susret

Korčula: međunarodni susret knjižničara 'Library. I Love It'


vrijeme: 24.09.2014. - 27.09.2014.
mjesto: Korčula

Međunarodni susret knjižničara, članica projekta 'Library. I Love It', koji traje do subote, 27. rujna, održava se u Domu kulture u Korčuli, u organizaciji korčulanske Gradske knjižnice 'Ivan Vidali'.

Projekt u kojem, uz hrvatske, sudjeluju partneri iz Austrije, Finske, Italije, Poljske, Španjolske, Češke i Turske, financira se iz sredstava EU fondova.

Uz pozdravne riječi Tajane Grbin, ravnateljice korčulanske Gradske knjižnice „Ivan Vidali“, sudionike susreta knjižničara “Library. I Love It”, dočekali su i pozdravili mali moreškanti iz korčulanskog Dječjeg vrtića, te učenici četvrtih razreda OŠ “Petra Kanavelića“.

Oni su u grupama „Vodiči Marko Polo“ i „Korčulanske znamenitosti u domovini, Europi i svijetu“, pričali o moreški, Marku Polu, najpoznatijim osobama korčulanske povijesti i kulturno povijesnim znamenitostima otoka Korčule.

Od ravnateljice korčulanske knjižnice doznaje se kako će se sudionicima susreta, osim Korčule, predstaviti i Dubrovačko-neretvanska županija i cijela Hrvatska. U program su uključene knjižnice u županiji, predstavnici lokalne i županijske uprave, turističke zajednice te kulturne i obrazovne ustanove.

Tijekom međunarodnog stručnog susreta knjižničari će razmjenjivati ideje koje pridonose jačanju uloge knjižnica, upoznavat različitosti europske kulture te održavati seminare i radionice.

Nakon Korčule, međunarodni susret knjižničara iz EU projekta “Library. I Love It”, iduće godine održat će se u Češkoj i Austriji. (Hina)

(R.P.B., 25.09.2014)