info -


predstava, djeca, mladi

Premijera predstave 'Sretna priča jednog medvjedića'

Premijera predstave za djecu i mlade 'Sretna priča jednog medvjedića' kazališta Mali Teatar će se održati ove nedjelje, 6. prosinca, u Kulturnom centru Travno.
 
djeca, mladi

'Tolerancijom protiv predrasuda i diskriminacije - razlike i posebnosti čine naš svijet!'

Izložba u GKMM-u Split 'Tolerancijom protiv predrasuda i diskriminacije - razlike i posebnosti čine naš svijet!' je postavljena na Odjelu za djecu i mlade i virtualno, a može se razgledati do 12. prosinca 2020.
 
djeca, mladi

2020. godina: negativan test - pozitivna sjećanja

Hrvatski školski muzej, osim školskih predmeta, čuva i školske uspomene, a u nastojanju da sa svojim najvjernijim i najbrojnijim posjetiteljima – učenicima i nastavnicima – ostane povezan, poziva vas na zajedničku suradnju prisjećanja, prikupljanja, čuvanja lijepih uspomena iz ove neobične 2020. godine u projektu Negativan test – pozitivna sjećanja.
 
djeca, mladi

Festival JazzTime Rijeka nastavlja projekt 'Jazz u školama'

Jedan od najdugovječnijih festivala jazz glazbe u regiji, međunarodni festival jazz glazbe 'JazzTime Rijeka', u godini svog 29. izdanja, nastavlja sa svojim edukativnim projektom 'Jazz u školama'.
 
djeca, mladi

Vrtići u kvartovskom kinu u jesenskom izdanju online

Projekt Vrtići u kvartovskom kinu nastavlja se petu godinu zaredom, no zbog epidemiološke situacije u svom jesenskom izdanju, posvećenom lutkarskom animiranom filmu, provodi se online.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za 40. 'Mali bitolski Montmartre 2021'

Dječji likovni studio 'Sv. Kiril i Metodij' - Bitola, Republika Sjeverna Makedonija, raspisao je natječaj za tradicionalnu manifestaciju -  jubilarni 40. 'Mali bitolski Montmartre 2021', koja će se održati od 23. do 30. svibnja 2021. u Bitoli.
 
djeca, mladi

Kulturna putovnica - edukativni program prilagođen mladima s teškoćama u razvoju

Kulturna putovnica je edukativni program radionica posebno prilagođenih mladima s teškoćama u razvoju, koji provodi Udruga za razvoj umjetnosti, kulture i edukacije (projekt Vijeće mladih Benčić) u partnerstvu s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka.
 
predstava, djeca, mladi

Uoči Noći kazališta – predstave za djecu online

Od petka, 20. studenog, u 19 sati do utorka, 24. studenog, do 19 sati, na internetskoj stranici Riječkog kazališta mladih 'Kamov' bit će dostupne predstave pet dramskih studija iz različitih krajeva Hrvatske koje su trebale biti izvedene na 22. susretu profesionalno vođenih predstava za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ koji se trebao održati u Rijeci krajem rujna ove godine.
 
djeca, mladi

8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) organizira osmu godinu zaredom svoj središnji godišnji događaj 8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska pod nazivom 'Stari izazovi, novo ruho', a na samoj konferenciji ponudit će se rješenja problema koji su se razotkrili u 2020. godini u novom ruhu.
 
djeca, mladi

Muzejsko - edukativni projekt '10 škola - 10 umjetnika'

Nacionalni muzej moderne umjetnosti, zagrebačka Moderna galerija, od 23. do 27. studenoga organizira muzejsko - edukativni projekt '10 škola - 10 umjetnika'. Riječ je o projektu koji je prije 16 godina osmislila viša kustosica Ivana Rončević Elezović s ciljem da srednjoškolci kroz njega steknu nova znanja i razviju nov odnos prema instituciji muzeja, kao i o materiji koju obrađuju.
 
predstavljanje, djeca, mladi

Besplatne online projekcije filma 'Jedna od nas' Đure Gavrana

Dokumentarni film 'Jedna od nas' nagrađivanog autora Đure Gavrana prati reakcije jedne zajednice na otkriće o seksualnom zlostavljanju. Povodom Međunarodnog dana djeteta, koji se obilježava u petak, 20. studenog, film će se moći besplatno pogledati na službenoj stranici www.jednaodnas.com u razdoblju od 20 sati do ponoći.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

10. škola animiranog filma u Puli

Pulska filmska tvornica poziva osnovnoškolce na upis u 10. Školu animiranog filma. Radionica će se održavati kontinuirano tijekom studenog i prosinca i to utorkom i četvrtkom od 17 do 19,30 sati u prostorijama Kluba Pulske filmske tvornice.
 
djeca, mladi

Filmska početnica: cijanotipije

Radionica cijanotipije - fotografske tehnike iz sredine 19. stoljeća, pomoću koje se reproduciraju fotografije i fotogrami u tonovima prusko plave boje - namijenjena je djeci viših razreda osnovne škole, a održat će se u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34.
 
djeca, mladi

'Vrijeme je za igru' u MSU

Krajem studenog, točnije 20.11. obilježava se Međunarodni dan djeteta povodom kojeg Muzej suvremene umjetnosti i Teatar Puna kuća organiziraju kulturno – edukativni program namijenjen djeci od 1,5 do 6 godina pod nazivom 'Vrijeme je za igru' u MSU, a koji će se održati u nedjelju, 22. studenog.
 
djeca, mladi

Završnica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Završnica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održat će se u petak, 13. studenog, s početkom u 12 sati. Po prvi puta završnica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja neće okupiti djecu iz cijele Hrvatske, već je zbog epidemiološke situacije snimljena ranije.
 
djeca, mladi

Besplatni program i radionica za djecu u Centru za kulturu Trešnjevka

U subotu, 14. studenoga, Centar za kulturu Trešnjevka organizira dva potpuno besplatna događanja namijenjena djeci.
 
djeca, mladi

Umjesto predstave, radioigra 'Malac Komalac' u Online srijedi Žar ptice

Umjesto najavljene premijere predstave 'Malac Komalac' prema slikovnici Zorana Pongrašića u režiji Lawrencea Kiirua, zagrebačko kazalište Žar ptica najavljuje istoimenu trodijelnu radioigru, čiji će se prvi dio moći poslušati u srijedu, 11. studenoga, preko platforme Vimeo.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Filmska početnica za najmlađe

Radionica Mala filmska početnica namijenjena je djeci od 5 do 7 godina, a održat će se u prostoru Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34.
 
festival, djeca, mladi

5. KinoKino Festival održat će se online

Planirano 5. izdanje KinoKina, koje se trebalo održati istovremeno s 18. Zagreb Film Festivalom, u Uraniji – prostoru kreacije i Hrvatskom glazbenom zavodu, održat će se online na platformi kinoeuropa.hr od 9. do 15. studenog.
 
djeca, mladi

Digitalna filmska naSTAVa

Digitalnom platformom na adresi filmskanastava.hfs.hr Hrvatski filmski savez dovodi Filmsku naSTAVu u sve hrvatske osnovne i srednje škole.
 
projekcija, djeca, mladi

Senzorne projekcije u kinu 'Tuškanac'

Senzorne projekcije filmova 'Pčelica Maja' i 'Tabaluga' održat će se 7. studenog, u 16 sati, u kinu 'Tuškanac'. Filmovi koji se prikazuju u ovom projektu su senzorno prihvatljivi u auditivnom i vizualnom smislu za djecu sa senzornim poteškoćama.
 
smotra, revija, djeca, mladi

40. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva 'Dragutin Domjanić'

U subotu, 31. listopada, održana je jubilarna 40. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva 'Dragutin Domjanić' - Sv. Ivan Zelina. Smotra je održana u drugačijem obliku od svih dosadašnjih - bez publike u Dvorani Kraluš, ali sa širom publikom na platformi YouTube.
 
djeca, mladi

book&zvook donirao varaždinskoj gimnaziji lektirni audio naslov

Ugovorom o donaciji prva mobilna aplikacija za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku book&zvook ustupila je Prvoj gimnaziji Varaždin audio knjigu 'Sjećanje šume' Damira Karakaša koja je uvrštena na popis izborne gimnazijske lektire.
 
djeca, mladi

Poziv za sudjelovanje u projektu HDLU-a Istre 'Edukacija mladih u području vizualne kulture'

HDLU Istre u skladu s Godišnjim programom 2020. i projektom 'Edukacija mladih u području vizualne kulture', koji je sastavni dio spomenutog programa, poziva zainteresirane učenike i studente na stručno vođenje u sklopu izložbe Dražena Turkovića 'Fake lights/Lažna svjetla' koja je postavljena u galeriji HDLU-a Istre od 23. listopada do 22. studenog 2020. godine. 
 
djeca, mladi

Art-kino: Program Škola u kinu i u online varijanti

U kontekstu novonastalih okolnosti vezanih uz COVID-19 te pratećih epidemioloških mjera i restrikcija koje su posjet kinu znatno otežali vrtićima i školama, riječko Art-kino je odlučilo u dogovoru s pojedinim hrvatskim distributerima ponuditi dio programa Škola u kinu i u online varijanti, putem video platforme.
 
djeca, mladi

Talijanski jezični laboratorij

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Tjedna talijanskog jezika u svijetu, talijansko Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje, posredstvom Talijanskog instituta za kulturu osiguralo je gotovo 43 tisuće eura potpore za projekt Talijanski jezični laboratorij. U projektu je sudjelovalo 18 zagrebačkih osnovnih i srednjih škola u kojima se uči talijanski jezik.
 
natječaj, djeca, mladi

Likovno-literarni natječaj 'Ruke su život'

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn - Essen – Zagreb – München – Vukovar 2021 na temu „Ruke su život - oči, misao, utjeha, glazba i priča“ namijenjen je djeci Hrvata u iseljeništvu i djeci iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole (iz Njemačke do 12. razreda).  
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za dodjelu Nagrade 'Ivo Vuljević'

Hrvatska glazbena mladež raspisuje Natječaj za dodjelu Nagrade Ivo Vuljević Hrvatske glazbene mladeži za sveukupno djelovanje mladih glazbenika u 2020. godini, s naglaskom na najistaknutije umjetničko ostvarenje. 
 
djeca, mladi

Nova animirana serija za najmlađe – 'HuHu'

'Budi svoj, budi svoj, a kada prijatelj tvoj vrijedno radi, ti ga pohvali i osmijehom nagradi...', riječi su uvodne pjesmice nove animirane serije 'HuHu' koja 19. listopada stiže na male ekrane HRT-a. Namijenjena je vrtićkoj i predškolskoj djeci od 3 do 6 godina, a proizveo ju je vodeći hrvatski studio za animaciju Recircle, koji je za taj projekt osvojio glavnu nagradu na prestižnom MIPJunior Project Pitchu u okviru MIP Marketsa 2019. u Cannesu.
 
projekcija, djeca, mladi

Besplatne senzorne projekcije u tri hrvatska grada

U listopadu, studenom i prosincu senzorne projekcije održat će se u Varaždinu, Koprivnici i Zagrebu. Filmovi koji se prikazuju u ovom projektu su senzorno prihvatljivi u auditivnom i vizualnom smislu za djecu sa senzornim poteškoćama.
 
festival, djeca, mladi

5. Festival KinoKino održava se od 9. do 15. studenog

Posebno, 5. izdanje festivala KinoKino, Međunarodnoga filmskog festivala za djecu održat će se u sklopu 18. Zagreb Film Festivala od 9. do 15. studenog u Uraniji - prostoru kreacije i Hrvatskom glazbenom zavodu, priopćio je organizator.
 
festival, djeca, mladi

Plesni zbirkus II - festival za djecu koji su osmislila djeca

Plesni zbirkus - festival izvedbenih umjetnosti za djecu, manifestacija je za djecu i odrasle koju osmišljavaju djeca i na različite lokacije u Rijeci i Opatiji od 13. do 18. listopada dovodi niz predstava suvremenog plesa, novog cirkusa i interdisciplinarnih i kazališnih izvedbi, kao i radionica na kojima se djeca mogu upoznati i okušati u vještinama tih izvedbenih područja.
 
natječaj, djeca, mladi

Zaklada Marin Čilić raspisuje natječaj (i) za glazbene stipendije

Zaklada Marin Čilić dodjeljuje deset stipendija učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija mladim sportašima i sportašicama individualnih olimpijskih sportova te donaciju za opremanje školskih laboratorija. Natječaj je otvoren do 8. studenog 2020.
 
djeca, mladi

'Snjeguljica' u novom ruhu ponovno u 'Trešnji'

Još jedan klasik, u novom izdanju, razveselit će sve zaljubljenike u bezvremenske bajke braće Grimm. Predstava 'Snjeguljica i sedam patuljaka', u režiji i adaptaciji Ivane Čoh, ponovno je na repertoaru kazališta 'Trešnja'. Predstava je namijenjena djeci starijoj od pet godina, a može se pogledati 17. i 18. listopada te 21. i 22. studenoga.
 
djeca, mladi

Gostovanje predstave Gradskog kazališta 'Zorin dom' na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banjoj Luci

Gradsko kazalište 'Zorin dom' iz  Karlovca sudjeluje na 19. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu u Banjoj Luci s predstavom 'Na tragu'. Predstava je trebala biti odigrana u četvrtak, 8. listopada, u 19 sati, no zbog epidemiološke situacije i nemogućnosti sudjelovanja na festivalu, biti će prikazana online.
 
djeca, mladi

Festival dječjeg filma – Dugo Selo

Glazbena škola Dugo Selo pokreće Rez – Festival dječjeg filma koji za cilj ima poticanje dječjeg kreativnog izražavanja kroz filmsku umjetnost. Sudjelovati mogu sve dječje filmske skupine koje djeluju unutar osnovnih i srednjih općeobrazovnih i umjetničkih škola.
 
nagrada, djeca, mladi

Proglašeni dobitnici Nagrade FEKP-a za kratku priču za mlade

Desetogodišnja Alisa Ciglar Tišljar proglašena je u ponedjeljak u Rijeci pobjednicom natječaja za kratku priču za mlade 19. Festivala europske kratke priče, a na dodjeli u riječkom Exportdrvu srednjoškolke Brigita Stajić i Lorena Ivanković osvojile su drugo i treće mjesto.
 
djeca, mladi

U kazalištu 'Žar ptica' kreću 'popodnevne matineje'

Petkom u pet pedeset pet odsada ćete moći na predstavu u 'Žar pticu'. Prva na rasporedu, 9. listopada, u 17,55 sati, je predstava 'Ako kažeš, gotov si!'.
 
djeca, mladi

Dječji tjedan u znaku 70. rođendana Saveza društava 'Naša djeca“ Hrvatske

U ponedjeljak je, u Strojarskoj ulici kod broja 13 u Zagrebu, predstavljen mural napravljen povodom 70. rođendana najstarije i najveće organizacije za djecu, Saveza društava 'Naša djeca“ Hrvatske. Mural je napravio ulični umjetnik Tihomir Krklec – Afrika u suradnji s djecom Osnovne škole 'Ivana Gundulića' u Zagrebu.
 
djeca, mladi

Prijave za Festival likovne i glazbene umjetnosti u Dugom Selu

Ovogodišnji Festival likovne i glazbene umjetnosti održat će se početkom studenog, u Glazbenoj školi u Dugom Selu. Glavni ciljevi pokretanja Festivala su razvoj kreativnosti i dječje mašte kroz glazbu, ples i igru. Ciljna skupina su osnovnoškolska i srednjoškolska djeca do 19 godina.
 
izložba, djeca, mladi

Izložba 'Riznica dječjega stvaralaštva' u Etnografskom muzeju

Izložba Hrvatskoga školskog muzeja "Riznica dječjega stvaralaštva", koja predstavlja iznimne hrvatske i međunarodne učeničke projekte ostvarene pod vodstvom pedagoginje Dijane Nazor Čorda, otvara se u četvrtak u zagrebačkom Etnografskom muzeju.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Likovna radionica 'Držićevi čuvari baštine'

Dom Marina Držića u Dubrovniku, u okviru Dana europske baštine, najavljuje likovnu radionicu “Držićevi čuvari baštine” namijenjenu uzrastu od 8 do 18 godina. Riječ je o radionici izrade knjižica ručno povezanih šivanjem, lijepljenjem i vezanjem.
 
festival, djeca, mladi

Deveti KIKI festival uživo u Zagorju i online u cijeloj Hrvatskoj

Deveto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI održat će se u dječjem tjednu od 5. do 9. listopada 2020. u hibridnom formatu, pa će osim kino projekcija u Zaboku i Krapini filmovi biti dostupni i online za područje cijele Hrvatske.
 
smotra, revija, djeca, mladi

58. Revija hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece

58. Revija hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece održat će se online i u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada, a prikazat će se 86 radova osnovnoškolskih autora u 6 kategorija.
 
djeca, mladi

Animafest: Raznovrsni program za djecu i mlade

Program za djecu i mlade Animafesta Zagreb 2020, koji počinje 28. rujna, najvećim dijelom održavat će se u dvorani Kinoteke, a uslijed novih okolnosti filmovi iz konkurencije moći će se prikazivati i online učenicima i vrtićkoj djeci.
 
djeca, mladi

Škola animacije za djecu u kinu 'Tuškanac'

Škola animacije je radioničkog tipa, kroz praktični rad upoznaje djecu s osnovnim principima animacije i uvodi ih u svijet stvaranja animiranog filma.
 
festival, djeca, mladi

13. Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić'

Trinaesti Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić' održat će se od 28. rujna do 3. listopada u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split. Festival koji se tradicionalno održava u travnju, ove su sezone obilježile raznovrsne okolnosti i izazovi, te je format ovogodišnjeg Festivala mijenjan nekoliko puta, a bit će realiziran u 2 grada i na 4 lokacije.
 
djeca, mladi

Gostovanje Teatra Poco Loco na Lastovu

Teatar Poco Loco gostovat će 25. rujna na Lastovu sa koncertnim čitanjem bajke uz pratnju glazbe svirane uživo i animiranih ilustracija - Priča mi se priča: Djed i najveća repa u svemiru. Nakon predstave održat će se dramska radionica koja se sastoji od vježbi iz područja dramske pedagogije koje ciljano potiču maštovitost, suradnju, uvažavanje tuđeg mišljenja, međusobno slušanje i najvažnije – zajedničko kreiranje priče.
 
djeca, mladi

HMI propituje odnos mladih prema tradicijskoj kulturi

Hrvatska matica iseljenika (HMI) pokrenula je multimedijski projekt 'Što mi znači...', koji se bavi odnosom mladih prema tradicijskoj kulturi svoga naroda, te poziva mlade, pa i djecu da opišu svoj odnos prema dijelu tradicijske baštine koji im je osobito bitan.
 
djeca, mladi

Radionica 'Djeca - čuvari baštine' u Trogiru

U Trogiru je u petak, u sklopu obilježavanja Dana europske baštine, započela dječja radionica zaštite spomenika pod nazivom 'Djeca – čuvari baštine'.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>