaju likovni umjetnici čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.
 
izložba

Izložba 'Čekanje' Karle Čurčinski u Karlovcu

Otvorenje samostalne izložbe 'Čekanje' akademske umjetnice Karle Čurčinski održat će se u četvrtak, 17. rujna, s početkom u 19 sati, u Galeriji ZILIK. Izložba ostaje otvorena do 1. listopada 2020.!
 
izložba

Ana Vivoda: 'Odnosi uzajamnosti'

U četvrtak,  17. rujna, u  20 sati, u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac otvorit će se samostalna izložba Ane Vivode pod nazivom 'Odnosi uzajamnosti'.
 
izložba

9. Splitgraphic bijenale - Basquegraphia: Baskijska nova grafika

U sklopu 9. Splitgraphic bijenala na skupnoj izložbi pod nazivom 'Basquegraphia', od 16. rujna do 7. listopada, izlaže grupa od šest baskijskih umjetnika. Izložba je organizirana u partnerstvu s Fig Bilbao i HULU-Split.
 
izložba

Mia Matijević: 'Nova kolekcija'

Otvorenje samostalne izložbe diplomantice Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu Mije Matijević pod nazivom 'Nova kolekcija' održat će se u utorak, 15. rujna, u 20  sati, u galeriji ALU Šira.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'Ne precrtavati, nego crtati!' u Galeriji Nova

Izložba Ane Hušman, Dubravke Sekulić i Dana Perjovschog 'Ne precrtavati, nego crtati! - Pionirski grad i simulacija budućnosti' otvara se u srijedu, 16. rujna, u Galeriji Nova u Zagrebu.
 
izložba

Sinestezija - oblici i boje glazbe

Tematska, selektirana izložba članova ULUPUH-a 'Sinestezija - oblici i boje glazbe' će se moći razgledati od 11. do 23. rujna u Galeriji ULUPUH. Ulaz je slobodan!
 
izložba

Drugi dio izložbe 'Umjetnost je sumnja'

U Lexart skladištu, novom zagrebačkom izložbenom prostoru smještenom u nekadašnjem skladištu knjiga Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, u petak se otvara drugi dio izložbe 'Umjetnost je sumnja' autorice Snježane Ban.
 
izložba

Izložba Koraljke Kovač, Ivana Kovača i Mije Vesovića u Galeriji Vladimir Filakovac

U Galeriji Vladimir Filakovac otvara se u ponedjeljak, 14. rujna, u 19 sati, izložba Koraljke Kovač, Ivana Kovača I Mije Vesovića Pod nazivom 'Preslojavanja obiteljske memorije'.
 
izložba

Izložba 'Iscrpljeno vrijeme' u Galeriji MKC Split

U petak, 11. rujna, u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u Splitu otvara se izložba 'Iscrpljeno vrijeme' Ane Hoffner ex. Prvulovic. U radovima koji obuhvaćaju video projekcije i fotografije autorica se bavi traumama rata, seksualnosti i roda, s naglaskom na rad i razdoblje društvene i političke tranzicije na području bivše Jugoslavije. Izložba se može razgledati radnim danom od 19 do 21 sata zaključno s 28. rujna.
 
izložba

Dizajn pasaž - otvorenje izložbe u Galeriji Modulor

Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka, u suradnji s austrijsko-hrvatskom udrugom Nova kultura iz Graza, otvara izložbu 'Dizajn pasaž' u utorak, 15. rujna, s početkom u 19 sati. Izložbu se može besplatno pogledati do 2. listopada 2020.!
 
obavijest

KolibriS – emisija o kulturi i umjetnosti

Emisija je osmišljena kao razgovor unutar kojeg autori predstavljaju samostalno umjetničko djelovanje gosta, ali ujedno i obrađuju neke od ključnih tema poput nezavisnog djelovanja, likovne kulture unutar sustava obrazovanja, izlagačke djelatnosti itd. Prva emisija u jesenskoj sezoni bit će emitirana u četvrtak, 17. rujna, a gost je jedan od najpoznatijih hrvatskih karikaturista Nik Titanik.
 
izložba

Simona Šuc izlaže u Varaždinu

Otvorenje izložbe slika Simone Šuc će se održati 11. rujna, u 20 sati, u galeriji Zlati ajngel u Varaždinu. Izložba je ovogodišnji prilog suradnji sa slovenskim galeristom Peterom Žulom, a bit će otvorena do 27. rujna 2020.
 
izložba

Otvorenje samostalne izložbe Ivana Večenaja: Z on kraj Drave – Mali čovjek velikih ideja

Izložba uz 100. obljetnicu rođenja jednog od najvećih umjetnika hrvatske naive Ivana Večenaja predstavlja izbor djela iz fundusa Muzeja grada Koprivnice, obližnjih srodnih institucija te lokalnih privatnih i korporacijskih zbirki. Izložba će biti otvorena od 12. rujna do 4. listopada 2020.
 
izložba

Otvorenje izložbe Petre Varl u Galeriji Rigo

Otvorenje druge samostalne izložbe Petre Varl održat će se u Galeriji Rigo u petak, 11. rujna, u 19 sati, uz prisutnost umjetnice i kustosa izložbe Tevža Logara.
 
izložba

Retrospektiva hrvatskog karikaturista Nika Titanika u Novoj Gradiški

Nakon postavljanja retrospektivne izložbe Nika Titanika krajem prošle godine u Muzeju Mimara, izložba je početkom srpnja bila predstavljena istarskoj publici u Galeriji Pet kula u Motovunu, a ovaj petak, 11. rujna, s početkom u 19 sati, otvara se u Domu kulture Nova Gradiška. Izložba ostaje otvorena do 18.10.2020.
 
izložba

Izložba u Šikutima: Alem Korkut — Jedan i drugi

Udruga Šikuti Machine ovoga petka, 11. rujna, organizira jednodnevnu izložbu Alema Korkuta pod nazivom 'Jedan i drugi' u Galeriji Šikuti. Izložba se otvara u 19 sati.
 
predavanje, tribina

Art forum u Puli

U četvrtak, 10. rujna, u 20 sati, u vrtu Gradske radionice u Puli održat će se prvi ovogodišnji Art forum, ciklus događanja u Gradskoj radionici namijenjen svima onima koji žele produbiti spoznaju u umjetnosti i kroz umjetnost.
 
izložba

Ivan Prerad: 'Imaginarni muzej'

U zagrebačkoj Galeriji Kranjčar u četvrtak, 10. rujna, u 19 sati, otvorit će se izložba umjetnika Ivana Prerada pod nazivom 'Imaginarni muzej'.
 
izložba

Zlatko Keser — monografska izložba u Klovićevim dvorima

U četvrtak, 10. rujna, u Galeriji Klovićevi dvori otvara se velika monografska izložba umjetnika, profesora i akademika Zlatka Kesera. Izložba se nastavlja na niz prethodnih izložbi iz ciklusa Moderni klasici, kao što su retrospektivne izložbe Dimitrija Popovića i Vaska Lipovca te prošlogodišnje, velike izložba slikara Mersada Berbera. Izložba ostaje otvorena do 31. listopada 2020.!
 
festival

5. Međunarodni festival ilustracija 36 Mountains uskoro u Zagrebu

Međunarodni festival ilustracija 36 Mountains ove će se godine održati od 15. do 20. rujna u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Peto izdanje festivala pretvorit će HDLU-u u kulturno-umjetničko središte u kojem će biti predstavljeni inspirativni autorski radovi više od dvadeset mladih ilustratora. Posebnost i ovogodišnje izložbe ističe se u igri svjetla i mraka, te inovativnom postavu.
 
izložba

Šejla Kamerić: Place to Stay

U sklopu projekta Nevidljiva Savičenta — prevođenje tradicije u suvremenu kulturu, koji već drugu godinu istarski gradić Svetvinčenat pretvara u novo žarište suvremene umjetnosti, umjetnica Šejla Kamerić osmislila je trajnu instalaciju postavljenu u javni prostor pod nazivom Place to Stay.
 
natječaj

Goranska kiparska radionica Lokve - poziv na izlaganje

Goranska kiparska radionica Lokve poziva umjetnike na sudjelovanje na skupnoj izložbi Izložba u spilji Lokvarki IV, koja se već četvrtu godinu za redom organizira u jedinstvenom ambijentu geomorfološkog spomenika prirode – u spilji Lokvarki. Rok za prijave je 21. rujna 2020.!
 
izložba

Izložba Vjerana Palijana 'Odiseja'

U srijedu, 9. rujna, u 19 sati, u Oris Kući arhitekture u Zagrebu, otvara se izložba 'Odiseja' mladog zagrebačkog umjetnika Vjerana Palijana, koju možete pogledati do 26. rujna 2020.
 
izložba

Izložba Mladena Milotića u Puli

U nedjelju, 6. rujna, u 19,30 sati, na otvorenom vrtnom prostoru pulske Gradske radionice, povodom 50 godišnjice umjetničkog djelovanja bit će priređena izložba i predstavljanje pulskog likovnog umjetnika Mladena Milotića.
 
izložba

Izložba Davorina Radića 'Bezobličja, sličnosti, naličja' u Gliptoteci HAZU

Izložba akademskog slikara Davorina Radića 'Bezobličja, sličnosti, naličja' posvećena je akademiku Tonku Maroeviću, koji je bio selektor djela i autor predgovora kataloga, a bit će otvorena u srijedu, 9. rujna, u  Gliptoteci HAZU, s početkom u 19 sati.
 
izložba

FSK: izložba 'Umjetnici & književnost'

Festival svjetske književnosti i Galerija Canvas najavljuju izložbu crteža i slika prema književnim motivima 'Umjetnici & književnost' koja će biti otvorena od 3. do 13. rujna u Galeriji Canvas, u Zagrebu.
 
izložba

Izložba 'Inspiracija i ilustracija' u sklopu 8. Festivala svjetske književnosti

U subotu, 5. rujna, u 12 sati, u galeriji ALU Šira održat će se otvorenje izložbe radova (slika, grafika i natječajnih plakata) studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastalih u suradnji ALU Zagreb i izdavačke kuće Fraktura.
 
izložba

Galerija SKC najavljuje dvije izložbe

U petak, 4. rujna, Galerija SKC otvara novu akademsku godinu predstavljanjem diplomantica Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Katarine Musap i Josipe Baljak.
 
izložba

Mirjana Vodopija: 'Odrazi u snijegu, jezeru i kristalima'

Otvorenje izložbe Mirjane Vodopije 'Odrazi u snijegu, jezeru i kristalima' održat će se  u Gradskoj galeriji Crikvenica u petak, 4. rujna, s početkom u 20 sati.
 
izložba

Lada Vlainić: 'Opsesija'

Moderna galerija od 3. do 20. rujna u Studiju 'Josip Račić' predstavlja izložbu Lade Vlainić, umjetnice koja profesionalno djeluje u različitim područjima vizualnog stvaralaštva, uključujući kompjutorsku animaciju i grafički dizajn.
 
izložba

Gordana Špoljar Andrašić: Okrhak memorije II

U subotu, 5. rujna, u koprivničkoj sinagogi (Kulturni centar prim. dr. Krešimir Švarc) otvara se samostalna izložba koprivničke umjetnice Gordane Špoljar Andrašić 'Okrhak memorije II'.
 
izložba

Rastapunka – 'Trespassenger – Remix'

Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva organizira izložbu Rastapunka-'Trespassenger –Remix', koja se otvara u četvrtak, 3. rujna, od 20 sati. Izložbu možete pogledati svaki dan osim nedjelje, do 8. rujna, od 18 do 20 sati.
 
obavijest

Donacija Ane Opalić Zbirci Umjetničke galerije Dubrovnik

Umjetnica Ana Opalić je Umjetničkoj galeriji Dubrovnik donirala sve fotografije Dubrovkinja i Dubrovčana s izložbe 'Portreti 1997. - 2020.' koja je bila postavljena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika od 2. srpnja do 9. kolovoza, a kojom je kurirala dr.sc. Rozana Vojvoda.
 
izložba

Mladi talenti Trogira i okolice / Jakov Bobaš: Šta oči vide>>>

 
 
izložba

Otvorenje izložbe 'U Splitu Vladimir Dodig Trokut'

Izložba 'U Splitu Vladimir Dodig Trokut' se otvara u srijedu, 2. rujna, u 20 sati, u splitskoj Galeriji Kula. Izložba ostaje otvorena do 2. listopada 2020.
 
obavijest

Razgovori s autoricama koje sudjeluju u izložbi 'Meko' okidanje?

Ured za fotografiju objavio je seriju razgovora s autoricama koje sa svojim radovima sudjeluju u izložbi 'Meko' okidanje? Upoznajemo povijest ženske fotografije u Hrvatskoj.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>