natječaj

CAA-Getty International Program - natječaj za kustose


prijava: 21.08.2017.

College Art Association Getty International Program objavio je natječaj za stipendiranje muzejskih kustosa i povjesničara umjetnosti za sudjelovanje na 106. Colledge Art Association konferenciji, koja će se održati u Getty Centru Los Angelesu između 21. - 24. veljače 2018. godine. Prijave se primaju do 21. kolovoza 2017.

20-ak odabranih kandidata imat će priliku tijekom 4 konferencijska dana poslušati više od 200 izlaganja i sudjelovati u brojnim panel diskusijama, radionicama i izložbama posvećenim povijesti umjetnosti i vizualnim umjetnostima općenito.

College Art Association (CAA) osnovan je u New Yorku s ciljem promocije vizualnih umjetnosti, poticanja izvrsnosti u kreaciji, interpretaciji i učenju o vizualnim umjetnostima te radi unapređivanja društva kroz umjetnost. Cilj CAA Getty International Program-a je povećati prisustvo međunarodnih stručnjaka na CAA godišnjim konferencijama radi razmjene različitih umjetničkih i akademskih gledišta iz cijelog svijeta, poticanja profesionalnog razvoja svojih članova i istraživanja novih oblika komunikacije uporabom novih tehnologija.

Od kada je pokrenut 2012. godine, program je stipendirao dolazak više od 90 međunarodnih stručnjaka iz Centralne i Istočne Europe, Rusije, Azije, Afrike i Južne Amerike.

Kandidati moraju imati dobro znanje engleskog jezika, biti povjesničari umjetnosti koji rade kao kustosi u muzeju, predaju na sveučilištu ili rade kao stručnjaci u drugim institucijama vezanim uz vizualne umjetnosti. Stipendijom su pokriveni putni troškovi, sedmodnevni smještaj, kotizacija za konferenciju i jednogodišnja članarina u College Art Association-u.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji moraju poslati u pdf formatu popunjenu prijavnicu, CV i pismo preporuke od ravnatelja muzejske institucije ili škole odnosno dekana fakulteta na mail Janet Landay: jlanday@collegeart.org.

Rok za prijave je ponedjeljak 21. 8. 2017., a svi sudionici natječaja bit će obaviješteni o odabranim kandidatima 2.10.2017. 

Više informacija o prijavi pročitajte na: http://www.collegeart.org/.

(Izvor: MDC)

(D.H.F., 24.07.2017)