Preskočite na glavni sadržaj

Tijelo na mreži - izložba

Otvorenje izložbe Tijelo na mreži umjetnika Vedrana Glige i Marte Stražičić održat će se u četvrtak, 28. rujna s početkom u 19 sati, u prostoru Gradske galerije Striegl u Sisku.
vrijeme: 28.09.2017.
mjesto: Gradska galerija Striegl
url: http://www.galerija-striegl.hr/

Izložba Tijelo na mreži bavi se percepcijom organskih tijela u kontekstu tehnologije koja ih reproducira i kako se takva percepcija mijenja dodavanjem različitih slojeva digitalne obrade. Veća iluzija proizvedena tehnologijom omogućava potpuno uranjanje i prožimanje s tehnologijom, ne ostavljajući mjesta za potreban odmak. Stoga izložba inzistira na grešci, promatrajući je kao osnovu za refleksiju i kao mjesto procjepa koje razotkriva tehnološku pozadinu slike. Rad Vedrana Glige i Marte Stražičić ukazuje na središnje mjesto tehnologije koja obilježava krajnju formu tijela na mreži, ali i način njegove reprezentacije.
Za razliku od iluzornog digitalnog tijela koje naoko teži savršenstvu, glitch se postavlja kao njegova suprotnost u namjernom naglašavanju greške i nesavršenosti. Predstavljena računalna grafika uzoraka fantastičnog bestijarija i botaničkih isječaka pretvorena je u isprepletenu interakciju između organskog i mašinskog. Ljudsko je tijelo na jednak način podređeno obradi i tretirano kao digitalni objekt.

Kustoski koncept: Irena Borić, Martina Kontošić, Renata Šparada.