Preskočite na glavni sadržaj

Fokus na hrvatski film na 23. Međunarodnom festivalu kratkog filma u Drami

Na 23. Međunarodnom festivalu kratkog filma, koji se od 18. do 23. rujna održava u mjestu Drama u Grčkoj, prikazat će se fokus program na hrvatski film koji uključuje sedamnaest naslova.
vrijeme: 18.09.2017.
mjesto: Grčka
url: http://www.dramafilmfestival.gr/

Kratkometražni hrvatski filmovi bit će prikazani u sklopu posebnog programa '3rd Balkan Panorama' i to u tri sekcije, a ovo predstavljanje hrvatske kinematografije organizirano je u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.
 
U Drami će tako gledatelji moći vidjeti u prvom programu: Zvjerku Daine O. Pusić, Presudu Đure Gavrana, Život s Hermanom H. Rotom Chintis Lundgren, Belladonnu Dubravke Turić, Levitaciju Marka Meštrovića i Tlo pod nogama Sonje Tarokić.
 
U drugom programu prikazat će se Da je kuća dobra i vuk bi ju imao Hane Jušić, Izlet  Borisa Vukovića, Kokoška Une Gunjak, Vučje igre Jelene Oroz i Piknik Jure Pavlovića, a u trećem Fabijan Lovre Mrđena, Igra malog tigra Jasne Nanut, Proces Lucije Bužančić, Mjesta u blizini  Mate Ugrina, Zašto Ive Božić i Morska pjena Igora Jelinovića.
 
Međunarodni festival kratkog filma u Drami najznačajniji je festival ove vrste u Grčkoj koji okuplja filmaše iz cijeloga svijeta. Posebnu važnost daje mu činjenica da se najuspješniji filmovi u Drami dalje nominiraju za Europsku filmsku nagradu. Na ovogodišnjem 40. nacionalnom i 23. međunarodnom izdanju festivala bit će prikazan 161 film iz 54 zemlje. Više informacija možete pronaći na službenim stranicama.
 
Izvor: HAVC