projekcija

'Arhivistika nije dosadna znanost'


vrijeme: 18.09.2015. 9,30 h
mjesto: Zagreb; Državni arhiv u Zagrebu, Opatička 29

Projekcija filma 'Arhivistika ni dolgočasna veda' / 'Arhivistika nije dosadna znanost', nastalog u produkciji Zgodovinskog arhiva Ljubljana, će se održati u petak, 18. rujna, u 9,30 sati, u Državnom arhivu u Zagrebu. Tom prigodom potpisat će se i Deklaracija o suradnji između Državnog arhiva u Zagrebu i Zgodovinskog arhiva Ljubljana čime će biti formalizirana suradnja između dva arhiva.

'Arhivistika ni dolgočasna veda' (2010.) je kratki obrazovno - dokumentarni film koji približava javnosti slabo poznatu arhivsku djelatnost. Zapisi prate civilizaciju i čovječanstvo od davnina i temelj  su znanosti i kulture. Kakve sve vrste zapisa postoje, kakva je njihova sudbina, tko ihstručno obrađuje i vodi brigu o njima? Što su arhivi  i što se čuva u njima? Posjedujem li ja možda neke vrijedne spise (a da toga nisam ni svjestan)? Na sva ova pitanja odgovor možete dobiti u filmu 'Arhivistika ni dolgočasna veda'.

Projekcija će se održati u dvorištu zgrade Državnog arhiva u Zagrebu, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika u prostoru Stare čitaonice.

(R.P.B., 15.09.2015)