info -


djeca, mladi

Radionica 'Djeca - čuvari baštine' u Trogiru

U Trogiru je u petak, u sklopu obilježavanja Dana europske baštine, započela dječja radionica zaštite spomenika pod nazivom 'Djeca – čuvari baštine'.
 
djeca, mladi

Istraživači planeta Z. - Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Pod nazivom 'Istraživači planeta Z.' sve do 23. listopada traje rješavanje ovogodišnjeg Nacionalnog kviza za poticanje čitanja, kojim se u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, nastoji dodatno potaknuti djecu od 4. do 8. razreda na čitanje.
 
djeca, mladi

Gostovanje operne predstave za djecu 'Crvenkapica' u Čakovcu i Murskom Središću

Udruga Mala opera, u suradnji s Dječjim kazalištem Dubrava, predstavlja projekt 'Opera u gostima', putujuće operne predstave za djecu.
 
djeca, mladi

Književno- scenski program 'Uberi priču!' u Koprivnici

Ove subote, 12. rujna, s početkom u 11 sati, u Gradskom parku u Koprivnici održat će se rado posjećeni književno – scenski program za djecu 'Uberi priču!'. Radi se o autorskom projektu književnice Sanje Lovrenčić koji se organizira u nekoliko gradova diljem Hrvatske pa tako i u Koprivnici.
 
djeca, mladi

Besplatna predstava za prvoškolce u GK 'Žar ptica'

Na početku svake sezone Gradsko kazalište 'Žar ptica' svim učenicima prvih razreda i njihovim roditeljima tradicionalno priređuje dobrodošlicu svojom akcijom 'Dragi prvoškolci, dobrodošli u Vaše kazalište'. Tako ih i ove nedjelje, 6. rujna, u 11 sati, poziva u Bijeničku 97, kako bi se prije prvog dana škole zajedno proveselili uz besplatnu predstavu 'Durica - male ljubavi'.
 
djeca, mladi

Upisi u novu sezonu Kazališta Škrabe

Kazalište Škrabe i Kreativni studio Zvrk pozivaju sve predškolce, osnovnoškolce i srednjoškolce da postanu članovi velike obitelji Kazališta Škrabe i pridruže se veseloj ekipi iz predstava 'Knjiga o džungli', 'Kako je Tvrtko otkrio Božić', 'Mary Poppins', 'Velika pustolovina Sherlocka Holmesa', 'Oko jedne hiže' i 'Zemlja Čudesa'. 
 
djeca, mladi

Poziv za prijave na ovogodišnji kamp KUL Hlebine

Uslijed nenadanih okolnosti uzrokovanih virusom COVID-19, realizacija kampa za djecu od 8 do 12 godina odvijat će se u ponešto izmijenjenom obliku koji i dalje osigurava mnoštvo zanimljivih sadržaja. Ovogodišnje KUL Hlebine održat će se od 4. do 6. rujna. Radi trenutne situacije, odvijat će se samo kroz dnevne boravke i aktivnosti koje će se protezati kroz navedena tri dana.
 
djeca, mladi

Pozornica ljetnog kina Tvrđave Barone rezervirana za najmlađu publiku

Ovogodišnje, peto izdanje filmskog programa 'Srijedom po svijetu' bliži se svojem kraju, a pretposljednja ovoljetna projekcija rezervirana je za najmlađu publiku i film iz prošlogodišnjeg programa zagrebačkog KinoKino Festivala.
 
djeca, mladi

'Librić u parku' od 26. kolovoza do 2. rujna

Monte Librić, osnovan kao osmo pulsko brdo puno knjiga za djecu, održat će se od 26. kolovoza do 2. rujna u Parku Petra Krešimira IV. kojeg Puljani u slengu zovu 'Kukuriku park a nalazi se između Dvojnih vrata i rodne kuće Sergia Endriga. Na praznoj tratini rađa se mali grad knjige nazvan 'Librić u parku'.
 
djeca, mladi

Novi serijal dječjih romana Nives Madunić Barišić

Nakon ciklusa detektivskih romana o istražitelju psu Melkioru i djevojčici Tari, koji su osvojili brojne nagrade i priznanja, spisateljica za djecu Nives Madunić Barišić objavila je novi naslov 'Hana i Janko i tajanstvena buka u školskoj svlačionici', u izdanju nakladničke kuće Mozaik knjiga.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ljetne Frooom filmske radionice za djecu i mlade u Zagrebu, Rijeci i Koprivnici

Frooom! je zabavan teoretsko-praktični obrazovni program medijskog i filmskog opismenjavanja koji uključuje i informatičko usavršavanje te informacijsko osposobljavanje za kritičko promišljanje i stvaranje filmova kao i drugih medijskih sadržaja djece i mladih.
 
djeca, mladi

Snimljeno 150 minuta priča i bajki za djecu i mlade

U sklopu kampanje „Čitam i uz tebe sam” 45 osoba snimilo je 150 minuta audiovizualnih sadržaja - priča i bajki za djecu i mlade, rečeno je na konferenciji za novinare Udruge za djecu i mlade s teškoćama u razvoju „Uz tebe sam”, u utorak u Varaždinu.
 
djeca, mladi

Lista dobrih knjiga za djecu, mlade i roditelje objavljenih u 2019.

Hrvatsko knjižničarsko društvo (HKD) na svojim je mrežnim stranicama objavilo listu dobrih knjiga za djecu, mlade i roditelje objavljenih u 2019. godini, prema preporuci Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež HKD-a. 
 
djeca, mladi

Ljetni kamp Hawk City 2020.

U Jastrebarskom će se u organizaciji Kreativnog studija Zvrk i Kazališta Škrabe kroz sljedeća dva tjedna četvrtu godinu zaredom održati Ljetni kamp Hawk City. 
 
djeca, mladi

Kratka priča o Domovinskom ratu – najbolje priče 2020.

U Ministarstvu hrvatskih branitelja dodijeljene su u ponedjeljak nagrade za najbolje priče na temu Domovinskog rata, a od 83 priče koje su pristigle na javni poziv, nagrađeno je njih sedam čije su autorice učenice srednjih škola iz cijele Hrvatske. 
 
djeca, mladi

Virtualni summit medija za mlade - Ujedinjeni iz svojih domova

Međunarodni summit medija za mlade (International Youth Media Summit) ove godine odvija se u virtualnom izdanju od 31. srpnja do 8. kolovoza. Okupit će sedamdeset diplomata, filmaša i savjetnika iz dvadeset tri zemlje svijeta na online platformama kako bi sudjelovali u 15. izdanju IYMS-a. Organizatori su Hrvatskoi filmski savez i Kinoklub Karlovac.
 
djeca, mladi

HDLUR: Likovne radionice za osnovnoškolce

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Rijeka od 29. do 31. srpnja organizira program likovnih radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta.
 
djeca, mladi

Sesvetsko ljeto 2020.

Narodno sveučilište 'Sesvete' najavljuje besplatne radionice za djecu i mlade koje će se održavati tijekom kolovoza i rujna. 
 
djeca, mladi

Objavljena selekcija za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Natjecateljski program 58. Revije hrvatskoga filmskog stvaralaštva, koja će se održati u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada, donosi 86 radova mladih autora u šest kategorija.
 
djeca, mladi

Crtice iz domaćinstva - učionica Školskog

Hrvatski školski muzej poziva u novu učionicu Školskog! Nastava započinje Crticama iz domaćinstva. 70-ih godina 20. stoljeća u osnovnim školama, od 5. do 8. razreda, učilo se Domaćinstvo...
 
djeca, mladi

Nova slikovnica Davida Litchfielda na hrvatskom

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je slikovnicu "Svjetlo na pamučnoj stijeni" višestruko nagrađivanog britanskog ilustratora Davida Litchfielda, novu čarobnu priču o ljubavi, obitelji i prijateljstvu iz pera autora slikovnica "Pas i violina", "Medo i klavir" i "Djedov tajni div". Prijevod potpisuje Aleksandra Barlović.
 
djeca, mladi

Na Four River Film Festival stigle prijave mladih autora iz 99 zemalja

Na manifestaciju srednjoškolske filmske produkcije 13. Four River Film Festival prijavljeno je 1.445  filmova iz 99 zemalja, a organizatori iz Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac najavili su održavanje festivala od 8. do 12. rujna.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ljetni kamp u Etnografskom muzeju

Etnografski Muzej, Zagreb, organizira treći ljetni kamp U muzejskom hladu III. Četverodnevna radionica održat će se od 21. do 24. srpnja 2020., a djeca će imati priliku naučiti stare igre i brojalice, izraditi vlastiti rekvizit za igru, vidjeti izložbe muzeja...
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj: Erste fragmenti 16

Natječaj Erste&Steiermärkische Banke d.d. za mlade umjetnike - Erste fragmenti ove je godine, iznimno, tematski vezan uz aktualnu situaciju te se svi sudionici Natječaja pozivaju predati djela koja su nedvojbeno povezana s aktualnim kontekstom i uklapaju se u temu: 2020 - kriza kao umjetnički poticaj i prilika za stvaranje boljeg društva.
 
festival, djeca, mladi

4. Dječji festival Tobogan u Rijeci

Dječji festival Tobogan, aktivne ferije za djecu, održava se u Rijeci - Europskoj prijestolnici kulture od 16. do 23. srpnja. No, ove godine, osim bogatog radioničkog i izvedbenog programa namijenjenog djeci, festival podrazumijeva i niz poduzetih mjera kako bi svi mali i veliki posjetitelji na što sigurniji način mogli uživati u kreativnosti i javnim događanjima.
 
djeca, mladi, obrazovanje

Film 'Dnevnik Diane Budisavljević' od jeseni u školskom kurikulumu za učenike osnovnih i srednjih

Film 'Dnevnik Diane Budisavljević' redateljice Dane Budisavljević dobio je službenu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske za uključivanje u nastavni kurikulum. Ministarstvo je za korištenje odobrilo i predloženu stručno izrađenu metodičku pripremu nastavne jedinice 'Dnevnik Diane Budisavljević i period Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj' ocijenivši je promišljenom i s jasno određenim odgojno-obrazovnim ishodima.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ljetna online radionica kreativnog pisanja

Kreativni studio Zvrk kreće s novom, Ljetnom online radionicom kreativnog pisanja, koja će se održati od 20. srpnja do 1. rujna 2020., a namijenjena je djeci i mladima od 9 do 17 godina.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Predprogram Dječjeg festivala Tobogan - pet radionica za djecu

Ovogodišnji Dječji festival Tobogan započinje 16. srpnja, no za nestrpljive mališane, ali i za one nešto starije, dio kreativnih radionica počinje već u ponedjeljak, 13. srpnja. Prijave za ove radionice otvorene su od danas pa sve do popunjavanja kapaciteta.
 
djeca, mladi

Zaigrani š/umom

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca organizira besplatna eko druženja za djecu u Park šumi Tuškanac. Uz pomoć stručnih edukatora polaznici će upoznati šume Zagreba te naučiti što one znače za grad. Sudjelovanje je besplatno, a prijave su u tijeku!
 
djeca, mladi

Olimpijada čitanja 2020. u Koprivnici

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica ovih ljetnih praznika organizira Olimpijadu čitanja 2020., koja počinje u petak, 26. lipnja i traje do petka, 28. kolovoza.
 
djeca, mladi

Ljetni baletni kamp i posljednje izvedbe u sezoni kazališta 'Trešnja'

Početak školskih praznika u zagrebačkom Gradskom kazalištu 'Trešnja' obilježit će početak ljetnog baletnog kampa 'Labuđe jezero' te dvije izvedbe bajke 'Ivica i Marica' 27. i 28. lipnja.
 
djeca, mladi

Mozaik knjiga objavio četiri nove slikovnice

Nakladnik Mozaik knjiga pripremio je za najmlađe čitatelje četiri nove slikovnice – 'Moj tata zeko' Zorana Maljkovića i Marka Jovanovca, 'Crvenkapicu' braće Grimm, 'Zlatokosu i tri medvjeda' Roberta Southeya i 'Kraljevnu na zrnu graška' Hansa Christiana Andersena.
 
djeca, mladi

Ljetni kamp Etnografskog muzeja 'U muzejskom hladu'

Zagrebački Etnografski muzej i ove godine u vrijeme školskih praznika organizira ljetne kampove za djecu pod nazivom 'U muzejskom hladu'. Prijave su u tijeku.
 
djeca, mladi

'Četvrt filma'

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca najavljuje program 'Četvrt filma' koji će se održati 20. lipnja na Trgu Francuske Republike (Keglić, rukometno igralište Metalac). Ulaz je slobodan!
 
djeca, mladi

Novi Sajam dječje knjige na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

Na ovogodišnjem, jubilarnom 60. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, prvi put će gostovati Sajam dječje knjige u organizaciji Monte Librića iz Pule. Na jednom od gradskih i festivalskih trgova, poznatom kao Mala loža, petodnevno, šibensko izdanje Sajma dječje knjige počinje u ponedjeljak, 22. i završava u subotu, 27. lipnja.
 
djeca, mladi

Video serijal kreativnih zadataka i dramskih igara 'Mašta je supermoć'

Teatar Tirena je 16. ožujka pokrenuo video serijal kreativnih zadataka i dramskih igara 'Mašta je supermoć'. Serijal je nastao sa željom da se djeci i roditeljima olakša boravak kod kuće te da se učiteljima asistira u online nastavi nizom kreativnih kazališnih i dramskopedagoških zadataka koje djeca mogu sama ili s roditeljima raditi kod kuće.
 
obljetnica, proslava, djeca, mladi

Mala čarobna obljetnica - u organizaciji GKMM Split

Povodom 65. rođendana splitskih dječjih knjižnica (1955.-2020.), GKMM u Splitu u petak, 19. lipnja, od 10 sati, organizira Malu čarobnu obljetnicu, a čarolije bajke i igre dočarat će djeci, u svojoj režiji i izvedbi, dramska umjetnica Jasmina Žiljak Ilinčić.
 
djeca, mladi

MLU najavljuje ciklus radionica Ljetnog ateljea

I ove godine Muzej likovnih umjetnosti provodi ciklus radionica Ljetnog ateljea. Radionice će se održavati kroz šest tjedana, a prva je na rasporedu 29. lipnja.
 
djeca, mladi

AMZ: Slažite puzzle i saznajte nešto o Avarima i Slavenima

Arheološki muzej Zagreb poziva djecu i mlade da posjete virtualni muzej AMZ te kroz igru i zabavu, slažući puzzle, nauče nešto o Slavenima i Avarima, dvije populacije koje su obilježile vrijeme od sredine 6. do sredine 9. stoljeća ...
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

16. Tirenin Kazališni kamp online / offline

U Teatru Tirena će se po 16. put održati Kazališni kamp - niz raznovrsnih radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. 16. Tirenin kamp odvijat će se u Zagrebu od 24. lipnja do 5. srpnja djelomično online preko platforme Zoom, a djelomično offline u prostoru Teatra Tirena.
 
djeca, mladi

'Kišni razdraganci' na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle iz Leta 3 snimili su dječji album imena 'Kišni razdraganci', dok je Lana Letović Perčin autorica istoimene slikovnice koja prati njihovu glazbenu priču. Ivanka i Mrle oživjeli su likove iz slikovnice i donose ih u subotu, 13. lipnja, u 18,30 sati na opatijsku Ljetnu pozornicu.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Kazališni kamp 2020. u Dječjem kazalištu Dubrava

Ovogodišnji Ljetni dramski kamp pod krilaticom 'Izdramatiziraj. Izrežiraj. Ozvuči. Osvijetli. Izvedi.' trajat će od 23. lipnja do 16. srpnja. Prijave su otvorene do 19. lipnja 2020.!  
 
djeca, mladi

Dani sv. Vida u Rijeci: Projekcija Baltazara na Čajnom trgu

Povodom Dana sv. Vida, riječko Art-kino organizira projekciju crtanih filmova o profesoru Baltazaru na Čajnom trgu (Trg Matije Vlačića Flaciusa).
 
djeca, mladi

Filmska naSTAVa dobiva digitalnu platformu

Digitalnom platformom na adresi filmskanastava.hfs.hr Hrvatski filmski savez dovodi Filmsku naSTAVu u sve hrvatske osnovne i srednje škole.
 
djeca, mladi

Domaćinstvo za najmlađe u Zagreb 80's Museum

'Domaćinstvo za najmlađe' novi je program Zagreb 80's Museum-a (Radićeva 34), nastao po uzoru na nekadašnje Domaćinstvo u školama. Trosatna radionica će se održati u subotu, 6. lipnja 2020.
 
djeca, mladi

11. VAFI & RAFI festival – televizijsko emitiranje umjesto kino projekcija

Koncept ovogodišnjeg izdanja, kao i sama realizacija Festivala poprilično je drugačija naspram dosadašnjih izdanja pa će kino projekcije animiranih filmova iz VAFI sekcije festivala zamijeniti televizijsko emitiranje istih. Tako se na nacionalnom nivou emisije sa službenim projekcijama mogu popratiti od 4. do 7 lipnja na RTL kockici i to u jutarnjem terminu u 11 sati te popodnevnom u 15,30 sati.
 
djeca, mladi

'Peri ruke' - lutkarski spot za povratak djece u vrtiće i škole

Splitski skladatelj Ivo Lesić povratak djece u vrtiće i škole najavio je korisnom pjesmom i naslovom bez okolišanja: 'Peri ruke!'. Lutke animiraju glumci kazališta Produkcija Z.
 
festival, djeca, mladi

VAFI i RAFI od 1. do 7. lipnja, prva varaždinska manifestacija nakon koronakrize

Prva manifestacija koja će javnosti otvoriti vrata u Varaždinu nakon krize izazvane koronavirusom bit će 11. VAFI & RAFI - Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih, koji će se održavati od 1. do 7. lipnja.
 
djeca, mladi

Šetnja bakrenim dobom kroz slagalice u Virtualnom muzeju AMZ-a

Iz Arheološkog muzeja Zagreb pozivaju da prošećete bakrenim dobom u AMZ Virtualnom muzeju kroz sedam puzzli.
 
djeca, mladi

MSU & ALU radionice u virtualnom Muzeju

Kao nastavak dugogodišnje suradnje Muzeja suvremene umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, studenti nastavničkog odsjeka Akademije izrađuju virtualne radionice namijenjene učenicima. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>