najave

185. dan u godini i Improvizacija za osciloskop u ARL-u


vrijeme: 04.07.2017. - 05.07.2017.
mjesto: Dubrovnik; ARL

U Art radionici Lazareti će se 4. srpnja održati audiovizualni spektakl 185. dan u godini, a 5. srpnja audio - vizualni performans 'Improvizacija za osciloskop'.

185. dan u godini / 185th day of the year

Alen Sinkauz - bas, efekti
Nenad Sinkauz - el. gitara, elektronika
Ivan Marušić Klif - video
Miroslav Piškulić - oblikovanje zvuka

Audiovizualni projekt koji mijenja naziv ovisno o danu u godini na koji se izvodi, kako bi istaknuo jedinstvenost svakog performansa zasebno, propituje buku, ritam i feedback uglavnom analognih instrumenata uvijek u relaciji s arhitekturom prostora dodirujući nekad apstraktne ili pak vrlo definirane žanrove.

Ovog ljeta Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz, I.M. Klif i Miroslav Piškulić borave na dvotjednoj rezidenciji u ARL, a 185. dan propitat će prostor oko nas. 

https://www.dayoftheyear.org/

rezervacije ulaznica i informacije: arl@du.t-com.hr 
i 020 324 633 (11 - 21 sat)
cijena ulaznice: 40 kn

IMPROVIZACIJA ZA OSCILOSKOP / I.M. Klifa 
audio- vizualni performans

Ivan Marušić Klif jedan je od najintrigantnijih domaćih multimedijalnih umjetnika koji svoj izričaj bazira na implementaciji tehnologije u umjetničke svrhe. Tijekom posljednih 20 godina izveo je cijeli niz performansa, multimedijalnih instalacija i improviziranih nastupa. Osim dugogodišnjeg rada na području likovne umjetnosti i novih medija, Klif je aktivan i kao glazbenik i glazbeni producent, te autor glazbe za filmove, preformanse, dramske i plesne predstave, a za svoju je site-specific instalaciju Lambda dobio Nagradu Vladimir Nazor.

web: i.m.klif.tv
vimeo: www.vimeo.com/imklif
flickr: https://www.flickr.com/photos/13766531@N05/


(R.P.B., 03.07.2017)