• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


izložba

Izložba radova Dušana Džamonje u Splitu

U četvrtak, 24. siječnja 2019. u 19 sati, u Galeriji umjetnina u Splitu otvara se izložba - Dušan Džamonja 50/60. Izložba je organizirana u suradnji s Umjetničkim paviljonom, Zagreb, a ostaje otvorena do 7. veljače o.g. Izlažu se odabrani radovi umjetnika izvedeni u pedesetim godinama, a dodani su im i oni nastali nekoliko godina prije i kasnije.
 
festival

Festa 2019. Dubrovnik

Na 18. humanitarnoj manifestaciji 'Festa 2019. Dubrovnik', koja će se u organizaciji Udruge 'Festa Dubrovnik' u čast sv. Vlaha i uz Dan grada održati od 24. siječnja do 4. veljače, održat će se mnogi koncerti klapa, operni i rock koncerti te nekoliko umjetničkih, gastro i eno događaja.
 
festival

Filmske mutacije: festival nevidljivog filma XII

Dvanaesto izdanje Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma održava se od 20. siječnja do 4. veljače u zagrebačkim kinima 'Europa' i 'Tuškanac', Muzeju suvremene umjetnosti, Akademiji dramske umjetnosti i Kulturno informativnom centru KIC. Dio programa kasnije će gostovati i u riječkom Art-kinu Croatia te Kino klubu Split. Ulaz na sve projekcije i događanja je besplatan!
 
izložba

San u kamenu - izložba prilagođena slijepim i slabovidnim osobama

San u kamenu - naziv je izložbe Arheološkog muzeja Istre, otvorene u pulskoj galeriji Sveta Srca. Prikazuje replike klasičnih umjetničkih djela iz svih krajeva svijeta i u potpunosti je prilagođena slijepim i slabovidnim osobama. 
 
izložba

Izložba 'Josef i Anni Albers - putovanje kroz slijepo iskustvo'

U godini obilježavanja 100. obljetnice Bauhausa, Muzej suvremene umjetnosti početkom 2019. otvara multisenzornu izložbu pod nazivom 'Josef i Anni Albers: Putovanje kroz slijepo iskustvo'.  
 
izložba

Izložba 'Portreti u Strossmayerovoj galeriji'

Strossmayerova galerija starih majstora HAZU poziva na otvorenje izložbe 'Portreti u Strossmayerovoj galeriji' koje će se održati u utorak, 18. prosinca 2018. s početkom u 19 sati, u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. 
 
izložba

80 godina Meštrovićeva paviljona

Osamdesetu obljetnicu podizanja i otvorenja Doma hrvatskih likovnih umjetnika, odnosno Meštrovićeva paviljona, Muzeji Ivana Meštrovića obilježavaju izložbom Meštrovićev znak u Zagrebu – arhitektura: 80 godina Meštrovićeva paviljona, koja se 18. prosinca otvara u Atelijeru Meštrović.  
 
festival

Device_art 6.018

Međunarodni festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija Device_art održat će se od 7. prosinca 2018. do 3. veljače 2019. u Splitu, Zagrebu i Rijeci, a festivalski program počinje performansom Test Lab umjetnika Tina Dožića u splitskom Domu mladih, priopćili su u četvrtak iz Udruge Kontejner.
 
izložba

Retrospektivna izložba Vladimira Becića

Galerija Klovićevi dvori je za adventski prosinac 2018. godine pripremila retrospektivnu izložbu slikara Vladimira Becića, jedne od najznačajnijih osoba hrvatske moderne umjetnosti. Autori izložbene koncepcije su prof. dr. sc. Zvonko Maković i kustosica Iva Sudec Andreis.
 
izložba

26. slavonski biennale – Ravna ploča

Svečano otvorenje i dodjela nagrada izložbe 26. slavonski biennale održat će se 6. prosinca, u 19 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Izložba ostaje otvorena do kraja veljače 2019.
 
izložba

Izložba '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj'

Hrvatski povijesni muzej u Zagrebu obilježit će stotu godišnjicu završetka Prvoga svjetskog rata, izložbom '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj', koja se otvara u nedjelju 11. studenog, s fokusom na ključnim događajima tijekom posljednje ratne godine za rješavanje hrvatskog nacionalnog pitanja. 
 
izložba

Retrospektiva - Nikola Reiser

Restrospektivna izložba 'Nikola Reiser - Senzibilni poeta slikarstva' bit će otvorena u četvrtak navečer u Galeriji Klovićevi dvori i bit će prigoda da se na novi način valorizira i prihvati taj istaknuti hrvatski slikar kroz odabrane radove iz široka raspona njegova stvaralaštva, a pokazat će i koliko je Resier bio sjajan umjetnik u smislu zanata i tehnike. 
 
novo izdanje

Jazz.hr 2018/2019

Sezona Jazz.hr-a donosi niz koncerata istaknutih glazbenika u sljedećim programima: Enzo Favata Trio feat. special guest Trilok Gurtu, George Cables / Victor Lewis Trio, Jon Irabagon solo, Jon Irabagon meets Zagreb Saxophone Quartet i Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet.
 

Uskoro:
novo izdanje

Glazbeni dani HRT-a 2019. u Opatiji

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i domaćin "Glazbenih dana HRT-a 2019.", Grad Opatija, priređuju od 14. do 16. veljače 2019. trodnevnu svečanost glazbe i TV spektakla u "staroj dami Opatiji".  
 
najave

F12: 'ART na cestu' vol.2

F12 platforma, prva nezavisna Karlovačka platforma za promociju i razmjenu umjetnosti, poziva sve umjetnike, autore, zavisne i nezavisne kreativce koji rade i djeluju na području Hrvatske, da se uključe u drugo obilježavanje Svjetskog dana community arta u Hrvatskoj, 17.2.2019. godine.   
 
festival

15. ZagrebDox

15. Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox od 24. veljače do 3. ožujka u kino Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu donosi najzanimljivije dokumentarce dugog i kratkog metra iz cijelog svijeta. Zagreb će tako ponovno na osam dana postati središte dokumentarnog filma i žarište diskusija između autora i publike o najaktualnijim zbivanjima u suvremenom društvu i važnim društveno angažiranim pričama.
 
festival

10. Tjedan smijeha u Varaždinu

Ovogodišnji, 10. tjedan smijeha održat će se od 8. do 17. ožujka i bit će izvedeno 55 predstava uz sudjelovanje 200 umjetnika, najavio je u ponedjeljak  Jan Kerekeš, umjetnički voditelj Kerekesh Teatra i direktor Festivala.
 
festival, najave

30. Muzički biennale Zagreb s fokusom na grad i glazbu

Glazbeni festival 30. Muzički bennale Zagreb održat će se od 6. do 13. travnja 2019. na temu "Glazba, prostor, grad i zvuk", čiji je cilj, kako je rečeno u ponedjeljak u Zagrebu, istraživanje mogućnosti prezentiranja i kreiranja glazbe u suodnosu sa svime onime što čini pojam grada.