Preskočite na glavni sadržaj

10. Ljetna škola Kemala Gekića

Jubilarna, 10. Ljetna škola Kemala Gekića održava se od 8. do 16. kolovoza 2019.
vrijeme: 08.08.2019.
mjesto: Bol, Split
url: http://www.pianoprojekt.hr

Otkako je 2010. g. nakon više od 20 godina nastupio na Splitskom ljetu i osvojio „Juditu“, proslavljeni svjetski pijanist Kemal Gekić već 10 ljeta ima splitsku adresu kako bi znanje prenosio na brojne polaznike svojih pijanističkih radionica. Polaznici su mahom pijanisti iz Japana, profesori na prestižnim japanskim konzervatorijima, koncertni pijanisti i studenti vođeni idejom cjeloživotnog učenja. Gekićeva škola osim onog edukativnog obuhvaća I kulturni segment te je tako polaznicima kroz brojna razgledavanja gradske jezgre, posjete muzejima, omogućeno upoznavanje Kemalovog rodnog grada.

Škola već tradicionalno ostvaruje suradnju sa Bolskim kulturnim ljetom gdje će polaznici svirati u Franjevačkom samostanu, 13.08. u 20 sati. Nakon njih po prvi put u Bolu će zasvirati i Kemal Gekić u 21 sat. 15.08. polaznici će isti koncert ponoviti i u Splitu, u 18 sati, u dvorani Glazbene škole Josipa Hatzea.

Gekićeva škola već tradicionalno na koncertu Univerzalni jezik glazbe predstavlja brojna djela japanskih ali i hrvatskih skladatelja u japanskim interpretacijama što predstavlja jedinstveni most između dviju glazbenih tradicija. Koncert će se održati u Etnografskom muzeju Split, 16.08., u 17 sati, u programu pijanističog maratona Piano 24.

Koncerti će biti dijelom 6. Piano loop festivala (14.-22.08) koji je također u organizaciji udruge Piano projekt, te će tako japanski pijanisti imati priliku poslušati i koncerte koji su na festivalskom programu.

Svi edukacijski projekti udruge Piano projekt realiziraju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Splita, Županije Splitsko-dalmatinske i Turističke zajednice, a od brojnih institucija s kojima je ostvarena suradnja pri realizaciji svih segmenata projekta, potrebno je istaknuti suradnju sa Glazbenom školom Josipa Hatzea i Etnografskim muzejom Split, gdje Piano projekt uz zajednički interes nailazi na razumijevanje i podršku.