• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


festival

66. Pulski filmski festival

Svečano otvorenje 66. Pulskog filmskog festivala započinje u subotu, 13. srpnja, u 21,30 sat, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije.
 
festival

Festival Jazz is Back! - BP 2019 / Grožnjan

Luis Bonilla, Lela Kaplowitz, Elvis Stanić, Vladimir Samardžić, John Riley, Joe Kaplowitz, Alex Sipiagin, Dick Oatts, Davor Dedić, Thana Alexa, Antonio Sanchez, Goran Rukavina – samo su neka od imena koja će ovo ljeto, od 14. do 29. srpnja 2019., u Grožnjanu učestvovati na prestižnom jazz festivalu Jazz is Back! – BP, kojeg je utemeljio Boško Petrović.
 
festival

44. Osorske glazbene večeri

Program 44. OGV održava se od 16.07. do 18.08.2019. Obuhvatit će osamnaest festivalskih zbivanja, uključujući nastupe Voces8, Janoska Ensemble, The Illyria Consort, Cantus Ansambl, Zbor Hrvatske radiotelevizije, Acelga Quintett, Andrey Gugnin i brojnih drugih!
 
novo izdanje

Dvorišta 2019.

Od ovog petka, 12. srpnja pa sve do nedjelje 21. srpnja, posjetitelje će moći posjetiti prekrasna zagrebačka gornjogradska dvorišta gdje ih očekuje bogat program na sedam biranih lokacija - svakoga dana od 18 do 24 sata. Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije je slobodan!
 
smotra, revija

53. Međunarodna smotra folklora Zagreb

Ovogodišnja 53. Međunarodna smotra folklora tematizira kulturno stvaralaštvo područja uz povijesne ceste Karolinu i Lujzijanu koje spajaju unutrašnjost Hrvatske s Hrvatskim primorjem i Rijekom kao europskom prijestolnicom kulture 2020. godine. 
 
festival

59. Glazbene večeri u sv. Donatu

Zadarski međunarodni ljetni glazbeni festival, 59. Glazbene večeri u Sv. Donatu, započinje u utorak, 9. srpnja na antičkom Forumu, a trajat će sve do 8. kolovoza, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Kneževoj palači u Zadru.
 
festival

10. Festival Orgulje Zagrebačke katedrale

Festival Orgulje Zagrebačke katedrale ove godine slavi desetu obljetnicu. Koncertni program, u organizaciji Udruge Zvuci tišine, održavat će se od 11. srpnja do 26. rujna 2019.
 
festival

24. Jazz u lapidariju

Bogat dvomjesečni program u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč do kraja kolovoza svake srijede, i to uz slobodan ulaz, nudi kvalitetne koncerte domaćih i inozemnih džez-glazbenika, u samom središtu grada.
 
festival

Music festival Regional 2019.

Music festival Regional 2019. održat će se od 5. srpnja do 18. kolovoza 2019. u Crikvenici, Novom Vinodolskom, Šilu i Dobrinju. Festivalski program će ovoga petka, nastupom u Crikvenici, otvoriti jazz skupina Bruno Mičetić Trio.
 
novo izdanje

10. Ljetne noći Teatra Exit u MUO-u

Ovogodišnje, jubilarne 10. Ljetne noći Teatra EXIT trajat će u Muzeju za umjetnost i obrt od 27.6. do 3.8.2019.
 
festival

65. Splitsko ljeto

Opernom premijerom Giuseppea Verdija 'Rigoletto' na Peristilu je 14. srpnja otvoreno  65. Splitsko ljeto. Tijekom mjesec dana trajanja Splitskog ljeta, na 15 prostora u Splitu, ali i u Vrlici, Gatima i Makarskoj bit će izvedeno ukupno  48 kulturnih priredbi, među kojima 37 opernih, dramskih i baletnih predstava, koncerata, izložbi, filmskih projekcija, te jedna književna promocija.
 
novo izdanje

20. godina Scene Amadeo

Zagrebačka gornjogradska klupska ljetna kulturna Scena Amadeo ove godine slavi 20. rođendan.
 
novo izdanje

8. Ljetne čari klasične glazbe

Glazbena mladež Split od 17. lipnja do 19. rujna 2019. u Splitu organizira osme Ljetne čari klasične glazbe. Ulaz na sva događanja je besplatan.
 
novo izdanje

58. Hvarske ljetne priredbe

Od 5. lipnja do 28. rujna održat će se brojna glazbena i kazališna događanja na autentičnim gradskim lokacijama.
 
festival

70. Dubrovačke ljetne igre

Podizanjem zastave Libertas i uz stihove Himne slobodi ovo će ljeto, 10. srpnja svečano biti otvorene jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre. U 47 dana, na gradskim će trgovima, tvrđavama, u parkovima i palačama biti prikazano oko 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa. Svoj konceptualni okvir sedamdesete Dubrovačke ljetne igre zasnivaju na krilatici 'Mitovi grada'.
 
obljetnica, proslava

50. godina Međunarodnog kulturnog Centra HGM u Grožnjanu

Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu ove godine svečano proslavlja 50. obljetnicu postojanja. Proslavu obogaćuje raznovrstan kulturni program kroz ljetne mjesece, od 14. lipnja do 27. rujna. 
 
izložba

Blago Etnografskog muzeja - Sto predmeta za sto godina

Otvorenje izložbe 'Blago Etnografskog muzeja - Sto predmeta za sto godina' održat će se 4. lipnja 2019. u 19 sati, u Etnografskom muzeju Zagreb, u sklopu cjelogodišnjeg obilježavanja stogodišnjice osnutka EMZ.
 
izložba

Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića na izložbi u Puli

Izložba 'Meštrović: Otisci duše - Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića' otvara se 17. svibnja 2019. godine u Puli, na tri lokacije. Glavna izložba bit će postavljena u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca, dok će popratne izložbe biti postavljene u Galeriji Amfiteatar i Augustovom hramu. Izložba se može pogledati do 27. listopada 2019. godine.
 
izložba

8. Hrvatski triennale akvarela

8. Hrvatski triennale akvarela održat će se u Slavonskom Brodu (16.5.-20.6.), potom u Karlovcu (21.7.-30.8.) te u Zagrebu (5.-18.11.2019.). 
 
izložba

Marc Chagall: Boje ljubavi / Colours of Love

Hrvatski kulturni dom na Sušaku u suradnji s Rebel Kolektivom od 6. lipnja do 4. rujna 2019. otvara svoja vrata izložbi grafičkih ostvarenja najpoetičnijeg glasnika moderne - Marca Chagalla. 
 
izložba

Izložba Salvadora Dalija u Muzeju Grada Đurđevca

Muzej Grada Đurđevca u pripremi je još jednog inozemnog izložbenog projekta 'Recepti za besmrtnost' Salvadora Dalija (1904.-1989.), iz privatne kolekcije R. Mayera, Kunstgalerien Böttingerhaus iz Bamberga. Dali je jedan od vodećih nadrealista čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20. stoljeća. 
 

Uskoro:
festival

20. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

Jubilarno dvadeseto izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta održat će se ove godine od 18. do 21. srpnja u najplesnijem gradiću Istre i Hrvatske, Svetvinčentu.
 
festival, najave

Šibenik Dance Festival 2019.

Šibenik Dance Festival u drugoj će polovini srpnja ugostiti plesače iz dvaneast zemalja. Najveća će atrakcija biti Xie Xin Dance Theatre iz Kine. Plesne će se predstave izvoditi na četiri lokacije u gradu - uz Tvrđavu sv. Mihovila tu su još i Tvrđava Barone, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku te Trg Republike Hrvatske.
 
festival

Ljetna klasika 2019 / Arena Pula

''Aida'', Beethovenova ''9. simfonija'' i ''Carmen'' u Areni dio su serijala ''Summer Classics'' koji donosi klasike glazbene i scenske umjetnosti u međunarodnim koprodukcijama i na jedinstvenim lokacijama. Serijal potpisuje riječka nacionalna kazališna kuća HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s brojnim partnerima iz Pule, Rijeke i inozemstva.
 
novo izdanje

LegendFest 2019 i Štrigarija uživo / Pićan

Val kulture najavljuje program 14. festivala narodnih priča, legendi i mitova Istre - LegendFesta u Pićnu, koji će se održati 26. i 27. srpnja 2019. Dan kasnije, 28. srpnja, slijedi manifestacija Štrigarija uživo, dio projekta Živa štrigarija Pohorja i Istre.
 
radionica, kolonija

46. Kiparska kolonija Ernestinovo

46. po redu kiparska kolonija Ernestinovo održava se od 3. do 10. kolovoza 2019. 
 
festival

11. Monoplay u Zadru

Festival sola 'Monoplay' održat će se od 19. do 23. kolovoza u Zadru, a njegovo će 11. izdanje otvoriti plesna izvedba 'Strangely enough' talijanskog umjetnika Francesca Scavette u izvedbi Gry Kippeberg, kao prva od ukupno sedam solo izvedbi renomiranih svjetskih i domaćih plesnih umjetnika uvrštenih u ovogodišnji festivalski program.