• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


najave

12. Dani Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije najavljuje 12. Dane Marije Jurić Zagorke koji počinju u utorak, 20. studenoga i traju do nedjelje, 25. studenoga 2018.
 
izložba

Izložba '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj'

Hrvatski povijesni muzej u Zagrebu obilježit će stotu godišnjicu završetka Prvoga svjetskog rata, izložbom '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj', koja se otvara u nedjelju 11. studenog, s fokusom na ključnim događajima tijekom posljednje ratne godine za rješavanje hrvatskog nacionalnog pitanja. 
 
izložba

Retrospektiva - Nikola Reiser

Restrospektivna izložba 'Nikola Reiser - Senzibilni poeta slikarstva' bit će otvorena u četvrtak navečer u Galeriji Klovićevi dvori i bit će prigoda da se na novi način valorizira i prihvati taj istaknuti hrvatski slikar kroz odabrane radove iz široka raspona njegova stvaralaštva, a pokazat će i koliko je Resier bio sjajan umjetnik u smislu zanata i tehnike. 
 
obljetnica, proslava

Dani Augusta Šenoe 2018.

Ovogodišnje izdanje manifestacije Dani Augusta Šenoe, povodom 180. obljetnice rođenja Augusta Šenoe, održat će se od 14. studenog do 13. prosinca 2018.
 
festival

11. festival regionalnih kazališta Prolog

Na kazališne daske Doma kulture Kristalna kocka vedrine stiže jedanaesto izdanje Festivala regionalnih kazališta Prolog, a donosi čak 15 predstava.
 
najave

10. Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

10. dani fotografije Arhiva Tošo Dabac održat će se od 25. listopada do 3. prosinca 2018. u zagrebačkom MSU-u i Arhivu Tošo Dabac, Ilica 17.
 
izložba

Izložba 'Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel'

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu do 6. siječnja 2019. moći će se razgledati izložba posvećena Vlahi Bukovcu i njegovom pariškom profesoru Alexandreu Cabanelu. Riječ je o centralnoj izložbi godine u kojoj Umjetnički paviljon slavi 120. godišnjicu svojega osnutka.
 
izložba

40. Splitski salon

40. Splitski salon će se održati u listopadu i studenom u Splitu na više lokacija:Galerija umjetnina, Salon Galić, Dioklecijanovi podrumi, Multimedijalni kulturni centar. Jubilarni 40. Splitski salon u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split ( HULU-Split) pod nazivom „Umjetnost preživljavanja“ kustoski potpisuju Branko Franceschi, Božo Kesić i Tonći Šitin. 
 

Branimirova godina - 2018.

Arheološki muzej u Zagrebu programom pod nazivom „Hrvatska u vrijeme kneza Branimira“, odnosno „Branimirova godina - 2018“, obilježava 1130. obljetnicu oltarne grede iz Gornjeg Muća. Program traje od 13. siječnja do 30. prosinca 2018. Ove godine obilježava se 1130 godina od godine 888. koja je uklesana uz ime kneza Branimira na ulomku oltarne pregrade pronađene u Gornjem Muću kraj Splita, a koja se čuva u AMZ.
 
predstavljanje

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Svečanim otvorenjem izložbe 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 18. siječnja, započelo je obilježavanje Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj.
 

Uskoro:
konferencija, znanstveni skup

MAKK 2018 – međunarodna autorska kreativna konferencija

Šesto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2018 održat će se 22. i 23. studenog 2018. u Dvorani Gorgona MSU-a.  
 
susret

25. memorijal 'Franjo Krežma' u Osijeku

U organizaciji udruge Glazbena mladež Osijek u Arheološkom muzeju Osijek, od 23. do 25. studenoga 2018. godine, održat će se 25. memorijal 'Franjo Krežma', međunarodni susret mladih gudača, s početkom svih koncertnih večeri u 19 sati.
 
novo izdanje

Jazz.hr 2018/2019

Sezona Jazz.hr-a donosi niz koncerata istaknutih glazbenika u sljedećim programima: Enzo Favata Trio feat. special guest Trilok Gurtu, George Cables / Victor Lewis Trio, Jon Irabagon solo, Jon Irabagon meets Zagreb Saxophone Quartet i Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet.