• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


novo izdanje

Dani Augusta Šenoe 2019. u Kući Šenoa

Ovogodišnja manifestacija 'Dani Augusta Šenoe' održat će se u Kući Šenoa, muzeju Augusta Šenoe i njegove obitelji, od 14. studenoga do 13. prosinca 2019.
 
novo izdanje

Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

Jedanaesto izdanje manifestacije Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac održavat će se u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, od 12. studenog do 1. prosinca 2019. Program manifestacije obuhvatit će izložbu, performans, predavanja, okrugli stol i prezentacije.
 
novo izdanje

2. Digitalni Rendez - vous

Francuski institut u Hrvatskoj u 2019. organizira drugo izdanje svog "digitalnog rendez-vousa", koji predstavlja jednu od četiri okosnice njegova godišnjeg programa.  
 
izložba

Međunarodna Izložba 'Avari i Slaveni' u AMZ

Arheološki muzej u Zagrebu otvara u utorak veliku međunarodnu izložbu "Avari i Slaveni", koja je konceptualno podijeljena na dvije izložbe - hrvatsku "Avari i Slaveni južno od Drave" te slovačku "Avari i Slaveni sjeverno od Dunava".
 
izložba

'20 godina grupe Contra' u Modernoj galeriji u Zagrebu

U Modernoj galeriji u Zagrebu od 17. listopada do 24. studenoga 2019. održava se izložba '20 godina  grupe Contra'. Za tu prigodu, ravnateljica MG Biserka Rauter Plančić odabrala je više od stotinu i dvadeset slikarskih, kiparskih i scenografskih ostvarenja umjetnika koji posljednjih 20 godina djeluju kao neformalna umjetnička grupa.
 
festival

2. Berlinale Special – festival suvremenog njemačkog filma

Bogatu filmsku jesen obilježit će drugi po redu Berlinale Special koji od 17. listopada do 27. studenog u Zagrebu, Rijeci i Splitu donosi sedam atraktivnih naslova s najprestižnijeg njemačkog filmskog festivala.
 
izložba

5. Bijenale slikarstva

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, u Meštrovićevom paviljonu, 2. listopada 2019., u 19 sati, otvara se peto Bijenale slikarstva, koje će trajati sve do 8. prosinca.
 
izložba

'Magija skulpturalnog pokreta', izložba Alexandera Caldera

Umjetnički paviljon u Zagrebu, nakon uspjeha s predstavljanjem Miroa, Rodina, Giacomettija, priređuje još jednu veliku međunarodnu izložbu - "Magija skulpturalnog pokreta" Alexandera Caldera, proslavljenog američkog kipara koji zauzima važno mjesto u povijesti umjetnosti 20. stoljeća.
 
obljetnica, proslava, izložba

'Kapa dolje! - Priča o (ne)pokrivanju glave' u EMZ

Izložba 'Kapa dolje! - Priča o (ne)pokrivanju glave', kojom se obilježava 100. obljetnica Etnografskoga muzeja u Zagrebu, otvara se u utorak, 24. rujna 2019. u 19 sati, u EMZ.  
 

Uskoro:
festival

Festival Diapason 2019.

U sklopu devetog izdanja Festivala Diapason, od 20. do 22. studenog 2019., u Hrvatskom glazbenom zavodu, održat će se tri klavirske večeri. U festivalskom programu nastupit će: Zrinka Ivančić Cikojević & Dalibor Cikojević; Mia Miljković Đuzel te Vyacheslav Gryaznov.
 
najave

13. Dani Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije poziva na 13. Dane Marije Jurić Zagorke koji će se od 21. do 26. studenoga održati u Zagrebu.
 
natjecanje, festival

23. Međunarodni zborski festival CRO PATRIA

23. Međunarodni zborski festival CRO PATRIA održava se u Splitu, od petka, 29. studenoga, do nedjelje, 1. prosinca 2019.
 
festival

17. Human Rights Film Festival

Sedamnaesto izdanje festivala angažiranog autorskog filma, Human Rights Film Festivala, održat će se u Zagrebu od 1. do 8. prosinca i u Rijeci od 6. do 8. prosinca.