festival

Street art festival 'Zen-Opuzen Zoo'


vrijeme: 03.07.2015. - 05.07.2015.
mjesto: Opuzen

U Opuzenu će  se održati prvo izdanje street art festivala 'Zen-Opuzen Zoo', od 3. do 5. srpnja. Nove životinjske stanovnike u Opuzen će 'dovesti' ekipa zagrebačkog kolektiva Pimp my Pump, nekolicina entuzijasta organizacije Street Art Mostar, umjetnici iz Sarajeva i s Likovne akademije iz Širokoga Brijega.

Uz nekoliko gradskih lokacija u centru Opuzena gdje će ostaviti svoj umjetnički trag na zidovima, umjetnici će oslikati i životinjsko carstvo koje će potom na lađama biti prebačeno do otočića gdje se račvaju mala i velika Neretva.

Veliko otvorenje opuzenskog zoološkog vrta očekuje se u petak, 3. srpnja, a proslava će se nastaviti kroz subotu i nedjelju (4. i 5. srpnja) kada vas očekuju brojna druženja, dječje radionice i performansi.

Organizator i pokretač ove hvalevrijedne akcije su opuzenski motel Delta i Udruga 'Santa Valerio' koja se bavi promocijom grada Opuzena te kulturnih i tradicijskih vrijednosti ovoga kraja. U namjeri da uljepšaju grad i uključe djecu i mlade u svoje aktivnosti te im vrate osmijeh na lica, organizirali su prvi 'Zen-OpuzenZoo'.

(M.K., 30.06.2015)