Preskočite na glavni sadržaj

'Halimin put' u pet gradova Velike Britanije

Hrvatsko-slovensko-bosanska koprodukcija 'Halimin put', sufinancirana od strane HAVC-a, Slovenskog filmskog centra i Fondacije za kinematografiju, u produkciji Arkadene Zagreb i režiji Arsena A. Ostojića, prikazat će se u pet gradova diljem Velike Britanije povodom godišnjice masakra u Srebrenici.
vrijeme: 08.07.2017.
mjesto: Velika Britanija

Film će biti prikazan u kinima u Londonu, Leicesteru, Oldhamu, Boltonu i Birminghamu u periodu od 8. do 17. srpnja. Projekcije su organizirane od strane neprofitne organizacije 'Remembering Srebrenica' koja već petu godinu zaredom komemorira obljetnice srebreničke tragedije posebnim događanjima, skupovima, projekcijama i predavanjima u Velikoj Britaniji. Ovo je već druga godina da se 'Halimin put' prikazuje u više gradova u Velikoj Britaniji, odabran od strane organizatora da obilježi ovu tužnu obljetnicu.
 
Pored 'Haliminog puta', u četiri grada će biti prikazan i bosanski dokumentarni film Magle Srebrenice Samira Mehanovića.
 
'Halimin put' je premijerno prikazan na Pulskom filmskom festivalu 2012. godine. Sudjelovao je na preko 50 filmskih festivala, osvojio je 31 nagradu, a bio je i hrvatskim predstavnikom za nagradu Oscar.

Više informacija potražite na ovoj poveznici.

Izvor: HAVC