natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – NUIG Centre for Drama, Theatre and Performance


prijava: 01.10.2014.
organizator: Centre for Drama, Theatre and Performance, National University of Ireland, Galway (NUIG) / Kabosh Theatre Belfast

Centre for Drama, Theatre and Performance, National University of Ireland, Galway (NUIG) kao vodeći partner, te Kabosh Theatre iz Belfasta kao partner iz Velike Britanije traže partnere za suradnju na projektu u sklopu Programa EU Kreativna Europa. Prijava je otvorena do 1. listopada 2014.

NUIG Centre for Drama, Theatre and Performance vodeći je međunarodni centar za studiranje irske drame, kazališta i performansa, a trenutno vodi najveći projekt digitalnog kazališnog arhiva. Također, osnovao je Druid Academy, partnerstvo za obrazovanje između NUIG Centre for Drama, Theatre and Performance i Druid Theatre.

Kabosh Theatre osnovan je 1994. te je nedavno proslavio 20. godišnjicu postojanja. Kabosh Theatre posvećen je propitivanju ideje što je to kazalište i gdje se ono događa. Cilj kompanije je ponovno osmisliti načine kako ispričati priče, naručivati nove tekstove te oblikovati rad za site-specific okruženje i instalacije. Umjetnički direktor je Paula McFetridge.

Primarno, projekt bi koristio kazališno i performativno istraživanje i praksu za prikazivanje manje poznatih ili marginaliziranih povijesti, čiji bi okvir bio 'komemoriranje'. Kroz istraživačke seminare, radionice performansa i produkcije, tim bi potaknuo paneuropske tradicije pričanja priča kako bi osvijetlio važne događaje i memorije prošlosti koji su u nekom trenutku bili stavljeni po strani mainstream povijesnih narativa, te ih ponovno osmislio za izvođenje. Također, projekt namjerava razvijati okvir za umjetničku i akademsku suradnju koji bi se mogao koristiti za buduće projekte.

Traže se partneri iz zemalja članica EU-a sa snažnim interesom za performans, site-specific kazalište, plesno kazalište, pitanja memorije i povijesti, koji žele surađivati u raznim akademskim i umjetničkim disciplinama, koristeći istraživačke i izvedbene alate kako bi postigli najviši standard produkcijske izvrsnosti.

Kontakt:
Miriam Haughton
miriam.haughton@nuigalway.ie

(I.P., 26.08.2014)