predstavljanje

Predstavljanje novog Gradskog bibliobusa Gradske knjiznice Rijeka


vrijeme: 18.12.2015. 11:00 sati
mjesto: Središnji odjel Gradske knjižnice Rijeka, Matije Gupca 23

Gradska knjižnica Rijeka poziva na predstavljanje svojeg novog Bibliobusa, koje će se održati u petak, 18. prosinca 2015. ispred njezina Središnjeg odjela, kod Palače Modello, Matije Gupca 23, s početkom u 11 sati.

Iz najave:

"Dosadašnje vozilo služilo je od 1989. godine i izguralo je jako dobro kroz sve nevolje, a više od njega i nismo mogli tražiti… Europski prosjek i preporuka promjene bibliobusnog vozila kažu da je rok trajanja oko 10 godina [...]
 
S novim vozilom promijenit će se i neki oblici usluge - uvest će se nova stajališta, posebno na mjestima do kojih dosadašnje nepraktično vozilo nije moglo, u pojedina naselja i ulice počet će stizati i u popodnevnim satima… Obujam vozila je manji s obzirom da to zahtijevaju nove potrebe, struktura i način funkcioniranja grada kao što je Rijeka 2016. godine. Broj knjiga će biti dovoljan - od siječnja, kada krene našim ulicama, na raspolaganju u vozilu bit će više od 2 000 knjiga, dok cijeli fond bibliobusa čini 20 000 knjiga."

Novo vozilo rezultat je javne kampanje "Pogurajmo bibliobus" o čijem tijeku je moguće pronaći detalje na sljedećoj poveznici.

(L.V., 11.12.2015)