info - performans


najave

Zvučni performans Sine Linea

U subotu, 14. studenog, u 19 sati, u MSU Black box-u, održat će se zvučni performans platforme Sine Linea.
 
najave

Ganz nove Perforacije i Noć performansa 14. studenog dolaze u Koprivnicu

U sklopu ovogodišnjeg programa koji organiziraju udruge Domino i Mamuze u sklopu Mreže izvedbenih umjetnosti, u subotu, 14. studenog, svoje radove predstavit će Nika Bokić, Antonio Grgić & BušBum kolektiv, Petra Mrša i Vladimir Novak.
 
izložba, performans

Egle Oddo: Pet kratkih priča - izložba i javni performansi

U četvrtak, 12. studenog, otvara se samostalna izložba 'Pet kratkih priča' (Five Short Stories) umjetnice Egle Oddo, koja će predstaviti nelinearni narativ koji uključuje elemente njenog transdisciplinarnog istraživanja usredotočenog na biljno sjeme kao element koji prožima vrste i preispituje vitalnost ravnoteže koja regulira biosferu.
 
predstavljanje

19. Dani performansa: 'Izdržati!'

Gradski muzej Varaždin od srijede, 4. studenog 2020., objavljivat će na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama žirirane radove pristigle na natječaj raspisan za 19. Dane performansa.
 
natječaj

19. Dani performansa: 'Izdržati!' / natječaj

Zbog nepovoljnih epidemioloških prilika i propisanih mjera, 19. Dani performansa ne mogu se održati uživo pred publikom, ali će se program realizirati kroz videozapise, koji će se prikazivati na mrežnim stranicama i društvenim mrežama organizatora. Tema ovogodišnjih performansa glasi 'Izdržati!'. U tom smislu Gradski muzej Varaždin raspisuje natječaj za umjetnike za performanse snimljene u videozapisima, koji je otvoren do 23. listopada 2020.!
 
performans

Noć performansa – Provedimo Noć zajedno

Noć performansa je site-specific događaj koji će se održati 17. listopada na nekoliko lokacija užeg centra Zagreb te ispred Muzeja suvremene umjetnosti.
 
izložba, performans

Objavljen raspored otvorenja 3. Bijenala industrijske umjetnosti

Dvodnevnim programom otvorenja, u petak i subotu, 9. i 10. listopada, u Labinu, Opatiji, Puli, Raši, Rijeci i Vodnjanu počinje 3. Bijenale industrijske umjetnosti – Ravno u Sunce na kojem će se u okviru 16 izložbi predstaviti radovi sedamdesetak umjetnik/ca i umjetničkih kolektiva koje su kurirali Branka Benčić, Gerald Matt i Christian Oxenius.
 
performans

Performans 'MILK Voices' u Rijeci

Međunarodni plesni i glazbeni projekt 'MILK Voices' nastao je u koprodukciji EN-KNAP Productions i Goethe instituta, a uključuje performans suvremene plesne skupine EN-KNAP, Putokaza i pjevača Michaela Schiefela. Riječki performans koji će se u utorak, 15. rujna, održati od Korza do arheološkog parka Principij u 18 i u 20 sati dio je mini-turneje koja obuhvaća još Ljubljanu i Berlin.
 
performans

HDLU: Za vikend performansi u Ilici i na Britanskom trgu

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Projekt Ilica: Q’ART za vikend, 12. i 13. rujna, najavljuju projekt Performing Ilica, u okviru kojega će Božidar Katić, Siniša Labrović i Dejan Gotić, u Ilici i na Britanskom trgu izvoditi performanse.
 
performans

'Okolo': ambijentalni elektro-akustični performans multimedijalnog umjetnika Alexa Brajkovića

U subotu, 29. kolovoza, s početkom u 20 sati, u parku Bele IV. ambijentalnim elektro-akustičnim performansom multimedijalnog umjetnika Alexa Brajkovića završit će ovogodišnje izdanje umjetničkog projekta 'Okolo'. Performans će se održati u sklopu svjetlosno-zvučne instalacije 'Singing Forest' koju Alex supotpisuje s kiparicom Idom Blažičko.
 
natječaj

Noć performansa 17. listopada u Zagrebu – otvoren poziv za sudjelovanje

Ovogodišnja Noć performansa, podnaslovljena 'Sve je moguće osim nemogućeg prostora za performans', održat će se 17. listopada u Zagrebu, a natječaj za sudjelovanje na toj manifestaciji otvoren je do kraja kolovoza.
 
izložba, performans

Izložba i performans Nikoline Butorac u koprivničkoj AK galeriji

U subotu, 29. kolovoza, s početkom u 18,30 sati, u koprivničkoj AK galeriji otvara se samostalna izložba Nikoline Butorac '(Ne)vidljivi nomadi/Izmještenost doma'. Izložba se sastoji od nekoliko segmenata: uokvirenih zapisa dječjih iskaza, audio snimke iskustva rada vani, kamenih oblutaka s receptima protiv problematičnih pojava u društvu i performansa.
 
performans

‘Chi’ - glazbeno-plesni performans u Križevcima

Glazbeno-plesni performans koji spaja suvremenu autorsku, živu glazbu s plesnim i žonglerskim tehnikama izvest će Tanja Puklek i Filip Borelli u subotu, 4. srpnja, u 20 sati, u dvorištu Galerije K2. Ulaz je slobodan!
 
performans

Performans u Uraniji – prostoru kreacije

Projekt 'Budućnost političkog performansa' ulazi u svoju veliku završnicu na zadnji dan hrvatskog predsjedanja Vijećem EU i na 7 godišnjicu ulaska Hrvatske u EU -  hommageom Željku Zorici Šišu, u utorak, 30. lipnja, u 20 sati, u Uraniji – prostoru kreacije.
 
performans

'Straža na Rajni' - performans Nine Kamenjarin

Performans Nine Kamenjarin 'Straža na Rajni' će se održati 25. lipnja, s početkom u 15 sati, na Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu.
 
obljetnica, proslava

5 godina PAP - Performing Arts Programa

MSU za 24. i 25. lipnja 2020. najavljuje program obilježavanja pet godina Performing Arts Programa /PAP u okviru kojeg će se održati brojne izvedbe, okrugli stol 'Između formalnog i neformalnog' te promocija publikacije 'PAP 5 godina'.
 
izložba, performans

Valna blizina - performans glasa i tijela

U petak, 19. lipnja, Garaža Kamba u Ilici 37 pretvara se u malu pozornicu za istraživanje tijela i glasa, prostora i vremena, fizičkog s emotivnim i kognitivnim. Performans 'Valna blizina' izvest će Maja Rivić i Silvija Dogan – umjetnice koje djeluju između plesa i performansa, vokala i dizajna.
 
performans

Domino poziva na sudjelovanje u performansu Siniše Labrovića

U nastavku svog projekta 'Budućnost političkog performansa' koji provodi povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, Udruga Domino nastavlja poziva građane i građanke da se uključe u novu umjetničku akciju konceptualnog umjetnika Siniše Labrovića.
 
performans

Međunarodni virtualni on-line performance 'Still.Mrkopalj'

U petak, 5. lipnja, u 20 sati, na Zoom online platformi bit će izveden virtualni performance nizozemskog umjetničkog kolektiva Hoge Fronten u režiji kazališne umjetnice Lieke Benders, u suradnji s hrvatskom umjetnicom Tajči Čekada te umjetnicima i mještanima susjedstva Mrkopalj, Rijeke - Europske prijestolnice kulture.
 
predavanje, tribina, performans

Performans Irene Boćkai i filmske tribine Nine Kovačića

Platforma za Društveni centar Čakovec najavljuje dva društveno-kulturna i umjetnička programa u sklopu projekta Nove prakse - online performans 'I Want to Be Clean!' umjetnice Irene Boćkai i online filmsku tribinu pod nazivom 'Pametno oko' autora, filmskog kritičara Nine Kovačića, za koju su otvorene prijave!
 
najave

Glokalni ritmovi emancipacije, znanstveno-umjetnički performans

Performans 'Glokalni ritmovi emancipacije' u organizaciji civilne udruge Kultura, mediji i edukacija - ARTHEA i u suradnji s OŠ Ivan Goran Kovačić, Obrtničkom školom i Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, studij u Slavonskom Brodu bit će izveden u subotu, 23. svibnja, na glavnom gradskom trgu, u 12 sati.
 
izložba, performans

Izložba Svena Klobučara '3 ujutro' u MSU

Izložba Svena Klobučara '3 ujutro' iz ciklusa izložbi 'U dijalogu - Zbirka Benko Horvat' bit će otvorena u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u četvrtak, 7. svibnja, u 18 sati, u izravnom prijenosu autorova performansa 'Uvijek i samo' na Facebook profilu MSU-a.
 
performans

Domino: Upute za kreativnost u izolaciji

Kućni performansi je projekt za kućnu izolaciju koju je Domino pokrenuo u suradnji sa suvremenim hrvatskim umjetnicima za širu građansku uporabu ne bi li se u ljudima potaknula kreativnost pri ostanku doma. Danas su objavljene i upute za drugi performans 'U iščekivanju kraja' Brune Isakovića i mogu se naći na FB stranici Domina.
 
performans

Udruga Domino predstavlja #kucniperformans

Svakih nekoliko dana na društvenim mrežama udruge Domino bit će objavljena po jedna uputa za izradu kućnog performansa prema recepturi suvremenih hrvatskih umjetnika. Pisane upute daju jasne korake što i kako činiti, a sudjelovati mogu svi!
 
izložba, performans

Izložba '40 godina art ljubavi Vlaste Delimar' u Domu HDLU

Izložba '40 godina art ljubavi Vlaste Delimar', kojom se obilježava 40 godina umjetničkog djelovanja te istaknute hrvatske performerice, otvara se 9. siječnja u Domu hrvatskih likovnih umjetnika.
 
djeca, mladi

2. Dječji Open stage u splitskom Domu mladih

Kulturna alternativa mladih - Hram najavljuje 2. Dječji Open stage - otvorenu večer performansa koja će se održati 22. prosinca, u 18 sati, u Amfitetru Doma mladih. Ulaz na predstavu je besplatan!
 
obljetnica, proslava, performans

Premijera dokumentarnog performansa 'Zona'

'Zona' je trodijelni performans koji će se održati u srijedu 18. prosinca (Zona_A), četvrtak 19. prosinca (Zona_B) i petak 20. prosinca (Zona_C) u 20 sati. Svaka od izvedbi je zasebna cjelina. U nedjelju, 22. prosinca (Zona A+B+C), na sam 30. rođendan Montažstroja bit će izveden završni performans koji objedinjuje sve tri prethodne izvedbe. Nedjeljna izvedba počinje u 18 sati, a tijekom ove izvedbe posjetitelji mogu ulaziti i izlaziti po volji.
 
performans

'Orkestracija prostora' - intermedijalna performativna igra

Soundpainting platforma Pula predstavlja intermedijalnu performativnu igru: 'Orkestracija prostora', koja će se održati 15. prosinca, u 20 sati, u koncertnoj dvorani Rondo – DC Rojc Pula.
 
performans

Premijerno izvođenje performansa 'Skoro, polako' u KNAP-u

Premijerno izvođenje performansa 'Skoro, polako' autorskog tima Komljenović / Panza, u produkciji Ekscene, održat će se 28. studenog, u 20 sati, u Koncertnoj dvorani Centra KNAP.
 
performans

Performans Vlaste Delimar u Galeriji KCM

Vlasta Delimar, jedna od najznačajnijih hrvatskih suvremenih umjetnica, 19. studenog u Kulturnom centru Mesnička izvest će performans 'Pokušaj poistovjećenja'. Upravo taj performans, kao svoj prvi, izvela je sa Željkom Jermanom na isti datum 1979. godine, u istom prostoru (tadašnje galerije Podroom).
 
festival

19. Performance Art Festival: Krhkost kao otpor

19. Performance Art Festival: Krhkost kao otpor održat će se 19. i 20. studenog u osječkoj Galeriji Kazamat. Sudjeluju: Tajči Čekada, Vlasta Delimar, Nina Kurtela, Studio Artless. Kustosica je Josipa Bubaš.
 
performans

Izvedba rada/audioperformansa 'OSscape' umjetnika Marka Jovića

U petak, 15. studenog, s početkom u 20 sati, u prostoru osječkog Bastiona, održat će se izvedba rada/audioperformansa pod nazivom 'OSscape' umjetnika Marka Jovića koja je nastala kao rezultat petog rezidencijalnog programa u sklopu projekta MMML Studio.
 
performans

'Treniranje prisutnosti/Vježbanje spontanosti'

Soundpainting platforma Pula predstavlja izvedbu multidisciplinarnog performansa 'Treniranje prisutnosti/Vježbanje spontanosti', koja će se održati u petak, 15. studenog, s početkom u 21 sat, u koncertnoj dvorani 'Rondo' u DC Rojc u Puli.
 
najave

Situacije predstavljaju: glazbeni performans članova DAH-a

Autonomni kulturni centar kroz program Situacije najavljuje glazbeni performans članova Dijaspore Afrikanaca u Hrvatskoj, koji će se održati 6. studenoga, od 16 sati, kod prihvatilišta za strance Porin u Dugavama. Program Situacije provodi se kroz projekt 'Korak dalje prema uključivoj kulturi'.
 
najave

6. DRAGram: vodeći svjetski performeri burleske u Zagrebu

DRAGram, festival drag kulture i umjetnosti u organizaciji queer umjetničkog kolektiva House of Flamingo, u Zagrebu se održava 7. i 8.11. Šesto izdanje za svoju tematsku okosnicu uzima burlesku i boylesque izvedbeni izričaj, te će u dva dana obogatiti zagrebačku kulturnu i izvedbenu ponudu koja ide uz bok umjetničkim, zabavnim i društveno-kritičnim kulturnim sadržajima uobičajenim u brojnim svjetskim metropolama.
 
performans

Performans 'Barehanded Sculptor' u pulskom 'Rojcu'

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 će u subotu, 2. studenog, u 21 sat, izvesti kontorcionistički performans 'Barehanded Sculptor' u hodnicima pulskog Društvenog centra 'Rojc'. Performans u režiji Jakova Labrovića i izvedbi Antee Vrdoljak rezultat je sedmodnevne rezidencije u sklopu programa 'ST Cirkus' financiranog kroz projekt 'DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara'.
 
festival

Festival Željezara 2019.

Šesti po redu Festival Željezara održava se od 28. listopada do 2. studenog 2019. Umjetnički dio programa započinje cjelodnevnim urbanim intervencijama i performansima na raznim lokacijama u prostorima naselja Caprag i samog centra grada Siska.
 
performans

2. Open stage - otvorena večer performansa

U nedjelju, 3.11., splitski Kam Hram - centar novog cirkusa priprema 2. Open stage - večer otvorenog performansa u Amfiteatru Doma mladih, s početkom u 19,30 sati. Open stage, poznat pod starim nazivom Cabaret, je manifestacija u kojoj zainteresirani afirmirani i neafirmirani umjetnici prezentiraju svoje kreativno stvaralaštvo iz područja različitih izvedbenih umjetnosti s naglaskom na suvremeni cirkus, u trajanju do 10 minuta. Prijave su u tijeku!
 
performans

Zagrebački plesni centar: Audiovizualni performans kolektiva Sonvoyce on Source

U Zagrebačkom plesnom centru (ZPC) u nedjelju, 27. listopada, izvest će se novi audiovizualni performans umjetničkog kolektiva Sonvoyce on Source, Colonello Futurista.
 
performans

'Improvizije' Ane Paška u Maloj sceni 24. listopada

Kazalište Mala scena ugostit će u četvrtak, 24. listopada, glazbeno-poetski performance autorice i izvođačice Ane Paška 'Improvizije', koji objedinjuje poeziju i crtice iz autoričina života s glazbom koju sama izvodi na nekoliko instrumenata.
 
performans

Performans 'Doktor Miserabilis' u Lazaretima

Performans 'Doktor Miserabilis' održat će se u Art radionici Lazareti 12. listopada, početkom u 20 sati. Performans je osmišljen prema motivima dramoleta za jednu lutku Dunje Robić, a izvode ga Damir Bartol Indoš, Tanja Vrvilo, Dina Puhovski (mezzosopran), Damir Prica Kafka (sax, preparirani klavir).
 
performans

Performans Kate Mijatović u MM centru

Performans "Nekoliko noćnih mora prije spavanja", vizualne umjetnice Kate Mijatović, održat će se u petak, 4. listopada, u MM centru, SC u Zagrebu, s početkom u 20:00 sati. Ulaz je besplatan.
 
performans

Performansi Vlaste Delimar i Milana Božića u Beogradu

Umjetnici Vlasta Delimar i Milan Božić gostuju 1. i 2. listopada u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD) u Beogradu performansima kojima postavljaju pitanja starenja i smrtnosti, odnosno slobode i samostalnosti pojedinca, a 3. listopada sudjeluju u razgovoru 'To smo mi', uz projekciju arhivskih snimaka njihovih odabranih radova.
 
predavanje, tribina, projekcija

Rubne prakse feminističke umjetnosti – primjer: Tajči Čekada ili protiv dihotomije 'čisto i opasno'

Novi program Galerije Prozori 'Rubne prakse feminističke umjetnosti – primjer: lokalna scena' otvara se razgovorom s multimedijalnom umjetnicom Tajči Čekadom te video projekcijom njezinih performansa, 9. rujna, od 19 sati.
 
predavanje, tribina, performans

Siniša Labrović: Pecanje - performans

Siva zona – prostor suvremene i medijske umjetnosti predstavlja performans i predavanje Siniše Labrovića. Performans Pecanje odvijat će se dva dana, svaki u trajanju tri sata, 4. i 10. 9. na Memorijalnom kompleksu na Trgu pomirenja u Korčuli, lokalno znanom kao Spomenik. Labrović će u Korčuli  također održati i predavanje  o vlastitom radu u subotu, 7. 9., u 21 sat u Ljetnom kinu.
 
izložba, performans

Paolo Scheggi .Oplà stick 1969 -2019

Povodom četrdesete obljetnice performansa Oplà stick: muka po Paolu Scheggiju, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu 5. rujna otvara prvu izložbu posvećenu talijanskom umjetniku Paolu Scheggiju. Izložba, u suradnji s kolaborativnom izvedbenom skupinom BADco. rekonstruira povijesni performans, održan u Galeriji Studentskog centra u Zagrebu prije pedeset godina na otvorenju izložbe Typoezija koja je bila dio manifestacije Tendencije 4. 
 
festival

Almissa festival, Omiš 2019

Jubilarno, deseto izdanje festivala suvremene umjetnosti u Omišu - Almissa Open Art, održat će se od 9. do 14. kolovoza 2019. Ove godine Sandra Sterle u ulozi kustosa formirala je iznimno kvalitetan i zanimljiv program naslovljen "Kuda idemo?".
 
najave

Noć performansa u Zadru

Mreža izvedbenih umjetnosti predstavlja Noć performansa, dinamični format cjelovečernjeg peformerskog predstavljanja, u sklopu festivala Zadar snova. U Noći performansa, 10. kolovoza, od 20 do 22 sata, u izlogu boutiquea Michal Negrin na Kalelargi, moći ćete pogledati pa i sudjelovati u izvedbi domaće pionirke performansa, jedinstvene Vlaste Delimar, koja ove godine obilježava 40 godina rada.
 
najave

Večer u 'Dolcu' uz solo izvedbu Matije Ferlina - odgađa se!

Park skulptura Dubrova ugošćuje Matiju Ferlina, hrvatskog koreografa, izvođača i redatelja koji u 'Staging A Play: Antigone' eksperimentalnoj kazališnoj uspješnici propituje dramske likove i njihove funkcije u odnosu na potencijal jednog izvođačkog tijela. Jedinstveni ambijent amfiteatra 'Dolac' postaje pozornica ovom izazovnom koreografskom uprizorenju, koje najavljuje intrigantne kulturne programe u 2019. pod organizacijom udruge Mediteranski kiparski simpozij. (Odgođeno za 30.7.2019. !)
 
performans

Obilježavanje 100 godina od praizvedbe baleta 'Trorogi šešir' u Zadru

U ponedjeljak, 22. srpnja, s početkom u 20 sati, u sklopu izložbe 'Nadrealni svjetovi Salvadora Dalija', održat će se obilježavanje 100 godina od praizvedbe baleta 'Trorogi šešir' plesno - kostimografskim performansom uz originalnu glazbu iz baleta. Performans će izvesti članice Zadarskog plesnog ansambla Marta Huber i Patricija Gospić u suradnji i prema ideji kostimografkinje Marije Šarić Ban. U performansu će sudjelovati i glumac Ivan Šarlija koji će oživjeti lik Salvadora Dalija.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>