natječaj

Natječaj za izlaganje na 8. Photodistorziji


prijava: 09.10.2017.

Natječaj za izlaganje na 8. multimedijalnoj bijenalnoj izložbi fotografija Photodistorzija otvoren je do 9. listopada 2017. 

Photodistorzija je umjetnički projekt putem kojeg se želi konceptualnim pristupom predstaviti fotografiju kao proizvod, medij i nezaobilazan oblik komunikacije unutar suvremenog društva. Projekt je zamišljen kao izložbeni postav fotografija i predstavljanje specifičnih procesa, manifestacija i primjene fotografija u raznim artificiranim prostorima. U skladu sa zakonitostima likovne umjetnosti, gdje fotografija ima svoje likovno i umjetničko mjesto, Photodistorzija predstavlja različite konceptualne radove unutar lokacija galerija.
Ovogodišnja je tema festivala: INTIMNOST.

Intimnost je osobna, iskrena. Ona je i poznata, tajnovita i začudna, ali i mračna i neugodna. Podrazumijeva bliskost između dvoje ili više međusobno povezanih ljudi.  Obitelj, prijatelji, ljubavnici… Oni kojima nježno šapućemo, čiji miris osjećamo u odsutnosti.  Toplina zajedništva, gorčina rastanka. Intimnost je i duboko razumijevanje i poznavanje mjesta koja nas okružuju, koja istražujemo. Šume kojima šetamo, snovi kojima lutamo. Prostori u kojima se gubimo i ponovno nalazimo.  Mjesta i ljudi kojima pripadamo. 

Photodistorzija  osigurava ravnopravan pristup svim autorima iz Hrvatske i inozemstva, koji rade u različitim područjima i tehnikama fotografije. Prijaviti se može serija fotografija (min. 3 fotografije iz serije, max. 15). Uz radove je poželjno priložiti kratak opis tj. koncept rada / projekta (do 250 riječi).
Format radova za izlaganje ograničen je na 100 cm (najduža stranica). Broj radova za izlaganje dogovara se sa organizatorom po završetku natječaja.  Organizator ima pravo odbiti izložiti rad ukoliko opremljenost kao i tehnička kvalite printa/ispisa izabranog i pristiglog rada ne zadovoljava galerijske standarde izlaganja. Najbitnija propozicija Photodistorzije jest da su fotografije / instalacije  - autorsko djelo autora. Učestvovati mogu svi, bez obzira na iskustvo, godine ili profesiju.

Poziv za sudjelovanje raspisan je putem javnog natječaja a stručni žiri u sastavu:
           
1. predsjednik žirija -  Maša Bajc, MFA - magistar fotografije
2. član žirija -  mr.sc. Sebastijan Vojvoda, akad.slik.
3. član žirija -  Andi Bančić, prof.lik.kulture
izvršiti će selekciju najboljih fotografija koje će biti izložene u sklopu skupnih i samostalnih izložbi na lokacijama Male galerije i Istarske sabornice te će dodatno  odabrati rad onog autora koji  po stručnom mišljenju  zaslužuje nagradu -realizaciju  samostalne izložbe u Maloj galeriji POU – Poreč 2019. godine. (Učilište pri organizaciji izložbe pokriva putne troškove, smještaj, tehničku podršku pri postavljanju izložbe, tisak plakata i brošure te čuvanje izložbe).
Ime dobitnika nagrade biti će proglašeno na samom otvaranju izložbe.

Prijave moraju stići najkasnije do 09.10.2017.,a moraju sadržavati sljedeće podatke:

- Ispunjen obrazac za prijavu (dostupan na stranici 3)
- kratku biografiju
- radove u jpg formatu (molimo slati jpg širine max 2000 px i 100 dpi - pojedinačni mail ne smije prekoračiti 5 Mb)
- radove i ispunjenu prijavnicu moguće je slati na mail likovna@poup.hr i

Rezultati natječaja biti će dostupni do 13.10.2017. godine.

Odabrani radovi moraju biti dostavljeni organizatorima najkasnije do 23.10.2017. osobno ili poštom na adresu  Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Isti moraju biti opremljeni okvirom i pripremljeni za izlaganje. Troškove slanja i povratka radova snose učesnici izložbe sami.

Više informacija možete dobiti na web stranicama ili www.poup.hr te steći uvid u prošla izdanja biennala.

Posebne napomene:

Nepotpune prijave neće se razmatrati.
Radovi moraju biti prijavljeni do datuma određenog natječajem.
Organizator ne snosi troškove printa fotografija, prijevoza radova ni njihova povrata.
Prijavitelji radova obvezuju se da će autorska prava prikazivanja i tiskanja ustupiti organizatoru za potrebe promidžbe festivala bez naknade.

PROPOZICIJE I OBRAZAC ZA PRIJAVU


 

(D.H.F., 27.09.2017)

Tagovi: Photodistorzija