radionica, kolonija, predavanje, tribina

Glitchy Happenstances - Uğur Engin Deniz


vrijeme: 01.04.2017. 13-16 h
mjesto: Velika Gorica; Galerija Galženica, Trg Stjepana Radića 5

Predavanje i radionicu s tematikom 3D alata i netradicionalnih metoda koji, putem procesa vizualnog programiranja, omogućuju potenciranje i utiliziranje inače nepoželjnih artefakata, u umjetničke svrhe, vodit će Uğur Engin Deniz 1. travnja u Galeriji Galženica.

Radionica se održava na engleskom jeziku. Prezentacijski segment je otvoren svim posjetiteljima, a za aktivno sudjelovanje u radionici polaznici trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala s predinstaliranim 3D softverom.

Voditelj: Uğur Engin Deniz - novomedijski umjetnik, rođen u Istanbulu. Njegov umjetnički rad fokusiran je prema netradicionalnim optičkim fenomenima te materijalnim intervencijama u području 3D računalne umjetnosti.

 3D programi, kao kompleksni alati imaju brojne funkcionalnosti. Većina funkcija za koje su dizajnirani - dobro rade u uvjetima koje programer predvidi za korisnika. Unatoč tomu, gotovo svaki korisnik susreće se sa neželjenim artefaktima. Obratom svrhe ti artefakti postaju korisni i rezultat sâm po sebi.
Tijekom predstavljanja posjetitelji će se upoznati s netradicionalnim metodama i općenitom logikom razvijanja vlastitih nekonvencionalnih procesa vizualnog programiranja u trodimenzionalnom virtualnom prostoru.

Radionica je dio koncepta free_art_-_source – izložbe izvornog koda medijske umjetnosti.

Ulaz je na sve programe slobodan!

(R.P.B., 31.03.2017)