info - likovna umjetnost


predavanje, tribina

Grafike kao čuvari sjećanja - Ciklusi iz Kabineta grafike francuskog kralja Luja XIV. u fundusu MUO

Muzej za umjetnost i obrt i Hrvatsko-francusko društvo prijateljstva iz Zagreba pozivaju na predavanje: Grafike kao čuvari sjećanja. Ciklusi iz Kabineta grafike francuskog kralja Luja XIV. u fundusu MUO, koje će se održati 26. travnja 2019. u 18 sati u Muzeju za umjetnost i obrt. Predavanje će održati dr. sc. Anđelka Galić, muzejska savjetnica i voditeljica Zbirke grafike. Ulaz je slobodan.
 
izložba

Tea Jurišič izlaže u HUIU galeriji

U petak, 19. travnja, u 20,30 sati, HUIU galeriji u Zagrebačkoj 27 - Pula održat će se otvorenje izložbe 'Krivo shvaćeni stihovi' i 'Rock ‘n’ roll animals'. Povodom drugog gostovanja u galeriji Tea Jurišić predstavlja serije crteža i slika izvedenih tehnikama tuša i akvarela kroz 2017. i 2018. godinu, a svima im je zajednička referenca na pop kulturu i glazbene ikone koje su obilježile posljednjih nekoliko desetljeća 20. stoljeća.
 
festival

1. zagrebački festival crteža

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb u travnju 2019. organizira 1. zagrebački festival crteža, kao kreativnu platformu koja ima za cilj povezati umjetnike, ljubitelje umjetnosti i kreativce svih dobnih skupina, koji se izražavaju u različitim crtačkim tehnikama i žele produbiti svoje crtačko umijeće. 
 
novo izdanje

Dani kršćanske kulture u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku od 6. do 16. travnja

Međunarodnu manifestaciju Dani kršćanske kulture (DKK), koja se održava u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku od 6. do 16. travnja otvoriti će u palači MIlesi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, a u Dubrovniku dubrovački biskup Mate Uzinić.  
 
natječaj

Likovni natječaj za osnovnoškolce - 'Iskoni bje slovo'

Treći likovni natječaj OŠ Zadarski otoci iz Zadra, na temu glagoljice, namijenjen je učenicima od 1. do 8. razreda. Cilj je natječaja - osvijestiti važnost glagoljice, njezino povijesno značenje.
 
izložba

Izložba 'Pogled s dva nedogleda' u Galeriji MORH-a

U Galeriji MORH-a 'Zvonimir' u Zagrebu, u subotu, 30. ožujka 2019. u 12 sati, otvara se izložba slikara Gorana Milinkovića. Na izložbi će bit izloženo četrdesetak akrila na platnu pod nazivom 'Pogled s dva nedogleda'.
 
izložba

Izložba Ane Guberine u Galeriji AZ

U utorak, 2. travnja 2019. u 19 sati, u Galeriji AZ u Zagrebu, Hrvatske bratske zajednice 4, otvara se izložba Ane Guberina pod nazivom 'Lice tvoje tražim, Gospodine'. Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić. 
 
radionica, kolonija

Radionica taktilnog crteža

Radionica taktilnog crteža održat će se u zagrebačkom MSU-u u subotu, 30. ožujka 2019., od 11 do 12.30 sati. 
 
izložba

Izložba Ante Brešića pl. Mikulića u Splitu

Izložba 'Pečat 1914 - 1918', umjetnika Ante Brešića pl. Mikulića, otvara se u izložbenom prostoru Gradske knjižnice Marka Marulića, u središnjoj knjižnici, 25. ožujka u 19 sati. 
 
izložba

Stipan Tadić izlaže u Labinu

Izložba 'Hrvatske planine' autora Stipana Tadića otvara se u petak, 29. ožujka 2019. u 19:30 sati, u Gradskoj galeriji Labin, a moći će se razgledati do 20. travnja 2019.
 
izložba

Izložba radova Dušana Džamonje u Umjetničkom paviljonu

Umjetnički paviljon u Zagrebu od 5. travnja do 5. svibnja u suradnji s Galerijom umjetnina Split postavlja izložbu 'Dušan Džamonja 50/60', koja se najavljuje kao svojevrsni 'podsjetnik na razdoblje koje nije zanimljivo samo kao početak karijere jednoga karizmatičnog umjetnika već i kao trenutak u kojem se dogodio globalni pomak relevantne umjetničke produkcije od figuracije prema apstrakciji'.
 
natječaj

Natječaj za likovno rješenje spomen-obilježja za groblje žrtava iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja

Ministarstvo hrvatskih branitelja raspisuje, a HDLU provodi Javni, otvoreni, u jednom dijelu pozivni, anonimni likovni natječaj za likovno rješenje spomen-obilježja za groblje žrtava iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.
 
izložba

Izložba Ivana Peraka u Dubrovniku

Izložba dubrovačkog umjetnika Ivana Peraka pod nazivom 'Brodovi' bit će otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u četvrtak, 21. ožujka u 20 sati, a moći će se pogledati do 28. travnja 2019.
 
izložba

Izložba Ivane Tkalčić u Osijeku

U subotu, 23. ožujka u 20 sati, u osječkoj Galeriji Kazamat održat će se otvorenje izložbe umjetnice Ivane Tkalčić pod nazivom 'Paradise now_ _twilight zone, snapchat, camera, text to speech'. Otvorenju izložbe će prethodit razgovor s umjetnicom, s početkom u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 7. travnja o.g.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za nagradu 'Tripun Bokanić' Klesarske škole Pučišća 2019.

Klesarska škola Pučišća, u suradnji s Oris Kućom arhitekture, poziva vas na dostavu dokumentacije projekata i radova ostvarenih u razdoblju od 1. 1. 2017. do 31. 12. 2018. za natječaj za Nagradu 'Tripun Bokanić' Klesarske škole Pučišća 2019. i izložbu prijavljenih radova. Nagradom se vrednuju iznimna ostvarenja i postignuća na području oblikovanja u kamenu.  
 
izložba

Izložba slika Vjekoslava Skrbina 'Kroz korizmu u nadi'

Zaklada 'Čujem, vjerujem, vidim' u četvrtak, 21. ožujka 2019. u 18 sati, poziva na otvorenje izložbe slika Vjekoslava Skrbina, slikara i profesora glazbe u miru. Izložba ostaje otvorena do 21. travnja 2019. 
 
nagrada

10. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra: dodijeljena priznanja karikaturistima

Jubilarni 10. Tjedan smijeha Kerekesh Teatra u nedjelju je završen, a tijekom proteklih 10 dana u nekoliko gradova i općina diljem Varaždinske županije izvedeno je 55 predstava te je zabilježen rekordni broj posjetitelja. Tjedan smijeha završio je u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu dvjema izvedbama nove predstave Kerekesh Teatra 'Pod hitno na hitnu' te dodjelom nagrada najuspješnijim karikaturistima koji su sudjelovali na međunarodnoj izložbi 'Smijeh za deset'.
 
radionica, kolonija

Tečaj ikonopisanja u okviru 'Dana kršćanske kulture'

Objavljen je Poziv na natječaj za sudjelovanje na intenzivnom tečaju ikonopisanja u okviru 'Dana kršćanske kulture'. Tečaj ikonopisanja pod nazivom 'Sveti Luka – pisac Kristove blagosti' održat će se u Splitu od 6. do 15. travnja 2019., u organizaciji Hrvatske udruge ikonopisaca 'Josip Ružić'.
 
izložba

Izložba Dominika Vukovića u 'Laubi'

Zagrebačka Lauba – kuća za ljude i umjetnost ugostit će od četvrtka izložbu 'Hahari i žabe' Dominika Vukovića, sa stotinjak crteža nastalih u protekle dvije godine kojima taj mladi ilustrator posjetitelje svojevrsnim 'albumom uspomena' odvodi u zaboravljene trenutke djetinjstva.
 
obavijest

Otvorena vrata 1. Međunarodne radionice umjetničke keramike Osijek

U srijedu, 13. ožujka od 9 do 20 sati, biti će održan događaj pod nazivom Otvorena vrata 1. Međunarodne radionice umjetničke keramike Osijek u zgradi Kiparstva odsjeka Likovne kulture Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Posjetitelji će moći vidjeti sudionike radionice kako izrađuju svoja umjetnička djela, te pitati sve što ih interesira.  
 
izložba

Izložba studenata diplomskog studija Ilustracija

Otvorenje izložbe ilustracija studenata diplomskog studija Ilustracija, u okviru Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora, održat će se u četvrtak, 14. ožujka 2019. godine u 19 sati, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, Zagreb.
 
izložba

Lonac: Gerascophobia

Autonomni kulturni centar kroz program galerije Siva poziva na izložbu 'Gerascophobia' zagrebačkog umjetnika koji stvara pod pseudonimom Lonac. Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 14. ožujka 2019. od 20.00 sati u galeriji Siva.  
 
izložba

Izložba Petra Katavića u Salonu Galić

Izložba slikara Petra Katavića 'Arhitektura', u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split, otvara se u utorak, 12. ožujka 2019. u 19:00 sati, u splitskom Salonu Galić. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Danube Art Lab 2019 - natječaj

Donumenta poziva umjetnike iz Slovačke, Hrvatske, Slovenije i Mađarske da se prijave za sudjelovanje na rezidencijalnom programu DAL – Danube Art Lab 2019 na temu  'Heritage — Today/Tomorrow' koji će se održavati u Regensburgu u kolovozu i rujnu ove godine. Natječaj je otvoren do 22. travnja 2019.!
 
obavijest

Međunarodna radionica umjetničke keramike u Osijeku

Međunarodna radionica umjetničke keramike održat će se od 8. do 15. ožujka 2019. godine u prostorima kiparskih ateljea Likovnog odsjeka Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.  
 
izložba

Izložba 'Radost u čovjeku – Život u drvetu' u Hlebinama

Izložba radova hlebinske kiparice Dragice Belković (1931.- 2009.) pod nazivom 'Radost u čovjeku – Život u drvetu' otvara se u Galeriji naivne umjetnosti, Hlebine, u subotu 9. ožujka 2019. u 18 sati. Izložba donosi izbor iz obiteljske ostavštine i privatnih zbirki i ostaje otvorena do 7. travnja o.g.
 
obavijest

Amela Frankl: I to će proći

Ovog utorka, 5. ožujka, u 18 sati posjetite Galeriju Koprivnica i promociju publikacije 'Amela Frankl: I to će proći' koja je svojevrsni nastavak istoimene izložbe održane 2017. u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu.
 
izložba

Izložba 'Ja se želim maskirati u ...' u MGZ-u

Muzej grada Zagreba i Centar za kulturu i informacije Maksimir pozivaju u nedjelju, 3. ožujka 2019. godine u 11 sati, u Muzeju grada Zagreba na otvorenje izložbe dječjih radova na temu 'Ja se želim maskirati u ...'.
 
izložba

Izložba Domagoja Barića u riječkoj Galeriji Juraj Klović

Samostalna izložba Domagoja Barića 'Pejsaži' će biti postavljena od 28. veljače do 13. ožujka u Galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19b, Rijeka.
 
izložba

Izložba i predstavljanje monografije splitskog slikara Velebita Restovića

U utorak, 5. ožujka, u Sveučilišnoj Galeriji 'Vasko Lipovac' održat će se predstavljanje monografije splitskog slikara Velebita Restovića. Izdavač je monografije Galerija Brešan, s kojom se u suradnji u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac' priređuje retrospektivna izložba Velebita Restovića, koji gotovo nikada nije samostalno izlagao u rodnom gradu. Izložba ostaje otvorena do 19. ožujka 2019.
 
izložba

Tajči Čekada - Vepar, zec, ljudsko mlijeko, Ofelija i snijeg

U petak, 1. ožujka, u 20,30 sati, u HUIU galeriji u Zagrebačkoj 27 - Pula održat će se otvorenje izložbe Tajči Čekade - Vepar, zec, ljudsko mlijeko, Ofelija i snijeg. Izložba predstavlja retrospektivu video uradaka autorice.
 
izložba

Izložba dječjih likovnih radova pod nazivom 'Zaštita i spašavanje' u Zadru>>>

 
 
obavijest

Predstavljanje monografije 'Gorgona' u Sisku

U sklopu programa Connect/Reflect, u Gradskoj galeriji Striegl, 1. ožujka, u 19 sati održat će se predstavljanje monografije 'Gorgona' i projekcija dokumentarnog filma o Gorgoni. Ulaz je slobodan!
 
natječaj

Poziv studentima za sudjelovanje na festivalu kratkometražnog filma, animacije i plakata u Teheranu

Otvoren je poziv hrvatskim studentima za sudjelovanje na festivalu kratkometražnog filma, animacije i plakata u Teheranu '10th Simorgh International Festival'. Rok za prijavu radova je 30. travanj 2019.!
 
izložba

Izložba Davora Klimana u Gradskoj galeriji Labin

Samostalna izložba 'Otisci' autora Davora Klimana bit će otvorena  u petak, 1. ožujka, s početkom u 19 sati. Izložbu u Gradskoj galeriji Labin možete posjetiti do 23. ožujka 2019.
 
izložba

Animus - skupna izložba umjetnica

Skupna izložba 'Animus' će se održati u razdoblju od 1. do 10. ožujka  u Staroj gradskoj vijećnici u sklopu manifestacije 'Splitski cvit'. Organizator je Udruga Naš kvart (koja ujedno organizira Splitski cvit) i uz nju Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU Split) i Grad Split.
 
izložba

Marijana Stanić: 'Slatki život'

U četvrtak, 28. veljače, s početkom u 19 sati, u Galeriji Bačva, Doma HDLU otvorit će se izložba Marijane Stanić 'Slatki život' koju, između ostaloga, čini i istoimeni performans. Performans ćete moći vidjeti 3 dana: 28.2. (19h) / 01.03. (17h) / 02.03. (11h). Nakon toga, performans ćete moći pogledati kao video dokumentaciju u Galeriji Bačva.
 
izložba

Izložba Tonća Crnkovića u Trogiru

U četvrtak je u Galeriji Cate Dujšin Ribar otvorena diplomska izložba Tonća Crnkovića. Uz uvodnu riječ ravnateljice Muzeja grada Trogira dr. sc. Fani Celio Cega, izložbu je otvorila Lea Cvetko.
 
izložba

Izložbeni ponedjeljak u galerijama HDLU

Izložbeni ponedjeljak u galerijama HDLU 25. veljače, u 19 sati, donosi otvorenje dviju izložbi: u galeriji Prsten retrospektivne izložbe: Henryk Tomaszewski – poeta grafike te u galeriji PM samostalne izložbe: Ivana Filip - What Do You Mean - You Love Animals?.
 
izložba

Izložba Mejre Mujičić 'Vremena od ćumura'

U Galeriji Vladimir Bužančić, u ponedjeljak, 25. veljače, u 20 sati, otvara se izložba Mejre Mujičić 'Vremena od ćumura'.
 
izložba

Izložba Davora Klimana u Labinu

Otvorenje samostalne izložbe autora Davora Klimana održat će se u petak, 1. ožujka 2019. u 19 sati, u Gradskoj galeriji Labin. Izložba nosi naziv 'Otisci', a moći će se posjetiti do 23. ožujka 2019.  
 
izložba

Izložba Kažimira Hraste u Galeriji Kula

Otvorenje izložbe kipara Kažimira Hraste pod nazivom 'Kruzer' održat će se u Ustanovi za kulturu - Galeriji Kula u Splitu, u utorak 26. veljače 2019. u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 27. travnja 2019. 
 
izložba

Izložba fanzina 'Print Zine' u Rijeci

U Galeriji SKC u Rijeci, u subotu 23. veljače 2019. u 20 sati, otvara se izložba fanzina Print zine, Mini Zini, Nula negativ, Superkul.
 
natječaj

Likovni natječaji festivala Cest is d Best

Međunarodni ulični festival Cest is d Best ovog je tjedna raspisao i na službenoj stranici festivala objavio tri likovna natječaja kojima se ujedno i najavljuje ovogodišnje, 23. izdanje najstarijeg uličnog festivala u Hrvatskoj i jedne od najposjećenijih zagrebačkih manifestacija. 
 
izložba

Retrospektivna izložba 'Henryk Tomaszewski – poeta grafike'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji sa slovenskom Fondacijom Brumen predstavit će presjek rada Henryka Tomaszewskog, oca poljske škole plakata, na izložbi koja se otvara u ponedjeljak 25. veljače 2019. u Galeriji Prsten, Doma hrvatskih likovnih umjetnika u 19 sati. 
 
natječaj

Prijave za 8. hrvatski triennale akvarela

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda i Gradski muzej Karlovac organiziraju 8. trijenalnu izložbu hrvatskog akvarela te pozivaju likovne umjetnike-akvareliste da se odazovu na natječaj. Rok za prijavu je 15. ožujka 2019. godine.
 
izložba

Stjepan Gračan u GMV-u i Zlatom ajngelu

U srijedu, 20. veljače s početkom u 19 sati, u izložbenom salonu palače Sermage bit će predstavljena prva od tri izložbe u suorganizaciji Gradskog muzeja Varaždin i galerije Zlati ajngel u ovoj godini, a kao dio programa 'Srijeda u muzeju'. Izložba se nastavlja i završava u galeriji Zlati ajngel – Gajeva 15.
 
izložba

Izložba Dražena Budimira u Rijeci

Otvorenje izložbe osječkog vizualnog umjetnika Dražena Budimira u Galeriji SIZ /u Galeriji Kortil u Rijeci održat će se u ponedjeljak, 18. veljače 2019. u 19 sati.
 
predavanje, tribina

Art Panoptikum VIII

Ciklus javnih predavanja o aktualnostima iz vizualnih umjetnosti Art Panoptikum nastavlja se u pulskoj Gradskoj radionici ove subote 16. veljače, s početkom u 19,30 sati. Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan!
 
izložba, predstavljanje

Predstavljanje knjige i otvorenje izložbe Nade Škrlin

U srijedu, 20. veljače 2019. u 12:00 sati, u atriju Muzeja Mimara u Zagrebu održat će se otvorenje izložbe i predstavljanje publikacije 'Između zemlje i čeznutljivih zvijezda' autorice akademske slikarice Nade Škrlin. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>