• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


festival

Festival Vizura aperta 2019

Festival vizualnih i audio medija - Vizura aperta 2019. održava se u mjestu Janjina (15.-20.8.) te u Lučici, Lastovo (23.-27.8.). Teme Prihvaćanja i Napuštanja proizlaze iz prostornog konteksta zajednica u kojima se festival odvija, no teme su vrlo aktualne u sadašnjem trenutku i širem smislu dotiču drušvene i geopolitičke teme Mediterana.
 
najave

10. Dani Luke Botića

10. Dani Luke Botića održavaju se od 18. do 22. kolovoza 2019. u Kaštelima, Đakovu i Gorjanima, a glavna tema đakovačkog dijela manifestacije glasi - Luka Botić – dobitnik prve hrvatske književne nagrade. 
 
festival

Zadar Organ Festival 2019.

Koncertom u katedrali sv. Stošije započeo je prvi Zadar Organ Festival, jedinstveni interdisciplinarni orguljaški festival u organizaciji svestrane zadarske orguljašice Tee Kulaš. Festivalski program se nastavlja 14. kolovoza, a trajat će do 16. rujna 2019.
 
festival

10. Arterija festival

10. Međunarodni festival vizualnih umjetnosti ARTERIJA održava se od 17. do 20. kolovoza 2019. u Novigradu.
 
festival

11. Monoplay, festival solo izvedbi

Jedanaesto izdanje Monoplaya, festivala solo izvedbi, održat će se od 19. do 23. kolovoza u Zadru. Uz glavni program koji uključuje izvedbe domaćih i svjetskih umjetnika, publiku očekuje i raznovrstan popratni program; ovogodišnje izdanje tako kroz različite medije i sadržaje donosi uvid u lokalne i svjetske plesne tendencije u suvremenom plesu i izvedbenim umjetnostima.
 
projekcija

Filmski tjedan u Vinkovcima (19.-24.8.2019.)

Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i treću godinu zaredom pripremila je bogat filmski program u Lapidariju Gradskog muzeja u Vinkovcima. Povezivanjem programa 7. Antičkih filmskih večeri i 13. Festivala dokumentarnog rock filma (DORF) ljubitelji dokumentarnih filmova će u tjednu od 19. do 24.8. moći uživati u projekcijama recentne filmske produkcije, uz popratni program/Uvodni dan 17.8.2019.
 
festival

Piano Loop Festival 2019

Šesto izdanje Piano Loop Festivala održat će se od 14. do 22. kolovoza 2019. u Splitu.
 
festival

5. Festival orguljaške baštine otoka Visa

Udruga „Ars Issae“ i ove godine u viškim i komiškim crkvama predstavlja vrijednu orguljašku baštinu u sklopu „Festivala orguljaške baštine otoka Visa“. U razdoblju od 19. srpnja do 24. kolovoza, u tri otočke crkve, na tri povijesno vrijedna instrumenta, kroz osam koncerata, domaćoj publici i gostima predstavit će se eminentni hrvatski glazbenici. Ulaz na sve koncerte je besplatan.
 
festival

10. Festival Orgulje Zagrebačke katedrale

Festival Orgulje Zagrebačke katedrale ove godine slavi desetu obljetnicu. Koncertni program, u organizaciji Udruge Zvuci tišine, održavat će se od 11. srpnja do 26. rujna 2019.
 
festival

24. Jazz u lapidariju

Bogat dvomjesečni program u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč do kraja kolovoza svake srijede, i to uz slobodan ulaz, nudi kvalitetne koncerte domaćih i inozemnih džez-glazbenika, u samom središtu grada.
 
novo izdanje

20. godina Scene Amadeo

Zagrebačka gornjogradska klupska ljetna kulturna Scena Amadeo ove godine slavi 20. rođendan.
 
novo izdanje

8. Ljetne čari klasične glazbe

Glazbena mladež Split od 17. lipnja do 19. rujna 2019. u Splitu organizira osme Ljetne čari klasične glazbe. Ulaz na sva događanja je besplatan.
 
novo izdanje

58. Hvarske ljetne priredbe

Od 5. lipnja do 28. rujna održat će se brojna glazbena i kazališna događanja na autentičnim gradskim lokacijama.
 
festival

70. Dubrovačke ljetne igre

10. srpnja svečano biti otvorene jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre. U 47 dana, na gradskim će trgovima, tvrđavama, u parkovima i palačama biti prikazano oko 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa. Svoj konceptualni okvir sedamdesete Dubrovačke ljetne igre zasnivaju na krilatici 'Mitovi grada'.
 
izložba

'Nadrealni svjetovi' Salvadora Dalija u Zadru

Ovo ljeto sve posjetitelje u Kneževoj palači očekuju 'Nadrealni svjetovi' Salvadora Dalija. Izložba se održava od 1. lipnja do 15. listopada 2019. Izložba Dalijevog opusa realizirana je suradnjom Narodnog muzeja Zadar i Sitre d.o.o.
 
obljetnica, proslava

50. godina Međunarodnog kulturnog Centra HGM u Grožnjanu

Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu ove godine svečano proslavlja 50. obljetnicu postojanja. Proslavu obogaćuje raznovrstan kulturni program kroz ljetne mjesece, od 14. lipnja do 27. rujna. 
 
izložba

Blago Etnografskog muzeja - Sto predmeta za sto godina

Otvorenje izložbe 'Blago Etnografskog muzeja - Sto predmeta za sto godina' održat će se 4. lipnja 2019. u 19 sati, u Etnografskom muzeju Zagreb, u sklopu cjelogodišnjeg obilježavanja stogodišnjice osnutka EMZ.
 
izložba

Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića na izložbi u Puli

Izložba 'Meštrović: Otisci duše - Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića' otvara se 17. svibnja 2019. godine u Puli, na tri lokacije. Glavna izložba bit će postavljena u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca, dok će popratne izložbe biti postavljene u Galeriji Amfiteatar i Augustovom hramu. Izložba se može pogledati do 27. listopada 2019. godine.
 
izložba

8. Hrvatski triennale akvarela

8. Hrvatski triennale akvarela održat će se u Slavonskom Brodu (16.5.-20.6.), potom u Karlovcu (21.7.-30.8.) te u Zagrebu (5.-18.11.2019.). 
 
izložba

Marc Chagall: Boje ljubavi / Colours of Love

Hrvatski kulturni dom na Sušaku u suradnji s Rebel Kolektivom od 6. lipnja do 4. rujna 2019. otvara svoja vrata izložbi grafičkih ostvarenja najpoetičnijeg glasnika moderne - Marca Chagalla. 
 
izložba

Izložba Salvadora Dalija u Muzeju Grada Đurđevca

Muzej Grada Đurđevca u pripremi je još jednog inozemnog izložbenog projekta 'Recepti za besmrtnost' Salvadora Dalija (1904.-1989.), iz privatne kolekcije R. Mayera, Kunstgalerien Böttingerhaus iz Bamberga. Dali je jedan od vodećih nadrealista čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20. stoljeća. 
 

Uskoro:
festival

Makarska Jazz Festival 2019.

Makarska Jazz Festival 2019. održava se od 20. do 25. kolovoza.
 
festival

21. Špancirfest

21. izdanje Špancirfesta održat će se od 23. kolovoza do 1. rujna 2019., u varaždinskom povijesnom gradskom središtu. Posjetitelje i ove godine očekuje bogat festivalski program: veliki, mali i ulični koncerti, performansi uličnih umjetnika, izložbe, kreativne radionice, bogata gastronomska ponuda i dr.
 
festival

6. River Jazz Fest / Županja, Osijek, Vukovar

Županja, Osijek i Vukovar, te njemu blizak Vučedol, mjesta su višeslojne hrvatske kulture koje je stoljećima povezivao život na opjevanim rijekama, Savi, Dravi i Dunavu, a posljednjih godina spaja ih upravo River Jazz Fest i misija očuvanja, prezentacije i interpretacije lokalnog identiteta, povijesti, kulture i umjetnosti. Šesto festivalsko izdanje održava se od 23. do 31. kolovoza 2019.
 
festival

Rab Film Festival 2019.

Od 23. do 27. kolovoza bit će održan prvi Rab Film Festival, zamišljen kao šarmantan spoj filma, glazbe, gastronomije i edukacije, na kojem će u programu RAFF CINEMA biti prikazan niz istraživačkih, igranih i dokumentarnih filmova (od kojih je nekoliko hrvatskih premijera) o aktualnim lokalnim i globalnim problemima s kojima se danas suočavamo. 
 
festival

17. Liburnia Film Festival

Ovogodišnji, 17. Liburnia Film Festival, koji će se održati u Opatiji od 26. - 30. kolovoza 2019., u konkurenciji će prikazati 19 recentnih hrvatskih dokumentaraca od kojih će četiri imati svjetske premijere.
 
festival

10. MAGfestival - međunarodni festival komorne glazbe

Deseti MAGfestival - međunarodni festival komorne glazbe ove će se godine održati od 28. kolovoza do 7. rujna, u Muzeju grada Splita, u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG) i Muzeja grada Splita. Jubilarni MagFestival donosi praizvedbu čak sedam djela hrvatskih skladatelja.
 
festival

Rab Jazz Fest 2019. [ 5.-8.09.2019. ]

Četiri dana, od 5. do 8. rujna, koliko traje Rab Jazz Fest, posjetitelji će moći uživati u besplatnom glazbenom programu u kojem će sudjelovati vrhunski domaći i strani glazbenici.
 
festival

15. izdanje Festivala 25 FPS [ 26.-29.9.2019. ]

Natjecateljski program Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS,  koji će se ove godine održati od 26. do 29. rujna u Zagrebu, Rijeci i Ljubljani, donosi 22 filmska i video rada, odabrana između njih više od 1900 prijavljenih.
 
obljetnica, proslava

Lisinski subotom 19/20

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu svoju sezonu 2019./20. posvetit će velikanu po kojemu je dobila ime, a 200. obljetnicu rođenja Vatroslava Lisinskog obilježit će s programom 16 vrhunskih koncerata koje će svečano 28. rujna otvoriti 'Lisinski 200', poseban koncert koji je ravnatelj Dražen Siriščević najavio kao vatreni doček nove impresivne sezone s najvećim svjetskim zvijezdama klasične glazbe.