koncert, najave

Vivaldi 4 godišnja doba za 3 klavira - koncertna turneja


vrijeme: 15.10.2017. - 20.10.2017.
mjesto: Zagreb, Rijeka, Split, Varaždin

Hrvatski pijanist, skladatelj i redatelj Matej Meštrović, zajedno s pijanistima Matijom Dedićem i Hakanom Alijem Tokerom, u listopadu priprema koncertnu turneju Vivaldi 4 godišnja doba za 3 klavira

4 GODIŠNJA DOBA u 4 HNK ZA 3 KLAVIRA
Solisti: Matej Meštrović / Matija Dedić / Hakan Ali Toker
Poseban gost: Matthew Mayer (klavir, SAD)

15.10. HNK Zagreb
16.10. HNK Rijeka
18.10. HNK Split
20.10. HNK Varaždin

Povodom izlaska CD-a, u distribuciji prestižnog Naxosa, Vivaldijevo barokno remek-djelo Četiri godišnja doba na potpuno nov i energičan način predstavit će tri poznata pijanista, Matej Meštrović, Matija Dedić i Hakan Ali Toker, a pridružit će im se poseban gost, američki pijanist i kompozitor Matthew Mayer.

Četiri najpopularnija Vivaldijeva violinska koncerta u aranžersko-autorskom projektu Mateja Meštrovića za tri klavira prožeta su balkanskim, romskim, jazz ritmovima, a partitura dopušta i pokoju improvizaciju kada svaki od pijanista ima svoj veliki pijanistički i autorski solo.

Album "4 godišnja doba za 3 klavira" dobtnik je 2 nagrade "Global Music Awards" za najbolji album i za klavirski trio.

Navona Records ponosno predstavlja 4 godišnja doba za 3 klavira, hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića, u energičnoj transkripciji koja poput vihora donosi novo čitanje Vivaldijeva Četiri godišnja doba. Zajedno s Matijom Dedićem i Hakanom Ali Tokerom na tri klavira (i harmonici), Meštrović temeljito preispituje Vivaldijeve koncerte, a njegov rad je puno više od obične transkripcije. Meštrovićeva tako radikalna obrada, prerasta u gotovo potpuno novo djelo, objavio je američki izdavač Navona Records.

Na svim koncertima osigurana je promotivna prodaja CDa "4 godišnja Doba Za 3 Klavira" u distribuciji Aquarius Recordsa.

Opširnije

https://www.facebook.com/matej.mestrovic
 

(D.H.F., 09.10.2017)