natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Archeology of Photography Foundation


prijava: 07.10.2015.
mjesto: Poljska; Varšava

Članovi organizacije 'Archeology of Photography Foundation' iz Poljske zainteresirani su za suradnju s međunarodnim partnerima kao suorganizatori na povezivanju već postojećih projekata i stvaranju novih projekata u području povijesne, ali i suvremene fotografije. Također su zainteresirani za društveno korisne projekte kojima se kroz fotografiju nastoji prenijeti određena poruka i potaknuti promjene u društvu. Prijave se mogu slati do 7. listopada 2015.

'Archeology of Photography Foundation' osnovana je 2008. godine u Varšavi s ciljem pomoći sektoru kulture, umjetnosti, obrazovanja i baštine kroz arhiviranje, čuvanje, objavljivanje i promoviranje značajnih arhiva poljskih fotografa na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Ova organizacija je jedna od rijetkih institucija u Poljskoj koja je svoj rad posvetila arhivima fotografija za što je i 2003. g. dobila nagradu Ministarstva kulture i nacionalne baštine za zaštitu kulturne baštine. Zaposlenici su visoko kvalificirani stručnjaci u području digitalizacije, promocije i arhiviranja. Organizacija radi na brojnim projektima s kulturnim menadžerima, kustosima i povjesničarima, ali i s volonterima i pripravnicima.

Kontakt:
Marta Szymanska
m.szymanska@faf.org.pl

(R.P.B., 02.09.2015)