info - likovna umjetnost


izložba

Izložba: '24-satno crtanje stripa na temu - Prava stvar'

Izložba učenika Škole likovnih umjetnosti u Splitu pod nazivom „24-satno crtanje stripa na temu - Prava stvar“ otvara se u utorak, 21. siječnja 2020., u 14 sati, u Galeriji Škola, a moći će se pogledati do 27. ovoga mjeseca.  
 
radionica, kolonija

47. karlovački Zilik

47. ZILIK - Zimska likovna kolonija održavat će se u Karlovcu, od 27. do 31. siječnja 2020. Svečano otvorenje ovogodišnjeg ZILIK-a obilježit će izložba akademskog slikara Damira Facana-Grdiše pod nazivom "Konfrontacija prostora" u Gradskom kazalištu Zorin dom.
 
obavijest

Predstavljanje monografije 'Dumanić – Ostavština'

U srijedu, 22. siječnja, u 19 sati, u Galeriji umjetnina Split bit će predstavljena monografija "Dumanić – Ostavština". Knjigu će predstaviti Branko Franceschi, Toni Horvatić, Antun Maračić i Ivica Župan.
 
izložba

Izložba radova s natječaja Ministarstva hrvatskih branitelja i HDLU

Na izložbi u Galeriji Bačva Meštrovićevog paviljona, koja se otvara 16. siječnja, predstavit će se radovi s natječaja za likovno rješenje spomen-obilježja za groblja žrtava iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja. Izložba ostaje otvorena do 26. siječnja 2020.
 
predavanje, tribina

Razgovor s Jadrankom Vinterhalter u KIC-u

U trećem u nizu tzv. 'javnih' razgovora u okviru programa AICA: Dijalozi Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara (HS AICA), 16. siječnja, u 19 sati, u KIC-u će se predstaviti Jadranka Vinterhalter s bogatim iskustvom rada u, podjednako, etabliranim muzejskim ustanovama (MSU Beograd, MSU Zagreb) i  udrugama u kulturi (suradnja s Galerijom SKC Beograd, SCCA Zagreb – Institut za suvremenu umjetnost). 
 
izložba

Lucija Marin: 'Odbačeni'

Samostalna izložba Lucije Marin pod nazivom „Odbačeni“ održava se u zagrebačkoj Galeriji Šira, od 10. do 20. siječnja 2020.
 
radionica, kolonija

Obiteljska radionica 'mali i veliki'

U okviru obiteljskog radioničkog programa 'mali i veliki', koji se održava jednom mjesečno u MSU-u i uključuje djecu u pratnji odraslih osoba, održat će se edukativni program vezan uz rad Ines Matijević Cakić „Portret s kosom“, postavljen na aktualnoj izložbi „Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009.-2019.“ u MSU. 
 
izložba

Izložba djela Gabriela Jurkića u Šibeniku

Izložba 'Umjetnik - crta - posvećenje', zbirka crteža Gabriela Jurkića iz fundusa Franjevačkog muzeja i galerije Gorica u Livnu, predstavlja se u izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika, od 8. do 31. siječnja 2020.
 
izložba

Izložba Ruže Stojaković 'Gledam i slikam realno'

Tijekom mjeseca siječnja u Ogranku Donji grad Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba slikarskih radova autorice Ruže Stojaković pod nazivom "Gledam i slikam realno", a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.
 
natječaj

Fotografski natječaj: 'Animalizam u novijoj hrvatskoj fotografiji'

HDLU Zagreb poziva članove svih Hrvatskih društava likovnih umjetnika (sa Popisa umjetničkih strukovnih udruga Ministarstva kulture) da se prijave na fotografski natječaj za skupnu žiriranu izložbu ”Animalizam u novijoj hrvatskoj fotografiji”, koja će se održati u Fotogaleriji Dubrava u Zagrebu, od 17. veljače do 5. ožujka 2020. Rok za prijavu: 10. siječnja 2020.
 
izložba

Emil Robert Tanay: Retrospektiva

Muzej Mimara priređuje retrospektivnu izložbu akademskog slikara, profesora emeritusa Emila Roberta Tanaya, prema koncepciji Daniele Pal Bučan. Izložba se otvara 9. siječnja, a trajat će do 5. veljače 2020.
 
izložba

Marko Jakše: 'Kontra struje'

Slovenski umjetnik Marko Jakše predstavlja se u pulskoj Galeriji Poola samostalnom izložbom slika pod nazivom 'Kontra struje' koja se otvara u nedjelju, 29. prosinca, u 19,30 sati.
 
izložba

Jakov Sladojević: Ženska kolekcija visoke mode Schöneberg

U subotu, 28. prosinca, u 18 sati, u Galeriji fotografije Fotokluba Split, otvorit će se izložba završne kolekcije magistarskog rada 'Ženska kolekcija visoke mode Schöneberg' Jakova Sladojevića, mladog modnog dizajnera. Autorica fotografija je modna fotografkinja Samantha Kandinsky.
 
izložba

Igor Ilić: 'Truth Rocks'

U petak, 27. prosinca, otvara se izložba Igora Ilića 'Truth Rocks' u Galeriji Kranjčar. Izložba je otvorena do 11. siječnja 2020.
 
izložba

Međunarodno Studentsko Bijenale u Laubi

Treće izdanje Međunarodnog Studentskog Bijenala, u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, otvara se u Laubi u subotu, 28. prosinca, s početkom u 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 7. siječnja 2020. godine.
 
izložba

Otvorenje izložbe Daniele Cikatić Javorčić 'Piktografije'

Izložba Daniele Cikatić Javorčić 'Piktografije' otvara se u Galeriji Emanuel Vidović u utorak, 24. prosinca, u 11 sati. Organizator izložbe koja će biti otvorena do 2. veljače 2020. godine je Muzej grada Splita, a kustosica izložbe je Nela Žižić.
 
obavijest

Odabrane najljepše oblikovane hrvatske knjige u 2019. godini

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu zaključila je natječaj 'Hrvatska lijepa knjiga' za 2019. godinu koji je raspisala radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj 'Best Book Design from all over the World', koji će se održati za vrijeme trajanja Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu 'Book Art International', koja se organizira u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.
 
izložba

Javne galerije: Promocija i izložba Ohoho zin-a

Autonomni kulturni centar, kroz program Javne galerije, najavljuje promociju i izložbu Ohoho fanzina, koja će se održati u subotu, 21. prosinca, u Caffe baru Vespa, od 19 sati. Publikacija Ohoho fanzin,  nastala je tijekom istoimenoga Ohoho festivala stripa i street arta.
 
nagrada

Akademska kiparica Marija Ujević-Galetović osvojila Nagradu za životno djelo HDLU-a

Akademska kiparica Marija Ujević-Galetović osvojila je ovogodišnju Nagradu za životno djelo Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), koja joj je uručena na svečanoj dodjeli u Staroj gradskoj vijećnici, gdje su dodijeljene još tri godišnje nagrade tog društva.
 
izložba

Dubrovački slikar Stjepko Mamić izlaže u Europskom parlamentu

U Europskom parlamentu u Strasbourgu u utorak je, u organizaciji ureda hrvatske europarlamentarke Ruže Tomašić, otvorena izložba dubrovačkog slikara Stjepka Mamića.
 
nagrada

Želimir Koščević dobitnik nagrade HS AICA za životno djelo

Kustos, likovni kritičar i galerist Želimir Koščević dobitnik je Godišnje nagrade Hrvatske sekcije Međunarodnog udruženja likovnih kritičara HS AICA i sveukupno životno djelo.
 
nagrada

Nikoli Bašiću prva nagrada za spomen-obilježje žrtvama 2. svjetskog rata

Nikola Bašić dobitnik je prve nagrade natječaja za idejno likovno rješenje spomen-obilježja za žrtve iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, izvijestilo je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU).
 
izložba

Skupna izložba makarskih umjetnika u Češkoj

Izložba 'Pet umjetnika' treća je u nizu izložbi koje su u organizaciji Gradske galerije Antun Gojak gostovale u Galeriji grada Olomouca od 2016. godine. Brojnoj češkoj publici svojim se djelima predstavljaju makarski autori, akademski umjetnici: Edita Brtan, Ivana Glibota Pandžić, Ana Polić Pavlinović, Goran Novović i Vice Glibota. Izloženo je ukupno 48 radova, 39 slika i 9 skulptura nastalih u makarskim ateljeima tijekom proteklih godina.
 
izložba

Davor Sanvincenti: 'Rubna titranja'

Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar najavljuje otvorenje izložbe Davora Sanvincentija 'Rubna titranja' u četvrtak, 19. prosinca, u 19 sati, u Kneževoj palači.
 
izložba, koncert

Izložba i božićni koncert u Zadru

Mira Ličen predstavlja se u Muzeju antičkog stakla 19. prosinca izložbom staklenih jaslica 'Redemptor nobis natus est (Rodio nam se Iskupitelj)'. Muzej antičkog stakla u Zadru kao i svake godine priprema prigodni adventski program koji već tradicionalno uključuje i božićni koncert Mješovitog pjevačkog zbora Condura Croatica.
 
izložba

Mirjana Zajec-Vulić: 'Listovi mojeg emotivnog dnevnika'

Otvorenje izložbe Mirjane Zajec-Vulić 'Listovi mojeg emotivnog dnevnika' bit će u Galeriji 'Idealni grad' Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, u srijedu, 18. prosinca, u 19 sati. Ulaz je slobodan!
 
izložba

Galerija Fonticus najavljuje dvije izložbe

Gradska galerija Fonticus Grožnjan za petak, 20. studenog, najavljuje dva događaja: predstavljanje izložbe Igora Hajdarhodžića 'Luka Grožnjan' i selektirani, kolektivni, tematski, likovni projekt 'Crno / Bijelo' kustosice Tina Konec, pod mentorstvom Eugena Borkovskog.
 
izložba

Ante Rašić – Dragi tata, kod mene se nije ništa promijenilo…

Izložba Ante Rašića otvara se u petak, 20. prosinca, u 19 sati, u splitskoj Galeriji Kula. Kustos izložbe je Dalibor Prančević.
 
izložba

Julio Radilović Jules - Ars Longa

Otvorenje monografske izložbe 'Ars Longa' Julia Radilovića Julesa održat će se 18. prosinca, u 18 sati, u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica.
 
nagrada

Uručena likovna nagrada Ivo Kalina dobitniku Zdravku Miliću

Likovna nagrada Grada Rijeke Ivo Kalina u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici u Rijeci uručena dobitniku za 2017. i 2018. godinu akademskom kiparu Zdravku Miliću.
 
obavijest

Predstavljanje monografije o avangardnoj slikarici Vjeri Biller u Budimpešti

Đakovački kulturni krug i Croatica najavljuju predstavljanje monografije Mirka Ćurića: 'Vjera Biller, umjetnica u zenitu oluje' i izložbu reprodukcija njezinih sačuvanih radova na stotu obljetnicu prve izložbe Vjere Biller (1919.) u Budimpešti u Vackoj ulici 11, u sklopu avangardnog pokreta mađarskog umjetničkog aktivizma, koji će se održati 17. prosinca, u 18 sati, u Croaticinoj priredbenoj dvorani.
 
izložba

Marina Bauer: Prekapanja

U sklopu ciklusa Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO, u utorak, 17. prosinca 2019., u 19 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu otvara se izložba Marine Bauer 'Prekapanja', koja će se moći posjetiti do 2. veljače 2020.
 
sajam

9. artOmat

Deveto izdanje artOmat-a, nekonvencionalnog umjetničkog sajma, tradicionalno će se održati na već poznatoj adresi Doma hrvatskih likovnih umjetnika – u Meštrovićevom paviljonu. Sajam se otvara u utorak, 17. prosinca, u 20 sati, a trajat će do kraja tjedna, do nedjelje 22. prosinca 2019.
 
najave

Plati i nosi - prodajna izložba radova studenata likovnih akademija

Prodajna izložba radova studenata likovnih akademija - Plati i nosi, održat će se u zagrebačkoj Galeriji Bačva Doma HDLU, od 17. do 22. prosinca 2019.
 
izložba

Hommage Ivanu Obrovcu (multimedijsko događanje)

U četvrtak, 5. prosinca 2019., u 21.00 sat, u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre održat će se otvorenje izložbe Ivan Obrovac: Pantoskopije, uz glazbeno-vizualnu izvedbu Obrovac² (Obrovac na kvadrat), a riječ je o susretu likovne i glazbene umjetnosti, slikara Ivana Obrovca i njegove kćeri, pulske jazz glazbenice Tamare Obrovac.   
 
nagrada

Premiju 8. Hrvatskog trijenala grafike osvojila Ines Krasić

Suvremena hrvatska umjetnica Ines Krasić osvojila je Premiju HAZU 8. Hrvatskog trijenala grafike, koji je otvoren u petak u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) dodjelom nagrada i priznanja najboljim umjetnicima.
 
izložba

11. Međunarodna studentska kiparska radionica u drvu Jarčevac / izložba

U ponedjeljak, 2. prosinca 2019., u 19 sati, u galeriji Kazamat održat će se otvorenje izložbe pod nazivom “11. Međunarodna studentska kiparska radionica u drvu Jarčevac”. Izložba će predstaviti studentske kiparske radove u drvu nastale na ovogodišnjoj Međunarodnoj studentskoj kiparskoj radionici Jarčevac. Izložba će trajati do 6.12.2019.
 
izložba

Dobrotvorna prodajna izložba – Daj 10 za 90

Izložba prikazuje radove umjetnika koji već dugi niz godina surađuju s učenicima s posebnim potrebama u zagrebačkoj Osnovnoj školi Nad lipom, a održava se od 30. studenog do 5. prosinca 2019. u Galeriji Klovićevi dvori. Prodaja umjetnina se organizira 5.12.2019. u 18 sati.
 
izložba

8. Hrvatski trijenale grafike

Osmi Hrvatski trijenale grafike (u organizaciji Kabineta grafike HAZU) održava se u prostoru Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, od 29. studenog do 29. prosinca 2019.
 
izložba

Izložba: Udruženje umjetnika Zemlja 1929. - 1935.

Galerija Klovićevi dvori u Zagrebu, od 28. studenog 2019. do 1. ožujka 2020., predstavlja izložbu 'Umjetnost i život su jedno: Udruženje umjetnika Zemlja 1929.-1935.', autora dr. sc. Petra Preloga, kojom će se obilježiti 90 godina od osnutka Udruženja umjetnika Zemlja, osnovanog 1929. godine.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2019.

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade „Grigor Vitez“, objavio je Natječaj za Nagradu „Grigor Vitez“ za 2019. godinu, koji ostaje otvoren do 03. siječnja 2020.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u tematskom projektu 'Ima li umjetnosti nakon interneta?'

HDLU Istre poziva članove svih HDLU-ova u Hrvatskoj na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu „Ima li umjetnosti nakon interneta?“. Natječaj je otvoren do 10. prosinca 2019.
 
natječaj

Natječaj za prijem novih članova u HDLU Zagreb u 2020.

HDLU Zagreb raspisao je natječaj za upis novih članova, koji će trajati do 2. siječnja 2020.
 
izložba

Izložba Nikoline Žabčić u galeriji Crta

Galerija Crta u srijedu, 20. studenoga 2019., u 20 sati, poziva na otvorenje samostalne izložbe Nikoline Žabčić pod nazivom 'Vjetrenjača sam što gleda u Sunce'. Izložba ostaje otvorena do 4. prosinca 2019.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – HAYP IN SITU – Armenija

HAYP IN SITU traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. HAYP IN SITU je neprofitna organizacija koja koordinira rad nomadske galerije HAYP i agencije IN SITU.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Higher Education College of Art and Preservation and Restoration of Cultural Property – Španjolska

Higher Education College of Art and Preservation and Restoration of Cultural Property traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura, a zainteresirani su za suradnju na projektima u područjima likovne i primijenjene umjetnosti te kulturne baštine u svojstvu partnera.
 
izložba

Otvorenje izložbe i predstavljanje grafičke mape Ivane Franke

U Kabinetu grafike HAZU u četvrtak, 14. studenoga 2019., s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe "Ekstra dimenzije" i predstavljanje grafičke mape Ivane Franke, dobitnice Premije Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na 7. hrvatskom trijenalu grafike.
 
izložba

Izložba Mercedes Bratoš u Palači Sponza

Izložba Mercedes Bratoš naslovljena 'Pasija', otvara se u Palači Sponza u Dubrovniku, u utorak, 19. studenog u 19 sati, a moći će se razgledati do 2. prosinca 2019.
 
izložba

Izložba članova HDLU Zadar

Povodom Dana Grada Zadra i blagdana sv. Krševana, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika poziva na otvorenje izložbe likovnih radova svojih članova koje će se održati u četvrtak, 14. studenog 2019., u 12 sati, u Gradskoj loži. 
 
natječaj

Prijave za 13. Međunarodni salon auto-karikature

Centar za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) poziva sve karikaturiste i one koji to žele postati, da se prijave i sudjeluju na 13. Međunarodnom zagrebačkom salonu auto-karikature (Salon).
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>