info -


djeca, mladi

Uoči Interlibera Školska knjiga najavljuje bogat program dječjih izdanja

Uoči Interlibera, nakladnik Školska knjiga objavio je pregršt novih naslova namijenjenih malim čitateljima, među kojima su nagrađivana i inovativna djela najkvalitetnijih domaćih i stranih autora, slikovnice s integriranim ulomcima klasične glazbe te interaktivne 3D knjige dopunjene digitalnom animacijom.
 
festival, djeca, mladi

Dubrovnik: Na 8. DUFF-u u konkurenciji gotovo sedamdeset filmova

Osmo izdanje Dubrovačkog filmskog festivala za djecu i mlade Mediterana (DUFF) svečano je otvoreno u četvrtak navečer u dubrovačkom kinu 'Sloboda', a u četiri dana pod sloganom 'Create beyond Measure' prikazat će se 68 kratkometražnih filmova raznih žanrova u osam kategorija.
 
predstava, djeca, mladi

'Na tragu' - nova lutkarska predstava GK 'Zorin dom'

'Na tragu' je kriminalistička priča koja pliva po dubinama četiriju karlovačkih rijeka, a bit će premijerno izvedena u petak, 18. listopada, u karlovačkom Gradskom kazalištu 'Zorin dom'.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera lutkarske predstave za djecu 'Roda i lisac' Scene IBM

Nova predstava Lutkarske scene 'Ivana Brlić-Mažuranić' (Scena IBM), 'Roda i lisac' prema Ezopovoj basni, u režiji Ivane Peroš i dramatizaciji Beatrice Kurbel, bit će premijerno izvedena u subotu, 19. listopada, s početkom u 11 sati.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave 'Kraljevna na zrnu graška' u Dječjem kazalištu Dubrava

Koristeći predložak poznate bajke Hansa Christiana Andersena 'Kraljevna na zrnu graška', predstava koja će biti premijerno izvedena 17. listopada progovara o odrastanju u uvjetima zaštite, o redu kojega svugdje mora biti, redu kojega se moramo držati i redu koji znači sigurnost.
 
predstava, djeca, mladi

'Priča o dva brata' premijerno u Hrvatskom domu Vukovar

'Priča o dva brata' Igora Knižeka, u režiji Roberta Raponje, nova je profesionalna predstava za djecu Scene Martin Hrvatskog doma Vukovar. Svečana premijera predstave održat će se u utorak, 22. listopada, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan!
 
festival, djeca, mladi

11. festival prava djece: Mali festival za velike teme

11. festival prava djece otvoren je 16. listopada u zagrebačkom kinu 'Tuškanac', projekcijom švedskog filma 'PewPewPew', koji progovara o utjecaju društvenih mreža na djecu i mlade, unutar programa 'Razgovor počinje filmom', u kojemu srednjoškolci gledaju film te potom sudjeluju u razgovoru s psiholozima i ostalim stručnjacima.
 
djeca, mladi

Kliker festival od 14. do 20. listopada u Varaždinu, Rijeci i Zagrebu

Kliker festival – festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade, ove će se godine održati od 14. do 20. listopada, ne samo u Varaždinu, već i u Rijeci i Zagrebu, najavljeno je na konferenciji za novinare u petak na Sceni Zvonimir Rogoz varaždinskog HNK.
 
djeca, mladi

Edukativne likovne radionice u Rijeci

HDLU Rijeka najavljuje program edukativnih likovnih radionica u Galeriji Juraj Klović, koje se odvijaju subotom ujutro. Programi su besplatni, a namijenjeni su djeci osnovnoškolskog uzrasta.
 
djeca, mladi

Artistička scena za djecu u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb

Artistička scena namijenjena djeci održavat će se u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, Vukovarska 68, svake subote od 11 do 12 sati i to od 5. listopada na dalje. Ulaz je besplatan!
 
djeca, mladi

57. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Najstarija manifestacija u Hrvatskoj, posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca i njihovih vršnjaka, svake se godine održava u drugom gradu, a nakon prošlogodišnje u Bolu na Braču najbolji i najmlađi filmski stvaraoci i njihovi mentori ove se godine od 3. do 6. listopada okupljaju u Sisku.
 
djeca, mladi

Audicija za Dječji zbor HPD-a 'Lipa' Osijek

Audicija za Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka održat će se u ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine, s početkom u 19,15 sati, u prostorijama Društva.
 
djeca, mladi

'Europska noć istraživača' u Republici Hrvatskoj - 27. rujna 2019.

„Europska noć istraživača“ u Republici Hrvatskoj dio je inicijative koja se održava posljednjih desetak godina u gradovima diljem Europe zadnjeg petka u mjesecu rujnu. Četiri hrvatska grada bili su domaćini Europske noći istraživača u 2018. godini (Zagreb, Split, Pula i Rijeka), a ove godine priči se pridružuje i Osijek.
 
djeca, mladi

Besplatna platforma filmova za djecu u hrvatskim bolnicama

Projekt Udruge Djeca susreću umjetnost Film u bolnici, za male pacijente u više od 20 bolnica diljem Hrvatske, podržalo je i Hrvatsko društvo filmskih kritičara, s novim predsjednikom Hrvojem Pukšecom na čelu.
 
djeca, mladi

Premijera predstave 'Težak život u srednjem vijeku' u Krku

Dramski studio Frankopan u sklopu projekta „Mladi za mlade“ Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, na 495. Krčkom sajmu će u petak, 9. kolovoza u 20 sati, na Trgu Kamplin u gradu Krku, premijerno izvesti predstavu „Težak život u srednjem vijeku“.
 
djeca, mladi

Minimini ciklus ZF: Ježeva kućica & Božić kod Zimogroznih

Zagrebačka filharmonija, u sklopu Minimini ciklusa namijenjenog najmlađima, za jesen ove godine najavljuje dvije premijere. Premijera koncertne predstave 'Ježeva kućica' održat će se 28. rujna 2019.; a u prosincu slijedi premijera koncertne predstave 'Božić kod Zimogroznih'.
 
nagrada, djeca, mladi

Dječja klapa Baliniera osvojila prvo mjesto na festivalu u Parizu

Dječja klapa Baliniera, u kojoj pjevaju djeca iz Preka, Ugljana, Kali i Banja, osvojila je na 15. međunarodnom festivalu folklora, plesa i glazbe “Etoiles de Paris” prvo mjesto u kategoriji a capella juniori.
 
djeca, mladi

Lista dobrih knjiga za djecu, mlade i roditelje objavljenih u 2018.

Na mrežnim stranicama HKD-a ovih je dana objavljena Lista dobrih knjiga za djecu, mlade i roditelje objavljenih u 2018. godini, prema preporuci Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.
 
festival, djeca, mladi

8. ŠUŠUR! Festival od riči

Osmi ŠUŠUR! Festival od riči vas zove na dječje izdanje koje se održava od 2. do 4 kolovoza u gradu Korčula. Gosti ovogodišnjeg ŠUŠUR-a su: Jasminka Petrović, Olja Savićević Ivančević, Nikola Đuričko i Enis Ćišić.
 
djeca, mladi

Ljetni kamp Hawk City 2019. u srpnju i kolovozu u Jastrebarskom

U organizaciji Kreativnog studija Zvrk i Kazališta Škrabe tijekom srpnja i kolovoza već treću godinu zaredom održat će se Ljetni kamp Hawk City, priopćilo je Kazalište Škrabe.
 
djeca, mladi

Predstavljanje programa za mlade riječkog Art-kina na Motovun Film Festivalu

U sklopu Buzz@teena, programa Motovun Film Festivala za mlade koji se od 18. do 21. srpnja održava na susjednom brdu u Buzetu, Art-kino predstavlja svoje obrazovne i zabavne filmske djelatnosti za djecu i mlade. Tom će prigodom djelatnik Art-kina Dino Pilepić održati radionicu izrade camere obscure i thaumatropa.
 
djeca, mladi

HGM: Ljeto u Grožnjanu uz glazbu i ples

U subotu, 6. srpnja s početkom u 18 sati, mladi plesači koji pohađaju Plesno kazalište za djecu i mladež učeći raznovrsne plesne tehnike, od baleta, do hip-hopa i improvizacije, predstavit će publici u Grožnjanu svoje novostečene vještine koje su naučili od voditelja radionice Uhvati ritam...
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Otvorene prijave na BAFF Kampus & BAFF Kids

Festival kratkometražnog međunarodnog i hrvatskog filma, Betina Film Festival, koji se od 4. do 8. rujna održava u mjestu Betina na otoku Murteru, otvorio je prijave za programe BAFF Kampus i BAFF Kids!
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ljetne radionice 'Pod šatorom'

I ove godine Hrvatski školski muzej organizira ljetne radionice za djecu 'Pod šatorom'. Radionice su namijenjene djeci dobi od 7 do 12 godina.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Arts&Crafts u Arheološkom muzeju

U Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se ljetni kamp – Arts&Crafts u Arheološkom, a namijenjen je djeci od 9 godina na više.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Napravi scenu u MSU! – ljetni kamp

Muzej suvremene umjetnosti organizira ljetni kamp za djecu pod nazivom Napravi scenu u MSU! Prijave traju do 27. lipnja 2019.
 
djeca, mladi

15. Tirenin Kazališni kamp

Teatar Tirena ove godine organizira jubilarni 15. po redu Kazališni kamp koji će se odvijati u Zagrebu od 17. do 30. lipnja 2019.
 
djeca, mladi

Ciklus ljetnih radionica KRAP-a

Za djecu osnovnoškolskog uzrasta i ove godine tijekom ljetnih školskih praznika CKIM organizira besplatne kreativne radionice, uz stručno vodstvo Udruge Pokret.
 
djeca, mladi

Kazališni kamp u Dječjem kazalištu Dubrava >>>

Od 26. 6. 2019. do 12. 7. 2019. Za djecu od 9 godina. Prijave do 19. 6. 2019.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Jubilarni 15. Tirenin Kazališni kamp u Zagrebu

Teatar Tirena organizira jubilarni 15. Tirenin Kazališni kamp u sklopu kojeg vas očekuje 13 kazališnih radionica i popratni program!
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Zamisli grad

U subotu, 8. lipnja, s početkom u 11 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu viših razreda osnovne škole i srednjoškolce pod nazivom 'Zamisli grad'.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

KUL Hlebine '19. – poziv za prijave

KUL Hlebine (Kultura, Umjetnost, Logorovanje) naziv je trodnevnog kampa za djecu između 8 i 12 godina, koji se odvija u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama. Prijave traju do 14. lipnja!
 
festival, djeca, mladi

14. Ogulinski festival bajke

Jedinstvena manifestacija koja već 14. godinu za redom slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo, Ogulinski festival bajke, održat će se od 7. do 9. lipnja u Ogulinu. Ulaz na sve predstave, pripovijedanje i koncerte je besplatan!
 
djeca, mladi

Zavičajna pričaonica u GISKO-u

Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u ponedjeljak, 3. lipnja, s početkom u 12 sati, organizira susret za djecu i mlade s osječkom autoricom Sanjom Sabolić, prigodom koje će predstaviti roman 'Vitez Zrinski'. Predstavljanje će se održati u prostoru American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Otvorene prijave za dječje kreativne radionice 66. Pulskog filmskog festivala

Popularne interaktivne radionice - Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i Radionica za digitalnu generaciju i ove će godine okupiti nove naraštaje zaljubljenika u Sedmu umjetnost.
 
djeca, mladi

'Uberi priču' ove subote ispred koprivničke Knjižnice

U subotu, 1. lipnja, u 11 sati, održat će se program 'Uberi priču' u kojem ove godine, osim Sanje Lovrenčić, autorice projekta, sudjeluju i ilustratorica Ana Kadoić, a u zabavljanju klinaca pomaže im književnica i klaunesa Nikolina Manojlović Vračar. Na terasi ispred Knjižnice gošće će predstaviti sebe i pročitati djeci slikovnice koje su pisale ili ilustrirale, nakon čega slijedi druženje u Gradskom parku.
 
djeca, mladi

Diplomska predstava 35. generacije škole glume Ri Teatra

U subotu, 1. lipnja, te u nedjelju, 2. lipnja, u 21 sat, u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava 35. generacije škole glume znakovitog naziva 'Euro s onoga svijeta'.
 
djeca, mladi

VII. Smotra srednjoškolskoga dramskog izričaja 'Gordogan'

U četvrtak, 30. svibnja, od 17,30 sati, u Kulturnom centru Travno (Božidara Magovca 17, plato Mamutice) održat će se VII. Smotra srednjoškolskoga dramskog izričaja 'Gordogan' u organizaciji prof. Ivana Janjića.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Kazališni kamp u Dječjem kazalištu Dubrava

Ovogodišnji Ljetni dramski kamp tematski će obrađivati područje 'Teatra predmeta', a trajat će od 26. lipnja do 12. srpnja. Prijave su otvorene do 19. lipnja 2019.!
 
predstava, djeca, mladi

'Ba(j)ke nisu krive': o važnosti i veselju čitanja bajki

Predstava za djecu i mlade 'Ba(j)ke nisu krive' novi je projekt programa Riječko kazalište mladih 'Kamov' HNK Ivana pl. Zajca, koja će imati čak dvije premijere odnosno dvije glumačke podjele, u četvrtak i petak, 23. i 24. svibnja, u HKD-u na Sušaku.
 
djeca, mladi

Koncert nagrađenih učenika Glazbene škole Karlovac

Koncert nagrađenih učenika Glazbene škole Karlovac održat će se u četvrtak, 23. svibnja u 19:30 sati, u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Karlovac, Cesarčeva 3.
 
djeca, mladi

Zajednički koncert dječjeg zbora iz Osijeka i Đakova

U petak, 24. svibnja 2019. godine, u dvorani Glazbene škole Franje Kuhača Osijek, održat će se prvi zajednički koncert dva dječja zbora - Dječjeg zbora HPD-a 'Lipa' iz Osijeka i Dječjeg zbora Osnovne glazbene škole pri OŠ 'Ivan Goran Kovačić' Đakovo. Koncert počinje u petak u 18 sati, a oba zbora ukupno će izvesti 15-ak raznovrsnih hrvatskih i inozemnih skladbi. Ulaz je slobodan.
 
izložba, djeca, mladi

Otvorenje tradicionalne školske izložbe u Galeriji Emanuela Vidovića

Galerija Emanuela Vidovića ove godine ugostit će tradicionalnu izložbu učeničkih radova Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split.
 
djeca, mladi

Srednjoškolska Runda prvi put u Osijeku

Filmska Runda, u suradnji s Filmskom revijom mladeži i Four River Film Festivalom iz Karlovca te filmašima iz srednjih škola s područja Osijeka, organizirat će projekciju filmova Filmske revije mladeži, čiji su autori srednjoškolci. Filmovi će se javno prikazivati kod Rondela u Tvrđi, staroj jezgri grada u kojoj se nalaze četiri srednje škole, a ulaz na samu projekciju je besplatan!
 
djeca, mladi

Otvoreni dan Instituta Ruđer Bošković

Otvoreni dan (ODI) Instituta Ruđer Bošković (IRB), najveća popularno-znanstvena manifestacija IRB-a, ove će se godine održati u subotu, 18.5.2019. od 10 do 17 sati.
 
natječaj, djeca, mladi

Javni poziv osnovnim i srednjim školama za nagradni literarni natječaj 'KK Pero' i 'KK Perce'

Literarni natječaj poezije i kratke proze 'KK Pero' i 'KK Perce', u organizaciji neprofitne udruge Književni Klub organizira se po prvi put s ciljem poticanja mladih, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, na kreativno izražavanje u obliku literarne umjetnosti. Rok za prijave na natječaj je 5. lipnja 2019.!
 
djeca, mladi

Crtam, slikam, pišem... Maliku

Otvoren je likovno-literarni natječaj za djecu 'Crtam, slikam, pišem... Maliku'.
 
djeca, mladi

100 dječjih vrtića za 100 muzejskih godina

Izložba '100 dječjih vrtića za 100 muzejskih godina' otvara se u petak, 3. svibnja u 13 sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu. 
 
djeca, mladi

10. humanitarni koncert 'Moj prijatelj živi u Beninu'

Već desetu godinu zaredom, u osnovnoj školi Dragutina Kušlana u Zagrebu, u sklopu projekta škole 'Moj prijatelj živi u Beninu', održat će se Humanitarni koncert za djecu Benina u Africi. 
 
djeca, mladi

'Prvi robot u Školskom' - računalna radionica stripa

Pozivaju se učenici u dobi od 10 do 14 godina da matineju u Noći knjige, kao i dio proljetnih praznika, provedu u Školskom muzeju gdje će se održavati računalna radionica stripa 'Prvi robot u Školskom'. Prijave su otvorene do 20. travnja 2019.!
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>