izložba

Izložba Dejana Štifanića u Maloj galeriji u Poreču


vrijeme: 10.08.2017.
mjesto: Poreč, Mala galerija (Narodni trg 1)

Izložba Dejana Štifanića u Maloj galeriji u Poreču održava se od 10. kolovoza do 6. rujna 2017. Otvorenje izložbe je u četvrtak u 21 sat.
 
Izložbom u Maloj galeriji autor se predstavlja publici novom serijom radova u tehnici kemigrama. Riječ je o eksperimentalnoj fotografskoj tehnici, bez aparata i filma gdje slike nastaju nanošenjem ili slikanjem kemikalijama na foto osjetljivom papiru a rezultati donekle podsjećaju na akvarel. Slike nastaju direktnim utjecajem kemikalija na foto papiru, na danjem svjetlu. Mnogi kemigrame nazivaju i "fotografijom uma" a ovom tehnikom su eksperimetirali i Paul Klee, Max Ernst i Antoni Tapies. Štifanić, za razliku od dosadašnje fotografske prakse koja je implicirala dokumentarne radove, novom serijom ulazi u područje bespredmetnog i eksperimentalnog izraza, fiksirajući sjene vlastitog uma i pokazujući nešto što u stvarnosti nije nikada ni postojalo.

Dejan Štifanić rođen je 1974. u Puli. Dugogodišnji fotoreporter Glasa Istre, osnivač i voditelj udruge Studio KaPula, član zadruge Praksa, autor više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovao u projektima koji uključuju fotografiju, video, glazbu i kazalište. Živi i radi u Puli.

Radno vrijeme galerije: svakim danom od 10.00 – 12.00 i 18.00 – 21.00 osim nedjelje i praznika.
 

(D.H.F., 08.08.2017)