obavijest

Otvorenje Austrijske knjižnice u Zagrebu


vrijeme: 11.06.2015. 11 h
mjesto: Zagreb; predvorje knjižnice Filozofskog fakulteta, Ivana Lučića 3

Svečano otvorenje Austrijske knjižnice Zagreb će se održati u četvrtak, 11. lipnja, u 11 sati, u predvorju Knjižnice Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Austrijska knjižnica Zagreb osniva se na inicijativu Austrijskoga kulturnoga foruma i Veleposlanstva Republike Austrije u Zagrebu te zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Austrijska knjižnica bit će smještena uz germanističku zbirku, na petom katu Knjižnice Filozofskoga  petom katu Knjižnice Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o posebnoj zbirci u sklopu knjižnice Filozofskoga fakulteta, koja trenutačno obuhvaća 5500 svezaka, većinom iz inventara Knjižnice Austrijskoga kulturnoga foruma.

Između ostaloga, u sklopu zbirke zastupljena su djela austrijskih autora iz područja književnosti (18., 19. i 20. stoljeće), povijesti, povijesti umjetnosti, lingvistike, zemljopisa, prava, gospodarstva, psihologije,filozofije, glazbe, kazališta, filma i dr.

Austrijska knjižnica bit će na raspolaganju javnosti u radnom vremenu Knjižnice Filozofskoga fakulteta, a građa je načinom korištenja izjednačena sa svim ostalim zbirkama: korištenje u knjižnici za sve građane, a posudba izvan knjižnice za studente i djelatnike FF-a. .

Uoči svečanoga otvorenja, u predvorju Knjižnice Filozofskoga fakulteta bit će postavljena izložba  'Austrijski kulturni forum: 60 godina'.

(R.P.B., 09.06.2015)