• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


smotra, revija

9. Lutkokaz u Osijeku

9. međunarodna revija lutkarstva' Lutkokaz' održat će se od 19. do 22. ožujka u Osijeku, gdje će svim zaljubljenicima u lutkarstvo i kazalište sasvim besplatno ponuditi probrane gostujuće predstave iz Italije, Slovenije, Mađarske i Srbije uz neizostavne projekte i ispite domaćina, Akademije za umjetnost i kulturu.
 
novo izdanje

56. Goranovo proljeće

Pedeset i šesto Goranovo proljeće, naša najstarija i najznačajnija pjesnička manifestacija, održat će se od 20. do 23. ožujka u Zagrebu, Lukovdolu, Rijeci i Puli. Na ovogodišnjem Goranovom proljeću gostovat će 40 pjesnika iz 14 zemalja.
 
festival

13. Festival pričanja priča - Pričigin

Pred nama je trinaesto izdanje festivala pričanja priča - Pričigina. Ove godine festival će se održati od 19. do 23. ožujka na nekoliko lokacija u Splitu.
 
susret

43. Susreti kazališnih amatera Zagreb

Već dugi niz godina Centar Knap, u suradnji sa Zagrebačkom scenom kazališnih amatera, organizira Susret kazališnih amatera Zagreba (SKAZ) i Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FKZA). Ove godine 43. SKAZ održat će se u razdoblju od 16. do 29. ožujka, nakon čega slijedi 23. FKZA na kojem će biti uprizoreno pet kazališnih predstava po izboru prosudbenog povjerenstva.
 
festival

Festival svjetla

Ovogodišnji će zagrebački 'Festival svjetla' audiovizualnim instalacijama i projekcijama povijesnoj će gradskoj jezgri, živopisnim bojama i čarolijom svjetla, udahnuti novi još neotkriveni život te će se proširiti na 20 lokacija na kojima će biti prikazane 23 instalacije, najavljeno je na konferenciji za medije u četvrtak.
 
novo izdanje

8. Dani J. S. Bacha

Međunarodni festival 8. Dani J. S. Bacha održat će se u Splitu i Kaštelima od 20. do 26. ožujka 2019. 
 
novo izdanje

Ožujak - Mjesec Frankofonije

Mjesec ožujak već je tradicionalno u Hrvatskoj 'obojen' Frankofonijom koja će ove godine ponuditi bogat program s ukupno 150 događanja u 11 gradova diljem Hrvatske koji su pripremila veleposlanstva frankofonskih zemalja i članica Frankofonije prisutnih u Hrvatskoj, pet Francuskih alijansi i mnoge hrvatske udruge. 
 
predstava

Gumbekovi dani 2019.

Kazališna manifestacija 12. Gumbekovi dani, posvećena jednom od najvećih hrvatskih komičara i glumaca - Mladenu Crnobrnji Gumbeku, održat će se od 16. do 31. ožujka u Histrionskom domu u Zagrebu.
 
obljetnica, proslava

Ožujak - Mjesec Slave Raškaj u Ozlju

Četvrtu godinu u Ozlju se obilježava ožujak kao mjesec slavne slikarice Slave Raškaj (1877 – 1906).
 
obljetnica, proslava, izložba

Striegl: Humanistička svjetlucanja u praznini svijeta

Povodom obilježavanja 100. obljetnice rođenja Slave Striegla u Sisku, Gradska galerija Striegl predstavlja izložbu pod nazivom 'Striegl: humanistička svjetlucanja u praznini svijeta/slike na poleđini stakla', koja se održava od 15. veljače do 30. ožujka 2019.  
 
izložba

Izložba 'Josef i Anni Albers - putovanje kroz slijepo iskustvo'

U godini obilježavanja 100. obljetnice Bauhausa, Muzej suvremene umjetnosti početkom 2019. otvara multisenzornu izložbu pod nazivom 'Josef i Anni Albers: Putovanje kroz slijepo iskustvo'.  
 
novo izdanje

Orguljski festival Anabasis 2018./2019.

Koncerti u sklopu Orguljskog festivala Anabasis održavaju se u periodu od  30.10.2018. do 28.5.2019. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Ulaz je slobodan.
 
izložba

Izložba '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj'

Hrvatski povijesni muzej u Zagrebu obilježit će stotu godišnjicu završetka Prvoga svjetskog rata, izložbom '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj', koja se otvara u nedjelju 11. studenog, s fokusom na ključnim događajima tijekom posljednje ratne godine za rješavanje hrvatskog nacionalnog pitanja. 
 
novo izdanje

Jazz.hr 2018/2019

Sezona Jazz.hr-a donosi niz koncerata istaknutih glazbenika u sljedećim programima: Enzo Favata Trio feat. special guest Trilok Gurtu, George Cables / Victor Lewis Trio, Jon Irabagon solo, Jon Irabagon meets Zagreb Saxophone Quartet i Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet.
 

Uskoro:
koncert

Koncert za život 22. ožujka u 'Lisinskom'

Zagrebačka filharmonija održat će jubilarni, deseti po redu, Koncert za život u petak, 22. ožujka u 19.30 sati, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Koncertom koji se održava u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, slavit će se život uz nastup Zagrebačke filharmonije i čelista Luke Šulića pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka, a izvodit će neka od najljepših djela glazbene literature. 
 
izložba

54. Zagrebački salon - Bez anestezije

54. Zagrebački salon - Bez anestezije, prema koncepciji Branke Benčić i Tevža Logara, otvara se 26. ožujka u 19 sati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, a radovi će se moći pogledati do 5. svibnja 2019.
 
festival

5. Zagreb Guitar Festival

Peto izdanje Zagreb Guitar Festivala održat će se od 31. ožujka do 6. travnja 2019. na nekoliko zagrebačkih lokacija, a okupit će vodeće svjetske gitariste iz raznih umjetničkih žanrova... 
 
festival

Deset dana bluesa - 10th Zagreb International Blues Festival

Hrvatske blues snage, Dobri duh rock'n'rolla i Spona najavljuju od 5. do 14. travnja 2019. jubilarni, deseti Zagreb International Blues Festival. Ulaz na sve programe je besplatan.
 
festival, najave

30. Muzički biennale Zagreb s fokusom na grad i glazbu

Međunarodni festival suvremene glazbe 30. muzički biennale Zagreb održat će se od 6. do 13. travnja ove godine, a programski fokus tema je 'Grad, prostor, glazba, zvuk'. Organizatori su najavili bogati raznovrsni program, u sklopu kojeg će svoj rad publici predstaviti skladatelji iz Hrvatske, ali i gosti iz svih krajeva svijeta.
 
najave

11. Međunarodno natjecanje za mlade pijaniste 'Dora Pejačević' u Osijeku

11. Međunarodno natjecanje za mlade pijaniste "Dora Pejačević" održat će se u organizaciji EPTA-e (European Piano Association) od 23. do 27. travnja 2019. u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku.
 
najave

6. Zagreb Design Week (ZGDW)

'Nova budućnost / Changing the Game' tematska je okosnica šestog Zagreb Design Weeka (ZGDW), središnjeg hrvatskog dizajnerskog festivala koji redovito broji više od 25.000 posjetitelja. Ove će se godine glavni program po drugi put zaredom odvijati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, točnije Hali V, u periodu od 7. do 12. svibnja.