festival

Cest is d' Best dovodi 500 umjetnika sa svih strana svijeta


vrijeme: 03.06.2015. - 10.06.2015.
mjesto: Zagreb

Organizacija Međunarodnog uličnog festivala Cest is d' Best na ulice i trgove Zagreba sljedećeg tjedna dovodi više od 500 umjetnika iz 18 država. Stanovnike i goste Zagreba od 3. do 10. lipnja očekuje mnogo zabave na nekoliko ulica i trgova u centra grada.

Nastupi uličnih performera i manji koncerti, različite likovne instalacije i akcije održavat će se tijekom festivala već od 10 sati, a navečer počinju veliki koncerti na Trgu bana Josipa Jelačića, Trgu Petra Preradovića i Strossmayerovom šetalištu te vrlo posjećene plesne večeri na Zrinjevcu.

Program svakoga dana završava oko ponoći, a osim što se sadržajem obraća svim generacijama potpuno je i besplatan za posjetitelje.

U programu se može i sudjelovati pa organizatori pozivaju građane da se uključe u neke od 10-ak likovnih radionica i akcija, radionice hula hoopa,  žongliranja ili plesa na svili, PluTrku - utrku pasa i vlasnika, maraton beba, Usporku – najsporiju utrku biciklima, šahovsku simultanku, uličnu košarku, plesne večeri ili neka primjerice zasviraju na lutajućem klaviru.

Program najstarijeg uličnog festivala u Hrvatskoj, 19. međunarodnog uličnog festivala Cest is d' Best može se pronaći na www.cestisdbest.com, a kada festival počne i u besplatnim programskim knjižicama.

(R.P.B., 29.05.2015)