info -


djeca, mladi

Online izvori za djecu predškolske dobi i njihove roditelje

U nastavku donosimo korisne i kvalitetne online izvore za djecu predškolske dobi. Prijedlog su pripremili knjižničari Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.
 
predstava, djeca, mladi

Gradsko kazalište lutaka Split nastavlja s programom Kazalište na daljinu

Četiri dosadašnje predstave 'Šporki Špiro i Neposlušna Tonka', 'Stonoga Goga', 'Grga Čvarak' i 'Did i repa', nakon on line premijera, su i dalje dostupne i besplatne na Youtube kanalu, te su do sada ukupno registrirale više od 70 000 pregleda. Program se nastavlja u petak, 3. travnja, u 18 sati, online premijerom predstave 'Som na cilome svitu'.
 
predstava, djeca, mladi

Ostani kući i kazalište uključi: 'Nije me strah'

Dječje kazalište Branka Mihaljevića pokreće program 'Ostani kući i kazalište uključi' u kojemu će prikazivati svoje predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici.
 
djeca, mladi

Virtualna izložba polaznika dječjih radionica udruge Beat

Udruga za kulturu Beat/ galerija Studio -21- predstavlja virtualnu izložbu dječjih likovnih radova, u sklopu projekta Periferna mreža. 
 
predstava, djeca, mladi

GKL Rijeka 'Mačkom u čizmama' nastavlja program 'U lutkarsko s kauča'

Gradsko kazalište lutaka Rijeka nastavlja program 'U lutkarsko s kauča' putem kanala na internetu, a od petka se može pogledati predstava 'Mačak u čizmama'.
 
djeca, mladi

Desa Muck: 'Anica i Majčin dan'

Nakladnička kuća Mozaik knjiga objavila je hrvatsko izdanje nove knjige Dese Muck, najpopularnije slovenske književnice za djecu i mlade. Nova, neodoljiva i poučna priča 'Anica i Majčin dan' pogodna je za početnike u čitanju zbog velikih i lako čitljivih slova, a ilustracije u boji je oslikala Ana Košir.
 
djeca, mladi

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade - daleko od scene

U Gradskom kazalištu 'Žar ptica' za 20. ožujka bila je planirana premijera predstave 'Malac Komalac' Zorana Pongrašića u režiji Lawrencea Kiirija, kojim bi se proslavio i Svjetski dan kazališta za djecu.
 
djeca, mladi

Serijal 'Mašta je supermoć' na Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

Teatar Tirena Svjetski dan kazališta za djecu i mlade slavi pokretanjem video serijala kreativnih zadataka i dramskih igara 'Mašta je supermoć'.
 
djeca, mladi

Virtualne pedagoške aktivnosti AMI: O životinjama i ljudima

Arheološki muzej Istre započeo je s edukativnim programom na društvenim mrežama. Riječ je o virtualnim pedagoškim aktivnostima uz izložbu 'O životinjama i ljudima'.
 
djeca, mladi

Objavljeno novo izdanje klasika za djecu 'Matilda' Roalda Dalha

Zagrebačka Mozaik knjiga objavila je u hrvatskom prijevodu novo izdanje jednog od najpopularnijih romana za djecu svih vremena, 'Matilda',  proslavljenog britanskog književnika Roalda Dahla.
 
djeca, mladi

Vrijeme je za online priču

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek na službenom Youtube kanalu Knjižnice pokreće projekt "Vrijeme je za online priču" namijenjen najmlađima te poziva zainteresirane autore/-ice slikovnica i dječjih priča na suradnju.  
 
djeca, mladi

Crtići za psihološku pripremu za onkološko liječenje u dječjoj dobi

Umjetničko udruženje Kreativni sindikat proizvelo je deset kratkometražnih animiranih filmova namijenjenih djeci u onkološkom liječenju, koji imaju za cilj oboljelim mališanima na njima prihvatljiv i razumljiv način pomoći u suočavanju s izazovima bolničkoga okruženja.
 
djeca, mladi

Kazalište Mala scena ide online

S obzirom na novonastalu situaciju i preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo.
 
djeca, mladi

Promocija knjige za djecu 'Kusa Lara' Saše Sabol

Naklada Semafora najavljuje promociju knjige za djecu 'Kusa Lara' autorice Saše Sabol koja će se održati 11. ožujka, od 18 sati, u Hrvatskom centru za dječju knjigu, Starčevićev trg 4 u Zagrebu. 'Kusa Lara' dirljiva je pripovijetka koja obrađuje vječnu temu: prijateljstvo kućnog ljubimca (psa) i vlasnika.  
 
djeca, mladi

Children's Reading Circle: Čitamo irske priče i bajke na engleskom

Ove subote, 7. ožujka, od 10 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održat će se čitaonica irskih bajki i priča te radionica irske kulture za djecu. Irske bajke i priče čita Olive Hempenstall, Veleposlanica Irske u Hrvatskoj.
 
djeca, mladi

Likovne radionice uz izložbu 'Zagreb, grad umjetnica'

Umjetnički paviljon organizira besplatne likovno-edukativne radionice namijenjene osnovnoškolcima. Održavat će se subotom, 7., 14., 21. i 28. ožujka 2020. Prijave su u tijeku.
 
djeca, mladi

'Fašničke maske zemalja EU'

Muzej grada Zagreba  i Centar za kulturu i informacije Maksimir najavljuju izložbu 'Fašničke maske zemalja EU' prvog dana Živih slika, u subotu 22. veljače, u 12 sati. Izložba se može razgledati do 1. ožujka 2020. godine.
 
djeca, mladi

'Neobična knjižničarka' - lutkarska predstava za djecu u koprivničkoj Knjižnici

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica poziva na lutkarsku predstavu 'Neobična knjižničarka' koja će se održati u ponedjeljak, 24. veljače, u 17 sati, u Čitaonici tiska na 1. katu. Predstava je nastala prema priči Kašmira Huseinovića.
 
djeca, mladi

Fašnik u 'Trešnji'

Zagrebačko Gradsko kazalište 'Trešnja' obilježit će u utorak, 25. veljače, posljednji dan fašnika raznovrsnim programom na kojemu će se djeca moći upoznati s fašničkom tradicijom, pogledati kazališnu predstavu, te sudjelovati u maskenbalu, završno s izborom najboljih maski.
 
djeca, mladi

Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma – programi za djecu

Muzej suvremene umjetnosti poziva na zajedničku igru i druženje u prostoru izložbe 'Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma' na kojoj su predstavljena iznimna postignuća autora Zagrebačke škole crtanog filma koja je prepoznao cijeli svijet!
 
djeca, mladi

Natječaj za 39. 'Mali bitolski Montmartre 2020'

Dječji likovni studio 'Sv. Kiril i Metodij' - Bitola, Republika Sjeverna Makedonija, raspisao je natječaj za tradicionalnu manifestaciju - 39. 'Mali bitolski Montmartre 2020', koja će se održati od 23. do 30. svibnja 2020. u Bitoli.
 
natječaj, djeca, mladi

HAK-ov filmski natječaj za mlade

Hrvatski autoklub raspisuje natječaj za izradu video spotova na temu jednog od '10 Zlatnih pravila u prometu', koji se organizira u svrhu promicanja sigurnosti u prometu. Cilj natječaja je poticanje stvaralaštva mladih.
 
natječaj, djeca, mladi

Filmski natječaj: Naš online život, o kojem roditelji ništa ne znaju

U sklopu Dana medijske pismenosti 2020., Agencija za elektroničke medije, UNICEF i Hrvatski filmski savez organiziraju filmski natječaj za djecu i mlade na temu 'Naš online život, o kojem roditelji ništa ne znaju', koji svoje radove mogu prijaviti do 18. ožujka 2020.!
 
djeca, mladi

Predstava 'Ana Liza i vesela ordinacija'

Novi glumački postav kazališne udruge 'Mist' obnavlja dramatizaciju priče recentnog irskog autora Eiina Colfera 'Anna Liza and the Happy Practice'. I ova predstava, kao i prethodne, ima više glumačkih postava u koja su uključene videće te slijepe i slabovidne osobe. Predstava će se održati 21. veljače, u 18 sati, u Centru za kulturu i informaciju Maksimir.
 
djeca, mladi

'Vrijeme je za igru' - suradnja Teatra Puna kuća s Muzejom suvremene umjetnosti

Teatar Puna Kuća ovu nedjelju, 16. veljače, u 10 i 11,30 sati, izvodi dječju predstavu 'Vrijeme je za igru' u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti. Predstavu je režirala i izvodi je glumica Svetlana Patafta, a likovno oblikovanje predstave potpisuje Nikolina Manojlović Vračar.
 
djeca, mladi

Lektirni naslovi: CeKaTe teatar počinje s programom 'Škola u kazalištu'

Predstavom "Kabanica" Drame Plus i HNK Zadar CeKaTe teatar - Centar za kulturu Trešnjevka u petak, 14. veljače, kreće s programom "Škola u kazalištu", u sklopu kojeg će izvoditi predstave lektirnih naslova te teme vezane uz povijesne likove i likove iz narodne predaje.
 
djeca, mladi

'Noć Harryja Pottera' ponovno u Hrvatskoj

Prvom četvrtku u veljači već se tradicionalno, od 2014. godine, vesele mali i veliki čarobnjaci diljem svijeta. Prošle godine pridružili su im se i mali čitatelji iz Hrvatske, a svi oni, na isti datum, slave knjige i priču o malom čarobnjaku, čija popularnost ne pada ni više od dvadeset godina nakon izlaska.
 
djeca, mladi

Predstavljanje najboljih studentskih videouradaka na temu govora mržnje i elektroničkog zlostavljanja

U petak, 17. siječnja 2020., s početkom u 10 sati, u Salonu 33 Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, održat će se proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih video uradaka (filmića) usmjerenih na temu suzbijanja i borbe protiv produciranja i širenja govora mržnje (hate speech)  i elektroničkog zlostavljanja (cyberbullying) putem medija.
 
djeca, mladi

Diplomska predstava 36. generacije škole glume Ri Teatra

U subotu, 18. siječnja, te u nedjelju, 19. siječnja, u 20 sati, u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava 36. generacije škole glume znakovitog naziva 'Tko tu koga?'.
 
djeca, mladi

'Astronauti' u ZPC-u

Predstava 'Astronauti' je interaktivna plesno-kazališna predstava za cijelu obitelj, namijenjena za dob stariju od 4 godine, a bit će izvedena 10. i 11. siječnja, u 18 sati, u Zagrebačkom plesnom centru.
 
djeca, mladi

Nema zime u Žar ptici 2020.

Tradicionalna akcija 'Nema zime u Žar ptici', kojom to kazalište školarcima tijekom zimskih praznika daruje besplate predstave, ove će se godine održati od 8. do 10. siječnja 2020.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Besplatne radionice za djecu u CZKIO Susedgrad

Besplatne radionice za djecu 'Zimski bungalov' održavat će se u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad u Zagrebu, od 7. do 11. siječnja. 
 
djeca, mladi

2. Dječji Open stage u splitskom Domu mladih

Kulturna alternativa mladih - Hram najavljuje 2. Dječji Open stage - otvorenu večer performansa koja će se održati 22. prosinca, u 18 sati, u Amfitetru Doma mladih. Ulaz na predstavu je besplatan!
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Mala kulturna scena: radionica kodiranja

Autonomni kulturni centar Attack i Kazalište sjena Tripstih pozivaju na prijavu na radionicu Male Kulturne scene – Radionica kodiranja. Posljednja ovogodišnja radionica održat će se u subotu, 21. prosinca, od 11 sati, u prostoru DZIU Medika. 
 
djeca, mladi

Zimski praznici u 'Trešnji'

Treću godinu za redom u kazalištu 'Trešnja' će se održati program Zimski praznici u Trešnji od 3. do 12. siječnja 2020. Program donosi zanimljive i edukativne radionice: baletni kamp Orašar u Trešnji, radionicu Čarolija pripovijedanja bajki te kreativnu radionicu Male ruke mogu sve.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ciklus plesnih radionica 'Mi plešemo!' u MSU

Ciklus plesnih radionica 'Mi plešemo!' namijenjen je djeci koja se žele okušati u plesnoj umjetnosti, a održavat će se jednom mjesečno. Na radionicama će se upoznati s osnovama plesnih i scenskih tehnika i praksi, ali i razvijati maštu kroz igru i pokret. Voditelj radionice je Žak Branko Valenta, koreograf, plesač i kazališni pedagog.
 
djeca, mladi

'Teatromanija' - novi umjetničko-edukativni projekt GKL Rijeka

Gradsko kazalište lutaka (GKL) Rijeka priredilo je novi umjetničko-edukativni projekt 'Teatromanija', autorica Vedrane Balen Spinčić i Petre Šarac, namijenjen učenicima starijih razreda osnovne škole.
 
djeca, mladi

Malo putujuće kazalište – kamishibai predstave za male i velike

Kamishibai - papirnato kazalište, tradicionalni je način japanskog pripovijedanja priča s dugom i bogatom poviješću razvoja, a od svojih samih početaka predstavlja oblik umjetnosti koji kombinira usmene, vizualne i tiskane elemente u pripovijedanju. Gradska knjižnica Poreč će ovaj Advent obogatiti maratonom izvedbi vrsnih kamishibai pripovjedača, za velike i male.
 
djeca, mladi

Projekt ciklusa glazbenih seminara za djecu i mlade u manje razvijenim područjima

U zadnjih mjesec dana proveden je projekt službenog naziva 'Ciklus besplatnih glazbenih seminara i radionica za djecu i mlade u manje razvijenim područjima Republike Hrvatske' u sklopu kojeg su održavani besplatni seminari po manje razvijenim krajevima Hrvatske gdje je zbog slabijeg ekonomskog standarda takav tip sadržaja manje dostupan djeci i mladima. Autori projekta su stručni voditelji iz Glazbenog centra Papandopuline.
 
djeca, mladi

Grad svetog Nikole u MGZ-u >>>

 
 
djeca, mladi

Besplatna likovna radionica za djecu / Zagreb

U sklopu programa Ar akademije, Pučko otvoreno učilište Zagreb, ovu subotu, 7. prosinca 2019., od 10 do 13 sati, organizira besplatnu likovnu radionicu za djecu na temu nadolazećih blagdana.
 
djeca, mladi

Fotografija i mladi - otvorenje izložbe Moj kvart

Muzej grada Zagreba i Centar za kulturu i informacije Maksimir pozivaju na otvorenje izložbe učeničkih fotografija na temu 'Moj kvart', koja će se 22. studenoga 2019. godine u 13 sati otvoriti u Muzeju grada Zagreba.
 
djeca, mladi

400. izvedba 'Priče o vodi' u Maloj sceni

Kazalište Mala scena svečanom će izvedbom u subotu, 23. studenog, u 11,30 sati obilježiti 400. izvedbu predstave 'Priča o vodi' Jelene Vukmirice Makovičić i Marka Makovičića.
 
djeca, mladi

Premijera 'Legende O Svetom Nikoli' u Dječjem kazalištu Dubrava

U petak, 22. studenog, u Dječjem kazalištu Dubrava, održat će se svečana premijera predstave Hrvoja Horvata 'Legenda O Svetom Nikoli'.
 
djeca, mladi

Muzejsko-edukativni projekt: 10 škola – 10 umjetnika

Zagrebačka Moderna galerija petnaestu godinu za redom priređuje muzejsko-edukativni projekt 10 škola – 10 umjetnika. U spomenutom događanju koje će se u Modernoj galeriji održati u petak, 22. studenoga 2019., sudjeluje deset gimnazija iz devet hrvatskih gradova (Osijeka, Valpova, Varaždina, Zagreba, rijeke, Pule, Zadra, Splita i Dubrovnika).
 
djeca, mladi

MUO najavljuje Dječji Orašar Escape Room

I ove godine Muzej za umjetnost i obrt pripremio je atraktivan program u skladu s centralnom tematikom ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu - „Orašar“... Uz scenografiju „Orašara“ posebno je osmišljen Dječji Escape Room, namijenjen djeci uzrasta od 8 do 15 godina te roditeljima u pratnji.
 
djeca, mladi

Besplatna senzorna projekcija filma 'Ringe ringe raja' u kinu 'Tuškanac'

U ponedjeljak, 18. studenog, u 11 sati, u kinu 'Tuškanac' održat će se besplatna senzorna projekcija, namijenjena prvenstveno djeci sa senzornim poteškoćama.
 
djeca, mladi

Davorka i Carmen Androić: Žirafa Žiži pleše step

Iz Edicija Božičević stiže nova slikovnica - 'Žirafa Žiži pleše step' Davorke i Carmen Androić. Otkačene pjesme za djecu o životinjama koje se bave nesvakidašnjim aktivnostima bit će predstavljene 18. studenog, u 19,30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
 
djeca, mladi

Orašar za mlade

Već tradicionalno Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) i maestro Alan Bjelinski putuju s djecom i mladima u svijet glazbe u pretplatničkom ciklusu Hrvatske glazbene mladeži (HGM).
 
djeca, mladi

U koprivničkoj Knjižnici otvara se Kućica viteza Slavka – čarobno mjesto za slušanje priča

U ponedjeljak, 11. studenog, s početkom u 18 sati, u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica otvara se Kućica viteza Slavka – čarobno mjesto za slušanje priča. Kućica je namijenjena djeci i mjesto je za slušanje digitalnih priča nastalih u projektu 'Princeza na kraju svijeta' koji se provodio u Knjižnici 2018. godine.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>