• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


novo izdanje

18. Festival jednakih mogućnosti / F=M

18. Festival jednakih mogućnosti, međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom, održava se na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu od 21. do 23. svibnja 2019. Program obuhvaća glazbeno-scenska, sportska i likovna događanja.
 
izložba

Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića na izložbi u Puli

Izložba 'Meštrović: Otisci duše - Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića' otvara se 17. svibnja 2019. godine u Puli, na tri lokacije. Glavna izložba bit će postavljena u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca, dok će popratne izložbe biti postavljene u Galeriji Amfiteatar i Augustovom hramu. Izložba se može pogledati do 27. listopada 2019. godine.
 
izložba

8. Hrvatski triennale akvarela

8. Hrvatski triennale akvarela održat će se u Slavonskom Brodu (16.5.-20.6.), potom u Karlovcu (21.7.-30.8.) te u Zagrebu (5.-18.11.2019.). 
 
festival

20. Platforma_HR

Festival plesa i izvedbenih umjetnosti Platforma_HR, namijenjen promociji, afirmaciji i profesionalnom razvoju mladih i talentiranih domaćih koreografa, ove će se godine održati od 17. svibnja do 2. lipnja na nekoliko lokacija u Zagrebu, a u godini u kojoj obilježava 20 godina postojanja donosi više premijernih predstava, izložbeno-instalacijski postav, te novi program 'Plesni Wellness'.
 
festival

12. Festival dječje knjige u CeKaTe-u

12. Festival dječje knjige otvara se književno-scenskim programom za najmlađe pod nazivom 'Uberi priču!' u utorak, 7. svibnja, u 11 sati, u Parku Stara Trešnjevka, a u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka.
 
festival

5. Zagreb Book Festival (ZBF)

Međunarodna književna manifestacija Zagreb Book Festival (ZBF) u svojem će se petom izdanju održati od 20. do 25. svibnja na temu 'Vrli novi svijet' s fokusom na čovjeka i društvo današnjice, o čemu će u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) kroz panel diskusije, promocije knjiga i predavanja tijekom šest festivalskih dana raspravljati 80-ak domaćih i inozemnih književnika, intelektualaca i stručnjaka iz psihologije, novinarstva i obrazovanja.
 
izložba

Ivo Šebalj, Slikarski memento (1994. – 2001.)

Moderna galerija 18. travnja premijerno će predstaviti niz slika Ive Šebalja, čak pet monumentalnih diptiha i triptiha koje je ovaj umjetnik iznimne stvaralačke snage i samozatajne prirode ostvario u razdoblju od 1994. do 2001. 
 
izložba

Izložba Salvadora Dalija u Muzeju Grada Đurđevca

Muzej Grada Đurđevca u pripremi je još jednog inozemnog izložbenog projekta 'Recepti za besmrtnost' Salvadora Dalija (1904.-1989.), iz privatne kolekcije R. Mayera, Kunstgalerien Böttingerhaus iz Bamberga. Dali je jedan od vodećih nadrealista čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20. stoljeća. 
 
izložba

Monografska izložba Mersada Berbera u Klovićevim dvorima

Galerija Klovićevi dvori slijedom izložbi posvećenih modernim klasicima 18. travnja otvara monografsku izložbu Mersada Berbera, jednog  je od najvećih i najosebujnijih  bosanskih slikara i grafičara koji je velik dio života proveo u Zagrebu i Dubrovniku,  što je i njegova prva izložba nakon trideset i jedne godine. 
 
novo izdanje

Orguljski festival Anabasis 2018./2019.

Koncerti u sklopu Orguljskog festivala Anabasis održavaju se u periodu od  30.10.2018. do 28.5.2019. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Ulaz je slobodan.
 
novo izdanje

Jazz.hr 2018/2019

Sezona Jazz.hr-a donosi niz koncerata istaknutih glazbenika u sljedećim programima: Enzo Favata Trio feat. special guest Trilok Gurtu, George Cables / Victor Lewis Trio, Jon Irabagon solo, Jon Irabagon meets Zagreb Saxophone Quartet i Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet.
 

Uskoro:
novo izdanje

6. Reli po galerijama u Zagrebu, Rijeci i Puli

Šesti Reli po galerijama održat će se u petak, 24. svibnja od 17 do 22 h, u Zagrebu, Rijeci i Puli. Ulaz u galerije koje sudjeluju u manifestaciji je slobodan.
 
festival

10. VAFI & RAFI

Na 10., jubilarnom  VAFI & RAFI – međunarodnom festivalu animiranog filma djece i mladih, koji će se od 27. svibnja do 2. lipnja, ponovno održavati u dva grada, Varaždinu i Rijeci, prikazat će se 162 filma koja su selektori izabrali između 836 pristiglih uradaka iz 70 zemalja.
 
festival

VukovArt - Luka umjetnosti od 1. do 15. lipnja

Ovogodišnji VukovArt - Luka umjetnosti održat će se od 1. do 15. lipnja, u sklopu manifestacije oslikat će se pet murala (tri u Borovu naselju, dva u Vukovaru) ukupne površine 700 četvornih metara, a po prvi put održat će se i Vukovarski polumaraton za koji se već sada prijavilo 600 natjecatelja.
 
festival

43. Dani satire Fadila Hadžića

Hrvatsko narodno kazalište u Splitu otvorit će u subotu, 1. lipnja, 43. Dane satire Fadila Hadžića, a tijekom 18 festivalskih dana jedan od najstarijih regionalnih festivala specijaliziranog teatra u zagrebačkom Satiričkom kazalištu 'Kerempuh' donosi ukupno 13 predstava kojima je zajednički nazivnik kritički odnos prema društvenoj stvarnosti.
 
festival

Zrin festival 2019.

Ovogodišnji Zrin festival održat će se od 2. do 9. lipnja 2019. Festivalski program započet će koncertom Simfonijskog puhačkog orkestra HV u kraju gdje se rodio slavni junak Nikola Šubić Zrinski i gdje su Zrinski stolovali 200 godina. 
 
festival

18. FEKP u Zagrebu i Rijeci

Jedan od najstarijih europskih festivala posvećenih isključivo kratkoj književnoj formi, 18. Festival europske kratke priče (FEKP), održat će se u Zagrebu i Rijeci od 2. do 7. lipnja na središnju temu 'Homo Narrans'.
 
festival

Hrvatski filmovi na 29. Animafestu

Svjetski festival animiranog filma - Animafest i ove će godine ponuditi uvid u ponajbolje radove hrvatske produkcije animiranog filma pa će se tako tri hrvatska filma nadmetati u Velikom natjecanju kratkometražnog filma, dva su uvrštena u Natjecanje studentskog filma, a tri u Natjecanje filmova za djecu, dok će u Hrvatskom natjecanju biti prikazano 20 filmova.
 
izložba

Marc Chagall: Boje ljubavi / Colours of Love

Hrvatski kulturni dom na Sušaku u suradnji s Rebel Kolektivom od 6. lipnja do 4. rujna 2019. otvara svoja vrata izložbi grafičkih ostvarenja najpoetičnijeg glasnika moderne - Marca Chagalla.