obavijest

Umjetnici cirkuskih udruga Cirkorama i Razbibriga gostuju u Beogradu


vrijeme: 21.03.2016.
mjesto: Srbija; Beograd

Cirkuski umjetnici iz Hrvatske ovaj će tjedan biti gosti na drugoj 'Nedelji savremenog cirkusa' u organizaciji beogradske Cirkusfere, gdje će aktivno sudjelovati u programu ovog mini festivala posvećenog suvremenom cirkusu.

Ove je godine naglasak stavljen na edukaciju – cirkusku pedagogiju, pa će tako Morana Radočaj, Jadranka Žinić Mijatović, Domagoj Šoić i Nikola Mijatović iz zagrebačke Cirkorame, te Tatjana Vuletić i Matija Vuletić iz samoborske Razbibrige sudjelovati u radionicama koje je osmislio i u djelo će provesti voditelj cirkuske škole Turbul iz Nimesa (Francuska) Pierro Chartier i na taj način direktno biti uključeni u rad sa djecom koja žele učiti cirkus. U sklopu zatvaranja „ Nedelje savremenog cirkusa“ biti će izveden i  Cirkobalkana Cabaret u kojemu će uz beogradske kolege, sudjelovati i svi navedeni umjetnici iz Zagreba i Samobora.
 
„Nedelja savremenog cirkusa“ se odvija na više lokacija u Beogradu: Magacin u Kraljevića Marka, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Francuski Institut u Beogradu, Dom kulture Studentski grad, a radionice su dio projekta Cirkobalkana platforma.
 
Projekt je podržan od strane Balkan Arts &Culture fund-a (BAC), Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda te Francuskog instituta.

(R.P.B., 21.03.2016)