info - likovna umjetnost


izložba

Izložba Dražena Budimira u Rijeci

Otvorenje izložbe osječkog vizualnog umjetnika Dražena Budimira u Galeriji SIZ /u Galeriji Kortil u Rijeci održat će se u ponedjeljak, 18. veljače 2019. u 19 sati.
 
predavanje, tribina

Art Panoptikum VIII

Ciklus javnih predavanja o aktualnostima iz vizualnih umjetnosti Art Panoptikum nastavlja se u pulskoj Gradskoj radionici ove subote 16. veljače, s početkom u 19,30 sati. Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan!
 
izložba, predstavljanje

Predstavljanje knjige i otvorenje izložbe Nade Škrlin

U srijedu, 20. veljače 2019. u 12:00 sati, u atriju Muzeja Mimara u Zagrebu održat će se otvorenje izložbe i predstavljanje publikacije 'Između zemlje i čeznutljivih zvijezda' autorice akademske slikarice Nade Škrlin. 
 
najave

Predstavljanje remek-djela Andrije Medulića Schiavonea u MUO-u

U petak, 15. veljače 2019. u 12 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se svečano predstavljanje remek-djela velikog hrvatsko-venecijanskog kasnorenesansnog slikara Andrije Medulića Schiavonea 'Trijumfalni doček Kralja Saula nakon što je David porazio Golijata', Venecija, oko 1540., u Stalnom postavu Muzeja za umjetnost i obrt.
 
izložba

CHEZ 186: izložba '31 days'

U utorak, 12. veljače 2019. s početkom u 20 sati, u zagrebačkoj Laubi održat će se otvorenje izložbe '31 days', koju potpisuje predstavnik hrvatske grafiti scene - CHEZ 186.
 
obljetnica, proslava, izložba

Izložba u povodu stogodišnjice rođenja Slave Striegla

Povodom obilježavanja 100. obljetnice rođenja Slave Striegla u Sisku, Gradska galerija Striegl predstavlja izložbu pod nazivom 'Striegl: humanistička svjetlucanja u praznini svijeta/slike na poleđini stakla' koja će biti otvorena za javnost 15. veljače 2019. s početkom u 19 sati. 
 
izložba

Izložba slika Lukše Obradovića 'Mirakul'

Samostalna izložba slika dubrovačkog umjetnika Lukše Obradovića otvorit će se u atriju palače Sponza u utorak, 5. veljače u 19 sati. 
 
izložba

Izložba Biserke Baretić u Galeriji Forum

Dana 8. veljače u 19 sati u Galeriji Forum u Zagrebu otvorit će se izložba doajenke hrvatskoga slikarstva – Biserke Baretić. Naslov izložbe je 'Odaje vatre', a odnosi se na ekspresivan intenzivan crveni kolorit kojim umjetnica obuhvaća demonska bića na svojim najnovijim platnima. Izložba ostaje otvorena do 9. ožujka. 
 
izložba

Sanja Jonjić: Nevidljivi radovi, ideje

Otvorenje izložbe Sanje Jonjić 'Nevidljivi radovi, ideje' održat će se u četvrtak, 7. veljače u 19 sati, u Galeriji Prozori.
 
predavanje, tribina

Stručna edukacija 'Umjetnost u svrhu zdravlja'

U okviru projekta 'Estetizacija i rehumanizacija bolničkoga prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja' voditeljice dr. art. Melinde Šefčić, u subotu 9. veljače 2019., u Klubu Doma HDLU u Zagrebu, održat će se jednodnevna edukacija 'Umjetnost u svrhu zdravlja'.
 
izložba, koncert

Obrovac na kvadrat - jedinstveni umjetnički događaj u Laubi

U četvrtak, 7. veljače, s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe 'Pantoskopije' čiji je autor jedan od najvećih suvremenih slikara istarskog polutoka - Ivan Obrovac. U sklopu otvorenja izložbe održat će se glazbeno-vizualni performans koji se sastoji od glazbene izvedbe Tamare Obrovac i  Transhistria quarteta  i video-projekcije umjetničkih radova Ivana Obrovca u režiji Matije Debeljuha.
 
djeca, mladi

Izložba učeničkih radova 'Love art' u Rijeci

Otvorenje skupne izložbe 'Love art', učenika Doma učenika Sušak i umjetnice Jelene Cetinje Vukelić, održat će se u ponedjeljak, 4. veljače 2019. u 19 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci.  
 
izložba

Izložba Ane Sladetić u Samoboru

Izložba Ane Sladetić pod nazivom 'Čisto i krivo' otvara se u petak, 1. veljače 2019. u 18 sati, u Maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru. Izložba ostaje otvorena do 21. veljače 2019.  
 
izložba

Duygu Serin: Istanbul u crvenom i plavom

U četvrtak, 31. siječnja 2019. u 19:00 sati, u Kulturno-informativnom centru Hrvatsko-turske udruge prijateljstva u Zagrebu, otvara se izložba ilustracija umjetnice Duygu Serin pod naslovom 'Istanbul u crvenom i plavom'.
 
izložba

Izložba Nikole Vrljića u Klanjcu

U Studiju i Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu, u petak 1. veljače 2019. godine u 18 sati, u okviru Noći muzeja, otvara se izložba akademskog kipara Nikole Vrljića 'Skup', koja će se moći razgledati do 1. travnja 2019.
 
izložba

Zimska virtualnua izložba članova HDLU Zagreb 2019. >>>

HDLU Zagreb i ove zime priređuje 'Zimsku virtualnu izložbu članova HDLU Zagreb 2019', a koja je ovoga puta posvećena apstraktnoj umjetnosti. Izlagači: Boris Pecigoš, Marija Čingel, Suzana Gajdek, Krešimira Gojanović, Morana Jugović, Mira Kos, Luka Koščak, Tatjana Kreštan, Stjepan Perković, Višnja Peter, Krešimir Radas, Snježana Šebalj, Jelena Tuliak, Mladen Žunjić.
 
obavijest

Preminuo istaknuti kipar i ilustrator Ivan Antolčić

Istaknuti hrvatski kipar, dizajner, grafičar, scenograf i slikar, jedan od najvećih hrvatskih ilustratora Ivan Antolčić preminuo je u ponedjeljak 28. siječnja u Zagrebu u 91. godini, priopćio je ULUPUH čiji je Antolčić bio član. 
 
izložba

Izložba Željke Mezić - Kaleidoskop

U okviru Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora, u četvrtak, 31. siječnja 2019. godine u 19 sati, u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu, otvara se izložba Željke Mezić pod nazivom 'Kaleidoskop'.
 
izložba

Izložba Stjepana Đukića Pište u Mimari

Muzej Mimara u Zagrebu najavljuje izložbu Stjepana Đukića Pište pod nazivom 'Zrno soli u katedrali duha'. Izložba se otvara u srijedu, 6. veljače 2019. u 19,00 sati, a moći će se razgledati do 27. veljače 2019.   
 
izložba

Stjepan Ivanec: Slike na staklu i crteži tušem

U povodu Noći muzeja 2019. Hrvatski muzej naivne umjetnosti priređuje malu, komornu i kritičku prigodnu izložbu slika Stjepana Ivanca (rođenog 1953. u Kladarama), uvaženog predstavnika Hlebinske škole i hrvatske naive, i to s djelima uglavnom iz vlasništva Muzeja. Izložba se otvara u petak 1. veljače u 13 sati, a od 18 do 22 sata umjetnik će demonstrirati posjetiteljima tehniku slikanja na staklu. 
 
izložba

Izložba radova Dušana Džamonje u Splitu

U četvrtak, 24. siječnja 2019. u 19 sati, u Galeriji umjetnina u Splitu otvara se izložba - Dušan Džamonja 50/60. Izložba je organizirana u suradnji s Umjetničkim paviljonom, Zagreb, a ostaje otvorena do 7. veljače o.g. Izlažu se odabrani radovi umjetnika izvedeni u pedesetim godinama, a dodani su im i oni nastali nekoliko godina prije i kasnije.
 
izložba

Splitski grbovi – Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita

Izložba Splitski grbovi – Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita otvara se u Noći muzeja, 1. veljače 2019. godine u 19,00 sati, u Muzeju grada Splita.
 
izložba

Trebotić: 50 godina samoće

U Studiju Moderne galerije 'Josip Račić' u Zagrebu, u srijedu 30. siječnja 2019. u 19 sati, otvara se izložba - Trebotić - Pedeset godina samoće, Bochum 1968. - Split 2018. Izložba ostaje otvorena do 17. veljače o.g.
 
izložba

Autorsko vodstvo po izložbi Nikole Reisera

Kroz izložbu 'Nikola Reiser, senzibilni poeta slikarstva', kojom obilježavamo stogodišnjicu slikareva rođenja, a koja traje do 3. veljače 2019, posljednja dva četvrtka u mjesecu, 24. i 31. siječnja, u 17 sati, provest će vas kustosica i autorica izložbe Danijela Marković te sin i inicijator izložbe preminulog umjetnika, Nikola Reiser ml. Uz kupljenu ulaznicu, autorsko vodstvo je besplatno!
 
predavanje, tribina

Fascinacije: Razgovor s Đurom Sederom / Projekcija video radova Alema Korkuta i razgovor s umjetnikom

U popratnom programu izložbe 'Fascinacije' u Laubi, održat će se razgovor s umjetnikom Đurom Sederom, u srijedu 23. siječnja, u 19 sati. Projekcija video radova Alema Korkuta i razgovor s umjetnikom održat će se u četvrtak, 24. siječnja, također u 19 sati.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Križ i uskrsnuće'

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave na Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Križ i uskrsnuće' koja će se održati u izložbenom prostoru POU Matija Antun Relković, u sklopu aktivnosti predviđenih za Uskrs 2019. godine. 
 
najave

46. ZILIK – ZILIK kakav je nekada bio

Nakon uspješne realizacije prošlogodišnjeg ZILIK-a na kojem su umjetnici mlađe i srednje generacije putem maštovitih likovnih radionica oplemenili živote djece bez adekvatne roditeljske skrbi, s istom namjerom i još kreativnijim programom nastavlja se i ove godine u kojoj je uveden i dodatni popratni program osim tradicionalnog Velikog i Malog ZILIK-a (izložba s tematskim cjelinama: Vremenoplov, Videozapisi, Albumi, te gostovanje Mladena Kušeca i promocija nove knjige za djecu 'Tajne Medvednice').
 
najave

Međunarodna proslava suvremene skulpture START´19

Treću godinu zaredom Hrvatska s međunarodnom zajednicom ljubitelja kiparstva i trodimenzionalne umjetnosti slavi suvremenu skulpturu - program START'19 održava se u nedjelju, 27. siječnja istovremeno u više od dvadeset europskih zemalja, na sedamdesetak lokacija među kojima je i Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu (MSU). 
 
x ostalo

Sto godina poslije, Bauhaus je još utjecajan i kontroverzan

Kada je prije stotinu godina njemački arhitekt Walter Gropius u Weimaru osnovao revolucionarnu školu za arhitekturu i umjetnost, položeni su temelji jednog od vodećih umjetničkih pokreta u svijetu - Bauhausa. 
 
izložba

Skupna izložba 'Refleksije & Impresije' u Splitu

Udruga za kulturu 'Beat' iz Splita poziva na otvorenje izložbe polaznika slikarskih i kiparskih radionica, u sklopu projekta 'Periferna mreža 54+', kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Izložba se otvara 16. siječnja u 20 sati u galeriji Studio 21, Split, a nakon otvorenja uslijedit će koncertni program u izvedbi Vlade Sučića, gitara.
 
izložba

Izložba Tatjane Radovanović u Francuskom institutu

Izložba Tatjane Radovanović 'U traženju smisla postojanja' postavljena u Francuskom institutu u Zagrebu bit će otvorena u četvrtak, 17. siječnja u 18 sati.
 
natječaj

HDLU Zagreb raspisuje natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb raspisalo je natječaj za najbolje umjetničke web stranice i blogove koji je otvoren do 1. ožujka, a po završetku natječaja, odabrane umjetnike i njihove web stranice predstavit će na portalu ''Zagrebački likovni umjetnici''. 
 
izložba

Ana Sever i Hrvoje Selec izlažu u Koprivnici

Kulturno kreativni centar Pixel iz Koprivnice najavljuje izložbu pod nazivom 'Exarcheia: igralište moderne anarhije', autora Ane Sever i Hrvoja Seleca, koja će se održati od 11. siječnja do 20. veljače 2019. Izložba se otvara u petak, 11. siječnja u 20 sati.
 
natječaj, izložba

Zagreb Full Color 19 - poziv

Zagreb Full Color 19 je međunarodna izložba slika u tehnici digitalnih otisaka na ceradnom platnu, veličine 80 cm (širina) x 140 cm (visina), koja se održava povodom Međunarodnog dana boja (21. ožujka 2019.). Prijave se primaju do 21. veljače. 
 
nagrada

Đuro Seder dobitnik Nagrade za životno djelo HDLU-a

Akademski slikar Đuro Seder dobitnik je Nagrade za životno djelo Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) za 2018., i to za, kako je rečeno na svečanoj dodjeli u petak u Zagrebu, začudan i impresivan opus kojim je obilježio suvremenu hrvatsku likovnu scenu, a tom prilikom godišnje nagrade Društva uručene su i Kristianu Kožulu, za najbolju izložbu, Miranu Šabiću kao najboljem mladom umjetniku, dok je Igoru Zidiću uručeno posebno priznanje za doprinos likovnoj umjetnosti.
 
izložba

Umjetničko djelo Ivane Pipal na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo 'Zahvalnost' umjetnice Ivane Pipal postavljeno je prošlog tjedna na plakatu dimenzija 12 x 4,80 m na pročelju zgrade tvrtke CROZ u Zagrebu, kod križanja Slavonske avenije i Avenije Marina Držića gdje će biti izloženo tri mjeseca, izvijestio je HDLU .
 
natječaj

Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje na Natječaju za oblikovanje vizualnog identiteta Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku

Hrvatski kulturni dom raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi pozivni natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci. Pozivaju se zainteresirani autori i timovi da prijave interes za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelji. Rok za primanje zahtjeva za sudjelovanje u natječaju jest 10. siječnja 2019. do 15 sati.
 
izložba

Izložba ‘Edukacija / Insegnamento’ u Grožnjanu

Gradska galerija Fonticus Grožnjan najavljuje selektirani, kolektivni, tematski, likovni projekt ‘Edukacija / Insegnamento’, koji će biti predstavljen 29. prosinca, u 19 sati. Autor projekta je Eugen Borkovsky.
 
nagrada

Dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2018. godini

Povodom šezdeset osme godišnjice od osnutka ULUPUH-a, ULUPUH pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba dodjeljuje Nagradu ULUPUH-a za životno djelo, Nagradu za najbolji izložbeni i izdavački projekt u 2018. godini te Nagradu za najboljeg mladog umjetnika. Nagrade će se uručiti na prigodnoj svečanosti u petak, 28. prosinca, u 13 sati, u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu.
 
izložba

Predstavljanje i izložba studentske grafičke mape 'Suha akvatinta'

Predstavljanje i izložba grafičke mape 'Suha akvatinta' studenata osječke, zagrebačke i splitske likovne/umjetničke akademije, održat će se u Muzeju likovnih umjetnosti Osijek, 19. prosinca u 19 sati. 
 
obavijest

Predstavljanje slikovnice 'Zlatarevo zlato' u Klovićevim dvorima

Promocija slikovnice 'Zlatarevo zlato' održat će se u utorak, 18. prosinca, u 18 sati, u Galeriji Klovićevi dvori. Promocija će se održati ispred postava izložbe 'Božićna priča u Klovićevim dvorima' Zdenka Bašića na kojoj su prezentirane ilustracije iz slikovnice.
 
izložba

Duje Medić / Mater planina + Pariške studije

Izložba 'Mater planina + Pariške studije' otvara se u utorak, 11. prosinca, u 19 sati, u Salonu Galić (Split). Izložba ostaje otvorena do 28. prosinca 2018.!
 
izložba

'Božićne jaslice' Paole Palumbo u Samoboru

U Galeriji Prica do 4. siječnja 2019. može se razgledati prigodna izložba naziva 'Božićne jaslice'. Autorica, Paola Palumbo, rodom je iz Italije, Moliška Hrvatica rođena u San Felice del Molise.
 
izložba

Izložba 'Bojama kroz život' od 10. prosinca u atriju Muzeja grada Trogira>>>

U ponedjeljak, 10. prosinca, u 19 sati, u atriju Muzeja grada Trogira otvorit će se izložba 'Bojama kroz život'. Deveti je to Salon Likovne udruge Trogir na kojemu će svoje recentne radove predstaviti Anđelka Balov, Ivanka Buble, Predrag Čavar, Marija Djini, Simon Djini, Mirjana Hrabar, Irena Ivačić, Marina Ivica, Zdenka Klarić Franičević, KNOT - Ivona Kuzmanić i Brigita Ercegović, Mirko Marović, Snježana Matić, Snježana Mayer, Ivica Prga, a bit će izložena i dva rada pok. Renata Sartorija.
 
izložba

Irena Podvorac 'Opsesija - buđenje iz hibernacije'

Izložba skulptura i reljefa inspiriranih temom mačke Irene Podvorac 'Opsesija, buđenje iz hibernacije', u organizaciji Galerije Prica, otvorena je u srijedu, 5. prosinca. Izložba ostaje otvorena do 5. siječnja 2019.
 
izložba

Rubovi grada, rubovi mora - Izbor radova suvremene dubrovačke umjetnosti

U subotu, 8. prosinca, s početkom u 20 sati, u osječkoj Galeriji Kazamat održat će se otvorenje izložbe 'Rubovi grada, rubovi mora'. Otvorenju izložbe, s početkom u 19 sati, prethodi razgovor s autorima i kustosicom izložbe.
 
izložba

Andreja Kulunčić u koprivničkoj AK galeriji/Umjetnost kao demokracija

U subotu, 8.12., u 19 sati, u koprivničkoj AK galeriji otvara se izložba umjetnice Andreje Kulunčić 'Umjetnost kao demokracija' koja obuhvaća tri rada: 'U krugu', 'index.žene' i 'Samo za Austrijance'.
 
natječaj

Udruga 'Umjetnost osmijeha' - natječaj za izlaganje

Udruga 'Umjetnost osmijeha' poziva mlade likovne umjetnike, fotografe, dizajnere, video artiste i performere da se sa svojim radovima prijave na natječaj za izlaganje u prostoru udruge u okviru godišnjih izložbi u 2019. Natječaj je otvoren za samostalne i skupne izložbe. Rok za prijavu je 20.12.2018.!
 
nagrada

Dodijeljene nagrade na 26. slavonskom biennaleu

Izložba 26. slavonski biennale – Ravna ploča otvorena je 6. prosinca u Muzeju likovnih umjetnosti, gdje ostaje postavljena do kraja veljače 2019. godine. Prema pravilima manifestacije, Ocjenjivački sud tradicionalno dodjeljuje i nagrade Slavonskog biennalea, za koje konkuriraju svi radovi izabrani za izlaganje.
 
izložba

Prodajna izložba studentskih radova 'Plati i nosi' u Domu HDLU

Prodajna izložba studentskih radova 'Plati i nosi', na kojoj će svoje radove predstaviti studenti likovnih akademija iz Hrvatske te BiH, održat će se od 17. do 23. prosinca u Galeriji Bačva Doma HDLU.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>