natječaj

Natječaj za nove produkcije internetskih radova za net.cube: Ekonomije virtualnog svijeta 2016.


prijava: 01.07.2016.
organizator: CDU - Centar za dramsku umjetnost

Centar za dramsku umjetnost otvara natječaj za produciranje internetskih radova i sudjelovanje u projektu net.cube: Ekonomije virtualnog svijeta. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2016.

Pozivaju se zainteresirani da prijave online radove na temu virtualnih ekonomija.
 
Tanka linija koja dijeli virtualnu i stvarnu ekonomiju obilježje je sustava koji ocrtava postojeće ekonomske odnose u fizičkoj stvarnosti i na mreži. Na koji način ekonomija utječe na produkciju internetske umjetnosti, koliko je definirana prekarnim odnosima i koje su mogućnosti njihove modifikacije? Kako se ekonomski modeli razvijaju unutar imaginarnih svjetova mreže i koje su moguće primjene na offline ekonomiju?  Što se događa sa cirkulacijom vizualnih i tekstualnih informacija? Tematski fokus realizirat će se u četiri modula: virtualna razmjena i internetske valute, ekonomija društvenih mreža i platformi, pitanje vrijednosti internetske umjetnosti i ekonomije video-igara.
 
Projekt “net.cube: Ekonomije virtualnog svijeta” nastavak je projekta net.cube iz 2015. kojim se žele osigurati kontinuirani uvjeti za umjetničke internetske projekte i poticanje domaćeg internetskog stvaralaštva, njegovo kontekstualiziranje i mapiranje, kao i komunikaciju među zainteresiranim akterima medijske scene.  Program se ostvaruje  kao internetska galerija i serija javnih predavanja.
 
O rezultatima natječaja prijavljeni će biti obaviješteni početkom rujna 2016.
 
Prijava treba sadržavati:
- ime i prezime;
- naziv rada;
- kratku biografiju;
- kontakt (broj telefona, e-mail);
- kratak opis prijedloga;
- skice i/ili dokumentacija,
- procjena troškova produkcije rada.
 
mjesto održavanja izložbe: netdotcube.org
organizator: Centar za dramske umjetnosti, Zagreb
kustoski tim: Irena Borić, Martina Kontošić, Renata Šparada
Prijedlozi se šalju na e-mail adresu: netdotcube@netdotcube.org

(R.P.B., 02.05.2016)