Preskočite na glavni sadržaj

Crtež, strip i film – izložba radova Krešimira Zimonića i Matije Pisačića

Izložbu renomiranih hrvatskih strip-crtača i animatora Krešimira Zimonića i Matije Pisačića moći će se razgledati od 3. do 13. studenog u Maloj dvorani Galerije Prica, POU Samobor. Izložba obuhvaća crteže, stripove i isječke iz njihovih nagrađivanih animiranih filmova.
vrijeme: 03.11.2016.
mjesto: Samobor; Galerija Prica, Trg Matice hrvatske 6
url: http://www.pousamobor.hr

Izložba je realizirana u suradnji s platformom EDIT COMICS i zakladom Kultura Nova.
 
Krešimir Zimonić (1956.), prisutan je na domaćoj i inozemnoj strip i filmskoj sceni još od 1970-ih, od kada djeluje kao uspješan ilustrator i autor stripova, ali i vrlo istaknuti i nagrađivani  animator. Autor je više plakata, kataloga te tekstova o stripu i animaciji. Izlagao je na brojnim izložbama, a za svoj rad na stripu i animiranom filmu primio je više nagrada i priznanja. Bio je glavni urednik strip magazina „Patak“, grafičko-likovni urednik „Modre laste“, umjetnički direktor Salona stripa u Vinkovcima te jedan od osnivača i višegodišnji predsjednik Hrvatskog društva autora stripa.
 
Obavljao je poslove umjetničkog direktora Zagreb filma, bio član brojnih prosudbenih komisija, član Vijeća Svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu, a vršio je i dužnost njegova umjetničkog direktora.
      
Matija Pisačić (1975.) završio je Školu za primijenjenu umjetnost, te je studirao filozofiju na Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu. Objavljuje ilustracije i stripove u raznim časopisima i knjigama za što je i nagrađivan. Jednako je uspješan kao redatelj i animator, a filmovi su mu prikazani na brojnim domaćim i inozemnim festivalima. Član je ULUPUH-a i HZSU-a.