Preskočite na glavni sadržaj

Texas 30. rujna u zagrebačkom Domu sportova

Škotska grupa Texas gostovat će 30. rujna po prvi puta u Hrvatskoj, gdje će u sklopu aktualne turneje 'Jump On Board' bend predvođen karizmatičnom Sharleen Spiteri u zagrebačkom Domu sportova izvesti niz hitova iz svoje tri desetljeća duge karijere.
vrijeme: 30.09.2018.
mjesto: Zagreb; Dom sportova
url: https://www.facebook.com/texastheband/

Kako se ističe u najavi, grupa je u set listu turneje uvrstila uvjerljivo najpoznatije i najvažnije pjesme iz kataloga, a daleko najviše vremena na koncertu bit će posvećeno hitovima iz prve faze karijere, od osnutka 1988. do 2000.

 

Publika u Zagrebu čut će, tako, "I Don't Want a Lover", "Summer Son", "In Demand", "Black Eyed Boy", "Say What You Want", "Inner Smile", "Halo", "When We Are Together", "Everyday Now", "In Our Lifetime", "Thrill Has Gone", "Tired Of Being Alone" i "So Called Friend". S izdanja "The Conversation" izvodi se istoimena pjesma, dok je aktualan album zastupljen s tri singla - "Let's Work It Out", "Tell That Girl" i "Midnight".

 

Kraj nastupa, na dosadašnjoj turneji, pripada obradi klasika Marka Jamesa, "Suspicious Minds", koju su Texas, nakon Elvisa Presleya, izveli najviše puta.

 

Grupu Texas osnovali su 1986. u Glasgowu Sharlee Spiteri i Johnny McElhone, pronašavši inspiraciju za ime u filmu "Paris, Texas" Wima Wendersa. Već prvi singl "I Don't Wanna Lover", objavljen 1989. bio je veliki hit. No, za pravu međunarodnu slavu trebala su proći tri studijska albuma; izdanja "White On Blonde" i "The Hush" katapultirali su Texas među najveća otočka imena s ogromni radijskim airplayem, promoviravši Sharleen u jednu od najprepoznatljivijih vokala 90-tih.

 

Uspješne godine zaokružene su i "Greatest Hits" albumom, koji je samo u Velikoj Britaniji ulovio šestorostruku platinastu tiražu. I u sezonama koje su slijedile bend je nastavio nizati odlične albume poput "Careful What You Wish For" i "Red Book", da bi se, nakon kratke pauze i Sharleenina dva solo projekta vratio hvaljenim prošlogodišnjim albumom "Jump On Board".

 

Koncert grupe Texas dio je Ožujsko Glazbene točionice, brenda ponovo pokrenutog u ekskluzivnoj suradnji Ožujskog piva i agencije LAA. (Hina)