natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Fundacja Nowoczesna Polska, Poljska


prijava: 01.10.2016.
mjesto: Poljska

The Modern Poland Foundation želi biti partner na projektima iz programa Kreativna Europa koji mogu biti interdisciplinarni ili festivali ili projekti koji razvijaju publiku, a u područjima kulturne baštine i književnosti. Prijave potencijalnih partnera traju do 1. listopada 2016.

The Modern Poland Foundation jedna je od vodećih organizacija koja je podržavala poljske prosvjede 2012. protiv međunarodnog ugovora protiv krivotvorenja ACTA. U posljednjih nekoliko godina sudjeluje na javnim raspravama, društvenim konzultacijama i vladinim radnim sastancima, a kao rezultat napravljen je veliki utjecaj na konačni oblik prenamjene pristupa javnim informacijama u Poljskoj, utjecali su na stvaranje i razvoj vladinog programa besplatnih e-udžbenika kod nazivom Digitalna škola te su sudjelovali u kreiranju ugovora „Culture Pact“ za poboljšanje kulturne privrede kojeg je potpisao poljski premjer Donald Tusk.

The Modern Poland Foundation razvila je najpopularniju poljsku besplatnu knjižnicu koju koristi više od 3,8 milijuna korisnika na godinu, a objavili su više od 4300 književnih tekstova. Razvijaju alate za digitalizaciju i objavljivanje knjiga u različitim formatima: XML, HTML, PDF, MOBI, EPUB, FB2 i preko mobilnih aplikacija. Pripremili su katalog medija i informacijske pismenosti kojeg je odobrilo poljsko Nacionalno vijeće za UNESCO kao značajan uvid u podatke o svim međunarodnim programima. 

Pomažu građanima u razumijevanju zaštite autorskih prava i primjeni besplatne licence razvojem informativnih web stranica, objavljivanjem smjernica i pružanjem pravne pomoći.

Podržavaju projekte koji su vezani uz kulturu, posebno književnost, online knjižnice pod licencom Creative Commons. Zainteresirani su za organizaciju kulturnih događanja, književne festivale, te međunarodna događanja koja podupiru razvoj digitalnih i kulturnih vještina.

Kontakt:
 
The Modern Poland Foundation
ul. Marszałkowska 84/92 lok. 125
Warszawa
T: 00 48 (22) 621-30-17
 
Paulina Choromańska
E: paulinachoromanska@nowoczesnapolska.org.pl

(R.P.B., 07.07.2016)