• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


novo izdanje

Dani europske baštine 2018. u Hrvatskoj

Dani europske baštine u Hrvatskoj 2018. godine obilježavaju se u organizaciji Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture RH tradicionalno tijekom rujna i listopada, a svečano otvorenje središnje izložbe „U službi vizualizacije baštine“ bit će 20. rujna 2018. godine u Klovićevim dvorima u Zagrebu.
 
festival

16. Festival svjetskog kazališta

Šesnaesti Festival svjetskog kazališta održat će se od 15. do 29. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a donosi tri produkcije koje redateljski potpisuju velika europska i svjetska kazališna imena Milo Rau, Alessandro Serra i Thomas Ostermeier, čije su predstave u petak u HNK-u najavljene kao reprezentativni primjeri suvremenog europskog teatra. 
 
najave

8. Dani Kaštelanskog kazališta

Osmu godinu za redom na području Kaštel Lukšića u Kulturnom centru održavaju se 8. Dani Kaštelanskog kazališta.  
 
festival

6. Međunarodni glazbeni festival 'Dubrovnik u pozno ljeto'

Dubrovački simfonijski orkestar već šestu godinu za redom organizira Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto koji okuplja brojne međunarodno priznate umjetnike, a cilj festivala od samog početka bio je zadržati prisutnost glazbe i kvalitetnog kulturnog sadržaja i nakon završetka Dubrovačkih ljetnih igara.
 
festival

9. festival Orgulje Zagrebačke katedrale

Zagrebačka katedrala pridružuje se kulturnom ljetu glavnoga grada festivalom Orgulje Zagrebačke katedrale, čije će se deveto izdanje održati od 19. srpnja do 20. rujna, a predstavit će vodeće hrvatske, europske i svjetske koncertne orguljaše.
 

Branimirova godina - 2018.

Arheološki muzej u Zagrebu programom pod nazivom „Hrvatska u vrijeme kneza Branimira“, odnosno „Branimirova godina - 2018“, obilježava 1130. obljetnicu oltarne grede iz Gornjeg Muća. Program traje od 13. siječnja do 30. prosinca 2018. Ove godine obilježava se 1130 godina od godine 888. koja je uklesana uz ime kneza Branimira na ulomku oltarne pregrade pronađene u Gornjem Muću kraj Splita, a koja se čuva u AMZ.
 
predstavljanje

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Svečanim otvorenjem izložbe 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 18. siječnja, započelo je obilježavanje Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj.
 

Uskoro:
festival, najave

13. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe

13. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe održat će se od 12. do 20. listopada 2018., a ovogodišnje izdanje publici će ponuditi šest tematski koncipiranih koncertnih programa.  
 
novo izdanje

Dani Orisa 18

Dani Orisa u Zagrebu održat će se 13. i 14. listopada 2018. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.