natječaj

Poziv na partnerstvo – Federación Española de Agrupaciones de Folclore (F.E.A.F.)


prijava: 01.08.2015.
mjesto: Španjolska; Almendralejo

F.E.A.F. je španjolski savez udruga folklora koji obuhvaća više od 150 udruga koje su svoj rad posvetile očuvanju i zaštiti španjolskih običaja i tradicije, pogotovo tradicijske odjeće, glazbe i plesa. Glavni cilj projekta je očuvanje i zaštita europske nematerijalne kulturne baštine, obuhvaćajući različita područja djelovanja kao što su analiza, istraživanje, distribucija, katalogizacija itd. Prijave su otvorene do 1. kolovoza 2015.

Ciljevi projekta su u skladu s odredbama UNESCO-a i Plana rada za kulturu Europske komisije.

Razvoj i učenje o metodologiji tradicionalnog plesa  i nematerijalne kulturne baštine važni su za ovaj projekt kao i izravna suradnja s istraživačima i studentima kako bi se poboljšao pristup baštini i produbilo znanje o tim pitanjima. Tradicionalna glazba i ples bi trebali biti podržani i poboljšani kako bi došli do publike. Objavljivanje i istraživanje o nematerijalnoj kulturnoj baštini je način da se upotpuni tijek rada jer je cilj i uspostava dublje povezanosti između materijalne i nematerijalne baštine.

Organizacije poželjne za suradnju: muzeji, kulturni centri, sveučilišta, tvrtke, istraživači, organizacije koje se bave nematerijalnom baštinom, udruge folklora, centri za  katalogizaciju, centri za medije i informacijske i komunikacijske tehnologije, itd.

Kontakt: presidencia@rfeaf.org

(R.P.B., 13.03.2015)