festival

2. Press film festival u Hrvatskoj Kostajnici


vrijeme: 02.09.2016. - 03.09.2016.
mjesto: Hrvatska Kostajnica

Ekološko kulturna scena - EKS iz Hrvatske Kostajnice najavljuje drugo izdanje Press film festivala, koje će se otvoriti u petak, 2. rujna, u 19 sati, na spomen obilježju Gordanu Ledereru u Čukuru pokraj Hrvatske Kostajnice. Festival će trajati dva dana, a osim filmskih projekcija, održat će se predstavljanje knjige, tribina, te glazbeni program.

Osim filmskog značaja, ovaj festival je hommage Gordanu Ledereru, koji je prije 25 godina izgubio život obavljajući svoju profesiju, ali i ruskim novinarima, koji su također izgubili svoje živote na ulazu u Hrvatsku Kostajnicu '91. godine.
 
Ovogodišnja tema, osim ratnog novinarstva je i putopisi, tako da će na programu biti mnoštvo reportaža putopisnog karaktera.
 
PRESS film festival je filmski festival posvećen novinarima, a nastao je prošle godine s posvetom Gordanu Ledereru koji je prije 25 godina izgubio život u Hrvatskoj Kostajnici. Festival je nastao u organizaciji udruge EKS - ekološko kulturne scene Hrvatska Kostajnica, a pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije i Ministarstva branitelja RH.

(R.P.B., 25.08.2016)