info - ples


festival, najave

Šibenik u srpnju postaje hrvatska prijestolnica plesa

Šibenik Dance Festival u drugoj će polovini srpnja ugostiti plesače iz dvaneast zemalja. Najveća će atrakcija biti Xie Xin Dance Theatre iz Kine. Plesne će se predstave izvoditi na četiri lokacije u gradu - uz Tvrđavu sv. Mihovila tu su još i Tvrđava Barone, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku te Trg Republike Hrvatske.
 
natječaj

Otvorene prijave na natječaj 'Novi horizonti' za mlade autore/ice te natječaj za lokalne autore/ice

I ove godine Festival suvremenog plesa i pokreta - Periskop poziva izvedbene umjetnike/ce s područja suvremenog plesa da se prijave na dva natječaja. Prijave se zaprimaju do 19.8.2019.!
 
nagrada

Splitskim plesačicama brojne nagrade

Mlade plesačice Baletnog studija Hrvatskog narodnog kazališta Split osvojile su na International Dance Open natjecanju pet zlatnih, dvije srebrne i jednu brončanu medalju kao i jednu specijalnu nagradu.
 
novo izdanje

11. Kustoska platforma: Performativne studije slučaja

Večeras, 11. lipnja u 21 sat, s glazbenim performansom Sare Renar, Marije Dejanovići i Vedrana Peternela, 'U gostima kod ljudi' u Centru Knap počinje 11. Kustoska platforma s prvom ovogodišnjom edicijom KP: Performativne studije slučaja. Ovogodišnje izdanje KP: Performativne studije slučaja posvećeno je sintagmi historijskog ludila.
 
predstava

Izvedbe plesne predstave 'Prostor ni ja'>>>

 
 
predstava

U HNK-u Zagreb premijerno 'Annonciation' i 'La stravaganza' Angelina Preljocaja

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu premijerno će u petak izvesti dvije koreografije istaknutog francuskog eksperimentalnog koreografa Angelina Preljocaja, 'Annonciation' i 'La stravaganza', a time će ujedno po prvi puta djelo tog svjetski poznatog umjetnika postati dijelom stalnog repertoara središnjeg hrvatskog nacionalnog teatra.
 
predstava

Riječki HNK: Neoklasična baletna premijera 'Apollon' & 'Pulcinella' 7. lipnja

Premijera dvaju neoklasičnih baleta Igora Stravinskog 'Apollon' & 'Pulcinella', koji će u koreografiji Martina Chaixa i Giovannija Di Palme te pod dirigentskim vodstvom Vladimira Fanshila, na sceni riječkog kazališta biti premijerno prikazani 7. lipnja, najavljena je u srijedu na konferenciji za novinare.
 
festival

Tjedan suvremenog plesa od 4. do 11. lipnja u Zagrebu

Ovogodišnje, 36. izdanje međunarodnog festivala Tjedan suvremenog plesa, koji će se održati od 4. do 11. lipnja u Zagrebu, uz već poznata imena međunarodne scene, donosi i nove predstave hrvatskih plesnih grupa i autora.
 
najave

Moderna verzija 'Orašara' u koreografiji Valerija Petroviča Kovtuna u prosincu u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u prosincu baletnu trupu Ukrainian Classical Ballet koja će za zagrebačku publiku izvesti slavnu božićnu bajku 'Orašar' na glazbu Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji istaknutog koreografa Valerija Petroviča Kovtuna u modernom ruhu i obogaćenu specijalnim efektima.
 
predstava

Poznati koreograf Yuval Pick gostuje u Zagrebu

Umjetnička organizacija de facto, u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj, u Gliptoteku HAZU dovodi plesnu predstavu 'Hydre' poznatog francusko izraelskog koreografa Yuvala Picka, a koja će biti izvedena 30. i 31. svibnja.
 
novo izdanje

36. Tjedan suvremenog plesa

36. Tjedan suvremenog plesa će se ove godine održati od 4. do 11. lipnja, a službeno otvorenje festivala obilježit će 4. lipnja u Zagrebačkom kazalištu mladih, s početkom u 19,30 sati, izvedba predstave 'Our Daily Performance' Giuseppea Chicoa i Barbare Matijević.
 
predstava

'Balet o jednoj mladosti' premijerno u HNK-u Split

'Balet o jednoj mladosti' naziv je posljednje premijere u sezoni koju će Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split izvesti na velikoj sceni Kazališta u petak, 31. svibnja, s početkom u 20 sati.
 
predstava

Izvedbeni kolektiv BADco. gostuje u Chicagu

'Nemogući plesovi' kolektiva BADco.b izvedbeni je rad koji je nastao povodom izložbe posvećene američkom postdramskom kazališnom kolektivu Goat Island, a premijerno će biti izveden 24. svibnja u Chicago Center for Culture. Nakon američke premijere slijedi zagrebačka izvedba 'Nemogućih plesova' koja će se 1. lipnja održati u Hali V Tehničkog muzeja u sklopu jubilarnog, 20. Festivala plesa i izvedbenih umjetnosti Platforma HR.
 
radionica, kolonija

Radionica indonezijskog plesa u Korčuli

Veleposlanstvo Republike Indonezije u Zagrebu poziva na radionicu indonezijskog plesa Yapong, koja će se održavati u okviru međunarodnog Marko Polo Art Festivala u Korčuli, 1. i 2. lipnja u prostorima Port 9 Resort-a, u prijepodnevnom i popodnevnom terminu. Sudjelovanje je besplatno, a prijave se vrše do 31. svibnja 2019.!
 
najave

Blok II Antisezone 19- ples u Gorgoni

Novi blok projekta Antisezona 19 - ples u Gorgoni će se održati od 17. do 19. svibnja, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.
 
festival

Najavljen slavljenički program 20. festivala plesa Platforma_HR

Festival plesa i izvedbenih umjetnosti Platforma_HR, namijenjen promociji, afirmaciji i profesionalnom razvoju mladih i talentiranih domaćih koreografa, ove će se godine održati od 17. svibnja do 2. lipnja na nekoliko lokacija u Zagrebu, a u godini u kojoj obilježava 20 godina postojanja donosi više premijernih predstava, izložbeno-instalacijski postav, te novi program 'Plesni Wellness'.
 
natjecanje

DanceStar World Finals 2019. u Poreču

Globalni plesni spektakl DanceStar World Finals, koji okuplja preko 7 000 najboljih plesača iz cijelog svijeta, stiže i ove godine u Poreč u razdoblju od 22. do 26. svibnja.
 
predstava

Premijera plesne predstave 'Nemir ptica'

Nova predstava koreografkinje Zrinke Lukčec Kiko 'Nemir ptica', u solo izvedbi plesača Marina Lemića, premijerno će biti izvedena na 10. svibnja, u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru.
 
obavijest

Predstava 'Forecasting' predstavlja se na Biennale di Venezia Danza 2019

Predstava 'Forecasting' hrvatske autorice Barbare Matijević i Giuseppea Chicoa uvrštena je u program Biennale di Venezia Danza 2019. Međunarodni festival suvremenog plesa postoji kao dio Venecijanskog bijenala već 13 godina, a ove godine službenu selekciju potpisuje kanadska koreografkinja Marie Chouinard.
 
predstava

Američka skupina 'Step Afrika!' u subotu u Ludoj kući

Zagrebačka Luda kuća ugostit će u subotu, 4. svibnja, američku grupu 'Step Afrika!', prvu i jedinu profesionalnu plesnu skupinu koja promiče step - izvorni američki ples koji je nastao u bratstvima i sestrinstvima američkih sveučilišta, a u sklopu posjeta Hrvatskoj, američki će steperi nastupiti 8. svibnja i u Koprivnici, gdje će održati kamp za mlade namijenjen razvijanju kreativnih vještina, tolerancije i međusobnog uvažavanja.
 
radionica, kolonija

'Movement for Actors / Acting for Dancers' – međunarodna radionica fizičkog teatra

'ArtUniverse', u suradnji s International University 'Global Theatre Experience' (IUGTE) pozivaju glumce, plesače, redatelje, koreografe i studente koji su zainteresirani za sudjelovanje na intenzivnom rezidencijalnom programu koji će se održavati u Austriji u trajanju od jednog tjedna. Prijave se primaju do 3. svibnja 2019.!
 
predstava

Međunarodni dan plesa u Rijeci

U ponedjeljak, 29. travnja, u podne obilježit će se Međunarodni dan plesa na Korzu gdje će nastupiti brojni riječki plesači/ce i plesne skupine. Događaj organiziraju K2K, PC Flame i Prostor Plus.
 
predstava

Obilježavanje Međunarodnog dana plesa u Zagrebačkom plesnom centru

Zagrebački plesni centar obilježit će Međunarodni dan plesa 29. travnja raznolikim plesnim programom te večernjom predstavom 'High spirits', autorice i koreografkinje Martina Granić. Ulaz na sve programe ovog posebnog dana je slobodan!
 
predstava

Poskočite anđeli – (pret)premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

(Pret)premijera plesne predstave 'Poskočite anđeli', koreografa Rajka Pavlića, nastale u sklopu rezidencijalnog programa ZPC-a, održati će se 26. i 27. travnja 2019. u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru. 
 
obljetnica, proslava

Međunarodni dan plesa, 29. travnja 2019.

29. travnja obilježava se Međunarodni dan plesa. 
 
predstava

Najavljena premijera baleta 'Hero is tired / Heroj je umoran'

Balet 'Hero is tired / Heroj je umoran' skladatelja Frana Đurovića i koreografa Giuseppea Spote, nastao u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i Muzičkog biennala Zagreb, bit će premijerno izveden na 30. Muzičkom biennalu Zagreb, u Zagrebačkom kazalištu mladih 13. travnja, a potom 16. travnja u riječkome HNK-u, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u Rijeci u četvrtak.
 
radionica, kolonija

Merge in motion - radionica suvremenog plesa s Rinom Kotur

Radionicu suvremenog plesa (13.-14.4.2019., Dom mladih Split), vodit će Rina Kotur u sklopu Merge in motion platforme u organizaciji plesne udruge 'Tiramola'.
 
festival

KDF009 - Proljetna edicija

U organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac, održat će se deveti po redu Festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti - Karlovac Dance Festival. U sklopu proljetne sheme KDF-a očekuju nas atraktivne plesne predstave u Gradskom kazalištu 'Zorin dom',  susreti i razgovori plesača s publikom, te izložba i instalacija.
 
najave

Gostovanja Zagrebačkog plesnog ansambla

U travnju će Zagrebački plesni ansambl ostvariti nekoliko gostovanja. Dok predstava 'Esc room' kao dio službene selekcije Plesne Mreže Hrvatske 'putuje' u Vinkovce i Vukovar, predstava 'Staging a Play: Tartuffe' će gostovati u Austriji u sklopu 19. po redu Salzburger Performance Tage festivala te u Mađarskoj na festivalu Horizont.
 
predstava

'Proxima b' - plesno koloniziranje druge planete

Plesna predstava 'Proxima b', koreografkinja i izvođačica Filipe Bavčević i Mie Zalukar, bit će pretpremijerno i premijerno izvedena u Zagrebačkom plesnom centru 12. i 13. travnja, u 20 sati, u sklopu programa Koreospektar.
 
koncert, najave

Korizmeni koncerti Ansambla LADO

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO 10. travnja započinje korizmenu turneju pod nazivom 'Gospin plač'. Riječ je o lirsko-epskim pasionskim napjevima koji opisuju Kristovu muku i smrt kroz potresni izraz Majke Marije. 
 
koncert

LADO u Zadru - Neka sunce sjaji svima

Dvosatni program sastavljen od šesnaest plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećama žive u iseljeništvu – koncert LADO - Neka sunce sjaji svima, održat će se 26. travnja 2019. u Arsenalu. Početak koncerta je u 20.00 sati.
 
najave

Antisezona 19 - ples u Gorgoni

Antisezona 19 – ples u Gorgoni novi je cjelogodišnji projekt na suvremenoj plesnoj sceni, koji je kreiralo pet renomiranih hrvatskih plesnih umjetnica: Ana Kreitmeyer, Silvia Marchig, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila i Zrinka Šimičić Mihanović, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti, a odvija se u 5 blokova po 3 do 4 dana, i to u ožujku, svibnju, rujnu, listopadu i studenom, sve u dvorani Gorgona MSU-a.
 
predstava

Austrijska plesna umjetnica Doris Uhlich gostuje u Zagrebačkom plesnom centru

Zahvaljujući suradnji Austrijskog kulturnog foruma i Zagrebačkog plesnog centra, zagrebačkoj publici predstavit će se austrijska plesna umjetnica Doris Uhlich svojom autorskom predstavom 'Seismic Dancer' u subotu, 23. ožujka, s početkom u 20 sati. 
 
predavanje, tribina

Čitanje plesa: 'Choreographic Journal: seeing / vidjeti'

Zagrebačka promocija knjige 'Choreographic Journal: seeing / vidjeti' održat će se u sklopu nove tribine pod nazivom 'Čitanje plesa' koju uređuje i vodi Srđan Sandić u Zagrebačkom plesnom centru, 21. ožujka, s početkom u 18,30 sati.
 
radionica, kolonija

Dvodnevna radionica tjelesnih perkusija

Prostor Plus poziva na dvodnevnu radionicu tjelesnih perkusija 'Tijelo kao instrument' koja će se održati 6. i 7. travnja, od 10 do 14 sati, u prostorijama Filodrammatice, Korzo 28. Voditelji radionice su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški iz Alice in WonderBand, a otvorena je svim zainteresiranima.
 
predstava

Koreo lab riječkog Baleta – 'Pričaj mi' Michelea Pastorinija

U okviru drugog po redu Zajc koreo laba Baleta HNK Ivana pl. Zajca nastala je plesna predstava sastavljena od tri koreografske minijature zajedničkog naslova 'Parla(mi)' /'Pričaj mi') u koreografiji Michelea Pastorinija, a bit će izvedena 21. i 22. ožujka, u 19,30 sati, u baletnoj dvorani u Strossmayerovoj 1.
 
najave

Antisezona 19 - ples u Gorgoni

Antisezona 19 – ples u Gorgoni novi je cjelogodišnji projekt na suvremenoj plesnoj sceni, koji je kreiralo pet renomiranih hrvatskih plesnih umjetnica: Ana Kreitmeyer, Silvia Marchig, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila i Zrinka Šimičić Mihanović, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.
 
rezidencijalni program

Gostovanje hrvatskog projekta 'Gla sanje' u Berlinu

Izvedbeni, plesni projekt 'Gla sanje' (Objekt u subjekt prelazi) umjetničkog kolektiva Nikoline Komljenović, Božidara Šumja i Brune Pocherona udruge ekscena pozvan je na rezidenciju u Wiesenburghalle, Berlin, koja traje do 17.3. 2019.
 
predstava

Balet 'Coppélia' u petak u splitskom HNK-u

Balet splitskog Hrvatskog narodnog kazališta u petak, 15. ožujka, premijerno će izvesti komični balet Léa Delibesa 'Coppélia' u koreografiji latvijskoga koreografa Aivarsa Leimanisa i pod ravnanjem maestra Harija Zlodre, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije.
 
predstava

Balet 'Opasne veze' 24. ožujka u zagrebačkom HNK-u

Praizvedba baleta 'Opasne veze', temeljene na glasovitu epistolarnome romanu Pierrea Choderlosa de Laclosa iz 18. stoljeća, bit će izvedena 24. ožujka u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, izvijestili su u četvrtak iz toga kazališta.
 
predstava

Predstava Zadarskog plesnog ansambla - 'Pjesma protiv žena' u ZPC-u>>>

 
 
predstava

Premijera plesne predstave 'Transformers' u ZPC-u

Predstava 'Transformers', autora i koreografa Ide Jolić i Marina Lemića, će premijerno biti izvedena u Zagrebačkom plesnom centru u petak, 8. ožujka, u 20 sati, u sklopu programa Koreospektar.
 
natječaj

Cheonan World Dance Festival 2019. – poziv

Cheonan World Dance Festival 2019., međunarodni plesni festival, održava se u Republici Koreji u rujnu 2019. Rok za prijave sudionika je 31. ožujka 2019.!
 
festival

U Zagrebu predstavljen program 16. Beogradskog festivala igre

Program 16. Beogradskog festivala igre predstavljen je u ponedjeljak u Zagrebačkom plesnom centru.  Riječ je o jednom od najboljih europskih festivala koji će se ove godine održati od 22. ožujka do 11. travnja u Beogradu,  Novom Sadu i Vršcu, a na kojem će  gostovati umjetnici iz 11 zemalja s više od 25 novih koreografskih postavki.
 
predstava

Premijera predstave 'Vidljivo vrijeme' otvara plesnu sezonu u Karlovcu

Premijera plesne predstave 'Vidljivo vrijeme', nastale u produkciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac, održat će se 27. veljače, u 20 sati, u Gradskom kazalištu 'Zorin dom'.
 
predstava

Premijera predstave 'Equilibrium'

Premijera vertikalno-somatske predstave 'Equilibrium' autorice i koreografkinje Marije Šćekić, u produkciji Umjetničke organizacije Histeria Nova (Teatar Novog pokreta), održat će se u nedjelju, 24. veljače, s početkom u 20 sati, u Kulturnom centru Travno.
 
najave

16. Dani plesa u čast Miji Čorak Slavenskoj

U spomen na prvu domaću primabalerinu Miju Čorak Slavensku, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić, 16. godinu za redom, organizira Dane plesa u Slavonskome Brodu.
 
obavijest

One Billion Rising u Rijeci

Dana 14. veljače, u 16,30 sati ispred Radija Rijeka na Korzu, održat će se akcija One Billion Rising. Svrha ove akcije je da se kroz pjesmu i ples ukaže na globalni problem nasilja nad ženama. Ples će predvoditi Plesna Grupa Flame, nastupit će zbor VINS, a čitat će se i svjedočanstva žena iz akcije #prekinimošutnju.
 
predstava

'Igračice s klupe' igraju fantomski poker u baletnoj dvorani

U koprodukciji Baleta HNK Ivana pl. Zajca i Masa Dance Company, a u okviru programa Zajc Dance Lab 40+, nastala je plesna predstava 'Igračice s klupe' koja će po prvi put biti izvedena u petak, 1. veljače, u 19,30 sati, u baletnoj dvorani (Strossmayerova 1).
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>