info - performans


performans

'Improvizije' Ane Paška u Maloj sceni 24. listopada

Kazalište Mala scena ugostit će u četvrtak, 24. listopada, glazbeno-poetski performance autorice i izvođačice Ane Paška 'Improvizije', koji objedinjuje poeziju i crtice iz autoričina života s glazbom koju sama izvodi na nekoliko instrumenata.
 
performans

Performans 'Doktor Miserabilis' u Lazaretima

Performans 'Doktor Miserabilis' održat će se u Art radionici Lazareti 12. listopada, početkom u 20 sati. Performans je osmišljen prema motivima dramoleta za jednu lutku Dunje Robić, a izvode ga Damir Bartol Indoš, Tanja Vrvilo, Dina Puhovski (mezzosopran), Damir Prica Kafka (sax, preparirani klavir).
 
performans

Performans Kate Mijatović u MM centru

Performans "Nekoliko noćnih mora prije spavanja", vizualne umjetnice Kate Mijatović, održat će se u petak, 4. listopada, u MM centru, SC u Zagrebu, s početkom u 20:00 sati. Ulaz je besplatan.
 
performans

Performansi Vlaste Delimar i Milana Božića u Beogradu

Umjetnici Vlasta Delimar i Milan Božić gostuju 1. i 2. listopada u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD) u Beogradu performansima kojima postavljaju pitanja starenja i smrtnosti, odnosno slobode i samostalnosti pojedinca, a 3. listopada sudjeluju u razgovoru 'To smo mi', uz projekciju arhivskih snimaka njihovih odabranih radova.
 
predavanje, tribina, projekcija

Rubne prakse feminističke umjetnosti – primjer: Tajči Čekada ili protiv dihotomije 'čisto i opasno'

Novi program Galerije Prozori 'Rubne prakse feminističke umjetnosti – primjer: lokalna scena' otvara se razgovorom s multimedijalnom umjetnicom Tajči Čekadom te video projekcijom njezinih performansa, 9. rujna, od 19 sati.
 
predavanje, tribina, performans

Siniša Labrović: Pecanje - performans

Siva zona – prostor suvremene i medijske umjetnosti predstavlja performans i predavanje Siniše Labrovića. Performans Pecanje odvijat će se dva dana, svaki u trajanju tri sata, 4. i 10. 9. na Memorijalnom kompleksu na Trgu pomirenja u Korčuli, lokalno znanom kao Spomenik. Labrović će u Korčuli  također održati i predavanje  o vlastitom radu u subotu, 7. 9., u 21 sat u Ljetnom kinu.
 
izložba, performans

Paolo Scheggi .Oplà stick 1969 -2019

Povodom četrdesete obljetnice performansa Oplà stick: muka po Paolu Scheggiju, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu 5. rujna otvara prvu izložbu posvećenu talijanskom umjetniku Paolu Scheggiju. Izložba, u suradnji s kolaborativnom izvedbenom skupinom BADco. rekonstruira povijesni performans, održan u Galeriji Studentskog centra u Zagrebu prije pedeset godina na otvorenju izložbe Typoezija koja je bila dio manifestacije Tendencije 4. 
 
festival

Almissa festival, Omiš 2019

Jubilarno, deseto izdanje festivala suvremene umjetnosti u Omišu - Almissa Open Art, održat će se od 9. do 14. kolovoza 2019. Ove godine Sandra Sterle u ulozi kustosa formirala je iznimno kvalitetan i zanimljiv program naslovljen "Kuda idemo?".
 
najave

Noć performansa u Zadru

Mreža izvedbenih umjetnosti predstavlja Noć performansa, dinamični format cjelovečernjeg peformerskog predstavljanja, u sklopu festivala Zadar snova. U Noći performansa, 10. kolovoza, od 20 do 22 sata, u izlogu boutiquea Michal Negrin na Kalelargi, moći ćete pogledati pa i sudjelovati u izvedbi domaće pionirke performansa, jedinstvene Vlaste Delimar, koja ove godine obilježava 40 godina rada.
 
najave

Večer u 'Dolcu' uz solo izvedbu Matije Ferlina - odgađa se!

Park skulptura Dubrova ugošćuje Matiju Ferlina, hrvatskog koreografa, izvođača i redatelja koji u 'Staging A Play: Antigone' eksperimentalnoj kazališnoj uspješnici propituje dramske likove i njihove funkcije u odnosu na potencijal jednog izvođačkog tijela. Jedinstveni ambijent amfiteatra 'Dolac' postaje pozornica ovom izazovnom koreografskom uprizorenju, koje najavljuje intrigantne kulturne programe u 2019. pod organizacijom udruge Mediteranski kiparski simpozij. (Odgođeno za 30.7.2019. !)
 
performans

Obilježavanje 100 godina od praizvedbe baleta 'Trorogi šešir' u Zadru

U ponedjeljak, 22. srpnja, s početkom u 20 sati, u sklopu izložbe 'Nadrealni svjetovi Salvadora Dalija', održat će se obilježavanje 100 godina od praizvedbe baleta 'Trorogi šešir' plesno - kostimografskim performansom uz originalnu glazbu iz baleta. Performans će izvesti članice Zadarskog plesnog ansambla Marta Huber i Patricija Gospić u suradnji i prema ideji kostimografkinje Marije Šarić Ban. U performansu će sudjelovati i glumac Ivan Šarlija koji će oživjeti lik Salvadora Dalija.
 
performans

Vrtni đir: David Rovis

David Rovis održat će performans pod nazivom 'Tabula rasa' u utorak, 16. srpnja, u 21 sat, u Gradskoj radionici u Puli. Ideja za ovaj performans nastala je kroz suradnju s Gradskom radionicom na radionicama zidnog slikarstva u sklopu projekta FreeZURA.
 
performans

Ljeto u MSU: Performans 'Doktor Miserabilis' Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo

Performans 'Doktor Miserabilis' autora Damira Bartola Indoša i Tanje Vrvilo, prema motivima dramoleta za jednu lutku Dunje Robić, održat će se u okviru multimedijalnog programa Ljeto u MSU i posljednjeg koncerta sezone Tram 11, u subotu, 13. srpnja, u 20,30 sati.
 
obavijest

Performerski maraton 'Historijsko ludilo'

Performerski maraton 11. Kustoske platforme: Historijsko ludilo održava se 12. srpnja, od 19 sati, u Centru KNAP pod mentorskom palicom Sonje Pregrad i Bojana Jablanca.
 
festival

Dani performansa u Varaždinu

Pod sloganom 'Artistry/Umješnost' u Varaždinu će se od 6. do 9. lipnja održati 18. Dani performansa, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u varaždinskoj palači Sermage.
 
predstava

Gostovanje kolektiva Trećeprostor na festivalu Itinerant u New Yorku

Irena Boćkai i Roko Nakić, izvedbeni umjetnici kolektiva Trećeprostor, pozvani su na ovogodišnje izdanje festivala performansa i izvedbenih umjetnosti Itinerant Performance Art Festival NYC koji se održava od 21. do 25. svibnja na raznim lokacijama u New Yorku.
 
performans

NMG@PRAKTIKA / Niko Mihaljević

U subotu, 18. svibnja u 21 sat, u Amfiteatru Doma mladih u Splitu u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA Niko Mihaljević izvest će svoj performans 'Need Your Love So Bad', nakon čega će uslijediti razgovor s umjetnikom.
 
performans

Niko Mihaljević izvodi performans 'Need Your Love So Bad' u Splitu

U subotu, 18. svibnja, u 21 sat, u Amfiteatru Doma mladih u Splitu u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA Niko Mihaljević izvest će svoj performans 'Need Your Love So Bad', nakon čega će se održati razgovor s umjetnikom.
 
performans

Gostovanje Ženskog performativnog kolektiva u Veneciji

Ženski performativni kolektiv koji čine izvedbene i vizualne umjetnice Irena Boćkai, Ana Katulić i Katrin Radovani, gostuje na međunarodnom festivalu Anima Mundi u Veneciji u organizaciji Itsliquid grupe. Festival se održava usporedno s trajanjem Venecijanskog bijenala, a performans 'Shame' će biti izveden 12. svibnja u Veneciji (Palazzo Ca' Zanardi).
 
projekcija, performans

Vesna Mačković: 'Migrirati ili ne migrirati'

U sklopu programa Connect/Reflect, u Gradskoj galeriji Striegl, u petak, 3. svibnja, s početkom u 19 sati, bit će premijerno prikazan kratki animirani video sisačke umjetnice Vesne Mačković 'Migrirati ili ne migrirati'. Prilikom premijernog prikazivanja ovog videa, umjetnica će izvesti i kratki multimedijalni performans pripremljen samo za ovu priliku.
 
obavijest

Predavanje 'Povijest političkog performansa u Hrvatskoj' održano u Madridu

Zvonimir Dobrović, predsjednik udruge Domino i umjetnički direktor festivala Queer Zagreb i Perforacije, održao je u utorak na španjolskoj Kraljevskoj višoj školi dramskih umjetnosti u Madridu predavanje na temu 'Povijest političkog performansa u Hrvatskoj'.
 
izložba

Dragana Sapanjoš u Galeriji Prozori

Performans i izložba Dragane Sapanjoš pod nazivom 'In the Right Place' održat će se u utorak, 2. travnja 2019. u 19 sati, u Galeriji Prozori.
 
performans

'Orkestracija prostora' – praizvedba u Puli

Soundpainting platforma Pula najavljuje praizvedbu intermedijalne performativne igre 'Orkestracija prostora' koja će se održati u subotu, 30. studenog, s početkom u 21,30 sati. 7 izvedbenih umjetnika, 7 autorskih rukopisa, 7 izvođačkih senzibiliteta, 7 umjetničkih estetika –susreću se u umjetničkom konceptu kojemu je prostor katalizator orkestracije, a pokret induktor kompozicije.
 
obavijest

Zvonimir Dobrović gostuje na prestižnom američkom sveučilištu Yale

Na poziv američkog sveučilišta Yale, umjetnički direktor udruge Domino Zvonimir Dobrović održat će predavanje na Odsjeku dramaturgije i dramske kritike u srijedu, 27. ožujka.
 
performans

'Tijelo migranata' – performans u Osijeku

Studentice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, u sklopu kolegija Metode i prakse umjetničkog istraživanja, pripremaju performans pod nazivom 'Tijelo migranata' koji će biti  izveden u ponedjeljak, 18. ožujka, na osječkom Trgu slobode, s početkom u 15 sati.
 
natječaj

Poziv umjetnicima za prijave na edukativni program Noći performansa 2019.

Pozivaju se umjetnici na sudjelovanje u edukativnom programu Noći performansa u okviru festivala Ganz nove Perforacije koji se održava od 27. lipnja do 2. srpnja u Zagrebu, u organizaciji udruge Domino, sa zasebnim programima u Rijeci, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Koprivnici. Na poziv se mogu javiti umjetnici iz Hrvatske. Rok prijave je 7. travnja 2019.!
 
performans

Kazališni performans za mlade o destigmatizaciji debljine

U petak, 15. ožujka, održat će se edukativni kazališni performans za mlade 'Ide debeli, makni se' na Sceni Vidra, s početkom u 11 sati. Predstava je nadahnuta romanom Šime Štorice 'Poljubit ću je uskoro, možda', a režirala ju je Sanja Sumrak Radoš, dok glavnu i jedinu ulogu u performansu tumači glumac Ognjen Milovanović. Ulaz je besplatan!
 
performans

Ane Paška: Improvizije

Ane Paška (Ana-Marija Fabijanić), izvođačica, glazbenica, dramaturginja, ilustratorica, predstavit će 14. ožujka, s početkom u 20 sati, svoj poetsko-glazbeni performans 'Improvizije' u kazalištu Mala scena u Zagrebu.
 
performans

Performans 'Neljudsko' Josipe Bubaš u MM centru

Performans 'Neljudsko' umjetnice Josipe Bubaš održat će se 8. ožujka u MM centru, s početkom u 20 sati i traje do zatvaranja SC-a. Gledanje je besplatno!
 
performans

Alt- Knap: Boris Kadin / Via Negativa

Nakon uspješne prezentacije prvog projekta 'Pod naponom' Teatra Mašina igre, kojom je po prvi puta otvoren ciklus alternativnog kazališnog izričaja Alt- Knap: Kazalište za sva osjetila, u četvrtak, 21. veljače, u 20 sati, KNAP će ugostiti hrvatskog performera mlađe generacije Borisa Kadina s performansom 'Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju'.
 
performans

Performans Brune Isakovića o pravima žena u Buenos Airesu

Festival Internacional de Buenos Aires (FIBA) međunarodni je festival kazališta, plesa, performansa i glazbe koji se upravo održava po dvanaesti put i ugošćuje brojne predstave iz Argentine i cijelog svijeta. Na ovogodišnjem izdanju festivala svoju je prvu izvedbu imao i hrvatski umjetnik Bruno Isaković koji nastupa u posebnom festivalskom programu Maraton Abasto posvećenom umjetničkim eksperimentima.
 
performans

Kolumbijski umjetnik Oscar Murillo gostuje na WHW Akademiji s performansom 'Industrijski park'

Kolumbijski umjetnik Oscar Murillo gostuje na zagrebačkoj WHW Akademiji, gdje će polaznicima biti gost predavač, a u utorak, 29. siječnja, u 19 sati izvest će za javnost otvoren performans 'Industrijski park' u sklopu programa Večer s WHW Akademijom (Studio Maljković, Kralja Držislava 16).
 
predstava

Predstava 'Kiss' umjetničke trupe Alice in WonderBand gostuje u Samoboru

Komični akustični mjuzikl 'Kiss' umjetničke trupe Alice in WonderBand iz Novog Sada gostuje 28. siječnja, u 20 sati, u Kino dvorani POU Samobor.
 
performans

Gorgona Nova gostuje u Beogradu

Umjetnička grupa iz Zagreba Gorgona Nova gostuje u četvrtak, 20. prosinca, u 20 sati, u beogradskom Muzeju suvremene umetnosti, gdje će održati performans 'Izvolite prisustvovati!'.
 
radionica, kolonija, performans

Tri cirkuska performansa i dvodnevna radionica u Splitu

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 i Kulturna alternativa mladih Hram za kraj 2018. godine donose drugu Večer kratkih formi 17. prosinca, u 20 sati, u Amfiteatru Doma mladih, s cirkuskim umjetnicama Roxanom Kuwen (DE) i Laure Osselin (FR). U utorak i srijedu, 18. i 19. prosinca, Laure Osselin održat će radionicu trapeza od 18 do 20 sati na Maloj sceni Doma mladih.
 
predstava, performans

Domino najavljuje dvije premijerne izvedbe / Predstavljanje hrvatskih performera u Argentini

Nakon uspješnog predstavljanja niza hrvatskih suvremenih umjetnika i umjetnica u Napulju, udruga Domino u okviru pilot programa Perforacija u Buenos Airesu nastavlja s aktivnostima podrške domaćim umjetnicima i njihovoj međunarodnoj vidljivosti. Zagrebačkoj su pak publici pripremili premijere umjetničkog happeninga 'Usmeni spomenik', u režiji renomirane Anice Tomić, te plesnu predstavu  'Sve četiri zajedno. Na rubu dodira i kaosa' Ane Kreitmeyer, ovogodišnje dobitnice Nagrade hrvatskog glumišta.
 
performans

Veliki nastup hrvatskih performera u Napulju

Hrvatski umjetnici Igor Grubić, Bruno Isaković, Sanja Iveković, Siniša Labrović, Alen i Nenad Sinkauz te Sandra Sterle u petak, 23. studenog, nastupaju u prestižnom Muzeju Hermann Nitsch u Napulju.
 
festival

18. Performance Art Festival: Optimizam

18. Performance Art Festival 'Optimizam' održat će se od 16. do 18. studenoga 2018. u osječkoj Galeriji Kazamat.  
 
performans

Umjetnički performans u pulskoj Gradskoj radionici

Ove subote, 3. studenog, u 20 sati, u Gradskoj radionici u Puli održat će umjetnički performans pod naslovom MEMORIES.,KLUPKO : '...se domisliš !? se spominjaš !?...' kojeg je osmislio pulski likovni umjetnik, glazbenik i performer Josip Pino Ivančić. Izvođači su Ivana Nataša Turković i i.j.piNO, dok su glazbu posložili: INT i Boris Vincek.
 
performans

Hrvatska premijera performansa Borisa Kadina 'Orestea.PostIstina'

Pretposljednji dan 16. Festivala prvih obilježit će hrvatska premijera performansa Borisa Kadina 'Orestea.PostIstina', predstave nastale u koprodukciji Lenz Fondazione iz Parme i KNAP teatra. Nakon praizvedbe ovoga ljeta u Italiji, Boris Kadin se večeras, 2. listopada, u 21 sat, u Centru KNAP, premijerno predstavlja i zagrebačkoj publici.
 
izložba, performans

Izložba i performans Vlaste Delimar: Magda

Izložba i performans 'Magda', koji će se održati sljedeći tjedan u MSU, nastavak je prvog dijela 'Diptiha Dolina… Magda' radnog naslova 'Poezija genetskog ponašanja' koji je bio održan 8. 5. 2018. u Galeriji SC i Teatru &TD u Zagrebu. Datum održavanja nije slučajan, naime – 1. listopada je Međunarodni dan starijih osoba.
 
performans

Vector Hack Festival - audiovizualni performansi slobodni za javnost

Audiovizualni nastupi zagrebačkog dijela Vector Hack Festivala počinju u utorak, 2. listopada i traju do četvrtka, 5. listopada. Svoje će vještine predstaviti devet domaćih i stranih umjetnika, među kojima se ističu zvijezde eksperimentalnog zvuka Jerobeam Fenderson i Robert Henke, jedan od osnivača festivala i veteran multimedijalne umjetnosti u Hrvatskoj Ivan Marušić Klif te pripadnica mlađe generacije umjetnica zvuka Hrvoslava Brkušić.
 
performans

Budućnost seksualnosti - performans kolektivne odgovornosti

U nedjelju, 30. rujna, u dvorišnom prostoru AKC Medike održat će se performans/instalacija Brune Isakovića u sklopu programa Festivala prvih a u produkciji udruge Domino i Festivala prvih (Studio Artless). Tijekom performansa provest će se ritualizirano dijeljenje knjiga Michela Foucaulta Povijest seksualnosti: Volja za znanjem 1. dio, Briga o sebi 2. dio, Upotreba zadovoljstva 3. dio.
 
predstavljanje

Hrvatske umjetnice u Celju

Večeras u Celju, Slovenija, počinje Festival Račka 2018. na kojem sudjeluju i hrvatske umjetnice. 
 
performans

Performansi u sklopu zatvaranja izložbe 'Kradljivci vremena' u MSU

U sklopu zatvaranja izložbe 'Kradljivci vremena-reloaded', u utorak, 18. rujna, u 18 sati, Irena Boćkai i Roko Nakić izvest će dva kratka performansa na temu vremena.
 
festival

Varaždinski Špancirfest od 17. do 26. kolovoza

Varaždin je spreman za stotine tisuća posjetitelja koji će ove godine špancirati najvećim i najpopularnijim hrvatskim uličnim festivalom, 20. Špancirfestom, koji počinje u petak, 17. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina. 
 
izložba

GRISIAyouth predstavlja svoje treće izdanje

Udruga za razvoj kreativnih industrija – Faro11 predstavlja treće izdanje jednodnevne večernje izložbe u formatu suvremenog dodatka tradicionalnoj rovinjskoj izložbi Grisa, u nedjelju, 12. kolovoza 2018., s početkom u 22 sata.  
 
izložba

Izložba Božidara Jurjevića u Splitu

Galerija umjetnina najavljuje izložbu Božidara Jurjevića pod nazivom 'O-kruženje'. Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 7. kolovoza 2018. u 21.00 sat. Izložba ostaje otvorena do 2. rujna.
 
najave

Načini viđenja (prema toplini) - performativni esej

Umjetnice Maya Simkin i Riley Cavanaugh izvest će performativni esej u prostorima hacklaba01 i Filmskog studija u AKC Medika, Zagreb, 8. kolovoza s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan. 
 
predstava, rezidencijalni program

Međunarodne rezidencije suvremenog cirkusa u Društvenom centru Rojc u Puli

U razdoblju od 22. srpnja do 2. kolovoza, u Društvenom centru Rojc u Puli, u prostorima kazališta DR. Inat i Čarobnjakovog šešira, održat će se tri međunarodne rezidencije suvremenog cirkuskog izričaja. Svo troje umjetnika svoj će rad u nastajanju predstaviti publici 28. srpnja, s početkom u 20 sati.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>