predstava

Eurokaz slavi 30. obljetnicu premijerom predstave 'Plac'


vrijeme: 03.07.2017. - 05.07.2017.
mjesto: Zagrebački plesni centar

U Zagrebačkom plesnom centru priprema se izvedbeni projekt Plac, koprodukcija Eurokaza, Zagrebačkog plesnog ansambla i Zagrebačkog plesnog centra, u koreografiji jedne od najpoznatijih koreografkinja azijskog suvremenog plesa, Kineskinje Wen Hui, i izvedbi plesačica Zagrebačkog plesnog ansambla. 

Kroz prizmu kumica sa zagrebačkih i pekinških tržnica te njihova položaja nekoć i danas, projekt Plac istražuje i umjetnički predstavlja životna iskustva žena u neizvjesnim socioekonomskim uvjetima suvremenog društva, promjenu prirode njihova rada, način na koji promjene tržišta utječu na njihove živote te mijenjaju kulturni identitet lokalnih zajednica i društva u cjelini.

Premijera Placa održat će se u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10/1, 3. srpnja u 21 sat, na dan kada je prije 30 godina održana prva predstava na Eurokaz festivalu.

U foajeu će biti otvorena retrospektivna izložba Enfants terribles nikad ne stare, a nakon izvedbe u dvorištu ZPC-a i relativno skromno proslavljena tri desetljeća djelovanja Eurokaza.

Reprize: 4. i 5. srpnja u 21 sat
 

(D.H.F., 19.06.2017)