info - glazba


predavanje, tribina

kvARTopis – Kako funkcioniraju gramofonske ploče?

kvARTopis Centra za kulturu i film Augusta Cesarca poziva audiofile na putovanje od proizvodnje vinila do uživanja u glazbi na gramofonskim pločama 15. prosinca, u Pločniku, Međimurska 21.
 
koncert

Operna diva Inva Mula gostuje u Zadru

Glazbena diva Inva Mula, nastupit će u petak, 27. prosinca, u 20 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.
 
koncert

Cloud 9+ stiže u KSET

U četvrtak, 19. prosinca, u KSET stiže mađarski bend Cloud 9+, koji će ovom prigodom predstaviti svoj najnoviji album.
 
koncert

'Rijeka moj grad' - glazbeno druženje s građanima

U ponedjeljak, 16. prosinca, na Trgu 128. brigade HV-a s početkom u 19 sati, Rijeka – Europska prijestolnica kulture i Novi list, uoči 2020. godine kada grad nosi titulu Europske prijestolnice kulture, a Novi list slavi 120. godina postojanja, organiziraju glazbeno druženje s građanima – Rijeka moj grad.  
 
koncert

MSF: Koncerti božićnih napjeva i kolenda

U sklopu Međunarodne smotre folklora Zagreb pripremaju se dva vokalna koncerta - 13. prosinca, u crkvi sv. Antuna Padovanskog, te dan kasnije, 14. prosinca, u Novinarskom domu.
 
koncert

MAGsezona: Trio Spalato

Jubilarna deseta MAGsezona 2019/2020 nastavlja se u nedjelju, 15. prosinca 2019., koncertom mladog i ambicioznog Trija Spalato. Koncert će se održati u Muzeju grada Splita, s početkom u 12:00 sati. Ulaz na koncert je slobodan.
 
koncert

Nizozemci My Baby sviraju 14. prosinca u Tvornici

Nizozemska trojka My Baby, čiju glazbu karakterizira mješavina blues, country i funk utjecaja, nastupit će u subotu, 14. prosinca, u Tvornici kulture, najavio je organizator koncerta.
 
koncert

Koncert hrvatskih adventskih i božićnih pjesama

Koncert hrvatskih adventskih i božićnih pjesama održat će se u srijedu, 18. prosinca 2019., u 19 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Nastupit će pjevački zbor Neuma iz Drniša.
 
koncert

Koncert Hrvatskog baroknog ansambla: Exsultate!

Hrvatski barokni ansambl održat će koncert u nedjelju, 15. prosinca, u Hrvatskom glazbenom zavodu, s početkom u 20 sati.
 
koncert

Damir Kukuruzović Django Group u KUC-u Travno

U Kulturnom centru Travno, u utorak, 17. prosinca, u 19.30 sati, koncert će održati Damir Kukuruzović Django Group. Na programu su skladbe: Nuages , Swing 42, Swing 48,  Daphne, Caravan, Grga Swing, Siscia Jazz i dr. Ulaz je slobodan.
 
koncert

Koncert ansambla Projekt Lazarus u ciklusu Lux musicae

Ansambl Projekt Lazarus nastupit će u četvrtom ciklusu klasične glazbe „Lux musicae“ u okviru kojega će predstaviti program „CroBaroque“. Koncert će se održati u crkvi sv. Ivana Nepomuka (Lučko – Stupnik), u subotu, 14. prosinca 2019., s početkom u 17 sati.
 
koncert

Vivant professores: 30-i rođendan Zagrebačkog kvarteta saksofona

Svečani koncert u povodu 30. obljetnice osnutka Zagrebačkog kvarteta saksofona održat će se u ponedjeljak, 16. prosinca 2019., u 19.30, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa. Gosti na koncertu bit će francuski saksofonist Claude Delangle te Klavirski duo Bojan Gorišek i Milko Lazar iz Slovenije.
 
koncert

Jazz orkestar Muzičke akademije: 'Sing, sing, sing'

Koncert Jazz orkestra Muzičke akademije naslovljen 'Sing, sing, sing' održat će se u četvrtak, 12. prosinca 2019., u 19.30, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa, a Jazz orkestru kojega vodi izv. prof. art. Saša Nestorović pridružit će se i mladi pjevači. Ulaz na koncert je slobodan.  
 
koncert

Koncert Lux, na blagdan sv. Lucije, u Hrvatskom državnom arhivu

U okviru 4. Festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, u petak, 13. prosinca, na blagdan Sv. Lucije, u Hrvatskom državnom arhivu održat će se koncert pod nazivom "Lux". Ulaz na koncert je slobodan.
 
koncert

18. rođendan Terapija.net-a>>

 
 
koncert

Božićni koncert: Želim život

U utorak, 17. prosinca 2019., održat će se 14. božićni koncert 'Želim život', Zaklade Ana Rukavina i partnera Nove TV. 
 
koncert

Program Hrvatskog glazbenog zavoda do kraja godine

Između ostaloga izdvajamo: Božićni koncert ansambala HGZ-a; koncert Hrvatskog baroknog ansambla; Sfumato Zbora HRT; nastup Zagrebačkog kvarteta; koncert ciklusa Virtuoso – Ad libitum...
 
koncert

Božićni koncert Opatijskog komornog orkestra

Opatijski komorni orkestar će i ove godine obilježiti advent djelima velikih romantičara. Božićni koncert održat će u nedjelju, 15. prosinca, u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Opatiji, s početkom u u 19 sati. Ulaz na koncert je slobodan.
 
koncert

Božićni koncert ansambla Gospodnetić Singers

Božićni koncert ansambla Gospodnetić Singers održat će se u Centru za kulturu Novi Zagreb, u četvrtak, 19. prosinca, s početkom u 20 sati.
 
najave

Klasična, jazz i soul glazba na Adventu ispred HNK

Glazbena druženja uz čaj, slušaonicu božićnih skladbi i program Uvertira u sklopu kojeg će se svi posjetitelji zagrebačkog HNK, uoči predstava, imati priliku upoznati s aktualnim programom koji je toga dana na rasporedu, dio su manifestacije Advent ispred Hrvatskog narodnog kazališta.
 
festival, najave

Američki bend Deftones prvo veliko ime 15. INmusic festivala

Kalifornijski alternativni metalci Deftones nastupit će na 15. izdanju INmusic festivala, koji će se održati od 22. do 24. lipnja iduće godine, objavili su u ponedjeljak organizatori festivala, a zagrebački nastup najavljen je i na službenim stranicama grupe.
 
koncert

Splitski gitaristički kvartet u Španjolskoj izvodi djela splitskih skladatelja

U razdoblju od 6. do 11. prosinca Splitski gitaristički kvartet je na koncertnoj turneji u Španjolskoj u sklopu koje nastupaju u Valladolidu i Jaénu. Tom prilikom će izvesti skladbe splitskih skladatelja Vlade Sunka, Ivana Božičevića i Gordana Tudora.
 
koncert

Klapa Armorin predstavlja novi nosač zvuka

Klapa Amorinke predstavit će novi nosač zvuka simboličnog naziva 'Dite', na svečanom koncertu, u četvrtak, 12. prosinca, u atriju Muzeja za umjetnost i obrt, s početkom u 20:00 sati.
 
koncert

Drugi koncert AdventFesta u katedrali 2019.

U srijedu, 11. prosinca u 18.30 sati, u zagrebačkoj katedrali uslijedit će drugi koncert ovogodišnjeg AdventFesta u katedrali. Sudjeljuju: Zbor župe Marije Pomoćnice s Knežije, sopranistica Ksenija Sanjković i Tamburaški orkestar Gaj pod ravnanjem mo Krešimira Račića.
 
koncert

Koncert ansambala GŠ Blagoje Bersa

Koncert ansambala Glazbene škole Blagoje Bersa održat će se 11. prosinca u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, s početkom u 20 sati.
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Kurikul nastave pjevanja'

Promocija knjige izv. prof. art. dr. sc. Berislava Jerkovića 'Kurikul nastave pjevanja' održat će se 10. prosinca 2019. u 19,00 sati, u Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Uz autora, na predstavljanju knjige sudjeluju prof. dr. sc. Helena Sablić-Tomić i doc. dr. sc. Tihana Škojo.
 
najave

Filmska glazba Alfija Kabilja uskoro na vinilu

Zagrebačko-riječka izdavačka kuća Fox & His Friends uskoro objavljuje kolekciju filmske glazbe Alfija Kabilja koju je proslavljeni hrvatski kompozitor skladao za klasike domaćeg žanrovskog filma.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Duška Geića '(Pra)didi nan trogirski klapasi i pregrst njiovi kanti'

Knjigu Duška Geića '(Pra)didi nan trogirski klapasi i pregrst njiovi kanti' trogirskoj će publici u ponedjeljak, 9. prosinca 2019., u 19:00 sati, u galeriji Cate Dujšin Ribar, predstaviti dr. sc. Ante Jurić. U glazbenom dijelu programa nastupit će klapa Trogir - osnivači.
 
koncert

Večer Skrjabina u izvedbi Sabrine Zelić

Koncertom pijanistice Sabrine Zelić, u utorak, 10. prosinca 2019., nastavlja se jubilarna deseta MAGsezona, koncertna sezona u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG).
 
koncert

Promocija albuma 'Reggae Station' Harisa Piltona

U organizaciji Bass Experience večeri, 13. prosinca u zagrebačku 'Močvaru' stiže Haris Pilton kako bi predstavio svoj novi i prvi roots reggae album 'Reggae Station'.
 
koncert

Hrvatski komorni orkestar nastupa u Vukovaru

U sklopu XXII. Vukovarskih adventskih svečanosti 2019., u nedjelju, 8. prosinca, u Hrvatskom domu Vukovar, nastupit će Hrvatski komorni orkestar i Divna Šimatović, gitara, pod ravnanjem Mirana Vaupotića.
 
obavijest

Predstavljanje notnog izdanja i koncert 'Skladbe Ivana pl. Zajca'

Institut za crkvenu glazbu KBF-a u suradnji s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, poziva na predstavljanje notnog izdanja i koncert 'Skladbe Ivana pl. Zajca' posvećene pjevačkom društvu 'Vijenac' (prva suvremena izvedba). Predstavljanje i koncert održat će se u ponedjeljak, 9. prosinca 2019., u Muzeju Mimara, s početkom u 20 sati.
 
koncert

Koncert studenata tambure zagrebačke MA u Zorin domu

Koncert maestra Siniše Leopolda i studenata tambure Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, prof. Valentina Škorvage, održat će se u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine u Zorin domu, s početkom u 20:00 sati. 
 
koncert

Nastupi riječkih bendova i predstavljanje EPK programa na koncertu 'Rijeka, moj grad'

Na koncertu 'Rijeka, moj grad' 16. prosinca nastupit će riječki bendovi Let3, Turisti, Nord i Gerila te superbend Ri-Val te će se predstaviti kulturno-umjetnički program u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.
 
koncert

Tradicionalni mađarski adventski koncert

Veleposlanstvo Mađarske i Mađarski institut u Zagrebu najavljuju tradicionalni adventski koncert na kojem će nastupiti Muški zbor Sveti Efrem iz Budimpešte. Koncert će se održati u nedjelju, 8. prosinca 2019., u zagrebačkoj katedrali, s početkom u 19:30 sati.
 
koncert

Božićni koncert obitelji Šober u Opatiji

Festival Opatija građanima i posjetiteljima Opatije ususret Božiću poklanja koncert obitelji Šober „Najljepše blagdanske pjesme“ koji će se održati u subotu, 7. prosinca 2019., s početkom u 19 sati, u svečanom ambijentu crkve sv. Jakova u Opatiji.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Zdenke Weber u HGZ-u

Promocija knjige hrvatske muzikologinje i diplomatkinje dr. sc. Zdenke Weber “Glazbe prije svega”, održat će se u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, u utorak, 3. prosinca 2019., u 19 sati.
 
natječaj

Otvoren natječaj International

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje natječaj za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu. Projekti se na natječaj mogu prijaviti do 13. siječnja 2020.
 
koncert

Matija Dedić | Blagoje Bersa & Dora Pejačević

U četvrtak, 5. prosinca 2019, u 21 sat, u Koncertnoj dvorani braće Bersa, nastupit će pijanist Matija Dedić koji će interpretirati djela hrvatskih skladatelja.
 
koncert

Koncert u čast Olivera Dragojevića u Spaladium Areni

Splitska Spaladium Arena ugostiti će 7. prosinca, na rođendan legendarnog Olivera Dragojevića, izniman glazbeni spektakl - „Vridilo je“.
 
koncert

KSET ZEZ: 'Melting Waves'

U sklopu koncertnog programa Zavoda za eksperimentalni zvuk pod krilaticom 'Slušaj drugačije', u srijedu, 4. prosinca, u KSET-u će svoj jedinstveni glazbeni izričaj publici predstaviti novi audio-vizualni, izvedbeni i produkcijski sastav 'Melting Waves' kojeg čine Tena Novak Vincek i Hrvoje Pelicarić. Ulaz je slobodan!
 
festival

41. Ri Rock Festival

Ovogodišnje, 41. izdanje Ri Rock Festival kroz dva adventska vikenda u prosincu Riječanima i njihovim gostima priredit će izuzetno bogat glazbeni program. Od ove godine po prvi su se puta na festival mogli prijaviti bendovi iz cijele Hrvatske, pa će tako svoju priliku za nastup pred širom publikom dobiti 7 bendova s područja Primorsko-goranske i Istarske županije te još 3 benda s područja cijele države.
 
koncert

Glazbeni program EU Adventa

U središtu ovogodišnjeg glazbenog programa EU Adventa su subotnji live koncerti domaćih i regionalnih imena Detoura, Luce, Ilije Ludviga i Meritas te britanskog elektroničkog sastava Crazy P. Val koncerata na EU Adventu započinje već ove subote, 30. studenog u 20,30 sati, nastupom elektro-akustične pop glazbene atrakcije Detour, čime će ujedno i službeno biti otvoren EU Advent.
 
koncert

Sinead O’Connor 15. siječnja u Tvornici kulture

Kontroverzna irska pjevačica i kantautorica Sinead O’Connor 15. siječnja premijerno nastupa u Tvornici kulture, a na koncert ograničenog kapaciteta moći će doći tek 1200 ljubitelja njezina rada, nakon čega kreće na veliku američku turneju, najavio je organizator koncerta agencija LAA.
 
koncert

Cantus@Lauba: 'Minestrone all’Italiana'

Koncertom pod naslovom 'Minestrone all’Italiana' nastavlja se koncertni ciklus Cantus Ansambla u sezoni 2019./2020. u zagrebačkoj Laubi. Na koncertu 16. prosinca Cantus Ansambl predstavlja talijanske suvremene skladbe.
 
koncert

Adventski koncert Splitskih virtuoza

U četvrtak, 12. prosinca 2019., u 19.30 sati, u Dvorani Amfiteatra Medicinskoga fakulteta u Splitu, održat će se Adventski koncert Splitskih virtuoza.
 
koncert

Sofijska filharmonija u prosincu u Lisinskom

Čuvari bugarske kulture i tradicije – Sofijska filharmonija premijerno nastupa u u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u subotu, 7. prosinca 2019.
 
koncert

Kanconijer: Suppé & Offenbach

Drugi koncert iz ciklusa Kanconijer 'Suppé & Offenbach' održat će se u četvrtak, 5. prosinca 2019., u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, s početkom u 19:30 sati.
 
koncert

Koncert gospel sastava 'The Messengers'

U suradnji s Centrom za glazbu Zagreb, Centar za kulturu i informacije Maksimir poziva u nedjelju, 1. prosinca 2019., u 19 sati, u veliku dvoranu CKIM-a na koncertnu večer Festivala glazbe Zagreb. Nastupit će gospel sastav The Messengers! Ansambl predstavlja svoj treći nosač zvuka, a izvodi od gospel i Christmas standarda do Stevie Wondera... Ulaz je slobodan!
 
festival

Advent Classic Fest 2019

Advent Classic Fest održava se po treći put. Koncerti se održavaju za vrijeme četiri adventska vikenda na kojima se predstavljaju mladi i renomirani umjetnici zagrebačke glazbene scene.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>