Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Pabla Picassa u Đurđevcu

Slike jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća, Pabla Picassa, stižu u Muzej Grada Đurđevca. Izložba se otvara 13. travnja, a trajat će do 30. rujna 2018.  
vrijeme: 13.04.2018.
mjesto: Muzej Grada Đurđevca, Starogradska 21



Muzej Grada Đurđevca, smješten je u srednjovjekovnoj utvrdi Stari grad, wasserburgu iz 14.st.,  s bogatim muzejsko-galerijskim sadržajima. Uz aktualnu izložbu, posjetitelji će u periodu od 13. travnja do 30. rujna 2018. godine, moći razgledati izložbu iz bogatog opusa Pabla Picassa, jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća.

Ova je izložba iz privatne zbirke Richarda H. Mayera, Umjetničke galerije Böttingerhaus iz Bamberga.

Izložbom s više od stotinu radova obuhvaćene su Picassove grafike te radovi eminentnih umjetnika Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelyja, Eduarda Paolozzija i drugih pripadnika različitih stilskih pravaca, poput nadrealizma, informela, apstraktnog ekspresionizma, lirske apstrakcije, kinetičke umjetnosti, pop-arta, op-arta i dr.

Uz planiranu izložbu, unutar muzeja, može se posjetiti i novootvoreni Interpretacijski centar Picokijade (ICP)  koji na atraktivan multimedijalan način prikazuje zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske – Legendu o Picokima, osobito zanimljivu za školski uzrast. Florescentni crteži, likovi iz Legende, crtice iz povijesti, videorame đurđevačke sahare dočekat će posjetitelje s još nekoliko neotkrivenih iznenađenja.

Nadomak muzeja može se  posjetiti  i Hrvatska Sahara – tematski park sa životinjama (deve, magaraci, koze, konji  i ostale domaće životinje) uz stručno vodstvo i interakciju sa životinjama.

Više o izložbi:
https://muzej-djurdjevac.hr/2017/03/30/pablo-picasso/