Preskočite na glavni sadržaj

Humanitarna izložba 'Afrika možemo zajedno'

Otvorenje humanitarne izložbe 'Afrika možemo zajedno' i aukcija slika održat će se u Napretkovom kulturnom centru u srijedu, 5. srpnja, u 18 sati.
vrijeme: 05.07.2017. 18 h
mjesto: Zagreb; Bogovićeva ul.1
url: http://hkdnapredak.com/napredak/tag/napretkov-kulturni-centar/

Prije nekoliko mjeseci humanitarna udruga 'Možemo zajedno' u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu organizirala je slikarsku koloniju za potrebe akcije gradnje škole u Africi, na sjeveru Tanzanije koju vodi Dejan Nemčić, mladi profesor geografije osnivač i predsjednik humanitarne udruge „Možemo zajedno“ koji je pokrenuo veliki projekt „Afrika – Možemo zajedno“ za pomoć djeci u zemljama središnje Afrike. Za svoje nesebično zalaganje, entuzijazam i trud prof. Nemčić je dobio nagradu „Ponos Hrvatske“ za 2016. godinu.
 
Na koloniji su sudjelovali hrvatski i ruski slikari. Voditelj kolonije je poznati hrvatski slikar Antun Boris Švaljek. Ukupno je naslikano 35 slika, motiva Afrike, prirode Hercegovine i krajolika. Autori slika su: Antun Boris Švaljek, Mirela Buzov Žunac, Zdravko Soldo, Viktorija Prpa, dekan Stjepan Skoko, Sanja Sivrić, Ivana Pavlović te poznata ruska slikarica Natalija Bulgakova.
 
Nakon izložbe bit će aukcija slika. Sav prihod od prodaje namijenjen je za gradnju škole u Africi. Bit će to najmodernija škola na tom prostoru, u kojoj će učenici hrvatskih škola držati predavanja afričkoj djeci preko skype tehnologije, do sada po prvi puta u hrvatskom obrazovanju ovakav način podučavanja djece.