obavijest

Državni arhiv u Zagrebu - promotivni filmski materijal


vrijeme: 21.10.2015.

Državni arhiv u Zagrebu, u ostvarivanju svoje definirane misije, vizije i vrijednosti, napravio je iskorak s izradom promotivnog filmskog materijala kojim želi ukazati na djelatnost Arhiva i njegovo nastojanje da proizvodi cjelovite, točne i pouzdane informacije s dodanom kulturnom vrijednošću koje su od koristi cjelokupnoj zajednici.

Omogućavanjem uvida u djelatnost, način rada i odgovornost Državnog arhiva u Zagrebu ostvaruje se komunikacije s građanima i prikazuje usredotočenost poslovnih procesa Arhiva u svrhu zadovoljavanja potreba korisnika i doprinosu ostvarenja svrhe Arhiva te u konačnici  zaštita i očuvanje pisane baštine.

Promotivni filmski materijal dostupan je na ovom linku, a službeno će ga predstaviti gđa Zora Hendija iz Državnog arhiva u Zagrebu na 48. savjetovanju hrvatskih arhivista „Zaštita arhivskoga gradiva u nastajanju“ 21. listopada 2015. u Topuskom.

Promotivni film Državnog arhiva u Zagrebu nastao je u rujnu 2015. u produkciji Blank filmskog inkubatora, scenarij  potpisuje Dario Juričan, dok je režiju i montažu izveo Josip Lukić.
U stvaranju filmskog materijala sudjelovali su djelatnici Državnog arhiva u Zagrebi i Muzeja grada Zagreba.

(R.P.B., 19.10.2015)