konferencija, znanstveni skup

'Metode zaštite papirnog i knjižnog gradiva' – stručni skup u Rijeci


vrijeme: 06.06.2017. 9 h
mjesto: Rijeka; prostor galerije Državnog arhiva u Rijeci, Park Nikole Hosta 2
organizator: Državni arhiv u Rijeci

Stručni skup pod nazivom 'Metode zaštite papirnog i knjižnog gradiva' održat će se u utorak, 6. lipnja, u prostoru galerije Državnog arhiva u Rijeci. U sklopu ovog događanja bit će također otvorena izložba plakata projekata Odjela za konzervaciju i restauraciju DARI.

Namjera je organizatora okupiti stručnjake koji se bave zaštitom papirnog i knjižnog gradiva, predstaviti primjere dobre prakse, te ukazati na izazove i probleme s kojima se susreće konzervatorsko-restauratorska struka specijalizirana za zaštitu arhivske i knjižnične građe te umjetnina na papiru.
 
Cilj je, također, približiti rad konzervatora-restauratora drugim stručnjacima iz područja zaštite kulturne baštine te analizirati moguće modele suradnje između ustanova i imatelja gradiva radi cjelovite zaštite.
 
Skup je podijeljen u dva dijela. Prvi dio obuhvaća izlaganja/prezentacije djelatnosti konzervatorsko-restauratorskih odjela iz Hrvatske i Slovenije, kao i ostalih dionika u procesu zaštite, dok je drugi dio predviđen za okrugli stol, odnosno raspravu i prijedloge unapređenja struke.

(R.P.B., 01.06.2017)