predstava

Gostovanje francuske plesne skupine u ZPC-u


vrijeme: 25.10.2017. 20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10

U srijedu, 25. listopada, s početkom u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru, očekuje nas gostujuća predstava 'Autarcie (....)', u izvedbi francuske 'Plesne skupine par Terre'. Predstava je prikladna za sve gledatelje, od šest godina naviše!
 
'Autarcie (....)' je strateška igra u kojoj se tijekom 50 minuta četiri plesačice predaju neobuzdanom ritualu kombinirajući frontalno plesanje i slobodno kretanje. Koristeći se tehnikama breakinga, poppinga i waackinga u stvaranju apstraktnog vokabulara, svaka od njih nameće se svojom jakom osobnošću i upušta u potragu za teritorijem, savezništvom i hijerarhijom. Koreografkinja Anne Nguyen do 2018. angažirana je kao vanjska suradnica u Nacionalnom plesnom kazalištu Chaillot. Dobitnica je nagrade Novi talent u koreografiji (2013.) francuskog Društva dramskih autora i skladatelja te odličja Vitez reda umjetnosti i književnosti (2015.).
 
Gostovanje predstave realizirano je u suradnji Zagrebačkog plesnog centra i Francuskog instituta u Hrvatskoj.
 
Redovna cijena ulaznice je 50 kuna, a za članove strukovnih udruga UPUH i PULS te polaznike edukativnih programa u sklopu ZPC-a cijena je 40 kuna. Cijena ulaznice u grupnom posjetu (min. 10 osoba) je 30 kuna.
 

(R.P.B., 20.10.2017)